- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
s.Oliv3r #3301 üzenetére
Én is nagyon maximalista vagyok minden téren úgy látom te is
Zsolt,72 Én anno amikor kijött a 18.3 akkor csináltam egy itunes féle teljes szoftver reinstallt szerintem jót tett neki. Lehet majd itt is fogok ha úgy látom indokolt lesz de egyenlőre nem találkoztam még zavaro hibával. Már arra is gondoltam hogy az első szériás telefonok zöme amik közvetlen elsőként jönnek le a szalagról ilyen olyan bajjal szenvednek ezért szoktak várni pár hónapot hogyha ilyen van a sok feedback után ezeket ha kell a gyártósoron is javitsák.
-
BogyóBP
addikt
válasz
PlayMax #3290 üzenetére
Nos nem tudom igazából van olyan ismerősöm is aki a témát átrakta sötétre hogy energiát takaritson meg, szerintem ezek bullshit dolgok. Akkor is merül a telefon ha hozzá se nyúl az ember ha pedig az akkuvédelem be van nyomva 80 ra akkor hamarabb merül mint egy optimalizált töltés esetében és akkor még a szoftver leakek nem is kerültek említésre.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Foglalt név #3275 üzenetére
Azért a facebook alkalmazás rendesen zabálja az akkumlátort.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Sasi001 #3244 üzenetére
Nekem a tokom ESR. Nagyon jó lenne a tok maga ha nem lenne a keret sarkain megemelve és lenne belőle nem szilikonos verzió is mert így átlátszik az kijelző nagyon vékony oldala(ami ugyebár fehér fém sáv) még fekete tok esetén is (ugyebár a telefon a natur titán verzió). Fóliát egyszer probáltam rátenni egy applikátorost de nekem valamiért nem sikerült úgy felrakni hogy ne legyen alatta valami viz vagy buborék féle sehogy sem pedig full szárazra töröltem a kijelzőt.
-
-
BogyóBP
addikt
Szerintem ez sokkal nagyobb gond:
Ráadásul nem is irnak rá megoldást azt hiszem. Most az hogy ez most konkrétan azt jelenti hogy sok iphone jött ki hibásan azt nemtudni pontosan, mint ahogy azt sem melyik szériák érintettek ebben...(gyártási év-hónap stb).
-
BogyóBP
addikt
Valakinek van tapasztalata az új os al? Úgy tűnik pár dolgot javitottak meg optimalizáltak de vizuálisan nagyon kevés a változás.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Sasi001 #3094 üzenetére
Én ilyent rendeltem a telefonra de még nem mertem feltenni: [link] Remélem működik a link. 3 at is rendeltem belőle ha egyet elrontanék felhelyezéskor ami elvileg kizárt a keret miatt de kitudja illetve félek ha le kell szedni megsérülhet a kijelző a leszedésekor. Illetve attól félek hogy a hangszoro kis rései eltömödhetnek és akkor macerás tisztitani.
-
BogyóBP
addikt
A wipr az folyamatosan fizetendő vagy csak egyszeri alkalom? Valami azt a 7900ft körüli szuperkamera appot kiprobálta már? Az a budget flow a wallet el való fizetést követi vagy minden bankkártyás tranzakciót is? Van ugyan mobilbankom de hátha így átláthatóbb. ProCam - Pro camera 4900ft most, elég jónak tűnik akkár hosszú záridőt is lehet használni vagy nyitottat pl villám fotozáshoz állványról.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Instabil #3032 üzenetére
Kár ezen vitázni kinek milyen van maradjunk a telefonos témában.
Amúgy is kaptam óvaintést már off topicolás miatt nehogy ti is kapjatok.
Láttam kiszivárgott képeket a 17 es iphone ról és ha valóban jók az értesülések akkor a kamerák immáron nem a megszokott modon hanem vizszintesen lesznek elhelyezve egymás mellett. Állitólag a lencse miatt látszó becsillanást is ki akarják majd küszöbölni az új iphone ban tudjátok a lens flare ami a fotokon ott van a zafir lencse miatt (azt hiszem). -
BogyóBP
addikt
Iphone 16 Pro Max 5x zoom [link]
Samsung S24 Ultra 10x zoom [link]
Sajnos a fény/nap oldalról jött ami nem segített abban hogy minőségit fotozzak, mert ugye nappal szembe vagy oldalról jövö fény esetén compentiler nélkül nem fotozunk.Pazar lenne az ultra de sajnos nem az. Főleg hogy ez a zoomkamera sony exmor senzort használ mig az 1-2-3 és ultraszéles a samsung saját isocelljét ami igencsak régóta nagyon jó minőségű egyedül a szinátmenet simasága amivel nem tud mit kezdeni még mindig.
-
BogyóBP
addikt
3 van. Ugye van az alap amit te mondasz 1-2x el. Van a zoom kamera ami az 5x es egység és van a wide és macrohoz használt ultraszéles. Ez a 3 kamera szenzor és lencse van telefonon. Plusz kiegészítve a LiDAR fotószenzorral és a elmaradhatatlan villanóval (vaku). Mindegyik objektiv más és más fokális távolsággal rekesszértékkel és markolással dolgozik, ez exif adatoknál és a hisztogram elemzésénél is látni lehet. Illetve ami számomra érthetetlen hogyha a főegység 48mpixel ami igazából hazugság mert 24 a nyers felbontás nem pedig lebutitás, szerintem a 48 már egy upscale feldolgozo algoritmusos dolog de az is lehet hogy az a nyers és a 24 a butított (alap szenzor felbontás) erre nagyon nem térnek ki kb sehol..Hogy akkor a makró, az ultraszéles és az 5x egység miért csak 12mpixel? Szerintem lett volna annyi hely hogy elfért volna 3 ugyanolyan szenzor is. Aztán lehet zöldséget beszélek majd aki jobban bele ásta magát kijavít.
-
BogyóBP
addikt
Na csináltam egy tesztet most lenn a fényes napon és valóban a fényviszony nál kiprobáltam hogy váltanak át a lencsék. Videózás közben jobban észrevehető a lencsék közti váltás de csak a 5x es zoom esetében, 1 ről 2 re nem. Fotónál is lehet látni de ott nem annyira észrevehető amikor átvált mert annyira gyorsan megtörténik. Arra voltam kiváncsi hogy a makró mód ami benne van kb milyen közelről tud éles képet készíteni és gyakrolatilag akár fél cm re is tudtam menni a tárgyhoz de ott már nem tudom úgy kitartani hogy ne remegjen ezért bemozdul a kép. Igazán nagy okosságok azok ha olyan tokot vesz az ember ami a főlencsére szerelhető objektiv adaptert is tartalmaz és így a csomag részeként a főkamera segitségével lehet tele, makro és egyéb képeket csinálni a főszenzor minőségében. Csakhogy ezek nagyon drágák és helyet foglalnak. Egy okosan megírt implementáció kompaktabb de kompromisszumra hajtja az embert. Valaki irta hogy a teleobjektiv több fényt kér a fotok készítéséhez amiben lehet valami mert szerintem annak a rekeszértéke kisebb mint a főszenzoré. Ezt abból gondolom hogy ha fotozásnál átváltok rá megváltozik a megjelnítőn a kép szine és sötétebb lesz egy picivel.
-
BogyóBP
addikt
Én igazából nem is használom, már egy tökre idejét múlt dolog, helyette csinálhatnának biometrikus azonosítást mint ami régen volt. Praktikusabb mint a face ID. Vendéglátásban dolgozom és sokan szenvednek ha fizetni kell telefonnal és a face id nem ismeri fel mert pl nem jók a fények. Ellenben az ujjlenyomat mindig ott van és nem számít a fény.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Instabil #2976 üzenetére
Lehet hogy nagy de ha mellé teszel egy s24 ultrál nagyobbnak látszik az s24 ultra mint ez holott ez a nagyobb készülék. Gondolom senki se állt neki leméri hogy nem csak megvezették e az embereket de ezt a lekerekitést elhagyhatnák már. Az elülső kamera kivágat is évről évre nagyobb bár elhagyták a notcht de még így sem az igazi elég lenne egy kis karika mint a legtöbb más gyártónál.
-
BogyóBP
addikt
Szerintetek érdemes a HEIF formátumú fotozást erőltetni vagy inkább a leginkább kompantibilis a jó választás? Tudom hogy a HEIF az egy újabb szabvány és sokkal kisebb helyet is foglal de kérdés hogy vajon minőségbeli veszteség van e a jpg hez képest? Én mondjuk 4k 60fps el videozom ami ugyebár a nagy hatékonysági algoritmus opciót használja (nem is lehet másba filmezni ekkora felbontással ekkora fps ben, ugye ez HVC lesz és elég jó minőségű a videó sőt). Ha pl webre töltöm fel a képet átkonvertálja ezt a HEIF file formátumot? Mert vannak programok amikkel lehet de félek ez már újboli tömörítést eredményezne mivel már egy alapból tömörített kép ez is vagy nem?
-
BogyóBP
addikt
válasz
Törpilla1987 #2738 üzenetére
Most érdemes. Nem éri meg várni mert igen emelkedni fog már most is emelkedett 50 ezret pedig csak 2 hónap telt el.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Lehet valahogy a kamera beállítást alaphelyzetbe rakni úgy hogy ne kelljen hozzá a telefont is alapértelmezésbe állitani? Mert láttam hogy van egy olyan opció hogy Beállitások alaphelyzetbe állítása opció de nemtudom ez az applikációkat pl netbank paypal képernyő elrendezés stb-hez hozzá nyúl e.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Nekem valamiért a GUI másabbnak tűnik mintha kisebbek lennének a betük vagy ilyesmi. Vagy a felbontás lett átírva bár kötve hinném a 18.4 el. Nemtudom pontosan mit frissitett de lehet nem volt túl jó ötlet bár érzetre gyorsabb a rendszer de látszatra mégis fura.
A tokora visszatérve maradt az ESR tok kamera sziget védővel is még nem tudtam venni eredeti tokot rá, mert a neten is annyi fajta van hogy nemtudom melyik az eredeti.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Alapjába véve két fajta tok van ahol a kamera sziget nincs be borítva a tok által és olyan ahol csak a lencsék helye van kivágva azaz be van kamera sziget is borítva és védve. Kérdésem az hogy ez fontos e es jelent valami hátrányt?? Mert amit rendeltem temurol és extra vékony de erős anyagú tok kemény baromi jó de kocka kívánatos és szinte majdnem egy síkba van a kamera a peremmel.. felek feltenni mert nemtudom a kamera sziget mennyire karcolodo fele ha esetleg valaki tud olyan tokot ami teljes borítást ad hátul csak a kamera lencsekivagat van és nem egy 2cm és peremes tok ne tartsa magába
-
BogyóBP
addikt
Szerintetek melyik ad jobb minőséget a leginkább kompantibilis vagy a nagy hatékonyságú? Windowson, telefonon és feltöltve is más a minőség.
-
BogyóBP
addikt
Egyik ismim irigykedve nézte a telefonom által fotozott kép minőségét, mert egymás mellé tudtunk tenni két telefont egy 15 és egy 16 pro maxot. Én azt mondtam hogy kb minimális az eltérés de azért volt külömbség. Indoor. Nyilván kint nüansznyi lenne kb az eltérés mert mindkettő nagyon jókat készít de a 16 valami újfajta algoritmust használhat amit még a 15 pro max nem. Jómagam is készitettem compare képeket az s24 ultra és a 16 pro max közt és igazából szituáció vagyis scene függő az hogy melyik jobb. Igazából szerintem a 16 nak a kamerája jobb mint a 24 ultrának viszont sose fogom megérteni miért nem tudják még mindig a zoomot rendesen implementálni. Ugye a triangle elrendezésű kamera rendszer már megszokott mint ahogy a kerek burkolat is, így hiába nagyobb maga a telefon, valojában kisebbnek tűnik de a kijelző határozottan szebb. Úgy vettem észre valami utófeldolgozás is van a készült képeken, hogy pontosan micsoda azt nemtudom de ez hogy ha pl pro rawba állitom a képet és veszteségmentes JPG-t kérek amit később editálhatok akár egy lossless DNG-t előfordul hogy kapok 48 megapixeles képet is de az már valami szoftveres trükk. Mindazonáltal elégedett vagyok vele bár többször volt már hogy a kamera megnyitásakor nem kapcsolt át a kamera és csak fekete kockát láttam illetve a hang néha olyan mintha erősödve jönne ki a készülékből de igazából ezek úgy nem érdekelnek különösen mert nem zavar. SZVSZ talán a telefonálási hangerőt lehetne nagyobbra tenni mert az elég halk, kihangositva viszont remekül szól. A képek gyönyűek 10/8 biztos tökéletes lesz a videó meg csodálatos és akadásmentes még 4k 120fps ben is. Kicsit hiányolom ott az 5x ös zoomot de alapjába véve nem távcsövet akartam venni. Szóval ha a két telefont (s24u és i16 pro max) összegyúrták volna az lett volna a kánaán
Sasi001: Bár nagyon nem szokásom telefonon de van egy játék amit szoktam rajta játszani ez a zombie wawes. Szinte döccenésmentesen megy a játék, s24 en azért volt hogy beakadt és igen marad estére még bőven az akkuban. Én mondjuk akkukimélés szempontjából lehúztam a töltéskorlátot 80% ra így annál feljebb sose tölt. A samuba ez gyárilag alapból is így van.
-
BogyóBP
addikt
A fekete vagy a natúr titán amelyik idotallobb? Teszem azt hogy pl a fekete ha napra kerul valamiért akkor a festés beszivja a meleget stb míg a másik nem? Illetve ezen telok hátulja tükröződik vagy mattos?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Érdemes az S24 Ultrát I16 Pro Max ra cserélni ha a kamerát nézzük? Nem szoktam sokat fotozni ugyan és a tesztek sem igazán mutatnak releváns különbséget de számomra az ios mindig stabilabb volt és kényelmesebb de még nem mertem meglépni a dolgot tekintettel arra hogy nagyon drága még ez a készülék. Bár elvileg a hardver erősebb meg minden és a shutter speed is gyorsabb, így pl egy mozgo állat vagy gyerek fotozása sem jelent kihivást beltéri környezetben.
-
BogyóBP
addikt
válasz
TheBikerider #2123 üzenetére
A rögzített video hangja tényleg ennyire rossz minőségű mint amit a videókon lehet hallani?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Kb mennyi helyet foglal 1 perc 4k 120fps videó LOG ban? Kerestem neten de nem találtam róla semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik
- Futás, futópályák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged