- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
rbalint88 #39163 üzenetére
Nekem Sharkoon Rapid Case USB 3.0. Ajánlott darab.
-
_Smooth
senior tag
válasz
rbalint88 #39156 üzenetére
Alapvetően nem lehetetlen küldetés.
A tápot viszonylag könnyen ki tudod váltani egy néma verzióval. Költségesebb megoldás a passzív ATX táp lenne (kb 40-45eFt+). A költséghatékonyabb - és, ha tényleg csak ennyi, ami a lapra/tápra kötve szerepel a házban, akkor -, egy picoPSU+adapter. Hatékony és teljesen néma. Ez kb az ATX táp feléből meglehet.CPU-ra léteznek passzív bordák, illetve olyan méretesebb aktív hűtők, amik magas hatásfokkal és csendes ventivel rendelkeznek - így majdnem, vagy esetenként akár tényleg passzívan is tudnak üzemelni.
Procid TDP-je 55W, szerintem ez nem kell, hogy gond legyen. (ennek a dögnek biztosan nem- csak az nem biztos, hogy befér a házba. 158mm magas)
[ Módosította: radi8tor ]
-
cekkk
veterán
válasz
rbalint88 #24307 üzenetére
Én eddig többségében használtan vásároltam, 2 szer szívtam meg, egyszer a posta, máskor meg az eladó miatt(mondjuk ez nem hifis termék volt)
Ha nekem van X forintom abból a legjobbat akarom kihozni és hangban a használt termékek jobb ár/érték arányúak mint az újak.
A boltot nem ismerem, így nem is véleményeztem. Rosszat nem nagyon hallottam róluk.(#24308) sb
Lehet 1-2 éves használt dolgokat garanciával is kapni. -
cekkk
veterán
válasz
rbalint88 #24304 üzenetére
A legolcsóbb erősítő 50 rugó, a legolcsóbb hangfalszett 55, a sub 30.
Persze lehet ott is venni ilyen egybe doglokat, de nem hiszem, hogy ezzel annyival jobb lenne a hang mint amennyivel többe kerül a geniushoz képest. Sőt amiket írtam hangfal és sub sem hiszem, hogy óriási előre lépés lenne.(#24305) sb
Én nem vennék a helyedben új dolgokat ennyi pénzért. Sőt sokkal többért sem, mert használtan ugyan annyiért jobbat tudsz venni. -
canniball
nagyúr
válasz
rbalint88 #24170 üzenetére
Meg kézügyesség, ami nekem nincs. Jó pár ezres elmenne a próbálkozással...
Ráadásul ha sikerülne is kérdés a felfestett feliratokból látszana-e valami, illetve hogy mutatna a szálcsiszolt alu előlapon (úgy vélem nem szépen).
Inkább valamiféle eltakarásra gondoltam tippeket kérni, már ha lehet ilyet egyáltalán az említett feltételekkel. -
canniball
nagyúr
-
dabadab
titán
válasz
rbalint88 #23870 üzenetére
"A kérdés csak az, hogy miért nem tudja azt a HDMI, mint a DVI+optikai hang?"
Tudja. A kulonbseg teljesen biztosan abban volt, hogy masok a HDMI default beallitasai, mint a DVI-nel. A hangot passzolom (az akar erzeki csalodas is lehetett), a kepnel viszont minden bizonnyal a limited meg a full RGB kozotti kulonbseget lattad.
-
rigo88
aktív tag
válasz
rbalint88 #19309 üzenetére
köszi utánanézek. a WD30EFRX itt átszámolva postával 37k... de ez már nem lep meg.
a hang recsegéssel kapcsolatban a kábel nem volt hibás, átdugtam így htpc->hdmi(tv)->optikai->erősítő útriányon át nem recseg a hang, viszont így nincs dts hd hang. gondolom a tv nem ismeri.
talány.
úgyhogy marad a recsegés.
az at3iont-i deluxe lappal nem volt recsegés. viszont az eden-t használtam 12.04 x86-tal. most pedig frodo-t 12.10 @ x64-gyel.
így nem tudom eldönteni hogy hardver avagy szoftverhiba-e, de mivel mindkettőben ugyanaz a chip ALC887 van, és mivel asus így 99.9% hogy u.az a s/pdif interfész is, én swhibára gyanakszom.süt a nap, mindenkinek irány a mátra egy kis kollektív vincsiformázásra!
-
Toobee
veterán
válasz
rbalint88 #18433 üzenetére
Lehet, hogy egy vezeték nélküli egeret kellene vennem, a franc se tudja. Hirtelen kellett valami, úgyhogy 800 Ft-ért vettem a Sparban egy Omega egeret.
A billentyűzet + egér kombinációk 6.000 ft körül kezdődnek, de billentyűzet az már van. Az egerekből meg 1500-2000 között már vannak vezeték nélküliek. Azért csak egy touch pados billentyűzet lenne a legjobb megoldás, de ez a K400 12 ezer ft.
-
VW-Corrado
csendes tag
válasz
rbalint88 #18395 üzenetére
Köszi a választ. Biztos elég lenne, de szeretném majd használni normál gépként és kicsit játékra is, így jól jöhet egy kis tuning, ha éppen nem HTPC üzemben megy. 100W-ot filmlejátszás közben nem hinném, hogy eléri (kb 30-40% processzor használatot írtak), Így valószínűleg a kettő között nincs is olyan nagy eltérés.
Optikai hangkimenetre van ötlet? Akinek van LE, próbálta már?
-
canniball
nagyúr
válasz
rbalint88 #18140 üzenetére
"...nem mindegy, hogy mennyibe kerül a hibás alkatrész cseréje."
Amennyibe ezek kerülnek anyagilag akkor sem jár rosszabbul az ember ha 2-3 év múlva le kell cserélni."...megvannak a korlátai, ennyi."
Persze, ezzel gondolom mindenki számol is aki ilyen mellett teszi le a voksát." ha legalább 8cm venti van rajta, oké."
Olyat még gyárilag nem láttam, házilag persze megoldható."de a kis 4-5 centis visítóktól kivagyok."
Mint írtam én is pont így voltam vele egészen addig amíg meg nem vettem az Asrock lapot; most már tudom, hogy attól hogy ilyen kicsi még nem feltétlenül visít, ebben (is) pozitívan csalódtam. -
canniball
nagyúr
válasz
rbalint88 #18137 üzenetére
"csak ne szálljon el..."
No de ez hogy jön ide? Ez mindig benne van a pakliban legyen integrált vagy integrálatlan, alaplap vagy kávédaráló."...és a hűtési megoldások miatt..."
Az Asus lapom passzív, az Asrock pedig az adottságai ellenére kellemesen halk; ezen én is meglepődtem. Ha valakinek mégsem tetszene kis pénzért vesz rá egy méretben passzoló halk ventit vagy fölé biggyeszt egy nagyot leszabályozva és voilá. (Én is az utóbbi megoldást választottam a korábbi Intel D945GCLF2 lapomnál, mivel annak sajna tényleg kellemetlen hangja volt és ráadásul nem lehetett szabályozni sem, nem úgy mint a mostanit.) -
gyurczy
őstag
válasz
rbalint88 #18029 üzenetére
rbalint88: Még csak fejben van meg a sztori eleje, se mérés, se egyéb nem volt még. Egy Chieftech Mesh nagy tornyot tervezek szétbontani hozzá, a többit asszonyka régi gépéből pakolom át, illetve lap+proci+memó új lesz.
Terveim szerint a mostanában menő A10 5800 proci Asrock A85 mATX lappal (a 7 sata port miatt), meg valami 2000 körüli rammal, amit fel tudok piszkálni 2400-ra.
A kijelző még homály, a gyári IR vevőt valszeg a lapra lehet kötni. Van pár ötletem, de még fel sem szálltam a szopórollerre, csak szemezek vele.
san2000: Nem nyitja meg a böngészőm a linket.
-
canniball
nagyúr
válasz
rbalint88 #17735 üzenetére
Te vagy az én emberem! Hogy működik ez pontosan: minden Logitech egérrel/billentyűzettel kompatibilis (a régiekkel is) avagy van valami kitétel aminek meg kell felelni hogy unifying-kompatibilis legyen az adott eszköz?Mod. Látom nem minden termékükkel működik, akkor így részemről sajna bukta.
-
Patice
Topikgazda
válasz
rbalint88 #17677 üzenetére
Lehet BIOS-ból / UEFI-ből szabályozni. Csak jó alaplap kell hozzá.
Amúgy a gyári hűtő sem egy méretes darab:
Én egy Scythe Kozuti-ra cseréltem alapból a gyári hűtőt. Nem volt olcsó, de jól hűt.
-
slashing
senior tag
válasz
rbalint88 #17026 üzenetére
Nekem i3 2100T van gyári intel hűtővel, baromi hangos 1100 fordulaton is amit csak úgy tudok elérni az asrock lapommal hogy level1 bios fordult win7 alatt meg a speedfan-al 0-ra veszem a fordulatot!! és még így is csak 40 fok körül van a hőmérséklet de ez venti szabályzás alja, még 800-on is elbírná a rendszert szerintem.
Nekem szintén pc-q09 házam van a 150wattos 8cm ventivel ami szintén hangos szerintem(bár még mindig sokkal halkabb mint az 1100-et pörgő intel gyári hűtő), már megvan hozzá a swiss 2 venti ami 1500-at fordul csak gyűjtöm a bátorságot a kicseréléséhez mivel csak vágni lehet a tápban a kábelt nem csatlakozós + nem leszek sokkal előlrébb ha a cpu hűtőt nem cserélem ki...Lian Li PC-q09-et csak is paneltáposat vegyetek, szerintem. Mert bár baromi jó meg elég halk azért a 150-es táp is de szerintem ha htpc akkor hangos, ha asztali a gép akkor tök elfogadható. Jah és Nincs lyuk pci kártyának, errer figyeljetek ha ne adj isten kell egy hangkártya vagy tv tunner én mondjuk észre sem vettem míg meg nem jött, szerencsére eddig nem akartam belerakni semmit sem!
-
jeni
félisten
válasz
rbalint88 #17030 üzenetére
találtam ilyet ami kettő ventis de a tetejére nem tennék venit és azt a nagyot tenném az aljára a kicsi helyet? ez nem lenne jobb megoldás?
Noctua NH-L12
lehet,hogy a memória miatt van a kicsi venti direkt odahelyezve az aljára?vagy lenne inkább ez a Cooler Master GeminiII M4,mert a teszt alapján nem sokkal maradna el tőle.
-
jeni
félisten
válasz
Viszont hivatalosan csak FM1-hez jó.a gyári oldalon az FM2 AMD-hez is javasolják.
All Intel® Socket LGA 1155 / 1156 (Core i3 / i5 / i7 CPU)
All AMD FM2 / FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2 CPU -
jeni
félisten
válasz
néztem a CPU hűtődet és annak a magassága venti nélkül 30mm?
ha igen az sem rossz vétel mert a vastag normál venti az 25mm,és ez is jó lenne méretben a HTPC házba. -
jeni
félisten
válasz
Igen jelenleg a FM2 10k5800 proci az ami ma a legerösebb GPU-val rendelkezik. Nem zárkozom el attól,hogy rendes PCI-e vga kari menjen bele
Itt. Inkàbb az ami a nagy házcellenère a gond,hogy az Optikai meghajtò alacsonyan van a mèrete alapjàn (belóg) megadva ezáltal kicsi lapos CPU venti tehető oda. -
206 cc
senior tag
-
canniball
nagyúr
-
rigo88
aktív tag
válasz
rbalint88 #16537 üzenetére
szerintem is. rápihenek egy hetet, meglátom hogy miket találok, és hogy előszöris el tudom-e adni a régi házat. mert ha az a kutyának se kell akkor marad még egy darabig.
mindenesetre köszi a javaslatokat mindenkinek!
mennyivel jobb volt 40éve.. volt A Kékes. meg vagy 4 féle autó.jelzem húsvét körül új autó vásárláson töröm a fejem, de már előre félek a kiválasztástól.
a káskájba francia motor van, a 735ösbe a tekerős automata váltó elbaszódik, az x5 csúnya (anyuszerint..) a mazda6 sokat fogyaszt, stb stb...
-
rigo88
aktív tag
válasz
rbalint88 #16523 üzenetére
köszi mindenkinek!
at3iont-i deluxe-m van téglatáppal. tehát hogy van-e a házban táp vagy sincs az nem nagyon mérvadó. elfelejtettem mondani.
zsola32: kicsit fölé van lőve az ár, ezt is elfelejtettem leszögezni. én ilyen max 50eur körüli árban gondolkodom. de az 50 már az utolsó utáni ajánlat lenne. tegnap lecsúsztam egy tc-2200ról és egy antec fusionról is amik 50-50ért keltek el.canniball: igen én is úgy érzem, hogy kb max 1 ilyen ház létezik, csak még nem találtam meg. igaz ha az ár-keretet kicsit megnyújtom mindjárt könnyebb dolgom lesz. egyre inkább sodródom a tc-2200 felé.
a magasságát nem én döntöm el, nekem tetszene a kicsit vastagabb is legalább lenne helye szellőzni.
a riserről meg olvastam túl sok panaszt. bár ha egyszer be van építve és minden oda van csavarozva/rögzítve valszeg nem lehet baj vele. elromlási valószínűségét tekintve kb olyan mint egy passzív hűtőborda. mégis szidják orrba szájba. igazából szerintem a borda+venti úgyis olyan magas, hogy egyszerűen KELL a 10cm / lowprofile magasságú ház. -
sb
veterán
válasz
rbalint88 #16481 üzenetére
Arra figyeljetek, hogy 12V-on 4A a hivatalos terhelhetősége: 48W, ami messze van a 120W-tól, tehát ez elvben baromi kevés egy nagyobb Llano-hoz vagy + erősebb diszkrét vga-s rendszerhez.
Persze lehet, hogy bír többet is a gyakorlatban, de erre nem alapoznék.
Ion, Brazos vagy egy A4-A6-ig (esetleg alugfeszelve, lásd dabadab írását) lehet elég biztonsággal. -
-
cekkk
veterán
válasz
rbalint88 #16462 üzenetére
Miért nem cseréled le a tápot egy picoPSUra? Nem járnál azzal jobban?
Akkor megszűnnénk a táp felől jövő zajok, vagy cseréled ki a táp ventijét, majd jövőhéten előkeresem a dunehez kapott plusz ventimet az pl pont olyan mint ami a hp mini szerverem tápjában van és szerintem olyan lehet a tiedbe is és mondok egy típust neked, na az eléggé halk veni. -
sb
veterán
válasz
rbalint88 #16341 üzenetére
Én a freen hdd-t hallom ki belőle. Valami történt vagy a hdd-vel vagy a felfogatással, mert ezelőtt 1m-nél távolabb már nem hallottam ki. Most kb. 2-3m-ről is hallható csendes szobában.
Az egy szál scythe 800rpm slim venti nem hallatszik ki 1m-en belül sem. Mármint HDD nélkül értem, nem úgy, hogy most az elnyomja.
-
sb
veterán
válasz
rbalint88 #16337 üzenetére
Totál hangtalan nem lesz, de ki akar olyat? Max akinek ez a rögeszméje.
Gyakorlati példákat adunk gyakorlati megvalósításra. És a gyakorlatban egy csendes szoba annyira csendes, hogy a gyakorlatban 1-2m-re lévő gépből nem hallatszik ki hang. Se venti, se más.Azt már ne is említsük, hogy egy keservesen összerakott passzív házból is kicirpelhet a táp vagy a vga... és máris oda a ventilátor- és mozgó alkatrészmentesség öröme.
Én pl. nem 20cm-ről nézek TV-t és egyáltalán nem hallatszik a venti. Nem kis ventisurrogás van, ami nem hallatszik hanem NINCS. 1m-ről sincs, meg 20cm-ről sincs. Ilyen szempontból a "hangtalanság", nem fizikai értelemben relatív. Egy szálló papírdarabnak is biztos van hangja fizikailag, de nem nagyon számít.
Erről írt a kolléga. -
Peak
addikt
válasz
rbalint88 #15285 üzenetére
amennyiben letöltőgépként üzemel, az esetben az SATA I/O és LAN I/O felzabálhatja az erőforrásokat, természetes, hogy attól elfogyhat a kraft médialejátszásra.
ez alapján a különbség a processzorokban annyi lenne, hogy épp hány aktiv torrentet tudsz még BD50 lejátszás mellett futatni.
egy biztos, hogy pl. 1.6os Atom proci 200 torrenttel már kiakad 100%ra.
brazos elbirna mondjuk 300at.
az a8-3870k procim meg elviszt mondjuk 800at SSD-vel.)
de ez tök irrelevánsszóval ezzel tisztában kell lenni, mármint hogy ezek a APU-k tökéletesen megfelelnek HTPCnek, de ha plusz feladatot bizol rájuk, akkor már mint általános processzor kell rájuk tekinteni, azok minden teljesitmény különbségével.
-
xtevo
őstag
válasz
rbalint88 #15269 üzenetére
Ezen filózom én is, hogy lehet el kéne passzolni a dolgokat darabonként, egyben úgysem kell senkinek
Talán egy Codegen MX-31 házba belezúznék egy Brazos rendszert, ahogy Te is mondod jobban hangzana.
Ezekben gondolkoztam:
ASRock sFT1 E35LM1
ASRock sFT1 E350M1
Emellé 4 giga ram, a régi 250-es sata-s vinyó, később ssd-t beleraknék, most a low budget a cél... Igazából ez a gép a tv mellett lenne, hogy ne kelljen pendrive-okkal, külső hdd-kkel hülyülni, és hálózati megosztott mappákat kezelne a másik két gépről.@Ed Parker
Köszi az infót! -
Godefroy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Windows 11
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Formula-1
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Assassin's Creed Odyssey
- Milyen autót vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged