- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
t72killer #33160 üzenetére
Nekem Aliexpress-es van, nincs vele bajom. (Arra figyeltem, hogy USB3-as legyen, ne a legkutyautobb.) Canon M50-nel. (Meg, hogy a Raspberry Pi kepet lathassam laptopon.) De lehet, hogy szar amugy, nem tudom. Azt irja az OBS, hogy 2.7k, nem tudom, hogy az hany p, meg i.
Azt olvastam, hogy az Elgato a franko, de nekem nincs ra annyi keretem. Van olyan videos akit nezek, es Elgatot hasznal, szoval az biztos jo.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33150 üzenetére
Átalakított gépre is igen. És direkt pincében próbálkoztam ja. Lehet a szűrőm vacak, de olyan 30-60 másodperces expók kellettek, vagy kicsit rekeszelve még több, hogy ott teljesen elhagyta magát minden. Nikonos obival tudom, hogy műxik, de itt most ilyen egyebekre gondoltam, hogy ott egy csumpi Pana G1-től mindeg, teljes Pentax/Fuji skála, hogy obi sem kell rá de mér fényt egy szintig.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33148 üzenetére
Infra szűrővel van egyáltalán fénymérés? Nekem semmit nem fogott fel belőle a váz, sötét kép aztán próba expó. Egyéb esetben nem a váz amatőrségén múlik, hanem a Nikon hülyeségén mert nem rakta bele. Más gyártóknál minden más is van, annó a Pentax pld. fókuszt is visszajelezte.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33143 üzenetére
Én még az obikra sem mindig. Egyszer bevezettem, hogy csere előtt lefényképeztem, akkor tudtam, hogy az a sor legalább mivel készült, de ennyire már nem zavar. Néha mikor így valaki magyarázza, hogy ennek vagy annak milyen a színe meg a hátterem, akkor elő lehetne szedni mintának, meg éjszakai égboltnál nekem most túl sok dolog ment félre és jó lett volna idehaza sejtenem, hogy F2 vagy F4 volt-e az obinak tekerve, de oda se neki, majd legközelebb jobban figyelek mi ment félre.
Fénymérés meg hát ja, nekem az összes gépem tudja mindenféle varázslat nélkül.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #33118 üzenetére
Félsiker: sikerült USB-n képet kinyerni a gépezetből a digiCamControl nevű programocskával, a felbonás soványka 640x426. Skype pl felismeri, szóval ha más proginál nem megy, akkor az a progi baja nem a kamerakapcsolaté. A munkához nekem ez is elég lesz, annyi, hogy adatokat ebből nem bányászok, arra valók a raw fájlok. További nyavajgásaimmal a témában majd a python topikot fogom abajgatni
#33138: kihagyom, semmiről nem maradok le nélküle és többe kerülne, mint maga a lencse (45£-ért vettem nemrég, de csak azért ilyen drágán, mert nem akartam várni+adtak mellé egy hoya szűrőt).
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33137 üzenetére
Annyi ilyet láttam szétesni, hogy inkább kerülöm. Ha persze ez a kattanásod, akkor csináld, de én hülyét kapok a felprogramozásától is, meg persze több manuális obim van és mindegyikhez meg csak nem kellene. Utána már csak érintkezési bajok vannak, meg ha pont azt nem ismeri fel a váz, vagy egyikre rászorul és azért vakarózunk. Pár lényeges képet tudok fejből, hogy ez pld. Jupiter 37A, F4 környékén és kész is [link] Többinél akármi is lehet. Régebben gondolkoztam rajta én is, de szerencsére hamar feladtam.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33118 üzenetére
Kizárva, még az átlag és szabványos megoldások sem mindig működnek, USB-hez driver kell vagy csak a csatlakozó olyan, amin kijön a HDMI jel, de az nem USB. Csomó állatság van a világban, amit össze tudsz dugni, de nem műxik.
Éppen napokban nem értette valaki ezt sem, érintőlegesen hasonló a szitu:
Ez sem a VGAt alakítja kompozitra, hang meg bőven nem jön ki belőle, csak a VGA kevesebb tüskét használ és olyan VGA kártya van, ami egyszerűen TV kimenetes, rá lehet dugni a hangot és kivezeti a felesleges tüskéken.
USB kábelen sok minden átmegy, de azt sosem értettem minek nyáladzunk a 4k-ra meg társaira, hogy aztán bevilágítatlanul nézzék akadozó sávszéllel egy mobilképernyőjén. Bár igaz, hogy ha kamera van, akkor az ember nem szívesen vesz 50ezres webakmerát sem... De vesz egy max. 10ezrest és világít :-D
Szóval mit szeretnél pontosan és miért HDMIre ha már van bemeneted? Amelyik gépen HDMI van, azon USB is és jobban jársz vele.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33065 üzenetére
Naja, azért mikor a 35mm Sigmát megmarkoltam a hasonló gyutávú Oly obik után, hát ja. Nem egy tipikus rohangálós cucc. És majdnem hosszan kielemeuztem, hogy az 1.8/50 alap Canon meg grammra ugyanannyi RFben és EFben is miközben rájöttem, hogy az mind FF, csak az EFes rámegy APSCre is. Bláááá.
-
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33053 üzenetére
Topiktárs remélem nem veszi zokon, ha privátból idézek, most adtam kölcsön Neki kettőt is "A két filter közül az egyik (amin nm sincs rajta) elég funky volt, középen homokóra alakban lila, bal és jobb szélén meg normál színű; a másik meg piros szűrő, az se igazi IR."
Nem K&F, de valami "nevesebb" volt. -
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33051 üzenetére
Jó kérdés. Inkább az a kérdés milyen kell és mire. Mer az elvileges IR szűrőmről most derült ki, hogy inkább csak piros és Xesedik. NDből is van sok ilyenem és ha a vario drága Hoya is Xes, akkor ja. UVből kreatívkodni bármit veszek, NDből fix K&F már egész jó és annyival olcsóbb nem lehet, hogy kockáztassak. Színszűrő feketefehér filmre szintén mindegy.
-
simauser
tag
válasz
t72killer #33041 üzenetére
Megkaptam a videókat. Ha ismeri a gondot, hogy 9 és 11 között nem szabad megállni, nyugodtan lehet zoomolni vele, akkor a videók, amiken nem látszik a pontos zoom állás, mire bizonyíték?
Egyébként megkaptam, hogy majd legközelebb megtanulom, hogy nem gls futárral kell nagyobb zoom fényképezőt rendelni
-
simauser
tag
válasz
t72killer #33029 üzenetére
Úgy tűnik, ragaszkodik ahhoz, hogy a postán sérült meg, mert dobálják a csomagokat
Állítása szerint tud küldeni videót, amit az utóbbi hetekben csinált vele, zoomolás közben.
Ott nemigen látom, milyen zoom tartományban készült, mert ha nem áll meg 9-11x körül, akkor akkor semmit nem jelent (ha tudod, hogy ott a gond, elvileg el tudod kerülni).
-
hemaka
nagyúr
válasz
t72killer #33031 üzenetére
Én sokat rendelek a német amazonról meg külföldi oldalakról is notikat, gépeket és obikat, most is úton van egy fuji xt5,10-24,16-55,56, 50-140 pack amit DHL hoz, de én ezeket mindig videóval bontom ki, körbe videózom a dobozt, aztán úgy is nyitom ki, kicsomagolok mindent, tartozék check, bekapcsolom hogy működik-e minden ahogy kell, aztán videó kikapcs.
Timer
Einfiről lehet rendelni nyugodtan, az előzőleg írt pack is onnan jön, már itt van BP-n a depóba. Írből kell jönnie, angliában nem is kell járnia jobb esetben, mertír->holland->magyaro
az útvonal. -
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33023 üzenetére
Az sem túl egzakt, akkor is dobálják és kap az élettől, fizikával meg nehéz vitatkozni ha az egész csomagot úgy csapják oda, hogy a fal adja a másikat oszt valami szétszakad benne. Mondom ezt annak ellenére, hogy postázok én mindent mindenfelé és kapok is, nem lepődöm meg ha a szenzor akad ki egy postázás után, azt oldalba csapod és visszaugrik, még ha civileknek kicsit fura módszer akkor is.
A boltba kartonnal viszik és konténerrel, más szint, egy raklapos csomagot nem dobnak a kupac tetejére 2 méterről.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #32926 üzenetére
Én nem sokat fejtenék meg házi technológiákkal, országban van 1-2 hely ahol ezt rendesen meg tudják csinálni, aztán kész. Bár éppen most verik szét a GE-t, ki tudja mi maradt meg a laborokból. Főleg telefon, meg sacc meg valamilyen szűrő valamilyen összetétele alapján? Akkora szórás lesz, aminek nincs értelme.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #32925 üzenetére
Ami nagyon piszkálja a fantáziám, az az, hogy mennyi fényt bocsát ki 660nm környékén (világítás mellett uis növénylámpa feladatokat is szánok az égőnek) - ehhez vagy tudni kéne h pontosan melyik ledet használták, vagy ki kell mérni. A kiméréshez megszületett a favágó style 5letem: van itthon egy B+W 091-es mélyvörös fotószűrőm, megnézem mennyi marad a fényből pl az ismert spektrumú Nap-hoz képest - elsőre mezei telókamerával. Napra már sacc/kb ki is mértem, szűrő vs szűrő nélkül 2,5 FÉ a különbség, izzószálas égőnél 2 FÉ - a kérdéses LED lámpát holnapután hozzák, kíváncsi leszek+kicsit finomítok a metodikán
(teló helyett rendes fotógép, fixált wb, stb).
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
t72killer #32919 üzenetére
Nem kell vásárolnod semmi plusz kütyüt. A ledek CRI-je normál esetben 83 körüli. de mivel önmagában a CRI ezeknél nem jelent semmit (és pl 2700 Kelvines ledeknél nem is beszélhetünk CRI-ről) nem kell foglalkozni vele. 90-es CRI értéket azok tudják melyek megkapták a High CRI led lamp jelzést. Ilyet fotós eszközparkban találsz. 94-95.. körüli CRI-vel. Háztartási eszköz nem fogja tudni. A legmagasabb besorolású Ultra High CRI led az 99-re képes... olyat meg kb max Hollywoodban láttak
SZóval a tied 83-as. De ez is sokkal jobb mint egy neoncsőé. (51-76, fajától függően)
A led esetén nem is ez a zavaróbb, hanem a PWM. Alapból sokszor észrevehetetlen, de LV üzemmódban vagy milcnél bizonyos beállítosoknál simán látható a vibrálása. Nos pl a fotózásra fejleszett led lámpáknál ilyen villogás nincs. A sima háztatrtási led meg Samsung chipes agyonmagasztalt VTAC esetén is simán vibrálhat. -
Jahno
veterán
válasz
t72killer #32023 üzenetére
Kicsik a gombjai, de tudja fene, nem sokat volt a kezemben, meg valami szubjektív megmondhatatlan kapcsán nem tetszett a gép. A IIes már határeset, pedig nem sokat változhatott.
Inkább az, hogy kaptam volna kölcsön Z50et, na mondom távkioldó is kellene, sebajja, van mindenem is. Hát nincs. És akkoriban mikor megjelent, akkor Aliról is 15ezer volt, utángyártott akku sehol. Most már megjelentek az akkuk, változik a világ, de kioldó relatív drága. Ahhoz képest, hogy kis alap manuálisakat 2 dollárokért vettem, vagy cserélhető kábel és kész, mellé a vezeték nélküli volt vagy 5ezer. Ezt az egészet meg hajamra kenhetem.
Csak most belegondoltam, hogy ilyenre lenne szükségem akkor 2 darab akku + kioldó az a mostani gépeimhez kb. 10ezer pénz, Z50hez meg már inkább 50ezer, az nem mindegy. Igaz a kioldó több funkciót tud, na....
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #32009 üzenetére
Én ezeket a záridős kitartósdikat sosem értettem, Oly csoportban már lassan másodpercekkel licitálnak egymásra, aztán sokkal rövidebb is látszik a képen, hogy nem olyan igazi az élesség. Videónál a többiben egész jól teljesít a stabi, nekem a G9nél meg sokszor inkább zavaró, hogy fotónál belerángat a képbe, vagy sokszor fotózok/videózom mozgót és akkor kapcsolgathatom az obin/vázon/gyorsgombon, hogy melyik irány legyen ki-be, utána persze elfelejtem és úgy marad, ááááááá. Nem is tudom, hogy jó-e vagy sokszor inkább csak átok a stabi.
Sonyn az EF azért nem egészen ilyen egzakt, van ami jobban megy, mint saját vázán, aztán akad ami lassú, téved, vagy csak simán nem megy. Régebben A7re gyúrtam ilyesmik miatt, de szerencsre, hogy nem ruháztam be. Pár év alatt a vázat is kinőttem volna, Canonos obikkal annyira nem vált be a nagyobb testvére sem és eddig jó ötletnek tűnt, hogy olcsó vázakkal kihúztam még jópár évig. Most viszont vakarhatom a fejem, hogy pénz nélkül merre lehetne felfelé lépni, de nyilván semerre
2019ben videózni már bőven ott volt a Pana, de már 2015-6ban és előtte is. GH2-vel kezdve már lassan 10 éve kb. kilóra megvette a világot, utána jött a Sony, vagy ki mit szeretne, 2019ben már volt G9 hibrid, a nagyobb GH és már meg is vannak az FF verziói. Kíváncsi vagyok meddig viszi a GH sorozatot.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #32000 üzenetére
Ja, Fuji is épít APSC-re, sőt, szinte csak arra, de obik meg egyebek árfekvése miatt nem is merem emlegetni.
Képe jó (eddig bármelyik újabb Olyt leverte), de nekem fókuszrendszerével akad néha bajom. Viszont tetszetős, hogy a 10 éves Fujiba ugyanaz az akku kell, mint az újakba és ha már abba begyűjtöttem sok darabot olcsón, akkor lehet ez is mérvadó. Ezek még zűrösebb szempontok, mint pld. Olynál mikor ebbe 3 darab minőségi akkut kapok max. 15ezer pénzért, addig Olyba szerettem volna venni és még csak utángyártott sem volt, hanem eredeti kb. 18ezresért és az már úgy fáj, nem csak beszaladok a boltba és megveszem, mint a cukorkát.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #32000 üzenetére
Jó, Nikonra nem, de Sonyra?
Van használt bőven, tele van a piac akár új olcsóbb Sigmákkal, vagy haladó kategóriás Samyangok, igazából bármi. Sonynak az alap 18-135ös obija szerintem meg már baromi jó cucc, de az alap 24-70 is atom király. Igaz drágább is, de valamit valamiért. 16 vagy 30mm környéki fixekkel szintúgy tel minden, manuális Meike/TTartisans olyan műszaki paraméterekkel zsákszám, hogy ihajj.
Aztán lehet gondolkozni, ezért mondom, hogy akár kisebb A6xxx-es valami vázat és ha bejön a dolog akkor később még nézhet 6600at. Ami most nem kevés pénz, de nekem most ezzel ütötte meg a Sony azt, amit meg kell. Fókuszban az A7-III volt itt, ott hiába vettem volna meg a vázat, reménytelennek tartottam obikkal etetni. Gyutáv miatt madarászni meg a Pana adta ki magát 100-300as obival, aminek másra nehéz alternatívát keresni.
És ugye Tamron-Sigma nem gyárt Nikonra, de saját maga a Nikon sem bővelkedik. Mondom sok év lemaradásuk van, miközben Tamron, Sigma, Samyang/Rokinon, Viltrox, Laowa, Sirui, Irix... Annyiféle verzió van, hogy alig bírsz válogatni, míg Canikonra meg vakarni kell a fejed azért, hogy értelmes választás legyen és jönnek a konverteres megoldások. És akkor a különféle Andoer meg Rockstar obikat direkt nem emlegettem.
Amúgy Sigma és Viltrox pldf. csinál Mes obit, többit még annyira nem követem, pár havonta ránézek és meg lehet állapítani, hogy első sarki közértben ha leszűröd bajonettre akkor lesz 10-20 féle lehetőséged, azok is elég nyüszítősek, E bajonettre meg knb. 100-200 mindenféle. Használtban meg aztán főleg. És akkor nézzük meg, hogy most jelen körülmények közepette miért vennék olyat. Aztán ez 3 év múlva változik, majd meglátjuk.
-
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #31993 üzenetére
Az tuti, ezért mondom, hogy magamnak lehet egy 5DMIII lett volna jó vétel, cserébe vettem Pana G9et és egy 8 éves alap Fujit. Meg mellé Canonra való Tokia 2.8/11-16 nagylátót. Indok? A fuji+nagylátó olcsóbb volt együtt, mint Panára csak a nagylátó. Panához volt sok obim, másik Pana ha párban kellene videózni és obikból évente párszor olyat kapok kölcsön, amilyet csak szeretnék...
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #31877 üzenetére
Én sokat használom, csak nem erre. Közben megnéztem, plugin csomag ugye ahhoz jó, hogy felismeri a RAW-t, lehet nézni és EXIFet is mutat (bár érdekes, hogy vannak amikor hiányoznak bizonyos paraméterek, lehet nekiállok ezt is frissítgetni mert kezd zavarni, hogy két gépemnél az ISO hiányzik egyiknél meg a tárgytávolság), de szerkeszteni továbbra is csak a beágyazott JPG-t szeretné.
Még lehet kipróbálom, hogy DNGbe rakom és kiszedem belőle a JPG-t
-
-
*Ropi*
félisten
-
Teasüti
nagyúr
válasz
t72killer #28668 üzenetére
Egy ízben én is láttam azokat a tételeket. Vicces.
Mintha kisérettségi lenne. Még a művészettörténetre is azt mondanám, legyen! Bár a munkámhoz az ég adta világon semmit nem adna hozzá, de ha vki fotósnak hívja magát nem baj, ha icipicit képben van a fényképészet múltjával. Bár nem gondolom, hogy hasznos tudás, de ez most mindegy is... Viszont olyan dolgok voltak benne, aminek se a művészethez, se a fotózáshoz az ég adta világon semmi közük nem volt. -
*Ropi*
félisten
-
anorche1
őstag
válasz
t72killer #28534 üzenetére
Az a baj, hogy linuxot hasznalok, arra pedig sem adobe sem dxo program nincs
Majd talan nyaron atallok macre, meg elofizetek a lightroomra. Ha jol tudom van egyetemista kedvezmeny.Mas:
Milc -en van barmilyen hatranya az elektronikus zarnak azon kivul, hogy nincs az a kellemes mechanikus hang (aminek hangja kb. ugyanolyan kellemes mint egy mechanikus billentyuzete. Egyszeruen jo hallgatni).
Meg nem lehet hosszu zaridot beallitani. Egyeb dolog? -
.mf
veterán
válasz
t72killer #28526 üzenetére
"inkább panorámázok"
Aztán majd javíthatod a perspektivikus és szférikus torzítást, paralaxot, a mindkét képen megjelenő mozgó dolgokat, lehet szívni amiatt, mert egyik kép nem lett jó és az egész pano bukta, vagy egyik ferde lett vagy feljebb/lejjebb van, és emiatt a sw sokkal szűkebben akarja vágni, és fontos részek kiesnek, elb***a a kompozíciót, stb... Egészségedre.
Amikor nem volt más, vagy amikor még annál is szélesebb kellett, akkor én is szenvedtem vele, de sokkal inkább egy UWA, mint pano.Anorche1: a modern vázak az általuk ismert obik sok optikai hiba javítását (torzítás, CA) berakják a rawhoz, ezt pár program felismeri és használja (Adobe pl. kikapcsolhatatlanul), más meg nem (DT, RT legalábbis régen ilyen volt).
-
scarabaeus
őstag
válasz
t72killer #28526 üzenetére
Annak idején a francia Kolor csinált könnyen használható panorámaprogramokat, az Autopano Giga stb., aztán megvette őket a GoPro, elvoltak egy ideig, aztán a GoPro megszüntette őket. Felrakták az utolsó verziót, amit a korábbi vásárlók eltehettek, én is eltettem, a licensz megvan, ennyi. Kár értük. Most is azzal rakok össze gömbpanorámát is.
-
laciba77
tag
válasz
t72killer #28448 üzenetére
Kösz szépen a választ. Utána is olvastam az ajánlott két készüléknek. A Sony nagyon profi gépnek tűnik, talán túl profinak is egy kezdőnek. A cserélhető objektív lehetőséget is félek, hogy nem használnám ki. Más típusnál nincs ajánlott vagy ha minőséget akarok, maradjak ezeknél?
-
kovsol
titán
válasz
t72killer #28454 üzenetére
Függőleges mozgás esetén nem igazán látszik. Ez inkább oldal irányú mozgásnál jelentkezik.
Itt egy saját példa:
[link] A labda ugye jobbról halad balra. Az olvasás fentről lefelé. A labda azért nem kerek, mert a felső és az alsó része el volt már mozdulva kiolvasás közben.
[link] Itt a labda tőlem elfelé repült, így nem látszik rajta rolling shutter.Egyébként az szinte az összes képem elektronikus zárral készül. A7III és Hi speed (8fps) mellett ha kell a sorozat is.
[link] [link] Ez a helikopter is azzal készült, és nem veszek észre semmit a propellereken: [link] -
kovsol
titán
válasz
t72killer #28450 üzenetére
Egyébként fentről-lefelé olvas a szenzor soronként.
A rolling shutter meg akkor van, ha közben olyan gyorsan mozog a kép, hogy a kép felső része, és az alsó már el van csúszva egymáshoz képest.Ezért jönnek elő az ilyen képek, ha videó közben gyorsan oldalra rántod a kamerát.
-
Sasskent
csendes tag
válasz
t72killer #28399 üzenetére
Tulajdonképpen keresek kompromisszumot kéz alá dolgozó jóbarát manuálisan odanézés nélkül is beállítható X-T3 és az álomszépen fénygyűjtő könnyű GFX 50R között, azaz 1200€ és 3900€ között.
Ez kézenfekvően a méretkompromisszumos, de rutinszerűen elbűvölő A7R család egyike lenne. Szerinted a Z6 miben kerekedne felül a 7R-en, és miben nem érne teljesen fel hozzá?
-
Muerte68
addikt
válasz
t72killer #28412 üzenetére
Elég sok emberben felmerült, csak vannak akik hagyják a fenébe.
A logikus választásod egy csomó grafikon meg szám alapján történt,de a fotózás nem csak a matekból áll.
Az ibis fétised is el van túlozva rendesen, egyrészt ott az objektív stabilizálás másrészt vannak olyan objektívek amibe amúgy is fölösleges mivel kis zársebességel is meg lehet oldani, ráadásul bármelyik stabilizálás képminőség romlásával jár mivel mozog vagy a lencse vagy a szenzor.
A Fuji-nál sem véletlenül nem ez az elsődleges irány.
Technózni jó lehet dobálni a számokat meg mutogatni a grafikonokat,de igen sokan használják munkára elégedetten vagyis nyugodtan lehet élni ibis nélkül is.
Ha neked jó az a gép,vedd meg hasznàld de nem kell mindenkire rátukmálni mivel van akinek más az elsődleges szempont, ráadásul még ki sem próbáltad rendesen plusz nem is tudni mi lesz a rendszerből mennyi idő alatt.
Bocs de elég sok topicot olvasok és tényleg mindegyikben,mft,Sony,fuji-stb ez folyik a csapból is.
No offenz, csak ez a véleményem -
mikrofon
veterán
válasz
t72killer #28408 üzenetére
Nem a nikon - tól van undorom. Hanem attól hogy te megragadsz minden alkalmat hogy önigazolásként leírd, hogy a nikon z6 a legjobb választás... Olyan topikban és olyan esetben is amikor ez nem is tartozik oda... Többször leírtam már én is és más is hogy mi a baj vele....
Azt is leírtam, hogyha valaki teli van egy rakat jobbnál jobb nikon objektívvel akkor lehet jó választás, amíg megtalálja a jövő irányát.... -
bayarena
aktív tag
válasz
t72killer #28395 üzenetére
Szerintem ez egyszeru. Ne magyarkent gondolkodj. Mert nagyon kis piac, nem szamolnak vele. Viszont jobb helyeken egy havi minimal berbol lehet venni 850D-t. Vagyis gondolj bele, hogy akkor egy kozepkategorias tukrost milyen konnyu megvenni, es hozza jo objektivet is. Szerintem az arral nincs baj. Viszont az igaz, hogy akinek van egy jo objektive, az nem fog surun cserelni. Ilyen szempontbol is jobban porog jelenleg a milces objektiv piac.
De amig par evente jonnek ujabb tukrosok, addig nincs baj.
Szeretnek 850D-t venni, es nekem jo lesz vagy 10 evre, szal ha ezalatt a 10 ev alatt kijon 1 vagy 2 uj gep meg jobb objektiv hozza az pont eleg. -
mikrofon
veterán
válasz
t72killer #28399 üzenetére
Mindig elfelejted hogy lehet hogy nem véletlen hogy annyira lement az ára.
xt3, em1ii vázakról sokmindent lehet tudni. Ráadásul mindegyik csúcs a maga kategóriájában. Rengeteg lehetőséggel igen komoly rendszerrel magakörül.
Ezzel szemben z6 meg szerinted csúcs valójában meg... -
tvamos
nagyúr
válasz
t72killer #28393 üzenetére
Ne vedd tamadasnak, de szerintem ezek kozul egyki sem profi gep, inkabb rajongoi kategoria:
""És aki elfogadja, annak semmit nem tud ajánlani a Nikon. Csak a Fuji jelent meg jó MILC géppel a vásáron." - nem vittek ki z6-ot, ami FF+ ibis-es váz létére kb annyiba kerül, mint az APSC x-t3?"
Amugy en is rakattantam a Z6-ra, de nem lesz olyanom. Nagy, draga... az obik meg rettenetes dragak. Inkabb ez.
-
Sasskent
csendes tag
válasz
t72killer #28390 üzenetére
Igen, abból.
Ha máskor megyek fotós vásárra, előre jelzem, és pontosan feljegyzem az árakat. Most voltam először. Rendszeresen menni az én kategóriámban felesleges volna, de ha drága masinát tervez venni az ember, akkor valószínűleg simán megéri megvárni és bekalkulálni egy ilyen vásárt. Az érdeklődők túlnyomó többsége csak 1500€ alatti gépeket nézegetett. Nagyon komolyan próbálgatták őket láthatóan rutinos fényképészek. Senki sem viszolygott az APS-C-től. Persze jó is. Csak kérdőjeleket vet fel a fejlődés irányával kapcsolatban.
Elképesztően elterjedtek a félprofi gépek, mert nagyon jók. De senki nem akar ötévente sem újra és újra egymilliót beáldozni egy upgrade-re.
Szerintem már olyan színvonalon vannak ezek a gépek, hogy a fejlődés iránya a profi gépek olcsóbbá tétele kell, hogy legyen.
Már senki fel sem kapná a fejét, ha mondjuk a Sigma piacra dobná a 200 megapixelt. Ma inkább az kell, hogy az igényes nagyközönség, akik a piac meghatározó fizetőképes rétegét alkotják, tartósan számíthassanak egy többszázezres gép teljesítményére.
Engem nem zavarna, ha szoftverfrissítés stb. miatt évente egy kisebb tanfolyamnyi infot kellene újratanulnom az internetről. De ha a félmilliós-milliós vas elavul, az nem elfogadható alternatíva számomra. Akkor inkább mindig csak olcsó gépet vennék.
A GFX 50R szerintem nagyon kedvező árú. Értelmetlenné teszi a két neves gyártó teljes mai gépparkját.
Képzeljétek, a Nikon standon a poszteren hatalmas betűkkel egyetlen kijelentés állt: a MILC hozza el a minőséget és fejlődést.
Akkor viszont szemétség, amit a profi fotósokkkal tettek!
Először vettek egy jó drága analóg tükörreflexes gépet: 500000. Aztán váltottak Nikon Canon tükörreflexesre: 500000, amit az utóbbi öt évben valószínűleg felváltottak egy nagyobb felbontásúra: 500000.
Ezeknek a gépeknek az árát nem lehet kitermelni.
Szerintem a profi réteg rendkívül nehezen nyeli le a Nikon kijelentését.
Még fájdalmasabb, hogy igaz.
És aki elfogadja, annak semmit nem tud ajánlani a Nikon. Csak a Fuji jelent meg jó MILC géppel a vásáron.
-
Sasskent
csendes tag
válasz
t72killer #28388 üzenetére
Talán 1500-ról jön le?
Az objektívekre is van kedvezmény.
A Sonynál csak az objektívekre van kedvezmény. Azt hiszem, az a6600 volt 900. Asszem elfáradtam és holnap nem megyünk vissza. Irány haza.
Van egy csomó épp most lejárt gép, de 1000€ alatt egy sem volt. Nikon D850 2000€ körül.
-
Sly189
senior tag
válasz
t72killer #28362 üzenetére
Köszönöm! APS-C szenzor méret alá nem akarok menni, 4K nem kell, talán egy kihajtható kijelző még jó extra lehet. (Ezzel elkerülve azt a jelenséget, amikor az asszony aztmondja "még egyet még egyet, biztos nem lett jó..."
Objektívre majd figyelek
BlackFriday úgyis a nyakunkon, majd szétnézek amazonon is hátha van valami best buyui.: Relációs jel nem sikerült egyértelműre.
-
*Ropi*
félisten
válasz
t72killer #28312 üzenetére
"Volt korábban földi halandók pénztárcájára szabott WD wireless winyóm, de bedöglött az elektronikája+amúgyis csak sdkarit olvasott."
Csak kíváncsiságból: milyen hibával térdelt le?
A kérdésedre: laptop, mert akkor csak egy kártyaolvasót kell venned.
Az USB hubos megoldással nem lesz elég a kakaó, hogy a falánk XQD + HDD kombót rendesen megtápolja. Terepen meg gondolom nincs konnektor, max. powerbank, ha saját tápos a hub.
Vehettél volna Canont, mert az CFAST-ot használ, ami gyakorlatilag egy SATA SSD.
-
gorog00
csendes tag
válasz
t72killer #28261 üzenetére
hirtelen ezt találtam. ez pl a 760nm-től alacsonyabb fényt szűri?
https://www.ebay.com/itm/30-30-5-34-37-25-43-46-49-52-55-5862-67-72mm-760nm-Infrared-Infra-red-IR-Filter/372207715205?hash=item56a94f0385:m:mi6GLLBI0baMxqPTDhhTM_w -
-
copass
veterán
válasz
t72killer #26267 üzenetére
ez az ami gáz, nem az adatkezelés...gyakorlatilag az engedélyed nélkül továbbértékesíthetik a képeidet...
"Van egy ártábla, képméret és példányszám után kell fizetni. De ez nem új dolog, a könyvkiadásban évek óta így fizetünk a Hungartnak olyan képek után, ahol ismerjük a fotós nevét, de nincs kontakt. De láttam már olyan kiadót is, aki azért a Hungartnak fizetett, mert olcsóbban megúszták, mintha a fotóstól közvetlenül vásároltak volna..." -
80hun
addikt
válasz
t72killer #26245 üzenetére
Nagyon minimális alkohol van benne pár %. az adatlap szerint. Nincs is alkohol szaga.
Viszont nagyon ott van a szer
Még akkor vettem amikor 2db Zeiss obim volt és már le kellett takarítani a frontlencséket. A 2db obi ára még használtan is 500e így nem tököltem rajta
De az a két kis flakon 15 évig elég lesz kb .Egyébként jól tippeltél Pentacon 135/2.8 volt az áldozat annó
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest