-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55432 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, nem ismerem a rendszeredet. De ha ismerném még úgy sem tudnék válaszolni. Nem feltétlenül jobb minden esetben a hangkártya, saját rendszerem kapcsán is inkább csak annyit mondanék hogy más.
"Én is csak végfokként használom az AVR-t."
Nem. Te dac-ként és elő-végfokként használod, csak a processzálási, korrekciós feladatokat bíztad a pc-re.
Én az ext.in analóg bemenetét használom ami kikerüli az egész dsp, D/A rendszerét, a távkapcsolóhoz is csak addig nyúlok amíg bekapcsolom/kikapcsolom, a hangerő egy fix értékre van beállítva már induláskor ahonnan nem is mozdítom. Ha szőrszálhasogatni akar valaki, nálam is működik az előfok része mert teljesen megkerülhetetlen, de ettől jobban már nem lehet "végfokosítani". -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55424 üzenetére
Két mérés van benne
Room_40Hz_80Hz
Room_All80Hz
Részletezd légyszíves, hogy pontosan mit is mértél itt? Melyik dobozt? Az egyik front+szub 40 és 80Hz-es vágással?Nem vagyok a téma szakértője, de nekem ez alapján a 80Hz-es vágás szimpatikusabb. Az a 40Hz-es beszakadás (gondolom fázishiba) már biztosan kihallható.
Nekem 100Hz-es vágással volt a legkevesebb hiba, ahogy elkezdtem lefelé vinni egyre csúnyábban nézett ki nekem is. Az hogy mi bántja a füled, nem tudom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55418 üzenetére
Ezek a grafikonok kiértékelhetetlenek így.
Sokkal-sokkal szűkebb SPL skála kellene és odaírhatnád milyen simítást raktál rá. De a legjobb ha lemented és megosztod az mdat fájlt mert abból mást is meg lehet nézni nem csak az SPL-t. Plusz azt sem igazán tudjuk mit mértél és hogyan. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55413 üzenetére
Ha lefuttatsz cavernben egy mérést, utána nyugodtan állítgathatod a beálíltásokat és kiexportálhatsz többféle variációt próbálgatni, nem kell újat mérni hozzá. (különböző célgörbéket, különböző vágási frekiket). Utána meg csak EQ APO-ban cserélgeted a fájlt.
Szerkeszthetnéd a txt-t is persze, de több mindent kell átírni és elírhatod véletlenül valahol. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55408 üzenetére
Az EQ APO-nak van egy "digitális korlátja", nem mehet 0dB fölé. Viszont a pozitív EQ-k és a csatornaösszegzések (minden dobozról levágott mély átirányítva a szubra) ezt pozitívba viszik. Szóval ez leginkább az LFE csatornát érinti és klippelne miatta. (Legalábbis elméletben.... bizonyos effekteknél csúcson előfordulhat. Nekem sokáig pluszban volt és amúgy nem vettem észre belőle semmit.)
Ezért húzza vissza sajnos a cavern ennyire a hangerőt, az EQ APO korlátja miatt. Ezzel vagy együtt tudsz élni vagy nem használod.Itt mutatja ha gond van. A peak gain nem mehet nulla fölé mint a képen. LFE csatornán érdemes nézni, mert ott fordulhat elő leginkább.
:
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55406 üzenetére
Ha eq apo-ban a crossover rész aktív akkor szól a szub sztereónál is. Még mindig nem ajánlom hogy össze-vissza állítgasd az avr-t mellé.
Első körben úgy futtattad a cavern-t hogy small-on voltak a dobozok? Ha igen az is hiba volt.Ez a crossover, az elején van a cavern-es fájlnak.
Én ilyen beállításokkal szoktam futtatni a cavernt, ne zavarjon meg hogy a felsőben 100Hz-es crossover van ezen meg 80Hz-es.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55399 üzenetére
AVR-ben jobb kinullázni mindent. Távolságokat nullára, minden dobozt large-ra, szobakorrekció stb. off.
A cavern-ből kiexportált fájl tartalmaz mindent. Ha benyitod EQ APO-ban láthatod. Kb. benne van minden kérdésedre a válasz.
Az ebben használt crossover mondhatjuk, hogy fázishelyes ellentétben az AVR-ével.
Praktikusabb, átláthatóbb is szerintem ha minden itt van megoldva és nem kavarodsz össze a beállításokkal. AVR-en egyedül a CH level beállításokat ajánlott egy szintre hozni, de minden egyéb beállítást érdemes nullázni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55381 üzenetére
Furcsa mert fordítva kellene lennie. Ha aktív a cavern-es EQ akkor halkabb.
Leáll a mérés hogy túl hangos? Ilyennel mondjuk küzdöttem én is eleinte, de én nem umik1-el mérek és az spl kalibrálást is megcsináltam. Az is befolyásolta a dolgot, hogy a win hangbeállításoknál a mikrofont 100%-ra vagy 80%-ra húztam.
Mást sajnos nem tudok mondani, én sem ismerem tökéletesen a REW-et. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55379 üzenetére
Ott a beállítások fülön nem kell kalibrálgatnod (az umik1- kalibrációs fájl megadásán kívül)., ne nyírd ki a magasaid azzal a sweep-el. (Amúgy itt én is szerencsétlenkedtem egy sort.)
SPL Meter-nél kell összemérni a hangerőt külső SPL mérővel [link], de UMIK1-nél erre sincs szükség elvileg. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55373 üzenetére
Remélem UMIK1-el mérsz és nem az AVR mikrofonjával.
Egyszerű a pc-s processzálás de aki nem látja át tökéletesen annak mégis problémás mert sok apró hibát lehet véteni... Nem is szoktam már mostanában ajánlgatni mert csak a kínlódás megy, hibát keresni egy fórumon keresztül pedig nehézkes és időrabló.
Írni kellene róla egy step by step összefoglalót, csak még nem volt kedvem/energiám. Pedig jobban jártam volna ahány embernek már írogattam ezzel kapcsolatban.Kis segítség REW-hez:
REW mérést nem részletezném mert az megint egy bővebb téma és nem is tudnám itt végigmutogatni. Bal és jobb csatornát tud mérni. Ezt ki tudod trükközni azzal ha EQ APO-ban átirányítod a REW-ben bal frontra küldött mérőjelet a mérni kívánt csatornára.
EQ APO-t így állítom ha magában a szubot akarom mérni.
Ha centert akarok mérni
Ha centert+szubot akarok mérni (bekapcsolom a crossovert)
Meg persze EQ-val EQ-nélkül ... csak kapcsolgatni kell, hogy épp hogy akarod.Itt nekem külön fájl van a crossovernek meg külön az EQ-nak. De csak annyi hogy a cavernből kiexportáltat ami tartalmazta a crossover beállításokat is külön szedtem hogy külön tudjam ki-be kapcsolgatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #55090 üzenetére
Pc tápnál mit érdemes nézni hifis szemmel, ripple? Én vettem bele egy super flowert.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #55088 üzenetére
Igen ez hátsó dc csatlakozós, szóval nincs atx csatlakozód, hogy ebben a formában máshoz tudd használni, egyszerűen csak 9V-ot ad a lapnak. Alig van egy-két ilyen DC bemenetes, azok is csak alacsony fogyasztású cuccok amit elvisz egy notebook táp.
Én ezt nem bontanám... vagy megtartanám vagy eladnám így egyben.
Ha fel akarod használni máshoz a tápot, át kell alakítani a 9V-os ágát ATX-re meg 12V-ra a procinak (HD PLEX vagy hasonló cucc kell). -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #55086 üzenetére
Hogy van bekötve? Van hdplex vagy valami picopsu? Vagy DC bemenetes hátlapi csatlakozója van a lapnak?
Milyen házba van bepakolva?
Amire érdemes váltani az a Ryzen 3200G szerintem, az az alap mostanában, nekem is azt javasolták. De az ugye AM4-es 65W TDP-vel, én nem bíznám rá egy esetleg éppen elég lineáris tápegységre, ilyen téren nem vagyok kísérletező kedvű. (De azt ennyiből még nem tudjuk, hogy éppen elég vagy nem elég) -
Tamoo
nagyúr
7.1 hangkártya
Cavern (bemérő sw) + umik1 mikrofon
Equalizer APO a szobakorrekció futtatásához és a crossoverhezEgy nagyon alap crossover kezdésnek (100Hz helyett lehet 80, 60 ... ahogy tetszik)
A szobakorrekciós fájlt meg így kell elképzelni (a Cavern generálja le). Az EQ APO config fájlba kell belerakni include-al.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #55002 üzenetére
Igazából így utólag nagyon egyszerű a dolog, egyszerűbb mint némelyik AVR menürendszere.
Viszont ha valaki nem tudja mi micsoda vagy miért kell, akkor "rémisztő", könnyen elveszik benne egy kezdő, mert sok apró hibát lehet véteni ami aztán sok értetlenkedést szül.Alapvetően ezért nem is szoktam ajánlgatni ezt az utat, max megemlítem hogy esetleg így is lehet.
-
Tamoo
nagyúr
Átveheti teljes körűen, én is így használom, viszont ne a lejátszószoftverben keresd.
Equalizer APO-ban lehet készíteni crossovert, beállítható a csatornák késleltetése illetve jelszintje.
Analóg kimeneten nyilván nem DTS stb jön ki hanem analóg jel. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54996 üzenetére
Ez is nagyon halk 600rpm körül forgatva.
Persze jobb a Noctua, csak nekem az annyit most nem ért. Ráadásul van még itthon egy TR Macho HR-02, csak AM4 kombatibilis backplate kellene hozzá.
Elhasalt egy másik gépem alaplapja két hete, inkább konfigot cseréltem és abba is ugyanilyet raktam ugyanezzel a procival. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54994 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
SunMount3r #54945 üzenetére
Nem derült ki egyértelműen, hogy tárolásra gondolt-e. Tárolni én is HDD-n tárolok természetesen, de azok a HDD-k nem a HTPC-ben vannak.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54916 üzenetére
[link] Viccet félretéve, sajnos nem vagyok naprakész fekvő házakkal kapcsolatban.
(#54915) MasterMark: Én is az autóhoz vettem, onnan maradt. Körbetapétáztam vele a gépet mert miért ne.
RGB 24Hz továbbra sem megy, black screen-t dob. Rádugtam már közvetlenül a projektort is, hogy nincs közte az AVR, de ugyanaz a helyzet. RGB 24Hz nem megy, 60Hz megy. YCbCr 24Hz megy.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54912 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54910 üzenetére
Mennyit szánsz rá?
Mekkora alaplaphoz? (Ha vga és dupla hangkártya is lesz akkor inkább ATX.)
Álló/fekvő ... passzív hűtéses csoda? -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54852 üzenetére
Egyelőre egy HDMI kábel cserét próbáltam csak, az nem nyert.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vhiktor #54848 üzenetére
Atmost talán nem, de nem vagyok naprakész.
Elmúlt két évben elvoltam vele úgy hogy hozzá sem kellett nyúlni.
Oké, fel kellett telepíteni memóriakártyára (10perc), beállítani a Kodit, meg SSH-n átállítani RGB-re mert az nem volt menüben. Van amelyik verzióval problémás lehet blu-ray/dvd menü amibe én belefutottam, de amúgy semmi nyűgöm nem volt vele. Legjobb.
Ha nem akartam volna bűvölni a rendszert EQ-APO-val, akkor maradtam volna amlogic vonalon. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54837 üzenetére
Aha, ott nem volt gond az RGB-vel. RGBRGB színkerék van a projektorban, azért is akartam PC-n is azt használni.
60Hz-en jó az RGB is, 24-en már nem. Nem értem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54829 üzenetére
Már mentegettem le a cuccokat, készültem a reinstallra és véletlenül kiderült, hogy csak RGB színmódokban nem megy a 24Hz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54829 üzenetére
Nem is tudtam mi hiányzik még nekem.
win reinstall miután beállítottam (majdnem) mindent.
Na és melyiket rakjam fel?
ASRock oldaláról az "AMD all in 1 with VGA driver ver:19.10.16_19H1_WHQL" 2019/8/1
vagy az AMD oldaláról a legújabbat. Gondolom utóbbiban is benne van minden szükséges driver.Biosból a legújabb van rajta. Paráztam is, hogy régebbi lesz és nem indul be az új Ryzennel aztán szaladgálhatok még valahová frissíttetni.
Amikor most első körben telepítettem akkor egy kis monitor volt csak rádugva D-SUB porton, az avr-projektor nem. De akkor majd megcsinálom most a projektoron telepítve úgy hogy nem lesz rádugva semmi más. Használat közben sem lesz rajta más monitor.
-
Tamoo
nagyúr
Kipróbáltam ma 4 régebbi drivert is, de ugyanaz a helyzet mindegyikkel.
Alapból feldobja itt az üzemmódokat, a 24Hz-et is. Viszont ha indítom a videót elmegy a kép és befagy a kodi is meg dobálja el a HDMI kapcsolatot.
Ha bekapcsolom a GPU méretezés engedélyezését, akkor az üzemmódoknál már csak 50 59 és 60Hz van, de ezzel elindul a videó is.... 60Hz-en. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54825 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54823 üzenetére
Mi is az ajánlott sorrend pc - avr - projektor tekintetében?
Megszoktam már, hogy az amlogic-os box-al nincs semmi szívás. De hagyján hogy a 24Hz nem megy, még egy egy film váltáskor is olyan mintha eldobná a hdmi kapcsolatot és befagy a kodi.Kilép-vissza aztán megint megy. De a foobar is ugyanígy meg tud akadni.
Ha nem szólna ilyen jól most ezzel a pc-s korrekcióval a mozi, már kivágtam volna a bús p@csába. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54821 üzenetére
Nincs. Mit lehet tenni? :D
-
Tamoo
nagyúr
Tök jól elvoltam eddig az amlogic-os box-al, de csak kellett egy kis önszívatás és összedobtam egy pc-t a mozihoz (EQ APO használata miatt).
Egy Ryzen 3200G ketyeg benne, nincs külön vga.
Ez az Radeon SW nekem nagyon új, megtenné valaki hogy leprintscreeneli a "helyes" beállításokat vagy leírja?
60Hz-ről amikor 24Hz-re vált a film Kodiban, elmegy a kép, de ha pl ITT átnyomom 24Hz-re, akkor is elmegy. Bepipáltam a "GPU méretezést" így most éppen jó Kodiban, de nem vagyok benne teljesen biztos hogy kadenciahelyes. (Nem hinném hogy Kodi beállítás hiba, azt használtam már milliószor.)Délelőtt meg azzal szívtam, hogy pl. megakad 1sec hanglejátszás után a REW ("timed out waiting for space to write the fade out block to the soundcard"). Megnyitom a foobart, indítok zenét... megakad az is. Indítom újra, megy folytonosan. Bezárom, megnyitom a REW-et és utána simán tudok mérni nem akad meg. Utána pl. belépek vezérlőpultba a hangokhoz és csak ránézek valamire és utána megint el kell játszani az előbbit, de villan a hangeszköz is a listában mintha le-fel csatolná (AVR HDMI).
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #54571 üzenetére
A miniDSP közbeiktatása még egy plusz AD konverzió. PC-ről kiküldöd analógban aztán a miniDSP még alakít egyet megint oda-vissza. Nem tudom ez a gyakorlatban mekkora "hátrány", nekem csak elméletben nem tetszik.
Amúgy mint eszköz szimpatikus, mondhatjuk hiánypótló.
bajnokpityu: Én még most is a 4308-at hallgatom és tetszik a "nyers" karaktere.
EQ-zva már nem annyira. De ez még nagyon fapad volt ilyen téren.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
devil-k #54564 üzenetére
Ja, amúgy semmi kedvem újra pc-zni, csak birizgálja az agyam, hogy mit lehetne kihozni vele a rendszerből egy jó hangkártyával meg eq apo-val. Most biztos nem fogok hozzá, csak elmélkedtem hogy kb. mi kellhet az igényeimhez. Aztán lehet ha arra kerül a sor inkább maradok amlogic-nál lejátszó terén és veszek egy MRX710-es Anthemet vagy valami hasonlót.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54558 üzenetére
Nemár hogy nincs.
Amúgy nagyon vakon vagyok a témában. Kb. 2014-ben ragadtam.
-
Tamoo
nagyúr
Lemaradtam pár évvel hardverek tekintetében.
Mi a legolcsóbb cucc ami tudja a hdr-sdr konverziót? Van igp is vagy csak vga? -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54539 üzenetére
"Ennyi erővel, a mostani i3-hoz lökök egy vga és hang karit és kész?"
Jaja! -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #54526 üzenetére
Én is morfondírozok ezen a PC-s processzálás témán.
Nálam annyi a különbség, hogy minél olcsóbban szeretném.
Csak ugye amihez ragaszkodnék:
STX hangkártya
Seasonic táp
VGA-ból olyan ami tudja a HDR-SDR konverziót hardveresen.
alaplap proci memória ... nem gondolnám túl, nem kell erőmű. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #46967 üzenetére
"Miért nem csak LE-t raktál erre a gépre is?"
Úgy tűnik, hogy szívassam magam.
Egyébként spotify miatt, de lehet nem is fogom itt használni és megy vissza a LE. Csak gondoltam ha már itt ez az SSD feltolom a wint. LE-t már csak nem rakok egy zsír új 120GB-os SSD-re.Ez egy G1820-as celeron (Haswell), semmi hdmi 2.0
De a driver frissítés megér egy próbát.Az erősítő az alapértelmezett hangeszköz, más nincs is, alaplapit tiltottam biosban. Frissen telepített win10, de rátolok arra is egy update-et.
-
Tamoo
nagyúr
Nyakamon maradt egy ssd-t, gondoltam a pendrive-os libreelec felállásról átváltok w10+kodira. Eddig viszont nem zökkenőmentes a dolog. Filmek indításakor többnyire nincs hang csak ha átváltok egy másik hangsávra és vissza.
Valakinek tippje esetleg?
Egy G1820-as Celeron a lelke a gépnek, a kodi (jarvis) passthrough beállításon házimozi erősítővel. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #46872 üzenetére
Átszervezéssel csatasorba tudnék állítani egy i5-4440 + R9 270X 2GB kombót is. Ez nem tudom milyen szintű beállításokat bírna el, nem próbálkoztam még madVR-el soha. Nem tudom mennyit hozhatna egy belépő W1300-as benq-val.
Egyébként elvagyok a mostani libreelec felállással is és nem akarok mindenáron kütyüzni, csak ha kis pénzből nagyot lehetne ugrani...
De ha pl. a projektor korlátoz, akkor nem töltöm az időt ilyesmivel.
-
Tamoo
nagyúr
G1820 4GB ram-al elég valamire madvr-el? Vagy fölösleges próbálkozni?
Eddig libreelec-el használtam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
cinemazealot #44117 üzenetére
Ha meg a félmillás' erősítő gazdasági totálkáros lesz miatta akkor meg verheti a fejét a falba.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
radi8tor #44074 üzenetére
Nekem pl. ezért nem szimpatikus a passzív beebox sem. Jó, ez már elég kis fogyasztású, de annyira össze van sűrítve az egész, hogy szépen fel tud forrósodni. Élettartamra biztosan nincs jó hatással.
(#44075) Kaci84: Kabini felejtős passzívan, de a gyári darálótól nem kell félni, silent módban semmivel sem hangosabb mint a 600rpm-en pörgő Noctua-m. Viszont egy jól szellőző ház kell neki mert egy zártabbat rendesen befűt ha megszorul a levegő.
-
Tamoo
nagyúr
[link] berakom ide is, hátha van valakinek tippje mi lehet a gond.
-
Tamoo
nagyúr
Adott egy AM1H-ITX-re épített htpc DC bemenettel használva.
Az a problémám, hogy van egy usb-s kütyüm ami csak akkor kapcsol le ha áramtalanítom a HTPC tápját ... szóval nem elég ha csak lekapcsolom a gépet... attól még "ébren" tartja. Van erre biosban vagy valahol valami okosság?Én nem találtam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
tupacamaru #33732 üzenetére
Úgy látom senkinek nem jött át, hogy mért hoztam fel az asztalit. Nem azt akartam kihozni, hogy mért nem passzív hanem azt, hogy gondolom azt se 55-60fokon tartja idle.
Túl lehet magyarázni, de ennek a "kis szar gép"-nek (ha már így írtad) se jó ha ha kazán belülről. ha nem a kondiknak, akkor a RAM-nak, SSD-nek.....bármi másnak. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oszilaci #33716 üzenetére
Láttam.
Magasabb hőmérsékleten gyorsabban kiszáradhat... ezzel kár vitatkozni. Az, hogy ez mennyi idő alatt következik be így vagy úgy az megint más kérdés. Ilyen szempontból lehet tényleg nem számít semmit, de ezt se te se én nem tudjuk előre... bármilyen okosnak hisszük magunkat.De akkor magyarázd már el az asztali géped mért van telepakolva ventivel? Az miért más?
Egyébként "javaslom" a szerkesztés gomb használatát!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oszilaci #33713 üzenetére
Tévedsz mert néztem. Nekem perpillanat a házimozi erősítőn is aktív hűtés van.
Feltehetőleg nincs szükség rá, de ha növelhetem a kondik élettartamát hogy kihúzom belőle a meleget, akkor miért ne. Nem mai darab már és még ki szeretnék vele húzni pár évet.
PC-re visszatérve. Oké, hogy a CPU-nak nem gáz, de minden más is felforrósodott a házban. Valószínűleg elmenne így is évekig, de én nem szeretek különösebben kockáztatni, úgyhogy inkább kap egy jó nagy szellőzőnyílást a tetejére.Kicsit már bánom, hogy nem az Antec isk110-et vettem meg.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
stickermajom #33709 üzenetére
Nekem ebben ha rárakom a tetejét idle 50fok fölött van a cpu is az mb is.
Pedig ez jóval szellősebb mint az IX-03B. Most próbálok rá másik tetőt csináltatni egy 12cm-es porszűrő ráccsal.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kovy79 #33425 üzenetére
Nekem ilyen Xsight Lite van most. Elég jól testreszabható, beállítani is könnyű. Annyi a nyűgöm, hogy kicsit macerás mindig menübe lépkedni, hogy melyik készüléket is akarom vezérelni. Ilyen szempontból a smart control jobban bejött.
(#33419) regger: Tegnap este még csak belecsaptam a lecsóba. Bonjour (tényleg nem kell a Yatse-hoz) és egyebek lepucolva, CAD script futtatva. Szépen csökkent a latency.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #33391 üzenetére
Egy darabig használtam desktop gépen ubuntut. Szóval éppen nem teljesen idegen.
Még régebben kínlódtam AudioPhile Linux-al és Ubuntu Studio-val is, de mindig volt valami nyűgöm a hanggal.Most igazából meg sem fordult a fejemben, hogy felrakjam.... pedig lehet tényleg jó alternatíva.
-
Tamoo
nagyúr
Athlon 5350-nél mi az "ideális" általános hőmérséklet?
Vagy inkább úgy kérdezem, hogy mi alatt érdemes tartani? CPU és az M/B is érdekelne. -
Tamoo
nagyúr
Tegnap belehajigáltam a cuccokat a házba, fizikailag összeállt a htpc.
Három dolgot szeretnék rajta használni: Foobar vagy Aimp3, Spotify, Kodi
Monitor nem lesz és a plazmát se mindig kapcsolnám be. Tabról mindhárom vezérlése megoldható, de a kérdés az hogy hogy tudnám őket tetszőlegesen indítani? Nekem csak egy ötletem van ... távoli asztal. De azt meg nem szívesen használnám. -
Tamoo
nagyúr
ASRock AM1H-ITX 90W-os laptop töltővel elbír az SSD mellett egy ODD-t is ugye?
-
Tamoo
nagyúr
Chieftec IX-03B házban biztosan elfér az 5350-es proci gyári hűtővel + SSD?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
SUPREME7 #32876 üzenetére
Ezt én is meg akartam kérdezni, mert számomra sem egyértelmű. Az világos, hogy paneltáp nem jár hozzá. De ami a képeken van házon belül az egy DC-DC átalakító nem? Az benne lenne a 7e-sben? (Csodálkoznék ha igen.
)
Nekem is szimpatikus ez a ház. Tetszik a letisztultsága.
-
Tamoo
nagyúr
Valaki tud ajánlani olyan AM1-es vagy "J1900-as" mini itx lapot amin van spdif tüske koax kijárathoz?
Ha valaki már körbejárta a témát, nem túrnám fel az össze lap manualját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged