- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
gergo5991 #25725 üzenetére
Egy iPad az egyik népszerű webáruházban típustól függően 114.000-466.000 Ft. Az miért nem sok? Vagy ha a képeidet felhasználja egy weboldal az engedélyed nélkül az belefér?
Ehh, ne válaszolj, elég ha elgondolkodsz rajta. Csak szoftver fejlesztőként mindig felbassza az agyam, ha valaki ennyire semmibe veszi ezt a szakmát és művelőit. -
válasz
gergo5991 #25696 üzenetére
Nekem van Haida, Lee és B+W is, 8/16/32/64/1000/4000. Az, hogy kezdésnek mi a jó, szerintem attól függ, hogy mit akarsz fotózni.
Ha pl. sokat jársz erdőbe, ahol patakok vannak, oda akár sok is lehet, de ha fényes nappal városban épületeket, felhőkkel a háttérben, akkor jó lehet.
Nem olcsók tudom, azt is, hogy pár éve olcsóbb volt... de nem is volt ekkora a kereslet. -
faki_
senior tag
válasz
gergo5991 #25655 üzenetére
Tőle vettem tavaly ND1000-est: best-4-you*2012.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
gergo5991 #25443 üzenetére
Szerintem vagy beletörődsz, hogy lightroomoznod, photoshopolnod kell, vagy veszel egy olyan gépet, amin vannak ütős gyári színprofilok, pl. fujifilm x sorozat... asszem madgie kolléga is gyakran nyomja jpeg-ben, akár melókat is.
A hely ahol laksz a képek alapján abszolút nem rossz (vagy nem ott élsz?) és a képek között is vannak jók, csak néha az effektek nekem túl vannak tolva. Amúgy csak a szokásost tudom tanácsolni, túrázz-sétálj gyakran napfelkeltében, naplementében, amikor köd van stb., a különleges fények-köd miatt ugyanaz a táj sokszor teljesen más arcát mutatja. -
*Ropi*
félisten
válasz
gergo5991 #23007 üzenetére
A gyári WiFi-s cuccok eléggé limitáltak, a CamRanger és klónjai sokkal több mindenre képesek (pl. átvisznek raw fájlokat és videót is, meg a beállításaik tárháza is széleskörűbb).
A Canon topik összefoglalójában (ezt is) leírtam (Nikon vázakkal csak a qDSLR Dashboard működik, ha jól emlékszem).
Mit tegyek, ha...
• WiFi kapcsolattal vezérelném a vázat a telefonomról / számítógépemről?
Az oldalán le van írva, hogy milyen eszközök alakíthatóak át a vele való működésre: 3-4 éve 8000 Ft-ból csináltam meg magamnak a gyári TL-MR3040 routerrel, amit a CamRanger átmatricáztatott magának.
Fontos: a firmware flasheléshez érteni kell, különben téglásítod az eszközt!
-
Byk01
őstag
válasz
gergo5991 #22514 üzenetére
Én azt szoktam csinálni, hogy kicsit ferdén szorítom meg, és a végén a cseretalpat befordítva még tudok pluszban húzni rajta ... bár nem biztos, hogy jót tesz a menetnek.
Én az 1 kép szerint teszem rá, mert így nem csúszik ki véletlenül, ha meg van lazítva a szorítócsavar.
-
kiskornel
addikt
válasz
gergo5991 #22500 üzenetére
"milyen monstrum laptopot viszel hogy 2,8kg ha szabad kérdeznem?" - Lenovo G50 ... kaksival, töltővel együtt biza ennyi.
Egyfelől rossz, hogy ilyen nagy a súlya, de nem tomagocsi a kijelzője... és ez sokat számít, mikor használom.
Amúgy meg céges, és gondolom a legolcsóbb tömegbeszerzésű pályázat nyert. Szóval a praktikusság helyett marad a dolgozóknak a prakti nélküli kuss!
(#22501) Pulsar: ez most ironikus akart lenni, vagy tényleg rakhatom oda a (k)akksikat?
más: akkor felhívtam a légitársaságot tájékoztatásért, az operátor se igazán tudta, hogy mit-hol-miért, mert mikor kérdezgettem, akkor billentyűzött a háttérben, és az először igen, persze mondatból hamar várjon, ott van megkötés lett. :-)
Amiért inkább f..ok, hogy mégiscsak Kínához tartozik Tajvan, és komcsi ország... -
copass
veterán
válasz
gergo5991 #22479 üzenetére
nekem még nem szólt senki!
mondjuk ~ 1 kilás vázzal az azér fájna ha meglóbálnám a 70-200al együtt!
tegnap mondjuk odacsaptam egy 70-200 napellenzőjének véletlenül hüvelkújamat, picit elzsibbadt meg piros lett.
de amúgymiért verekedsz vele?!
viccet félretéve nekem már volt olyan belecsaptak a napellenzőbe és visszarúgott a váz,de az lcd védő megfogta meg az orrom is kicsit, ezért jó a nagy orr! -
grigo
őstag
válasz
gergo5991 #22302 üzenetére
Nem tudom. Ártól függ.
Én most fogok rendelni egy Tigernu táskát. 23 dollárért top sellertől úgy gondolom ha totál szar és csak otthon belerakom a cuccaim azért, hogy a polcon álljanak már akkor megérte.
Még 1 napig 53%-os akció van rá. -
jjeahh
nagyúr
válasz
gergo5991 #22179 üzenetére
Én ekv. 100 milin tanultam meg fotózni, alatta nekem minden hűdenagyot lát
Amúgy ha apsc-n 18mm nem nagylátó, akkor mi? Mert a normál még odébb van. Persze nem egy uwa, de azért szerintem már nagylátónak számít. No de mindegy, lehet nincs igazam, valszeg nem a technó az erősségem
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- ASUS routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest