- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
Dorian #48235 üzenetére
1. lépés megnézni a Windowsban (ha az) a hangeszköz beállításokat, ott mit látsz. Ha ott minden okés van hang is akkor sztem Kodi (beállítás) hiba.
2. lépés pendrive-ra kiírni egy libreELEC-et és azzal kipróbálni. Ha itt sem jó akkor már egy másik forrást is be kellene próbálni. -
dunkel
őstag
válasz
banderasz77 #47956 üzenetére
Szerintem kb. mindegyik ami tudja a fhd-t.
nVidiából a 24p-t közel meg lehet csinálni profillal, de a 60-at nekem nem sikerült.
-
dunkel
őstag
válasz
MasterMark #47681 üzenetére
Rendelhető.. és az is baj szarul van árazva. Az 550 gyengébb és drágább mint a 460.
-
dunkel
őstag
Pöröghetsz rajta de nem itt lesz a gond.
Pl. volt Dune médiajátszóm 100-as hálókártyával rendelkezett és ugyanúgy néztem a full bd lemezeket a NAS-ról mint most a PC-ről.
De ha az elméleti bitrátákat nézed, az is messze van a 100-tól.Ettől függetlenül lehet valami gáz, hogy a 100-at sem viszi át, de akkor sem a 100-as határ okozza a gondot hanem más.
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
válasz
zsoltika74 #47184 üzenetére
Bármilyen konfig + RX460 vga.
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
válasz
MasterMark #46749 üzenetére
a, rossz a LAV filter konfig
b, rossz a madVR konfig
c, egyéb
A megadott infókból ennyire futja. -
-
dunkel
őstag
válasz
Vectra84 #46596 üzenetére
A kijelző beállításoknál kell megadnod a támogatott formátumokat a display modes menüben, a properties alatt a 10bit-et valamint ugyanitt a hdr menüben a passthrough hdr content ha a kijelződ támogatja.
Azt nem tudom a kártyád ezt tudja-e de nyilván azért kérdezted mert van egy ilyen kártyád meg van hozzá megjelenítőd is, így nincs más hátra mint kipróbálni.
-
dunkel
őstag
válasz
robi222 #46518 üzenetére
Ez egy elég régi cikk.
Kezdésnek Chroma upscalingnél az NGU-t és a NNEDI3-at (64-től fölfelé) próbálgasd, 1080p forrásnál ezek adják a legjobb képet. A super-xbr a belépő, azt feltolhatod 150-re ízlés szerint.
Trade quality fülön minden pipát kikapcsolni.
Upscaling refinement off minden
Gyenge vetítő esetén image enhancement-ek között nézelődniMi az a +hdr?
-
dunkel
őstag
válasz
mandju #46514 üzenetére
Mit akarsz?
Legjobb képet? Ahhoz jelenleg VGA kártya kell + szoftveterezés (madVR alapon).
Legjobb hangot? Ahhoz lineáris táp az alap.
A kettő együtt nehezen jön össze. Talán fullHD-n a fél év múlva megjelenő AMD APU elhozza a tutit.Szembeállítva a kép amin többet lehet hozni. Feltéve, ha van hozzá megfelelő vetítő stb.
-
dunkel
őstag
válasz
dhcodoki #46494 üzenetére
A mozi rendszerhez megvárom a HDMI képes HD hangot és 4K60hz-et tudó lapokat.
Úgy emlékszem te is madvr-ezel/akarsz. Mozigépbe csak AMD, egy combosabb dvga vagy reményeim szerint a fél év múlva megjelenő APU is már elég erős lesz fullHD (legalább) NGU mediumon. Akkor öröm lesz mert azt még elviszi a lineáris táp.
Intel és "komoly" mozigép az -
dunkel
őstag
válasz
Pityu89 #46486 üzenetére
Itt keresd a hibát.
Adjust display refresh rate to match video
bekapcsSync playback to display
kikapcs
Hardveres gyorsítást kapcsold be ha nincs bekapcsolva.Javasolt AMD driver: 14.12
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #46287 üzenetére
Ezeknek a PC-knek a limitációja a Single-slot RAM és a Win10 Home OP rendszer. Nem tudom mennyire lehet cserélni másra, vagy visszarakva a Win10-et marad-e aktivált valóban a cucc.
4GB RAM elég. Win10 Home elég.
Recovery partícióra szokták rakni az installert abban benne van a kulcs is, ha újratelepítésről lenne szó. De a működő rendszerből is ki lehet nyerni ha teljesen gyalulná az SSD-t vagy másikat rakna a helyére. -
dunkel
őstag
válasz
_Smooth #46277 üzenetére
Amit én javasolnék, egy próba a trakt pluginnel + auto-update.
A trakt egy online rendszerbe szinkronizál. Az ingyenes verzióban is mindent eltárol amit néztél és akár véleményezni is tudsz magadnak stb. Vannak hozzá jó telefonos appok amivel a nézett sorozatok új epizódjai stb. követhetők pl.
Én csak egy gépen használom, hogy a nézett állapotot a második gépre átviszi-e nem tudom, de szerintem kéne neki. -
dunkel
őstag
válasz
stickermajom #46140 üzenetére
Régebben nem ment a bitstream HD audio windows alatt. Úgy emlékszem most ősszel ezt feloldották de az infót a kolléga egy korábbi lapról írta.
J4205-öt vedd inkább, J3455B-n nincs 4K@60p. -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #45997 üzenetére
Szerintem ennek csupán történelmi okai vannak: DDR2 idején fejlesztették ki az architektúrát és eddig nem volt szükség lecserélni mivel nem az jelenti a szűk keresztmetszetet.
While the typical latencies for a JEDEC DDR2 device were 5-5-5-15, some standard latencies for JEDEC DDR3 devices include 7-7-7-20 for DDR3-1066 and 8-8-8-24 for DDR3-1333.
DDR3 latencies are numerically higher because the I/O bus clock cycles by which they are measured are shorter; the actual time interval is similar to DDR2 latencies (around 10 ns). There is some improvement because DDR3 generally uses more recent manufacturing processes, but this is not directly caused by the change to DDR3.
As with earlier memory generations, faster DDR3 memory became available after the release of the initial versions. DDR3-2000 memory with 9-9-9-28 latency (9 ns) was available in time to coincide with the Intel Core i7 release.[11] CAS latency of 9 at 1000 MHz (DDR3-2000) is 9 ns, while CAS latency of 7 at 667 MHz (DDR3-1333) is 10.5 ns.
(CAS / Frequency (MHz)) × 1000 = X ns
Example:
(7 / 667) × 1000 = 10.49475 ns
[link] -
dunkel
őstag
válasz
Patice #45992 üzenetére
Az i7 zenén akkor jön jól, ha valaki pl. HQ Playert használ és mindenféle szűrőt rak a zenei átalakítás folyamatába, amivel akár CD felbontásból DSD256 vagy DSD512 számolható és így etetik a natív DSD képes DAC-ot.
Kíváncsi lennék hány ember csinálja ezt és milyen láncban. Valamint, hogy a valóságban ez mennyire hajtja ki a processzort.Azaz ha "emberi léptékű" lineáris tápot akar valaki egy audio/video PC-be, akkor elég egy i5 vagy i7 és nem kell dedikált VGA. Ezeket még meg lehet táplálni lineárisan (~100W alatti teljesítmény kell).
Azt sem tartanám kizártnak, hogy egy-két elvetemült tag nagy Broadwell CPU-t kért a HTPC-jébe, mert abban elég erős az IGP közepes MadVR-hez és mindehhez csak 65W TDP társul. Cserébe k.drága a proci.
Ott bukik meg az elmélet, hogy az az IGP sehol nincs ahhoz, hogy egy komoly szűrőt fhd-ban elvigyen, nemhogy felskálázzon majd utána le.
(#45993) bajnokpityu
3. nagy frekin hajtott ramok csak nagy késleltetéssel tudnak nagy frekit.A ciklusidejük viszont kb. ugyanaz lesz mint kisebb frekin kisebb késleltetéssel.
-
dunkel
őstag
válasz
robi222 #45989 üzenetére
Elég sok félreértés lesz ott. Csak a két leglényegesebb:
1. a grafikus mag dolgozik videójátszáskor, az i7-ben ugyanaz van mint pl. egy i3-ban lásd GPU oszlopok. (Kíváncsi leszek szoftveresen mennyit bír az i7, de alapvetően nem gondolom, hogy ez lenne a helyes út a madVR felé.)
2. nem akarunk minden beállítást maxra tolni, sőt elég sokat be sem akarunk kapcsolni. Legalábbis mi, akik a természetes képet keressük. -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #45984 üzenetére
Mi a helyzet a 4K-val? Hardveres gyorsítást sem használja a madVR? 10bit, HDR?
Nem kötekszem, kérdezem: sajna egyik kártya se volt még otthon. -
dunkel
őstag
válasz
Gabesz87 #45975 üzenetére
S905, topikösszefoglalót javasolnám első körben. Szerintem elég lenne és olcsón megúsznád.
Bocs, a 3D miatt lehet visszavonom:
Az Amlogic S905/S905X a 3D ISO-k és 3D MVC MKV-k lejátszását csak half top-bottom módban támogatja, ez egy középút a semmi és a legjobb módszer (MVC+framepacking) között. Szóval azoknak tökéletes 3D ISO-ra is, akiknek passzív 3D TV-jük van, mert 3D ISO-ból halfou-ban teszi ki a képet, ami így jobb mint egy felezett mkv. Aktív 3D TV-hez, projektorhoz inkább egy HTPC, Zidoo X9S/X8, Himedia Q10 Pro / Q5 Pro vagy RPi3 ajánlott. -
dunkel
őstag
válasz
SunMount3r #45879 üzenetére
24p-t meg lehet rajta csinálni. 60p-t nekem nem sikerült helyesre.
-
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #45318 üzenetére
Királyság
-
dunkel
őstag
Mondom a tutit azoknak akik filmet szeretnének nézni Windows alól és nem frissítgetni meg szenvedni, hogy ez nem megy az nem megy. AMD A8-7600 és társai alá:
1. Windows 10 install (esetleg frissítéseket egyszer felengedni)
2. Windows frissítés kikapcsolása
3. 14.12 AMD driver
4. Kodi 16.1 install (vagy 16.1 Dsplayer+madVR+Sanear)
5. filmnézés
6. 4K-ra váltásig ismételni az 5. pontot -
dunkel
őstag
válasz
Patice #45179 üzenetére
Kötöd az ebet a karóhoz, de nagyon nincs igazad. DDR3 10GB/s felett van olvasás és írás tekintetében is (és most óvatos voltam). [link]
Ha jól értelmeznéd a dxva képet azt jelentené, hogy fél percig vár a GPU a RAM-ra (kb. annyi ideig 0). Szépen néznénk ki.A dual channel hozhat 1-2 ms renderidőt APU esetén. Alkalmam nem volt még tesztelni. Számomra nyilvánvaló, hogy nem ezen áll vagy bukik. Alap kodi mellett pedig esélytelen, hogy észrevedd.
Igen, tud kajálni a 7600, nem véletlen van lefogva a CPU: egy analóg táp panelt már megevett
-
dunkel
őstag
i3 6100T + 750Ti + madVR [link]
CPU terhelés minimális, VGA kihajtvaA8-7600 + dxva, CPU @ 1.4Ghz [link]
CPU terhelés még így is minimális, VGA nemtom' mennyire reális, néha felugrál aztán 0-t ír gpuzA8-7600 + madVR, CPU @ 1.4Ghz [link]
CPU terhelés alacsony, VGA kihajtvaRAM talán látszik mindenütt mennyi kell
Mindez ugye Windows alatt.
A 1080p anyaghoz ugyanannyi erőforrás kell lejátszani mint 3-5 évvel ezelőtt! Egy modern procinak, architektúrának ez már semmi, teljesen felesleges nyomni bele a pénzt ha nem madVR a cél. Ha madVR a cél, megint csak "semmi" nem kell csak a VGA kártya, de abból amit az ember nem szégyell. Fontos ezeket ismerni mivel hardver ajánlások is vannak keményen a topikban.
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
válasz
canniball #45156 üzenetére
Szerintem ezen már túl vagyunk, megvette a gépet. A konfig egyik irányban sem optimális: komolyabb madVR-hez kevés, sima kodihoz felesleges. Ettől függetlenül hibátlanul el fogja látni a feladatát.
Van akinek kell, hogy ne legyen túl olcsó: ha több pénzbe került akkor az biztos jobb is.
-
dunkel
őstag
AMD APU-hoz a 14.12-es legutolsó Crimson előtti driver ajánlott HTPC felhasználásra. Itt megtalálható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen switch-et vegyek?
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- További aktív témák...
- Razer Kaira Fejhallgató (Vezeték nélküli) INGYEN FOXPOST
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- ÚJ Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k (2024/2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest