- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
válasz
csacsi77 #35798 üzenetére
Megnéztem öket. A videó különösen jól bemutetja, hogy van egy megoldás, csak kérdés, hogy megéri-e.Inkább talán azt kellene megpróbálni, hogy hogyan tudom a telét rátenni az LX.7-re. Nem találok illesztő gyürőt hozzá. No meg a csatlakoztatás is körülményes sztem. Bár a Zeniten jó volt a tele, sokat használtam.
-
Jahno
veterán
válasz
csacsi77 #35677 üzenetére
Nekem a vasam még régi LR, sokklal gányabb, eleve új verzió és AI nem is fut, mert mindig halogatom és majd ha vassal együtt szétrohad, de mindig meg tudom indokolni, hogy mi másra költök helyette. Ahhoz képest, hogy gyenge és áll az import nekem négyzetesen gyorsabb. Mindjárt lemérem, most estem haza a reptérről.
-
Jahno
veterán
válasz
csacsi77 #34801 üzenetére
Én meg bevallom, hogy a legtöbb tesztet nem értettem. Fele teljesen szubjektív, inkább a műszaki adatlap meg összehasonlítás ami számít, sorozat sebessége, bigyók, de azt senki nem csinálja úgysem, hogy X gépet hasonló körülmények közt meghajt és akkor abból valami kiderül.
Ma éjjel is kinézek hátha sikerül valami, vagy ott a szokásos kutyás és egyéb rendezvény amit párhuzamosan csinálok különböző gépekkel és azért érződik rendesen, hogy melyik mire milyen. Sonyval eddig portré és esküvő volt, most utcán egyelőre kevésbé áll kézre, még meg kell tanulnom és kiszórakoznom, mert ebben a Pana fókuszmezője magasra tette a lécet, tök más az egész. Esküvőn meg zseniális a szem követés.
Vagy pld. most szóba került, hogy nehezen találom meg éjjel a végtelent, mindenki leírja a mantrát, hogy Bathinov maszk, ami nekem pont nem műxik, meg "fókuszálj végtelenig és kicsit vissza". De mennyi az a "kicsi"? Ezeket elvileg én is tudom, gyakorlatban meg hát vagy kiadja vagy nem.
Tesztek helyett ilyen gyakorlatias dolgokra lennék kíváncsi, de kérdéseimre olyan próbál tanácsot adni, aki még ki sem próbálta, vagy nagyságredekkel el van tévedve. Vagy másik bedobta, hogy hiperfolási távolság, amit ismerek, de kijön, hogy X méter, azt miképpen tekerem be pontosan a skálán és mi van az elektromos fókuszokkal? Válasz "Pl ha kijon 13 meter, akkor fole is tekerheted 20-30m-re is, a legkozelebbi fole eso jeloleshez." Jó, hogy az obin 1 méter után a végtelen van, közte elég sokat lehet tekerni a gyűrűn. De akkor pontosabban? És hümmögnek, aztán itt tartunk.
-
válasz
csacsi77 #34794 üzenetére
Passzolom, ez a felfutáshoz működhet, de később azért nem lehet arra üzleti modellt alapozni, hogy majd csak lesz valaki, aki kölcsönadja a vasat.
Más. Most nézem egy hirdetésben, tényleg bezár március végén az NDustrial? Nem jutottam el oda, pedig mindig szerettem volna fotózni egyet valamelyik termében...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
csacsi77 #34794 üzenetére
Aztán elolvasod, hogy mit vettél és vagy örülsz vagy sírsz. Addig vagy boldog, amíg vétel után nem kezdesz el teszteket olvasni.
Ma már megrendeled online, aztán ha nem hozza az elvárást, akkor visszaküldöd. Pár kereskedő ennek elébe menve inkább bérbeadja a kamerát, és ha veszel egy olyat, akkor a bérleti díjat beszámolja a vételárba. Gyártók is beálltak mögé, vidd el, próbáld ki, vedd meg.
-
Jahno
veterán
válasz
csacsi77 #34792 üzenetére
Döglődik az ezer éve, egy mióta Birdie főállásban is másba fogott gondolom ideje sincs ápolni, gyártók is inkább bemutatókat meg YT/TikTok megmondós arcokat szponzorálnak akik 100 forintért a saját anyjukat is felpofoznák, műszaki tartalom meg mindegy, csak nyomják a dolgot sokszor, bő nyállal. Pixinfo nekem teljesen etalon mindenben, bármi gépet keresek, "gépneve pixinfo" és kész, ott a teljes adatlap mindenestől, ebben a formában hasznos.
-
válasz
csacsi77 #34792 üzenetére
Mint ahogy minden írott média. Gyártónak is egyszerűbb kiadni 20 influenzásnak a terméket, akik bőnyállal és széles gesztusokkal ömlengenek egyet, mint átadni olyanoknak, akik tényleg ezzel foglalkoznak, van tapasztalatuk mondjuk 10+ év, ezért tudják, hogy mivel kell rendesen letesztelni azt az adott terméket úgy, hogy a lehetséges hibákra is fény derüljön. Van helyette ánbákszing meg két kép valami csöcsös modellel, és kész, a termék elkelt.
Azt mondjuk nem tudom, a Pixinfó szakmailag milyen szintet képvisel pontosan, de én vásárlás esetén adtam a szavukra, és nem vettem észre, hogy ez hiba lett volna.
-
válasz
csacsi77 #34334 üzenetére
"Azóta sem használtam manuál fókuszt, az más kérdés, hogy a szemem miatt már nem is tudnék."
Akkor kb. egy cipőben járunk.
Én amikor a manuál fókuszt kezdtem, akkor valamilyen olyan gépünk volt (családi gép, én csak elkaptam néha), amin volt ugyan kézi élességállítás, de a keresőben nem lehetett ellenőrzni a fókuszt. Az csak egy átnézeti kereső volt. Bár már ez is egy előrelépés volt ahhoz képest a fixfókuszos boxgéphez képest, amit előtte használtam.
Én utána Zenitre váltottam (a Praktica drágább volt), és nagyon elvoltam vele, de az AF és a TTL fénymérés egy nagy upgrade volt nekem mikor Nikonra váltottam (filmen még). -
szazbolha
addikt
válasz
csacsi77 #34330 üzenetére
Mint írtam ortodox a megközelítésem, természetes hogy léteznek más, praktikusabb, aktualízáltabb közelítések.
A manuális objektívvel együtt jár a manuális rekesz állítás. Nekem ez mindig más élményt és más fizikai észlelhetőséget adott mint a gépen beállítandó rekeszérték.
Mégha a hatás ugyanaz is.Szerintem is jó, ha a kezdőnek van zoom objektívje, de ez +1 szabadság fokot ad egy fix fókuszú objektívhez képest. Épp olyan a viszony mint a színes és az FF fotográfiák között.
Nézőpont kérdése, hogy az eggyel nagyobb/kisebb absztrakciós szint segít vagy nem.
Mivel nem vagyok oktató, ezt megítélni nem tudom, csak azt tudom , hogy egy amatőr fotós életében (a kezdő még nem is amatőr fotós) van különbség és van hatása az eszközhasználatnak a fotózási elképzeléseknek. -
válasz
Manuális obi témához én is hozzászólnék, csak mint plusz egy vélemény. Amikor fotózni kezdtem, akkor még nem is hallottam AF obiról (voltak persze, csak az én látószögemben nem), de szerintem szazbolha szintén régen kezdte (heló amúgy, te nem az indexes szazbolha vagy?), aztán amikor váltottam Zenitről Nikonra, akkor nekem egy hatalmas nagy dolog volt az AF, teljesen oda voltam érte.
Eltelt pár évtized és az az alatt kijött AF obiknál csak egy utángondolás, egy muszáj-feature volt az, hogy van manuálfókusz is, ezért szerintem alkalmatlanok is voltak kézi fókuszra, nem is használtam őket. Egészen a közelmúltig, amikor is lett pár olyan AF obim, ahol egészen használhatóra megcsinálták (pl a hátrahúzható gyűrűs obik, Olympuson is van ilyen, nekem a Fujinon 23/1.4-em ilyen, az első verzió). Így mivel egészen használható a MF, néha használom, és nosztalgiával gondolok vissza azokra az időkre, amikor csak az volt. De az arcfókusz és szemfókusz korszakában nem igazán erőltetem, és egy kezdő esetében nem tudom, hogy mennyire lenne jó. (Értem ez alatt, hogy tényleg nem tudom, bármit el tudok képzelni, a teljesen elrettenti a fotózástól az egyik vége, a másik vége meg a játék- és retrofaktor miatti megszeretés.) Per pillanat azon vagyok, hogy van pár olyan obim, amiknek az érzelmi értéke miatt venni szeretnék egy M42 - X mount és egy Nikon F - X mount átalakítót.
-
Jahno
veterán
válasz
"Elsőre egy zoom objektívet tartok jobb választásnak, mert"
Egy sima 18-135 mindenes és heló. Aztán majd annyira kézreáll, hogy sok helyre mást nem is érdemes vinni. Én pld. évek óta el vagyok a 14-140 kvázi kitobival általános dolgokra. Aztán időnként mikor nem a sablonos "én most portrézni megyek egy obival" sztori van, hanem beesünk a városba, vagy különböző ismeretlen terepekre, akkor szoktak 3 másodpercenként obit cserélgetni, vagy vakarózni, hogy ez nem adja ki, az sem fér bele. Tudjuk, nem is kell mindent lefényképezni, megjajj lábzoom és hátrébb lehet menni, de nem mindig opció, meg hát ha egyszer ez a mániánk, akkor miért ne fényképezzem le azt és úgy, ahogy szeretném? Hátha sikerül is :-D
Trollkodni meg mindig ér, itt ez az aranyos fám:
Minden létező szögben lefényképeztem ami csak volt nálam és most nem győzöm válogatni, mert akkor legyen hülye lila színű és feketefehér is, de a 7mm-es obi meg a 16mm környéki gyutávok adták ki legjobban és 50mm környékén pont nem működött. Ezek meg olyanok, egy darabig nem tudja valaki, hogy mi hiányzik, vagy miképpen megoldható aztán fostaliga tükrös Canikonra occsó nagylátó 50-60ezresért van, Fujinál csöppet vakartam a fejem, hogy olcsó nincs, egy jobb minőségű sérült darabot 200ezer körül lehet venni használtan. Fához meg majd visszajárok.
-
válasz
csacsi77 #29542 üzenetére
Semmin, igazából már döntöttem az 50-es mellett, elvileg az FX és DX-re egyaránt használható. Nézek épp egy használtat itt aprón, de miután a 35-ösben is fókusz motort kellett cseréltetnem másfél év után (nem kapott ütést), és anno a D3100-hoz tartozó 18-55 KIT ugyanígy hullott el 3 évesen, használtat nem szívesen veszek, marad az új.
Köszi Mindenkinek!
-
Byk01
őstag
válasz
csacsi77 #27521 üzenetére
Nem vagyok teljesen képben a Sony vakurendszerével, de emlékeim szerint valamikor változtattak a vakutalp csatlakozókiosztásán. Talán az SLT-k még a régi rendszert használták, a MILC-ek meg már az újat (de ebben lehet, hogy tévedek). Mindenesetre érdemes jobban körüljárni a témát.
-
kuruc01
tag
válasz
csacsi77 #27153 üzenetére
Köszönöm a megerősítést,egyelőre a kitobjektív van meg egy 55-200-as,vakut tervezek venni de elég borsos ára van,Nikon SB700-ra gondoltam..E-bayről érdemes venni objektívet egyebeket?Az 55-200-as obi néha sokat vacillál autofókuszálásnál,használtan vettem,Szolnokon esetleg van valami szervíz ahová érdemes lenne bevinni?
-
mircike1
tag
válasz
csacsi77 #25310 üzenetére
Nem, töredelmesen bevallom, nem ellenőriztem. Mivel ajándéknak szántam és amikor feladtam a hirdetést, hogy dig. fényképezőgépet keresek, az első "ajánlkozót" elfogadtam. Mivel én kies székesfővárosunkban, ő Debrecenben, ezért elég nehéz lett volna kipróbálni.
Egy bocsánatkérés, egy ELISMERÉSE annak, hogy tényleg némi kár ért (érhetett), esetleg netán-tán 1-2 ezer forint visszautalása megerősített volna abban, hogy szép dolog az emberekben hinni. -
t72killer
titán
válasz
csacsi77 #22754 üzenetére
GOPRO vételkor rajtam maradt 2db 64GB Sandisk extrem pro microSD kari, ezeket nem fogom porosodni hagyni - se gombokért eladni (már amennyiben bárki használt microSD-t akarna venni)
Persze, elismerem extra hibalehetőség, csak annyit akartam jelezni, hogy a pár év alatt, mióta így használom nem volt semmi bajom a microSD-vel.
-
válasz
csacsi77 #21877 üzenetére
(#21879) A Zéé és (#21877) csacsi77:
Nyelni egyet? Azért, mert egy mondvacsinált kifogás miatt szerintük nem működik a gép? Érdekes, hogy anyám csinált vele képeket, majd amikor itthon a gépre akartam őket tenni, akkor kapcsolt ki és azóta rossz. Akkor miért is törődjek bele?(#21878) r.levente75: vissza fogom vinni, egyébként meg ha nem járok sikerrel, akkor majd a fogyasztóvédelemhez fordulok. Ez pénzbe nem kerül, szóval legalább ennyit megér. Egyébként egy 15000 forintos sportcipőnek az árát is most kaptam vissza, ugyanígy garanciális okok miatt.
Viszont egy szegedi szervizt vagy magánszemélyt továbbra is ajánlhatna valaki
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
csacsi77 #21700 üzenetére
Gondoltam, hogy konkrétan a kérdésre nem fogok választ kapni. Valamikor ez a gép - ahogy a korabeli teszteket olvastam, mielőtt megvettem - elég jó gépnek számított. Bár valóban eljárt felette az idő, van azóta újabb-jobb, a képek minősége, amiket csinál, nem romlottak a gyártása óta - legalábbis remélem. Ha sokan anno 2005-ben használták és jó véleménnyel voltak róla (sok akkori vélemény alapján), akkor én most 2016-ban is meg fogom tudni tanulni vele az alapokat.
No de nem önigazolni szeretnék, az eladó nagy meglepetésembe belement, hogy visszafizeti a kipucolás árát. Voltam egy szegedi szervizben, csak a szerelő fickó épphogy bele nem ejtette a gépet a lekváros derelyébe, ezért keresek igényesebb helyet, de ott 5k-t mondtak rá, ez kb. korrekt ár egy ilyen műveletért? -
-
masterful87
senior tag
válasz
csacsi77 #19006 üzenetére
Most olvastam vissza, hogy mekkora sületlenséget írtam:
"Szóval adott egy Nikon D5100, és a kérdés, hogy melyik objektívvel látnék messzebb? A sima DX-re való 55-300-zal, vagy a tudtommal tükrösökre való G-s, 70-300-zal?"
Kimaradt, hogy FF tükrösökre való a G-s, és nem is tudtommal, hanem a haverom mondta.Az volt a téma, hogy teléhez mit kéne venni, mire ő előállt azzal, ha FF obit veszek, akkor gyújtótávolságot nyerek, mert azt fel kell szorozni 1,5-tel, míg ha sima DX obit veszek, akkor az marad annyi mm, amennyi.
Ahogy pedig írtad a ekvivalens értékeket, azokat én is pontosan így gondoltam, csak azzal nem számoltam, hogy melyik mennyit számít, nekem csak egy picit több felfelé, meg egy picit kevesebb lefelé! De értem miért fontos a nagylátó, emlékszem pár éve micsoda nagy durranás volt, ahogy egyre kisebb mm-rel jelentek meg a gépek, régen még a 30mm volt az alap, ma meg már talán a 24mm.
Akkor azt hiszem értek mindent, köszönöm a segítségeteket!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
csacsi77 #17680 üzenetére
vagy milc-en. ez a rekesz dolog meg lehet nem hiba, csak a digit váz nem tudja vezérelni...ehhez általában egy kis átalakítás szükséges, legtöbbször házilag is könnyű megoldani
(#17681): helios 44-mi? van olyan hogy sima 44? az enyém pl. 44-2, azt nagyon könnyű szétszedni, összerakni
-
madmike
őstag
válasz
csacsi77 #17680 üzenetére
Sony-ra lenne, szerintem azon is jó képeket csinálna, néztem összehasonlítást a Helios 44-el és sokkal élesebb. 4000-re tartotta a csóka, 2,5-3000ért tuti odaadná. Annyit csak megér.
Másik kérdés; találtam egy ezüst színű Helios 44-et (ciril betűs), valamilyen külföldi fórumban valaki azt írta, hogy messze az a legjobb a Heliosok közül. Ezzel meg annyi volt, hogy olaj (vagy valami trutyi) volt a blendén. Azt is ki lehet takarítani?
-
válasz
csacsi77 #17545 üzenetére
Nah ja megy a hezitálás még mindig , hogy DSLR vagy MILC legyen-e , de , ha már ennyi pénzért veszek gépet, akkor legyen már meg a videózás terén, full hd-ben a 60p kép/mp felvételi lehetőség... Mondjuk az is tény, hogy kb életembe 2x használnám a videózási képességeit, meg ugye a DSLR-el is lehet full Hd-ban felvenni csak ott 30p kép/mp-be. fene se tudja
-
válasz
csacsi77 #17539 üzenetére
Igen a MILC-nek ez az egyik előnye a méret a DSLR-el szembe, csak én meg pont ettől félek, bár nicns nagy kezem, de az MM-ben pár napja fogdostam DSLR gépeket és nagyok sok volt, ami nem állt kézre. Viszont a nagyobb gépek meg pont jók voltak, de azok meg tényleg hatalmasak pl: nikon D7100 az elég jól passzolt a kezembe, úgy-hogy attól tartok kénytelen leszek némi kompromisszumot kötni, vagy átplasztikáztatni a kezemet...
Azt jól tudom, hogy automatán , mert az elején még sűrűbben lesz így használva részemről , tehát jobban használható automata módban egy MILC egy DSLR-hez képest? Vagy ezt rosszul tudom ?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
csacsi77 #17199 üzenetére
Ez jól hangzik...
, picit drágább de, e-ttl vaku...Yongnuo YN500EX
-
*Ropi*
félisten
válasz
csacsi77 #17118 üzenetére
A másik kártyára is raw megy tükörmentésben, ha valamelyik véletlenül letérdelne...
(#17119) uyka: Nekem még így évek után is okoz meglepetéseket a Lightroom: főleg, hogy minden főverzió frissítéssel újabb funkciók kerülnek bele...
Minél többet használom, annál inkább rájövök, hogy mennyi mindent nem tudok még róla.
-
matyi012345
őstag
válasz
csacsi77 #16597 üzenetére
Én is úgy vagyok, hogy néha ez néha az, mert alapból egy használható rendszer mindkettő, csak azért az ár nem mindegy sokszor. Nekem pl nem érné meg a fókuszálás meg a plusz 30mm a különbséget a 18-105-135 kategóriában. 40-est szerettem, de ha már fix akkor legyen nagy fényerő szerintem, főleg ezen a gyutávon, meg a fókuszgyűrűje az kicsit idegesítő volt, hogy csak akkor ment MF-be amikor ment a fénymérés, aztán ha felengedtem az expogombot és eltel az a pár másodperc akkor már nem ment az MF, ez nekem zavaró volt amikor beállított fotókat csináltam vele.
Többek között ezért adtam el.
-
matyi012345
őstag
válasz
csacsi77 #16594 üzenetére
18-135 Is STM 80Kért tényleg jó, a Nikonnál cca ugyanat 40K-ért kapod meg a 18-105 személyében, 18-55 IS STM 40K-ért tényleg jó, a Nikonnál 18-70 3.5-4.5 öt nagyobb átfogással jobb fényerővel stabi nélkül megkapod 30-ért. Fix 35 Nikonnál kicsit jobb fényerővel ugyanolyan rajzal 43K, Canonnál 35/2-t 55 alatt még nem láttam, fix 50-be jobb lehet a Canon, ha megelégedsz a második verzióval ami akármit csinálsz beporosodik majd szétesik, 10ből 5 pedig fókuszhibás. 55-250 tényleg jó, cserébe a Nikonnál van vállalható minőségű stabis 55-200 obi (hadd ne mondjam olcsóbban). DXO méréseket életembe egyszer látogattam meg amikor először hallottam róla, sok értelmét nem látom, de láttam elég képet Canontól és Nikontól is, Én magam is túlvagyok jóegynéhány vázon, tudom melyik gép mi fán terem és mit tud. Nem veszi fel a Canon a versenyt se obiparkban se vázban. Tudom hogy Canonod van, ha jól emlékszem 70D-d, jó is az a váz, de ez most nem a 300 ezres kategóriáról szól. De ha már itt tartunk egy 140-150 ért megkapható D7000 lehet hogy szorongatná a képét fele annyiért.
Nem akarok Canon-Nikon háborút de ha követed a dolgokat akkor beláthatod ezeket a dolgokat szerintem Te is.
-
Studi
veterán
-
copass
veterán
válasz
csacsi77 #15503 üzenetére
nekem canon 1100D-m van ~ 2 éve, egy tucat obi megfordult rajta, 1.8/50fix, 18-55 DC III, IS, 55-250 IS II, m42-ből vagy két tucat zeissek, pentaconok,jupiter,yashinon,stbstb.
a Magic Lantern-t használom pár hónapja rajta és olyan funkciókat találok hogy a pofám leszakad néha.
csak egy példa: meg lehet azt csinálni hogy a SET gomb benyomásávál (vagy DISP) az adott módban M,Av,Tv lehet váltogatni két beállítás között: f1.8 1/160 iso auto / f8 1/500 iso 100. iszonyat hasznos, nem kell ott tekergetni.
vagy a másik hasznos dolog: a képek visszanézésénél: lehet "csillagozni" ugye, de milyen bonyi már: be a menübe,lemész,kiválasztod ,jobbra, nyomsz egyet amelyiket kell, nyűgös. ehelyett van ez: ahányszor megnyomod a kiválasztott gombot, annyi csillagot ad hozzá. -
stargazer
senior tag
válasz
csacsi77 #15500 üzenetére
köszi a dpreview.com-os linket! a másikat már olvastam, de azért is köszi!
hát ez nagyon tuti, hogy valaki megcsinál egy ilyen oldalt! mármint ez az összehasonlítgatós része durván jól meg van csinálva!
namármost, én nem nagyon veszek észre ezek között eszeveszett különbségeket, persze kicsit a színárnyalatok nem tökéletesen egyformák, meg mintha egy hangyányit zajosabb lenne az X20 képe, de lehet hogy ezt csak képzelem.Olympus E-P3-nál mintha kicsit teltebbek lennének a szinek, de hogy melyik az élethűbb, azt a fene se tudja megmondani, de én legalábbis biztos nem.
egyébként ez az oldal csak 77%-osra értékelte az X20-ast.
dpreview.com - Mirrorless Cameras: A Primer ebben a cikkben egy érdekes dolgot mondanak:
Are there any other options?
Mirrorless cameras aren't the only attempt to bridge the gap between compacts and DSLRs. Sony has, characteristically, created its own solution. Its SLT range offers some of the best features of a DSLR with compact-camera style live view, giving a camera that's capable of fast continuous AF, even when shooting video. You lose the size advantage of the Mirrorless systems, however.
mit lehet tudni ezekről a Sony SLT-kről? elég ígéretesen hangzik.
egyébként ez a Canon EOS 70D vmi etalon? azért ezt linkelted mint összehasonlítási alap? ezen a lapon is ezt sztárolják a legjobban.
-
stargazer
senior tag
válasz
csacsi77 #15492 üzenetére
Helo,
elolvasgattam a milc.hu-n a kozepes gepeket es meg ezek kozott is mindegyiknek volt vmi olyan negativuma ami zavart. meg nem tudom mik azok a dolgok amik tenyleg zavarnanak, de pont ezert keresnek olyan gepet aminek nem nagyon vannak negativumai hanem kiegyensulyozott. tokeletes gep nincs sajnos pedig lehetne tobb is es tobbfele, en tokeletes alatt nem egyet ertek. ha a hibak nem lennenek akkor jok lennenek. egy volt csak aminek viszonylag kevesnek tuno hibaja volt, de az pont olyannak tunt ami erthetetlenul gaz. nemigaz h ki tudnak adni pl ugy gepet h egy funkcio nem kielegitoen mukodik. ettol nagyon ki tudok akadni.
igazabol egy milc se nagyon fer el zsebben, onnantol meg mar talan majdnem mindegy hogy akkor dslr-e, nem?
udv
s -
stargazer
senior tag
válasz
csacsi77 #15488 üzenetére
nagyon szépen köszi a választ, már épp kezdtem letenni róla hogy valaki mondd rá valamit.
igazából az ár nem annyira érdekes, a fuji x20-at említettem hogy az tetszene, az 170 jelenleg, így mondhatjuk hogy valamelyest 200 alatt tudnék elképzelni valamit.
közben olvasgattam a netet és elég sok helyen merülnek fel ugyanazok a nevek a DSLR-ek között, pl. a Nikon D5100.
most hogy így Te is rávilágítottál a MILC kategóriára, amire én eddig nem nagyon fókuszáltam, kicsit utánaolvastam és nagyjából értem a lényegét de egyelőre ezek drágábbak, hiszen kisebb méretben tudják majdnem ugyanazt, vagy ugyanazt nyújtani mint a tükrös gépek (képminőségben és szolgáltatáskínálatban). igazából én nem is nagyon szeretném az obikat cserélgetni, hanem egy jó kis allrounder obival ellennék első körben.
Lehet hogy pont a MILC lenne az én kategóriám! kicsit még utánaolvasgatok.
köszi szépen!
üdv,
s -
rii
nagyúr
válasz
csacsi77 #15084 üzenetére
azt meghiszem .-D
sosincs vége
kompakt - milc - 350d - 450d - 40d - 600d
ezt az utat jártuk be havercsajjal tevezgetést illetően .-)
neki 600d-re gyúrunk most .-) mert szeretne találni valami 0thm-es hitelt ... vagy más hiteltén meg személy szerint egy 40d-re kezdek el malacperselyezni .-)
-
rii
nagyúr
válasz
csacsi77 #15078 üzenetére
köszönöm!
5000 expo-s gépet gondolom nem árulnak .-)
a 10-20.000 expo elmegy még?
a 30.000-es exposat vagy afölöttit kell kerülni, gondolom ....munkatársam mondta, hogy végülis 10.000-nél ias megadhatja magát a váz .... de 30.000-ért megcsinálják, és votlaképp mintha új gép lenne ....
hány expo-sakkal érdemes szemezni?
-
Balinov
titán
válasz
csacsi77 #15032 üzenetére
engem csak az erdekelne, hogy a S hogy oldotta meg android alol a rekeszertek vezerlest. Kajattam droidra egy olyan kamera appot (ONE ala), amibel le tudok rekeszelni, de hosszas gugli utan azt talaltam, hogy a google eleve nem engedi meg a developereknek az apin keresztul, hogy ilyen szintu kameravezerlest lehessen csinalni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
csacsi77 #13449 üzenetére
Elég nagyot ugrottál.
A f4-es objektívek is dupla annyi fényt gyűjtenek mint a lentiek + az ajánlott fostalicska képminőség helyett talán még kép is lesz belőle. Mindez egy 70-200 4L esetében 200eFt alatt.
De ha mindenképpen 2.8 és nincs lottó 5-ös, a Sigma 70-200 OS kb. 340eFt környéke.
De én inkább használt objektíveket keresnék, régebbi 70-200/2,8 Canon IS, Nikon VR verziókban.
-
Winne
nagyúr
válasz
csacsi77 #13222 üzenetére
+@(#13224) Zaied :
Köszi a válaszokat. Ma volt módom kipróbálgatni és megnézegetni az 1100D-t és nagyon szimpatikus.
A videós része elmaradt, pedig az is érdekel, meg is nézem akkor. Ezt a gyors mozgásoknál fogom megérezni? Nagyobb objektívot is ajánlottak már, az egyelőre nem fog kelleni. (talán Sigma a márkája, valami makrós cucc)
A vaku működik frankón, közben ezt is megnéztük.
-
Thusor
őstag
válasz
csacsi77 #12485 üzenetére
Elolvastam a tesztet. Itt megnéztem a D3100 és D5100 tesztjét is. Engem a legjobban a Nikon fogott meg tudásban. Mivel még nagyon kezdő vagyok a DSLR gépek körében így szerintem D3100 lesz nekem a befutó...majd később idővel váltok egy komolyabbra, de addig szerintem az is bőven elég lesz, hogy megtanuljam hogyan is kell bánni ezekkel a szerkezetekkel. 18-105mm-es obival venném, majd pedig vennék hozzá egy nagyobb obit is
.
-
Thusor
őstag
válasz
csacsi77 #12483 üzenetére
Körülnézek az általad ajánlott oldalakon is. Itt prohardveren is a nikon D3100 vagy D5100-at ajánlották 18-105 mm-es obival. Szóval majd élőben is megvizsgálom őket, de valószínű ezek közül lesz valamelyik...meg még majd a Canon 1100D-t is megnézem, róla még nem olvastam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest