- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tibiajax #48617 üzenetére
Én lecseréltem, amit lehetett bd-re, az már elegendő minőségi szint, dvdnek olyan hatása van mintha vhs kazit tárolna az ember.
mondjuk siralmas a helyzet, van egy pár olyan alapfilm amit még mindig nem lehet kapni magyar vonatkozással bd-n, nekem csak a felirat lenne fontos.
-
válasz
Tibiajax #48611 üzenetére
Minden high end szagú, erre meg ott virulnak a DVDk lent...
Tudom bagoly mondja, nálam is vannak kint, de azok asszonyé és nem tudom már hátra rakni a blurayek mögé, nincs hely. Én is Silverstone mellett döntöttem, legjobb HTPC ház márka ami létezik szerintem. Tied is jól mutat!
-
-
Celtis
veterán
válasz
Tibiajax #48539 üzenetére
Nincs rajta SPDIF header.
Viszont van optikai kimenet, ami hasonló TTL jelszinttel van hajtva (van egy LED az aljzatban). Erről le lehet lopni a jelet és pár alkatrészen keresztül kivezetni. Tudom, hogy 100 emberből egy ha hajlik rá, de kis forrasztgatással megoldható a koax kimenet. Én már csináltam ilyet, igaz az egy beltéri egység volt. Némi info.
Amúgy én is USB-vel oldanám meg.
-
gabo01
őstag
válasz
Tibiajax #45195 üzenetére
A felhasználás módjától!
Ha a tápot is hozzáveszem 7db!
Egyébként meg a proci és az RX ventilátorai amiket nem lehet kiiktatni de a procihűtő 13dB a jelenlegi fordulaton, az RX meg idle-ben lekapcsolja a ventilátorokat de amikor pörögnek sincs semmi hangjuk! Nem hiszem, hogy 4m-re a géptől mozihangerőn bárki is meghallaná őket! -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tibiajax #44936 üzenetére
függetlenül, h a reclock erre való, mégse ezért hazsnáltuk, hanem hogy átengedő üzemben van,akkor képes volt wasapin kiküldeni a jelet.
viszont a bitream üzemet bukod, ha engeded, h képhez igazitsa a hangot. valamint nálam valamiért elkezdett pattogni 20 percenként. lehet, h ilyenkor akarta szinkronizálni a hangot. ez sokkal gázabb, mint 0.1sec csúszás a film végére. -
Patice
Topikgazda
válasz
Tibiajax #44936 üzenetére
Gyere át a mélyvíz topikba, ott szerintem hamarabb kapsz választ.
ReClock amúgy a képhez szinkronizálja a hangot real-time-ban, főleg akkor hasznos, amikor DSplayer-es Kodi alatt dolgozik a MadVR és a render idő necces.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Tibiajax #44935 üzenetére
kiváncsi vagyok pl erre a ReClock cuccra is
most ez tulajdonképp a kimenő kép és hang frekijét módosítja valamelyest, valami alapján? van már tapasztalata valakinek ezzel?ez az órajelmodifikáció mindenképp hasznos lehet (legalábbis, ha emelik
), asztali játszók bizonyos típusainál létezik már az effajta tunning. nem kis összegekért
-
dunkel
őstag
válasz
Tibiajax #44899 üzenetére
ha kap a gép egy komolyabb radeon-kártyát, azzal fogok egyáltalán előrébb lépni a KODI képe terén?
Önmagában nem. Ha váltasz madVR videó rendererre akkor igen. Utóbbihoz jól jön a kártya, minél combosabb, annál erőforrásigényesebb algoritmusokat tudsz bekapcsolni: annál jobb lesz a kép.
KODI-t pedig használhatod mpc-hc -vel vagy van a KODI Dsplayer ami közvetlenül a KODI alól használja a madVR rendert.
-
canniball
nagyúr
válasz
Tibiajax #44902 üzenetére
Jó régen bütyköltem már ezt, így én is csak tippelek:
- első körben így próbálnám:
<rule filetypes="mkv|...|avi" player="MPC-HC">
(a ... helyén természetesen a kiterjesztések "pálcikákkal" elválasztva.
- ha ez nem jön be, akkor minden kiterjesztésre betennék egy-egy külön sort. -
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #44899 üzenetére
Igen, lehet integrálni. A pontos menetét már nem tudom, de biztos jön mindjárt valaki egy leírással.
Minden megmarad, csak amikor a filmet indítod, akkor jön be a másik lejátszó (ami egyébként nekem nem jön be).
"ha kap a gép egy komolyabb radeon-kártyát, azzal fogok egyáltalán előrébb lépni a KODI képe terén?"
Véleményem szerint, nem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #44846 üzenetére
Ez a jövő. Leáldozott a nagy hodálygépek ideje, szerintem. Ha nem indokolja semmi a nagyobb kapacitást, akkor felesleges akkora kuckóba pakolni. Nem? Ezen felül én még mindig azt vallom (lehet, hogy mások által tévesen), hogy 1 minőségi ház kiszolgálhat több konfigot is az évek során.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #44844 üzenetére
Ja, ez nem az otthoni gép helyére lesz, hanem egy plusz gép. Otthon nem akarok semmilyen innovációt beiktatni, jól el vagyok a FHD-val. Majd ha lesz elérhető áron 4K vetítő, majd akkor beszélünk fejlesztésről. Szóval, most jó ez így.
Egyébként nem válnék meg tőle, nagyon szeretem! Jó lenne, ha majd a köv. vérfrissítés is mehetne ebbe a kuckóba.
A másik HTPC/iroda gépet pedig ebbe tervezem:
In Win Chopin
Szerintem nagyon pofás kis ház, főleg, hogy adnak hozzá tápegységet is, így az ára sem vészes ha ezt nézem. (33k) -
Celtis
veterán
válasz
Tibiajax #44826 üzenetére
Vicces, de valahogy nincs teljes leírás a Libreelec oldalán. OE-s emlékek alapján ugyanúgy kell működnie, mint belső HDD-re. Elkészíted a telepítő CD-t vagy pendrive-ot. Ehhez vagy simán letöltöd az image-et és kiírod, vagy használod a Creatort
Ezután a telepítő CD/USB-ről bootold be a gépet és követed az instrukciókat. Már régen telepítettem PC-re, de szerintem meg fogja kérdezni, a telepítés helyét. Ez legyen a cél (2.) pendrive. Vagyis jellemzően két pendrive kell a telepítéshez. -
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #29951 üzenetére
Ez egy csodaszép ház! Én gondolkoztam rajta, de amikor megláttam az árát, akkor letettem róla, illetve az én célomhoz teljesen felesleges lenne ekkora méret.
(#29956) a8l
HDMI-t fogok használni. Akár Openelec is elég.
Sokan arra esküsznek és régimódinak tartanak, mert akarok Win 8.1.-t rá.
"Arra gondoltam hogy egy gyors pendrive-ról is elfutna a rendszer 150-200MB/s olvasási tempó elég lehet és akkor nem kell bele SSD, bár én HDD-t raknék bele, jobban szeretem ha nem hálózatról játszik le bármit, gyorsabb sokkal ha közvetlen elérés van."
Nálam Synology NAS-ról futnak a filmek/zenék és semmilyen probléma nincs ezzel.
Illetve külső HDD-t kötök hozzá, a rendszernek meg SSD és kész. Nem akartam belerakni 5-6 HDD-t. Az nem az én világom.
(#29959) lancerboy
Valóban, de nálam nem volt olyan kitétel, hogy szigorúan a Popcorn áráért raknék össze HTPC-t. Ha ez lett volna a cél, akkor felhívom a figyelmet az írásom elején erre.
Ez olyan mint amikor az ember médialejátszót vesz. Ott is van 20.000 Ft-os, 45.000 Ft-os, 90.000 Ft-os és így tovább. Az írásom oka, hogy bemutassam, hogy miért váltottam, mire jutottam, folyamat, stb.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Tibiajax #29951 üzenetére
Egy jöhet ide is a cipőmbe szombaton
Tényleg gyönyörűUgyanezt a formát nézegetem már egy ideje a Streacomnál... kijelző nélkül (arra annyira nem is lenne szükségem).
Az kb 20-25k között mozog.(#29950) regger válasza _Smooth (#29949) üzenetére
2014-12-04 14:20:06Nem akadnak az AMD-k (sem), az mindig beállítási probléma, valahol valami elcsúszik, user error. Legalábbis én még nem találkoztam akadó AMD-vel.
Ne érts félre, nem vagyok AMD hater, idáig 1-2 kivételtől eltekintve (P4 és egy C2D kitérő) szinte csak vörös cuccaim voltak. De soha nem is voltam egyiknek sem fanatikusa.
Illetve általánosítani sem akarok. Lehet, hogy csak beállításbeli probléma volt - de pl kétlem, hogy azonos feltételek mellett (frissen telepített OS mellett, egyéb extra programok nélkül, driverezve) az egyiknek folyamatosan dolgoznia kell valamin, míg a másik "le tud ülni".
Illetve jobb fogyasztás/teljesítmény arányt látok a kékeknél mostanság. Ha pl a gamer gépemben CPUt akarnék cserélni, csak az FX játszana, de azok is legalább 95W TDP, és kisebb teljesítmény (igaz, többnyire olcsóbb is), mint egy Core iX.
Aztán majd ugye a Core M procik, most itt ez a j1900as (ott az AM1-es athlonok jöttek még szóba alternatívaként - látatlanba merem azt állítani, nem bántam meg, h végül a cerka mellett döntöttem). -
devil-k
nagyúr
válasz
Tibiajax #29945 üzenetére
Nah, igen. Természetesen erről is szó lesz, hogy kicsit fentebb helyeztem a minőségi mércét.
S abban is igazad van, hogy nyilván lehet venni házat 15.000 Ft-ért is. A történet lényege a váltás lesz, annak előnyei, esetleges hátrányai, buktatói. Pl.: a legelső hátránya, hogy 2 db Popcorn árába kerül a HTPC.
Már bele is írtam a bejegyzésbe. Köszi, hogy szóltál!
-
Patice
Topikgazda
válasz
Tibiajax #28289 üzenetére
XBMC-n belül sehogy, külső lejátszó programot meg lehet hívni, hogy a videókat (vagy zenéket) azzal játssza le, amikor meg vége, akkor térjen vissza XBMC-hez (lassan Kodi-hoz, átnevezték..) és így csak felületnek használnám az XBMC-t.
Még JRiver-rel akarom megnézni, mi a helyzet zene és film terén + távvezérelhetőség.
-
törölt tag
válasz
Tibiajax #28277 üzenetére
Megjött és kapható az alacsonyabb fogyasztású Kaveri is, ennél modernebb alapokra ma nem lehet HTPC-t építeni. Semmi szükség dedikált VGA-ra, az A8-7600 mindent tud, amit ma és egy darabig még tudni kell. Persze ha nálad a Sandy IGP-t kell leváltani VGA-ra, azzal nincs probléma.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tibiajax #23141 üzenetére
Találtam egy tesztet róla (ECS KBN-I/5200 Kabini) valami Japán oldalon.
A lényeg:
Windows 7 élményindex:
Processzor 6.2
Memória 6.3
Grafikai 4.5
Gaming 6.0
Merevlemez 7.9Cinebench R11.5:
OpenGL 12.47fps
CPU 1.95pts
CPU (Single) 0.51ptsFogyasztás:
Idle 20W
Cinebench R11.5 OpenGL at 45W
Cinebench R11.5 CPU 40WJapánban már kapni lehet 42000 Ft körül.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Tibiajax #22214 üzenetére
Szvsz ennyit biztosan nem ér csak a digit kimenet miatt.
Én egy ilyet vettem, de használaton kívül van mert valamiért nem szeretik egymást az Asus Essence-vel.(Nem szól semmi 48kHz fölötti cucc róla, két másik DAC-al amivel próbáltam meg nem volt semmi ilyen probléma.)
-
dabadab
titán
válasz
Tibiajax #22077 üzenetére
Van az audiofilsegnek a cuccfetisiszta aga, ahol magaert a cuccert rajonganak, nem a hangert, ok azok, akik a vakteszteknek meg hasonloknak meg a gondolatat is elvetik es ez az, ahol az egyszeru, olcso cuccok elbol csak lenezest kapnak - nem azert, mert rosszul mukodnek, hanem mert olcsok.
-
dabadab
titán
válasz
Tibiajax #22068 üzenetére
"elég szerintem a kérdésre válaszként annyi, hogy kétezer forint, szállítással együtt, egyenesen kínából.."
Tekintve, hogy egy usb-spdif atalakito tenyleg nem csucstechnologias cucc, amihez tonnaszam kellene az unobtanium, ez olyan sokat nem mond.
Ertem en, hogy van az audiofil egyhaz, ahonnan kitagadnak barkit, aki nem kellokeppen draga cuccokat vesz, de azert ennek messze nem mindenki tagja. -
Patice
Topikgazda
válasz
Tibiajax #22068 üzenetére
Én nem is akarok vitázni. Oké, hogy olcsó az átalakító de nekem ez az a kategória, ami tök felesleges megvenni.
Akkor már inkább egy FiiO D3. Azon van optika, meg koax bemenet és kis pénzből alap sztereó kimenetnek szerintem tök jó. (Próbáltam.) És kevesebből megvan szinte, mint egy jobb hangkártya.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Tibiajax #22041 üzenetére
az integrált grafikának van külön hőfok monitorozási lehetősége?
vagy az egyben értendő a cpu magokkal?mert ugye pl. nálam a htpc-ben a nb-be van integrálva a grafika. és a kettőt külön tudom mérni. igaz, dxva alatt az igp a nb hűfokot is emelei, de jól kivhető különbség lesz a 2 között.
de elképesztő.
én még egy 775-ös E1400 dual celeront használok, ami hivatalosan ugye max 65w tdp, gyakorlatban talán 50w, de inkább kevesebb. és az ugyanígy fűrészelt kis ninja-t rendesen átforrósítja, idle 40 fok...
ez volt a legelső szétvágásom. itt nemcsak a felső lemez csúnya, hanem az összes hajtogatott.
de most már tudom a trükköket, hogy szép legyen. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Tibiajax #22027 üzenetére
feldobtam pendrivera ez alapján az openelec-ez ez alapján, fenomális, köszönöm innen is az útmutató készítőjének. Egyszerű, gyors, pontosan ami kell, a htpc-re, egyelőre imádom. Most, h egyetlenegy kis venti van az mx31-ben -hátul a 80-as nexus-, a proci stagnál 32fokon, hd-filmjátszás alatt 38fok. 40-et még nem érte el, a kis ninja borda hideg rajta, ez is szuper. hozzátartozik az igazsághoz, hogy nincs rárakva a ház teteje il. ugye kis légmozgás van rányomva. este ki fogom kapcsolni a vetit és nyomok egy tartós moziest-tesztet csont-passzívan, kiváncsi leszek. Úgy viszont gyak. hangtalan lesz a cucc és hasít.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Tibiajax #22027 üzenetére
hajrá!!!
(szeressük a csendet...)
a dxva, cuda féle igp-s gyorsítások hasznosak.
azok be vannak lőve rendesen?
linux alapon nálad is működnek?
tehát a prociba integrált videógyorsítás működik, vagy a cpu dolgozik?
chipset mennyire melegszik? tudod azt is monitorozni?nekem hatványozottan hasznos minden info. igaz, én már a saját fullpasszív gépeim (3 db.), faragásait egy jó ideje befejeztem, de mindenkinek sok tanulsággal bír minden részeltes leírás, ötlet. ezért is köszönjük a képeket.
tapasztalataim szerint az integrált grafikák, (igp-s nb vagy intergrált gpu, apu, /anyu
/ megoldások a melegedés szempontjából nagyon kiszámíthatatlanok, előre tervezhetetlenek, csak próba után derül ki a hatékonyság, hűthetőség.
-
Tibiajax
nagyúr
-
sb
veterán
válasz
Tibiajax #22021 üzenetére
Én ugyanígy jártam, csak az említett Ninja Mini + Spire Powercube. Kimértem, magasságra pár mm-el be is fért. Viszont a hosszanti merevítők miatt széltében nem fért be a hűtő.
Az MX31-be viszont belemegy a Mini elvileg.
Még az is lehet, hogy a Powercube-ba meg beférne ez a hűtő. -
törölt tag
válasz
Tibiajax #22021 üzenetére
az elso eset majdnem megoldhato lenne a lap hatrebbvitelevel. persze bukod a hatso kivezetesek szep lapjat, illetve a masodik memoria-slotot is. az utolso eset a gephaz oldalanak kivagasavan
akkor johet szoba, ha videokartya sem kell. vagy extreme low profile
azert koszi a kepeket.
-
Pista0001
addikt
válasz
Tibiajax #21996 üzenetére
Scythe Ninja Mini. Már nem gyártják, beragadt készlet szerintem nincs, használtan ki lehet fogni. Elvileg pont befér az MX-31-be, talán a vinyótartó is maradhat. A ház hátuljába szerelt 92-es (ha jól emlékszek ekkora hely van ott) venti az alaplapra kötve pont elég lenne szerintem neki. Az aláírásomban van egy link, azt a gépet 2 db 80-as hűtötte, a proci i5 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Windows 10
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest