- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
válasz CirrMee #55877 üzenetére
Ha ezt így nagyon körülményes megoldani, akkor a torrent "távletöltést" elengedem.
Ebben az esetben mire lenne szükségem, hogy a pc-n le tudjam tölteni a filmeket egy olyan eszközre, ahonnan a TV a Plex appon keresztül folyamatosan eléri a letöltött tartalmat? Kell ehhez egy komplett HTPC vagy van erre valami lightosabb, olcsóbb megoldás is? Optikai frizbit, DVD BD, stb. nem használunk.
-
bnorci71
addikt
válasz CirrMee #55592 üzenetére
OK igazad van a pontos V értékre nem figyeltem
DE gondolom a lényeg, hogy ne keljen hozzá ATX ITX stb. táp hanem egy külső passzív tápról menjenbár ha csak emiatt keres DC-s lapot akkor megoldható Pico-PSU-val is amíg nincs VGA nekem is így van most a J4105
Lehet lecserélem egy Asus A-320M+Ryzen 3200g kombóra
kérdésem egyenelőre csak FHD kel később ha 4K megjelenítő is lesz elég beledobni egy VGA-t Igaz?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
viperabácsi
addikt
válasz CirrMee #54609 üzenetére
Ez van itthon.
Azért gondoltam venni egy plusz procit ( 3200g ) mert ott van igp és nem annyira overkill.
Az egy proci vásárlásával lenne két működö gépem ,egyik az adatlapomon a másik a maradék alkatrészekből .Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Patice
Topikgazda
válasz CirrMee #54141 üzenetére
Ahogy előttem is írták a PC-s kernelben már megjelent a támogatása, viszont a Kodi jelenleg a 18.5-ös verziónál tart, ami a fő fejlesztési ágra (kvázi a PC-sre) igaz.
Az ARM-os verziók még 4.X Linux kernelt használnak, tehát amíg ez a vonal utol nem éri a mostani legújabbat, addig várnunk kell.
Ha jól emlékszem az 5.X kernelre a következő generációban (Kodi 19 Matrix) fognak átállni, ami idén év végére mondanak, hogy megjelenik bétában.
Létezik egy forkja a Kodinak kifejezetten HDR-hez, ez a a Kodi Matrix 19.0 HDR Edition, de ez jelenleg kizárólag nVidia, vagy AMD GPU-n fut (ezek tudják kiadni magukból a HDR-t). Intel IGP-vel nem működik.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bnorci71
addikt
válasz CirrMee #53942 üzenetére
lehet neked egyértelmű, nekem sajna nem mert akkor nem is kérdeztem volna.
Az ablak, mintha el kellene indulni valami folyamatnak csak ép semmi nem történik, ez egyértelmű.
Hová írjam be? Telepítsek a Kodi alá böngésző kiegészítőt?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
SunMount3r
nagyúr
-
törölt tag
válasz CirrMee #53548 üzenetére
Tény, hogy sokáig Amigáztam, az első PC-mben egy AMD K5-100-as proci volt, de azóta "Intelhuszár" lettem én is. Egy ideig volt is némi közöm szoftverteszteléshez, nem emlékszem, hogy a szerkesztőségben használt-e valaki AMD-t. Ígérgetés mindig volt a részükről, hogy bizony már verik az Intelt, de ez csupán marketingrizsa maradt. Tapasztalat...
Tanácsot szerettem volna, de inkább kioktatásszerű, amit kaptam... -
törölt tag
válasz CirrMee #53535 üzenetére
Tényleg valamennyire el vagyok maradva, azért is kérdezek itt.
A mérések nem jelentenek semmit?
Az AMD mindig is szépített egy kicsit... Tudom, hogy lehet megfelelő hűtőt találni, de mint írtam, eléggé korlátozott a magassága.
Hogy érthetőbb legyen: Melyik a jobb IGP, az UHD630, vagy a Vega 8? Esetleg IGP nélküli processzor, +VGA? -
Szabi_82
tag
válasz CirrMee #53043 üzenetére
Ok, köszönöm. Akkor maradt a drágább.
Más kérdés.
Az atmos-t van aki használja? Mi az a hardware-ami jó. Gondolok Én itt a digitális audio jel továbbítására. Kell neki hangkártya vagy mondjuk egy integrált VGA-hdmi-je is elboldogul a 4K sávszélel plusz a dolby atmos-al?
Válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz CirrMee #52890 üzenetére
Nekem ez az olcsó Tronsmart légegér jött be nagyon - el is dobtam a másikat.
Gyors, pontos - már 3 méterről is is kijelölök vele egy szót a weboldal szövegében az 50 collon windows alatt, és jobb klikk és másol/beilleszt.
Nekem olyan "pont kézre álló" méretű, sokáig bírja az akksija.
A minap kipróbáltam egy androidos boxra dugva is, és azon is tökéletes volt, sokkal jobban használható volt vele az a rendszer is, mint a hozzáadott infrás távirányítóval.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CirrMee #52890 üzenetére
Elsőre én is olyat akartam, ami beleillik az összképbe, de ahogyan írtam, nálam nem váltak be. Kodinál, illetve HTPC esetén, azért jó ha van egy teljes értékű billentyűzet.
A távirányító forma ezt vagy kizárja, vagy kétoldalas lesz, ami megint kényelmetlen.
Így nálam szempont lett, hogy a funkciógombok és a billentyűzet, azonos oldalra kerüljön. A légegeret kukáztam, a tapipad jobban teljesít. Így maradt a fenti megoldás. Az alakját leszámítva, nincs gond vele, mindenben tökéletes.
Ha nálad az alak lesz a fontosabb, akkor más kényelmi funkciókat fogsz bukni. -
törölt tag
-
törölt tag
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz CirrMee #51515 üzenetére
KODI? Az eredeti "alap" KODI vagy az MVC Fork? Mert csak ez utóbbi tudja (esetleg, de nem minden IGP-vel és konfigon működik) a 3D MVC-t. A "hivatalos" KODI sose tudta.
Most 3D BD iso-król beszélünk ugye, nem pedig OU és SBS videókról?
Írtam milyen lejátszók kellenek hozzá.
-
MasterMark
titán
válasz CirrMee #51366 üzenetére
Elsőre vagy azt mondanám, hogy rossz következtetés, és simán merül az elem és elveszti a kapcsolatot. (Azért villog.) Vagy a Kodi lekapcsolja azt az USB hubot energiatakarékosságból amin a táv van. És aztán ezért veszti el a kapcsolatot (villog). Ki-bedugásra ugye újraaktiválja.
Megoldásnak mondjuk elsőre cserélj elemet, és kapcsold ki a windows energiatakarékosságát az USB és HID eszközökre.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
AGE-T
őstag
válasz CirrMee #50959 üzenetére
Ha lesszeded a legfrissebb klienst (you tube) a beállításokban kapcsold be a MPEG-DASH-t. Ha ez szürke, akkor le kell szedni ezt: Inputstream.adaptive. Aztán valamelyiken belül be kell állítani a minimum bitstreem beállítást 10000000-ra. Sajnos csak fejből irom, nincs előttem. Ha nem menne, megnézem pontosan.
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
Ispy
veterán
válasz CirrMee #48015 üzenetére
Merevlemezre nem tenném fel, akkor inkább egy gyors pendrive.
Nyelvet külön kell telepíteni:
settings->addons->install from repository->look and feel->languages
Utána már sokkal könnyebb eligazodni a menükben.
Te sem CirrMee voltál régen, fogadjunk
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
stigma
addikt
válasz CirrMee #47262 üzenetére
Hello, én nekem fenn van, pontosítok, Linux verzió.
Én 16.1-ről upgradeltem 17-re eddig minden tökéletesen működik nálam, többségében fulllHD tartalmakat játszok le, néha néha BD iso-t eddig minden klappol.2 problémám volt amit megoldottam:
- filmek/ sorozatok lejásztásakor mikor megállítottam villogott a film státus bárja (az a rész ahol mutatja hol tart a filmben) + a felirat, de ez képfrissítési gond volt, amit bekapcsoltam és jó lett.
- illetve tegnap volt olyan hogy ha bekapcsoltam a TV-t + erősítőt és átváltottam a TV-n arra a HDMI-re melyen a HTPC képét látom, akkor fekete kép fogadott. Restart után megoldódott a probléma.Ezenfelül nekem tökéletesen megy, HD hangokkal karöltve.
Ubi server 16.04-em van + maga a vas N3150-es lap + 8GB ram.Pár kieget használok: Youtube, opensubtitles,artwork downloader, watchdog => ezek mind tökéletesen mennek nekem.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Polllen
nagyúr
válasz CirrMee #47248 üzenetére
A scrapper beállításában kell beállítani, hogy magyar legyen az alapértelmezett nyelv. Én úgy jártam vele elsőre, hogy angolon hagytam, leszinkronizált mindent, aztán csak a forrás eltávolításával újra felvételével sikerült magyarra.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
LógaGéza
veterán
válasz CirrMee #46330 üzenetére
Igen.
Settings - Player - Videos - Adjust display refresh rate - On start / stop, most valszeg Always-on van."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
cinemazealot
addikt
válasz CirrMee #45898 üzenetére
Találtam egy rokon tévé topicot, talán itt tudnak mondani valami okosat a készülék képességeiről. Ha képes az SBS/OU tartalmak megjelenítésére, szerintem jó vagy még egy darabig a J1800-zal.
Amúgy ha rám hallgatsz, nem a 3D alapján választasz tévét. Én projektorral szoktam néha 3D-zni, ami ráadásul minden sort kitölt, nem úgy, mint ez az LG (ez ugyanis szemenként csak minden második sort használja, ezáltal függőlegesen csökken a felbontásod), és érdemi tartalom és megfelelő méretű kép híján nem olyan nagy durranás. Érdemi tartalom a BD3D lenne, de arra nem akarok költeni. A méret már megvolna, de épp mostanában gondolkozom azon, hogy a 2 méter széles vászon elé kb. 2 méterrel kellene ülnöm ahhoz, hogy kényelmesen elmerülhessek a 3D-ben. Ha már 3-4 méterre vagyok tőle, nem tökéletes. Tévével nem tudom, mi a helyzet, de a méret/távolság értékekre/arányokra ott is nagyon oda kell figyelni ahhoz, hogy jó legyen. De jelen készülékkel így is úgy is csak "csíkos" 3D tartalmat fogsz látni.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz CirrMee #45896 üzenetére
Legelső sorban szükséged van egy 3D-képes megjelenítőre, aztán annak (és a minőségi elvárásaid) függvényében el lehet gondolkozni, hogy elég-e a jelenlegi HTPC-d vagy sem.
Ha ugyanis a megjelenítő (tévé vagy projektor) képes magától feldolgozni a H-SBS/H-OU tartalmakat (amik általában Full HD vagy 2 x Full HD felbontású képanyagot képviselnek), akkor ha a jelenlegi gépeddel már játszottál ilyen videókat, továbbra is megteheted, a 3D-vé alakítást a megjelenítő fogja elvégezni. Ha azonban a megjelenítő "buta" és pl. csak a BD 3D tartalmakat hajlandó befogadni HDMI-n, akkor az a kérdés, hogy a géped képes-e ezt előállítani számára.
-
PuMbA
titán
válasz CirrMee #43804 üzenetére
Ez így van, viszont 200W-ot lehűteni sokkal drágább, mint 50W-ot, illetve sok esetben hangosabb, kivéve a vízhűtést
(#43803) PuMbA: Kihagytam, hogy konnektorból felszedett teljesítményt mérő teszteket kell nézni Ha lebontod a fogyasztást a PC eszközökre (memória 3W, alaplap 5W stb.), akkor teljesen hihető a 25W a Core i3-ra. De megnézheted magad is, ha kölcsön kérsz egy ilyen eszközt
[ Szerkesztve ]
-
-
layerke
aktív tag
-
drdr
senior tag
válasz CirrMee #36300 üzenetére
Mindenképp csinálj mentést, van add-on hozzá (én nem használtam még), a média tárad exportálhatod, abból szükség esetén mindent megtalál ugyan úgy. Ha van advancedsettings.xml-ed, azt is mentsd le....
(Én exportálom a médiatárat (külön fájlokba) és uninstallok általában mindent. Viszont nincsenek borzasztó beállítasaim, Aeon Nox... néhány kiegészítő és ennyi. kb. negyedóra és újra működik a rendszer...., ezért egyszerű a helyzetem)
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz CirrMee #34659 üzenetére
Tudom, hogy neked kellett, csak megjegyeztem, hogy PCI vs USB választás esetén ez az USB javára szól.
Az alacsony PC házam miatt nekem is kellett riser. Maga a riser 3 fillér, de régen szívtam ennyit, mire végre működőképes lett. Rövidítés, átalakítás, forrasztgatás.[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
válasz CirrMee #34654 üzenetére
Köszi a választ!
Risert? Milyen DVB-T tunert? Működőképes a dolog? Mennyi csatorna megy rajta, milyen minőséggel?
Igen, közben találtam csatornalistát, de valóban elég szegényes a magyar kínálat. Úgy látszik itt is van hová felzárkózni, vagy épp legyőzni a szolgáltatók érdekeit.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
R3nts
senior tag
válasz CirrMee #32336 üzenetére
Hát,dinamikus IP-m van....de ugye a router fix címét kapta meg,és eddig jó volt...
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
gery2123
őstag
válasz CirrMee #31672 üzenetére
Hát akkor nagyon jó kérdés. Képernyőképet tudnál berakni, hogy milyen beállítások vannak a transmissionba és milyen hibaüzenet érkezik.
Amúgy nem lenne egyszerűbb egy utorrent, vagy qbittorent natívan számodra? A kodiban lévő transmission nem egy csoda azért.-- PSN_ID: GerY2123
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest