- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, ha azt nézzük szinte minden klaffol.
Libreelec-et felteszed, asszem van maygar nyelv is benne ez nem biztos, kinézetre és érzésre ugyanaz majdnem még a régi projket => openelec
youtube alkalmazást tudsz tenni rá, szolgáltatásoknál be tudod tallózno.
FTP-t most kapásból nem tudom, hogy tudsz rá csinálni, de ssh-n eléred a Libreelec-et ami kb ugyanaz mintha valami linuxot kezelnél.
itt pl egy sima RPi-vel használt VsFTP telepítés => sajnos itt már a link nincs hozzá.Vagy esetleg egy másik rendszert is tesztelhetsz ha szeretnél, mondjuk őt még nem használtam soha, de ígéretesnek tűnik =>OMSC install FTP Server
-
törölt tag
XBMC/Kodihoz mozizni - memóriából történő zenelejátszás nélkül - 8.1-hez is teljesen felesleges 4 gigánál több memó. Lecsippentett memóval IGP-nek is marad szabadon 2gb, vagy több.
(#30523) drdr
Úgy értem az egymásra telepítést, hogy meghagyod a beállításokat, csak a Kodit un/reinstallálod. Így egy idő után hajlamos hülyét kapni. Ha "tiszta" telepítéssel is meghülyült, akkor is csak ez segít. Mindenesetre szomorú.
-
bzoley
veterán
Régen azért nem volt ilyen egyszerű a helyzet, mint most. Nem ártott egy normális vga, nvidiának ritka moslék 2d-s képe volt. Kellett normális hangkártya, és a Creative-on kívül alig volt alternatíva, az meg a kritikán aluli drivereivel boldogított. Emellett minden melegedett, hűteni kellett, lehetőleg halkan, és sok esetben a házat is magának fűrészelte a felhasználó.
Manapság már elég egy alaplap, alap cpu(i3-tól), és van kép, hang zaj nélkül egy STB méretű házban, külső táppal(akár).
Mellé egy Harmony, amivel még villanyt is kapcsolgathatsz, maga a kánaán
Egy időben próbáltam a házat htpc-síteni, de beláttam, hogy nem járható út, sok a használandó eszköz, a megjelenés pedig sokadlagos. Így a következő htpc házam egy Chieftec Dragon lett. Persze később azért visszatértem a normális méretekhez. -
canniball
nagyúr
A mappát látom (Win gépről, SMB-n), de az üres.
Mod. Amúgy a legegyszerűbb nekem az lenne ha a pendrive-ot amire telepítettem rádugom a Win gépre és ott bütykölök rajta, de a W7 nem ismeri az OE által használt fájlrendszert.
Ezt nem lehet valahogy láthatóvá/kezelhetővé tenni?
-
Kowa
tag
torrent kliens, letöltésre ezt a gépet használnám, nem igazán tudtam rájönni megosztani egy másik géppel ezzel a samba szerver dologgal nem igazán vagyok tisztában hogyan is kell állítani , és néha lehet játszanék is rajta bár ez annyira nem szempont inkább a torrent kliens, meg a megosztás mert van egy másik gép amiről szoktak filmet nézni így hálózaton keresztül
-
atitm
csendes tag
Én úgy tudom, hogy külső hdmi forrásból érkező hangot a legtöbb TV lekeveri stereora (valami jogi maszlag miatt). Talán néhány LG engedi át a többcsatornát. Az erősítőm meg régi, nincs hdmi még, csak egy-egy optikai meg koax. Ezért lenne számomra előny egy koax kimenet.
-
dabadab
titán
"A koax az az optikai hang? Mert az elvileg digitális"
Felig digitalis, az orajelet analog modon viszik at (szoval nem bele van irva a headerbe, hogy itt ez 44,1 kHz, hanem ezt az informaciot a vivofrekvencia kepviseli) es ennek az apro egyenetlensegei megjelen(het)nek letjatszaskor is. Wikipedian valamivel bovebben: [link]
-
TCr
veterán
A koax az nem optikai, viszont ugyanúgy digitális.
Az optikai az a Toslink.
Ez a koax:Ezt most nem vitaindításból mondom, de igenis van (lehet) különbség hangminőségben koax és Toslink között.
Ehhez a témához nem is kívánok többet hozzászólni, mert könnyen vita kerekedhet (többszöri tapasztalat). -
sb
veterán
Én már válaszoltam.
Gyk. amit ő le akar játszani azt minden vinni fogja. Egy Brazos is elég hozzá, A4-A6-A8 meg nyilvánvalóan még inkább.A többivel meg nem kell foglalkozni, hogy elméletben, egyedi otthon szarul kódolt filmekből vagy épp az 5 évvel későbbi szabványokból mit nem fog lejátszani...
-
atitm
csendes tag
Sokkal jobban már nem lehet elbizonytalanítani. Hetek óta vergődöm, hogy Popi A300 vagy HTPC. Mindegyiknek van előnye, és van vele szenvedés is. Mivel a Popiba mindenképpen menne HDD, ezért bukom a hangtalanságot, ezért képbe jött a HTPC, mondván akkor ezzel már könnyebb a letöltés, bővíthető, talán időtállóbb. Viszont másra is kell gondolnom, mikor a könnyű kezelhetőség is szóba kerül, és ez a Popinál szerintem egyszerűbb a dedikált felülettel és távossal, valamint nem kell bajlódni codec-kel meg lejátszók finomhangolásával és van coax kimenet. És persze, mint már párszor leírtam, nem akarom, hogy egy "traktor" zakatoljon a nappaliban.
A célom jelenleg, hogy legyen egy végleges konfigom HTPC-re, ami árban megfelelő, nem hangosabb, mint a Popi+HDD páros lenne, visz mindent, amire jelenleg szükségem van (10+ GB mkv; BD25/BD50 iso; menük talán, 3D nem hiszem, hogy érdekelne), majd ezután megpróbálni dönteni, hogy Popi vagy HTPC.
"Sajnos" tájékozódom mindig, ezért baromi nehéz a döntés. Lassan úgy vagyok vele, hogy jobb a boldog tudatlanság. Kicsit már belefáradtam, hogy végre van valami kézzelfogható döntés-szerű, aztán egy újabb hozzászólás egy fórumon, és kezdhetem előről az egészet (Pl: jó, legyen kicsi, paneltápos ház, viszont akkor milyen hűtő fér el, és hogyan tudom majd beleekecselni a HDD-ket. Egyébként eleve innen indultam
)
@Ed Parker
Te miért is adtad el a Popit? Mi volt vele a baj? (HD hang problémán kívül, mert az engem nem érint, csak DTS-t meg DD-t tud az erősítőm) -
atitm
csendes tag
Először is köszi mindenkinek a kimerítő válaszokat.
@Vladi
Nagyon nem akarok elmerülni a technikában, mert akkor sosem lesz vége. Abból amit mondasz, arra következtetek, hogy A4 is elég mindenre (persze játékon kívül), valamint 2GB mem is elég. Már csak a konkrét típust és frekvenciát kellene kideríteni.Amennyire én tudom, a hangnyomás értékeket nem lehet csak úgy összeadni. Két azonos erősségű forrás esetén is elvileg elhanyagolható a hangerőnövekedés. Persze a PC házban lévő erősítések/rezgések/interferenciák nem tudom pontosan, mit okoznak, ezért kérdezem a tapasztaltakat. A ház azért is lett a NODE 304, mert akár le is állíthatóak a ventik, továbbá belefér akár egy Schyte Mugen jellegű hűtő is.
SSD azért nem jöhet szóba, mint egyedüli tárhely, mert a HTPC mellett számomra talán a legfontosabb érv, hogy bármikor bővíthető merevlemezekkel (ez +1 pont a NODE 304 mellett, mert sok elfér benne). Ha HTPC, akkor nincs külön NAS.
@Enszuke
GPU vs. Codec dolgot hogyan lehetne lefordítani konkrét termékekre? Brazos=Várakozás, A4-A8=megy minden?@szabieable
Azért a 2db 3.5"-os már nyomorogna benne, legalábbis képek alapján. -
atitm
csendes tag
A felhasználás filmezés, zenehallgatás, letöltés, mindezt úgy, hogy 1-2 méternél távolabb már ne halljam, hogy megy a gép. Játék annyira kell, hogy ha fut a konfigon valami, akkor játszok vele, ha nem, akkor meg nem.
A táp vs. HDD kérdést nem a fogyasztás miatt írtam, hanem ha van benne HDD, akkor teljesen mindegy, hogy paneltáp vagy sima, mert a HDD-nek úgy is van hangja. Tehát felesleges a teljes passzív hűtés, mert valami kerregni fog. A lényeg, hogy a HDD-nél ne legyen hangosabb. Ezért is van elsődlegesen a WD RED a képben, mert elvileg az a leghalkabb.
"alaplapra integrált gpu, jó videó képességgel. cpu a lehető legkisebb fogyasztású, halk hűtővel."
Ez a Te esetedben pontosan mit takar? A költséghatékonyság most nem annyira fontos. Inkább legyen jó ár/érték arány hosszabb távon is. Tehát ha egy ASROCK+A4+hűtő páros hosszabb távon jobb választás, akkor nem gond, ha ez mondjuk +10e.Nagyjából már képbe kerültem ezzel a HTPC dologgal a fórum olvasgatásával. Amit nem tudok, hogy pontosan melyik táp, memória, proci+hűtő lenne az üdvözítő.
@Csicsóka
Ezek szerint az EFRX nekem jobb választás lenne... Bár még ezt sem hallottam élőben. A gyári adatokat összevetve ez elvileg olyan hangos/halk, mint egy 2.5"-os. (24-25dB) -
Gabesz26
senior tag
A fogyasztás téma részemről történő lezárásaként megemlítem, h lehet jobban járnék, ha a Brazos/komolyabb konfig közti különbséget befektetném "sörrészvénybe", mert úgy igazán valósághűek lennének a szinek, nagyon-nagyon aktív a 3D, minden lemászna a képről stb.
Bár az is igaz, hogy ezt a fogyasztás növekedést a barátnőm nehezebben fogadná, mint azt a pár wattot...
-
Gabesz26
senior tag
A PH-s APU teszt szerint a 65 W TDP-s A8 3820-al a rendszer teljes fogyasztása üresjáratban ~30 W, HD filmlejátszás közben 42 W ami sztem nem vészesen sok, figyelembe véve a tesztkonfig összetételét (600 W-os táp, 2*4 Gb ram stb...).
Lejátszót az XBMC-t szeretném használni, de a BD 3D-vel ez ha minden igaz nem boldogul, úgyh vagy a TMT 5, vagy a Power DVD legújabb verziója marad Win7-el.@ Enszuke: az Ivy-t is néztem, de az már kicsit drágán jönne ki
-
zsigus
őstag
Szerintem az XvBA is ugyanúgy az UVD motort használja (elsősorban nem neked akartam az előzőt, sorry).
Vagyis a "multimédiás" forráskód egy része közös a Windows és Linux driverben. Ez pedig csak akkor lehet ha ugyanazt a hw-t használják.
-
Peetry
senior tag
megnéztem a blogodat, de nem sok információt találtam sajnos. Azt mondod vesződés? Jobban járok egy htpc építéssel? olyan szempontból jobban hajlok rá én is, hogy akkor olyan vas van benne amilyet akarok, és teljes mértékben testreszabható, nem lesznek kodek problémák és hasonlók. TVnézéssel / felvétellel és XBMC-vel van valakinek tapasztalata, hogy megy mostanában? Timeshiftre van remény, vagy az azért már nem igazán megy?
-
canniball
nagyúr
"Első eset a drágább..."
Nem feltétlenül. Nem innen vettem de pont olyanom van mint az első képen, egyszerű és nagyszerű. -
drdr
senior tag
-
zsigus
őstag
XvBA hardveres-gyorsítás van az OpenELEC-ben.
Őszintén szólva nem tudok róla mit mondani, teszi a dolgát a HD filmeknél, nem szaggat semmi rajta (egyedül a killa sample kockásodik) még a BD50-ek sem, SD tartalomnál pedig úgyis a CPU számol. A 24p-vel sem volt gondom, szóval a lejátszással kapcsolatban nincs probléma (és a sebességével sem, pedig egy 3 évvel ezelőtt vásárolt 2e Ft-os 2GB-os pendrive-ról megy).
Illetve egy problémám van vele, a billentyűzetkiosztást nem lehet egyelőre beállítani magyarra a 2.0 béták óta (ahogy írtam is korábban), de remélhetőleg hamarosan megoldják (nem tudom mikor jön a következő béta, de előtte a developer verziókban működött).
-
Otes
tag
így 2 nappal később nem sokat ér a válaszom de akkor is...
Régen kellett szórakozni a symlinkes játékkal, de a 11-es verzió óta már a "advancedsettings.xml" meg tudod adni hol legyen az érintett könyvtár(nekem vinyó sincs a media centerben minden a NAS-on van...), központi mysql stb stb...
Haladjunk a korral
O.
-
rigo88
aktív tag
9 euro volt, 4.50ért én pl meg sem vagyok hajlandó moccanni
itt biztos azért olcsóbb minden, mert szegényebbek az emberek.
a jövő héten riportolok, hogy hogy sikerült az építkezés. biztos lesz még kérdésem.
pl van mindjárt egy, de ez inkább megyjegyzés: ha usb-s külső hdd házba rakom a hdd-t, és rádugom a routerre majd megosztom, akkor az 24/7 jár, és az nem jáó igaz? tehát jobban járok, ha berakom a htpc házba és csak akkor megy amikor használom.
-
Ant@
senior tag
Tök fölöslegesen győzködjük itt egymást. Nekem nem ez van. Majd ha összerakok egy csútrajáratva 40W-ot fogyasztó dobozt abban az lesz. Én se 1-2 éves életciklusban gondolkodok. Épp ezért nem fogom kidobni a tápom csak mert van jobb hatásfokú, halkabb modell.
szerk.: frissebb dx9-et?
-
faresz5
aktív tag
első körben csak az említett gép lesz ,aztán kinéztem hozzá egy geforce 520-s kártyát, kb12k, passiv, hdmi 1.4 , alacsony fogyasztás. Meg gondolkodom,hogy legyen inkább egy kicsi kétmagos, kb annyit fogyaszt mint a celeron:E2140. 2 magos 1.6-s elvileg elégnek kell lennie
-
Dj Sügi
őstag
-
Sh4rKy
senior tag
ez a problema, hogy nincs... egy kis intel d201gly2 az alap, tokeletesen megfelel a celnak, ezt a gondot leszamitva....
@Joshi, igen neztem PCI-osban is letezik de egy darabot sem talaltam HD radeon-t mo-n, csak ebayen neztem, de ott meg azt a tipust talaltam radeonbol ami nem HD series, es nem tud gyorsitani...
-
Attas
aktív tag
-
-
DaeMonS
tag
lemaradt, fentebb emlitettem
AT3IONT-I Deluxe -- tehat ion.
persze, nem is kell minden..
most csak a kovetkezo ha megoldhato, es elmondana valaki hogyan akkor teszem is az ubuntu desktopot ( 11.10)
--az nvidia ion drv, utana a tobbit allitgatom(es csevegjuk itt)
--wifi (meg mielott xbmc elindul, hogy ne jelezzen hibat miutan elindul)
--grafikus folosleg kigyomlalasa.
ennyi -
-
v.attis
őstag
Ezt nagyjából meg is csináltam, mégis valahogy nem mountolt automatice. Mindíg hibaüzenetet dobott.
A végeredményt eggyel előrébb olvashatod.
Épp ezaz, hogy én nem akarok feltétlen két rendszert! nekem elég lenne majdan a live! Csak most tesztelni, tanulni akartam és máris bonyodalmakba ütköztem.
Nekem a htpc lenne majd egyben a NAS is és routerrel használnám itthon a számítógépről és majd valamikor további médialejátszókon. De ugyanakkor természetesen médialejátszóként is üzemelne.
A lényeg az lenne, hogy a gépen lévő tartalamakat elérjem a htpc-vel és viszont. Nekem tökéletes lenne, ha csak az xbmc live maradna rajta, csak lehet nem lesz majd jó.Egyébként a perifériákat hogy kezeli a live? Valami normálisabb távirányító, digitális tv tuner kártya, külső adathordozó, optikai meghajtó biztosan lesznek és ugye, a hálózat. Ez menni fog ha csak xbmc lesz rajta és csak win7 lesz a gépen?
-
avion
csendes tag
Helló,
privát torrent, film lejátszás, webserver, proxy, FTP server, dlna server. Kb ennyi.
Nem biztos, hogy kell hozzá ennyi ram, de kb 3000 Ft a különbség a 2GB és a 4GB között....Most leszűkült a kör 2 versenyzőre (teszek alapján jobb az amd):
1. Aus E35M1-I DELUXE
előny: passzív
hátrány: drága
2. ASROCK E350M1
előny: olcsó
hátrány: nem passzívEgyelőre az Asrock áll nyerésre (árkülönbség miatt)...
A ház ez lesz:
LC-1320mi - 75W Mini ITXHa jól olvastam a 2-ik kezeli a az 1333-as ramot is bios update után tehát ez a mem:
KVR1333D3N9/4GVan valakinek tapasztalata a fenti házzal? Olvastam valahol, hogy ki lehet cserélni a gyári ventit pl egy ilyenre és halkabb lesz:
SCYTHE Slip Stream 120mm Slim
Ilyesmit próbált valaki?Köszi!
-
kilozsul
aktív tag
Fene tudja... Én az előző htpc konfigon már kipróbáltam minden elképzelhető dolgot, de mindig voltak gondjaim a lejátszással. Hol kisebb, hol nagyobb... Amióta megvettem ezt az ion-os konfigot, minden megy akadás mentesen, elsőre, bármiféle beállításbogarászás nélkül...
Előtte (Ati HD3200+win7) csak szívtam mindennel, pedig kipróbáltam az összes beállítást, catalystot, +videkóarit, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest