- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
-
-
xors
senior tag
válasz
*Ropi* #23015 üzenetére
PC tudja, itt a kérdés az, hogy létezik -e olyan, ha leformázták egy viszonylag újabb Canon -ban (7D MkII) akkor egy régebbi Nikon (D700) ne kezelje. Arra is gondoltam, hogy az a baj, hogy a D700 régi firmware nem kezeli a 32GB -os kártyát. Gyorsan fel is frissítettem a legújabbra, ennek már vinnie kéne ezt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
*Ropi* #23009 üzenetére
Na, kell nekem hajnalban írogatni, elszabtam a linket.
Helyesen:
Mit tegyek, ha...
• WiFi kapcsolattal vezérelném a vázat a telefonomról / számítógépemről?
-
grigo
őstag
válasz
*Ropi* #22966 üzenetére
Valójában tudtam, hogy senkit se fog érdekelni a kérdésem téged pedig elő kellett csalogatni valahogy
Lednél én a paneles megoldásra gondoltam amúgy.
Akkor olyan konkrét vakut tudnál mondani ami megfelelő kísérletezni, tanulni de ha megtetszik le se kell cserélnem, amolyan ár-érték bestbuy.
Néztem az edigitalon, hogy akár most 0%-ra is vehetnék Metz szettet, vagy Quantumot.
De a Mikrosatos Jinbei szettekről pedig nem tudom mit gondoljak, hogy teljesen jó innovatív kínai termék vagy valami felejtős kategória. -
jjeahh
nagyúr
-
fattyu
veterán
válasz
*Ropi* #22892 üzenetére
szivesen lennék bárhol azzal a géppel
Buta cégek ugye 4 éves lifecycle a gépeknél. ugyhogy adoptáltam a kuka/adomány/továbbértékesítés polcról egy z420at. erőmű xeon proci 48 giga ram két k2000 fél tera ssd két tera vinyó... mindenkinek jó
én örülök
az osztálynak meg nincs számlázva a gépért ktsg mert ez már nullás
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #22858 üzenetére
eski napján délelőtti kreatívon azt azért megnézném amikor elnapolod a fotózást és mit reagál az ifjú pár!
amit ki lehet venni és meglehet igazítani azzal nincs gond, mert én is kiveszem a bogarat a ruhából, még a füvet is eligazgatom a szoknya körül hogy ne lógjon bele a magasabb (retusál a görcs!).
de a fejekben nem lehet rendet rakni!
mert ez a fő probléma mindíg. hiába van megbeszélve hogy akkor ide álljanak és itt búcsúztatnak, mert jobbak a fények. aztán egy spontán ötlettől vezérelve beállnak a fák elé az ágak alá hogyjóleszezalapon, mert fontos hogy mindenkinek legyen egy fa a fejiből kinőve! -
-
frankstork
aktív tag
válasz
*Ropi* #22795 üzenetére
Kettő van rajta. Amúgy mindegy is. Majd akkor ráérek aggódni ezen...
Ennél csak nagyobb hiányok vannak.
:-D (állvány kellene háttérhez, ami van nem jó mindenhez, lámpa fronton is megy az izzadás, kéne még egy váz, softboxot akarok gyártani, óóó tovább is van mondjam még?Csak az a qrva píz...
-
frankstork
aktív tag
válasz
*Ropi* #22777 üzenetére
Nm azt írtam, hogy válogatás nélkül, hanem hogy van, aki nyers képeket akar. Te még nem találkoztál olyannal? Egyébként 2 személyről van szó, 2 fotózás alkalmával, másfél év alatt. Szóval nem sok, de azért gondoltam erre is, viszont azért nem is variálom túl.
A többiek megkapják pen-en, vagy online, meg kinek mi kell.@ copass Jó hogy írtál tapasztalatot. Akkor nem kell a wd. Netbook adott, olvasó adott, kártyák adottak, ennél olcsóbban, sokoldalúbban nem lehet.
-
frankstork
aktív tag
válasz
*Ropi* #22775 üzenetére
Nekünk nem 64-es van, és csak az adott fotózás képeit kell lementeni.
A tfcd-hez annyi, ha a helyszínen kéri a modell a nyersanyagot, akkor inkább adom neki oda egy 1GB kártyán, mint xarakodjak Néró barátommal, meg a pluszban cipelt íróval. Pláne, mivel egyébként az ilyen jellegű fotózás marha ritka. -
frankstork
aktív tag
válasz
*Ropi* #22770 üzenetére
Ja, de mindegy a lapos kártyaolvasó milyensége, csak kimaradt, mert SanDisk olvasót használunk. Azzal elég gyors, felnyomom ssd-re, onnan a 2. kártyára még egy mentés. Ha meg tfcd, akkor is kártya. 1GB nem annyival drágább, hogy még írót is cipeljek, szóval akkor meg tfmicrosd...
-
t72killer
titán
válasz
*Ropi* #22767 üzenetére
15 éve használok usb-s winyókat, vigyáztam rájuk - bár egy tojás azért nem bírta volna ki, amit kaptak, és 4 winyóból eddig az egyik produkált csak öszvissz 1 bad sectort = 1 sérült fájlt azt is egy windows fagyásnak köszönhette. Persze, nem roncsderbi közben szoktam TB-okat írni a lemezekre. Ha mission critical anyagról van szó (ld Antarktisz-expedíció & Co), akkor mehet 2db HDD, külön csomagban kezelve, naponta szinkronizálva. Pl lopás ellen az ssd sincs jobban védve, mint a HDD
.
-
t72killer
titán
válasz
*Ropi* #22762 üzenetére
Kemény, mondjuk én nem nyomom ennyire brutálba - bár megtetszett a stacking, úgyh ez változni fog
.
Persze, a laposnál is gond. Ahogy néztem, tényleg kicsit olcsóbb ssd-t venni mint 128-as uhs-1 karikat, de nem olyan óriási a különbség. Viszont így is úgy is többszörös árszorzó a pörgőlemezes megoldásokhoz képest, inkább vigyázok egy normál, 2+TB winyóra.
-
kiskornel
addikt
válasz
*Ropi* #22497 üzenetére
Köszi!
Emirates a légitársaság... ha lehet hinni a Netnek, akkor a legfejlettebbek / legjobbak közt vannak, és jó borsos is az áruk. Adnak a jegyhez alapból egy 30kg-os feladható poggyászkeretet, amit annyi részre oszthatok, amennyire csak akarom.
A centik genya dolgok kézipoggyász ügyben. A fotóstatyóm szélessége több, mint 20 cm. (ekkora lehet: 55*37*20cm...)
A kézipoggyász súlyra 7kg-ot írnak, és itt nincs feltüntetve extra súly vásárlási lehetőség.
Egy hulla könnyű hátitáskát vettem. Ebbe bizti belefér a 20 cm korlát.
Egy kérdés még: laptop az céges - szerinted megengedik, hogy akku nélkül leadjam csomagnak? ruhák közt elfér...
(#22496) Big-Lacos: köszönöm neked is.
-
wolfman
veterán
válasz
*Ropi* #22458 üzenetére
Egyik tesóm egy Canon 5d mark III géppel, különböző lencsékkel és/vagy iPhone5s-el, másik tesóm meg egy Blackberry telefonnal vagy egy Panasonic Lumix kompakt géppel. Számítógépen nézve nincsenek kékes árnyalatok, ott jók a színek, helyükön vannak, csak mikor nyomtatok, akkor van rajtuk egy árnyalat. Ha lehúzom a kékeket a képről, akkor is picit kékes lesz, szóval lehet hogy a képen kívüli baj ez, sőt.
-
-
gergo5991
őstag
válasz
*Ropi* #22384 üzenetére
ez a termékfotó ahogy nézem nincs körbe vágva, csak eggyezik a háttérel jól mondom? mert szétklikkeltem a képet hogy lássam hol van a határa. Amikor ezeket a képeket készítetted megmutatták neked a weboldalt ahova a képek fel lesznek téve hogy azonos hátterük legyen? esetleg ha nem nyilvános akkor privátban kaphatnék egy körülírt összeget hogy ezért a munkáért mennyit kértél/fizettek? csakmert nálunk termékfotóst keresnek cipő + retikülök tisztán 1000eu/hó fizetésért, csak hát nem igazán értek hozzá, szóval lehet itthon a kit obimmal körbe fotózok mindent olyan reklámképszerüen valami hátteren gyakorolni, aztán ha pár hónap mulva még érvényes az ajánlat lehet jelentkeznék rá
-
Balinov
titán
válasz
*Ropi* #22326 üzenetére
na, akkor egal. mondjuk szvsz meg igy is jo vetel volt, megkerestem a korabbi beszerzes ebay rendelesvisszaigazolasat, anno majd' 50 kuvecs volt, szoval meg igy is jol jartam.
Ami viszont erdekes. a mostani szallitmanyon hologramos/QR kodos eredetisegigazolo matrica van, a korabbin meg nem (a tok/doboz megvan korabbrol) ugy latszik, mar a haida-t is hamisitjak.
-
-
Phvhun
őstag
válasz
*Ropi* #21817 üzenetére
Gondolom az eredeti cikk feltételezi hogy a szenzor natív felbontáson fényképez, és ha kisebb méret van beállítva, akkor mentés előtt leméretezi a képet, és akkor így a végeredmény valóban élesebb.
Mindenesetre valóban érdemes nagy képet csinálni, és utána gépen méretezni, szerkeszteni..
-
pFEFErohni
tag
válasz
*Ropi* #21637 üzenetére
Köszi a terjedelmes választ! Nagyvonalakban már utánaolvastam és az tiszta, hogy egy laptop kijelzője nem veheti fel a versenyt egy jó monitoréval! Otthon úgyis tvre lesz kötve. A mobilitás azért lenne fontos, mert a munkahelyemen előfordul fél-1 óra üres járat és akkor tudnék foglalkozni a fotókkal is!
-
Dyingsoul
veterán
válasz
*Ropi* #21445 üzenetére
Mint mondtam ez eléggé bonyolult dolog és az ismereteimet én is azért szeretném szakirodalmakkal bővíteni, hogy még többet megtudhassak ebben a témában, elsősorban ezért írtam ebbe a topikba és nem azért, hogy magáról a kódról beszéljek, de ha már kérdezted nem titok, válaszolok:
A raw fájlok visszafejtéséért felelős algoritmusokat nem kell licencelni, ugyanis nincs rájuk szükség, ezeket az algoritmusokat (helyesebben metódusokat) már megírták mások helyettem, a kód pedig elérhető, szabadon felhasználható. Nem tudom, hogy több ilyen is van-e az interneten, én a legkézenfekvőbb megoldásnak erre a feladatra Dave Coffin dcraw szabadon felhasználható programját találtam (további infók).
Ha esetleg érdekel, hogy ő hogyan is volt képes megoldani a raw fájlok visszafejtését, elmondhatom, hogy nem egy ördögtől való dolog, de az valóban igaz, hogy mivel minden gyártó saját megoldást használ és ráadásul nem az összes készülékében ugyanazt, tehát készülékenként is lehetnek különböző eljárások ezen a téren, egyáltalán nem egyszerű a dolog.
Kezdetnek azért elég ismerni a RAW fájlok felépítését: többek között van benne egy header rész, ami alapból tartalmazza a bájtsorrendet, egy fájl azonosítót és még a fő adatrész kezdetét is. Itt már alapból be lehet azonosítani azt, hogy big vagy little endient használtak a tárolásra.
Átugorva az alacsony szintű architektúrális sajátosságokat ezek után már mondhatjuk azt, hogy "trükk" az, hogy a számításait egy merész feltételezésre alapozza (ami a legtöbb esetre igaz) és Bayer szűrő esetén ismert Bayer mintákat, CYGM szűrő esetén CYGM mintákat illeszt a képre, ezzel meghatározhatja a szűrő pontos felépítését és ez után alacsony szinten feldolgozza a fájlban tárolt információkat majd megjelenítésre alkalmas formában továbbítja a felhasználó fel azaz számodra a monitorra. Ez így nagyon pontatlan megfogalmazás, de dióhéjban ennyi.Konklúzió: A RAW fájlok önmagukban nem kicsit bonyolultak, maga az egész téma nem egyszerű és ahogy ti is észrevettétek, igen mély ismeretek kellenek a megértésükhöz ha jelszinten akarunk róluk beszélni. Ezek után a kameragyártóknak szerintem nem céljuk további titkosítási eljárást alkalmazniuk a saját fájljaikra, miért is tennék? Ezzel csak tovább bonyolítanák a képek rögzítését-feldolgozását, ami még egyszer hangsúlyozom: így sem egyszerű. Magának a kamerának is komoly erőforrásokra van szüksége pláne ha belevesszük a kép készítésén kívüli egyéb funkciókat és a versenytársak megoldásait is plusz további titkosítással a költségek is igencsak megnőnének, mint a szoftverfejlesztés, mind a kamerában lévő hardver esetén is.
Úgy is mondhatnám, hogy eddig én még nem találtam (de annyira nem is kerestem) olyan raw formátumot amiben külön titkosítási eljárást használtak volna olyan célból, hogy elfedjék a tartalmát. Az olyan adat ami nincs titkosítva pedig a kellő ismeretek birtokában "könnyedén" feldolgozható. (pl itt egy szösszenet a canon .cr2 tartalmáról) Titkosítás helyett inkább különböző leképzési módszereket használnak, legalább is én így látom.
Ezzel nem azt állítom, hogy nincsenek olyan kamerák, formátumok, melyek nem használnak titkosítási eljárást a feldolgozás korlátozására, de a legtöbb ma használatos akár profi akár félprofi vagy amatőr gép tudtommal nem használ és az esetek 99%-ban most ezekről beszélünk.
Ez így nagyon pontatlan és pongyola megfogalmazás, de remélem félig-meddig választ adtam a kérdésedre.
Szerk: jah és még annyit hozzátennék, hogy én nem Amerikát akarom újra felfedezni, hanem inkább a webes azaz online feldolgozásba szeretnék kicsit belemenni. A fenti C programot könnyen át lehet ültetni javascriptbe, illetve nem olyan könnyen mert most épp ezzel szenvedek.
Egyébként hasonló megoldás is van már (pics.io, de ők egy WebGL-t használnak), de az én elképzelésem kicsit másabb lenne bizonyos szempontokból.
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Napelem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest