- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Engem nem zavar őszintén szólva ha melegszik/meleg a telefon amíg a működésében ez nem akadályozza mindenkit és mindent megvisel ez a hőség. Nekem fehér színű a 16 Pro ahogy korábban írtam eddig átlátszó spigen tok volt rajta most fekete keretes spigen c11 magnolia edition.Ebben is ugyanolyan meleg ha sokáig a napon tartózkodom függetlenül attól hogy használom vagy sem.Játszani nem játszom telefonon leszoktatott a játék fejlesztők hogy tele pakolják reklámokkal a játékot és nincsen egy értelmes játék se semelyik platformon ahol normális játék élmény lenne anélkül hogy fizetnél érte..
-
Speedy007
őstag
Nekem akkor is forró meleg a telefon ha az övtáskában van és sokáig kint dolgozom a tűző napon. Illetve nekem a jobbik paneles 16 pro-m van Samsung hha tűző napon használom ez is melegszik mint akinek kötelező lenne pedig volt használva átlátszó spigen tokban ez egy ilyen műfaj. Korábban a Xiaomi 13 mikor melegedett tűző napon droppolt a kamera videó felvevés közben vagy nem találta a hardvert című üzenetet dobálta. MI 10T Pro letilt ha sokáig kamerázol tűző napon .
-
PlayMax
nagyúr
Nem hogy használat közben a napon nem melegszik ,hanem töltés közben sem!
Épp nem rég vettem le a töltöről ,hűvös a tapintása a készüléknek.
Nagyon megcsinálták a 16 pro akkumlátor hűtési megoldását ,15 pro miatt javítottak ezen mert az tényleg melegedett egy facebook alatt is.Nem tudom milyen szórások vannak minőségben ,mint kiderül a kijelzők sem egyformák ,de ha már kijelző - még 1x sem vette vissza a fényerőt ,de nincs is mire mert bármit csinálsz nem melegszik.
Az enyém Samsung panel ,kiváncsi lennék a tied milyen 16 pro széria ,3uTools segít.Mások is panaszkodnak rá, ahogy olvashatod, más fórumokon is.
Ki panaszkodik?
Az idáig kiadott iphone ok között a 16 pro a leghűvösebb széria. -
sirokipatrik
aktív tag
Most nyomtam le 1 hetet Olaszországba, nem tapasztaltam semmi melegedést és fényerő visszavételt. A 15-nél sokszor elő fordult, itt még nem. A 11 meg kb használhatatlan volt kint. Csináltam rengeteg fotót és videót is 4k60-ba, eddig oké. Mondjuk én tok nélkül használom, az lehet hogy sokat számít (életembe nem használtam telefonon tokot). Én amit észre vettem, hogy az utazást nem bírja a telefon. Olasz-német-osztrák úton ha nem nyúltam hozzá akkor is lement több mint 20 százalék az akkuból 0 perc képernyő idővel. Eddig egy telefonnal sem tapasztaltam ezt. Mindezt egy 5 órás úton.
-
Speedy007
őstag
Én speciel valamelyik Iphone-s topikban kaptam hideget meleget mikor a gyári USB kábeljét kezdtem el ekézni a 16 Pro-nak, vagy mikor méltatlankodtam hogy a Bluetooth kezdetek óta fájl küldésre és fogadásra is szolgáló vezeték nélküli adat átviteli eszköz akkor az Apple miféle kockázatot lát benne hogy csak arra van butítva hogy a ház végéről vezéreld rajta a hűtőt hogy mire oda érsz jég legyen készen. Holott a harmadik féltől származó app nagyobb kárt tud csinálni mint az hogy egy-két képet vagy bármi mást küldesz bluetooth-n
-
PlayMax
nagyúr
Én sem vagyok megelégedve a kamerájával ,de ezt említettem is.
Az érdekesség inkább az ,hogy ritkán érzek ilyet egy aktuális iphone-nál.Igazság szerint nagyon sajnálom a 15 pro m ,hogy eladtam ,még az akkumulátora sem volt gyengébb.
Sasi001
Minden bizonnyal kapott a keret plusz egy átlátszó védőréteget ,ebből a szempontból nekem a 15 pro szálcsiszolt “titán csíkok” is jobban bejöttek.
Hangszórók is gyengébben szólnak ,cserében vannak studio minőségű mikrofonok. -
Speedy007
őstag
Akksi teszten én csak mosolyogni szoktam. Mivel az se releváns igazán mivel senki se vagy ha még is kevesen vannak azon felhasználók akik full fényerőn használják a telefont pláne ahány képernyő annyi féle fogyasztási érték. Pláne ilyenkor a hang is le van véve így a hangszó(k) nem is fogyasztanak.
85%-s töltési korláttal nálam 1,5-2 napos üzemidő lazán kijön 4,5 órás képernyőidővel -
PlayMax
nagyúr
Én is csak pro max-ot használtam addig ,míg teljesen elegem lett ,hogy nem kényelmes egy ruha zsebébe sem ,nyáron a nadrágokat meg lehúzza rólam és ez miatt mindig vlmilyen táskát kellett hordanom magamnál.
Most meg ez a kényelem mindennel felér ,elfér a zsebembe kényelmesen ,nem húzza le a nadrágot és a fogása is sokkal jobb ,jaa és végre járkálhatok táska nélkül. -
mihail38
senior tag
Igen, sajnos a szilikontok még rosszabb csúszik mászik a kezedben össze vissza. Próbálkoztam 2x is gyári szilikon tokkal, de most már letettem róla.
TechN7ne: egyetértek veled a csomagolás több költség, egy kicsit elkeseredtem az Apple termékektől hát a frissítésekről nem is beszélve, kamera, Ai ....stb kezd olyan lenni mint a droid volt anno amikor váltottam ios-ra most fordult a kocka...
-
osonte
őstag
Én még a vezetékes fülhallgatóban hiszek, nem akarok engedni a hangminőségből, biztos vannak jó BT fülesek, de a vezeték az vezeték…
Amúgy az Apple gyári USB-C adaptert évek óta használom, legtöbbet Windows-os PC-vel és ott nagyon ritkán ki kell húzni és visszadugni, hogy érzékelje. A telefonnál meg mostanában a hibákra az újraindítás a megoldás, ahogy többen is írják, mondjuk ott csak zenét hallgatok, a mikrofont nem használom, de azt még nem kellett kihúzni és visszadugni. -
-
galaxys80
veterán
Alza hivatalos viszonteladó. Nem, hiszem, hogy egy tok miatt kockáztatná ezt a státuszát.
Kamera gomb is szinte csak a gyárinál van megoldva. Nem mindegyik szín akciós.
Egyébént én is bezsákoltam ennyiért pár hete ezt a tokot. Azóta is azt használom. Nagyon szeretem. Szóval marad is ez végleg. Bár én mindig is gyári bőrtokokat használtam korábban. Viszont itt már ugye az sajnos nincsen. -
osonte
őstag
Biztos, hogy eredeti. Amikor felrakom felismeri a telefon a tokot (teljes képernyős animációt mutat). Rajta van az a szám a tokon és a dobozon is, ami a hamisítványokon nincs (Reddit-en írják): [kép] , [kép] [kép] .
A tok is nagyon precíz (kivágások), kameragomb tökéletes, a csomagolás is prémium. Nem az Apple akciózta le, hanem az Alza, szerintem berendeltek belőle nagyobb mennyiségben…Illetve az Alza hivatalos viszonteladó, ami a tok alatt is (a weboldalon) és az Apple oldalán is rajta van. Szerinted megadnák nekik az engedélyt vagy nem vennék el, ha hamisítványt mernének árulni bármilyen Apple termékben?
-
Gáben81
senior tag
Nálam volt ilyen a legutóbbi hosszú futásom alkalmával. Gyorsan kellett volna fényképeznem és csak fekete kép fogadott. Nem reagált semmire, restart segített. Utána mégegyszer ugyanez, és akkor láttam az akku 1,5 óra alatt 30%-ot csökkent. Arra gondoltam, hogy hozzáértem sokszor akaratlanul izzadtan a kijelzőhöz és az lefagyasztotta, a sok kis érintés, mivel máskor soha nem volt ilyen.
Ilyen homályos jellegű kép is volt, de az még anno a 14 Pro Max-nél. -
Speedy007
őstag
Lehet de akkor is kellemetlen hogy olyat is oda tesz ami ott se volt..
#1680Tiger. azt nem tudom hogy az apple használ-e valamilyen féle AI-t vagy ahhoz hasonló funkciót. Örök vessző paripám hogy a hold fotózás nincsen benne mert szerintem nincsen AI tamogatása kamera szoftvernek vagy nem annyira fejlett. Azt is nehezményezem hogy monitort fotózni nem lehet ha hirtelen valamit le kell fotóznod és nem tudsz valamiért screen shoot-t alkalmazni iszonyatosan fakó és csíkos a felvétel. Xiaomi-nál pl. igaz ha jól rémlik a xiaomi.eu rom (ami kínai romon alapszik és nincsen annyirra kieherélve mint a global de ezt is beszántották egyenlőre a bétát de idő kérdése hogy mikor jut arra a sorsra a staibl is) automatikusan felismerte hogy képernyőt fotózok. De a kamera vezérlőben is be lehetet állítani a csíkozás csökkentő módot a global romoknál azzal is jobban tudta kezelni a monitor fényképezést, Tudom..Tudom... MIelőtt belém állnak ha annyira jó volt az android miért nem ott maradok vagy megyek vissza oda.. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Azért, mert a gyári lényegében arra van, hogy előkapod, lősz egy képet és a végeredmény jobb, mint a többi mobilnál. És ez alapján a gyári nagyon jól teljesít, de ha el akarsz vele szórakózni és mindent kihozni a kamerából, akkor a HALIDE-nál jobb nem létezik már évek óta.
Persze ettől függetlenül csinálhatnának gyári mellé egy olyan opciót, hogy professzionális mód.
-
Speedy007
őstag
Szerintem az AI teljes hiánya miatt van ez Xiaomi felismerte mikor monitorról akarok fotózni ez arra se képes. Elkell fogadni hogy az Apple csak a legszükségesebb dolgokat engedi a felhasználóknak az az insta fotózást. Ami részben szerintem jó mert az adnroidnál is én se használtam ki a telefon tényleges tudását full automatában használtam de szerintem sokan mások is így vannak vele és kevesen vannak akik tudják használni a professzionális módot. Talán a tavaszra be harangozott globális AI a kamerára is lehet jótékony hatással.
-
vadkörte
addikt
"...ha használhatatlan képeket készít."
Számodra. A lens flare mint optikai jelenség akár tetszik akár nem létezik és minden összetett több elemből álló optikára jellemző. Még a sok száz-ezres (milliós?) fényképezőgép objektívekre is. Persze valamennyire lehet korrigálni, de véglegesen eltüntetni csak szoftveresen.
Elviselheted, küzdhetsz ellene (pl. hangosan toporzékolsz, vagy olyan pozícióból fotózol, ahonnan nem tud kialakulni a lens flare) vagy elfogadod és a javadra fordítod, belekomponálod a fotóba, annak részévé teszed a hibát. -
typical bro
csendes tag
Úgy érzem a 14-15 nagyobb upgrade volt, mint most a 15-16. De egyik sem cserére sarkalló, még a 14-16 sem. Talán a 13-16 széria inkább. Bár akku élettartam miatt a két éves ciklus mondható megszokottnak ismeretségi körben is.
A kezdet kezdetén még azt is mondták, hogy majd a 15 Pro/Pro Max lesz az a bizonyos játékos telefon, példának okáért ott az AC Mirage. 14 Pro Max után lett 15 Pro-m egy totálkár miatt, de nem érzem azt a nagy változást. 15 Pro jobban forrósodik és iOS 18 óta olyan szintű gyorsasággal merül, hogy több, mint kiábrándító. Az Action Button amúgy nagyon jó cucc, viszont a fürdőszoba csempére esést a titán kevésbé bírja.
A feleségemnek 11 után lett 16 Pro Max. Bár nem nagy fanatikus, élete második iPhone-ja, de nem érzi azt a nagy változást (pedig ott már azért úgy érzem van bőven).
A telefonját nyomkodva én is úgy érzem, az üzemideje miatt vagyok rá valamelyest irigy, amúgy kb ugyanaz a 15 és 16 széria. A munkaeszközként történő használtból fakadó napi két töltésem arcon röhögi azzal, hogy csak esténként tölti. Szóval ez lehet tényleg up, bár ha időre leosztom, a 14 Pro Max is hozta ezt a szintet egész napos használat mellett, 15 Pro Max ügyben nincs információm.A 15 Pro miatt vagyok annyira bosszús, hogy örömmel tesztelném a Galaxy 25 Ultrát, mit fejlődött a zöld robot áttérésem óta eltelt 10 év alatt. Állítólag verni fogja 16 Pro Maxot, de hiszem, ha látom. Ha nem jön be, 17-18 szériáig talán nem maradok le semmiről, egy vertikális kamera elrendezésről meg AXX Pro prociról esetleg, bár az első jó eséllyel gatya. Szoftveres stabilitásban szerintem továbbra is hozzák a kötelező minőséget, mint az elmúlt években.
De ez csak szubjektív vélemény.
-
vadkörte
addikt
A Redmi Note4-em a dobozból való kivétel pillanatában úgy dobtam el, hogy "öröm volt nézni". Szerencsére megúszta. Az azt követő MotoG60 is olyan mint egy beolajozott angolna. A 16Pro azonnal ment tokba. Mondjuk az után ez olyan kis cukorfalat, pedig a 16Pro sem mini.
"Ez a szomorú, hogy megveszed a kivánt szint, ami csillog-villog, s első dolgod, hogy veszel rá egy vastag tokot, hogy eltakard."
Vannak szép víztiszta tokok is, abban azért látszik mi van benne. A tokozásba a védelem mellett nálam az is belejátszik, hogy nem akarom reklámozni, hogy mi van a kezemben. Habár a böszme kamerasziget alapján kitalálható."Még gondolkodom, hogy 15 PM vagy 16 PM legyen, a kamera gombon múlik, mennyire tudom kihasználni vagy sem..."
Két napja vagyok iPhone-os, szóval messzemenő tapasztalatra részemről ne számíts. Nem rossz a kameragomb, használom, de el lehet lenni nélküle.
#1314 mihail38
A sivatagi titán képen nagyon szép. Élőben, hááát. Nem erőlteném.
"...szerintem nem ilyen nehéz a döntés hogy napokig kelljen gondolkodni..."
Szerinted!2022-ben merült fel először bennem, hogy 10+ év android után iOS-re váltanék, kinéztem a 14Pro-t. Aztán elengedtem. 2023-ban a PC-t lecseréltem egy Mac Mini-re majd elkezdtem agyalni a 15Pro-n, aztán azt is elengedtem. Most 2024 vége felé majd 2 hónap agyalás után a 16Pro-t már nem engedtem el.
-
dnelb
veterán
Én mertem, 15 év alatt egyszer nem ejtettem le telot, de most a 16ot sikerült.
Az ios rendszere nem alkalmas arra hogy PM méretű telot tok nélkül használjon az ember, annyi fogásváltás kell hogy túlzottan megnő az esélye hogy kiessen a kezedből
Mindig röhögtem hogy mennyi törött iphonet láttam bkkn, de most már értem miért .
-
törölt tag
Amúgy nem maradsz le semmiről, olvasva a reddit tapasztalatokat. AI béta, és a jobb részei csak hónapok múlva lesznek. Megnéztem mi van, szerintem ebben a formában parasztvakítás egyelőre, cserébe viszi az akkut.
Image Playground: generálj furcsa és gagyi ábrákat!Siri & ChatGPT: butább mint a rendes ChatGPT, a jobb rendszerszintű, átfogó funkciók csak később lesznek.
Photo cleanup: felemás minőség lokálban, a felhős módszerek talán jobbak ha nem bánod nekik adni az adatod.
Értesítés, üzenet összefoglalás: angolul se érti a szarkazmust, pl. XY futópajti üzeni “that run killed me but it was awesome” azt a csoda AI összefoglalja: XY died.
Mail AI: priority-be lazán berakja a nyilvánvaló adathalász levelet, mert a csoda AI csak azt látja account szó szerepelt, akkor biztos fontos!Writing tool: ennek lehetne haszna, ha sikerül jól belőni a stílust, de rossz lesz ha rászoknak az emberek, a social media már tönkrevágta a publikus kommunikációt, az AI hülyeség az 1az1 üzeneteket fogja?
Ilyenekre van kapacitás, ezekre várhatunk tovább:
rendes HUN billentyűzet
smart playlist iPhone-on is
iCloud link megosztás név nélkül
száz bug a rendszerben… -
Snoop27
őstag
-
Zsolt,72
senior tag
-
Speedy007
őstag
Nekem is az eladási ár fáj a legjobban 2 év után pl. a Xiaominak de az összes kínai androidos gyártóról el lehet mondani hogy semmit sem érnek. De az IPhone pl. 14-s széria még mindig 200.000 körül mennek. Talán be lehet tudni az androidos gyártók esetén az érték vesztést hogy tömeg gyártnak egy modell családból van legalább egy tucat de minimum egy fél tucat modell variáns
-
xhege
veterán
Én próbáltam párat és valóban fotózásban előrébb járnak mind az iPhone. Videóban tapasztalatom szerint gyengébbek. Azonban a teljes csomag, mint okostelefon szerintem messze nem az igazi, pláne egy hogy sokszor a legjobb fotós képességekkel megáldott típusok kínai belpiacosak.
-
kchris78
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest