Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz mihail38 #2094 üzenetére

AI kapcsán mentségükre legyen mondva, az Apple nagyobb fába vágta a fejszéjét. Amit demóztak, hogy Siri mikor landol anyu gépe, küldd el a testvéremnek a tegnapi kirándulás fotóit és egyéb komplex feladatok, nem csoda csúsznak vele, na az a fajta AI nem hiszem benne van most más gyártó középkategóriás telefonjában. Adatvédelem szempontjából is egészen más az Apple: [link] [link]

Nálam egyelőre nem szempont az AI hype telefonvásárlásnál, jobban örülnék ha a normál funkciókkal és bugfixekkel foglalkoznának: [link]
    Annyi előnye van az AI hype-nak, hogy az erőforrás igény miatt a MacBook és iPhone memóriákat végre emelte az Apple.

törölt tag

válasz insyde5 #1730 üzenetére

Szövegszerkesztő: Pages
    Táblázatkezelő: Numbers
    Bemutató: Keynote

Ha nem akarsz átállni: Microsoft appok

törölt tag

válasz xhege #1627 üzenetére

Nem vitatkozom, csak leírtam én totál abszurdnak gondolom, hogy egy alap fehér szín "csajos" lenne bármiben. De főleg egy használati tárgyban, nevetséges számomra a gondolat, hogy akkor kategorizálsz minden tárgyat, fehér telefon csajos neked, de fehér bögréből inni nem probléma? Tényleg, neked fehér AirPods még belefér? Számomra abszurd az egész.

Miért ne ennék puncs fagyit? Olyat eszek amilyet akarok, mert leszarom ki mit gondol, ez volt a példa lényege, sörözéskor is van hogy valamilyen gyümölcsös koktélt iszok inkább, mert leszarom ki mit gondol, nekem 35 fokban a hideg epres cucc esik jobban, nem a sör.

A konkrét példáidra is rákontrázok: amerikai, brit sereg, tengerészet, légierő akármi, kapaszkodj meg előfordul fehér öv és fehér kesztyű díszegyenruhához, nem gondolom ettől mindjárt "csajosak" lennének a katonák. Fordítva is létezik a jelenség? Egy nő fekete bugyiban már férfias, vagy hogy van ez? Ha nő kérdezné fekete iPhone, fekete autó nem túl férfias neki, azon is csodálkoznék hogy merül fel ilyen egy alap színnél, vegye azt amelyik tetszik neki. Szóval továbbra is csodálkozom mi ez, hogy a fehér alap szín, bármiben "csajos" lenne. Ismétlem mindegy, csak megjegyeztem mindig csodálkozom ezen.

törölt tag

válasz osonte #1624 üzenetére

Elsőre nem a fényben árnyalatokról kérdeztél, hanem csak fehér férfinak való-e, arra reagáltam. Neten rendeld és úgy visszaküldhető, ha mégse tetszik. Nézegesd minden fényben, szép lesz, írtad úgyis sötét tokot használsz és csak a kameránál fog látszani fehér telefonod van. Nekem amúgy régen is tetszett a fehér kávás iPhone 5s például, ahogy írod kevésbé látszott rajta ujjlenyomat, por, esetleges hajszálkarc. A feketéket gyakrabban kell törölgetni, a legkényesebb talán a jet black iPhone volt: képen szuper, hozzáérsz ronda. Laptopnál is a klasszikus silver talán praktikusabb, hiába néz ki jól a midnight színű.

Lényeg tehát, hogy interneten vásárolj, hogy el tudj állni 14 napon belül, ha élőben mégse jön be.

törölt tag

válasz Sasi001 #1617 üzenetére

Ha pink vagy arany színről van ilyen kérdés oké megértem, bár ott is úgy gondolom bár nekem nem tetszik, de ha tetszene megvenném és pont leszarnám ki mit gondol. De a fehér? Hát az egy totál semleges szín! Fagyizóban is hümmög valaki juj de ennék egy gombóc citromost, de jaj fehér "mennyire való" férfinak? Egy fehér Porsche 911 GT3 már nem is kéne? Hogy kell ezt elképzelni? Istenem... :D esküszöm nem értem, hogy lehet a fehér szín "csajos" hát egy totál alap szín, bármerre nézel a világban, juj van felettem egy fehér felhő az égen, mi lesz most :D
    Miért pont a fehér telefon a kakukktojás ezeknek az embereknek? Na mindegy.

törölt tag

válasz osonte #1610 üzenetére

Ezen a kérdésen mindig csodálkozom, egyáltalán hogy merül fel? Férfiként fehér a lakás fala, fehér csempe, fehér ablakkeret, fehér papírra írok, fehér WC-be szarok és a WC papír is fehér, fehér fogkefével és fehér fogkrémmel mosok fogat, fehér szappannal mosok kezet, fehér inget hordok, fehér vajaskenyeret reggelizem, fehér havat lapátolok amikor van, fehér pályán korizok, fehér egér, fehér PlayStation, miért pont a fehér telefon ne lenne való???

törölt tag

válasz g4mer #1255 üzenetére

Amúgy nem maradsz le semmiről, olvasva a reddit tapasztalatokat. AI béta, és a jobb részei csak hónapok múlva lesznek. Megnéztem mi van, szerintem ebben a formában parasztvakítás egyelőre, cserébe viszi az akkut.

Image Playground: generálj furcsa és gagyi ábrákat!

Siri & ChatGPT: butább mint a rendes ChatGPT, a jobb rendszerszintű, átfogó funkciók csak később lesznek.

Photo cleanup: felemás minőség lokálban, a felhős módszerek talán jobbak ha nem bánod nekik adni az adatod.

Értesítés, üzenet összefoglalás: angolul se érti a szarkazmust, pl. XY futópajti üzeni “that run killed me but it was awesome” azt a csoda AI összefoglalja: XY died.
    Mail AI: priority-be lazán berakja a nyilvánvaló adathalász levelet, mert a csoda AI csak azt látja account szó szerepelt, akkor biztos fontos!

Writing tool: ennek lehetne haszna, ha sikerül jól belőni a stílust, de rossz lesz ha rászoknak az emberek, a social media már tönkrevágta a publikus kommunikációt, az AI hülyeség az 1az1 üzeneteket fogja?

Ilyenekre van kapacitás, ezekre várhatunk tovább:
    rendes HUN billentyűzet
    smart playlist iPhone-on is
    iCloud link megosztás név nélkül
    száz bug a rendszerben…

törölt tag

válasz Speedy007 #1099 üzenetére

Budapest most
    gyári: 8 °C (érzetre 6) reggel 6-tól várható eső
    accuweather honlap Bp-re: 6 fok (érzetre 3) de az órás résznél 7 és érzetre 5
    weawow 5 és érzetre 0 (én nem érzek ilyen hideget)
    Met Office (britek csak értenek hozzá) honlap Bp-re: 7 °C (érzetre 4) szintén reggel 6-7-től várják az esőt
    időkép honlap 5 °C itt nem találtam érzet adatot
    Mind péntek hajnalra vár havat.

Számomra nincs akkora különbség, hogy lecseréljem a gyárit, 90% elég pontos nagyjából, bár biztos helyszíntől is függ. Egyébként szerintem a gyárira azóta van több panasz, hogy a Weather Channel helyett több EU forrást használja. De másnak meg azóta lett jobb, szóval régiótól is függ. [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés