- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz
FerNandor #35675 üzenetére
Processzor AMD Ryzen 5 5500, 3600 Mhz, 6 mag, 12 logikai processzor
Telepített fizikai memória (RAM) 32,0 GB
VGA: Radeon RX550
Win11Pro
Nvme SSD-n a képek
A szerkesztés még elmegy, tudok ugrálni a képek között, az import is élhető (jó, hát 8-10 perc 200+ kép)
De az új AI Denoise az botrány! Egy képet 15-20 perc alatt csinál meg!
Próbáltam VGÁ-val és nélküle, nem oszt nem szoroz, hogy használja-e vagy sem.
Majd veszek egyszer egy erősebb gépet és hátha gyorsabb lesz majd. -
csacsi77
senior tag
Pont van egy a 220Voltban használtan.
+ egy jó kis kirándulós nagylátó hozzá.És közben befutott oda egy Sony A6300 is.
Lehet csemegézni.
-
csacsi77
senior tag
Teljesen elméleti volt a kérdésem a Pixinfórol, csak valamit kerestem és eszembe jutott, hogy megnézem ott is, aztán láttam a frissítési dátumokat és elszomorodtam.
Most még gépem sincs amúgy, eladtam mindent, már csak a személyes érdeklődés hajt a fényképezés felé, szívesen olvasgatnék magyar teszteket. -
csacsi77
senior tag
Tudom sokan szakmaiatlannak tartották itt és nem egyszer én is írtam nekik hibákról a cikkeikben. Ettől még régebben elég sok teszt született náluk, ha nem is perdöntőként, de azért adtam a tesztjeikre és a sok szempont, amit bemutattak igen is segített a választásban. Ha másban nem is, akkor az iso tűrésben, a termék közeli és minden oldali képeiben.
Egyébként az nem működik ilyen formátumoknál, hogy egy lelkes olvasó odaadja a gépét tesztelésre? Mondjuk veszek egy Sony A7C II-t és odaadom nekik egy hét tesztelésre, mert jófej vagyok. -
csacsi77
senior tag
Tudom konkurencia, de azért halkan, fű alatt megkérdezem.
Tud valaki valamit a Pixinfo oldalról? Hírek, újdonságok csak-csak vannak, de például fényképezőgép teszt utoljára a Nikon Z30 volt több mint egy évvel ezelőtt.
Ennyire döglődik az oldal? -
csacsi77
senior tag
válasz
#79484416 #34477 üzenetére
220Volt használt - itt bizományba és készpénzért is átveszik
Fotoptix Dávid - készpénz
Opticam - itt nincs személyes tapsztalat, de sok használt gép van náluk, mindig megállok a kirakat előtt csemegézni
Fotoplus használt - itt sem tudom hogy megy az adásvételNyilván használtpiaci ár alatt valamennyivel veszik be a dolgokat, de legalább gyorsan és nem kell hirdetgetni és várakozni.
-
csacsi77
senior tag
válasz
lugosi #34333 üzenetére
Nézd, én is Pratica LLC-vel 50mm f/1,8 - 29mm f/2,8 - Carl Zeiss Jena electric MC Sonnar 135mm f3.5 kezdtem. Akkor nagyon jó volt, ez volt kéznél. És születtek jó képek.
De tényleg megváltás volt az AF, amikor az első Nikon D50-et kézbe vettem. Azóta sem használtam manuál fókuszt, az más kérdés, hogy a szemem miatt már nem is tudnék.
Egy kezdőt semmiképpen sem szivatnék manuállal. Ha megvan bennea hajlandóság, akkor úgyis kipróbálja, ha nincs, akkor meg elvan a zöld móddal és fotóz kedvére.
Egy Sony A6000+kitobival remek képek születnek és megvan a jóérzés és a fejlődés lehetősége. de ha megmarad ezen a szinen akkor is rendben van. -
csacsi77
senior tag
válasz
szazbolha #34316 üzenetére
Mivel ortodox fotós vagyok tanuláshoz ezeket a szempontokat is figyelembe venném.
- legyen elsőre élmény a jó minőségű kép és a használat
- legyen a szettben manuális objektív.
- legyen a szettben fix fókuszú (nem zoom) objektív.
- legyen a szettben nagy fényerejű objektívAz elsővel teljesen, a többivel egyáltalán nem vagy csak részben értek egyet.
A másodikkal viszont nagyon nem. Én azt tapasztaltam az ismerettségi körben, hogy aki most ugrik be a fotózásba azt nagyon nem kéne terhelni a manuális fókuszproblémájávalszépségeivel. Elsőre legyen a fotózás könnyű, élményszerű és ezekből a pozitív élményekből építkezve lehet elmenni a tanulás és az elmélyedés felé.
De ha már az elején manuális fókusszal és képszerkesztés rejtelmeibe kell temetkezni, akkor az egy kevésbé motiváltat elriaszthat.
Elsőre egy zoom objektívet tartok jobb választásnak, mert ott ki lehet tapasztalni a fotózást és el lehet dönteni, hogy melyik gyújtótávolság érdekli a delikvenst.
A nagy fényerejű objektív jó lehet elsőre, mert lehet kreatívkodni és ámulni a háttérmosás krémességén, de szerintem ez már egy következő lépés a folyamatba.
Ám tudom, hogy ez örök vita itt a fórumokon, csak szerettem volna, ha személyemben egy mésik vélemény is megjelenik. -
csacsi77
senior tag
Amikor jösz vissza, akkor a zárt fotóstáskádat hagyd az előszobában/előtérben vagy bárhol, ahol átmeneti hőmérséklet van. A vázat+objektívet semmiképpen se vedd ki a táskából!
Legyen ott pár órát aztán behozhatod melegebb helyre, de még ott se nyisd ki. Így lassan melegszik fel a motyó és a pára is inkább a táskán kívül képződik. -
csacsi77
senior tag
válasz
eventus #32932 üzenetére
Itt meg tudod nézni, hogy melyik látószög melyik szenzormérettel és rekesszel hogy mutat. Bár ez egy DOF szimulátor, de minden látszik szépen rajta.
Most nézem, hogy ekkora gyújtótávolságokat itt nem lehet beállítani.
De van benne jópár nevesített objektív is. -
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
racskobalazs #32869 üzenetére
Csak hogy megjelenjen egy másik hang is.
Fotóztam ballagást, esküvőt, nyjgdíjas búcsúztatót, családi eseményt, keresztelőt, sportbemutatót. Mindehol szigorúan magánemberként, fizettség nélkül csak a magam kedvéért és a fotózás szeretetéért. Kikötöttem, hogy amatőr vagyok, ne is várjanak profi munkát.
Mindehol élveztem a munkát, nem volt teher és sokat tanultam belőlük. Ami kép jó lett, az pedig nagy örömöt okozott az adott közönségnek. A szarokat pedig töröltem, de azokból is okultam.
Egy 17-55 f/2,8 használtan azért nem egy óriási kiadás, én a helyedben biztos beszereznék egyet és használnám, de a fenti kikötésekkel.
Ballagásnál én arra figyeltem, hogy a ballagó (meg persze a rokonság) legyen a középpontban illetve az osztálya. Hiszen évek múlva úgyis az lesz neki emlék és nem a többi osztály. -
csacsi77
senior tag
válasz
racskobalazs #32854 üzenetére
Canon 17-55 mm f/2,8
Használtan 100-150 eFt között szokott lenni. -
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
BEndre34 #29630 üzenetére
Dávid rendben van, régóta csinálja az ipart, korrekt eladó. 6 hó gari van a termékein.
Ezt az obit pont én adtam el neki. Minden rendben volt vele. Némi por a lencsék között és van rajta egy karc, amit ha nagyon szőrszálhasogató vagy akkor látsz, ha nem, akkor észre sem veszed. Szűk rekesznél, ellenfényben esetleg látszik valami a képen is.
Karácsonykor vissza akartam venni tőle az obit, most már nem fogom. -
csacsi77
senior tag
Én továbbra sem értem, hogy mit keresel még. Ha portré fotózás a fő célod akkor két lehetőséged van. Az Nikon AF-S 50mm f/1,8 és az AF-S 85mm f/1,8. Ezek árban, minőségben tökéletesen hozzák azt, ami a portréfotózás lényege. Az egyik használtan 50-60 eFt körül van, a másik 100-120 eFt körül, de még újonnan sem vészesek. Ez a fotós körökben aprópénz, a többi dolgokhoz képest. Az 50-es aps-c-re való, ha gondolkodol FF-re váltáson, akkor meg a 85-ös. Igen mindkettővel távolabb kell lépni az alanytól, de legalább van tere neki és neked is mozogni, nem vagytok egymás szájában.
-
csacsi77
senior tag
Ha jó portréobit keresel, akkor a Nikon AF-S f/1,8 50 mm és 85 mm-es obikat nézd meg. Az első APS-C-n egy kistele, míg a másik már egy rendes tele tartomány és FF-re is jó lesz, ha továbblépnél a 3500-ról a későbbiekben. Mindkettőnél szép háttérelmosást kaphatsz és elég éles mindkettő, hogy a szempillákat és az arc hibáit is láthasd, majd kozmetikázhasd PS/PS LR-ben.
Az áruk sem olyan vészes, pláne használtan. 100k alatt csak az 50 mm-est kapod meg. -
csacsi77
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #29394 üzenetére
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
bghistvan #27761 üzenetére
Elmosott hátteret úgy tudsz csinálni, hogy a rekeszértéket f/2,8-on hagyod fixen. A legnagyobb zoomot használod, ami csak lehetséges. Azért mondom hogy ami lehetséges, mert ekvivalens 600mm-es a legnagyobb gyújtótávolságod, ott már esélyes a bemozdulás és nagyon messzire kell állnod a fotó témájától. Tehát ami lehetséges legnagyobb és ami még fontos, hogy az alany háta mögött minél messzebb legyen a háttér. Persze az sem árt, hogy ne vaksötétben fényképezz, de ugyanúgy a verőfényes napsütés sem az ideális. Mondjuk egy napsütötte, szép napon az árnyákban lévő fotóalany a legideálisabb.
Az iso és a záridő az elmosás szempontjából nem érdekes.Magasabb iso értéken fényszegény környezetben tudsz fényképezni, de növekszik a képzaj, míg a záridőnek a mozgás befagyasztásában van szerepe. Táncoló embereket 1/125-500 s idővel fényképezel, de mondjuk egy éjszakai látképet állványról 30 s-el. -
csacsi77
senior tag
A58, A68, A77 Mark II már a multi interface csatlakozóval szerelt SLT-k voltak. A rágebbi modelleken volt a régi Sony/Minolta vakucsatlakozó. Az újat könnyű felismerni. Úgy néz ki mint egy szabványos vakupapucs. Középen van egy elsütő érintkező és a talp elején takarásban a sok érintkező.
Ilyen a régi csatlakozó.Itt láthatod a sok lábú érintkezőt.
A mai gépeken már csak az új csatlakozót találod. És az általam linkelt vaku is ilyen. Egyébként azért multi interface, mert mást is rárakhatsz. Pl.: mikrofon, lámpa stb.
-
csacsi77
senior tag
válasz
gerenda110 #27520 üzenetére
Például egy ilyet: Godox TT350S
-
csacsi77
senior tag
válasz
kuruc01 #27154 üzenetére
Ha vakuban gondolkodol, akkor az előbb említett Godox jó lehet. Ennél is olcsóbban találhatsz Meiker MK-320 vagy Neewer NW-320-as vakut bagóért. Használtan kb. 12-15 eFt, de újonan is megrendelheted ebay-ről kb. 16-17 eFt-ért. Én több rendszerhez is használtam et a fajtát, teljesen jó eredménnyel. Nem egy világbajnok, de plafon felé fordítva remek képeket csináltam a családról.
Az 55-200 obi a vége felé már f/5,6-os fényerejű, az mér nem túl sok, nyilván bizonytalanabbul talál AF-et. Ez ilyen, el kell fogadni, azért az árért nem fogsz jobbat találni. -
csacsi77
senior tag
válasz
kuruc01 #27152 üzenetére
Még véletlenül se. A Nikon D3300-nak közmegállapodással nagyon jó szenzora van, míg a Canon 1300D-ben az 550D-ben debütált 18 MP-es szenzor van, ami egy 2010-es gép.
Hobbifotózásra szerintem tökéletesen megfelel a Nikon. Ha AF-P obival használod, akkor van egy kicsi, halk kitobid, amivel átlagos, családi videókat is csinálhatsz. Ha veszel mellé egy-két fix obit (35 vagy 50 mm) és egy vakut, akkor szinte mindent meg tudsz oldani vele. Ha tele kell, akkor is van átlagosan jó Nikon tele (55-200 mm).
Canonnal nem lennél semmivel sem előrébb, csak buknál egy csomó pénzt a váltáson. -
csacsi77
senior tag
válasz
RexMaximus #26643 üzenetére
Én a D70s-el voltam így. Eladtam egy Sigma 28-105 f/2,8-4-es obival egyetemben. Most meg úgy dédelgetném....
-
csacsi77
senior tag
válasz
GoTReX #25606 üzenetére
Anélkül, hogy egy kicsit is értenék hozzá.
Ha termékfotózásra kell gép, akkor ott nem csak a váz a lényeg. Kell hozzá egy jó tárgysátor, megfelelő világítás, állvány stb.
Az említett Sony-ra egy fillért nem pazarolnék. Ha már szóba került a Canon 500D, akkor arra vennék egy 50mm f/1,8 STM obit, rátenném állványa, beállítanám a rekeszt f/5,6-ra ás a jól megvilágított, semleges háttér előtt, a tárgysátorban, plexi lapon árválkodó terméknek jól kifényképezném a szemét. ISO minumumon és hidd el, hogy az említett Sony borzalom labdába sem rúgna. -
csacsi77
senior tag
válasz
PerczelZita #24138 üzenetére
Tedd fel a polcra dísznek és keress másik gépet.
Az áránál már a buszjegy is többe kerül, amiért elvinnéd egy szervizbe, ahol közölnék veled, hogy már rég kifutott modell és nem foglalkoznak vele. -
csacsi77
senior tag
válasz
nagybá #23270 üzenetére
Esetleg egy Panasonic FZ300?
Végig fényerős optika, ha videózni kell, attól sem jön zavarba, stabilizátor is van és moderált pixelszám a relatíve zajmentes képekért..
Cserébe jóval túl van a kereten, de ha megtoldja, akkor hosszú időre hű társa lehet. Talán még egy pótakku beszerzése nem árt és kész is van. -
csacsi77
senior tag
válasz
RoyThealter #23035 üzenetére
Értelme van. Ha arról az L-es üvegről van szó, akkor annak szép képe lesz.
Látószögben nagylátó oldalon veszítesz, tele oldalon nyersz.
Azt neked kell tudnod, hogy melyik látószöget szereted jobban. -
csacsi77
senior tag
válasz
maxika2004 #22805 üzenetére
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
Egyik sem. Vegyél Panasonic milcet.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Megane2000 #22095 üzenetére
Növekvő sorrendben:
1100-1200-1300D-(100D)->550-600-650-700-750/760D->60-70-80D->7D Mark I-II->6D->5D Mark I-II-II->
5Ds(r)->1D Mark I-II-III-IV->1Dx Mark I-II
Elejétől a vége felé komolyodik, de vannak kivételek. Pl.: a 7D előbb van a sorban, mint a 6D, de csak azért mert APS-C méretű a szenzora. Ezt leszámítva sokkal komolyabb, mint az egyszerű, de FF-szenzorú 6D.
A 100D is kilóg a sorból, az a legkisebb méretű Canon DSLR, valahol a belépő kategória tetején.
Szándékosan írtam ide a régebbi modelleket is (nem mindet!!), hátha úgy könnyebb lesz a választás és az eligazodás. -
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
KelemenUhr #21699 üzenetére
Többszörösébe fog kerülni, mint amit a gép ér. Már leírták régebben, hogy ezzel alaposan melléfogtál. Egy közel 10 éves, 1/1,8"-os, 8 MP-es érzékelős ősöreg géppel nem öröm lesz a fotózás, hanem kínszenvedés. Az egy dolog, hogy úgy néz ki mintha "komoly" gép lenne, de nem az, eljárt felette az idő.
-
csacsi77
senior tag
válasz
t72killer #21651 üzenetére
Még annyit, hogy ha még nincs meg az obi, akkor érdemes az STM verziót venni. Gyorsabb, halkabb és pontosabb fókusz.
Szabadban inkább spot-mérést használnék a baba arcára, de ez nem szentírás, úgyis a környezet határozza meg.
A rekeszt f/2-2,8-on hagynám, ott már jó lesz az élesség és még elfogadható a háttérelmosás. -
csacsi77
senior tag
válasz
horvath.adam #20994 üzenetére
Nem túl öregek ezek a modellek?
Ha itt szétnézel sokkal újabb szenzorokkal ellátott gépek közül választhatsz.
Én személy szerint nem venném meg a Sony-t és az Olympust, midkettő halott rendszer. A Canon 20D meg tényleg öreg már. -
csacsi77
senior tag
válasz
freelanced #20478 üzenetére
Eredeti Samsung és Sandisk CL10-es SDHC. Nem mikro, nem adapter, nem Kingston.
-
csacsi77
senior tag
válasz
spiky03 #20128 üzenetére
A 700D felára csak akkor éri meg, ha viszonylag jó, gyors és pontos AF-el akarsz családi videókat csinálni vagy sokat komponálsz az élőképen.
Ha a videózás nem izgat, akkor nyugodtan vedd a 600D-t, a képek pont olyanok lesznek, mint a 700D-vel (na jó a 700D-ben több keresztszálas fókuszpont van, a 600D-ben meg csak egy darab, de a fotósok 98%-a úgyis csak a középsőt használja). -
csacsi77
senior tag
válasz
szabolcs83 #20009 üzenetére
Ha fontos a nagylátó, akkor a Canon 10-18 STM a te obid. Azt mondják jó a képe és olcsó is.
Ha nem használod ki a tele véget és megelégszel egy rövidebbel is, akkor a 18-135 STM-re válthatsz és eladhatod a 18-55 STM-et és a telét. Így lesz egy jó képminőségű mindenesed és egy remek nagylátód. Fényerőd kevés lesz, de tájképnél szabadban ez nem szempont, beltérben meg ISO emeléssel vagy vakuval áthidalhatod azt a kis hátrányt.
APS-C-re a 17-40 nem túl jó, de Ropi majd mindjárt megerősít. Én hiszek neki. -
csacsi77
senior tag
válasz
maxika2004 #19537 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened.
Az FZ 200 egy bridge gép annak minden előnyével és hátrányával. DSLR-szerű fogás, nagy zoom, remek fényerős optika, egyedi kezelőszervek, kihajtható, elforgatható LCD, jó videó és RAW formátum, DE kicsi érzékelő.
Az LX7 egy csúcskompakt. Zsebre dugható, remek fényerős objektívvel, kicsi zoommal. Nagyon jó videós képességgel, RAW-támogatással, felcsatolható elektronikus keresővel és NAGYOBB érzékelővel.
Nekem az LX7 lenne a jobb, de ez csak az én személyes véleményem. Az FZ 1000-el jobban járnál, de annak az ára húzósabb is. Az LX7 helyett meg lehetne egy GX1, aminek nagy az érzékelője csak oda még kell egy objektív is. -
csacsi77
senior tag
válasz
masterful87 #19002 üzenetére
Szóval adott egy Nikon D5100, és a kérdés, hogy melyik objektívvel látnék messzebb? A sima DX-re való 55-300-zal, vagy a tudtommal tükrösökre való G-s, 70-300-zal?
Az 5100 is tükrös és az 55-300 is G-s. Olvasgass még a témában. Nem kioktatás csak saját tapasztalat. Mindig lehet újabbat tanulni.(#19005) masterful87
Nem lát sokkal messzebb. A 105mm ekvivalensen 105*1,5=157,5 mm. Ez több, de elhanyagolható mértékben.
A nágylátó végén viszont az a 3 mm sokat számít. 18*1,5=27 mm. Nagylátó tartományban minden mm számít. -
-
csacsi77
senior tag
Itt a tökéletes bridge......
Ha nem lenne itthon egy Canon 700D, akkor nagyon vágynék egy ilyenre. Lehet még így is.... -
csacsi77
senior tag
válasz
*Ropi* #17947 üzenetére
Szívesen kölcsönadom neked, ha érdekel.
Az én benyomásom az, hogy SZUPER!!!!
... és még olcsó is... -
csacsi77
senior tag
válasz
*Ropi* #17908 üzenetére
Rpoi
Miért van az, hogy az 500-ast senki sem említi? Se te, se más fórumokon és ajánlásokban?
Nekem nagyon bejött, jobban élvezem, mint a Canon 430 EXII-t. Jobb a kialakítása, biztosabbak a gombok, ami szolgáltatást nyújt pedig nekem több mint elég.
No offence csak kérdezem. -
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Ha valaki használt már Panasonic cserélhető obis géphez manuál vakut, akkor meg tudná mondani, hogy a középérintkezős vakusaruja elvillantja-e a Yongnuo YN-560 III-t (vagy korábbi változatai) ?
Válaszokat előre is köszönöm!Szerk.: G5 vagy G6 érdekelne
-
csacsi77
senior tag
Én a FastStone Image Viewerrel szoktam, nekem bejön.
Szerkeszteni is lehet a képeket, vágni, forgatni, mindenfélét állítani. Nem rossz. Ha nem ismerném az LR-t és csak JPG-be fotóznék elég is lenne, bár még a RAW-okat is meg tudja jeleníteni. -
csacsi77
senior tag
válasz
WhiteWalker #17198 üzenetére
Akkor itt van ez a Sigma... garival.
-
csacsi77
senior tag
válasz
WhiteWalker #17196 üzenetére
Ha van időd kivárni, akkor a Yongnuo YN-500 egész jó. Nem drága és egy kollégám szerint (aki használja is) nagyon jó.
-
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #16596 üzenetére
Én sem akarok háborút. Imádtam a Nikon D50-et és a D90-nel sem volt bajom. Sőt a D70s is bejött, szerethető volt nagyon.
A Nikon 18-105 nagyon jó átlagobi és az ára is rendben van. Olcsóbb, mint a 18-135 STM. De az STM gyors és hangtalan fókuszálása és az kicsi plusz átfogáskülönbség szerintem indokolja a magasabb árat.
A fix 35 és 50 mm-ben igazad van, az valóban jobb Nikonnál és olcsóbb is. Van a 35mm-nek az a fókuszgondja a D90/7000-rel, de a Canon 50mm F/1,8 meg tényleg átlag alatti építési minőségű, AF sebességű. Mondjuk ott van a 40 mm F/2,8 STM, az azért elég jó és az ára sem vészes, jó kis pancake obi.
Nagyon szeretem a 70D-t, de ha D7000/7100-am lenne, azzal is pont úgy meg tudnám lőni, amit most tudok és azokkal sem tudnám azt, amit a 70D-vel sem. Ha tehetném vennék is egy D7100-at csak úgy és egyik nap ezzel lőnek, a másik nap azzal... -
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #16593 üzenetére
Igen ezt a Canon lemaradt dolgot már sok helyen olvastam. Csak nem értem miben.
Lehet egy DXO-mérésen vagy a DP-n egy grafikonon 5% - kal kevesebbet kap, de arra, amire egy átlagos fotós használja nem hinném, hogy kevésbé lenne jó.
A 18-135 STM-es obit nagyon jónak tartom, tele kategóriában ott a 55-250 (ennek is van STM-es verziója). Sőt a 18-55 STM is egész jól használható. Egyik sem horror árkategória.
Ha meg kell a fényerő, akkor úgyis Tamron 17-50 F/2,8 nonVC-t ajánlják. -
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #16591 üzenetére
Csak azért, mert Nikonod volt.
Ha mondasz keretet, amit ráköltenél, akkor mondunk konkrét gépeket. -
csacsi77
senior tag
válasz
Novics #16585 üzenetére
Megértem ellenérzésedet a kihajtható LCD-vel kapcsolatban, nekem is volt. Addig, amíg nem használtam. Aztán hogy kipróbáltam, az lett a kedvencem. Számtalan helyzetben nagyon jól jött és kényelmes volt, pláne az érintőkijelzővel használva verhetetlen számomra. Tiszta parában vagyok, hogyha kijön a Canon 7DMII, azon biztos nem lesz ilyen feature és a fene meg fog enni és álmatlan éjszakáim lesznek, hogy kell-e majd így vagy sem.
Írtad korábban, hogy a kukucska kell neked, ezért mindenképpen DSLR. Azért a jó EVF-et se zárd ki a dologból, ezek az 1M pixel feletti EVF-ek már nagyon jók lehetnek. Sajnos csak pár próba lapján beszélhetek, amiket üzletekben ejtettem meg, de méretben és használhatóságban szerintem rendben vannak.
Épp egy ismerősöm kérdezte meg mostanában, hogy milyen gépet vegyen és az ajánlottak közül végül ő a Pana G5-öt választotta. Ha jó áron van, az is lehet befutó vagy a mostani árbajnok a Nikon D5100+18-105 obi esetleg egy jóárasított D7000. -
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #16581 üzenetére
Azért ennyire már ne legyen szar a Canon...
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
stargazer #15501 üzenetére
Tökéletesen egyetértek jjeahh előző hozzászólásával. A személyes tapasztalat a legfontosabb. Ne sajnáld az időt és menj egy Media Marktba vagy nagyobb fotósboltba, ahol többféle gépet is kézbe vehetsz. Úgy gondolom, hogy a képminőség már jó pár éve elérte azt a szintet, ami tökéletesen megfelelő egy átlagos, csak a családnak és a maga kedvtelésére fotózgató embernek. Ezt Dpreview oldala is alátámasztja, ahol a jó régi és a legalapabb belépőnek számító Canon 1100D képminősége is bőven vállalható még ISO 1600-on akár A4-es nyomtatáshoz is. Úgyhogy szenzor szinten szerintem semmi sem korlátoz. Na itt jön a személyes élmény. Ha nyolc-tíz gép ki van rakva egymás mellé, akkor már el tudod dönteni, hogy melyik áll kézre, hol vannak a gombok és az neked mennyire felel meg.
Mindenképpen menj el akár többször is és csak azután dönts.
A Canon 70D-t csak azért raktam be, mert ez egy álmom, amit meg szeretnék venni majd. Persze még nem is kapható, de nagyon reménykedem egy jó karácsonyi 0%-os THM-es akcióban. Nem azért mert már kinőttem volna a 700D-t, hanem mert tetszenek a nagyobb vázak, a sok gomb rajtuk, a robosztus külső. Afféle e.pénisz növelés, nem is tagadom. Nem hinném, hogy jobb képeket csinálnék majd vele, mint most a 700D-vel.
Amitől jobbak a képeim, az a tapasztalat és az utómunkába fektetett energia. Már régen csak RAW-ban fotózom és nem sajnálom az időt arra, hogy elpepecseljek a végeredménnyel. És ami a legfontosabb: bátran használom a DEL gombot. Ami nem tökéletes nekem azt törlöm. Így lehet hogy 300 képből csak 25 marad végül, de az olyan, amilyet én szeretnék és egy jó nyaralást annyiből már be is tudok mutatni ismerősöknek, ha kíváncsiak rá. Legalább nem unják el magukat.
Ezt egyébként láttad? Ha a csúcskompakt kategóriánál maradnál, akkor ez is egy remek alternatíva.
A Sony SLT rendszere kilóg a DSLR-ek sorából. Van tükör, de fixen rögzített. A beeső fény nagy rész vetül csak a szenzorra, a kisebbik hányad az AF-meghatározásra kell. Vagyis kevesebb fényből gazdálkodik a szenzor. Ez a gyakorlatban nem jelent akkora gondot, elméletileg. Sajnos az én személyes tapasztalatom azonban más. Elmentem egy Sony márkaboltba és megfogdostam az SLT A77-et. Nagyon tetszett, baró kis gép (inkább nagy). Ám amikor ISO 6400 lőttem vele pár képet, akkor csalódás volt a végeredmény. Nagyon mosott és kevés részletet tartalmazó képet láttam viszont, még a többi DSLR-hez képest is. Nagy csalódás volt, pedig az én fejemben is megfordult, hogy váltanék SLT-re.
Summa summarum: tapizz és gondolkodj. Aztán tapizz és megint gondolkodj. A lényeg, hogy ne bánd meg a döntésed és feleslegesen ne fektess a fotózásba pénzt, ha nem érzel biztos elhivatottságot a folytatásra. Ebből pedig vagy egy nagyon olcsó, használt Canon 1100D a végeredmény vagy egy csúcskompakt, ha nem akarsz nagyon belelendülni, de fontos, hogy jobbak legyenek a képeid az átlagnál és van 130-150 eFt-od. -
csacsi77
senior tag
válasz
stargazer #15499 üzenetére
Az Olympusnak szépek a jpg képei. Akkor mégiscsak X20 lesz a dologból. Az érzékelő viszonylag nagy, azzal nem lehet baj.
Ezen az oldalon több különböző gépet tudsz összehasonlítani ugyanazon a tesztképen, különböző ISO-érzékenységi fokozatokon. Nagy segítség a különböző gépekből kiesett képek összehasonlítására. Szerintem az X20-as is teljesen jó.
Itt egy X20-as teszt, olvasgasd, ha még nem tetted meg. -
csacsi77
senior tag
válasz
stargazer #15493 üzenetére
Mindenképpen tapizz egy Media Marktban.
Én egy Canon 700D-t használok a korábban említett 18-135-ös obival. Nagyon imádom és mindenre jó nekem. Egyetlen baja számomra, hogy kicsi a váz még kiegészítő markolattal is. A videója szuper, az STM-es obi hangtalanul és gyorsan fókuszál. Az átfogása szinte mindenre jó és a képminőség is nagyon rendben van. Igaz nem egy L-es optika (Canonnál így jelölik a profi obikat, piros csíkkal), de nem is kerül annyiba, ám átlagember számára akár A4-es nyomatoknál is szép eredményt ad.
Én sem nagyon akarok obit cserélgetni, de ezzel nem is kell. Egyszer majd szeretnék azért egy 70-200mm-es f/4-es teleobjektívet, mert imádok portrézni.
Később talán kelleni fog még egy vaku is, beltérben plafonra villantva természetes hatású képeket ad, kültéren pedig eltünteti az árnyékokat, amiket az erős napsütés okoz.
Ha vonz esetleg az éjszakai fotózás, akkor még egy állványra is szükséged lehet. Meg persze egy táska, hogy mindent eltegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest