- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Miben jobb, miben tud többet a fentebb említett gép, mint egy S905+LibreELEC hasonló áron?
-
válasz
MasterMark #43106 üzenetére
Akkor az előbb miért nem azt írtad, mint a múltkor? : "Egyik ilyen hosszú kábelre sem vállalják a High Speed-et."
-
válasz
MasterMark #43103 üzenetére
Elvileg egyik sem High Speed 10 méter felett, gyakorlatilag meg mindkettő az.
Szóval lényeg, hogy 10 méter felett egyikre sem vállalják hivatalosan a HS minősítést, de attól simán tudja, több példa is van rá.
-
Sziasztok!
Zenelejátszó PC-hez alkalmas lenne ez az alaplap? Ha esetleg később mégsem csak zene, hanem film is képbe kerül, akkor is megállja a helyét, vagy ahhoz már az erősebb procis szükségeltetik? (8-10k a különbség a kettő között.)
Köszönöm!
-
válasz
#75912448 #16965 üzenetére
Be kell írkálni a hosszú sorba, hogy milyen felbontás/frissítéseket engedsz neki. Például nekem így van : 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60 De nyilván mást is lehet neki engedélyezni.
Nem tudom, ez így jobb-e, mint az MPC-HC saját frekiváltása, de nekem így van. Hátha valaki tud mondani rá valami okosat.
-
válasz
#75912448 #16960 üzenetére
Bocs, hogy beleugatok, de inkább kérdezek. Azt írtad, MPC-HC, madVR, LAVFilters triumvirátust használod. Akkor miért nem a madVR-t állítod be frekiváltásra? Az MPC-HC saját lehetősége jobb? Azért kérdezem, mert ha jobb, akkor én is megpróbálom, nekem a madVR vált. Nem mintha baj lenne vele, mert szépen teszi a dolgát, de akkor kipróbálnám azzal is.
Köszi! -
Sziasztok!
Segítsetek, mert már idegbajt kapok!!! Az MPC-HC megcsinálja a frekvenciaváltást a tévén, a tévé ki is írja hogy 24 Hz, de a lejátszás istentelenül szakadozik. Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy csak akkor hajlandó kisimulni gyönyörűen, ha lejátszás alatt elindítom az MPC-HC Beállítások ablakát!!! Azonnal kisimul a lejátszás, és onnantól ugorhatok bárhova a filmben, stoppal ki is kapcsolhatom, újraindíthatom, végig tökéletes marad, Egészen addig, míg ki nem kapcsolom az MPC-HC-t és el nem indítom újra a filmet, mert akkor megint szakadozik mint a fene! Jobbegér, Beállítások-ablak, és már megint jó! (Alap-frekvencián, tehát 60Hz-en, frekvenciaváltás nélkül nem szakadozik.)
Mi a fene csinálja ezt????????
Köszi!
-
Sziasztok!
Mi okozhatja az XBMC-n, hogy feltelepítés és elindítás után, betűk nélkül jelenik meg a szokásos XBMC ablak? Vajon mit hiányol?
Windows 7 x64 Ultimate friss telepítés, az XBMC 11 és 12 béta Frodo, mindkettővel ezt csinálja.
Köszönöm!Ja, még valami! MPC-HC-hoz mi kell még, hogy megcsinálja a tévé frekvenciaváltását? Már mindent beállítottam a progiban szerintem amit kell, de nem csinálja meg. van valami segédprogram, vagy mi kell hozzá?
Köszi!
-
"Miért kell neked a PowerDVD és a MPC-HC menüs BD filmeket akarsz nézni esetleg, szükséged van a menükre?
Ha nincs akkor csak az xbmc elég neked, ha nem akkor majd xml-ben kell átírogatni pár dolgot hogy legyen külső lejátszó. Vagy te hogy képzeled el ezt az egészet?"Nem csak a menükről van szó.Nem akarom csak és kizárólag az XBMC-re bízni a lejátszást, egyrészt nem tartom tökéletesnek a kezelőfelületét, másrészt nyilván az sem játszik le mindent. Szóval az XBMC-t is csak egy lehetőségnek, nem pedig kizárólagos lejátszónak gondolom, még akkor is, ha azt használnám legtöbbet. Pont az számomra a lényeg a HTPC-ben, hogy minden, még a legrégebbi, vagy legritkább fájlokkal is boldoguljon, és minden fajtát olyan lejátszóhoz társítok, ami abban a legjobb. Ha csak az XBMC-t használom, ugyanúgy be vannak szűkítve a lehetőségeim, mint egy médialejátszóban. Tudom, hogy külső lejátszó beállítására is van lehetőség az XBMC-ben, de ahhoz ugyanúgy fel kell telepíteni őket.
Az XBMC, MPCHC, Pot Player, Power DVD (zenelejátszáshoz Winamp, képnézegetéshez ACDSee) feltelepítése után kell még más kodek a gépre, vagy ezek beépített kodekjei elegendőek?
"A dune nem vált be?"
Médialejátszó szinten az eddigi legjobb, amivel találkoztam. De ebben is vannak butaságok, idegesítő dolgok, le nem játszott fájlok. Szeretném megtartani, mert a mérleg még így is pozitív, ráadásul Blu Ray player is van benne. De megvan a médialejátszók előtt használt "HTPC"-m is, amit nagyon szerettem, igaz, szoftveresen nem tudtam mindent megoldani, akkor kerültek képbe a médialejátszók és akkor átment a kisszobába PC-nek. De nem mondtam le a HTPC-ről, úgyhogy visszakerült és felturbózom egy új videókártyával. Ezért kérek segítséget a szoftverekben, kodekekben, stb., hogy ne járjak úgy, mint a múltkor, hogy például a tévé frekvenciaváltását nem tudtam normálisan megoldani vele. Az előző kérdésemnél ott van a konkrét specifikáció. (#15925)
Köszönöm!
-
Tudnátok segíteni abban, hogy milyen szoftvereket telepítsek a HTPC-re videólejátszáshoz? Nem csak konkrét lejátszók érdekelnek, hanem az 1080p és kadenciahelyes lejátszást segítő segédprogramok, codec-pakkok, mittudomén, stb. Például ezek kellenek?:
AC3Filter 2.5b
HD Pack 2.7
SmartDVB 0.2.5
Core avc
Direct X (hányas?)Szóval, ha valaki összefoglalná, hogy milyen szoftvercsomag biztosítja a zökkenőmentes lejátszást roppan hálás lennék, mert azért (is) hiúsult meg az előző HTPC-projectem, mert az istennek sem tudtam úgy összehozni a programokat, hogy minden simán menjen.
Amit szeretnék használni:
XBMC 11.0 Eden
MPC-HC.1.6.4.6052.x64
PotPlayer1.5.34665-x64
Power DVD 11
(Ezekben vannak kodekek, ez elég, vagy kell még más is?)A rendszer:
Windows7 x64
Gigabyte GA-MA78LMT-US2H
AMD AM3 X3 445
Kingston 4GB DDR3 1333MHz KIT
Asus EAH6450 SILENT/DI/1GD3/LPKöszönöm!
-
válasz
#03969024 #15610 üzenetére
Hát ez tényleg HTPC!
"Ezek a gépek idővel nem avulnak, később az új szabványok érkezésével mindig upgrade-elhetők (pl. új alaplap, memória, háttértároló, szoftver.) Maga az alapgép nem válik feleslegessé akár 10 év múlva sem."
Tudsz valamit az árakról? 3 féle van, Basic, Premium és Professional. Elég szűkszavű a weboldal.
-
válasz
Ed Parker #15568 üzenetére
Szerinted az én konfigom, kiegészítve ezzel a videókártyával nem lesz alkalmas normális 1080p lejátszásra? Ha nem, hajlandó vagyok mást is lecserélni a videókártyán kívül, de miért költsek nem kevés összeget pluszban procira, ha az én rendszerem is megbirkózik a feladattal, +10 ezerből.
Tényleg érdekel a véleményed, szerinted nem fog normálisan működni ez a rendszer? -
-
Aha, köszönöm!
Kettő kérdésem lenne:
1. Van ennek passzív hűtésű változata? (Nem szívesen tennék még egy zajforrást a gépbe, csak ha nagyon muszáj.)
2. Az 1.4-es interfész a 3D-hez kell, a "sima" 1080p-hez jó olyan is, mint az általam kinézetten van? (Nem tervezek 3D-nézést.)Köszönöm!
-
válasz
Ed Parker #15548 üzenetére
De miért vegyek egy másik processzort? Nekem azzal semmi bajom, ez a 3 magos AMD, full hd esetén is 20-30%-os kihasználtsággal megy. Nekem a frekvenciahelyes lejátszással volt problémám, és azt mondták, hogy egy külön videókártya megoldhatja ezt a gondot. Semmilyen lejátszóprogival (XBMC, MPC HC) nem tudtam a kadenciahelyes lejátszást beállítani normálisan. Egy másik proci megoldaná ezt a problémát?
-
Köszönöm, hogy figyelmet fordítottál rám, nekem a közbeszúrt kábel kérdésem csak mellékes volt, mivel a fő problémámra (ami lehet hogy az itteni guruknak laikus és figyelemre sem méltó volt) senki nem válaszolt.
Nem teljes mértékig értek egyet azzal, hogy akár 10-15 méter hosszban is igaz az, hogy tök mindegy a kábel minősége. Szkeptikus vagyok abban, hogy 2 különböző minőségű 1 méteres digitális (HDMI) kábel között valóban látható különbség van mondjuk egy 42-es LCD-n, viszont abban szinte biztos vagyok, hogy nagyobb hosszban rohadt nehéz megoldani a normális átvitelt, ehhez kell a megfelelő minőségű anyag, szigetelés, árnyékolás stb. Olvastam ezzel kapcsolatban nem egy véleményt, tesztet és nem hiszem, hogy ezek szerzői mind a drágakábel-gyártók lefizetett ügynökei lennének. Én nem teszteltem még különböző minőségű kábeleket, pont emiatt nem vetem el annak a lehetőségét, hogy talán nem csak az 1-eseken és 0-kon múlik a dolog. Annyit tudok, hogy hibajavitás a HDMI kábelen nincs, nem úgy mint az USB-n, tehát a valós idejű digitális átvitelnél tényleg fontos lehet az anyag minősége. Ez is elektromosság, ami valamilyen szinten függ az átvitel közegétől.
-
Sziasztok!
Médialejátszó-fiaskó után szeretnék visszatérni a "HTPC"-hez, de fejlesztenem kell, mert gondok voltak lejátszásnál a frekvenciaváltással. Szerintetek ebbe a konfigba:
Gigabyte GA-MA 78LMT-US2H
Kingston 4 GB DDR3 1333MHz
AMD AM3 X3 445Ez megfelelő videókártya lenne a helyes frekvenciaváltás és zökkenőmentes 1080p lejátszás szempontjából?:
És ennek 1.4-es a HDMI portja?
Köszönöm!
-
válasz
Mezga Aladár #12148 üzenetére
Értem!
Neked frekvenciaváltásnál (mondjuk 50-ről 24Hz-re) tökéletes a lejátszás? Az én problémám ez, frekiváltás esetén szaggat a plazmán a kép, lentebb olvashattad. -
válasz
Mezga Aladár #12131 üzenetére
Bocs, ne haragudj, hogy belekontárkodok, de mi a hibajelenség???
-
válasz
zsigus #12143 üzenetére
Oké köszi, mindenképpen kipróbálom egy kölcsön kártyával.
Az általad linkelt MSI kártya, úgy láttam van aktív és passzív hűtéssel is (bár némelyik leírásában passzív szerepel, a képen meg ott egy venti a bordán). Aktívat semmiképp nem tennék bele, nálam csak a procin van egy benga-nagy hűtő, hogy minél kevesebbszer kapcsoljon be, sehol máshol (ja de, a tápon). Úgy láttam a passzív az már drágább, viszont 1GB-os.
Ez tutira jó lenne az én alaplapomhoz és van benne hd gyorsítás, DXVA?
-
válasz
zsigus #12141 üzenetére
Köszi!
"Az a baj, hogy valószínűleg nem csak a HD gyorsítás hanem a 24p is hiányzik belőle és ezért van problémád a frekvenciaváltással."
Akkor én már semmit nem értek. Ha nincs rajta 24p, akkor miért játssza le a filmeket egy ideig jól, frekvenciahelyesen, a tévét tökéletesen átváltva, és csak egy idő után kezd el szarakodni. Mindazonáltal elhiszem neked, csak nem értem. Ezt találtam a deszka leírásában :
"Integrált HDMI/DVI interfész a HDCP-védett Full HD 1080p Blu-ray filmek lejátszásához"
Tehát fel van készítve 1080p lejátszáshoz, létezhet, hogy nem oldják meg a 24p-t???
Én sajnos nem találtam utalást erre a leírásban, hol kell ezt megnézni?Lehet, hogy tényleg videókártya kell? Jó lenne megúszni, hátha csak valami beállítás-probléma, még mindig bízom benne!
-
válasz
zsigus #12138 üzenetére
Köszi!
"Én a helyedben vennék egy olcsó videokártyát 5-6ezer Ft-ért amiben van hardveres gyorsítás is."
Abszolút rászánnám a pénzt, ha biztos lennék benne, hogy ez megoldja. Amiatt kételkedek ebben, mert HDMI-n keresztül a full hd filmeket tökéletesen lejátszom, ha nincs bekapcsolva az MPC-HC frekvenciaváltása. Ha meg tudnék barátkozni a nem frekvenciahelyes (tehát itt-ott picit beszaggató) képpel, nem is lenne baj, de nem tudok. Frekvenciaváltás esetén történik az, hogy csúnyán el kezd szaggatni egy idő után. Gondolom, ha a hardveres gyorsítás hiányozna a vasamnak, akkor frekiváltás nélkül is gondok lennének. De itt csak akkor van bibi, ha a tévémet átállítja a lejátszó 24Hz-re.
A linkelt cikkben írják a 760G chipsetes lapokkal kapcsolatban : " ...ezeken az alaplapokon sem HDMI sem DisplayPort csatlakozó nem lesz."
Nekem van rajta HDMI, nem lehet, hogy az én lapom már fejlettebb, mint a 2009 januári cikkben szereplő?
Osibaa :
"pl. ha szaggat a film és pause-olod, majd pár másodperc után folytatod, akkor ismét folyékonyan megy?"
Ezt most nem is tudom hirtelen, sajnos csak éjszaka megyek haza, majd kipróbálom.
Köszönöm!
-
válasz
Osibaa #12136 üzenetére
Köszi!
"Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyik film menni fog, a másik pedig nem megy DXVA-val."
Jó pár filmet kipróbáltam, egyik sem megy DXVA-val. Szerinted ennek lehet köze a film szaggatásához? Ismétlem, a CPU 30% körül dolgozik full hd-ban.
Más lejátszóprogik, például a SplashProEx viszont azt írja ki, hogy a hardveres gyorsítás elérhető, aktív a bekapcsolás-gombja is. Most akkor mi van?
-
válasz
liszi70 #12133 üzenetére
Elkezdtem nézni egy full hd filmet éjszaka, sajnos rosszabb a helyzet mint gondoltam. Az MPC-HC-val való 24p lejátszás és frekvenciaváltás esetén egy idő után elkezd akadozni a kép, kimaradni a hang, a film kikapcsolása és újraindítása esetén ez megszűnik, de egy idő után újrakezdi! A CPU továbbra is 30% körül.
????????
-
Köszönöm mindenkinek!
dabadab :
Nagyon fontos infó volt, hogy frekvenciánként kell beállítani a képernyőnagyságot, köszönöm! Hozzáadtam az AMD Catalyst-ban a 24Hz-et is, beállítottam a kimenetet 24Hz-re és megszüntettem a gyászkeretet az overscannal. Ezzel a szaggatás nyilván nem oldódott meg, véletlenül jöttem rá, hogy ha 60Hz helyett 50Hz-en van a HTPC frekvenciakimenete, akkor nem szaggatva, hanem jól játssza le!!! Tehát 60-ról 24-re váltásnál szar, 50-ről 24-re váltásnál fasza. Ki érti ezt?
zsigus és Joshi :
1. Most akkor alkalmas a lapom DXVA-ra vagy nem? A linkelt cikk szerint állítottam be az MPC-HC-t, feltelepítettem a legújabb AMD Catalyst 12.2-t, de azt írja a lejátszó, hogy Not using DXVA. Akkor feltettem az AC3 Filtert, mondjuk az hang, gondoltam hogy semmi köze a HD gyorsításhoz, de azért feltettem és még a CoreAVC 1.9.5-öt is, beállítottam a leírásnak megfelelően, de így sincs DXVA. Akkor mégsem tudja a lapom, vagy még hiányzik valami?
2. Egyébként megfogalmazódott bennem, hogy egyáltalán kell nekem ez a DXVA? Az a proci tehermentesítésére van ugye? Viszont az én CPU-m 30-40% között dolgozik full hd esetén, tehát simán vinnie kell nem?
3. Most jól, szaggatás nélkül, frekvenciahelyesen és képernyőt kitöltve megy a 24p filmlejátszás, úgyhogy hurrá!!!! De azért mégsem annyira kerek a dolog, mert a filmbe tekerés, ugrálás alkalmával iszonyat lassan talál magára a lejátszás, elmegy a hang, ugrál, kimerevedik, begyorsít, van hogy 10-20 másodperc is kell, hogy normalizálódjon az MPC-HC lejátszása. Ez mitől lehet?
Sok kérdést tettem fel, bocs és KÖSZI!
-
Köszönöm szépen a tanácsokat, a feleségem felülírta a programomat, úgyhogy sajnos nem tudom most tesztelni és kipróbálni, de már alig várom, hogy megtegyem a cikkben írtakat. Csak ez az egy (sajnos nagyon nagy ) problémám van a HTPC-mmel, úgyhogy nagyon szeretném megoldani. Az megnyugtató, hogy hardveresen nem lehet a vassal különösebb probléma!
Köszönöm!
Csak még egy (nagyon ciki) kérdés : A DXVA, az a HD gyorsítás?
-
Sziasztok!
24p lejátszásnál, frekvenciaváltásra állított XBMC-n szaggat és akadozik a lejátszás és kisebb a megjelenített kép, körben 4-4 centivel. Frekvenciaváltás nélkül tökéletes a lejátszás (természetesen a frekvenciaváltás hiánya miatt beszaggató képet leszámítva) és teljesen kitölti a képernyőt.
Ugyanez a helyzet MPC-HC esetén is!
Proci-probléma nem lehet, a CPU full HD esetén 30-40%-on megy az AMD Athlon II X3. Alaplapi VGA van a Gigabyte GA-MA78LMT-US2H deszkán, HDMI-vel van összekötve pana U20-as plazmával.
Mi lehet a baj???
Köszi! -
válasz
zsigus #12103 üzenetére
Köszönöm szépen, dehát amit linkeltél, az a DirectX 9-nek a frissebb változata, nekem meg a 11 van fent! Vagy egymástól független a 9, 10, vagy 11-es verzió??? Azt hittem minél nagyobb a szám, annál frissebb a DirectX, tehát a 9 frissítése a 10, a 10-é meg a 11. Teljesen tévúton jártam eddig?
-
-
válasz
canniball #11752 üzenetére
Köszönöm, "jobbklatty" Mentés másként működött.
Viszont XBMC-vel a KillaSample szaggat! PotPlayerrel tökéletes (csak az a fránya 24Hz-váltás nincs meg vele), MPC-HC-val szintén szaggat. A CPU kb 45-47%-ig megy föl PotPlayer-nél, ez nagyon magas? XBMC-nél nem tudom megmérni, de nem hiszem, hogy ezen múlik. Mi lehet a baj?
alaplap: Gigabyte MA78LMT-US2H
proci: AMD Athlon II X3 445
memó 4 GB DDR3 -
Bocs, biztos béna vagyok, de hogy kell letölteni ezt a KillaSample-t? Nekem csak egy fekete ablak jön be, egy fehér majd szürke play gombbal, meg egy sávval. Rákattintok, nem történik semmi.
11706-ra van ötletetek?
-
Én is most kínlódok egy médialejátszóval, nem a legolcsóbb fajtából, de feladom. HTPC!!!
Egyetértek azzal, hogy az XBMC sokkal jobb, mint a legtöbb médiajátszó kezelőfelülete, de több apró bajom van vele, így hát egyenlőre próbálom megoldani a lejátszást fájltípusonként összeválogatott külön szoftverekkel, amíg van remény. Zenére, fotóra, AVI-ra, MPEG-re, 50-60-Hz-es videóra találtam is jobbat, az egyedüli problémám a 24p-s videókkal van, az XBMC-n kívül csak egy progit találtam, ami megoldja a tv frekvenciaváltását, az a MPC-HC, viszont nálam sajnos akadozik a 24p lejátszása. Nem tudom mi az oka, már sok beállítást kipróbáltam benne, sehogy sem jó. Elég izmos gép, a CPU max 30%-ig megy, hardveres gond nem lehet. Több program lejátssza akadás nélkül, de azok nem tudják a frekiváltást. Ha kikapcsolom a MPC-HC-n a frekiváltást, akkor nem akad és merevedik a kép, de (mint tudjuk) a tv frekvenciaváltása nélkül viszont nem lesz teljesen egyenletes, folyamatos a kép. Tudtok segíteni? Köszi!
-
válasz
Salvador20 #11518 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
válasz
Salvador20 #11512 üzenetére
Köszönöm!
Igazából nem bánnám, ha szükség esetén másra is tudnám használni a gépet, ráadásul nekem a kis méret nem számít, nem ITX-es lap kell, én külön procis mATX-re gondoltam, hogy megfelelő helyem legyen esetleges bővítésre, meg a szerelés és a szellőzés is jobb.
És ha jól láttam, ez a brazos kisméretű, kompakt, beépített proci, beépített VGA, ami inkább laptopokba, vagy pici gépekbe való nem?
Szóval maradt a kérdés, csak egy kicsit kiegészítem: Alaplapi vagy külön videókártyás mATX-es alaplapot érdemes médialejátszásra (is) használt PC-be tenni?
Persze az is lehet, hogy abszolút nem ez a fontos, de akkor mit kell néznem?
Köszi! -
válasz
Salvador20 #11502 üzenetére
Ja, hát igazából úgy gondoltam, hogy külön kártya nélkül, alaplapi VGA-val. Szóval szerinted az úgy nagyon gagyi? Volt már egy ilyen PC a plazmámnál, használható volt, de nem tudom milyen lett volna külön videókártyával, nincs összehasonlítási alapom. Elmondanátok, mi a fő probléma az alaplapi VGA-val médialejátszás esetén?
-
Sziasztok!
Médialejátszásra szánt PC-hez, használható vagy teljesen zsákutca egy GMA-s, tehát alaplapi videókártyával rendelkező alaplap beépítése? Mondjuk egy ilyen:http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ma78lmt-us2h_10
És a proci? Milyen legyen minimum?
Köszi! -
válasz
canniball #11454 üzenetére
Köszi!
"És tényleg van akkora látható különbség az egyes lejátszók között amiért érdemes feladni azt a kényelmet amit egy all-in-one sw nyújtana?"Én ezzel az XBMC-vel most találkozok először, ez lehet, hogy alternatívája lehet az összeválogatott szoftvereknek, de az általam eddig kipróbáltak biztos nem. Ez nem csak "látható" különbség lehet, hanem kényelmi, szolgáltatás-mennyiségi, akár esztétikai is. Kép szempontjából : Pl. van amelyik lejátszóm tökéletesen jeleníti meg az 50Hz-es kamera felvételeimet, de 24Hz-en szaggat. Van amelyik fordítva. És a média centerek esetén nincs lehetőség váltani. Bár itt van most az, amit Roztomi írt, hogy be lehet állítani, hogy melyik programot indítsa el. Ez is csábító. Egyébként ez csak azokra a formátumokra igaz amit nem tud lejátszani, vagy mindegyikre?
-
válasz
Roztomi #11448 üzenetére
A MPC-t EVR Sync re állítottam ahogy mondtad, de a tévét nem állítja át, nem vettem észre, hogy megoldotta volna a frekiváltást.
Viszont kipróbáltam az XBMC-t, nagyon tetszik, gyors és sokat tud, de ha aktiválom a képfrissítésfrekvencia-igazítást, akadozva, szaggatva játssza a filmeket.
Eddig ez a legjobb ilyen center, amit láttam, úgyhogy nagyon szeretnék rájönni, hogy mi okozza a használatát lehetetlenné tévő hibát. Az első lejátszó, ami konkrétan a tévébe érkező jel frekijét állítja át, a plazma ki is írja a váltás tényét! Esetleg ötlet, hogy mitől lehet a hiba?
Köszi! -
Tényleg: van olyan távirányító, amit a billentyűzet legfontosabb kezelőgombjainak megfelelően lehet betanítani? Ha igen, az megoldaná az előző hsz-ben leírt gondomat.
-
válasz
canniball #11441 üzenetére
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy én rádiós egérrel működtetem ezeket a progikat, a távirányítóval való használatban lehet hogy megbuknának ezek az "ideális " szoftverek. Én próbáltam olyan távot, ami az egérmutató mozgását joystick-szerűen oldotta meg, nagyon nehézkes volt a kezelése. Nyilván az az ideális, hogyha gombnyomással lehet vezérelni. Csakhogy az általam legjobbnak tartott progik nem biztos, hogy kezelhetők így, nem tudom. Ebből a szempontból biztos jobb a direkt erre kitalált "mindentjátszó".
-
válasz
canniball #11441 üzenetére
"Viszont a médiacenterek beszűkítik ezt a lehetőséget."
Ezt úgy értem, hogy ha külön lejátszóprogikat használ az ember, akkor a legjobbakat választhatja ki és fájltípusonként is beállíthatja a lejátszót. Például nekem MKV-nál a PotPlayer, MPEG-nél a SplashProEx, FLV-nél KMPlayer vagy PotPlayer, DVD-nél PowerDVD vagy KMPlayer biztosítja a legjobb működést és a legtöbb lejátszott fájlt, valamint ezeknek a legszimpatikusabb a kezelőfelülete. (A lista nem teljes, majdnem bármelyikhez jó pl. az MPC is.) Képekhez számomra a legjobb az ACDSee, vagy a FastStonePhotoViewer, zenéhez Winamp. Sok-sok program közül választja ki az ember azt, amelyik minden szempontból a legjobb működést biztosítja és egy ilyen közös platform szinte biztos, hogy valamiben kompromisszumos lesz. Ugyanazon elv szerint, minthogy a sokfunkciós, egybeépített hifi-center sem lesz soha olyan jó, mint a konkrét célra tervezett elemekből álló, részenként összeválogatott hifi-torony.
-
válasz
Roztomi #11432 üzenetére
Köszönöm szépen!
MPC-t beállítottam az általad ajánlottra, XBMC-t letöltöttem, feltelepítettem, holnap tudom kipróbálni a plazmánál! Örülnék ha a MPC-vel jól működne, mert szeretem azt a progit, viszont az ilyen mádialejátszó platformok mint a XBMC, Media Center stb., szerintem valamiben mindig kompromisszumosak lesznek. Az a legtisztább énszerintem, hogy minden fájl ahhoz a lejátszóhoz legyen hozzárendelve, ami a legtökéletesebben működik, és ez igaz filmekre, képekre, zenére. Sok-sok féle lejátszóból válogathatunk a médiákhoz, a legjobbat kell használni. Viszont a médiacenterek beszűkítik ezt a lehetőséget. Vagy ez hülyeség? A HTPC-tulajok mit használnak leginkább?
Nyilván az is fontos, hogy legyen a proginak távirányító támogatása is. Tényleg: az MPC-nek van? Bár én rádiós egérrel is jól elvagyok, de egy tanítható táv azért szerepel az álmaimban!
Köszi! -
Sziasztok!
11392-re, a frekvenciaváltás problémájára tudna valaki válaszolni?
Köszi! -
Sziasztok!
11392-re, a frekvenciaváltás problémájára tudna valaki válaszolni?
Köszi! -
Sziasztok!
Új vagyok itt, nemrég a HTPC-nek használt gépemet sajna be kellett állítani PC-nek, úgyhogy vettem egy médialejátszót, de nem bírom idegekkel, visszaállnék számítógépre. Egy számomra nagyon fontos problémám maradt a videóim lejátszásával, hogy nem tudom megoldani a filmek frekvencia váltását a tévén. Szóval érthetőbben: mi annak a módja, hogy 24p-s filmek ne szaggatva jelenjenek meg az 50 vagy 60 HZ-re állított tévén és fordítva. Vagy erre nem létezik automatikus megoldás, mindig nekem kell filmenként állítani a kimeneti frekvenciát? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest