- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
envagyok #43921 üzenetére
N-es wifi (router és laptop egyaránt).
Az elméleti sávszélességének bírnia kellene, nem?
Kipróbálom majd kábelen is, ez eszembe sem jutott.A többi észrevételemre van esetleg hozzáfűznivalód?
(#43922) Celtis: nem vélemény, hanem tapasztalat. Nem fikából írtam, egy normál hangvételű diskurzust szerettem volna ezzel kapcsolatban elindítani.
-
TCr
veterán
Első körben csalódás volt számomra a LibreELEC.
Pendrive-ra telepítettem, arról bootoltam.
Tetszett, hogy milyen gyorsan feláll a rendszer.
Tetszett az is, hogy villámgyors a KODI-ban való böngészés, menüben lépkedés.DE!
- a huszongigás rilizek (BD-ISO és "kicsomagolt" m2ts index fájlból indítva) úgy szaggatnak, hogy öröm nézni (régen ugyanezzel a laptoppal gond nélkül futottak, MPC-HC-vel)
- a sima tizengigás mkv-kkal belepörgetésnél 10-15 mp-et is képes bufferelni
- betallóztam a hálózati meghajtót (SMB), hozzáadtam a könyvtárhoz, de a filmes plakátos megjelenítés nem működik, sem a CD lemezes (nem tudom pontosan a nevét)
- semmiféle plugin-t nem lehet a KODI-n keresztül letölteni, nem ajánl fel semmit
Van közöttetek olyan, aki teljes megelégedéssel használ LibreELEC-et úgy, hogy ki is használja minden, Windows alatt is elérhető funkcióját?
-
TCr
veterán
Egyébként mi a lényegi különbség az OpenELEC és a LibreELEC között?
-
TCr
veterán
Srácok, OpenELEC-et, vagy LibreELEC-et lehet pendrive-ról "live"-ként futtatni, vagy mindenképp telepíteni kell?
Kipróbálnám a laptopomon, mielőtt összeraknék egy HTPC-t, de nem szívesen túrnám le emiatt az egyébként is frissen telepített és beállított Win-t. -
TCr
veterán
válasz
MasterMark #43745 üzenetére
Bakker, köszi.
-
TCr
veterán
Előzőtől független téma:
Lenovo laptop (2 magos AMD, 3 GB RAM, Mobility radeon 5450 (asszem')) + legfrissebb Ubuntu + KODI = nem indulnak a DVD.ISO-k.
Indítás után csak a "kérem várjon" (vagy valami hasonló) felirat pörög a jobb alsó sarokban a végtelenségig.A VLC játssza ugyanezeket.
Valami ötlet?
szerk: Az ISO-k egy felcsatolt NTFS partíción vannak.
-
TCr
veterán
Sziasztok!
2-3 éve összeraktam egy barátomnak egy Asrock E350M1 HTPC-t.
Múlt hétig gond nélkül működött rajta az XBMC, amikor is...A barátom frissítette az AMD drivert.
Innentől az XBMC nem volt hajlandó semmiféle filmet elindítani, indításkor csontrafagyott.Feltettem és beállítottam KODI-t, ami (majdnem) tökéletes is lett, egy dolgot kivéve:
A 30-40 GB-os BD rilizek szaggatnak, akadoznak, a kép és a hang is (hangsávtól függetlenül, DTS HD MA-val és sima DD-lal egyaránt).
A frissítés előtt ilyen gond nem volt, ezek is futottak, mint kés a vajban, gond nélkül.Kérlek segítsetek, ötleteljük ki, hogy vajon mi lehet a gond, mit-hogyan kellene átállítani, hogy jó legyen?
-
TCr
veterán
Sziasztok!
Egy barátomnak hétvégén újratelepítettem a kis Brazos E350 gépén a Win7-et, XBMC-t telepítettem (ahogy előző telepítésnél is).
Mindent sikerült neki jól beállítanom, de az XBMC-ben ha elindítok egy videót, a kép kisebb lesz, a tévén fekete sáv jelenik meg körben, a képarány megmarad, de a videók kisebbek lesznek.
Az asztal teljes képernyős, az XBMC is, csak videó indításnál produkálja ezt.Ha a HDMI kábelt kicserélem VGA-ra, akkor megjavul.
Legfrissebb Catalyst szoftver, legfrissebb XBMC...
Kérlek segítsetek, előre is köszönöm!
-
TCr
veterán
Ismét a barátom frissen összerakott Brazos-ával szopok.
Regger EZEN beállításain mentem végig az összes ponton, beleértve a BIOS frissítést is.
Miért van az, hogy nekem ezen az ablakon, a támogatott formátumok fülön...- a csatornák maximális számánál 8 helyett 2 van
- mintavételnél csak 32, 44.1 és 48 kHz értékek vannak
- a kódolt formátumoknál egy sincs, ezt írja: "Nem található tömörített formátum"...ezek vannak?
-
TCr
veterán
Nem tudom, hogy minek tettek rá sztereó hangkimenetet, nem is ez a lényeg.
Nem azért linkeltem, hogy azt kell megvenni, hanem azért, hogy igenis van olcsó megoldás a PC és a képcsöves TV közé. Csak egy példa volt, mert látszólag halott ötletnek tartottad a dolgot.De könyörgöm miért keresed a hangot a videókábelen?
Mire való az alaplapi hangkártya analóg hangkimenete??? -
TCr
veterán
válasz
Irmscher 353 #20073 üzenetére
Mondjuk az enyémet.
Brazos konfig, szinte teljesen új, gari van mindenre. -
TCr
veterán
Persze, itt a hirdetés.
-
TCr
veterán
Nem akar senki egy fasza kis Brazos konfigot olcsón?
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
Ha problémába ütközöm az még nem sajnálatos.
Az más sokkal inkább, hogy ez folyamatos."Hiba történt a driver telepítése közben, nem fog megfelelően működni..."
Valami ilyesmit írt, szó szerint nem emlékszem.
1 csatlakozós.Nem is azt mondom, hogy mindentudó vagyok, egyszerűen csak unom már a folyamatos hibakeresést, elegem van az egészből.
Azt akarom, hogy hazamegyek, bekapcsolom a szaromat és élvezem.
Nem való nekem HTPC, legalábbis nem az olcsó fajtából, többet viszont nem vagyok hajlandó rákölteni. -
TCr
veterán
válasz
#75912448 #19822 üzenetére
Nem a hang a legfőbb gond.
2 gyors példa az elmúlt napokból:
Van egy MS Wireless Desktop 800 párosom, egyik napról a másikra elkezdett akadozni az egérkurzor és a billentyűbevitel. Teljesen random. Elemcsere nem oldotta meg. Másik USB port nem oldotta meg.
Említettem, hogy egy barátomnak összeraktam egy ugyanilyen konfigot.
A telepítéshez adott egy külső USB DVD drive-ot, gond nélkül ment.
Tegnap gondoltam megnézek egy barátomtól kapott sorozatot, DVD-n.
Rádugtam az én gépemre a drive-ot, hibaüzenet, nem ismeri fel rendesen, nem látja a Win7.
Átdugtam másikra, dettó.Nekem ne mondjátok azt, hogy ez mind mind user error, kisgyerekkorom óta (huszonéve) aktívan foglalkozom (foglalkoztam) az informatikával, 15 perc alatt 0-ról összerakok egy komplett gépet (részegen is, tesztelve!
), további 1 óra alatt összehozok egy Win installt minden szirszar egyéb telepítéssel és beállítással, szóval nem ma kezdtem.
Ha az ilyen kis mindennapos szarakodások nem lennének, már vettem volna valami külső hangkártyát, de már teljesen elment a kedvem az egésztől.
-
TCr
veterán
Döntöttem, eladom a HTPC-t, meghirdettem a megfelelő helyen.
-
TCr
veterán
válasz
#75912448 #19762 üzenetére
Mégis mi a jó francot lehet folyamatosan elkúrni aközül a kb. 5 féle beállítás közül?
Ugyanúgy van beállítva minden, ahogy eddig is volt, ahogy Te is leírtad anno, nem nyúkálok én a beállításokhoz, ha egyszer minden fasza (vagyis annak tűnik).Van rá valami esély, hogy ha a HDMI képes erősítőre lesz rádugva, akkor ez a szaggatás megszűnik?
Nem kell valakinek egy komplett Brazos HTPC?
Manjdu: Popcorn csere Brazosra?Nekem kell a torrent, ezért nem is próbálkozom Openelec-kel.
-
TCr
veterán
A Popcorn sem tudta a SACD-t.
Nálam Wasapi-val és Directsound-al is ugyanúgy szaggat.
Ennyit tudna ez a kurva Brazos?
Ha a haveromnál is ezt fogja produkálni HDMI-n a Denon 3312-re kötve, én nem tudom, hogy mit csinálok, de az biztos, hogy kibaszom az egészet az ablakon és végleg elhagyom ezt a fórumot.Neked is Brazos van?
Pista: be van pöttyözve. Neked is Brazos van?
-
TCr
veterán
Kipróbáltam, az XBMC nem ismeri fel a SACD ISO-t.
-
TCr
veterán
Tegnapelőtt írtam, hogy összeraktam egy barátomnak egy ugyanolyan kis Brazos-t, mint ami nekem is van (Asrock E350M1) és szaggatnak a videók.
Rájöttem a hiba "okára".
Akkor szaggatnak a videók, amikor a hangkimenet az XBMC-ben HDMI-re van téve.
A sima DTS hangú videók is akadnak, nem csak a DTS HD-k.
Kipróbáltam az enyémen is, ugyanez a helyzet.Mi lehet ennek az oka?
Szar a HDMI kábel?
A HDMI közvetlen a tv-be megy, nem az erősítőbe. -
TCr
veterán
Srácok, az XBMC lejátssza a SACD ISO-kat?
-
TCr
veterán
Higgadt fejjel este át fogom nézni újra.
-
TCr
veterán
Srácok, tegnap egy barátomnak összeraktam egy ugyanolyan gépet, mint ami nekem van.
Mindent feltelepítettem és ugyanúgy beállítottam, mint a sajátom.
A demo world-ről leszedtem 2 demót, amik nekem is megvannak, de szaggatnak, mint a picsa.- Asrock E350M1
- 4 GB RAM
- Win7 x64
- XBMC v12Hol lehet a buktató?
-
-
TCr
veterán
Van itt valaki, aki Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 külső hangkártyát használ?
-
TCr
veterán
válasz
Paulo81 #19486 üzenetére
Köszönöm.
Tisztában vagyok vele, hogy a sztereók hangja az "igazi", de beérem a Denon AVR-em hangjával is (egyelőre).
A HTPC előtt Popcorn A210-el használtam, először optikaival, majd vettem hozzá DIY coax-ot.
Mindkettővel tetszett a hangja, a coax-szal kicsit jobban.Az A210-et lecseréltem egy HTPC-re, amin csak optikai kimenet van, viszont az A210 mellett (után) nem igazán rúghat labdába, már ami a zenéket illeti.
Most ezért próbálom legalább azt a hangminőséget visszakapni, amit a PCH A210 nyújtott.
Azzal is tisztában vagyok, hogy "digitális hang és digitális hang" között is komoly különbségek lehetnek, nyitott szemmel (füllel) járok.
Kérem az "1-esek és 0-ák", placebo-hívő egyetemi gépészmérnökök kíméljenek. -
TCr
veterán
válasz
Krampesz #19469 üzenetére
Szinte teljesen hülye vagyok ehhez a külső hangkártyás, DAC-os témához.
Ha beiktatnék egy ilyen Musiland külső eszközt...
USB-n csatlakozna a PC-hez, és coax-on a házimozi erősítőhöz.
Ezáltal jelentősen jobb hangot kapnék, mint most, az alaplapi Realtek hangkártyából toslink optikain közvetlenül az erősítőbe?
Ugyanúgy megkapná az erősítő a sokcsatornás DD és DTS hangokat dekódolásra?Win7 x64, XBMC, Denon AVR 1908...
-
TCr
veterán
Srácok, milyen külső hangkártyát ajánlotok az alaplapi leváltására?
Toslink optikai, vagy inkább coax kimenete legyen, amin az erősítő megkapja a sokcsatornás DD és DTS hangokat. -
TCr
veterán
Azt azért magyarázzátok már el nekem kérlek, kicsit félretéve a felsőoktatási anyagaitokat, meg tudomisén még miket, hogy élesben tesztelve a DTS HD és LPCM hangokat - azokat oda-vissza, oda-vissza váltogatva ugyanazon forráson - mitől van az, hogy előbbinél 1-2 mélyhangnál olyan dörrenést produkált a sub, hogy megremegtek az üvegek, utóbbinál viszont nem? Aztán vissza, megint remeg, vissza, megint nem...
Ez csak az egyik jelenség volt a sok közül, ami egyértelmű különbségre utalt, de ez volt talán a leg"szembe"tűnőbb.
Ez mégis hogy a pcsba lehet placebo?Esküszöm, hogy nem kötözködésképpen írom, csak egyszerűen nem értem...
drdr: lehet elaludt a szenzor és a Passmark ébresztette fel.
-
TCr
veterán
Az az álláspontja, hogy mindegy, hogy a PC - XBMC (LPCM) vagy az erősítő végzi a DTS HD kódolását.
Én komoly különbséget hallottam (pártatlanul, mert nekem aztán tökmindegy volt, hogy melyik a jobb, vagy egyforma-e) a kettő között (ebben az esetben a PS3 volt a lejátszó), de szerinte ez csak placebohatás volt. -
TCr
veterán
válasz
dabadab #19183 üzenetére
Pffff... látatlanban azért ne dobálózzunk.
Mint írtam, komoly különbségek voltak.
A párom ott ült mellettem, tanúsította.
Nem akartam kihallani egyikből sem jobbat, mert engem abszolút hidegen hagy a DTS HD téma, arra voltam kíváncsi, hogy mi a különbség a kettő között. -
TCr
veterán
válasz
#75912448 #19176 üzenetére
Csak egy példa, személyes tapasztalat:
Amikor HD képes erősítőm volt, a Baraka gyári BD lemezzel hallgattam meg, hogy PS3-on mi a különbség passtrough (bitstream) és lekeverés (Linear PCM) között.
Sokkal jobban tetszett, amit bitstream alatt hallottam, annyival dinamikusabb volt a hang, akkora különbség volt a kettő között, hogy az már abszolút nem lehet placebo.Erre mi lehet a magyarázat?
Szar a PS3 lekeverése?
Pedig 8 (+1) mag... -
TCr
veterán
válasz
zolikaDB #19171 üzenetére
ModeCom Feel 302 a ház, volt hozzá paneltáp, külső adapterrel.
Ha rákeresel a házra, tuti találsz olyan képet, ahol a táp és az adapter is rajta van.
A lapot egy számtech boltos barátom hozta meg nekem. Megéri az árát.
Win7-el használom, hibátlanul és gördülékenyen fut rajta, 4 GB RAM-mal.
XBMC, uTorrent, net, Youtube... -
TCr
veterán
-
TCr
veterán
Srácok, tudom többször volt téma, de nincs időm visszaolvasni.
Egy barátomnak összeraknék egy HTPC-t.
Mi az a legkisebb konfig, ami kitolja HDMI-n passtrough a DTS HD és Dolby TrueHD hangokat?
A rendszere megvan hozzá, Denon 3811, Dynaudio hangsugárzók... -
TCr
veterán
válasz
zolaas #18978 üzenetére
Az Ubuntu-t én is pikkpakk eldobtam, nekem ne mondja azt senki, hogy ezeket a Linux disztrókat 100%-osan meg lehet csinálni minőségi házimozizásra.
A képet még esetleg (nagy kínlódás árán, ráadásul úgy, hogy közelsem adja magát a dolog), na de pl. mondjuk DTS hangot kicsalni az erősítő felé, hogy az dekódolja...
Minden elismerésem azoké, akiknek van türelmük és leginkább idejük szopni az ilyesmivel.Telepíts Win7-et és told rá az új XBMC-t.
-
TCr
veterán
válasz
elmouse #18958 üzenetére
El van téve nekem a 11-es telepítő is.
Friss 12-es install jobb lett, mint a 11 ---> 12.
3 dolog azért még zavar.- a zene meg-megriccen, ha a menüben turkálok
- a zenékbe való belepörgetés siralmas lett
- a zenei lemezborítókat nem teszi ki fullscreen módban és a kezdőképernyőnA procihasználat 20-30-50 %-ok között ingadozik.
Lehet ezen valahogy javítani? -
TCr
veterán
válasz
#75912448 #18950 üzenetére
Az mennyire normális dolog, hogy zenelejátszásnál Alicia Keys zene alatt Danny Tenaglia képét látom?
A menüben való bogarászáskor meg-megugrik a zene.
Komolyan mondom kész, ez egy hulladék verzió.A médiatárról tudok backup-ot csinálni valahogy?
Csinálnék egy friss install-t, mert ez az egész valami kurvagáz. -
TCr
veterán
Ezen a fanart.tv-n van movie szekció is.
Amikor egy filmnél az extrafanart-ot bogarászom, akkor innen szedi a képeket?Más: ha rátelepítem az Eden-re a Frodo-t, a keyboard.xml is cserélődik?
-
TCr
veterán
Zenei videót hogyan adok hozzá XBMC-ben, hogy csilli-villi kinézete legyen, mint a "Movies" szekciónak?
Ugyan az a módszer, mint a mozifilmeknél, csak a movies / tv shows / music vids-nél az utolsót választom és a cím alapján ugyanúgy felismeri a tartalmat?Pl:
Tina Turner - Tina Live
Dido Live At Brixton Academy
stb... -
TCr
veterán
válasz
Patice #18844 üzenetére
Köszi, de szerintem nem lesz rá szükségem.
Az optikai helyére tuti be tudom rakni (mivel üresen van és üresen is marad).
Így legalább nem fogják egymást melegíteni, legalábbis nem közvetlen közelről.Most nézem, ilyenem van...
Na nagyon akarnám, szerintem erre is rá tudnám tenni pluszba az SSD-t.De ne pörögjetek ennyire a dolgon gyerekek, nincs pénzem SSD-re, legalábbis 15k-t most tuti nem szánok rá.
-
TCr
veterán
A házban van még hely egy slim dvd drive-nak, majd oda beapplikálom, ha veszek egyszer.
Péntek este vettem egy sub-ot útiköltséggel együtt 50.000 Ft-ért, úgyhogy mostanában nem veszek technikát.Jut eszembe... a házhoz kapott paneltáp kábelkötegén csak 1 db sata power kábel van.
A dvd drive-hoz ilyen kábelt kaptam.
Ez vajon jó lenne az SSD-hez is?
Gyanítom nem, de azért gondoltam megkérdem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest