- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kchris78
veterán
Hát köszönöm az ajánlatot az alzából a tokra! Ez nagyon kellett a vékony mellé, jobban véd, jobb váltogatni, talán a felhelyezett is jobban védi mert havonta reped el nekem rajta..
Miért kell felismernie a telefonnak hogy egy tok van rajta?
-
kchris78
veterán
Nem a 100%-ra töltés barmolja szét a töltés önmagában hanem az ott tartás.. mintha megfeszítenéd a rugót 100%-ra... és ott maradna. Nyilván nem tesz neki jót. De ha dolgozik hol nyúlik hogy összemegy akkor az bírja, nyilván arra lett tervezve.. A lényeg az hogy ha felmegy 100-ra akkor ne maradjon rendszeresen fél napot a töltőn, "mert még van idő lehúzni róla". Máshol egy felfújt lufihoz hasonlították. Amúgy hogy mennyire töltik fel a LiIon aksit az "megállapodás" volt kb, ahol több ideig kell hogy működjenek ott nem töltik fel ennyire.
-
-
kchris78
veterán
De nekunk technikai oldarol makro a makro. Egy belenagyitott kozeli normal fotozas nem makro. Az a makro amikor a megfelelo lencset hasznalja a gep megfelelo beallitasokkal. Te is azt mondod hogy az a makro mikor felteszed a makro objektivet. Na a mobilnal is eleg kozel kell menni hogy atalljon a megfelelo foto modba. Ezt jelzi is ikonnal.
-
kchris78
veterán
"de ez a sok opció, kapcsoló, személyreszabás csak növeli a hibák számát"
plusz teljesen kusza az egész úgy ahogy van... Melyik kerül az általánosba és melyik direkt pont alá? Ezt szerintem kb senki sem tudja megmondani csak hogy a dizájner mikor kinéz az ablakon merre fúj a szél, kb attól függ.. mert hogy logika meg rendszer nincs már benne.
-
kchris78
veterán
válasz
Foglalt név #1880 üzenetére
telepítsd újra. Ha nincsenek ilyenekkel tele a fórumok akkor egyéni gond... Ez egy tipikus hátránya a nagy újabban (pár éve) megjelent nyitottságnak.. Programoknak van lehetősége minden irányban teleszemeltelni és rátelepedni az oprendszer mélyebb részeire ezzel ilyen anomáliákat okozva. Főleg hogy bizonyos programok minden létező lehetőséget igyekeznek kihasználni monitorozásra/info gyűjtésre, olyan módon amilyen lehetőséget találnak a fejlesztőik az iOS-en erre... (FB, Insta, stbstb)
-
kchris78
veterán
válasz
batai15 #1743 üzenetére
Egyet hozzátennék: Ne azt figyeljétek hogy milyen egy 120Hz kijelző 60-ra véve hanem hogy milyen egy eredetileg is 60Hz kijelző. Ha azt figyeled másabb kell legyen, mert az arra van belőve. Van az utánvilágítás, egy pixel nem alszik ki azonnal amikor elmegy a fesz (ha egyáltalán a fesz elmegy azonnal...) ezen a szinten már analóg jelek vannak. Nem 0.00000000000001 mikromp alatt tűnik el a fény.. Hanem az kialszik. Mint amikor elmeg a fesz egy normál izzószálas izzóból. Ezért egy 60Hz kijelzőt megscrollozva homályos lesz de nem annyira darabos. Míg ha egy 120Hz kijelzőt 60Hzen nézegeted persze hogy idegesítően darabos tud lenni...
-
kchris78
veterán
válasz
Foglalt név #1543 üzenetére
3 év múlva meg kitörölheti az ember mert újra megvetetik?
Valamilyen hangzatos metamorfózissal egy másik app-ba...
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
Azt mondja meg nekem valaki hogy action/kamera buttonban mi a haptikusság mert én toll hegyével nyomkodom őket és semmi ilyesmi nincs benne.. (mintha ezt olvastam volna) nyomom süllyed lefele, a pattanás alatt meg még egy picit süllyednek... ez nem olyan mint a MacBook touchpadje.
-
kchris78
veterán
válasz
vadkörte #1343 üzenetére
Igen ez nekem már sok.. Illetve nem tudom hogy az a perem vastagabb e mint az üvegfóliák.. Mert akkor úgyis az üveg győz eséskor. 13PM-et sokszor láttam esni pitaka slim-mel és üvegfóliával (pláza plusz rendes utca aszfalt amikben kavics van rendesen), megkopott (meg is sérült az ütéstől) a tok, illetve az üvegfólia sérült úgy hogy először nem, aztán csak végigment a repedés.. Annak vastagabb hivatalosa a pereme?
-
kchris78
veterán
Na ezzel pont én is így vagyok. De ahhoz képest hogy mekkorát zuhant relatív jól megúszta.. Úgyhogy kb azonnal vettem az IStyle-ban egy pitaka legvékonyabb tokot nem érdekelt mennyibe kerül (25 ropi). NA AZ BÍRJA, azóta leesett mégegyszer
, még magasabbról, kőre. Azóta is frusztrál hogy itt a r.hadt 16PM és sikerült fizikailag sérültté tennem. Persze használati tárgy meg minden.. De hát ha dizájnos is :-/ .... Autót legalább ha drágán is de újra lehet fújatni ki lehet húzni a horpadást (3 dbot úgy kihúztak mintha ott se lett volna - ajtóval nyomták be)
-
kchris78
veterán
majd ráfejlesztenek valami jót. Mert a gomb jó technikailag: lehet simogatni le fel / jobbra balra. Szóval én nem temetném még most, pár hónapja van kinn. Csak sajnos ez nem az eredeti Apple ahol megjelenik valami brutálisan jól használható és már azonnal jól fejlesztett szoftverrel..
-
kchris78
veterán
(a legtöbb ilyen amiért sokan az Apple - iOS-t szidják az abszolút app hiba.. ahogy nőnek a fejlesztők lehetőségei mert nyílik az oprendszer kemény zártsága annál több lehetősége van a developereknek elb.szni valahol a telefon működését.. laggolás, akár standby fogyasztás, stb..)
-
kchris78
veterán
1:45-1:50 képernyő használattal 16PM napi fogyasztása 25%.. Másfél hónapos, 11 ciklus van benne. Nem rossz!
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
Na.... nem érdekelt az ára.. Vettem a 16PM-hez egy Pitaka slim tokot.. Eszméletlen jó a a tapintása eszméletlen jó vékony...
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007 #1058 üzenetére
gondolom azért mert most már nincs kalapos módon kierőszakolva az hogy _SEMMI_ futási lehetősége nincs az appoknak a háttérben (kivéve GPS/zenelejátszás/stb), csak megkapják a push-message-eket (amire az apple adja az infrastruktúrát) - és az indíthat el az appokban bizonyos limitált futást , hanem már van valami szabályzott módja hogy mikor hogy de futhatnak a háttérben... Ez egy neuralgikus pontja annak hogy közeledik a Droid és az iOS... Ez tipikusan az volt ami miatt ilyen jó (volt?) az iOS stand-by fogyasztása.
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007 #967 üzenetére
Hát kíváncsi leszek. Mindenesetre azért ha az ember végiggondolja nyáron hogy mi hány fokos, hol milyen hőforrás éri a telefont, milyen színű (abből milyen hőáramlások jöhetnek ki) és nem is tudom van-e olyan app ami jobban megpörgetné a CPU-t mint a fotózás (illetve az utána következő processing), akkor azért ez árnyalja azt hogy nem csak az iphone hanem minden flagship hőmérséklete el tud szállni egy jó kis nyári tengerparti napsütésben...
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007 #936 üzenetére
ez hülyeség szerintem. a 16pro abszolút jobb választás mint a 15, és én már akkor sejtettem mikor a 15 megjelent. (nyilván az ár...) Ha emlékszik az ember arra hogy minden egyes dizájn/alapanyag/stb váltás esetén meg KELL várni a következő szériát! Meleg. Jobb aksi. (optika 5x, az eddigi 3x esetén sokszor a normál ment fel 3x-ra a kevés fény miatt..) Ja és: az aksit HÁTULRÓL lehet kiszedni nem kell kioperálni óvatosan a kijelzőt és alatta cserélni azt.
-
kchris78
veterán
válasz
kchris78 #910 üzenetére
(viszont a nagy átverés hogy az órám pl hónapokig 84%-on volt, most esett le 83-ra... sejteni vélem hogy nehogy 80 alá essen mert akkor aksi csere áron kellene egy új órát adniuk.. mire lepörög 80 alá már annyira értéktelen lesz az óra hogy _tényeg_ sokkal praktikusabb egy félig használt S6-7-8-at venni mint aksit cseréltetnem az SE helyett..)
-
kchris78
veterán
Volt már erről szó, a 100% az a design capacity-t jelenti. Nekem pl 16PM esetén kb. 4800mAh a mért érték, és a design az 46x0mAh, tehát 100+% .. Hogy miért találták ki ezt.. Gondolom azért hogy annak ellenére hogy minden aksi másképp sikerül, a %-os érték összehasonlítható legyen. (lehet erről vitatkozni hogy egy hülyeség de így legalább összehasonlítható
) De egy használt tranzakciónál nem is az a lényeg hogy mi a csökkenés tárgya lényeg hogy a cucc NEM OLYAN már mint egy új amibe lehet kapaszkodni (ilyen az hogy ne legyen rajta semmilyen használati nyom).. Használt autóknál is nem ugyanez van itthon? Mindenki azt keresi hogy úgy nézzen ki mintha egy újat venne.. Apró sérülések stb.. Az nem érdekli hogy szervizbe rendesen lett hordva és autópályán ment vele az ember 90%-ban
.
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
Ezek régebben is léteztek csak nem dugta az ember szeme elé... (orra alá..)
PL ahol viszont mutathatná az az AUTÓ AKSI. Szomszéd elvitte szervízbe sima szervízre, minden oké nincs semmi gond stbstb.. 2 hét múlva berohat az autó mert az aksi megadta magát TELJESEN. Kétszer töltéssel be lehetett indítani. Ezt a computer BIZTOSAN mutatta... (hány száz szenzor van már egy mai autóban, sőt.. a régebbiekben is) MIÉRT nem dobott fel valamit hogy hé, azért már jó lenne cserélni! (ez főleg a stop-start-os aksiknál fontos, ott nagyobb kakaó kell, az igénybevétel is nagyobb ha használja ezt az ember, + ha elektromos kormányszervo is van ami felvehet hasonlóan nagy teljesítményt...) -
kchris78
veterán
Nem semmi!
-
kchris78
veterán
Amennyire olvasom a PWM nem fejlődött
.
-
kchris78
veterán
5-10W lassú
. MacBook Pro 13". Vagy Aukey USB-A - C kombó, de szerintem az is csak max 10-W-al tudja etetni.. Van egy HP USB-C töltő az 25W vagy nem tudom mennyi, de azzal melegedik eléggé.. Nem akarom melegedve tölteni, ráérek. Nekem egy teljes nap max 25%-ot fogy ez a batár
. Szóval igazából lényegtelen mennyire töltöm és mennyiről.. Plusz főleg hogy otthon/irodában vagyok bedugom, lassú töltéssel felnyomom 80%ig és ott is maradhat, maradhat a kábelen a limit miatt.
-
kchris78
veterán
nem néztem... mondjuk elemzés szinten elhiszem hogy lapváltáskor laggol - ha megnézzük mennyi RAM-ot képes felzabálni a hatalmas JS meg minden egyébnek köszönhetően (JVM) egy TAB (MacOS alatt) (többszáz MB - akár GB) és azt kidobja és újratölti (nem netről csak lokálisan) elindítja a mindenféle futtatást szerintem ott már _NAGYON_ brutális kódolásnak kellene lennie hogy végig atomsmooth renderelés legyen végig..
-
kchris78
veterán
Amúgy kövezzetek meg, de én nagyon kevés helyen veszek észre röccenést a 16PM esetében... Lehet izomból (RAM+proci) oldja meg (mi másból
már ) de a 13PM-hez képest sokkal jobban reagál, és fluidabb.. Ahol meg röccenés van ott meg indokolható azért (weboldalakon futtatni a tonnányi szemét JS-t scrollozás közben ami hálózati forgalmat is generál arra várni is kell stb, meg a szarul megírt nem apple-s appok)
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007 #648 üzenetére
Igen, de nem csak. iPhone 6 megjelenéskori ára 649/749 dollár volt.. (normál + plus) Akkor még nem is akarta az ember a plust feltétlen. Aztán behozták az X-et: 999 dollár.. Aztán behozták a PM-ot, 1999 dollár.. Persze lehet mondani hogy iphone 6-ot a sima 16-al kell összehasonlítani de az is 799 dollár.. de iphone6-ból nemvolt jobb tudású pro, ott az volt a normál meg a pro egy ben
, a legjobb tudású iphone ami csak elérhető. 6-800 dollárt mindenki sokkal könnyebben adna ki egy Pro (nem is kell max) tudású telefonért, a szar forint ellenére. (IMHO, 800 dollár nincs 300e Ft, mostani árfolyamon számolva)
-
kchris78
veterán
válasz
Zsolt,72 #641 üzenetére
Mondjuk az ár sem mindegy.. Anno iphone 6-8 környékén azt akb 300ezres (?) árat kevesebbnek érzékeltem mint most a 600-ast.. (pedig akkor nem kerestem annyit de teljesen másak voltak az árak ebbe nem is érdemes belemenni) Most a 600-as PM-em árából tavaly 1 hónapot voltam egyedül Perugia, Umbriában.. Lehet hogy többet adott
.
-
kchris78
veterán
válasz
Speedy007 #642 üzenetére
Én régen apple esetén is váltottam évente.. Aztán 11PM-ról Samu S21U, 1 év.. megutáltam picit.. vissza 13PM és most igazából csak az üzleti konstrukció miatt lett 16PM. (garival tudjam még eladni 2-2.5 évesen) De azért csak kényelmesebb USB-C, jobb aksi, fotózás azért CSAK jobb 3 gen ugrás után meg a többi apróság.. De az iparág fejlődése is lelassult biztosan. AI persze de igazából neurális hálózatok is régóta vannak.
-
kchris78
veterán
wow, köszi, nem tudom honnan tudja mindenki de nekem tökre nem volt triviális
. Nektek mi a véleményetek erről a gombról? Szerintem nem olyan vészes mint ahogy sok videóban lesajnálják... egyszerűbben lehet állítgatni a zoomot mint tartani és közben egyúttal (tartva a témát) a képernyőn is matatni...
-
kchris78
veterán
Hogy lehet a kamera gombot nyomkodva simogatva átmenni másik paraméter állitásra a zoomról?
-
-
kchris78
veterán
Nem tudom hogy vagytok vele de nekem a 16PM nagyon aksi bajnok, most hogy használom már pár napja.. Óránként alig merül, ha békén van hagyva, képernyő bekapcsolva sem nagyon szívja ha nincs 100%on a fényerő.. Pedig 13PM-ről váltottam ami szintén bajnoknak lett kikiáltva (és "csak" 90%-ig fogyasztottam el a 2 év alatt). Ami szívja az a fényképezés.. Ami miatt kicsit mérges is vagyok mert ez gondolom a rengeteg utódolgozás miatt van - nem azt szeretném a képen amit az AI gondol hogy ott van a "részletekben".
-
kchris78
veterán
Lehet hogy nagyon alap dolog de az új gombbal hogy lehet áttérni a zoomról másik paraméter tekerésére?
-
kchris78
veterán
Van aki csak üvegfóliát tesz a telefonra? Nem tudom ez a titán mennyire lesz érzékeny zseb/etc hatásokra...
-
kchris78
veterán
válasz
tysonn198810 #434 üzenetére
Telekom. De fehér titánt rendeltem, és szerintem azt rendelték a legkevesebben mert az fogyott el a legkésőbb mikor indult az egész 20-án..
-
kchris78
veterán
Új tagként: 16PM
. Végre kiszállították!
-
-
kchris78
veterán
Tegnap este volt 16PM a Telekomban, tegnap jött az értesítő.. Az án várakozó rendelésem (flottás) is átment kiszállításra varkozó állapotba.. Szóval talán oldódik a helyzet. Szerintem novemberre az nem kap csak aki nem akar.. Ha lenyomják a várakozókat biztos nem lesz hiánycikk, nem olcsó azért
. Tavaly titán meg minden, sokan akarták.. most semmi ilyen újdonság nincs, csak az vált aki tavaly nem váltott vagy kivárt stb..
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Spring Green Motorola Razr 50 Ultra Garanciális!
- Honor 400 Lite 8/256Gb Dual, Kártyafüggetlen, Új, 24 hónap Garancia
- Samsung Galaxy Z Flip 5 - 512 GB + Galaxy Fit 3 és tartozékok - full pack
- Apple iPhone 13 Pro Max 128Gb, Kártyafüggetlen, Akku:100%
- Apple iPhone 15 128Gb Kártyafüggetlen, Új, Aktiválatlan!
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest