- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
tvamos #33166 üzenetére
Akinek profi minőségben van ilyesmire szüksége, az többszázezres atomos cuccokkal nyomja (=amikor a kamera által felköhögött max minőséget szállítod az ügyfélnek). Ha csak nézegetni kell, hogy nagyjából mit lát a gép, akkor felesleges ebbe 10-30 dodónál többet invesztálni.
#33167: ilyet is csak akkor vennék, ha nem a kamerával rögzítenék, hanem az ezen kijövő jell lenne a termék. Kb 5x annyiba kerül, mint egy "képernyőző" adapter.
Ráadásul a visszajelzések közül:
"Nagyon felmelegszik, ami a jövőben a készülék lefagyásához vezethet, a burkolatot sem használják hűtőnek, mert fém helyett műanyagból készült"
"Kizárólag 4K NTSC kerül a kimenetre, és semmilyen módon nem módosítható a gyártó webhelyén található ajánlott szoftver segítségével" - ergo a váltottsoros fullHD-met felskálázza 4k-ra -
t72killer
titán
válasz
tvamos #33163 üzenetére
Ja, az Elgato nagyon menő, csak többe kerül, mint egy új gépváz
. Az olcsóbbaknál nagyon valószínű a feladat nehézsége adja meg, hogy milyen lesz a végeredmény. Váltottsorosból("i") progresszívet csinálni nem kis munka, a legjobb az, ha simán átnyomja a kütyü: ezt viszont az olcsóbbak nem tudják, csak a progresszívre nyomulnak rá. Az meg szívás, ha az adott kamera nem tudja.
-
t72killer
titán
Nna, én nyígtam a múltkor hdmi->usb adaptert keresve: nem annyira óccómóka ám a dolog, mint kiderült: az egyik "letöltömnekedacsillagotazégből" hirdetésnél rákérdeztem, hogy 'osztán mi lösz a 1080i bementettel, amit a gépem felköhög magából: válasz: háát, valamibe átkonvertálja, mert olyat ugyan ki nem ad magából
. Ennyiben maradtunk, ha pc-ről akarom buherálgatni a fotógépet, marad szépen a kis usb-je kicsit röcögősen, de ingyen és bérmentve.
Persze, ha rámesik valahonnan egy 1080i-t JÓL átvivő <20$-os modell, azt közbeszerzem, máskülönben annyira nem fontos a dolog, hogy 3számjegy közeli összegeket adjak ki érte.
-
t72killer
titán
Igen, olyat keress ami tényleg 720nál vagy 850nél vág le, ne olyat, ami 1200on
. A 720 eredménye látszólag vörös kép, uis míg a canon és nikon Bayer szűrő R pixelei magyon jól látnak 650-770ig, a B és G szinte totál vaksi itt.
A 10éves kínai "citiwide" szűrőim teljesen jól tudják a hullámhossz-határokat (ok, a 950essel nemigazán foglalkoztam).
-
t72killer
titán
Hogy van átalakítva az a gép? Fordítva raktad vissza a szenzort
?
Pince? Hőkamerát akartál csinálni egy uv/vis/nir cmos-ból
?
Ez nem írja, a legvége valahol 1100nm környékén van, azalatt max kovácsműhelyben vagy öntödében lesz hőkamera belőle.Ha megnézed a fenti ábrát (ez természetesen ir-szűrőjétől megszabadított kamera), csupán 720nm felett van annyi kakaó, mint amennyiből a vizuálra csonkított mainstream (650-nél már setét) gazdálkodik, és ezt a gyakorlatban is látom.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #33118 üzenetére
Félsiker: sikerült USB-n képet kinyerni a gépezetből a digiCamControl nevű programocskával, a felbonás soványka 640x426. Skype pl felismeri, szóval ha más proginál nem megy, akkor az a progi baja nem a kamerakapcsolaté. A munkához nekem ez is elég lesz, annyi, hogy adatokat ebből nem bányászok, arra valók a raw fájlok. További nyavajgásaimmal a témában majd a python topikot fogom abajgatni
#33138: kihagyom, semmiről nem maradok le nélküle és többe kerülne, mint maga a lencse (45£-ért vettem nemrég, de csak azért ilyen drágán, mert nem akartam várni+adtak mellé egy hoya szűrőt).
-
t72killer
titán
Pontosan, obi neve, fényereje, fókusztávja. Ha megnézed a kép exifjét, amit feltettem, ezek mind üresek. Ráadásul az obinak van auto rekesze, amibe a chippel szintén életet lehet lehelni, kvázi úgy működne az 50es obi, mint az AF-D 105-ösöm:
"With Dandelion installed on a lens with an automatic AI-S aperture, the aperture will be controlled through the camera similar to autofocus lenses. This is one of Nikon's strongest points: you don't have to care about aperture when using an old manual lens." [link]
A művelet így néz ki. (máig nem tudom elhinni, hogy ez az infó aranybánya megszűnik
)
-
t72killer
titán
Az exif-témára akartam reagálni: a most beszerzett 50milis ékszernek nincs sajna chipje, úgyhogy a d5100 kicsit meg van vele zakkanva, sztem megchippelem.
A kínai szűrőim közül a fenti 850es egész jó, a 720 valahogy nagyon mossa a képet. Infra (fehérek a levelek), de mintha vodkásüvegen keresztül fotóznál - ezért is volt pár oldallal fentebb az r72 kérdésem. Amit még nem próbáltam: a b+w 091-el félvizuál félinfra hamisszínest, de azt tudtommal narancsabbal szokták, nem ennyire mélyvörössel.
-
t72killer
titán
Nincs gond az élőképpel/fénymennyiséggel: felhős idő van nálunk, 850nm-es szűrő, f/5.6, 1/125sec, iso100:
Itt műtöttem a gépet.
-
t72killer
titán
jaigen, Simeon előző fw-éhez még anno szolgáltattam 5leteket
. A minőség szerencsére csak közepesen fontos, kb így néz ki a workflow:
videostreamből python progicska megmondja, mikor van "akció" -> amikor akció van, akkor akár kézzel a kioldókábelt maszírozva lövök 1-3 raw fotót. Ha nem kéne előzetes képelemzés, mehetne TV-re is közvetlenül. -
t72killer
titán
válasz
Lassú Víz #33120 üzenetére
A d5100 inframoddolva van, nem kell másik gép, ennek a képkimenete kell.
#33119: lassabban az egerekkel, ez itt működik
-
t72killer
titán
használ valaki usb-s hdmi adaptert, egyéb módon nem támogatott dslr webkamerásításához? A d5100-al a nikon wecam utility csődöt mondott, ráadásul ha működne akkor se vok biztos, hogy a soványka usb kábelen elég adat menne át pl 4k30fps-hez.
-
t72killer
titán
válasz
racskobalazs #33064 üzenetére
A fizikai fókusztávot írják rá, de az apsc obik jellemzően nem tudják a FF képkockát kirajzolni. A FF obik meg pont emiatt nagyobbak-nehezebbek.
-
t72killer
titán
válasz
racskobalazs #33058 üzenetére
APSC-nél bizos, de tudtommal az összes csereobis rendszernél a valós, fizikai gyutávot írják az optikákra, azaz a 17-55 lencséd kb 27-88 ekvivalens.
-
t72killer
titán
Szűrőket kerestem és az ebay tele van "pig iron" márkával errefelé. Lehet tudni ezekről valamit, vagy a szokásos kínaikacat->kuka?
-
t72killer
titán
válasz
Rodzser Mór #33045 üzenetére
Ha nem sietős, nézd ki alin a neked megfelelőt
.
-
t72killer
titán
Német(!) DHL már évekkel ezelőtt csomag belsejéből durrantott meg egy gtx 970-es vga-mat
. Visszaadtam a vevőnek a pénzét, főleg, hogy már a magyar posta könnyebbnek mérte a csomagot. A németekből nem tudtam kiverni a kártérítést, azóta lyukas gumicsizmánál értékesebb dolgot nem adok fel nemzetközileg.
-
t72killer
titán
Ma olvastam én is, borzasztó
. Legelső digi gépem (2004) óta olvasom őket - igaz, mostanában ritkábban. Eleinte a teszteket néztem, de a fórum óriási aranybányává nőtte ki magát, rengeteg tényleg hozzáértő szakival - bárhova is mennek az üzemeltetők, a fórumozók max egy része fogja őket követni.
#33015: némi eséllyel ha rossz napja van fel tud fújódni és paszerrel-fűrésszel kell kifeszegetni a gépből. Nekem is van kettő a z6-hoz, az előző tulaja adta a gép mellé - használom őket egyelőre gond nélkül. Franc se fog darabonként 50£-ot kiadni egy plecsniért, még akkor se, ha 2x annyi képet lehet vele lőni.
-
t72killer
titán
Akinek cri99 kell, vegyen izzószálast. Olcsóbb kifizetni az áramszámlát, mint az égőt...
A szűrős kísérletnek annyi értelme van, h ezeket az égőket van-e bármi értelme a házi növényeknek-palántáknak megmutatni: ha 630nm felett "sötét van", akkor tök felesleges. Nem kell 1, sőt 10%-os precizitás, elég ha azt tudom, hogy az össz fényerő harmada vagy tizede van ebben a tartományban: előbbi eset szupi, utóbbi kuka.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #32925 üzenetére
Ami nagyon piszkálja a fantáziám, az az, hogy mennyi fényt bocsát ki 660nm környékén (világítás mellett uis növénylámpa feladatokat is szánok az égőnek) - ehhez vagy tudni kéne h pontosan melyik ledet használták, vagy ki kell mérni. A kiméréshez megszületett a favágó style 5letem: van itthon egy B+W 091-es mélyvörös fotószűrőm, megnézem mennyi marad a fényből pl az ismert spektrumú Nap-hoz képest - elsőre mezei telókamerával. Napra már sacc/kb ki is mértem, szűrő vs szűrő nélkül 2,5 FÉ a különbség, izzószálas égőnél 2 FÉ - a kérdéses LED lámpát holnapután hozzák, kíváncsi leszek+kicsit finomítok a metodikán
(teló helyett rendes fotógép, fixált wb, stb).
-
t72killer
titán
Sziasztok! Kíváncsi lennék mennyire jó az itthoni világítás spektruma, de nincs kedvem külön kütyübe invesztálni, hogy az égőket teszteljem. Nemrég vettem pár ilyen égőt, ami CRI80+-ot ígér. RAW fileokból pl valamilyen színsor fotózásával ki lehet kalkulálni, hogy az égő CRI80, vagy CRI90-es ledekből készült? A forgalmazó 80+ értéke ugyebár mind2-re ad lehetőséget, ha bármilyen mod (búra?) alapján 80,001-re felhúzta az indexet, akkor azt már lehet 80+ként árulni ugyebár...
-
t72killer
titán
nyilván a stabinak van egy értelmes valós tartománya. Persze, a 7FÉ csak marketing, de 3-4FÉ simán van benne jobb vázaknál - és igencsak sokat ér olyan helyen, ahol a vaku vagy az állvány nem játszik.
A pana már sokkal régebben is ott volt, a fuji új fiú volt akkoriban, viszont egyenesen a csúcsra ment a külső rekordert nem igénylő 10bites 4:4:2 rögzítéssel (x-t3). Az APS-C szenzorral pedig max a speedboosterezett obik vették fel a versenyt m4/3-on.
-
t72killer
titán
válasz
HUN_Szuh #32001 üzenetére
, nyilván. Amúgy MILC-hez is hozzá lehet jutni "kvázi ingyen", főleg a kolléga által is említett m4/3 rendszerben.
Egyik nagy előnyük, amiről még nem esett szó, a vázstabi: ebből már egész olcsón kapható olympus és pana modellekben is kapni olyat, amivel 1/2sec akár 50mm-en is kitartható.#32006: sonyra minden van, meg ugye kvázi natívan meg van oldva a canon EF obik támogatása rajta
. Samyangnál "lejjebb" amúgy nem adnám.
#32008: igen, a fuji igencsak jó cucc, de a rendszer jó obikkal teljesen FF árban van. Amikor a z6-ot vettem, akkor az x-t3 és az x-h1 vázaik voltak és csomagárban, ekvivalens obikkal kicsit kevesebbet fizettem a nikonért(!). Igaz, kellettek hozzá az akkoriban dúló többszörös akcióhegy. Azóta egy Fringer EFZ adaptert is vettem hozzá, ami meglepően használható a bolhapiacról levadászott 2.8/200-as canon obimmal.
A fuji egyébként videó-sztár lett. Az elmúlt 2évben nem követtem a piacot, de 2019ben aki milccel akart videózni, annak szinte kizárólag a sony a7iii-at vagy a fujit ajánlották és nem véletlenül.
-
t72killer
titán
válasz
HUN_Szuh #31999 üzenetére
Annyi, hogy MILC obikat nagy valószínűséggel csak újonnan tudsz szerezni, hacsak valaki véletlen nem komplett gépparkot vált - amiből nikonon kevés van, mert nemrég kezdték az egész milc műfajt. Egyébként már kb mindenre van megoldás, igaz az APS-C kicsit mostohagyerek, FF-re koncentráltak főleg. Tamron+Sigma se gyárt közvetlen nikon Z-re obikat, pedig a sigma ART széria igencsak jó vonal.
-
t72killer
titán
válasz
HUN_Szuh #31994 üzenetére
Összetett kérdés, hogy mi éri meg. Ha igazi generációváltás van a milceknél, akkor az előző eresztést sz.rér-hugyér lehet majd csak eladni, azaz nagyot bukik az ember az amortizáción. (Jelenleg nincs ilyen a nikonnál, a z6/7 II inkább csak ráncfelvarrás, messze nem akkora ugrás, mint ami pl a sony a7 I-II-III lépcsők).
Viszont ahogy átveszi a mezőnyt a MILC, azt a DSLR obik eladhatósága sínyli meg, szóval amit váz-amortizáción spórolna az ember, lehet bebukja a lencséken.
-
t72killer
titán
Lencseprofilt csinált már valaki?
A cikk mobiltelóra van kihegyezve, arra is csinálnám - de van pár fura lencse-kamera kombóm, amire szintén jó lenne csinálni egyet (pl nikon z6 + canon 2.8/200
).
Komoly megvilágítással és állványzattal esnek neki, a kameránál az állványt még épp meg tudom oldani, de a mobilhoz nincs ilyen felfogatóm, az sztem kézből megy majd.
-
t72killer
titán
Át kell állítani, hogy ne a mini jpg-t bizerálja
:
Nálam is kényszermegoldás, ha valami miatt nem elérhető valami komolyabb képfeldolgozó progi vagy a kameragyártó progija karnyújtásnyira.#31882: Érdemes lehet levadászni egy negatívszkennert akár kölcsönbe, utána scriptet írni a képfeldolgozásra: negatívnál gondolom elég hasonlóak az egyes képkockák igényei
-
t72killer
titán
válasz
sisi22 #31871 üzenetére
? A 17 évvel ezelőtti pana kompaktom volt az egyetlen fotógépem, ami nem ismerte a raw formátumot. Még a 6éves telefonom (s7edge) is tud "nyersképet" menteni. A "feldolgozáshoz" meg egyáltalán nem kell atomfizikus végzettség évi száze.Ft-os szoftverlicensz pakkal, akár egy irfanview automata mentése többet hozhat ki a raw-ként lementett képből.
"Utómunka nélküli" képek pedig a digitális kor előtt nem is léteztek, hisz még a diát is elő kellett hívni valahogy. Digi gépeknél pedig ha az ember akarja, a gép feldolgozza, "manipulálja" az adatokat és csinál neked egy jpg-t.
-
t72killer
titán
Előtét-telekoncerterekkel lehet plusz infót vinni a képbe, azaz lehet jobb az eredmény, mint egy posztban elkövetett crop/digizoom?
Amiért kérdem: a telóm (a52s) képességeit szeretném megtolni olyan esetekre, amikor a fotómasina nincs kéznél.
-
t72killer
titán
válasz
scarabaeus #28708 üzenetére
Én közvetlen a photolab-ban (3.0) válogatok, de rating nélkül: ami nem tetszik ->kuka, pont.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
*Ropi* #28670 üzenetére
Falra ragasztott banán - 120e dodóért.
Van az a szint, amikor a pénzhasználathoz is jogsit kéne kérni
-
t72killer
titán
Régi Sigma obit mennyibe kerülhet újrachippeltetni? Itt találtam házi megoldást canon-bajonettes obikra, nekem viszont nikon vázam van.
-
t72killer
titán
válasz
tvamos #28572 üzenetére
Nem értek a lovakhoz, de a gimp-hez is kell egy raw konverter, önmagában csak a standard képformátumokat ismeri fel. Kérdés még, hogy vannak-e hozzá lencseprofilok, gondolom másnak se feltétlen az az álma hogy egész vasárnap délután 3 képről vakarja le a tök evidens CA/peremsötétedés/hordó triót manuálisan, mielőtt egyáltalán hozzákezdene a képfeldolgozáshoz...
A kolléga által mutatott színzaj-kálváriára emlékszem, én ennél a pontnál adtam fel anno a rawtherapee-használatot panasonic gx80-ra (jó zajos váz...)
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
Rapid136 #28557 üzenetére
Nem. Az expóidő és a zár lefutásának más az ideje, úgy jönnek ki a rövid expóidők, hogy a zár csak egy vékony csíkot mutat a szenzorból. A7III-nál ez a csík tudtommal 1/40-ed alatt fut végig, mechanikus zárat használva ugyanez megy kicsit gyorsabban - ott a rolling shutter már kisebb probléma, a vakuszinkron a kérdés:
-
t72killer
titán
válasz
anorche1 #28552 üzenetére
Sok szerencsét a linuxos szerkesztéshez, oda sajna nem tudok jobb raw-szerkesztőt, max wine-al feltenném a DXO-t
.
Az elektronikus zár tudtommal minden milcben opcionális, ha akarod, használhatod a mechanikusat. Az elektronikus legnagyobb hátránya a rolling shutter (házi feladat: utánaolvasni
. A hosszú expóidő nem gond elektronikussal sem.
-
t72killer
titán
Én egyéb okokból kerestem és találtam alternatív szoftvert, DXO PL3 - most épp akciózzák, a z6 raw-jaival elég szépen bánik, meg lehet benne nézni a korrekció nélküli képet is (használni mondjuk még nem használtam...) és használni is lehet ha akarod, ráadásul külön lehet kikapcsolni az egyes korrigált elemeket (CA, vignettálás, geometriai torzítás, crop).
-
t72killer
titán
, az mindenesetre vicces volt egyszer, hogy feltűnt egy extra motorcsónak az egyik képen, pont ugyanúgy öltözött, pont ugyanannyi utassal. Persze nem forgalmas helyre való.
Az is igaz, hogy egy komolyabb darab még PS-ban is van fél óra vacakolás, pláne ha HDR-panoról van szó mondjuk 5x5 képpel. Az alap illesztéssel nem szokott gondom lenni, ha bőséges a ráhagyás - viszont azzal meg az kényelmetlen, hogy pl 3 helyett 5 kocka kell egy panohoz.
-
t72killer
titán
válasz
anorche1 #28533 üzenetére
Jópár évvel ezelőtt próbáltam a darktable-t és a rawtherapee-t is. Biztos vannak, akik át tudják küzdeni magukat a Jumbo Jet cockpit bonyolultságú csúszka/beállításrengetegen, de én köszönöm szépen sem akkor sem most nem kérek belőle...
Alapvetően nem "béna", hanem minden bizbaszt neked kell beparaméterezni az utolsó vacakig. A felhasználóbarátabb képfeldolgozók pl DXO Photolab, Adobe cuccok beépített lencseprofillal érkeznek: ezzel a CA+torzítás+peremsötétedés kapásból kilőve. A zajszűrési/színkorrekciós beállításokat se Ádám+Évától kell elkezdeni.
-
t72killer
titán
válasz
scarabaeus #28527 üzenetére
A gimp+Hugin-t fogom legközelebb kipróbálni.
-
t72killer
titán
Én a jobbféle alapzoomokkal (szintén zenész z6-on 24-70
, ill m43-on 2.8/1240) inkább panorámázok, minthogy cserélgessem az obit. Nikonra egyelőre nem is vettem új nagylátót (ftz-n rárakhatnám a 14es fullmanuál samyangot amit még 10évvel ezelőttről megtartottam ha nagyon kéne).
Egy bánatom van a panorámával, hogy adobe-n kívül elég macerás az illesztés. Az adobe meg önmagában elég macera
.
-
t72killer
titán
Ha bevált a dxo, és a fizetősök közül válogatsz, akkor én azt venném.
z6-hoz egyelőre a nikon saját ingyen captureNX-ét használom, az alapdolgokat tudja és egyelőre nincs ezernyi feldolgozandó kép (+a kamera se zajong, hogy nagyon rá lennék szorulva a dxo szvsz szuper zajkezelési rutinjára). Gondolkoztam én is PL3 licenszen, de egyrészt nincs benne az efex pluginkészlet (=2es szorzó a kasszánál), másrész még mindíg nem sikerült összehozni benne egy panoráma-illesztő plugint.
-
t72killer
titán
válasz
anorche1 #28469 üzenetére
Sokmindentől függ:
- mennyi mélységélességet (DOF) szeretnék?
- van-e elég fény a mozgások kimerevítéséhez szükséges 1/250- 1/500as expóidőhöz?
- gáz-e az objektív teljesen nyitva, vagy éppenséggel ott adja a legjobb képminőséget?Állatokat szoktunk kicsi DOF-al fotózni, úgy, hogy a szemükre fókuszálunk, kb így:
-
t72killer
titán
Az lehetséges, hogy a CPL szűrő hatékonysága függ a szűrő hőmérsékletétől, esetleg a rá kicsapódott páramaradéktól? Most csomagoltam ki egy óriás kínai Tianya szűrőt, már fogalmaztam az eladónak a levelet, h halott ügy (hideg, friss páratörlés után teszteltem), de most szépen felmelegedve-száradva tök jól működik.
-
t72killer
titán
válasz
kovsol #28455 üzenetére
Értem, köszi. Igen, tuti meg nem mondanám, hogy a helikoptert elektronikus zárral lőtted :R
Ez a vizilabdázó mintha kicsit meg lenne nyúlva, azt talán...
-
t72killer
titán
válasz
laciba77 #28447 üzenetére
100k objektívvel/komplett rendszer szintjén értendő? Úgy elég szűkös, de majdnem kijön belőle pl egy pana GX80+12-32 kit amivel szuper vázstabid (=bármiféle optikával stabilizál), jó videód is van.
A wifi-s csatlakozás ELMÉLETBEN működik, nekem az utóbbi időben (s9 edge telefon, oreo) egy katasztrófa.Hasonló árban kapsz pl sony a6000+16-55OSS kitet (itt a stabi az obiban van, és ugye valamelyikben van, vmelyikben nincs): több MP (24 vs 16), tájképre alkalmasabb. Bár nagyon rég használtam már a sony wifi-s appját, nem rémlik semmiféle gond vele. Mozgó tárgyakra lényegesebben jobb a fókusza, mint a gx80-é és a sötétet is kb 1 ISO-fokozattal (FÉ) jobban bírja.
MILC-re mennék, az a jövő. Hacsak nem jön szembe egy pl nikon d5x00 kit extrém olcsóért.
-
t72killer
titán
válasz
mikrofon #28430 üzenetére
Megtaláltam a nikon-specifikus megoldást.
-
t72killer
titán
válasz
galervin93 #28428 üzenetére
Régebben izopropil-alkohollal pucoltam a szenzorokat, a GX80 nem panaszkodott miatta, sőt - de a nikon bevonata vmi más cucc lehet, mert a panával szemben gyakolratilag mágnesként vonz minden elérhető porszemcsét. Utána kell nézzek, nem találtak-e ki vmi izopropil-alkoholra érzékeny "csodabevonatot"...
-
t72killer
titán
A beépített "szenzortisztításnak" van bármilyen vázon értelme
. Se a panán, se a nikonon nem jön le az egyébként szabad szemmel is látható házipor (valszleg sztatikusan odatapadt szálacskák).
-
t72killer
titán
válasz
Sasskent #28422 üzenetére
Az a7R család elég változatos mkI-től mkIV-ig... Mindegyik nagy felbontásra van kihegyezve, beáldozva egy kicsi iso-t. A régebbiek/megfizethetőbbek vízhez való viszonya hasonló a Katónéne kemecén lustálkodó kandúrjához. Az első verzióban nincs PDAF.
A sok pixel a rolling shutternek se tesz jót, bár a z6 1/40sec körüli rollján is lenne mit javítani.
A lencsepark is eltérő ugyebár, nincs sok natív Z obi, de amit megcsináltak, az eddig top példány. A 4/24-70es kitzoom is.
A sony megfelelő amúgy az a7III, az a7R-ek megfelelője a z7.
-
t72killer
titán
válasz
mikrofon #28410 üzenetére
Csak neked sikerült kb 3 posztot úgy értelmezned, hogy a csapból is t72 nikonjai folynak, allergiás reakció hiányában ez másoknál nem merült fel. És valóban, merem másnak is ajánlani, lévén elég logikus okfejtés révén jutottam a döntés végére.
"Megtalálja a jövő irányát" - tehát szted bezárkózik, 102év kameragyártás után összebilincseli magát egy szabadesésben lévő ágazattal (DSLR) az épp bevezetett milc-vonalat kivégezve és 5éven belül lehúzza a rolót, átadva a terepet a Canonnak és a Sonynak? Tudnak hülye dolgokat csinálni a Japánok, de ezt vhogy nem tartom valószínűnek. A start SzVSz nem sikerült egyáltalán rosszul, nem A7 mkI szinten kezdték a történetet.
A fujira is mondhatom, hogy keresi a jövő irányát: (szvsz nem csak) nekem fontos az IBIS. Most akkor folytatják-e az x-h vonalat vázstabisan, ha igen, nem csinálnak-e belőle egy e-m1x árcédulájú bankrobbantó szörnyet rögtön a következő generációban, az x-t fogyasztóknak meg jól elmagyarázzák, hogy "mennyire felesleges a copy-paste egy telefonba" stb?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest