- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Srácok, aki kenfaith.co.ukrol rendelt bármit az meg tudná mondani kb milyen atfutassal szamoljak? 1-2-3 hét?
-
Balinov
titán
Sracok, eglobalhoz hasonló sxurkeimport oldal mi a megbízható manapság? Eg asszem pár éve lehuzta a rolót, utoljára o12-40 lett tőlük.
Esetleg mpb.Comhoz hasonló? Oly vázat néznék köszi
-
Balinov
titán
válasz
Moonwolf #29593 üzenetére
erdekes. specko szerint tamogatja az sdxd kartyakat, szoval az nem lehet gond.
Meg tudod win alatt fat32-re formazni? Esetleg SD Formatterrel
-
Balinov
titán
Sracok, az ingyenes NIK plugin kollekciobol mi az az utolso verzio ami naprakesz creative cloud-os PS/LRCC komboval egyuttmukodik meg?
-
Balinov
titán
válasz
Zoli bácsi #29448 üzenetére
Nagy nikonos topikban próbáltad kérdezni?
-
Balinov
titán
válasz
Fr@nkieWilde #29394 üzenetére
Ha számít a gyengébb fények mellett is tűrhető fénykép én a f1.8 + 1/2.8" 1.25umt választanám
-
Balinov
titán
válasz
Fotonhámozó #29380 üzenetére
Koszi Fotonhámozó, ez igen hasznos!
Igazabol egy Praktica, Schneider Kreuznach a CPL, nem egy Hoya, de az evek alatt, amikor hasznaltam nem vettem eszre szornyu color cast-ot (igaz, nem is volt retina kijelzo, csak fos TN). Az ND egy 67mm-es Haida PRO II MC (eredeti) amivel meg kulonosen meg vagyok elegedve.
A projekt jovo het utani heten lesz, stayacation-ra megyunk az Atlanti oceanhoz (Ring of Kerry, Dingle, esetleg Skellig Michael. Idojaras kb orosz rulett, ha borus, akkor a CPT onmagaban is eleg, viszont ha az 5 nap alatt szerencsenk lesz, es napos ido is lesz, akkor kellhet a kombo. S
-
Balinov
titán
válasz
-FreaK- #29377 üzenetére
miert pont erre (is) ne lenne?
Kerdes a nagyerdemuhoz. Az okot most ne vitassuk, de ha van egy ND1000-es es egy CPL szuro, amit egyszerre szeretnek felcsavarni (raadasul step up ringgel - 62mm->67mm) van barmi jelentosege, hogy melyiket csavarom melyikre?
Annyit latok benne, hogy valszeg erdmesebb a CPL-t rakni legelore, utana az ND-t, mert igy tudom allitani a CPL hatasat
B
-
Balinov
titán
Bocs a felig off-ert.
Szoval Epson tintasugaras nyomtato, fotonyomtatas, fotopapirra. Mennyire szamit, hogy milyen gyarto fotopapirjat hasznalom?
Epson matt fotopapir van, vettem egy kisebb csomaggal kiserletezni, eddig tetszik az erdemeny, de itt picit dragabb, mint 3rd party (noname, vagy pl Canon matt papir).
B
-
Balinov
titán
Sracok, ROPI! felig off.
Ugy alakult, gyermeknek tavsuli es sajat reszre doksi, fotonyomtatas kezelesre be kellett ruhaznunk egy Epson Expression home XP-5100-re.
Altalanos, akar szines, cuccokhoz kivallo (szandekosan nem a legolcsobbat vettuk) es itt jon az otlet, mivel fotot is tud, rendeltem epson fotopapirt, hogy majd 1-2 szebb emleket szakszeruen ki tudjunk nyomtatni (sima A4-es masololapra nyomtatva elegge kekesbe hajlik, kontraszttalan, de teszkos papirnal nem tudtam hirtelen jobbat beszerezni)
Remlik, valamelyik YT-os fotos tutorialban lattam, hogy a nyomtatora is hasznalnak ICC profilt.
Namarmost, hogy, honnan tudnek letolteni XP-5100-hez icc profilt? Epson oldalan nincs ehez a modellhez. Vagy mivel nem dedikalt fotonyomtato, felejtsem el es maradjak a nyomtato control paneljenek buvolesenel?
udv
B -
Balinov
titán
válasz
laskr99 #29169 üzenetére
Ja, hogy asztro a cel, oda szerintem ez a kategoria keves lesz, inkabb az asztrofotos topikban kezdenek el kerdezoskodni, hogy aki APS-C-vel asztrozik, az ki mit ajanl.
Szvsz sima tajfotora a Vanguard jo, de asztrora, akkora ekv hosszon igazan a tobb 100€-s kategoria ami neked kellhet
-
Balinov
titán
válasz
laskr99 #29167 üzenetére
Milyen cucc ala? Tudnal linket adni?
Nekem van egy Neewer gombfejem, alig nagyobb, mint a gyari Induro szettbol a gombfej, viszont atom tank tartos (Oly EM1MK1 + 12-40pro cucchoz).
Gyanitom ott keszul, ahol a markas es draga cuccok, legalabbis a gombfejnel meg mernek a fel Parlament eletere eskudni, hogy lattam ezt mar brand gombfej tesztben.
-
Balinov
titán
válasz
Bogyó bá' #29152 üzenetére
Nova 160AW-m van, ugy 10 eve, iszonyat strapabiro, rengeteget van hasznalva, nyaralaskor, kirandulasokkor. Irorszagban elek, szoval esoteszten is atment nemegyszer. Semmi gondot nem okozott a benne tarolt cuccoknak. 180AW picit nagyobb, de nekem a 160AW-ban - neha szukosen ugyan - elfert a D5000+18-105VR, majd D90+18-105VR+50/1.8D, kesobb Pana G3 + Sigma 19, meg kesobb az EM5MK1 + sigma 19+30mm+femadapterrel a Nikon 50-es, utolso par evben meg az EM1MK1 (gyari grippel, mikor meg jo volt) + O12-40pro-val, O40-150R-el, O60-al es Sammi 7.5 halszemmel. Zsebekben elfer par memkartya gyari plasztik tokokkal, Lenspen, vezetekes kioldo, kis O gyari mokusvillanto, 3 tartalek akku, meg egyeb cuccok turazashoz (pl. 0.5L-es viz, pzs, szelet Snickers (cukorbeteg vagyok, valaminek mindig kell nalam lenni).
Vallpantja kenyelmes, hosszu, egesznapos caplatasoknal sem bantja a vallamat, nyakpant is strapabiro muanyag, 10ev utan latszik, hogy viseletes, de abszolute tart meg most is
180-as valamennyivel nagyobb, valszeg ha mostani cucchoz vennek, akkor legalabb 180-at vennek, vagy Szabihoz hasonloan Lowepro hatizsakot
udv
B -
Balinov
titán
wow...Fuji S5600..Ismerosunknek ilyenje volt ezer eve, mikor meglatogatott. Ha napos ido volt, lehetett vele ertekelhetot fenykepezni, de nem optimalis fenyviszonyok kozott...hat...igencsak felejtos eredmenyt produkalt. Honorra +1
-
Balinov
titán
válasz
Fr@nkieWilde #29122 üzenetére
Vlcvel próbálnám meg
-
Balinov
titán
Tobb helyen olvastam rola, jokat irnak, megbizhato. Ne legyen hamar, de ha lekonyokol az EM1em, innet lesz masik hasznalt vazam az tuti
bugizozi: nagyon szivesen, sajna gyakorlatban nagyon kevesszer probalkoztam, igy a YT videok informativabbak, mint en lennek
-
Balinov
titán
válasz
bugizozi #28922 üzenetére
Szia
valami ilyesmire gondoltam. Gavin Hoey, Thomas Heaton vagy Michael Breitung
Igazandibol meg a kezdo topikban adtak az otletet, fenyes nappal, m43-on az ND1000-es Haida sem volt eleg, rekeszelnem kellett F11/F13 fole, de akkor mar a kepminoseg rovasara ment a diffraktacio miatt.
Azt hiszem ennek apropojan jjeah kerdezte, hogy miert nem csinalok egy normal zariods, akar ND nelkuli kepet a statikus sziklakrol, kavicsrol, egyet meg csutra rekeszelve (es/vagy ND mellett) a vizrol, es maszkolassal a kettobol egy expot csinalni.
remelem segitettem valahogy
B
-
Balinov
titán
Nem biztos hogy annyi expot kell stackelni.
Pl csinálsz f5.6on, Max 8.0n egy expot, ahol a kornyezo táj borotva éles, nd nélküli, aztán pl szűrővel vagy anélkül egyet f13 f16 környékén, hogy növeld a vízes, felhős expo zaridejet.
Aztán csak 2 expobol kell stackelni a veglegest.
Egy cpl is segíthet adott esetben
-
Balinov
titán
Neewer-bol nekem egy tripod ball head van, massziv mint allat. Gyanithatoan ugyanott keszul, ahol a nevesebb gyartoke, csak rebrandelve terjesztik.
Viszont en ND-bol nem vallalnam, be, Haida MC-s, ND1000-es szvsz meg mindig jo ar/ertek aranyu, jo minosegu, minimalis color cast (vigyazzat, hamisitjak, origi hologramos matricas dobozban van. Celszeru megnezni, obijaid kozul melyiknek van a legnagyobb szuromerete, es ahoz tartozo meretet megvenni, a tobbire meg step-up/down gyuruvel applikalni.
Nappali fotokon fenyes nappal selyemszeru vizet, elmosodott felhoket ertesz ,vagy mondjuk 1.8-on fotoznal portret tuzo napon, csak a vaz nem tud olyan gyors expot, ahol ne egne ki? Mert akkor ND1000-esnel kisebb lesz valszeg a jo
-
Balinov
titán
válasz
flash- #28782 üzenetére
Nagyon szivesen. Magyar fronton en csak Budai Petur-t ismerem, ahogy vihartigris is ajanlotta. Konyvben nem hiszem hogy talalsz, plane, hogy most az Adobe par LRCCC revizionkent tol egy-egy uj feature-t. Dr. Pétery Kristóf fele LR 4 konyvem megvan, az hasznos volt, de a 4.x foverzio lassan neandervolgyisen regi
-
Balinov
titán
válasz
flash- #28775 üzenetére
Szeva
en ezket kovetem eleg reg ota.
Anthony Morganti
Photos In Color (foleg a regebbi videoibol tanultam eleg sokat)
Serge Ramelli (ugy 1-2 eve mar nem nagyon kovetem, kicsit sokat nyomja magat, meg a fizetos PS/LR course-jait
Lonely Speck
Mark Denney
Julieanne Kost. Adobe Evangelist, kb beteve ismeri az LR/PS-t, nagyon sok hasznos video van tole, mar LR4.x ota kovetem
PixImperfect. Foleg PS orientalt de van csomo LR videoja is. Umesh fasza csavo, no bullshit, lenyegretoro es intuitiv
Robin Whalley, LR/PS mellett rengeteg videoja van Affinity-rol, C1, Nik pluginokJo csemegezest
-
-
Balinov
titán
Sracok, aki haznal tabletet (Wacom, Huion,stb) az irna par szot, hogy a gyakorlatban hogy hasznalja? Beallitasi tippek, otletek (Intuo S simahoz) hogy ki milyen hotkeyeket, pen viselkedest allit be, kinek mi all kezre, barmi?
Megint beuzemeltem az Intuos S-t, macOS alatt rendben megy mar BT-n is, varazslon is tulvagyok, de megmondom oszinten, nekem elsore, es masodikra is pilotavizsgas a tablet hasznalat...Szerintem en benazok, mert akivel idaig ertekeztem, az mind pozitivan beszel a tablet hasznalatrol...
Elsosorban a Ti szemelyes tapasztalataitokra vagyok kivancsi, de termeszetesen minden guide-nak, video tutorialnak orulnek.
Koszi
B -
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #28116 üzenetére
na, most mar geprol, itt a rev2, HSL-en a fenti csatikat visszahuztam 0-ra
[link]Es bakker, jopar T420-on feldolgozott kepet visszaneztem, most mar ertem, miert mondtatok a Kezdoben, hogy Bali, bazmeg, kek, sarga, elgurult a gyogyszer?
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #28113 üzenetére
pont a kék /aqua ill sárga caatikon húztam a HSL-en keresztül. Magyarán nagyjából jó az új lapos kijelzoje, mert ott pont ezeket látom én is picit tulhuzva
-
Balinov
titán
Sracok, akinek kalibralt monitorja van, metenne egy sziveseget, es megnezne nekem ezt a kepemet, hogy OK-e a szinek?
Koszi
B -
Balinov
titán
válasz
acsati #27209 üzenetére
AR feature hatalmas, dof kalkulátor, sokegyeb hasznos holmi, nekem levaltott jopár celappot
Igaz, a tizeneuros ár nem olcsó, de úgy 1 hónapja fizetős google driveom upgradeltem one-ra, azzal jár egy 5euros play kupon, szoval 5 valamennyiert sztem nagyon megerte
Nyaralaskor tenerifen sokat segített a planner része megtervezni, honnan is kéne tejutazni
-
Balinov
titán
válasz
*Ropi* #26330 üzenetére
Ropi, lehet ez itt mar nagyon off, de mivel te kifejezetten joltajekozott vagy megis megprobalom (masok velemenyenek is orulok).
Egyenlore refurb hasznalt laposon gondolkodom (asztali 1xuen nem ferne el a lakasba). Mik azok a kifutttok de meg refurbkent elerheto modellek, amik hasznalhato, IPS es FHD felbontasu kijelzo mindenkeppen kell. CPU I5-2520m-tol legyen combosabb es modernebb, (4th Gen, min I5) ) 8/12/16GB ramot bele lehessen pakolni. DVDRW opcionalis, de nem letszukseglet, amugy is csak egy hdd tray menne a helyere. Ar 4-500€. 14" idealis meret
Amiket en eddig talaltam az a T430/440 szeria, Latitude-ok, de tartok tole elavult hw ismereteim miatt egy csomo lehetseges jelolt/tipus letezeserol nincs fogalmam.
Koszi!
B -
Balinov
titán
válasz
*Ropi* #26324 üzenetére
nem varok csodat, csak azt hogy a jelenlegi 1366x768-as okadek TN paneles T420-etol jobb legyen. Ha van idod, kukkancs be a kezdo topikba, hanyszor megkapom,hogy elgurult a gyogyszer, pedig a kevesebb neha tobb elvet vallom LR utomunkaban. Na, ennek nagy szazaleka a T420 kijelzoje miatt van
-
Balinov
titán
válasz
hibavissza #26108 üzenetére
Hehe, halistennek még megy a drive legacy planem, 200 GB körül havi 1.99€ért
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #25883 üzenetére
Akkor nem az... Esetleg belenagyitva fókusz?
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #25881 üzenetére
Remote release vagy időzített lövés, sztem bemozdult, szerintem
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #25855 üzenetére
Éjjel próbáld...
-
Balinov
titán
válasz
Brinyó01 #25466 üzenetére
Sajna nincsenek jo hireink. Ahogy nezem, 2009-ben dobta piacra az Olympus ezt az ultra-zoom bridge modelt. Alkatresz valszeg, ha van egyaltalan az orszagban, tekintve a gep korat, aranyarban lesz.
Nem akarlak letorlni, de az elmondottak alapjan kb gazdasagi totalkart okoztal. Ha tenyleg ragaszkodik a tipushoz, ahogy irod, talan megoldas egy ugyanilyen model ebay-rol valo beszerzese.Vateran nem latok most epp ugyanilyen tipust.
-
Balinov
titán
válasz
philoxenia #25001 üzenetére
Kocsi műszaki elviszi azt amit erre tudnék szánni... Szabi, amazon 7-800eur körül van, ahoz képest... Lehet kiarulom a 12-50et meg az s30/2.8at
-
Balinov
titán
válasz
philoxenia #24999 üzenetére
? Mi köze a futárnak?
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24994 üzenetére
Azt láttad, hogy 48xeut a 12-40 pro, bassza meg ha a kocsi nem menne most muszakira, már rendelnem is
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24990 üzenetére
Ne kelljen soha használni, de azért ez jó hír, nem is tudtam
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24985 üzenetére
Sami halszem van onnan, rendben megjott, vatta új, minden tartozékával
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24919 üzenetére
Ej, ej, Szabi, látom téged is beszippantott az új hobbi
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #24878 üzenetére
F2. 5, nem lehet a bajsza már kívül esik a fókuszsikon? Szeme és környéke (telon nézve) éles
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest