- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #22495 üzenetére
Attól függ mivel teleportálsz: a kézipoggyászt normális légitársaságoknál nem nézik általában, csak ha fapadossal repülsz - ott bele kell férned a keretbe. A legbiztosabb, ha minden elektronikát és üveget a kézipoggyászba teszel. A laptopod helyett egy könnyebbet kérnék kölcsön addig a helyedben. Melyik társasággal szeretnél repülni? Elsőként nézd meg a honlapjukat és az ott megadott méretadatokkal meg egy centivel elballagsz a Kínai táskásokhoz, veszel tőlük ~5000 Ft ért egy olyan húzós bőröndöt ami a méretkorlátba belefér, majd otthon kibéleled: ha kivehető belsejű fotóstáskád / bőröndöd van akkor annak a belsejét kézenfekvően beleműtheted. Legalább senki sem látja rajtad, hogy valójában milyen sokat érő fotós bőrönddel vagy.
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
kiskornel #22495 üzenetére
En annyira messzire meg nem repultem, de mindig kezipoggyaszkent viszem a gepet, soha nem adtam fel, csak az allvanyt/toltot, ilyeneket.
(Nem varosi legendakbol hallottam, hanem parszor lattam, ahogy pakoltak be a borondoket. Mindenfele riogatas nelkul,nem szivesen raknek bele fenykepezogepet
)
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
kiskornel #19476 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked is.
Szombaton visszaviszem és asszem beszámíttatom egy NIKON L830-ba
Az általad linkelt NIKON oldalon és sokkal szebb képeket látok, mint a Sonynak.
A tükörreflexes gép sajna nekem nagyon drága.
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
kiskornel #19468 üzenetére
Nem a szőnyegre fókuszáltam (gép), hanem a kockára.
Az hogy nem a kocka éles, hanem a szőnyeg az szerintem user error, mikor a fokus a kockára mutatott.Elhiszem, hogy "profi" szemmel nem annyira jó a Pana képe, de sztem a Sonynál élesebb és részletgazdagabb.
Vagy rosszul látom?
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #19353 üzenetére
Erről a 24-70/2.8 II pl. miért nem tud? Egy ismerősömé nagyobbat driftel mint a Tamim, pedig az sem piskóta.
(#19354) kacsento1:
- A, Lightroom-ból 300 DPI-n exportálod.
- B, Ha már PSD-ben vannak 240 DPI-n, akkor csinálj egy 300 DPI-s alapot és abba copy / paste-zd be a képeket!
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #14686 üzenetére
Eski után vagyok, kicsit húzom a szalagot...
Köszönöm, hogy rávilágítottál, tényleg félreérthető voltam: a minél zártabb rekesz miatti nagyobb mélységélességre gondoltam. Eredetileg F4-et akartam írni (ahhoz tartozott a relatíve nagyobb mélységélesség a más által írt 1.8-hoz képest), aztán azért írtam 2.8-at, mert ott kapcsolnak be a keresztszálas AF pontok. Persze minél nagyobb a DOF, annál kevésbé csúszik ki belőle az AF motor lassúsága / az AF késése miatt.
-
Byk01
őstag
válasz
kiskornel #14579 üzenetére
De miért kell a fényképezés tisztaságára ügyelni? Egyáltalán mi a fényképezés tisztasága?
Szerintem csak arra kell ügyelni, hogy az, aki a képet készíti, ne járjon el tisztességtelenül. A példádat felhozva, a montírozott képpel ne lehessen természetfotó pályázaton indulni, ellenben ha jól sikerült, akkor egy photoshop versenyen miért ne? Azon esetleg pont a te képed lenne csalás.
A montázs pedig a régi fényképészek eszköztárában is benne volt, csak akkor több kézügyesség kellett hozzáDe a montázst ne keverjük össze a grafikával, persze a fényképpel sem. Három különböző dologról van szó. Az autót sem mossuk össze se a teherautóval, se az autóbusszal, pedig ugyanazokra az alapokra épülnek.
A tájfotóban bentmaradt szemetet meg a kép elkészítése előtt kell eltüntetni egy kukába
-
Byk01
őstag
válasz
kiskornel #14573 üzenetére
Vannak olyan klubbok (irányzatok) amik azt szeretnék még ma is, hogy a fényképezés az fényképezés legyen, ne Photoshoppolás. Itt az alkotás a gondos fényképezés. Utómunkánál tilos kép elemeit megváltoztatni. A kihívás a pillanat elkapása, a megörökítése, nem az, hogy utólag 5 kép különböző elemeiből összemontírozva legyen egy olyan pillanat, ami nem is fordulhatna elő.
Ezek az irányzatok azt felejtik el (vagy sosem tudták), hogy a filmes korszakban is nagyon sok mindent meg lehetett oldani utómunkával, csak az nem a számítógép előtt ülve zajlott, hanem a sötétkamrában pl.
Egyébként nekem az a véleményem, hogy bárki bármit tehet a képeivel, csak ha közzéteszi, akkor illő úgy csinálni, hogy azzal másokat ne tévesszen meg, vagyis, ha a kép lényegi elemeit változtatta, akkor az derüljön ki. (ne várja senki a zöld naplementét Kunawati szigetén, mert valaki képén ezt látta, és az nem szólt róla, hogy egyébként ugyanolyan narancsos-vöröses volt, mint máshol
)
-
zool1
őstag
válasz
kiskornel #14409 üzenetére
Van abban nagyon sok igazság, amit mondasz! De... pld most hétvégén voltam Krakkóban, és ahány képet csináltam, valaki mindig belemászott a képbe, persze ilyen helyen a tömeget nem lehet elkerülni. A fentebb írt dolog elég extrém példa, amikor fényképezed a várat és vagy 50-en belesétálnak. De persze, ha csak egy egyént fotóznák, az biztos hogy odajönne, hogy mit akarok. De elvileg úgy tudom, hogy amit közterületről fotózok, (és persze nem ember, zenekar, stb.) azt miért nem örökíthetném meg!
-
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #14409 üzenetére
Tegnap rátartottam a gépet egy parkolóház belsejére, mert a túlsó kijárat mögött megláttam egy motort. Rám szólt a biztonsági, hogy magánterület. Én azt mondtam, közterület. Ennyiben maradtunk. (Kép nem is készült.)
Az emberek fotózása is érdekes kérdés. Ha tömeget fotózol, nem kell engedély. De hány főtől tömeg a tömeg?
-
válasz
kiskornel #14205 üzenetére
Értem. Nos én nem akarok semmiféle tervezést, csupán olyan igényes, letisztult könyvet, amin 1 kép van egy oldalon.
A lényegen nem változtat az, hogy ha valakinek nem tetszenek a "mintái", stílusa, attól nem fogok rendelni semmit. Egyébként amennyi tervezési munka van ezeken, azt itthon is meg tudom csinálni fél óra alatt.
Ha ismerősöd, vagy ilyesmi, akkor sry, de ezek nem tetszenek.
Mindenesetre köszönöm az utánajárást. -
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13736 üzenetére
Nem kötekedés képen, de ha képes valami 1:1 be átadni nagyítás nélkül akkor csak egy nagyító lencsét raksz bele és már látod a képet 90% ra meg azért mehet le mert túl nagy a távolság a gép és a lencse közt, mint láttam a tiedet ketté lehet nyitni nem elképzelhető hogy te ezért látsz csak annyit?
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13736 üzenetére
Az 1:1 et természetesen nagyítás mellet értettem mivel most arról volt szó...
Nálam a sarkakat akkor feketíti be ha nem megfelelő gépre rakom. Ami a leírásában szerepel egyiknél se jelentkezik ez a jelenség amit leírtál.Liveview nélküli gépbe pedig gondolom macerás a használata a liveviewnekXD
-
spidersoft
senior tag
válasz
kiskornel #13706 üzenetére
Köszönöm, kár érte... szerencsére még nem rendeltem meg, úgy volt, hogy majd fizu után rábeszélem magam
Nem tudsz valami megoldást?
Oké, tudom, vegyek egy fullframe-es gépet...
@Zaied: tudnál egy fotót a tiédről? Mármint nem azt kérem, hogy fotózd le, hogy mit látnék, hanem magáról az adapterről, hogy ráismerjek
Hátha árulnak valahol a nagy világban, nem túl drágán... Köszönöm előre is
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13616 üzenetére
Nem a visszalépést mentem el hanem a kész képet amikor végeztem, persze közbe is mentek, tudom hogy tempbe is pakol és már ki is húzott 1x a szarból hogy onnan visszanyerte az adatokat a ps.
Hanem az volt a lassú amikor nyomok egy mentés és alul méri százalékba hogy hol tart a mentés az mindig ugyan olyan gyors volt szinte.
Ha a tempet fölraktam a ramdiskre akkor se volt számottevő gyorsulás az ssd-hez képest.
Nem mondtam hogy nem gyorsabb de 2-3 másodpercér szerintem nem éri meg használni, lehet valkinél ez jóval több de én ebből ennyit vettem észre lr-el meg nem is néztem ezek után, de valószínűnek tartom hogy ott lényegesen gyorsabb lesz a lr működése ramdisk segítségével.
Tegnap sikeresen kiírattam hogy kevés a ramom miközben a ramdisket próbálgattam
szóval tudom mire gondolsz
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13532 üzenetére
Amúgy a kézzel belenyúlkálós résszel azt akarja megmutatni hogy hogyan ne csináld és hogyan nem bírod megtakarítani
és az a kis ketyere amit rácsavar a a gép elejére azt a célt is szolgálná hogy ne hulljon bele tarkítás közbe egyéb szennyeződés.
Ebben a videóban is hasonlóan járnak el.
-
Zaied
addikt
válasz
kiskornel #13532 üzenetére
Hát amatőr szinten biztos ezt használják, a videó tényleg idióta, de a legtöbbe ugyan így takarítják. A takarítást amúgy is légmentes térbe lenne érdemes végezni, legalább is teljesen pormentes környezetben.
Szerintem a videónak nem is igazán ez a célja, az eszköz demonstrálása inkább.
Valóban nedves tisztítás a legjobb, de én amúgy se takarítanám házilag a szenzort sehogy sem, pont a te általad fölsorolt okok miatt.
De mifelénk 3ezerért szakszerviz takarítja a gépek szenzorát
ha nagytakarítást kérsz azt is 9 ből megcsinálják, de akkor csumára az egész gépet lepucolják, ott valószínűleg úgy járnak el ahogy kell ha már a cuccok elb*szásánál tartunk így nem áll fönn az esélye és jó munkát is végeznek.
Én egyik eljárást se ajánlom kezdőknek, ha bénán csinálják akkor tök mindegy milyen technikával csinálja tönkre vághatja vagy sérülést okozhat a gépnek.
-
NorbixD
tag
válasz
kiskornel #13498 üzenetére
Mert kértem az eladót, hogy készítsen róla képet hát ezt küldte ezért gondoltam, hogy ennyi adat van ráírva a doboza pedig már nincs meg neki. Nekem rögtön adódna hogy mindkét oldalát lefényképezem.. vagy legalább a fontosabbikat.Egyébként 19euró, annyit szerintem megér, de kérek még képet a másik feléről is.
Ilyen polárszűrőknél a scattering jelenség mit jelent? Ezt a fentebb linkelt tesztben is nézték.
-
NorbixD
tag
válasz
kiskornel #13492 üzenetére
Igen, Igen. Én ezt a tesztet néztem, itt a teszt nyertese is és az utolsó helyen is egy Marumi szűrő szerepel viszont a tesztben szereplő Marumi szűrők egyikére se hasonlít az általam (linkelt), se a Marumi hivatalos honlapján nem találtam ilyet és semmiféle CIR CPL circular irás nemszerepel rajta ezért féllek hogy mégcsak nem is cirkuláris polárszűrő. Jó lenne ha valaki azonosítani tudná.
-
akos3
addikt
válasz
kiskornel #13103 üzenetére
A felirat fölött van még egy menet igy 2 részre lehet szedni (a többi csik csak dísz.) Tele állásra és nagylátószögre külön.
Hát számomra annyira nem volt egyértelmű, mert te is 590-ről beszélsz, de nekem 560 van. Aminek az opijektívhez csatlakozó része megegyezik az 550-ével (ezért is ilyen), de a szűrő felüli rész az úgy tűnik változhat. Több helyen 55mm-t írtak, de mind1 már, 58 lett a végén
A fő, h még nem vettem szűrőt, tehát lényegtelen végül is.
Igen én is márkásban gondolkozom. Hoya (és Kenko, mindt megtudtam itt.) azt olvastam, h ezek jobbak mint a Hama. 9k küröl lehet kapni cirkulár polárszűrőt ilyen méretben. -
spanyoll
addikt
válasz
kiskornel #13081 üzenetére
Sárkányfüvet látnokpálcával tömködve, lappantyús ködölény alatt gőzölve! Node ne irigykedj, majd lesz neked is ilyened, ha elég fontosnak tartod a felszerelésed, mert akkor már félő, hogy mindenféle arra járó bicskás nyikhaj lenyisszantja és huss ... volt d4, nincs d4.
-
Balinov
titán
válasz
kiskornel #12992 üzenetére
koszi, kiskornel Neked is. Nezegetem ezt az IgotU-t, szimpatikus, de a szemre legkisebb modell (GT-120) is vagy 40£-50£ amazonon plusz PK. mig a droidos gpx logger ingyenes. Nem akarok egy plusz ezkozt, HOS mint logger boven eleg lenne. Legkozelebb eljutunk valahova kirandulni ki is porbalom
-
akos3
addikt
válasz
kiskornel #12962 üzenetére
Igen ezt láttam már, így jött képbe a küldföldről rendelés, amitól ódzkodom.
De ez így elég drága lenne szűrővel, mint ahogy írtam is lentebb, több lenne mint a gép értékének a fele már, ami azért elég hülyeségKérdeztem h nincs e neki akkor sp560-ra. de nem utángyártottat. ill. nem így kérdeztem. de jó ötlet, hátha azt könyebben be tud szerezni, írok neki. ezen ne múljon. Bár gondolom ha be azt tudna beszerezni akkor azért mondaná
-
akos3
addikt
válasz
kiskornel #12960 üzenetére
Nekem sp 560-am van. amihez tuti h CLA-10 kell.
a pixinfo-n mindkettőhöz 48 mm-est írtak, ezért reménykedtem, h jó lesz. Viszont most, h mondtad, megnéztem az olympus honlapján és valóban 57mm-es CLA-11 kell az 590-re, ami viszont elég rossz hírszerk: am visszaírt, 590-re van neki, úgy tűnik 560-ra nincs
-
akos3
addikt
válasz
kiskornel #12957 üzenetére
Írtam neki, mert láttam, h van 6500-ért adapter sp590-hez és úgy látom megegyezik a mérete, tehát esetleg jó lenne az enyémre. Ha valóban így van (majd remélem jön válasz) ennyiért megvennétek? ez azért barátibban hangzik számomra.
Ill. ha lenne rá jó méret, akkor egy polárszűrő vásárlásakor mire kell figyelni? Mert elég tág az árkategória.
-
törölt tag
válasz
kiskornel #12668 üzenetére
hát sajnos más égőre most nincs keret, ebből kell kihozni a maximumot
osram hwl (mbft) 160W X2 elvileg semleges fehér színű, 3600-3800K (igaz 5500K kellene)azóta sikerült jobban bemérnem a fehéregyensúlyt és egész jó képek lettek, igaz nem lett teljesen fehér a háttér, kissé szürkés, de lightroomban nagyon szépen ki tudtam korrigálni ezt
próbálkoztam olyannal is, hogy egy plexit teszek a fehér tárgyasztalra, így a ráhelyezett tárgy enyhén visszatükröződik, ami tök jól néz ki, de a tárgyasztalom kb. 1méter széles és úgy 80 cm hosszú, a plexi meg 1m x 50xm, így nem tudok rá nagy tárgyakat helyezni, mert akkor mindig látszik a plexi széle, vagy nagyon felülről kell fotózni..pedig tök jó lenne ez
-
j.bravo
addikt
válasz
kiskornel #12509 üzenetére
Elvben gondolom igen, de azért amíg az volt "a" gépem, nem akartam volna webcamként amortizálni (bár vsz nem számít jelentősen a ccd élettartama szempontjából).
Egy rendes tápegységnél nem sokkal drágább egy normál webcam, ami azért kényelmesebb, nem kell kábeleket dugdosni, stb.
Esetleg ha van egy táp elfekvőben, akkor esetleg érdemes foglalkozni vele, de amúgy vennék egy webkamerát. -
j.bravo
addikt
válasz
kiskornel #12504 üzenetére
Én anno kipróbáltam az s5500-at webcamként, igaz nem használtam tartósan. Működött. A menüben valahol be kellett állítani az usb kapcsolat módját (képek lementéséhez mass storage módban persze vissza kellett állítani).
A macera miatt én is inkább vennék egy olcsó webkamerát.
-
Telda
addikt
válasz
kiskornel #12501 üzenetére
Más téma, szeretném webkameraként is használni a gépet, mert nagyon szép képet ad.
Viszont aksiról használni nem túl takarékos, ezért úgy gondoltam vennék hozzá egy adaptert.
Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen multifunkciós adapter is jó amin állítható a feszültség és tudja az 5V-ot vagy mindenképpen a gyári ajánlott? -
j.bravo
addikt
válasz
kiskornel #12464 üzenetére
Én nem akartam viccelődni. Volt s5500–am (minolta a1-re cseréltem, azt meg ccd halál után a d50-re).
A napellenzős témát már általánosságban írtam, nem az s5500-zal kapcsolatban, mindenkitől bocs ha félreérthető volt.
Mondjuk napellenző sose árt, bár nem emlékszem hogy a frontlencse mennyire jött előre, azaz hogy a tubus funkcionált-e egyúttal napellenzőként is. -
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #12464 üzenetére
"1000-2000 Ft-os kínai szűrők amúgy is szarok. Még 56mm-es menettel is. 3000Ft-ért CPL? Hááát. Borítékolható a kaka minőség.
És akkor még nem beszéltem arról, hogy a kupak onnantól használhatatlan lesz, mert az UV szűrő pár elülső (tehát nem a hátsó) menetjébe nem akar majd belekapni, állandóan leugrál onnan."Én kaptam "grátisz" a használtan vásárolt objektívhez kínai szűrőket (Green L). Kíváncsiságból utánanéztem a neten. A videókból és fórum hozzászólásokból nekem az jött le, hogy ár/érték arányban rendben vannak. Hobbi felhasználásra megfelelőek. Én az UV-t használom. Sapka gond nélkül felmegy rá.
A CPL-el készült fényképek és videók pedig kifejezetten tetszetősek voltak.
-
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #12318 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy nekem megfelel-e, hanem hogy hozza-e egy 12k-s szűrőtől elvárható szintet. Ez amit nem tudok megítélni. Egyébként nem hiszem, hogy olyan indokkal visszavennék, hogy nem ezt vártam a terméktől.
A crop nem teljesen középről van, csak majdnem, egyrészt mert kezdő vagyok és nem jutott eszembe, másrészt meg ablakból fényképeztem és a belógó fát kivágtam. Számít egyébként a napszak? Gondolom, minél több a fény, annál jobban meg lehet ítélni a "hibákat", de az lényeges-e hogy éppen érvényesül-e a polarizáló hatás?
Tehát ami a képen látható enyhe "homály", az a kromatikus aberráció?
Kösz a linket, ismerem, de jelenleg nincs igényem milliós lencsékre. Majd ha lesz, akkor házilag barkácsolok egy konvertert, hogy fel tudjam tenni a Canon obit a D3100-ra
Plakát méret minőséghez elsődlegesen skill kéne, utána szűrő.
tbs: Alig használt CPL szűrő eladó!
Tervezek nyári vízparti képeket.
-
-
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #12307 üzenetére
OK. D3100.
Tudom mi az MLU, de csak tisztításhoz, illetve LV funkcióhoz elérhető.
Az azonos "körülmények" számomra is evidensek voltak. A fókuszálás okozta vibrációt pedig úgy próbáltam kivédeni, hogy kivártam a pittyegés és ez expozíció között, de nyilván az AF ki jobb megoldás.
A többi dolgot tán megértem úgy is, ha pár szóban elmagyarázod. Megspórolnék pár évnyi kísérletezést.
-
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #12296 üzenetére
Kösz a segítséget!
A gépem, ha sok világos részlet (ég) van a képen, akkor hajlamos alulexponálni, csak még nem ismertem ki eléggé, hogy mikor mennyire. Most is a gép által javasolt záridőket használtam, tehát az AV nem hiszem, hogy jobb eredményt adna. Ráadásul szűrővel eltalálta az expót.
A tükörfelcsapás alatt a live view-t érted? Hogyan függ össze ez a vezetékes kioldóval?
Azt vettem még észre a keresőben, hogy amikor pittyeg a gép, hogy fókuszt talált, abban a pillanatban minimálisat bólint a kép. Kívülről nem látszik semmi, csak a keresőben. Ha exponálás nélkül visszaengedem a gombot, a kép is visszaáll az eredeti helyére.
-
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #12292 üzenetére
Eszembe jutott még valami. Lehet hogy az állvány az oka? Elképzelhető az, hogy egy olcsóbb (Cullman Primax 180) állvány expózsinórral is bemozduljon mondjuk a fókuszmotorra, zárra? A 2 FÉ különbségből adódó expozíciós időkülönbség ugye adott, és ami kijön 1/125-ön, az már nem látszik az enyhén alulexponált 1/640-en? Vagy ilyesmi már nem látszódhat 1/125-ön sem?
Tesztkép:
Épület tetejének távolsága cca. 100m. Fókusz 52mm (ekv.: 88mm). f/8. ISO 200.
-
Lacika25
tag
válasz
kiskornel #12232 üzenetére
Köszi a válaszodat.
Nincs még testem hozzá és még obi-m sincsen, csak tervezem a vételüket jövő tájékán, mivel most vettem meg a Bridge gépet. Ezzel is nagyon jól elvagyok, még nincs 1 hónapos sem és már 3000 kép felett járok. A makró funkciója az valami nagyon jó, csak sokszor én vagyok láma
.
Rengeteg beállítási lehetőség csak az a fránya mélységélesség ami túl nagy. Egyébként már csináltam jó képeket amin a dolgok el vannak mosódva a háttérben csak még portré alkalmával nem sikerült.
Tegnap éjszakai felvételeket készítettem, azok is jók lettek, csak még nekem kell fejlődnöm, hogy még jobbak legyenek.Üdv
Laci
-
válasz
kiskornel #12230 üzenetére
Köszi, de azzal tisztában vagyok, hogy 30perc után leáll a felvétel. De itt 1 perc után szakadt meg a felvétel. Az előző memória kártyával egyszer se csinált ilyet, az új kártyával meg 2 szer is. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy csak a kártyával lehet valami probléma, lehet más gépben jól működne, de az én gépem valami miatt nem szereti.
-
Fauno
tag
válasz
kiskornel #12144 üzenetére
küszi, most találtam meg, nem egészen világos még nekem a dolog:
Be (Hibrid): A fényképezőgép rázkódásával kapcsolatos hatások optikai korrekciója a képérzékelő-eltolás módszerével történik, de az elektonikus rázkódáscsökkenéssel a következő helyzetekben készült állóképek is feldolgozhatóak. (Amikor a vaku nem villan, 1/60 másodpercnél hosszabb záridő esetén.... )
Be (alapbeállítás): A fényképezőgép rázkódásával kapcsolatos hatások csökkenésére a képérzékelő-eltolás módszere szolgál. A fényképezőgép automatikusan észleli a pásztázás irányát, és csak a fényképezőgép rázkódását korrigálja. Amikor pl. pásztázást végez, csak a függőleges rázkódás kerül kiszűrésre. A készülék megdöntésekor a rázkódáscsökkenés csak a vízszintes rázkódásra hat.
Tehát akkor ajánlatosabb inkább "Hibridre" átállítani ?
-
-
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #11998 üzenetére
Tudsz ajánlani megfelelő fényerejű és színhőmérsékletű lámpát könnyen kezelhető, stabil állvánnyal?
mcgoat: én állandó fényű lámpára gondoltam sátorral. A vaku szinkron kompakt géppel elég macera. Viszont itt ajánlotta valaki a villanj körtét.
Most már teljesen bizonytalan vagyok.
-
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #11995 üzenetére
A fő baj, hogy nem tudom mit szeretnék.
Persze, jó képeket készíteni, mint mindenki ebben a topikban.
Annyira ritkán fényképeztem eddig vakuval, hogy annak is most néztem utána, hogy a gépemen nincs mérővillanás, cserébe a vaku fényerejét sem lehet állítani.
A DSLR-en meg azért lelkesedtem be ennyire (marketingesek megvesznek kilóra), mert megláttam a gépet egy nagy boltban 150-ért, holott a legolcsóbb webshopban is 173k.
mcgoat: ezt mire írtad?
-
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #11965 üzenetére
Igen. Csak néha az olcsóbb a drágább (most kezdek én is megvilágosodni) a plusz utómunka miatt.
tbs: egy 2*45W-os villanj körte szett 25k HUF. Ez elég fényt biztosít? Pontosan milyen elven működik? A gép saját vakuját nem akarom használni, mert iszonyúan becsillannak tőle a tárgyak.
Az OFF-al egyetértek.Mivel kb. 20 éve használtam utoljára tükörreflexes gépet, ezért a maiakat csak leírásokból ismerem. Szerintetek hozna szignifikáns különbséget egy belépő dSLR kitobival a kompaktomhoz képest? (1/2,5" CCD, 8,3MP, 35mm-2100mm - 35 miliméterre számolva, f/2,8-5,6 legszűkebb: f/8)
-
Szaboo
csendes tag
válasz
kiskornel #11969 üzenetére
Két aksim van eddig, havernak is Canonja van, így eztalán nem gond. Valóban, 1/30 fölé nem tudok menni, szóval max naplementéig tudok videóval timelapsezni. Tehát elég sok fény kell neki. Jó az ötlet is, van AV jack dugóm, esetleg laptopra rálehet kötni? Nem tudom, majd kipróbálom. Nem is lenne baj ha ott lenne alaptop, egyből rá lehetne menteni a videókat.
-
csakb
őstag
válasz
kiskornel #11927 üzenetére
Értem. És ezért kizárólag CaNikont szabad venni.
Nekem többet számított, hogy abban az árkategóriában (nyilván alsó), amire anno volt pénzem, ne tejfölöspohárból faragott vázam legyen, és legalább két kitobi beleférjen a keretbe. Ezt pont nem tudta a két nagy gyártó. Objektívvásárlással sem volt semmiféle gondom. Ami jó, az a CaNikonnál is drága, és ugyanúgy vadászni kell rá, ha használtat keres az ember. Középrossz, vagy átlag alatti üvegekből valóban sokkal több van a C/N használtpiacon, ha valaki arra vágyik. Ezt érdekes módon nem csak én látom így, hanem azok az ismerőseim is, akik a marketing hatására a két nagy rendszerére váltottak idővel.
-
válasz
kiskornel #11869 üzenetére
ez szép és kerek, köszönöm
viszont a fentebb linkelt screenshoton egy olyan kép van, amit srgb-be konvertáltam, elmentettem, majd megnyitottam a három helyen. photoshopban a munkaszíntér lehet hogy adobergb volt, de a böngészőben meg az xnview-ban nincs ilyen, ennek ellenére különbözött a három kép. de tény hogy sokkal kevésbé, mintha adobrgb profilú képet próbáltam voln srgb-ként nyitni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest