- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
zsigus #22395 üzenetére
A 600Hz csak egy példa volt egy nagy - de létező - számmal. Mindegy, hogy 500 vagy 600Hz...
Durván fogalmazva nincs köze a képmegjelenítéshez a 600Hz-nek. Ez a pixelek frissítési sebessége, nem a képfrissítési sebesség. (Persze annyi köze van, hogy a kezelhetőség miatt a pixelfrissítés a képfrissítés többszöröse.)Egy képfrissítés egy darab pixelének egyszeri (kép)frissítéséhez is villog. Már fentebb írták:
1. Maga a plazma technológia is ilyen, nincs fixen beállt színű pixel.
2. A fényerő állítást is villogtatással állítják elő, mivel fénymennyiség szabályozást sem tud. Vagy világít egy pixel vagy nem.
3. Hogy black frame beszúrás van-e külön vagy nincs, nem tudom... értelmét plazmánál mondjuk nem látom, mivel a response time-ja gyakorlatilag 0 ill. az 1. pont alapján egyébként is elsötétül a kép periodikusan.
Szvsz külön beszúrás nincs, valószínűleg te is az 1. pontra gondolsz.
A 2 pont meg ha úgy tetszik ezen felüli, másodlagos villogás, mert pixelenként a fényerőtől függően vissza se kapcsol minden pixel.A lényeg, hogy ahonnan indultunk: nem villog a plazma, onnan már messze járunk. Van pár ok ami miatt villog. És ezeket nem lehet megkerülni, a technológiából fakadnak.
Viszont az LCD alacsony frissítési alacsony mozgásfelbontásához nem jutottunk közelebb.
-
sb
veterán
válasz
zsigus #21994 üzenetére
1080p60 azért a tengerentúlon "előfordul" szerintem.
A 4k-val az a a gond, hogy szerintem a pixelméret miatt nincs létjogosultsága. Legalábbis filmes tartalmaknál kb. nulla. Egyszerűen a képernyőméretből és nézési távolságokból ez egyelőre egy erősen átlagigényeken felüli valami. Gyk. egy látóteret jórészt betöltő "moziról" van szó ami azért pár elvetemült emberen kívül, mint itt a topicban.
a nagyközönségnek nem igénye szerintem. Főleg az ára mellett.
Ebből ered szerintem az a jó meglátásod is, hogy az FHD->UHD skálázás sem sok vizet zavar. Egyszerűen azért mert sok látszata nincs, ha nem a megfelelő környezetben használják.A scan-ek minőségéről sem vagyok meggyőződve, hogy sokkal jobb lesz. Analógon azért zaj is van, ahol néha jóságos hatásai vannak a kisebb mintavételnek. Arról meg már inkább nem is beszélek mikor a jelenlegi FHD felbontásra is ráb*sszák a film graint... szerintem már enélkül előrébb lennénk, mint a 4k-val.
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #21212 üzenetére
Különösebb problémát nem jelent az életben tartása mivel a gép indításakor bejelentkezik a kliens, egyéb teendő nincs vele.
Amúgy baromi kényelmes a használata: berakod az illetékes mappába a közzétenni kívánt fájlt, majd a jobbklikkes menüből kiszeded a linket és már oszthatod is. -
zeix
senior tag
válasz
zsigus #21101 üzenetére
Köszi, majd megpróbálom.
Közben gugliztam:
loading directory videodb://2/2 - will not finish errorUgyanez a problémám van.
Úgy nézem a net lesz a ludas meg a 12-es frodo.
Sztem visszatérek a 10-es re, azzal nem volt semmi problémám és a vfd is működött vele. -
ricsik
őstag
válasz
zsigus #21024 üzenetére
Be volt kapcsolva a filmnek megfelelő freki váltás. Újra leteszteltem csak XBMC-vel.
Win 60Hz, XBMC átvált a filmnek megfelelő Hz-re , TV átvált. Szaggat a kép, mint a barom.
Win 24Hz, XBMC átvált a filmnek megfelelő Hz-re. Itt a kép ok, de az egér szaggat.A gép elég jó, P67 csipszet, I7, GTX660. HW gyorsítás az XBMC alatt bekapcsolva.
-
korcsi
veterán
válasz
zsigus #20622 üzenetére
Az nem elég ha elmondom mit látok?
Bocsi, de htpc-m van nincs rajta billentyűzet és ablakkezelő, konzolból meg nehéz képernyő mentést csinálni.Változó az fps jelzett érték (+-0,2fps) , win alatt volt ilyen problémám, de ott szaggatott is, Linux alatt ilyet még nem tapasztaltam.
A TV 60Hz-en megy, valószínűleg ezért ingadozik az érték, mert 480p-vel ugyanazt mutatja. -
-
Meta
tag
válasz
zsigus #20538 üzenetére
Szóval a hálózati megosztással egyszerűen megoldható hogy lássam a HTPC vinyóját a lapotopról, és tudjak rá tartalmat tölteni. A szaggatást nem értem viszont. A wifi a HTPC-nek kell a tartalom feltöltésre (mármint a laptopról a HTPC irányban). A lejátszás már lokális HDD-ről menne network nélkül.
-
Meta
tag
válasz
zsigus #20535 üzenetére
Az egy HDD nekem megfelel. De hogy kapcsolom össze a laptoppal ezt a vinyót? Tehát tudna NAS-ként működni?
Meg kellene bele még wifi is (messze a router a tévétől). Gondolom valamilyne usb-s adapterrel megoldható. Vagy nincs integrált wifis model belőle?
Egyébként tényleg csak annyira kell, hogy a laptopról letöltött filmet (amit ugye a HDD-re tölt... ) le tudja játszani. -
mandju
senior tag
válasz
zsigus #20442 üzenetére
Szia!
Azt nem tudod, hogy az openelec miért nem támogatja az amd apu-t?
OpenELEC 3.0 highlights and changes:
XBMC-12.0 (Frodo)
Thanks to an incredibly successful GSoC experience and numerous dedicated developers who have been working on many projects for years, XBMC 12 figures to be one of the most anticipated feature updates in a long time. Features include…
HD audio support, including DTS-MA and Dolby True-HD, via the new XBMC AudioEngine (DTS-HD / True-HD not support on AMD GPUs)
Ez csak az RC-k sajátossága, vagy nem megoldott driver szinten? Minden tekintetben jobb lenne már az openelec, mint a win-es rendszer (tegnap óta win8-cal nyúzom), de ez így nem tetszik...nagyon sok HD-s filmem van... és kihallom a különbséget... vagy csak placebo...
-
sb
veterán
válasz
zsigus #20374 üzenetére
Csak azt írtam mit csináljon, hogy hogyan azt nem, szóval jó hogy leírtad.
A kitöltetlen infókra rátérve: Nekem eddig a típus=animation-ra szűrve eddig nem volt gondom, az ki volt töltve rendesen. Ratingre nem szűrtem, ott valószínű, hogy lehetnek hiányzó adatok mivel ott később állapítják meg ezeket. (Bár a DVD, Bluray kiadáskor már megvannak)
Azt várom még, hogy valami saját flageket lehessen a filmekhez hozzárendelni és aszerint szűrni. Így lehetne a leginkább hülyebiztos szűrést csinálni, ami nem külső infóktól és feltöltöttségtől függ, de ilyet eddig nem láttam. A Frodo-ba ígértek valami advanced szűrést esetleg erről írhatna vki, hogy bekerült-e ilyesmi.
És ha már Frodo, még egy kérdés: A szűrt 3-féle playlistem 3 külön menüpont alatt van 3 widgettel. Itt Edenben (Aeon Nox) volt olyan widget ami a szűrt lista elemei szerint jelenítette meg a filmeket, de Frodo-ban Aeon Nox-ban ilyet még nem láttam. Ez kéne még, mert elég szarul néz ki, hogy a Filmek menüpontra állva a Widget ugyanazokat a friss filmeket mutatja, mint a Mesék menüpontra állva.
ps:
Amire én szűrök még egyébként az a watched flag. 0 alapból és amikor bejelöli megnézettként a filmet akkor növekszika számláló értéke: 1, 2, stb... Így amit megnéztem automatikusan átkerül az archív menüpont alá. -
Warter
addikt
válasz
zsigus #20344 üzenetére
Nem kellene ehhez plusz info gomb. Csak annyi kéne, hogy a scapper menüjében az exclude az működjön erre is. Vagy kéne egy plusz beállítási pont, de akkor marad az, hogy nem lesz infó.
sb: Az ötlet jó, de gyanítom hosszútávon egy szemétdomb lenne a médiatárból, azt meg nem akarom.
-
Warter
addikt
válasz
zsigus #20320 üzenetére
Ja, hogy a másik menüben van, azt megse néztem. Nagyon köszönöm.
Akkor már jövök egy másik problémával, amit cekk is nézett, de megoldhatatlannak tűnik.
A helyzet a következő, van egy letöltős mappám, aminek a tartalmát nem akarom betenni a médiatárba még időszakosan sem. Viszont néha jó lenne az infó gombot használni 1-2 filmen. Viszont scrapper nélkül nincs infó, ha viszont scrappert beállítok, akkor az első infó gomb megnyomás után az adott filmet berámolja a médiatárba. Az exclude be van kapcsolva, de nem segít rajta. Minden ötletet szívesen látok. -
mandju
senior tag
válasz
zsigus #20322 üzenetére
Köszi! Ezt fogom tenni
Közben annyit hegesztettem az openelecet puttyval, hogy elindult az mce távom. Nem tudnám leírni, miket csináltam...
de most megy...
gyártottam scriptet, mindenféle parancsokat, xml fájlokat, atán egyszer csak jó lett... nem rossz úgy, hogy halvány lila nincs a linuxhoz...
-
canniball
nagyúr
-
sb
veterán
válasz
zsigus #20155 üzenetére
Vagy beállítható, hogy egy Activity kikapcsolásánál a kikapcsoláson kívül még mit csináljon a Harmony.
Tehát a power gombot meg sem kell piszkálni, csak meg kell adni neki, hogy a másik betanított gomb kódját is küldje kikapcsoláskor.Nekem otthon családnál úgy van belőve az activity kikapcsolás, hogy a PC, TV, hangfal kikapcs _előtt_ még visszaváltja a TV-n a forrást is, meg mittomén...
Szóval a lényeg, hogy bármelyik gombra rakott event-et meg lehet még hívni külön a kikapcsológombra.szerk: Bár azt furcsállom, hogy a shutdown power gombra téve a keyboard.xml-ben miért nem működik OE-ben. Azt "házon belül" kezelnie kéne, ha a gombot ill. az eseményt ismeri. Márpedig mindkettőt kéne neki.
-
canniball
nagyúr
-
-
mandju
senior tag
válasz
zsigus #20180 üzenetére
Igen, ezt én is megtaláltam már közben. Viszont a táv akkor sem működött, amikor nem másoltam be az általam módosított xml-t. Nagy kár, mert szinte már minden megoldódott. Megy minden akadás mentesen, nem rosszabb a kép, mint win alatt. Megy a torrent, megy a távoli elérés. Mármint a torrentklienst tudom távolról menedzselni. Már csak ez a fránya táv kellene, hogy jó legyen... egyébként 2.0-ás usb-n van...
megpróbálom bemásolni az eredeti xml-t, hátha...
-
mandju
senior tag
válasz
zsigus #20177 üzenetére
Huh, jó, hogy vagy. Gondoltam, teszek ez utolsó próbát az opnelec-cel. Megy is majdnem minden. Megy a torrent, az opera mondjuk nem akar települni... legfrisebb build. Openelecből is. Játszik mindent, szaggatás nincs. A táv viszont nem működik. Win alól megy rendesen.
Tehát usb port --> usb infra --> harmony one +
a harmony szoftverében microsoft mce táv van kiválasztva. win 7 alatt működik is rendesen. OE alatt meg sem mukkan...
fejlemény... a ki-bekapcsolás megy...?! ki érti ezt? megpróbálom bemásolni az általam modosított xml-t...
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #20171 üzenetére
"Igen, ez alapján fog működni."
Remek!"Kipróbálom..."
Vezérlőpult-> Energiagazdálkodási lehetőségek-> Séma beállításainak módosítása-> Speciális energiaellátási beállítások módosítása-> Főkapcsolók és fedél-> Főkapcsolók megnyomásakor - Beállítás: Nincs művelet."Én nem biztos, hogy bele mernék mászni egy rendszerlemezbe ilyen progikkal."
Csak úgy jött elő hogy az első gondolatom az volt hogy a legegyszerűbb ha lehúzom az OE-s pendrive-ot a HTPC-ről, rádugom a PC-re és akkor nem kell hálózaton keresztül bíbelődni vele. De persze a W7 nem ismerte fel. -
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #20167 üzenetére
"Vagy letöltesz hozzá egy eredeti fájlt innen"
A win-os XBMC alatt amit szerkesztettem az megvan, az is jó?"Ezt másold be az userdata/keymaps mappába, és indítsd újra a gépet."
És ez akkor "felülírja" a gyárit? Mármint persze nem úgy hogy átírja azt, hanem ez alapján fog működni? (Win alatt én az eredetit cseréltem le.)"Ha Win alatt megnyomom a kikapcs. gombot rögtön kikapcsol..."
Ez nem jutott eszembe...
Amúgy lehet hogy úgy meg tudod nézni hogy a win-ban az amikor megnyomom a kikapcsolás gombot ezt tegye beállítást átállítod arra hogy ne csináljon semmit, gondolom a jelet így fogadja csak nem csinál semmit, tehát ki sem kapcsol."EXT4-re particionál az OE..."
Még mindig gyenge az angolom, de ha jól értem itt azt írják az Ext2Fsd tudja írni/olvasni az Ext4-t is; jól értem?"De ahogy írtam az előzőben, nem azért nem látszik az xml..."
A nem látszik az xml probléma SMB-n jött elő. -
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #20159 üzenetére
No de mivel win alatt működik és mivel az ébresztés megy vele tuti hogy más rendszer(ek) alatt is küld jelet az a gomb, a vevő pedig veszi azt...
"Ha kell át tudom küldeni a keyboard.xml-t."
Ha nagyon nem boldogulok vele lehet majd élek a felajánlással.
Bár ha begorombulok lehet visszatérek a win-hoz... -
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #20149 üzenetére
"ha neked is a kis távirányító van"
Jól emlékszel, a "kis távirányítóm" van. Egész pontosan ugye annak a vevője egy Harmonyval."most írta valaki, hogy nem megy OE alatt a felkeltés"
Az más téma, egy másik eszközzel szeretnék a cold boot-ot elérni."Nem egészen értem a problémát."
Az alvó módból ébresztés működik. A standby-ba küldés a ki/bekapcs. gombbal, az nem megy, semmit nem csinál ha a gombot nyomkodom. -
Celtis
veterán
válasz
zsigus #19648 üzenetére
Vagy ez a ház táppal 15-ért, és máris pont 50e a vége.
Szerintem is filmre, zenére, torrentre és netezésre ideális a kis Brazos. -
sb
veterán
válasz
zsigus #19625 üzenetére
Típushibák valószínűleg, mert elég sokaknak badesednek bizonyos szériák Seagate-ből.
Én is kihagynám. Anno 500-asom volt ami bades lett, most egy 1 éves 1TB-os hever a fiókban mert fél év után elkezdett bades lenni és elérte azt a állapotot, hogy a win se megy fel rá.
Havernál 500-as 2-3 éve szintén.
Ennyi a Seagate élményem összességében. -
Pista0001
addikt
válasz
zsigus #19610 üzenetére
Nálam 2 db 2 terás Seagate bírja kb 1,5 éve, eddig hiba nélkül (kopp-kopp). Hozzátartozik hogy nincsenek agyonhasználva, adattárolás meg lejátszás csak, tehát csak lejátszáskor mennek, meg amikor rájuk másolok. Ja, nem volt csere-bere, mindkettő elsőre jó volt
. Előtte volt 7200-as 500 GB-os Seagate-em, az sokat ment, kb 2 évesen eléggé elbadsectorosodott. A PH! tesztgyőztes, azóta is tesztvinyó típusról van szó. WD-m talán egy volt, talán még meg is van, egy 160 MB-os
regger: Na jó, nem a madarasteszkó árait kell alapul venni
-
válasz
zsigus #19525 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Nox lett és az asszonka nevét írja ki. Nagyon baba.
Még egy kérdés: a Nox-ban hogyan tudom a fanart-okat kitenni az indító képernyő hátterének? Egy régebbi skin olyan szépen váltogatta őket. Kedvet kapott az ember megnézni a filmet.
A Nox alap hátterei olyan szomorú színűek. -
-
msanya01
csendes tag
válasz
zsigus #19420 üzenetére
Szia!
Ezek szerint a proci elég lesz hozzá, ez azért megnyugtató. Játszani nem szeretnék, csak annyi az elvárás, hogy a filmek és zene gond nélkül menjen róla. Win7 maradhat rajta, vagy jobb lenne az xp? Memo az van benne 6 gb. Örülök, ha ezt még tudom használni és nem kell az alapoktól új gépet összeraknom.
Köszi. -
gorbep
senior tag
válasz
zsigus #19149 üzenetére
ebben az a vicc, hogy a PC tápellátása olyan balfék, hogy az GND pont pl. pont rajta van a hálózati védőföld-ön, ez okoz sokszor földhurkot....
Most látom Celtis már elmagyarázta
Patice:
"A gépem tápja egy Be Quiet SFX 350W-os táp, ha ez esetleg számít"
Én is gondolkodom egy ilyenen... A hangjáról tudnál valamit írni, mert a BQT honnlapján nincs adat... és az általában nem a csendesség "jele".... Nekem most egy 300W Cieftec SFX van, de hát ez elég darázsfészek 200W-on....
-
sb
veterán
válasz
zsigus #18941 üzenetére
Szerintem az xml is változik, nagy része ugyanaz, de változnak a hívható parancsok.
Legalábbis ahogy a wiki-n néztem 11-12 között ez van... de pl. maga a file 10-11 között is más volt, ott nem néztem meg mi volt a különbség.Mondjuk a 98%-a valószínűleg ugyanaz lesz, de esetleg érdemes ránézni mi változott.
-
cekkk
veterán
-
-
sb
veterán
válasz
zsigus #18483 üzenetére
Ha már játék, max arra lehet értelme a 3D-nek. Egy 32-40"-hoz kellően közel ülsz és máris megvan a látómező befedése, a 3D élmény is jobb, nem úgy mint az említett, nem túl acélos 3D-s filmekben.
Én max erre látom jónak. (ill látnám, mert nincs 3D-m, monitoron próbáltam egyszer játékra, ott igen jó volt)
Mozizni nem. Esetleg projektorral, de ott meg ugyanúgy meg van lőve továbbra is az ember a tartalommal: minden igaz amit leírtak. alig van tartalom és az is sokszor csak a nevében 3D-s. Cserébe a mozgás széthullik még jobban 24p-ben 3D alatt. Szerintem használhatatlan. -
cekkk
veterán
válasz
zsigus #18477 üzenetére
De ez a még lehet egy marketing hülye duma már ne haragudj
Tőlünk nyugatabbra már mondjuk van ahol 10-15 éve is megy a digitális sugárzás (régebben egy sat újságba olvastam), itthon meg még mind a kettő megy. De amikor 2008ban itthon kísérleteztek a HD adásokkal kint külföldön már voltak folyamatos HD adások, most meg szerintem 3D nincs vagy 1-2 lehet.
Szóval itt vannak a szép HD tévék amiknek az emberek 80% nem tudja kihasználni, mert ahogy olvasgatok a többség kb tv nézésre használja, ha van HD csatorna megy rajta nagy felbontás, ha nem akkor megy az sd tartalom. Így megint azt mondom, sok értelme nincs a LCD/plazma tvnek se, mert tartalom nem sok van rá. Hivatalos forrásból.
Szóval miért vegyek meg valami olyat amit majd lehet, hogy tudok használni, de most még nemMajd ha tudom használni akkor meg veszem
Én fordítva működök -
cekkk
veterán
válasz
zsigus #18475 üzenetére
Azóta itthon volt bármi 3D sport esemény ami elérhető lett volna ilyen formában?
Akkor rosszul fogalmaztam 95% 2D és a többi 5% kb ami lement 3D és ezt nem mondanám valami nagy sikernek. Mert ha azt nézzük, hogy egy nap mennyi sport esemény közvetítenek és abból mennyi a 3D az inkább a 0fele konvergál.
De pont írod, hogy tesztelés gyanánt és teszt maradt, nem lett a mindennapi élet része. Pedig ezt akarták, de mégse, valami oka csak van.Egyetértünk, nagyban drága pedig abban lenne a jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Trollok komolyan
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- iPad topik
- Videós, mozgóképes topik
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest