- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
matyi012345 #32916 üzenetére
Katalógusnak nyomj egy optimalizálást. Bár érdekes, mert fordítva szokott lenni, az előnézetet törli egy idő után és azt generálja újra. Sok más ötletem nincs, meg a teljes könyvtárra egy szinkronizálást, akkor talán kibukik a baja.
-
*Ropi*
félisten
válasz
matyi012345 #22282 üzenetére
Ez leginkább esküvőfotósoknak lesz, mert egyre többször szembesülünk a képeink engedély nélküli "privatizálásával". Most intézem a jogi hátteret, hogy ügyvédi támogatásunk is legyen a jogaink nyomósabb érvényesítésére. Ha az megvan akkor több menyasszonyos fórumon meg lesz hirdetve, hiszen ők azok akik egész nap weboldalakat néznek és nagyobb eséllyel futnak bele a másolatokba, mint a fotó tulajdonosa maga.
Mellesleg engem is - megadtam az illető menyasszonynak a kolléga telefonszámát, hogy kérdezze meg tőle ki volt a meghívott előadó azon a workshopon...Aztán bocsánatot kért.
-
Vakegérke
félisten
válasz
matyi012345 #22284 üzenetére
Tartok tőle, hogy sok pénz ez nekem. Kéne még hozzá 4 darab jó minőségű AA akku, ezekhez töltő, SDHC kártya...
-
Vakegérke
félisten
válasz
matyi012345 #22284 üzenetére
Köszönöm, meglesem.
-
copass
veterán
válasz
matyi012345 #22242 üzenetére
spontán képekhez egy komplett stúdió azért túlzás!
vellanykörte rettenet, minden expó másmás.
fényerős fix és tekerje az iso-t neki. max átrakja ff-be! -
buci30
addikt
válasz
matyi012345 #22242 üzenetére
Spontán képekhez felállítani egy ilyen kis stúdiót nehéz lenne. Van amikor az ágyba van jo póz vagy olyat csinál vagy a játszószőnyegen vagy ágyon stb
Tehát ez így bonyolult lenne.
A gép mindig kéznél van direkt úgy ebből kéne a legjobbat kihozni.
Ezért lehet a vaku lenne jó megoldás? De melyik az ami már ér is valamit?
S az 50mm jobb erre a célra mint a 18-135-os obi gondolom. -
ngabor2
nagyúr
válasz
matyi012345 #22229 üzenetére
Fizikai jobb volna, ha elérhető ilyen.
Ha nincs, akkor próbálkozok az általad említettel. Köszi.
-
BLeP_i
tag
válasz
matyi012345 #20647 üzenetére
Hűha, nem hangzik jól :/
Gondolom, fizikailag összehozható a kettő, csak max autofókusz nem fog működni. Vagy nem jól látom?
-
Studi
veterán
válasz
matyi012345 #20514 üzenetére
Azért egy Varta akkutól nem fog tönkremenni a vaku.
Meg lehet venni nyugodtan, legfeljebb 2-3 év múlva lecsökken már annyira a kapacitása, hogy kénytelen lesz újat venni.
Vagy használat nélkül is lemerül a táskában annyira, hogy nem tudja használni, amikor kell. Talán ez a nagyobbik veszély. -
válasz
matyi012345 #20493 üzenetére
És ezek a nagyon drága fotós tanfolyamok vajon érnek bármivel is többet, vagy egykutya az egész?
Lehet egyszer poénból elmennék.
-
SidCorky
őstag
válasz
matyi012345 #20490 üzenetére
Szóval érdemesebb lenne egy más szakkal bepróbálkozni, és saját kútfőből/könyvekből megtanulni?
-
jasonka
aktív tag
válasz
matyi012345 #20421 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz...
Kb. 25 évvel ezelőtt - még messze a filmes időkben -vettem egy "Trojan"(=állvány) - fantázianevű állványt 3200.- Ft-ért .Kb. 1 mm falvastagságú, keresztmetszetű alu tripodot kihúzható középrésszel, panorámafejjel. cseretalppal.
177 cm a legmagasabb mérete. Volt már rajta (saját és idegen) videokamera, filmes és digitális SLR gép,akár magam is ráülhetnék >125 kg.Ha belebotlom se borul fel, sziklaszilárd ( szeretném látni azt az orkánt, ami felborítja...
)
Egyetlen hibája, hogy TERJEDELMES - összecsukva is 65 cm.
Nemrég vettem egy Sirui-t - amit 37 cm-re össze lehet nyomni - na azt már jobb hurcolászni.
(Amikor a Sirui megjelent idehaza, itt, ezeken a hasábokon ócsárolta mindenki...)A sors iróniája, hogy kétszer hirdettem meg a "régi. behemótot", 7 eFt-ért sem kellett senkinek.
Nem is bánom, ha megmarad...(Félreértés ne essék : a más zsebében való turkálással én sem értek egyet, de azért "alapból" - a vételár alapján -rámondani vmire hogy ócska - elhamarkodott ítélet, a "csak a drága a jó" - pedig egyszerűen nem igaz...)
-
C. s.
addikt
válasz
matyi012345 #20323 üzenetére
Köszönöm az ötletet és a linket is, majd megnézem, de attól tartok, ez (így elsőre legalábbis) túl nagy falat nekem. Azért megpiszkálta a fantáziámat, nem tagadom.
-
C. s.
addikt
válasz
matyi012345 #20321 üzenetére
Az volna a legegyszerűbb, nem is kellene molyolnom vele.
Ha arra adnám a fejem, hogy megpróbálom lefényképezni magamnak őket, milyen háttérvilágítást javasolsz? Milyen egyszerű is volna rácelluxozni a monitorraPersze nem fogom!
Viccen kívül: a tablet megfelelő fényforrás lehet?
-
C. s.
addikt
válasz
matyi012345 #20319 üzenetére
*Ropi*:
"Vagy nem te voltál az első..."
Ez is eszembe jutott!matyi012345:
Csak pár tucat régi filmem van, digitális gépet használok. Ha használtan mernék ilyesmit venni, mire kell figyelni?Mindkettőtöknek köszönöm a linket, majd átgondolom, mi volna a legjobb megoldás.
Ha valami csoda folytán tudnék 35000-éet újat venni, 1 (max. 2) hét használat után mennyiért tudnám eladni? Megérheti így kalkulálni? Akkor már épp úgy használtnak minősül, mint ha hónapokig nyúznám. -
buci30
addikt
válasz
matyi012345 #20166 üzenetére
Igen közbe azt olvastam én is ,hogy max 8-10ig a diffrakció miatt
ISO minden estbe 100 marad így este is. -
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #20001 üzenetére
Gyanúsan csinálok egy 60*70*100-as dobozt, körbe pausz papír talán mert az elég jól szór és refit orrba-szájba.
Nem konkrétan 1 termékfotó, itt körbe-körben és belül is fotókról van szó. Tehát nem 1 setup.
Azért mondom, hogy ennél egyszerűbben megoldani nem lehet, gyorsan szétkapható keret pár refi és csók a család.
Köszöntem
-
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #19999 üzenetére
Fent most 5 darab ledes spot van, ugye ez egy biliárdasztal ez van a szoba közepén. De elfér belül még bármi azt tudok bele műteni jó nagyra csináltam az asztal világítását.
Nem vevőnek lesz szerencsére (konkrétan), évek óta tökéletesen megy a bolt a gyári képekkel én csak a saját munkám tartalmi mivoltához legalább kicsikét is méltó (remélem) képeket akarok illusztrációnak betenni. Minden mást a fotósok intéznek, én nem leszek az csak idegesít, hogy a képek ahhoz képest ahová a többi tartalmat húzom nem elég jók.
Az üzlet egyébként ívesen tesz rá, éppen ezért nem is erőltetem meg magam, mert minek, pénzt vissza ebből sohasem látok, így is én zsebeztem eddig is mindent
Most amiket soroltál nekem sok. Tehát akkor tényleg csináljak egy óriási tárgysátrat és küldjem meg oldalt-hátul-felül-(elöl?) lámpákkal és csók? Mert akkor legyártatom a keretet a kis asztalosommal és gond megoldva.
-
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #19997 üzenetére
Annyi fényforrást csinálok amennyit kell, semmiből nem tart otthon pedig 2500W-ig van refi olyat hozok amilyet akarok fater villanyász szerencsére.
Ergo: akkor rakjam körben lefüggesztve a biliárd lámpáját softboxos papírral, majd refi hátra, refi 2 oldalra és refi felülre?
Ja igen. Alapvető dolog: a fénykép nem az atyaúristennek készül, tehát az nem játszik, hogy a 30 képpel 3 órát bohóckodjak fotóboltban, mert nem ezért kapom a fizetésemet, tartalomorientáltság van. Olyan felállás kell amikben úgy készíthető el egy sorozat kép, hogy utána a befektetett munka fele ne a képekkel menjen el, mert kicsit fontosabb mit tud a gép, minthogy én mennyire vagyok ügyes fotós, ha érted mire célzok.
-
Mézes B Ödön
csendes tag
válasz
matyi012345 #19961 üzenetére
Koszi Matyi, megint ujat tanultam
-
Ðávid
aktív tag
válasz
matyi012345 #19747 üzenetére
Az a helyzet, hogy elég sok van. Sejtem, hogy nagyságrendileg milyen összegbe kerülne ha egy laborhoz fordulnék. Ezen kívül nem szívesen adnám ki a kezemből ezeket a családi képeket. Jobban szeretném magam elvégezni a digitalizálást.
Van is nekem egy Epson scannerem (V2400), de nincsen meg hozzá a keret amibe a negatívokat kellene tenni. Mondjuk azzal is csak a 35 mm-es filmeknél lennék kisegítve, mert a többi negatív más formátumú. Éppen ezért érdekelne, hogy otthoni felhasználásra létezik-e valami olyan scanner ami képes kezelni a többi filmemet. De egyre inkább az az érzésem, hogy nincs ilyen.
-
Telda
addikt
válasz
matyi012345 #19499 üzenetére
Köszi neked is, tudtommal sajnos nem tud RAW-ot.
-
torzo
őstag
válasz
matyi012345 #19433 üzenetére
Köszi! Természetesen ellenfényben készült képekről van szó, eleve erre készültem. Clarity+, ugye?
De mégsem olyan az effekt, mint szeretném. Ha a csúcsfényeket még erősítem, akkor már ütősebb, csak az meg nem kívánt effekteket is hoz. -
kilozsul
aktív tag
válasz
matyi012345 #19377 üzenetére
Is. De nekem kellene valami olyan is ami nem tükröződik, ráadásul a plexit hajlítani is nehezebb (háttér).
-
Lassú Víz
addikt
válasz
matyi012345 #19303 üzenetére
-
kilozsul
aktív tag
válasz
matyi012345 #19293 üzenetére
Nikon D7100
-
copass
veterán
válasz
matyi012345 #19288 üzenetére
hamár sötétség szóba jött.
full of anger death/black metál fesztivál
nem volt nálam az 1.8/50!28-135 IS USM iso6400 +5Fé LR-ben +2 expókorrekció még jó, utána már bármihez nyúltam jött a nullás zaj!
-
TechArtist
aktív tag
válasz
matyi012345 #19244 üzenetére
Igen, azt láttam, hogy több ott a fény, de nem gondoltam, hogy ennyivel, ahogy már írtam, nekem ISO 6400-on lett nagyjából helyes az expozíció. (A többi érték a sötétebb kép értékeivel megegyező.)
-
TechArtist
aktív tag
válasz
matyi012345 #19242 üzenetére
Nem tudom miért nem jó, talán most:[link] Közepe felé görgetve a lapot, BMX-es srác.
-
Zulma
csendes tag
válasz
matyi012345 #19176 üzenetére
Kérthetném egy kicsit szàjbarágosan a válaszodat? Filmes....digitális..?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
matyi012345 #19058 üzenetére
átnéztem, és nem találtam erről semmit sajnos
(#19059) Lassú Víz: van egy kis metz 24 af1-em, ttl-es, de csak beltéren plafonravillantásra használom, kültéri derítésre nem valami jó...
valami nagyobbra gondoltam, akár régi manuál vagy YN is jó, dönthető, elfordítható fejjel, ha zoomolni lehet vele az sem hátrány..csak sajnos nem igazán értek hozzá, pl ezen a feszültség dolgon elakadtam. ez az adapter pontosan mire jó? -
Dinter
addikt
válasz
matyi012345 #19047 üzenetére
Mindenféle van, csak pont olyan nem
-
*Ropi*
félisten
válasz
matyi012345 #19040 üzenetére
Ez a jó a kreatív elmékben, hogy mindenre kitalálnak valamit.
-
JasL
őstag
válasz
matyi012345 #19028 üzenetére
Hát egyelőre csak memóriakártyát rendeltem még bele meg egy kis válltáskát, ezeket azért szükségesnek láttam. Mást még korainak érzek, csak időben tájékozódok a lehetőségekről inkább! Na jó, még esetleg egy pótakku...
-
JasL
őstag
válasz
matyi012345 #19023 üzenetére
Hát, ahogy elnézem az obik árait, nem mondhatok 50k-t ha érdemben akarok valamit, ugye?
mrmarkus: természetesen nem holnap rendelek új obit, ahhoz nem elég olcsók, jól mondod, előbb gyakorlat!
-
Balage85
tag
válasz
matyi012345 #19017 üzenetére
Igaz, az úgy hülyeség volt.
Ezen az irányon nem akarok elindulni, mint mondtam ez csak szívesség, máshol és máskor nem használnám a fix-et.
Ha nem lehet ilyen párezer ft-os kiegészítőkkel megoldani, akkor inkább hagyom.Igazából a 17-50 csak azért tart vissza, mert a 18-105 mellé ez nem praktikus (mindenképp mellé akarom, majd ha bővül az obipark, akkor cserélném csak le a kitobit), az 50-es vége is sokszor kevés lenne. A Tamron 70-200 2.8 tetszene, csak az meg már más árkategória.
Tudom kis pénz, kis foci, de majd egyszer... -
grigo
őstag
válasz
matyi012345 #18571 üzenetére
Ha már szűrűk. Kenko-ról úgy összességében mi az elfogadott vélemény?
-
padi68
senior tag
válasz
matyi012345 #18298 üzenetére
visszavittem és még két másikat is kipróbáltunk de azok sem világítottak...
nem tudom mitévő legyek...
-
RockHaRD
addikt
válasz
matyi012345 #18279 üzenetére
Az általad leírtaknak az 5%-át sem értem sajnos. Nem értek az egész fotós témához, igazából egyszeri fotózásra kellene nekem normális fény, azon túl pedig videóhoz állandóan egy sötét sarkot kellene jól megvilágítani. Ezért gondoltam, hogy esetleg egy softbox jó megoldás lehet egy erősebb halogén izzóval.
-
RockHaRD
addikt
válasz
matyi012345 #18275 üzenetére
1000W-os halogén softboxba?
-
RockHaRD
addikt
válasz
matyi012345 #18258 üzenetére
és ha videózáshoz kell? Világítania kellene állandóan, ezért gondoltam reflektorra.
-
zannor
tag
válasz
matyi012345 #18116 üzenetére
Nem, semmi reakció. Ugyanúgy bekapcsol, de semmi plusz infó. Lehet vele fotózni, de csak a belső tárhelyre ment.
-
II.Démonlord
tag
válasz
matyi012345 #18074 üzenetére
Akkor szerintem ez lesz, bár picit több, mint amit eredetileg rá akartam szánni, de ha tényleg olyan jó, mint írjátok, akkor szerintem megéri. Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget
-
II.Démonlord
tag
válasz
matyi012345 #18071 üzenetére
@cattus @matyi012345
Köszönöm a válaszokat. Néztem én is, de egy kicsit én drágának tartom - bár lehet csak rossz helyen kerestem. Esetleg tudnátok olyan helyet ajánlani ahol jó áron beszerezhető töltővel együtt?
-
bb0t
őstag
válasz
matyi012345 #18062 üzenetére
Mivel érted el, hogy a háttér ilyen világos legyen? A tükröződést utólag csináltad vagy valami tükröződő felületen fotóztál? Pont ilyen világos háttérre törekednék én is.
-
bb0t
őstag
válasz
matyi012345 #18059 üzenetére
Nem az a probléma, hogy nem akarok elég időt rászánni. Nyilván nem írogatnék ide sem ha nem törekednék az igényességre. De jelenleg egy Nikon L810-es bridge-dzsel csinálom a fotókat amin nincs manuális beállítás csak előre programozott automatikák. Egyetlen ami állítható az a fehéregyensúly. Azon gondolkodom milyen gépet vegyek, de 100 ezer alatt kell maradnom.
Ilyen a photobox, elég költséges megoldás, szóval nem csak bele van dobva két lámpa és kész.A led vezérlő valóban nem jó de pont ezért kezdtem el keresgélni a témában, hogy mivel lehetne jobbá tenni.
Azt is tudom, hogy fontos a világítás, de nem tudom mi a helyes koncepció. Nem tudom, hogy pl a felső megvilágítás jót tesz-e neki, és nem találtam túl sok irományt a tárgyfotózásról...
P.S.: bocsi az életlen képért de sietnem kellett, talán a lényeg látszik. -
bb0t
őstag
válasz
matyi012345 #18049 üzenetére
Eddig minden képet körbe vágtam, de sok vele a meló és valami gyors megoldás kéne. Kipróbálom, lehet, hogy beválik köszi
-
fungeld
aktív tag
válasz
matyi012345 #17996 üzenetére
-
torzo
őstag
válasz
matyi012345 #17850 üzenetére
De az, hogy Hoya, még nem elég. Elég széles a spektrum minőségben, szóval vettem én már igen sz@r Hoya-t is 15 k-ért. HD, Pro-1, ezek a jók, persze marha drágák, de ha már veszünk, csak egyszer vegyünk!
-
fungeld
aktív tag
válasz
matyi012345 #17835 üzenetére
Köszönöm, a fehér laposat akkor mindenképp megcsinálom.
-
madmike
őstag
válasz
matyi012345 #17837 üzenetére
Holnap rájuk csörgök. Köszi a tippet
-
madmike
őstag
válasz
matyi012345 #17835 üzenetére
Garanciális javítást is csinálnak?
-
torzo
őstag
válasz
matyi012345 #17819 üzenetére
Köszi, erre nem is gondoltam, pedig talán a legfontosabb. Egy ilyen tesztábrám van, amelyen mindenféle színkódok és azok intenzitásai, de éppen a 18%-os szürke az nincs. Gondolom, a 20% black még elfogadható kompromisszum. A fehéregyensúlyt mire állítanád? Bár, ha a szürkét-feketét elfogadom, akkor úgyis mindegy.
Bakker! Eszembe jutott a Prakel könyv, Expozíció. Van benne 18%-os szürke oldal. Szerintem az jó lesz. Aztán majd veszek egy igazit is. Úgy emlékszem van vagy 10 k. De tényleg fontos.
-
copass
veterán
válasz
matyi012345 #17737 üzenetére
egyszer jpg-ben maradt, asszem amikor gyáribavisszaraktam mert ML-ment fel rá. és ellőttem vagy 20-30 képet nééézem hogy mijatök LR-ben hogy vmi fura a fehéregyensúlynál, jpg öcséém.
első pont gépbekapcs után: raw? ok. -
copass
veterán
válasz
matyi012345 #17734 üzenetére
szerintem a jpeg a sajtófotósok legjobb barátja, mivel ott tényleg minden másodperc számít. ilyen tyakma.
Én Riczu Róbert előadásán világosodtam meg, előtte is raw-oztam. de akkor értettem meg igazán hogy működik, azóta is +1 Fé-vel lövök mindent! -
bazsimano
őstag
válasz
matyi012345 #17730 üzenetére
koszonom szepen a gyors valaszt!
b -
copass
veterán
válasz
matyi012345 #17732 üzenetére
jpg-ben irgalmatlan mennyiségű infót veszítesz, ez olyasmi mint amikor lefotózol egy fotót és beszkenneled. nem ugyanaz.
raw és jpeg -
copass
veterán
válasz
matyi012345 #17728 üzenetére
a szenzor csodákra képes.fehéregyensúlyt jpg-ben nem tudod korrigálni.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
matyi012345 #17723 üzenetére
Azért egy nappali rendezvényen ahol semmi extra dolog nem történik csak úgymond életképek kellenek meg a történéseket dokumentálni oda bőven doszt elég a jépeg is...
de ha mondjuk egy full szopatós fényekkel és ugra bugráló tűzhányó szüzekkel van megtűzdelve egy 800 fővel megáldott majomkodó rendezvény... na oda már érdemes... lehet egy raw
-
válasz
matyi012345 #17643 üzenetére
Köszi! Jpg-ben fotózók , akkor engedélyezem őket...
-
válasz
matyi012345 #17536 üzenetére
Szerkesztettem a hszm, abból már gondolom így kiderül, miért is...
(#17535) HollyBoni: Köszi az infót
Remélem fogásra is jó lesz, azon fog múlni , hogy megveszem...
-
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #17508 üzenetére
Árnyékoló alatt mit értesz. Az oldalsó "flepniket"?
Állvány meg már adott, van 2 db König márkájú fényképező állvány, konzolt szerkesztek rá aztán kézcsókolom.
Na köszöntem, akkor adom le a listát miket szerezzenek be, 2 hét megyek haza aztán barkács start.
-
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #17504 üzenetére
Ezt egy 500-as refivel megcsinálva jó vagyok? Ez így kb. 30 perc, 2 darabot megcsinálok noperc alatt, sőt, asztalos szemben velünk, átugrok és a lapokat leszabja akármiből atompontosan. Villanyászat meg már gyerekjáték, nyilván.
copass: Természetes fény ha nem itt rohadnék Pesten lenne, olyan helyeket tudok pisilne befelé tőle minden 2. ember, de ez van, ritkán tudok hazamenni sajna. Itt meg házon belül halál, olykor meg géept borítunk szét, amit nem lehet az utcán meg parkban.
Egy ilyen softbox legyártása aki életében látott már szerszámot és van műhelye, az nem munka. Merem kockáztatni sok boltinál is különbet lehet otthon egy délután alatt összehozni, ha van anyag. Mikor UAZ radit faragsz vízhűtésbe és mili pontosan kell összehegeszteni 12 laposvasat, tökéletes varratokkal, na az a tökölős, ezt mondhatom. Meg koppra biliárdsasztalt felújítani egymagad, meg lámpát gyártani na az igen
De az a boxos vidi amit találtam jónak tűnik. Kicsit nagyobb kakaóval maximálisan jó lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #17501 üzenetére
Isten őrizz, van elég pénzkereseti csatorna időm nincs
Gyakorlatialg bármit tudok csinálni. Tehát softboxnak keretet lehegsztek, körbe mehet akármi. Refiből is olyat hozok amilyen kell, az sem gond. Ezek eddig 0 forintosak
Tárgyasztal is van, kis dohányzóasztal vagy lehet rakni a biliárdra is, az sem gond. Plexi is van ingyen több tábla is van otthon.
Tárgysátorral itt a méret miatt van bajom ide akkora kéne ami bajos...
-
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #17498 üzenetére
Hát akkor formáljunk fényt. De nem csilliárdért, nekem tökre megteszi az alap prosztó megoldás is. Teljesen.
Engem nem érdekel a szakma csúcsa. Legalábbis nem ezen a téren. Kezeket fel, akik úgy fényképeznek, hogy tárgyakról is legalább annyit tudnak mint a fényképezésükről. Meglepően kicsi lehet ez a halmaz nem véletlen. A gépek nem mennek sehova, maradnak itthon, szakmai oldalról ha 500ft-ot ér a kép sokat mondtam, így is már bőven sok időt vertem bele, noemg pénzt.
Legyen 10k a keret. Mit vegyek, kell egy lista, a többit megoldom és elszórakozom vele, hidd el, ami neked 10-es skálán 8 az nekem sok. Egy 2-3-as már bőven jó, nem akarod te látni eddig mik mentek ki a teszthez. Ahhoz képest már a fényképező csere is brutálisat hozott. Sőt, szerintem 2db 60-as körte oldalról is kiadja, így háttérrel meg már szinte pazar. Ha érted mire célzok.
Világításból meg bármit tudok hozatni, a teljes gyártói kapacitás a hátam mögött van, izzó és lámpa is jöhet, 1-2 hét is nálam van.Kinek mi. Valószínűleg ha nekem meg a notis és kütyüflottámat látnád kapnál szívrohamot, ezért mondtam, kinek mi a szakmája. Mindenben nem lehet námbör vánt nyomni
-
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #17495 üzenetére
Akkor még egyszer: eddig egy 20k-s kompakttal voltak lőve képek random módon ahogy puffan szinten. Nem ezért jön a pénz, ez sokadlagos. A fotózás nem érdekel. Mint ahogy szerintem itt elég kevés embert, hogy mi hogyan és miért van ott az alaplapján. Csupán egy fokkal igényesebb kellene fotókból, nem több.
Ha a kövi lépcső az, hogy tele kell rakni a lakást és külön szobát csinálni műteremnek, ki is ugrok az ablakon.
Tehát viszonyítás szinten: 0db 0W-os refihez képest az 1kW szerintem azért elég szép lépték, de cáfolj meg
-
Tikakukac
titán
válasz
matyi012345 #17490 üzenetére
Első körben tekintve, hogy nekem közöm nem volt eddig a fotózáshoz (ez a baj lényegében) én megindítanám 2 oldalról 2db 500-as refivel a dolgokat. Aztán meg ahogy kiadja, a projekt full zsebből megy, nulla forint pluszt kapok ezért munkában, így totálisan otthon henkölős az egész dolog, iylen stúdiós dolgok állványokkal kizárva. Max ha otthon legyártom az úgy okés.
Nem fogják elvinni, 4-5 éve megy minden refi és minden egyéb nélkül és eddig is rendben ment az egész
Csak a minősége az írás oldalnak annyival fentebb szökött már, hogy húzni kell a képek színvonalát is. Ha tudsz olyat aki lelövi a gépet neked 2k-ból okés, mondjad
Ha kell hozatok 100kW fényt is, fater nagyfeszen dolgozik, olyat és azt hozok világításból amit akarok.
copass: Ekkora cullendáréval esélytelen sátorba dugdosni, főleg ha telibe kell fényképezni dobozzal. Kéne 2 méteres oldal neki. Nyilván ez eddig egy semmi, 20 centi horgászzsinór meg 2 kartonlap felrakva a biliárdos lámpára nyilván semmi, ezért is írtam azt amit.
Félreértés ne essék, itt nem millás dolgok repülnek, hanem ezres tételek. Ebből kell egy jó kompromisszum.
-
matyi012345
őstag
válasz
matyi012345 #17490 üzenetére
Aztán igazából olyat is szoktak ahol betükröződik a kijelző fénye, nekem az nem tetszik de ha neked igen akkor csináld úgy akkor egy softbox kell aminek szép egyenes a széle, de erre van egy trükk, ha nincs olyan softboxod akkor egy négerrel letakarod a szélét, az tuti hogy egyenes. Van is olyan fotóm amin ezt csináltam csak már nincs meg, egy eladáshoz kellett amikor a telómat árultam aztán ki is töröltem.
-
spiky03
veterán
válasz
matyi012345 #17460 üzenetére
Amit fotózni fogok/szoktam, azok a szokásos családi rendezvények
nyaralások, kirándulások, különféle rendezvények. Kb ennyire lenne használva. Valahol láttam 160-ért kétféle obival, ha jól emlékszem.
Gondolom az jó ár érte nem?
Igaz most sehol sem találom. -
fungeld
aktív tag
válasz
matyi012345 #17366 üzenetére
Másik gép lesz, de gondolom ha itt a kertben elkezdek felfelé lövöldözni akkor nem tudom így lefotózni a tejutat.
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #17314 üzenetére
Hát nem tudom, mit csinálok rosszul, Camera Raw PS része, Adobe termék az is, elvileg mindnek ki kéne vennie, de mégsem.
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #17312 üzenetére
PS cameraraw8.3nem szedte ki, tele volt piros pontokkal a kép mentés után
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #17310 üzenetére
Tegnap is csináltam pár képet 4 perces expoval, 8as rekeszen, iso 800 és elég sok dead/hotpixel van rajta. Tulajdonképpen ezeket szeretném elkerülni.
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #17308 üzenetére
Van, amikor viszont nekem kellene, ezért kérdezem...
-
Studi
veterán
válasz
matyi012345 #17305 üzenetére
Az digitális gépeknél is jelentkezik?
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #17305 üzenetére
Városfotózásra gondoltam és technikai oldalról érdekel a dolog, melikyből lehet jobb minőséget kihozni.
-
Balinov
titán
válasz
matyi012345 #17294 üzenetére
neem, azert is kerdeztem, mennyire valosagtol elrugaszkodott az otlet...30sec/f11-el eleg jol lefedtem a turat, csak faj a vallam az allvanycipelestol...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
matyi012345 #17254 üzenetére
asszem a semmiről vitatkozunk
-
jjeahh
nagyúr
válasz
matyi012345 #17250 üzenetére
"és jól komponálta meg a képeit"
nem erről van szó? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
matyi012345 #17202 üzenetére
Ez már drágább , és nem kell a HSS
, ugy nézem marad az alap ETTL verzió...
-
DemonDani
addikt
válasz
matyi012345 #17202 üzenetére
(#17201) BigBadPlaYeR (ide akartam)
Ez felülbírálhatja a gép 30 mp-es maximális záridejét is?
-
stardi
újonc
válasz
matyi012345 #17180 üzenetére
Hát én inkább szenzorra gyanakodnék. Mennyibe fájna egy szenzor csere?
Garancia nincs már rá, azt hiszem. -
fattyu
veterán
válasz
matyi012345 #17170 üzenetére
bíróságon az majd ér hogy én annyira utálom az embereket hogy a kettő nekem már tömeg?
-
spiky03
veterán
válasz
matyi012345 #16852 üzenetére
Köszi a tippet neked is.
Jelenleg még csak információ gyűjtés van, később tervezem majd a vásárlást.Mondjuk egy olyan gép jó lenne, mint amivel te csináltad a képeid, azok nagyon jók.
A makró képek nagyon durvák, gratula hozzá. -
spiky03
veterán
válasz
matyi012345 #16837 üzenetére
Fotózni mit fogok?
Mindent.
Nyaralásoknál, családi programoknál, céges rendezvényeken, esetleg videózásra is használnám majd.Eddig két kompakt gépem volt, Canon A720, meg egy Canon SX150.
Fura mód a régebbi gépen, az A720-as jobb képeket csinált beltérben, mint az újabb SX150-es.Ezért maradnék a Canon mellett, de a komolyabb vonalon.
Amúgy érdekel a fotózás, elolvastam már könyvet ezzel kapcsolatban, de még csak amatőr vagyok, de szeretnék minél jobb és kreatívabb képeket készíteni.
Ezért gondolkodom majd egy komolyabb gépen. -
fireproof
őstag
válasz
matyi012345 #16813 üzenetére
Értem köszi. És akkor végül is egy felcsavarható ND szűrő ugyan azt tudja mint egy sima szürke lapszűrő?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
matyi012345 #16813 üzenetére
Meg elég csak az adapter gyűrűt venni, ha jön egy új objektív. + az átmenetesnél odatolom a határvonalat ahová szeretném.
-
Katumoto712
tag
válasz
matyi012345 #16782 üzenetére
Oké.
Köszönöm,de gondoltam azért ennél többet tud,így felesleges bele a kamera,ha ez tényleg ilyen. -
boost
veterán
válasz
matyi012345 #16624 üzenetére
Az ilyen UKból származó, transleterrel fordított hírdetések közös tulajdonsága, hogy átverés.
Utalod a lóvét, és sose látsz semmit belőle.
-
Novics
senior tag
válasz
matyi012345 #16612 üzenetére
Hoppá, mint fogtam!
D7100 Rá is kérdeztem, hogy ezmiezezez, mert pofátlanul olcsó, és gugli fordító. UK-ból kaptam választ - így már érthető a fordító -, hogy hivatalos Nikon gari - bár itt csak 1 évet írtak - és szállítással együtt 700 €. Ami mindjárt nem 502, mint a hirdetésben.
Használt váz valóban van 150 környékén, de erőst gondolkozok rajta, hogy akkor már 190-ért 18-105 vr obival, és akkor a D60 mehet egyben a dupla kitben. Gondolom úgy inkább elviszik, mint csak a vázat. -
Novics
senior tag
válasz
matyi012345 #16586 üzenetére
Kellett nekem megkérdezni! Most csorgathatom a nyálamat.
Tetszetős ez a D90, de azt hiszem inkább összekuporgatnék még egy kis pénzt, és akkor D7000. Persze most jelenleg egyik sem aktuális. Még meg kell fontolnom. Meg kuporgatnom.Bár, ha valaki tényleg talál 150-ért D7000-et, akkor inkább nem eszek egy hónapig, de megveszem.
Én eddig 200 körül láttam csak.
18-105 VR-rel kitben kb 30 ezerrel lenne kevesebb külföldről, mint itthon. Gariztatása hogyan megy ezeknek? Gyártói van rá - tehát bevihetem egy szerződött szervízbe és megcsinálják - vagy boltit szoktak rá adni? Mert akkor itthon gyakorlatilag bukom a külföldit.Flash: Már jó ideje RAW-ban fotózok. Az mondjuk tény, hogy nem a LR-t, és nem is PS-t használok. Pénzem nincsen, warezolni meg nem akarok. Meg amúgy is gyakran linuxozok, szóval RawTherapee és Gimp.
-
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #16596 üzenetére
Én sem akarok háborút. Imádtam a Nikon D50-et és a D90-nel sem volt bajom. Sőt a D70s is bejött, szerethető volt nagyon.
A Nikon 18-105 nagyon jó átlagobi és az ára is rendben van. Olcsóbb, mint a 18-135 STM. De az STM gyors és hangtalan fókuszálása és az kicsi plusz átfogáskülönbség szerintem indokolja a magasabb árat.
A fix 35 és 50 mm-ben igazad van, az valóban jobb Nikonnál és olcsóbb is. Van a 35mm-nek az a fókuszgondja a D90/7000-rel, de a Canon 50mm F/1,8 meg tényleg átlag alatti építési minőségű, AF sebességű. Mondjuk ott van a 40 mm F/2,8 STM, az azért elég jó és az ára sem vészes, jó kis pancake obi.
Nagyon szeretem a 70D-t, de ha D7000/7100-am lenne, azzal is pont úgy meg tudnám lőni, amit most tudok és azokkal sem tudnám azt, amit a 70D-vel sem. Ha tehetném vennék is egy D7100-at csak úgy és egyik nap ezzel lőnek, a másik nap azzal... -
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #16593 üzenetére
Igen ezt a Canon lemaradt dolgot már sok helyen olvastam. Csak nem értem miben.
Lehet egy DXO-mérésen vagy a DP-n egy grafikonon 5% - kal kevesebbet kap, de arra, amire egy átlagos fotós használja nem hinném, hogy kevésbé lenne jó.
A 18-135 STM-es obit nagyon jónak tartom, tele kategóriában ott a 55-250 (ennek is van STM-es verziója). Sőt a 18-55 STM is egész jól használható. Egyik sem horror árkategória.
Ha meg kell a fényerő, akkor úgyis Tamron 17-50 F/2,8 nonVC-t ajánlják. -
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #16591 üzenetére
Csak azért, mert Nikonod volt.
Ha mondasz keretet, amit ráköltenél, akkor mondunk konkrét gépeket. -
Novics
senior tag
válasz
matyi012345 #16581 üzenetére
Kösz-kösz!
Én is valami hasonló gyanakodtam, hogy egyszerűen öregecske már szegény. Cserében gondolom nem nagyon érdemes gondolkodni, mert egy kisebb vagyon. Ha egyáltalán lehetséges.
Ezeket a kihajtható LCD-s vázakat nem szeretem. Annyira... unszimpatikusak. Elismerem, hogy párszor nekem is jól jött volna, de... akkor sem! Ahogy pedig látom belépő szinten most ez a divat. -
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #16581 üzenetére
Azért ennyire már ne legyen szar a Canon...
-
boost
veterán
válasz
matyi012345 #16558 üzenetére
Közben én is bergisztráltam a Flickr-re. Itt be lehet állítani, hogy alapból minden fotó private legyen? Valamint nincs valami szkript, ami feltöltögetné a fotókönyvtáraimat Set-enként? Azaz minden könyvtár egy Set legyen?
-
*Ropi*
félisten
válasz
matyi012345 #16549 üzenetére
Minden elektronikus berendezés bizonyos tápfeszültség tűréstartományon belül működik: az új készülékeket már eleve felkészítik akkus és elemes üzemre is. Akkus üzemnél közelebb van a tápfeszültség az alsó (kikapcsolási) küszöbértékhez, így ha a készülék nem "tudja", hogy ő most éppen akkuról üzemel és elemes referencia szerint mér, akkor hamarabb jelez lemerültet és kapcsol le.
A vaku ráadásul egy külön állatfajta: nála inkább az áramerősség számít, mivel az áramforrás egy nagyfeszültségű kondenzátort tölt fel és ez sül ki a csövön keresztül. Ha kisebb a tápfeszültség ugyanúgy feltölt a vaku, csak lassabban. Tehát ebből a szempontból a vakukba jobbak az alacsony önkisülésű akkuk (mint amilyen az Eneloop is), mert a kis belső ellenállásuk miatt jóval nagyobb áramokat lehet belőlük kivenni, emiatt gyorsabban töltik a vakukat.
-
hzsolee
őstag
válasz
matyi012345 #16549 üzenetére
és már kész is a töltő....(mint amiket az előttem 2-vel szóló linkelt is)
-
kiskornel
addikt
válasz
matyi012345 #16546 üzenetére
Pár éve adtak ki NiZN alapú aksikat, azok 1,6V-osak. Nem is jók hozzá a régi töltők.
Pl: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest