-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
válasz
Pista0001 #24601 üzenetére
Ez érdekes, mert 2012 jan. 1-óta kell ilyet fizetni......
12. Audio, illetve audiovizuális tartalom tárolására alkalmas, mozgó alkatrésszel rendelkezõ, merevlemezes külsõ háttértároló (pl. külsõ merevlemez, külsõ HDD)
250GB-ig 1247Ft/db
500GB-ig 1766Ft/db
1TB-ig 2286Ft/db
2TB-ig 2805Ft/db
2TBfelett 4676Ft/db -
dabadab
titán
válasz
Pista0001 #24587 üzenetére
Mondjuk a Pi NAS-nak nem tul jo valasztas, mert SATA port egyaltalan nincs rajta, azt az egy szem USB port meg a B valtozatban katasztrofalisan lassu, mert arrol megy az ethernet port is, az A valtozaton meg nincs ethernet (es egyetlen USB port azert messze nem eleg egy komplett NAS-hoz).
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23540 üzenetére
Nem azt írtam hogy nem lehet, hanem hogy nem érdemes. Azért gondolom ezt, mert attól függ csilió másik órajel is
Szeretnélek emlékeztetni rá, hogy a Core 2 szériában nemigen volt Intelnek szorzózármentes processzora, mégis virágzott a tuning. Q6600-ra tetszik még emlékezni? Szorzó le 8-ra, FSB fel 200-ról 450-re... És betonstabil volt. Memória is hasított 900MHz-en CL4-be.
Nem értem, hogy miért jelentene nagyobb problémát lefele menni... Ja, hogy busz sebesség... Na igen, az fontos lehet, azonban én nem aggódok, főleg egy Brazossal szemben...
Pedig egyszerű. Ahova te radiátort tennél, oda én a tápot és a meghajtókat fogom. Erre mondtam, hogy a radiátor teljesítménye és használhatósága igencsak csorbul, miután kifűrészelem belőle az említett alkatrészeknek szükséges helyet.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23538 üzenetére
Bár mivel ez még északi hidas holmi, az alapórajelhez (rák tudja a 775-ös Inteles nevét
) gondolom nem érdemes nyúlni
Épp ellenkezőleg. 775-ös vonalon még nincs bebetonozva az alap órajel, ellenben az 115x-es lapokkal, ahol -emlékeim szerint- egyetlen órajel generátor van és csak szorzóval lehet tuningolni. Nem tudom, hogy konkrétan ennél a lapnál hogy megy, legalább 5 éve nem láttam a BIOS-át, de általában lefele tuningolni mindig sokkal könnyebb, mint felfele.
És mit ér az a radi, ha kifűrészeltem belőle a vinyó és a DVD helyét?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23535 üzenetére
A lap ingyen van, a procira egy 10-est szánnék max, további 5 a ram. Tápot, vinyót, egyebeket meg a brazos-hoz is kell venni. Erősen vissza fognám a procit, ha sikerül is megvenni, mert hűtés és fogyasztás.
Ebbe a házba (felső) menne, ha menne. Hűtést meg csak megoldom valahogy.
-
Godefroy
senior tag
válasz
Pista0001 #22399 üzenetére
Akkor nézzük sorjában amit írtál:
H61 es lap 13
Processzor 11 (Celeron ha ezt proceszornak lehet nevezni)
Lian-Li PC-Q07 ház 15
Táp 6
Ram DDR3 4GB 5összesen: 50 ezer
Valóban belefér.
De nics hozzá ami egy HTPC-hez szükséges Vezetknélküli egét+bill+ távirányító.
Arról nem is beszélve, hogy én Corei3 alatt nem nagyon nevezném proceszornak azt amit belerkasz maximum processzor potlónak. Az meg ugye 30 körül lehet kapni. Ha meg még be akarsz rakatni VGA-t is akkor elszaladt a paci.Ezért írtam amit írtam. Magam s gyakran kacsintgatok mini itX világa felé 75 alatt nem nagyon sikerült használhatót összeraknom, de lehet másak az igényeim.
(esetleg a kolléga által említett AMD vonalat meg lehet nézni ebben nincs tapasztalatom) -
dlaccc
aktív tag
válasz
Pista0001 #22399 üzenetére
Tulajdonképp csakis filmezésre használnám, az asztaliba ölöm inkább a pénzecském. A keret irányadó, nem konkrét korlát. A lényeg hogy nem akarok feleslegesen túllőni a célon. Nameg a 3tb vinyót se akarom leváltani, ami a mostani médiabox-ba van.
pl: ASRock Ion330Pro is van 50-ért már, csak abba nem teszek 3,5" vinyót nagy bánatomra -
sb
veterán
válasz
Pista0001 #22017 üzenetére
Tisztában vagyok ezekkel.
Mint mondtam, van Ninja Mini-m és épp MX31-et nézek hozzá (mert a Spire Powercube-ba nem fért be a hosszanti merevítő miatt).
Szóval ismerem a Ninját is, az AC ventiket is. És én is szeretem a csendet. A Powercube-ban egy paneltáp van, i3-2100 és a már említett letekert (1000 alá) intel gyári venti. Szinte nulla a hangja így. 1000rpm körül már hallható, maxon 2000-nél meg traktor. Tehát nem arról van szó, hogy engem ne zavarna...
Lehet túltervezni, én is ezért vettem a Ninja Minit, hogy nagyobb procit és/vagy teljesen hangtalanul is elbírjon. Mert most 65W-hoz azért 1000rpm alatt kevés a gyári hűtő. Legalábbis nem szeretem a magas hőfokokat terhelés alatt sem. Egyébként még bőven határon belül van. Az új házban Llano megy majd az i3 helyére a paneltáppal. Ez szintén 65W körül van alulfeszelve, egy 700rpm körüli 80-as venti nagyon lazán viszi a Ninjával, tehát csak egy minimális légmozgás kell hozzá. Szinte passzív.
Szóval a lényeg, hogy lehet ügyeskedni, de már ezeknél is majdnem felesleges... egy kisebb TDP-s Celeronnal meg szinte teljesen az.
Persze ettől még ha valakinek ez a hobbija is - mint nekem is - akkor próbálkozhat. Mindig van optimálisabb megoldás.(Egyébként az asztali gépem van tele AC ventikkel, 120x38-as PWM-es, 500rpm körül. Mellé 900rpm fix cpu venti. Szóval az sem zajong nagyon.)
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pista0001 #22020 üzenetére
sajna nem..
tanúságképpen beszéljenek a képek, hátha valaki más is túl akarja méretezni a hűtést az MX31-ben..a magassággal alapvetően nem is lett volna gond, ahogy azt mindenki gondolta. a szélessége az, ami mindenhol beleütközik valamibe
fordítva sem jobb a helyzet, itt a hülye táptartó ketrec széle...
itt a oldalmerevítő vas (így lenne pedig a legjobb
)
nna, itt faszán rámenne, csak hát....
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #22013 üzenetére
Hát nekem i3-2100-on letekerve 1000rpm alá alért nincs hangja. Más kérdés, hogy így már nem is hűt, de egy Celeronra elég lehet.
A passzív hűtés csak vmi jól szellőző házban működik akkor meg kb. mindegy hol az a minimumra tekert venti.Egyébként nincs gond az ajánlatoddal, ha végre szerzek egy MX31-et akkor épp ugyanez a tervem kb, csak a letekert aktív hűtéssel Llanoval.
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21811 üzenetére
Azt már korábban megbeszéltük, hogy a 80as paneltáp még a A4est se bírja el
(#21812) regger
Köszi!
Ahogy elég régi ez a leírásMég az első képen a madvrnél nincs is dvxa támogatás
Egyébként ez most csak próba volt részemről, én nem akarom ezt használni, nekem az xbmc tökéletesen megfelel, és az általa nyújtott kényelmi szolgáltatásokról nem akarok lemondani, persze felkonfigurálhatnám , hogy ez legyen a külső lejátszóm, de nekem semmi nincs mkv konténerben és nincs is kedvem átpakolni bele
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21778 üzenetére
Ebbe én nem látok táp ajánlást vagy kombinálást
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21671 üzenetére
Mert már én elvesztettem a fonalat.
(#21672) Enszuke
Az ph anime foruman kb annyi hsz van, mint a htpc forumon. Es eleg keves japan van kozottuk.
Na és ebből megint milyen okos következtetést vonsz le, hogy van 30 ember itt a ph-n aki erről beszélget állandóan?Félre ne értsd semmi bajom az animevel, de ez egy réteg igény.
Ha összeakarod hasonlítani bár ez sem teljesen jó nézd meg, mondjuk a magon, hogy a legtöbbet letöltött filmet mennyien töltötték le és a legtöbbet letöltött animét mennyien . Na ez már mégis csak értelmesebb összehasonlítás.
Vagy üsd be a keresőbe itt, hogy 10 bit 3ember írta a a több mint 21 ezer hszközül anime igény még ennyi se volt, csak a TE hszeidet dobálja ki a kereső. egyedül itt csak te erőlteted ezt a 10 bitet. Leállhatnál vele nyugodtan, majd ha jön valaki, hogy neki kell akkor gyere és ajánlgasd, de amíg nem merül fel mint igény tökfelesleges ezért ócsárolnod az amd
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21668 üzenetére
Most elbeszélünk egymás mellett szerintem
Nekem is paneltáp van a gépben igaz az nem teljesen htpchez találták ki
(#21669) Enszuke
Aztán mondjuk a magon hány animét töltenek le és mennyi filmet ez kb a valós aránya annak, hogy mennyire elterjedt ez ma itthon.
Ne a japán igényeket nézzük már, mert azzal megint nem valós képek alkatunk az itthoni "paicról"Holnap talan a h265
Ez nem holnap leszAz elterjedtsegerol annyit, hogy az uj fhd-k tobb, mint fele igy jelenik meg.
Érdekes módon és csak BD-t töltök le és ott nincs 8bit a BD-ket 250-300 gigás nyersanyagból állítják elő a csapatok(2-3 ilyenről tudok, ők adnak ki minőségi munkát a kezeik közül a többi KB Remux és BD50et konvertálnak 2 kattintós programmal), akkor vajon ők miért nem 10bitbe csinálják, lehet azért mert az alap anyag nem 10es csak a vérpistike mkv huszárok konvertálnak át minden hülyeséget?Amin elérhető a mag meg is nézem mennyi 10 bites HD film(nem anime) van fent.
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21647 üzenetére
Akkor venni kell egy 120asat az tud 7A-t is leadni a 12V-s ágon.
De ha azt megnézed, hogy Patice gépe nem egy minimalista htpc.
Majd hozok fogyasztásmérőt és lemérem, hogy nálam mit mutat ez.
A gépbe 4 giga memória ssd plusz A4 Llano valamint proci hűtő és egy Imon van. Szerintem ez nem fog 80W-t kérni bootolás közben. -
Patice
Topikgazda
válasz
Pista0001 #21640 üzenetére
Igen, így van.
A 60W körüli proci fogyasztás nem is olyan rossz akkor egy 65W-os TDP-jű procitól.
Későbbiekben tervezem egy külön HTPC-t, várok a következő fejlesztésekre, integrált procis lapokra.
Lehet, hogy drága lesz, de ha mondjuk egy SSD-vel elketyegnek, és a tartalmat egy NAS adja, akkor mozgó alkatrész nélküli kis PC-t tudnék összerakni, minimális fogyasztással és nagyon jó multimédiás képességekkel (film/zene kizárólag, 3D + 10 bites filmek nélkül). Várós.
Addig gyűjtögetek. Kell még ehhez a géphez, egy jó kis USB-s DAC, a számomra megfelelő minőségű hangért.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Pista0001 #21637 üzenetére
Ehhez a fogyasztásos témához én csak a gépem fogyasztását tenném hozzá:
Asus A85-ös mATX FM2-es lap
AMD Trinity A4-5300 proci
2x4 GB Kingston RAM @ 1600 MHz
Samu 830-as SSD 64GB
2x 750 GB WD Blue notivinyó (5400 rpm)
Plextor DVD-író
Procihűtő + két házventiTáp: Be Quiet SFX350-es
Olcsó fogyasztásmérővel mérve startnál kb. 70-75 W a rendszer energiaigénye a fali aljzatból, 75 fölé sohasem ment.
Idle: 35-40W
-
-
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21277 üzenetére
Ha nincs 2 tera a fotókból szerintem simán mehet a raid1 két vinyóval. Azért elég kicsi az esély arra szerintem hogy egyszerre haljon le a két vinyó.
Ha több mint 2 akkor szóba jöhet a raid5.
De filmekre én totálisan feleslegesnek érzem, most már. Régebben nem, de mostanában nagyon -
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21274 üzenetére
Úgy hogy nem használok raidet
Filmekre sajnálom, ami meg most van személyes adat az több lemezen le van mentve. De egyébként otthonra nem biztos, hogy látom értelmét már a raidnek, ha a cél a média tartalom tárolása. Ez személyes vélemény, mindent azt csinál amit akar
Fényképeknek meg a többi fontos dolognak elég a raid1is.
Most küzdöm éppen azzal, hogy egy felhőt csinálja a NASból majd. Csak én openmediavaultot használok és az nem engedi, hogy a saját partíciójára bármi írjon, ha meg átírom a mappa útvonalát sql hibát kapok
Szóval én most ilyennel tökölök éppen -
cekkk
veterán
-
tws1
csendes tag
válasz
Pista0001 #21242 üzenetére
lord_devil
Szerintem jobb az intel általános támogatása. A vga támogatást nem tudom.F34R
Játszani nem szoktam, a feladat 2d megjelenítés lesz, bármilyen elképzelhető felbontásban és kimeneti formátumban. Ez szerintem nem lehet gond, ha mégis, akkor lesz olyan op rendszer ahol menni fog.Enszuke
Mennyivel fogyaszt kevesebbet ha kisebb feszen járatom a ramot?
1w különbség éves szinten 4e, feles kiterheléssel is 2eFt, érdemes gondolkodni rajta.Pista0001
A korábbi javaslatod szerint összerakom a proci saját hűtőjével, és majd megmérem mi fér be. A ninja 2 úgy látom használtan időnként elérhető.
A lapon lehet állítani a ram feszültségszintet? Ha igen, akkor milyen határok között?
Úgy tippelem elfér a normál profilmagasságú ram az eddig felmerült hűtőktől. Egyetértesz? -
tws1
csendes tag
válasz
Pista0001 #21238 üzenetére
Tényleg jó ötlet a hűtőt később megvenni.
Nem tudom a ninja befér-e, mert a ház leírása 154mm-t ad meg procihűtőhoz, a ninja meg úgy láttam 160 magas.
Határesetnek tűnik, de összeépítve a házat majd kiderül.http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mid-tower/silencio-550.html
http://www.scythe-eu.hu/scythe-termekek/scythe-cpu-hűtők/scythe-ninja-3-rev.-b-cpu-hűtő/135-1835 -
tws1
csendes tag
válasz
Pista0001 #21223 üzenetére
Van még fenn egy béta állapotu, ha meg mered próbálni.
Nem tudom a gigabyte-nak vagy az intelnek véssek be egy minuszpontot a kiforratlan szoftver miatt. Bár a gigabyte-ot valószínűsítem, mert úgy tűnik nem csak egy adott intel gpu rendszerrel van probléma.
Nem áll szándékomban plusz vga-t használni az energiafogyasztás miatt. Lényeges volt az info amit Tőled kaptam. Köszönöm
-
tws1
csendes tag
-
tws1
csendes tag
válasz
Pista0001 #21216 üzenetére
Pista0001:
2. Köszönöm a választ, a PentiumII korszak óta nem építettem össze asztali gépet. Rég volt....
1. i3225-el gondoltam az összeállítást, de még csak elképzelés szintjén mozog. 486-K133 óta nem volt amd procim. Még nem döntöttem el, hogy intel vagy amd alapú lesz-e, mert még megfontolás tárgya, hogy egy vagy két gép lássa el az összes feladatot. A teljeskörű megoldás 180e körül jött ki, a sima hptc (de annak teljes értékű) talán 100 körül áll meg.
Az alapvető kérdés a htpc és nas összemosása vagy külön választása, de ezt még megálmodom.
Három hete gondolkodom a specifikáción, szerintem ez a legélvezetesebb rész - ha kész lesz, már nem is annyira érdekesA két hdmi és wlan szoftveres lekezelése is azért érdekes, mert csak ez indokolja ezt a lapot nálam. Ha ez így müködik.
Jól értelek, hogy az alaplap specifikáció szerint megfelelő LGA1155 Celeron elindul, bios fut, de az eddig próbált oprendszerek telepítés vagy live mód közben mindíg újraindulnak? Vagy a telepítés lefut rendben?
Telepítőről memtest futtatást az alaplap betonbiztos (gyári fali-safe) beállítása mellett (normál feszültség szintek és késleltetési értékek) próbáltad? -
válasz
Pista0001 #21000 üzenetére
És ezek a lapok mennyit fogyasztanak? Sehol nm találtam róla tesztet.
Annyit tudok csak, hogy a proci TDP-je 17W.Ami miatt nem merem egy-az-egyben átszámolni a TDP alapján, az az, hogy az AMD E-350 18W-os TDP-vel üresjáratban kevesebbet fogyaszt, mint a D2700-as Atom 10W-os TDP-vel.
Gondolom a chip készlet és az energiamenedzsment különbözik.Köösszi!
-
vegyszer
addikt
válasz
Pista0001 #20898 üzenetére
Szervusz!
Nekem van androidos telefonom, és a fusionos gépemen lévő XBMC-t szeretném ezzel vezérelni.
Van valahol jó leírás magyarul?
Én az elején elvérzek:
Letöltöm az Official XBMC Remote-ot a marketből, tiszta sor.
Elindítom, de hiába adom meg a telefonon is a 8080 portot, és engedem az asztali lejátszóban is, nem találnak egymásra.
(lehet, az Eset áll közéjük, vagy csak Ádámtól és Bélától el kellene a beállításokat megnézni, mertr töbszöris vissza sikeredett ettől a feladattól már tántorodnom)
Amit leletem, az nem is a megfelelő xmbc verziót taglalja, és a felületetek is olyannyira eltérőek, hogy nem találom a kapcsolatokat a futó rendszer, és a felrakott infó között.Ha valaki tudna egy működő leírást adni, linkelni, megköszönném!
-
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #20491 üzenetére
Nem kell hozzá 3D-s film. Az általam említett PowerDVD verzió (gondolom a TMT is) átalakít minden videót anaglyph 3D-re, ha beállítod, és egy sima - nem 3D-s TV-n - is működik.
De be kell állítani hozzá a szemüveg színét is (vörös-cián; magnetta-zöld), hogy rendesen működjön.
Bár tudtommal ez a "leggyengébb 3D" amit ma el lehet érni, tehát komoly következtetéseket ne vonjon le senki belőle (nem véletlenül olcsó).
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #20402 üzenetére
A rekurzív keresés megoldja, nálam mindent összeszed akárhogy van szétpakolva könyvtárakba. A kollekciókat is egybe rakja függetlenül ettől.
Kb. ezek az esetek vannak nálam:Filmek1\Film1\*.mkv
Filmek1\Mátrix\Mátrix 1\*.mkv
Filmek1\Mátrix\Mátrix 2\*.mkv
Filmek1\Mátrix\Mátrix 3\*.mkv
Filmek1\Die Hard 1\*.mkv
Filmek1\Die Hard 2\*.mkv
Filmek1\Die Hard 3\*.mkv
Filmek1\Film2.mkv
Filmek2\Film3\*mkv
...Ebből átvizsgálásra csak a Filmek1 és Filmek2 van megadva rekurzívan.
A médiatár pedig így néz ki:
Film1
Film2
Film3
Mátrix kollekció\Mátrix 1
Mátrix kollekció\Mátrix 2
Mátrix kollekció\Mátrix 3
Die Hard kollekció\Die Hard 1
Die Hard kollekció\Die Hard 2
Die Hard kollekció\Die Hard 3Szóval bárhogy van könyvtárszerkezetileg, összerakja értelmesen és semmit nem hagy ki a keresésből al almappákban sem.
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #20398 üzenetére
Erre van azthiszem a rekurzív átvizsgálás opció ha vegyesen van de szerintem ne ömleszd össze a filmeket főleg ha van olyan ami könyvtárban van.
Fogod bepakolod mindegyik filmet egy könyvtárba azt csók nincs macera. Van erre külön kis program is ha annyi fájl van ott hogy nincs kedved egyesével könyvtárakat csinálni. File to folder vagy valami hasonló.
Ami nálam bevált módszer: film címe magyarul a könyvtár neve, film címe angolul maga a fájl.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #20241 üzenetére
SanDisk SolidStateDrive 64 GB
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 455.045 MB/s
Sequential Write : 215.380 MB/s
Random Read 512KB : 255.708 MB/s
Random Write 512KB : 55.143 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.640 MB/s [ 3818.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 9.073 MB/s [ 2215.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 29.720 MB/s [ 7255.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 6.178 MB/s [ 1508.2 IOPS]Test : 1000 MB [C: 37.4% (18.6/49.8 GB)] (x5)
Date : 2013/03/07 17:59:06
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Seagate Barracuda LP 2 TB (a másik)
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 98.513 MB/s
Sequential Write : 93.665 MB/s
Random Read 512KB : 24.461 MB/s
Random Write 512KB : 39.494 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.256 MB/s [ 62.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.632 MB/s [ 154.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.582 MB/s [ 142.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.646 MB/s [ 157.6 IOPS]Test : 1000 MB [E: 93.3% (1738.6/1863.0 GB)] (x5)
Date : 2013/03/07 18:07:38
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Szekvenciális olvasásban elég látványos az előny, hozzáteszem érzékelhető is a különbség Win betöltés közben. Minden másban látványosan gyengébb darab mint a Samu, de a HDD-hez képest még mindig nagyságrendbeli előnye van minden téren. Ami viszont érdekesebb hogy ebben a gépben a másik (!) 2 terásom jobban produkált, írásban és olvasásban is veri a RAID-emet. Adalék infó, az előbb elfelejtettem hogy a 2 terás eSATA dokkolóban volt, ez okozhatja szerintem a kicsit gyengébb eredményt. A mostani próbánál belső SATA-ra kötött hot swap rekeszben volt a másik vinyó.
-
Chaser
legenda
válasz
Pista0001 #19793 üzenetére
W7 lesz a gépen, azért htpc mellett más funkciókat is betölt. Mondom nekem teljesen korrekt amit a coreavc produkál, jelenleg máshogy nem tudom megoldani a FHD-t is a 7 éves notebookon
Köthetném tv-re is digitálisan akár dokkolóval, de annyira nem vonz. Arra majd a htpc lesz vmilyen hangrendszerrel.
Tárolással nekem nincs gondom, amit megnéztem törlöm. -
canniball
nagyúr
válasz
Pista0001 #19736 üzenetére
Az enyémen egy gomb van ki-bekapcsolásra, az alapból nem altatott.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #19624 üzenetére
Szerintem ez valami típushiba lehetett, én sem azt mondom, hogy az összes Seagate rossz, és WD jó. (összeteszem a két kezem ha végre működni fog az ami holnap jön, már november óta zajlik a küldözgetés oda-vissza a gariba).
Volt egy PS3-am, abban pl. a 40 GB-os OEM Seagate tökéletesen működött évekig, de most csalódtam bennük, hogy két példány sem működött amit küldtek (megjelöltem amikor visszaküldtem, tehát tuti, hogy cserélték). A WD-kkel viszont eddig semmi gondom nem volt, tehát ha már ajánlani kell valamit akkor inkább arra voksolok, de ez magánvélemény. -
HPAA
őstag
válasz
Pista0001 #19503 üzenetére
köszönöm
igazából meglévő 5400as 2tb samsungok vannak ,jelenleg nas ban , amiket majdan szeretnék kiváltani
egyikük biztosan állandó lakó lenne a pc ben , usb3 as dokkolóm van jelenleg is , ezt használom
de ha nagy mennyiségben mozgatok adatot köztük a sata 3 meggyőzőbb lenne ,volt szerencsém kipróbálni és nagyon tetszett
a 8 pin pluszra visszatérve amit kiválthatok 4essel , a pco hoz az sincs , de gondolom molex ágról le tudom osztani
akkor az a 8 az tulajdonképp 2x ilyen 4 pines ? -
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #19501 üzenetére
"Ha mindkét vinyót egyszerre akarod használni, és a gép indulásakor indulnának, akkor én nem javaslom."
Szerintem semmi gond nem lenne vele. Egy 120 W pico manual:
12 V x 7 A = 84 W
A Trinity tesztben pedig a teljes rendszer fogyasztására 42 W-ot mértek, kis terhelés mellett. Szóval (szerintem) simán el kell futnia, ha nem terheled túl.
Szerk.: Most nézem, hogy max. terhelés mellett már viszont nagyon kevés lenne, szóval nem szóltam.
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #19377 üzenetére
Épp a hétvégén szerelgettem, leírom a tapasztalataim, méréseim hátha érdeke valakit:
Nekem is kerregett a 300-as Spire SFX. Volt venticsere is, a mostani nem kerreg, de a szélzaj így is nagy. Pedig kézzel nézve alig melegszik és mégis megjön a hangja. Más táphoz is volt már szerencsém, nekem sem sikerült még halk modellel találkozni. Pedig szerintem nem lenne nagy mutatvány.
TFX tápból sikerült most Seasonic-ot szerezni, ami jóval halkabb és hűvösebb (a hatásfoka is nagyobb), mint a Modecom 350W-os táp amit a Feel 105-höz adtak. Most halk lett a gép.
Amit mértem:
1. Az új TFX tápot a MSI 880G + 2 magosra moddolt AMD Sempron (2.7GHz) kapta meg. 2x1GB DDR-1333 és egy 1TB 7200-es HDD van még a rendszerben. Jelentősen alul van feszelve (800Mhz @0.850V, 2.7GHz @1.075V a gyári 1.360V helyett) az új táppal:
idle: 30W
load: 62W (linx)
XBMC menü: 46-48W
XBMC FullHD lejátszás: 41-42WCpu-ra kb. egy A4-3400/A6-5300 szintjén van. a Vga nyilván gyengébb jóval, de DXVA-val visz mindent nagyon lazán. Felmerült bennem, hogy egy fenti Llano/Trinity jobb lenne helyette fogyasztásban mert a régi táppal +5-10W-tal többet evett, de így nem hinném, hogy sokkal alá lehetne menni. Talán erősen alulfeszelt (ha lehet) Llano-val XBMC-n belül még 5-10W-ot lehetne nyerni, de többet nem. Nagyon megérte ez a gép, főleg a kis egymagos procitól jó teljesítmény a 2mag ilyen feszekkel.
2.
Ez nem HTPC, inkább netezős, fényképnézegetős gép a családnak. Már írtam róla korábban, de most sikerült pontosabban kimérnem:
MSI H61 ITX lap, i3-2100,2x2GB DDR-1333, 500GB 7200rpm, 1db házventi, LR1106 paneltáp, LC-Power 75W kocka.
idle: 21W
load: 58W (linx)
DXVA lejátszás: 32-34WCsak a gyári intel hűtőt kell kicserélni rajta, mert kerreg, azon kívül egy hangtalan és elég alacsony fogyasztású, de mindenre elég, kifejezetten konfigot sikerült kihozni belőle. (Esetleg itt még egy alulfeszelt 4 magos Llano opció lehet, ha kevés lesz a vga)
-
-
canniball
nagyúr
-
Celtis
veterán
válasz
Pista0001 #19341 üzenetére
A power factor a cosinus fi lesz. Szóval most már tudod
Közvetlenül a feszültség és áram vektorok fázisszög eltérését jelenti, Más szóval a terhelés jellegére utal (kapacitív, induktív). Ideális esetben ez 1 (tisztán rezisztív terhelés, nincs fáziskülönbség). Az ettől való eltérés meddő teljesítményt, a hálózat felesleges terhelést jelenti.
Ilyen kicsi teljesítmény (1-2W) esetén nincs jelentősége.Ettől szerintem nem lettél okosabb, de keress rá a "PFC" rövidítésre.
-
Spagyi
tag
válasz
Pista0001 #19339 üzenetére
Tehát ha jól értem sok is? Szerencsére nem zajos a gépezet, tulajdonképpen nem lehet hallani egyáltalán a ventiket. Egy hiperbrutálisextranagy borda van a procin, és alacsony hőmérsékleten tartja minimális ventillátor fordulatszám mellett.
Milyen kábellel érdemes összekötni a videokártyát a tv vel? Jelenleg (még a régi tv) DVI ---> HDMI-n megy, de van még ezen kívül két másik csatlakozási lehetőség is a kártyán. Meg nem mondom mi a nevük pontosan :S
-
rii
nagyúr
válasz
Pista0001 #19254 üzenetére
nagyon köszönöm!
mivel a Ti tudásotokban sokkal jobban bízok, mint a saját értékitéletemben, ezért szabad volna konkrét memória márkát-típust kérdeznem? DDR2 vagy DDR3 kell a vasba?(#19260) dabadab:
Debian vagy Slackware Linux jobban érezné magát 3 GB RAM-mal, mint 2-vel?
vagy Red Hat ... ha van még ...
.-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest