- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz
Pulsar #25446 üzenetére
A fókuszáláshoz, fényméréshez mindig nyitja a blendét, mert a minél több fényt szereti. Mint írtad, a géped nem tud timelapse-et, ezért azt sem tudja, hogy az időzítő mit akar vele csinálni, így mindig visszaáll az alaphelyzetbe, ami a nyitott blende. Aztán amikor jön a jel, hogy az adott értékekkel kéne csinálni egy expót, akkor zár a blendén, amennyit kell, aztán visszanyit, és kezdődik az egész elölről.
-
Byk01
őstag
válasz
Pulsar #25438 üzenetére
Az a blende beugrasztás, amire te gondolsz, nincs hatással az expora. Az arra való, hogy előzetesen megnézd, milyen is lesz a mélységélesség. Megnyomsz egy gombot, beugrasztja a blendét, aztán amikor felengeded, ki is nyitja, hogy majd exponáláskor megint zárjon rajta, amennyit kell.
-
Byk01
őstag
válasz
Pulsar #25436 üzenetére
Nem fixen van ott a rekesz. Alap állapotban nyitott, és csak az expozíciónál ugrasztja be a gép arra az értékre, amit beállítottál neki (hacsak nem annyira full manuál az objektív, hogy még azt is kézzel kell állítani rajta). Ez a beugrasztás állítólag nem feltétlenül 100%-ig pontos, és ha 1-2%-nyi eltérés van, az ilyen esetben meglátszhat.
-
törölt tag
válasz
Pulsar #25428 üzenetére
http://tisztaegtisztafold.hu/timelapse-video-keszites-lepesei/
Itt a villódzás okaira és az elkerülésére érdemes rákeresni, általános és javítható hiba.
-
updog
őstag
válasz
Pulsar #24937 üzenetére
Vakupapucson keresztül is menni fog
"Illetve ha lenne még egy vakum és azt a vezérlőre rárakom, akkor átmegy a jel a vakuhoz is, és a vezérlőn át is elsül?"
Nem teljesen értem a kérdést, még egy vakut nem fogsz tudni vezérelni ezzel a duplaszettel, egy kell a gépre, és egy az 568-ra (mert abban nincs beépített vevő), szóval még egy vaku nem fér bele így a rendszerbe
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Pulsar #24773 üzenetére
Úgy érted, hogy tudjál egy tripodra spigotot, és így stúdióvakut vagy ernyőtartót stb. rátenni?
Mert akkor itt linkeltem egyet.misirulez: egy képből nem fog menni. Csinálj egy képet, amin a szoba van helyesen exponálva, és egy másikat, amin pedig a kültér. Fontos, hogy a gép közben egyáltalán ne mozduljon el, szóval egy stabil állvány nem árt. Utána pedig képszerkesztő programmal összerakod - ingyenest viszont sajnos nem tudok mondani neked, ami tudja.
-
voriae
tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pulsar #24214 üzenetére
Utcai lámpák, ilyesmi?
Itt tárgyalják.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Pulsar #23686 üzenetére
a második PB egy Varta volt 2A kimenettel, de azzal se ment, mondjuk nem tudom mennyire számít, hogy nem volt teljesen feltöltve, inkább csak épphogy.
az itthoni 3 telefonokhoz kapott fali USB töltő közük egyik se tud 2A-t a kimeneten, 0,85-1-1,3 és mindegyikkel csak ki-be kapcsolt a gép.
kellene keresnem egy erősebb 2A-es PB-ot és ki kellene mérni, hogy mennyit ad le azzal... vagy jobb ötlet?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Pulsar #23603 üzenetére
az igen! baromi jó megoldás!
én is veszek egy olyan USB kiegészítőt, mint amit MrChris kolléga linkelt és power bank-ról fogom használni, úgy is van itthon pár kisebb nagyobb kallódóban
más: pofátlanul olcsón találtam eredeti G3-hoz való akkut, meg is fogom venni, de nem értem a típus elnevezést, hol DMW-BLD10 hol DMW-BLD10E van megjelölve (oldalanként változó), mi a különbség ha van egyáltalán?
-
copass
veterán
válasz
Pulsar #23152 üzenetére
igen, match total exposure a neve asszem
-
scarabaeus
őstag
válasz
Pulsar #22684 üzenetére
A Lightroommal kapcsolatban visszakerestem, úgy látom, most is él még.
-
faki_
senior tag
válasz
Pulsar #22199 üzenetére
Filmszimulációk az első kettőhöz, ha érdekel az ilyesmi:
https://dtstyle.net/
https://dev.dtstyle.net/
http://50.87.144.65/~rt/w/index.php?title=Film_Simulation -
faki_
senior tag
válasz
Pulsar #22195 üzenetére
darktable: régen nem tetszett, de egy kis időt rászánva megbarátkoztam vele. Időközben a magyar nyelv is belekerült. Nekem ez volt a legalacsonyabb erőforrás igényű és a legjobb a zajszűrése.
RawTherapee: sokáig ezt használtan, van részletes magyar nyelvű leírása egy régebbi verzióhoz.
LightZone: Kétszer nekifutottam, de nem boldogultam vele.
-
faki_
senior tag
válasz
Pulsar #21931 üzenetére
Közgyűrű a neve, macerásabb a használata, de nincs plusz optikai elem ami rontaná a képminőséget. Érdemes figyelni rá, hogy a legolcsóbbakat csak olyan objektívekkel célszerű használni, ami manuálisan is rekeszelhető vagy a drágább, elektromos jeleket is átvivőt kell venni. A noname makrólencsék elég kétes minőségűek.
Érdemes még figyelembe venni, hogy közgyűrűvel nehezebb ugyanazt a leképezést elérni. Ha jól tudom, a gyújtótávval megegyező pl. egy 100mm-es (normál, nem makró) objektívnél 100mm közgyűrű kell az 1:1-hez. A Raynox DCR-250 telezoomon 100mm felett nem sokkal már 1:1-et ad és ez a gyujtótávval tovább nő.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Pulsar #21928 üzenetére
Van virág, ami minden reggel kinyitja a szirmait, délután bezárja. Olyan egy évtizede tetszett nekem a téma, csináltam pár videót, általában 10 mp-es intervallumokkal, a hajnalka, a porcsinrózsa, a tulipán is így működik.
Egy orchidea nyílását a bimbótól a virágig így nem lehetne, mondjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest