-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
MasterMark #48198 üzenetére
Az már nagyon gyanús volt, hogy az a csúszka lenne az overscan, és nem csinál semmit, ezért visszatértem a korábbi verzióhoz, most jó minden.
Volt már egyszer olyan, hogy major update tönkrevágta a gépet, és rollbackelni kellett, de akkor egyértelmű volt, hogy az update a hunyó, és hogy ezt biztos, hogy nem ilyennek szánták.Köszönöm a tippet!
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
MasterMark #48196 üzenetére
Igen, ezt megtaláltam, próbáltam is a húzni mindenfele, illetve a kapcsolókkal is kipróbáltam szinte minden kombinációt, de a méret az maradt állandó.
drdr: lehet, a többi gépet nem kötöttem tévére, ezzel régen is voltak overscan gondok, de legalább megoldható volt. Az biztos, hogy nem a tévé képarányával van a gond.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Köszönöm a válaszokat!
MasterMark: rollback működne, de akkor le kellene állítanom a frissítések keresését, vagy a következő ugyanúgy elrontaná a beállításokat
Celtis: csapatmunkának mondanám inkább a Win10 széttúrta a beállításokat, az új AMD driverekből meg hiányzik a beállítási lehetőség
hm15: tudom, volt már legalább egy ilyen nagyobb update, az akkor nem rontott el semmit. Lehet mégis rollback lesz, hátha a következő frissítés problémamentes lesz. Csak az a rengeteg idő, amit az ilyen kísérletezés elvesz... -
GhanBuri Ghan
őstag
Sziasztok, rég jártam már itt, most viszont van egy problémám: AMD 5350-es htpc-m hdmi-vel tévére kötve, az AMD hülyesége miatt állítani kell az overscant, hogy ne lógjon ki a kép, amit eddig vagy az advanced settingeken, vagy a registryben meg lehetett tenni. Most viszont jött egy Win10 update, frissítette a vga drivert, azóta egyik módon sem tudom állítani az overscant, és a legfrissebb driver felrakása sem segített.
Belefutott más is ilyesmibe, illetve sikerült megoldania? -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#75912448 #34852 üzenetére
Jól hangzik, ugyan csak 1333-as ramot támogat, és eleve lassabb a CPU rész, de valószinűleg elég médialejátszásra. Látom, hogy két HDMI kimenet van rajta, ha rá lehet venni, hogy mindkettőn legyen kimenet egyszerre (a hang miatt), és jól kezeli a képfrissítési frekvenciákat, akkor tökéletes. Úgyis azon gondolkodtam mostanában, hogy mikor lesz már olyan ARM-os Win10 PC, ami kiválthat egy Kabinis HTPC-t (tudom, soká)
(persze nagyobb házban, hogy elférjen a 3,5" HDD) -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #29412 üzenetére
Illetve ki kellene zárni, hogy a tévével nincs gond, mondjuk rákötni egy másik szgépet, vagy telefont.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
lord_devil #28749 üzenetére
Ó, ha ezt tudtam volna előre - azt hittem, csak úri huncutság HTPC helyett passthrough-ban az erősítővel számoltatni a DTS vagy AC hangokat - így már persze megvan az értelme.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Valamit nem értek: AM1H, ALC892 Audio, optikai kimenet - 5.1 forrásnál is sztereó jel megy ki, abból csinál "virtuális 5.1" hangot. A 3 jacket használva rendes 5.1 hangzás van.
Most valami settinget kellene átállítani, hogy az optikain is sokcsatornás kimenet legyen, vagy ez az erősítő tudásbeli hiányának a jele? -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Reignman #28606 üzenetére
[link]
Itt egy gaming teszt, ugyanaz a középkategóriás videókártya ennyivel teljesít rosszabbul Kabinivel, mint i7 mellett.
Talán nem is olyan rossz.Igen, nekem is úgy van berakva. Ahogy elnéztem, még pont elférne mellette a duplamagas VGA.
regger: ezt találtam a lelógó HDD-ről: [link]
Szóval működhet, vannak gyártók, amelyek explicit tiltják, mások nem. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Reignman #28596 üzenetére
Az 5350-ben a beépített GPU a lényeg, hogy egyprocis gépként szinte minden médialejátszással megbirkózik (és még a régebbi játékokkal is, mint pl. a TF2)
DVGA mellé már kevés lehet, érdemes teszteket keresni, hogy hogyan teljesít.Ha jól emlékszem, két drive hely már a gépház tetején van, ahonnan Batman módra fejjel lefelé lógnának - SSD-nek mindegy, de a HDD nem szereti ezt a pozíciót.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Reignman #28594 üzenetére
Nekem a ház szinte üres, és elég hosszú, szerintem beleférne a másik gépből a 260x is, de nem merem biztosra mondani, meg kell nézni.
Viszont a HDD-nek csak az oldalfalon van helye, és ha minden igaz, pont a PCI fölött, lehet, hogy az bele tud lógni.Igen, sajnos rendes tápot nem lehet kapni 350-400W alatt. Nekem AM1H-m van laptoptáppal, viszont az a PCI-t nem tudja meghajtani, esetedben felejtős.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Reignman #28592 üzenetére
Semmi, hasonló konfigom van nekem is, csak külső táppal és GPU nélkül. (A SilverStone SG05 valószínűleg jobb lett volna, csak olyat már nem lehet kapni szinte sehol)
Egyedül a tápot tartom feleslegesen nagynak - ennek a rendszernek 200W-nál többet semmilyen körülmény között nem lenne szabad fölvennie.
Nálam a HDD a leghangosabb része, a ventilátorokat egyáltalán nem hallani - és mivel felül elég sok a szellőzőnyílás, szerintem attól se kell tartani, hogy a belső táp és a GPU által keltett meleg megszorul a házban. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
MasterMark #28569 üzenetére
Köszönöm.
Kissé megzavart a rengeteg "capable receiver" opció az Audio menüben. -
GhanBuri Ghan
őstag
XBMC menü opciókat olvasva jutott az eszembe - AM1H 5.1 kimenetét használva csak simán rá kell dugni az erősítő optikai vagy analóg 5.1 bemenetére, és (ha a film mellett megfelelő hangsáv van) simán lesz térbeli hang, vagy ennél bonyolultabb a helyzet?
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
MasterMark #28500 üzenetére
Köszönöm, ez tényleg működött!
Hasonló cipőben járóknak:
[link]
A TVEnableOverScan nem csinált semmit, a DigitalHDTVDefaultUnderscan-nek pedig négyet kellett értékül adni. -
GhanBuri Ghan
őstag
AM1H alaplap, 5350 proci - a tévén a képnek fekete kerete van. Rákeresve kiderült, hogy a CCC képes overscan beállítására, viszont se a 14.7 RC3-ban, se az ehhez a procihoz ajánlott 14.4-ben nem indul el a CCC (kicsit molyol vele, karikázik a W8.1, majd nem indul el). A leszedést mindig a saját tooljával full uninstallt választva csináltam.
Tipp, valaki? -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#75912448 #28340 üzenetére
Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de a CEC adapterre keresve hdmi adaptert és FSP töltőszériát találtam - gondolom, itt az FSP NB CEC-ről volt szó.
Az FSP V3-nál kevesebb notebookadaptert láttam, mint eltérést a V 90-hez képest. Remélem, a V3 feje passzolni fog az AM1H dc in-jébe -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#75912448 #28322 üzenetére
Köszönöm a házas tippet, akkor olyan lesz
A leírt használatra elég 2Gb ram? (W8.1 alatt)
A leírt konfig valószínűleg 50W alatt fog fogyasztani, mekkora tápot érdemes tenni mellé? (nem spórolás miatt, ahogy elnéztem, a 90W -osak sem sokkal drágábbak a 65W-osaknál, inkább a felesleges hődisszipálás zavar)
Memóriánál mennyire kell szigorúan venni a recommended listát? (egyiket sem találtam meg közülük boltban...) -
GhanBuri Ghan
őstag
Tanácsokat kérek htpc építéshez: a filmek mellett házi fileserverként és torrentezésre is lenne használva. Kabini 5350-re gondoltam, minél kisebb házzal és táppal - am1h-n kívül van másik alaplap, amit lehet szimpla dc-vel etetni? A házban el kellene férnie egy 3.5"-os hdd-nek, Cooler Master mini vagy elite 110-es házat találtam eddig.
Alap hűtés elég hozzá, vagy érdemes valami jobbat keresni?
19V dc-in esetében a hdd-t mire lehet rákötni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged