- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigsee
addikt
válasz
Speeedfire #24839 üzenetére
Monopodtól ne is várj sokat, legyen egyenes plusz menet a végén.
Sztem ennyi... Vakura passz, én Godox TT350o-t vettem, kemény 82 euroért. Mondjuk nekem e-m10 II-re kellett, nem tudom, hogy néz ki pl5-n.
-
bigsee
addikt
válasz
Speeedfire #24785 üzenetére
A4-es nyomtatópapírral ragaszd le, szétszórja a fényt.
-
bigsee
addikt
Ennél olcsóbban nem találsz. Jó még a Metz 400, de én sokalltam érte a pénzt.Semmi, azt hittem, hogy m4/3-hoz kell.
-
bigsee
addikt
Mást nem találtál?
Egyébként tökéletes lesz tanulni, max meggyilkolod (lejár a tükör szavatossága), mi baja lehet...??? Olyan, mint a Trabant: ha azt tudod vezetni, akkor mindent tudsz vezetni!
Addon: akksit próbáld meg csontra meríteni, majd tölteni jó 24 órát, amíg csak tudod, hagyd rajta. Egy kicsi "formázás" nem árt neki!
(Úgyse tudod lemeríteni, kikapcsol, mielőtt elfogyna a szusz - ha jól sejtem valamilyen Li akksi van benne, nem NiMH.)
-
bigsee
addikt
válasz
maxika2004 #24627 üzenetére
Tőlük megkérdezni esetleg?
-
bigsee
addikt
Tavaly végig levágott ujjú bicós kesztyűt használtam, ha fotóztam is. Nagyon nem is kellett a bőrkesztyű, elég is volt. Jó, persze nem Skandináviában kattingattam, csak a mérsékelt égövön. DSLR-hez - ha be volt nagyjából állítva - akkor jó a vastag kesztyű, ezekhez a mai mütyürökhöz már nem.
-
bigsee
addikt
A zavaró vizuális elemek helye szerepe.
Vélemény?
-
bigsee
addikt
válasz
mikrofon #24269 üzenetére
Csak ennyire lesz sötét...
Elvileg tudok majd mászkálni, hasalni és csúszni mászni. De csak ennyi obi van (még Teddpróbára sem játszik, 200 km-re van a legközelebbi Oly shop
)
Próbálok vakuzni is, ötből két kolléga, másik három elől meg elfutok max...
-
bigsee
addikt
Üdv! Legnagyobb örömömre meghívtak koncertet fotózni. A dilemmám az az lenne, hogy a koncert fotós cuccból mit vigyek.
Ilyen nincs is, csak az Oly e-m10 mk ii, om50f1.8, és a 12-50-es. Plusz meg a FT35f3.5 macro és a FT 40-150f4-5.6.
Azt olvastam, hogy nem igazán illik vakuzni ilyen helyen, így az Oly e-3 marad otthon, a nagy YN manuális vakuval együtt. Viszont van értelme elcipelni magammal az FT70-300-at, adapterrel, vagy vigyem hozzá a vázat is? Mármint az e-3-t?
Azt tudom, hogy egekbe emelt ISO-val fogok lődözni, legrövidebb záridővel és tágra nyitott pupillaval.
Egyéb segítséget is elfogadok!
-
bigsee
addikt
válasz
philoxenia #24230 üzenetére
Köszi, közben "sikerült" éles képeket is csinálnom
. *Ropi*: igen, gondoltam, obi-nként is változhat.
-
bigsee
addikt
válasz
Lassú Víz #24219 üzenetére
Ezt értettem:
"Szerintem ez a kép hozza azt, ami a fenti körülmények között egy 10 éves technikától elvárható."A többit nem.
Végülis, nem érdemes ebbe a technikába több pénzt belefeccölni (obik, tisztítás, stb...)?
*Ropi*: az üveg lehet csak backfocus-os, a gépnek nem lehet baja? (Sokan írják, főként dpreview-en, hogy állványon használt E-3-nál az AF modult tartó csavarzat lelazul, ezért elmozdul az AF érzékelő. Ennél elvileg nem volt ilyen probléma, nem volt sokat állványon.)
(Tervezem egy AF teszt végrehajtását, csak asszony kib*sz ha telerakom a szobát állványokkal, meg tesztábrákkal...
)
-
bigsee
addikt
Sziasztok!
Van ez a kép: [link]
Olympus E-3, 70-300 4-5.6. A vázat használtan vettem, nem ismerem a tisztasági állapotát, mármint a szenzorét. Szemre tiszta, illetve kifújkáltam körtepumpával.
Az obit fél év garral vettem, használtan, vétel előtt volt kipucolva szervízben.
Az éleséggel van gondom, a képen látszik is. Nagyjából kapáslövés, Bambi éppenhogycsak megállt egy pillanatra, amikor sorozatban rálőttem, de hasonlóak a képek, amikor van időm, akkor is. Az AF auto-n van, illetve kicsi érzékenységen, a normálon is ilyen.
Szerintetek egy szervizes szenzortisztítás segítene ezen valamit? Vagy ez ilyen...?
-
bigsee
addikt
Flick-eren miért nem látom a gép infóit úgy, mint másoknál? Csak egy "Show exif" van ott, ahol ennek kéne lennie...
-
bigsee
addikt
válasz
_seth_ #22536 üzenetére
Köszi, nem kell nézegető, az van. Csak azt akartam megszűrni, hogy mekkora fix obit lenne érdemes vennem, mi az a távolság, amit sűrűn használok.
Érdekes a progi egyébként, 35mm-re számolja ki az értékeket...
#22535 *Ropi*: LR-t is megnézem, köszi (nem csípom azt a progit, nem vagyunk egy hullámhosszon valamiért)!
-
bigsee
addikt
Hi! Ismertek olyan képrendszerező progit, ami tud szűrni pl. fókusztávolságra, vagy mondjuk rekeszre? A gépemen -win10 - lévő képekre gondoltam, persze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest