- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz
Aaron14 #35917 üzenetére
Én anno D5300-rol váltottam D750-re, ez kb olyan az állad leesik kategória. Ez D90 esetben is hasonló lenne. Majd D750-ről ugrottam a Fujira. D750-hez képest a T3 is űrtechnika volt bizonyos tekintetben, és azóta is Fuji vonalon vagyok. A D-s üveggel nem lesz autofókusz. Viszont a back/front focus probléma megszűnik én ezzel szívtam eleget nikonon fix sor mellett is. A D600 tényleg régi cucc és valóban tud nyűgös lenni az olajos szenzor. Szerintem már szerviz támogatás se nagyon van rá. Egy milc azon túl hogy jó sok év technikai fejlődés van benne biztos hogy értékállóbb lesz mint egy régi tükrös. Ha viszont maradsz a tükrös vonalon akkor inkább a D610/D750
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #35740 üzenetére
Kis PD csukló szíjjal én is szereztem. Egybekent én se vagyok a nagy gyári szíj felhasználó. Van egy PD nyakpántom ha nagyon kell, ha meg dolgozom, akkor van egy bőr hámom, na az a legjobb cucc ha két váz kell.
-
randras_83
addikt
Az azért kemény hogy 64/8 GB-t megeszik. Mondjuk nyilván ez is attól függ hogy milyen összetett a feladat. Anno nekem a 32/4 GB fogyott el sűrűn, akkor jött a váltás. Mondjuk az is tény hogy ilyen gazdagon nem szoktam PS-ezni.
@Jahno: az nekem se nagyon szokott fájni, hogy mennyi ideig tart az export, akkor már kész vagyok. -
randras_83
addikt
Valahol az, mert ezek mögött ott szokott lenni az is. Azt sosem vitattam hogy nem működhet egy Windows több éven át stabilan, de az sem valid hogy két évig nem nyúlsz hozzá egy confighoz ha dolgozol vele, na és amikor változik hardverkornyezet akkor az tud problémás lenni. Persze nyilván ez azon is múlik hogy ki milyen igényeket támaszt a vas felé. A céges HP gépeim elvannak amióta nálam vannak ez is tény, mondjuk ráengedni nem tudok se egy PS se egy C1-et pedig a z újabbikon kipróbálnám csak kíváncsiságból.
@Timer: mire nem elég 8GB, amúgy??
-
randras_83
addikt
Ez is kicsit olyan mint régen a bármilyen hitvita pl Canon-Nikon, aztán egy idő után rájössz, hogy meg kene tanulni világítani, utána meg már mindegy milyen váz van a kezedben.
Nyilván mind a két platform tud bitang jó lenni. Évekig én se izgultam ezen sőt kimondottan nem szerettem az alma cuccait és elvoltam a gép folyamatos “barkácsolásával”.
Inkább igyunk egy sort úgyis jön a jó idő. -
randras_83
addikt
Nyilván ott is vannak nyűgök ezt nem is vitatom, lekopogom eddig én nem találkoztam komolyabb gonddal. Meg ugye kinek mi, amikor anno összeraktam az utolsó konfigom ideig óráig jó volt minden, aztán elkezdett lassulni a PS LR C1. Na ott jött a gondolat hogy ebből elég kb már csak a vga upgrade maradt volna, szóval eladtam az egészet és jött az alma. Az is lehet ez Adobe oldali probléma volt, bár abból a tekintetből, hogy szívtam miatta, teljesen mindegy, hogy mitől volt.
-
randras_83
addikt
Nincs is min vitatkozni ebben. Amióta dolgozom azóta csak jogtiszta dolgokkal operálok. És nyilván mindig van megoldás egy egy Windowsos nyűgre, ha felmerül (mindegy hogy éppen Windows vagy Adobe vagy más hiba miatt) na nekem ettől ment el a kedvem, keresgélni a megoldást, annyi fölösleges idő hogy fájdalmas. Ha abból a szempontból nézem hogy nem mindenki IT területen dolgozik, sőt akar tényleg csak végfelhasználó, na ott igazan tud kellemetlen lenni. Végső soron egy Windowsos vas messze nem lesz úgy optimalizalva mint egy almás cucc, ebben gondolom egyetértünk. Szóval nekem az volt a fontos és a döntő szempont, hogy ha bekapcsolom mert éppen kell akkor kérdés nélkül működjön az amire használom, ezt eddig tökéletesen hozza az M1-es Air. Mondom ezt úgy, hogy nagyon nagyon sokáig el se tudtam képzelni hogy almás gépet vegyek.
-
randras_83
addikt
válasz
Stauffenberg #34843 üzenetére
Teljesen egyetértek, én M1-es Air-en dolgozom, minden flottul megy, néha rádugom 27"-ra ha van kedvem, bár mostanában nem volt. Nincs időm bohóckodni a Windows baromságaival, meg fél évente újrahúzni a vasat és pakolni bele a végtelen mennyiségű RAM-ot. BTW nem rég beszélgettünk az LR topicban, ott simán olyan árban volt copfig, amiből kijön egy M1 pl.
Én azt mondom, hogy M-es bármi és 16/512GB, emellé kell egy NAS meg egy 1TB külső ssd és akkor és ott retusálok, meg dolgozom, amikor szeretnék.
-
randras_83
addikt
TFCD-zni jó dolog, emlékszem még Janó mit szívott egy egy komplexebb alkalom leszervezésével - bár lehet ez volt a baj -, anno amíg TFCD-ztem jöttek a lányok, viszont a csoportok tényleg tele vannak modellnek mondott nem modellekkel, akikkel azért nehezebb az élet, ettől persze ismerős csajokat lehet fotózni pusztulásig, ha van annyi. Van másik példa is aki elkezdte kicsiben, szerintem vagy 2-3 évig csak portfóliót épített TFCD projektekből, aztán ma ott tartunk, hogy kiírja hogy kéne és csak válogat.
-
randras_83
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #32266 üzenetére
Metroban simán lehet, magáncéllal, állvány és vaku nélkül - ahogy Jahno is írta.
-
-
randras_83
addikt
arra amit írtál, hogy beállítófény mellett mér a gép ha AWB-n vagy és a villanófény más színhőmérsékletű, ha viszont alapból beállítasz a fix WB-t a vázon és lefotózol egy szürkekártyát a modell kezében, akkor ott van egy jó és "konstans" kiindulási alapod.
sőt amúgy is jobb fix és helyes wb mellett fotózni, mindegy hogy villanófényről beszélünk, vagy állandóról, utólag csak az időt viszi az anyag összerakásánál. -
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #30469 üzenetére
Legközelebb szólj ha van stream, jövök én is.
-
randras_83
addikt
válasz
maxika2004 #30184 üzenetére
Simán lehet más hangja. Ahogy pl a Nikon d3200-d5300-d7100-d750 csak egy pár darab mindegyiknek más hangja volt. A legjobb a D5 sorozatban
-
randras_83
addikt
válasz
vihartigris #29919 üzenetére
Akkor csak en nem találom
usererror
Szerk.: Megtalaltam
-
randras_83
addikt
válasz
vihartigris #29916 üzenetére
Lehet rosszul emlékszem de a már ezek a butábbak se ingyenesek
-
randras_83
addikt
válasz
Teasüti #29881 üzenetére
Szerintem nem kell aggódnia mivel lóg a gép es nem arról vam szó hogy állványon van a váz és úgy csücsül rajta a zoom kitobi
. Pl a D750+70-200VR I is bitang nehéz sose volt gond velük. Nyilván állványon az obi volt ha ugy volt. Tény amúgy hogy az 50-140 is vicces súlyban, de nalam is csak úgy lóg ha eppen az van fent, mondjuk az is biztos hogy fél kezem rajta van általában.
Amúgy milyen griped van hozzá?
-
randras_83
addikt
válasz
Simulacrum #29849 üzenetére
Én most azt mondom hogy 35/56
-
randras_83
addikt
Nekem a másod vázam egy sima T1 szerintem teljesen ok a cucc meg most is.
Amúgy g szerintem az értelmesebbje kinövi ezt a köpködjük meg a masik gyártó rendszerét és rájön hogy tulajdonképpen teljesen mindegy mivel fotózol a lényeg a fényeken van hogy mivel rögzíted a megfelelően bevilágított témát az másodlagos. Persze minden rendszernek megvan az előnye hátránya ezzel jó ha tisztában van az ember, nekem mindegy hogy Canon Nikon Fuji Sony van a kezemben jó képeket mindennel lehet csinálni. Most éppen fujival dolgozom mert tetszik es kényelmes előtte öt évig meg Nikonnal fotóztam. Ennyi -
randras_83
addikt
X-trans III tól fölfelé tudja a C1 alatta meg van profil
Egyébként Lr is tud dolgozni a vázban beállított profilból.@Timer: igazából ha rawban lövöd akkor mindegy, én anno az adobe portré profilját használtam kiindulási alapként, aztán hajrá. Mondjuk ha jó a wb, akkor a bőrszín is jó lesz, nem árt ha van egy színhelyes monitorod is plusz egy szürke kártya ha nagyon nem akarod szem alapján
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #29803 üzenetére
De jó váltás
-
randras_83
addikt
-
randras_83
addikt
válasz
misirulez #29618 üzenetére
Bár nem vagyok videós de ha mindent fixalsz akkor az ev korrekció nem lesz hatással a képre/videora. Manualban maximum mutataja neked pl hogy -1/3 FE-vel hol lenne a helyes expo. Ergo ha beállítasz egy EV korrekciós értéket akkor manualban oda tudod állítani az expot a záridő-rekesz-erzekenyseg varialalsaval.
Plusz amit vond ir
-
randras_83
addikt
válasz
mikrofon #29546 üzenetére
Vettem véletlenül egy X-T1-et
, ami baromira megtetszett - a színek meg minden #classicchrome és elindult a kisördög, illetve amúgy is időszerű a vázcsere, már csak ha a Z5-re gondolok. A meglévő Nikon szettem mellé felépíteni egy hasonló fujit azért fájna most anyagilag. Van most 24;35;50;85;70-200 illetve pár játszós obi helios meg 135-ös Nikon.
Aztán arra jutottam, hogy kezdésnek egy ilyen szett jó lenne az X-T1 mellé:
X-T3
Fuji 10-24 F4
Fuji 35 F1.4
Fuji 50-140 F.2.8Később meg egy 56 F1.2
@Timer: en azért nem vetném el a használt motyót, főleg, hogy használtan a D750+N50 1.8 megvan úgy 350-400 között simán és még van egy 100-150 eFt a lélektani határig, amibe pont beleesik egy használt N85 és utána a régi vázadhoz képest leteszed az állad.
-
randras_83
addikt
válasz
Frisztaylo #29230 üzenetére
Én portréra FF vázat vennék, vagy a 7200-at (mer' Nikon
). Canon mellett szól hogy könnyebben tudsz rá régi obikat akasztani.
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #28940 üzenetére
Samy?
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #27407 üzenetére
emlékeim szerint az állítható annyira nem tuti, ha igen akkor meg csilliárd euró a cucc, inkább vegyél egy világosabbat meg egy sötétebbet.
-
randras_83
addikt
válasz
acsati #27359 üzenetére
A Zomei meg a QZSD kb egy kutya, nekem kintről van ilyen inkább ilyesmit nézz, amit linkeltél a képek alapján kb a hama szintjén van el kell engedni, nem lesz jó, szívás vele az élet, plusz felraksz rá egy DX vázat + egy 70-300-at és a 300-as végén mászni fog lefelé.
Amit linkeltem az elfogadható szvsz, anno a D750+70-300at megtartotta, már csak 70-200-am van amin van állványtalp így a súlyeolsztás sokkal jobb.
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #27303 üzenetére
a méhsejttől marad lágy a fény, csak máshogy szórodik kisebb terülere jut fény, ezért tudsz belőle kvázi "kilépni", ettől irányítottabbnak tekinthető.
-
randras_83
addikt
válasz
kelna91 #27292 üzenetére
Megmondom őszintén a szenzort én nem bántom itthon, az obihoz lenspen.
Ha jól emlékeszem amúgy a Sensor Swabot szokták ajálani.Az állvány nehéz kérdése, attól függ mit akarsz rárakni. Ha kintről rendelsz akkor valami nevesebb gyártótól, az olcsó light stand-eket kerüld el mert szívás lesz vele. Nekem van 3db Linco Zenith állványom, de ezek a Godox DS300 szettben voltak, lámpa+60x90-es boxal rendben elvan. Mikrosatból van egy háttértató szettem ami azért combosabb állványokból áll + egy harmadik állvány. Szóval meg kell nézni, meg tudni kell, hogy mit akarsz rárakni, minél stabilabb annál jobb...
ND-ből meg azt mondják az okosok, hogy fixet kell venni, dárgábbat.
Tudom, nem sokat segítettem,de na.
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #27272 üzenetére
Igen a VR a nikon stabija, 24 mpx-en már simán kevés tud lenni a reciprok.
szóval ISO fel aztán hajrá.
-
randras_83
addikt
válasz
Rapid136 #26764 üzenetére
Na igen de azért filmre kicsit drágább fotózni, tény hogy megvan a saját hangulata.
A másik fórumon épp 300 ezerből akar valaki portréfotózáshoz szettet venni és az internetről szedi a technikai infokat, pl. hogy MILC-et akkor vesz az ember ha kompakt méretű gépet akar és (csak) portréfotózásra jó.
Ezt nem is értem....
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #26733 üzenetére
Jaaaa....
Csak szólok, hogy a 120-as nagy
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #26641 üzenetére
Spec én szoktam 120-as oktában is villogni vele
-
randras_83
addikt
-
randras_83
addikt
válasz
#89309696 #26667 üzenetére
Fujinak APSC van meg középformátum, Sony milcben van APSC meg FF is ami érdemes, de én inkább a Fujit mondanám a jpg miatt. Meg ugye jó lenne tudni a keretet is.
Én nagyon gondolkodtam amúgy egy Fuji rendszerben is, csak két rendszert nem szívesen tartanék fent, így marad a Nikon.
-
randras_83
addikt
-
randras_83
addikt
válasz
Alabástrom #22738 üzenetére
pár linket én is megköszönnék!
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync