Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Banderasz74 #3606 üzenetére
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Sasi001 #3587 üzenetére
Vágom
, ezért is furcsállom, hogy a beszélgetési szál elejétől kezdve úgy szól, hogy a TrueTone miatt sárga. Pedig annak nem az a szerepe, és eddig egyetlen telefonon sem találkoztam olyannal, hogy attól lett volna sárgás… pedig sok iPhone megfordul nálam.
Sárga (mégpedig állítható intenzitás mellett) a Night Shift bekapcsolása után lesz. Nem is értem a szálat. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
h_benjamin #3527 üzenetére
Szia!
Ebben a topikban [link] nézd meg az utolsó 2 oldalt, vannak erről posztok. Van, akinél működik az OTP és van, akinél nem. Ilyen a béta.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
SpongyaBob #3512 üzenetére
-
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
SpongyaBob #3504 üzenetére
Igen, a 3uTools megmutatja.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
tysonn198810 #3496 üzenetére
Nálam minden további nélkül működik ez a lehetőség (Windows 10). Próbáld meg, hogy telepíted a 3uTools alkalmazást és az Apple Devices alkalmazást. Indítsd el egyiket és csatlakoztasd az iPhone-t. Ekkor le fogja tölteni a gép a szükséges drivereket. Utána menni fog a másolás teljesen simán.
-
Zsolt,72
senior tag
Ha “csupaszon” fogod vezeték-nélküli töltéssel használni, akkor nem kell tok, a telefon maga tartalmazza a mágnest. (Ajánlott levenni a tokot ehhez, mert eleve nagyobb a hő ilyenkor.)
Ha mégis tokkal fogod használni, akkor olyat keress, ami “MagSafe kompatibilis” tok. Így keress rá.
-
Zsolt,72
senior tag
Igen, ez így is van rendjén. Előfizetés kell, ha az Apple Zenében szeretnél menteni, onnan származó zenét. De ezt nem “te rakod rá”, itt volt a félreértés tőled. Ezt ugyanis mented.
Amit te raksz rá, az előfizetés nélkül is lejátszható a Zenében. Ezért írtam anno, hogy megmarad. Kezdenek a helyükre kerülni a dolgok, menni fog ez neked is. -
Zsolt,72
senior tag
Ja, hogy te a Zenén belül mentett számokra értetted, hogy “én raktam rá?”
Az úgy nem volt megfelelően feltett kérdés (emlékszem, hiszen én is válaszoltam neked).
Az összes stream App esetén ez a normális, hogy eltűnik, ha nem aktív az előfizetés. Az “én raktam rá” nem ezt jelenti, hanem azt, hogy amit pl 3uTools segítségével rámásoltál zenét, azt a továbbiakban is meg tudod hallgatni rajta keresztül.
Ki venne újra előfizetést, ha az előfizetéshez kötött tartalom az előfizetés lejárta után is elérhető lenne?
-
Zsolt,72
senior tag
Itt olvasható, hogy mi számít egy ciklusnak: [link]
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
s.Oliv3r #3345 üzenetére
Erste esetén megmarad a kártya a Tárcában, George App segítségével 1 perc újra aktiválni. A jelszavak természetesen megmaradnak a Jelszavak alkalmazásban, ha használja az illető. Nem szükséges azokat újra hozzá adni sehova. Amit atala leírt, abból egyedül az appok új telepítése helyes, az időt kér, de egy hiba esetén ennyit érdemes foglalkozni az elhárítással.
Amúgy megértem őt, sokan idegenkednek ettől. Én pont nem, semmi sincs a telefonon, mindent felhőben tartok, viszonylag hamar készen is van az újrahúzás, évente egyszer.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
karldergroße #3332 üzenetére
Igen, ezt másképp látjuk (tiszteletben tartva a véleményed). Nekem pont az az egyszerűbb, fapados rendszer tetszett meg, Android után semmi sem hiányzott (widgetek jó helyen voltak a bal oldalon, most is úgy használom, mappázás, átrendezés, színezés nekem érdektelen, pont úgy használom, ahogy kivettem a dobozból). Régen nagyon rá voltam cuppanva robotos rendszeren a rengeteg lehetőségre, de kinőttem belőle és már nem hiányzik, ezért is volt egyszerű és gyors a váltás.
Most is elégedett vagyok, tetszik a hardver és még mindig ez a sokkal jobban kezelhető, inkább felhasználóbarát OS, mint a másik. Nekem mindenképp. -
Zsolt,72
senior tag
Persze, értem, hogy mi és miért zavar. Kezd egyre összetettebbé válni a rendszer és ez nem feltétlenül jó.
Annyit én is látok, hogy már ez sem olyan, mint amikor 2018-ban elkezdtem használni. A koltoztetes sem kellene, hogy mindig gondot okozzon (nálam eddig nem is volt ilyen, pl a 12 mini után a 13 jött, simán működött tovább). Ugyanakkor, ha elszaporodnak a bugok, akkor kénytelen az ember törölni, ezt megelőzendő szoktam évente egyszer “önként” csinálni a visszaállítást. Bevált. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Foglalt név #3305 üzenetére
Sajnálom, hogy a legjobb szándékom ellenére sem tudok olyan választ adni számodra, amibe ne tudnál belekötni. Segíteni csak annak lehet, aki azt elfogadja (neked nem, és ez szomorú, évtizedek alatt te csak a második olyan ember vagy, aki minden segítséget elutasít, pedig száznál több ember fordult már hozzám mindenféle telefonnal, oprerációs rendszerrel).
Minden jelszó a Kulcskarikában van, semmit sem kell sehova mozgatnom és onnan vissza rakni.
Nem tudom, melyik banknál vagy, én az Erste George appot használom, semmilyen kimaradás sincs visszaállítás után.
A munkahelyi problémát sem értem, időzítsd egy olyan időpontra, amikor jó eséllyel nem fognak keresni.
Nem, nem csak így működik rendesen. Többen is próbáltuk (sikertelenül) elmondani neked, hogy ez a kialakult problémára lehetne megoldás, de mereven elutasítod, így sehova sem vezet a próbálkozásunk, hogy megoldást adjunk neked. Tévedsz, ha azt gondolod, másik rendszeren (Android, WP, asztali Windows) nem fordul elő, hogy a visszaállítás tud segíteni.
Tisztelettel, de én ebből ezen a ponton kilépek, mert úgyse lesz sose jó, amit mondok neked. -
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
sirokipatrik #3284 üzenetére
Nálam (iPhone 15) rendben jönnek a Gmail értesítések és meg is nyílnak. Az autóban egy SONY fejegység van, a másikban pedig Pioneer és nincs USB nyűg. Csatlakozik, lejátszik.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Foglalt név #3230 üzenetére
„Lassú a faceid”
Olvasván a posztjaidat, mintha nem ugyanazt a szoftvert használnánk. Sok minden elmondható a FaceID-ről, de hogy lassú lenne…
-
Zsolt,72
senior tag
Az iPhone felső részén van a chip. Nálam 100% a hatékonyság, amióta ezt használom, a bankkártyákat nem is hordom. Sajnos, nincs lehetőség személyesen kipróbálni, hogy nálad hol siklik félre a dolog. Biztos, hogy valami kis apróság van a háttérben, mert ez egy jól működő képesség. Az órás párosítás dolgot passzolom, nálam nincs.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
s.Oliv3r #3186 üzenetére
Nekem is bőven belefér az életvitelem miatt az, hogy az iPhone 11 mellé kapott 5 Wattos töltőt használjam, illetve az is, hogy PC-ről 1½ Watton töltsem, pl tartós játék közben.
Egy-két havonta előfordul, hogy jól jön a 20W segítsége, de az ilyen 100W csoda gyorstöltőknek nem én vagyok a célközönsége. Nyilván van, akinek fontos szempont, nekem nem az.
-
Zsolt,72
senior tag
A gyors(abb) töltés 30-40 perc alatt eredményez 50% töltést, utána lelassul (máshogy is így van, nem folyamatosan dolgozik 20-25 Watt-tal). Ez ad egy gyors löketet, ha hirtelen kell egy kis plusz kraft.
Nyilván nem lesz ez mindig így, előbb-utóbb a Samsung és az Apple is nyitni fog a nagyobb sebesség felé. -
Zsolt,72
senior tag
A lassú töltést jelzi sárga színnel, itt látsz róla képet is: Az iPhone töltési sebességéről
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
PlayMax #3173 üzenetére
Erre kiváncsi leszek, mert ha csakugyan BÉTA fw van és emiatt vannak gondok, az teljesen más téma. Nem véletlen, hogy külön topikot is kapott a téma.
Beta esetén a fokozott merülés normális, mert rengeteget indexel, megoszt adatokat. Ha pedig valaki hibát tapasztal, azt célszerű a fejlesztők részére jelezni (ez a beta lényege) és nem a telefon topikját teleírni vele. Főleg úgy, hogy van beta cél topik.
Béta iOS-t használók topikjaHa pedig nem ez a helyzet Foglalt név esetén, akkor valószínű, hogy hibás a telefon, érdemes szervizbe vinni.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
s.Oliv3r #3148 üzenetére
Nem túl népszerű szokás itt, de én is így szoktam. Évente egyszer, a főverziófrissítés után visszaállítás és törlés, nekem ennyi belefér; megéri, mert szintén alig találkozom így a többiek által jelzett hibák egy részével. Azaz sokkal kevesebb bug-ot tapasztalni ezzel a módszerrel.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Foglalt név #3144 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy 100$, vagy 1000$ egy telefon ára, ha a META, vagy “kovácspistike” trehányul megírt alkalmazása extrém merülést okoz.
Igen, a saját érdekedben ennek neked kell utána járnod.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
mihail38 #3086 üzenetére
A Wipr a Safariban dolgozik, így a YouTube appra nincs kihatása. Reklámmentes videófeltöltő-nézegetésre én a prémiumot választottam, simán megéri.
Minden reklámot kiszűr a Safari alatt (nekem legalábbis nagyon hatékony), és igen, van egy pár igen egyszerű alapbeállítás, amiben segít egy kis bemutatóval a Wipr app. Érdemes kipróbálni, maximum, ha nem jön be, kérsz visszatérítést (1 vagy 2 heted van rá, pontosan már nem emlékszem, rég nem volt szükségem rá).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Foglalt név #3060 üzenetére
Nem tudom, mi a “vicces” a Google Naptárban. Korábban bő 1 évig használtam (utána teljesen az Apple-félébe költöztem), semmi gond nem akadt vele. Persze lehet, hogy te és én teljesen másképp használjuk, vagy mást várunk el tőle. Számomra oké a Google Naptár (is).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Foglalt név #3057 üzenetére
Nem értem a kérdést, ki tudnád fejteni bővebb formában? Mi az a “mymaps”?
-
Zsolt,72
senior tag
Volt, amit rájuk kényszerítettek jogi úton (pl alternatív bolt elérése, alapértelmezett böngésző választása) és volt, amit önként lépett az Apple (pl widgetek a főképernyőn, vagy ikonok színezése, szabad elhelyezése, App könyvtár). Igen, szerintem is akkor vehető észre jobban, ha benne volt valaki a változás idején.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Rob Rob #3048 üzenetére
„Érthetően nem szeretik Cupertinoban.”
Nem, nem ezért nem állítható be a Google, hanem azért, mert a fejlesztő dolga lenne lehetővé tenni a beállítási lehetőséget. Várhatóan ez a jövőben változni fog, ha pl. elég sokan jelzitek a Google felé, hogy lenne rá igény. Plusz ott van az a tény is, hogy a Google appok kiválóan működnek iOS alatt, ezért sem valószínű, hogy a “nem szeretik” van a háttérben.
Az alapértelmezett kereső is “ezer éve” Google a Safariban.😉
forrás: [link] -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Rob Rob #3046 üzenetére
Jelenleg a Google nem állítható be alapértelmezett fordítóként, így mindenképp több lépés egy fordítás végrehajtása, mint a DeepL esetén. A fordítási képességet nem tudom összevetni, mert a Google-t évek óta nem használtam. A DeepL elég jól csinálja, emlékeim szerint anno a Google sem volt rossz.
-
Zsolt,72
senior tag
Szia!
3uTools | The best all-in-one tool for iOS users - ezzel nagyon egyszerű a zenék másolása, csengőhang szerkesztése és rengeteg információt tud megmutatni az eszközről, hardverről.
"Ha a három hónap lejárt és lemondom az előfizetését a saját számaim eltűnnek a telefonról? Onnantól nem tudok új saját számokat a telefonra rakni?"
De igen, a saját magad által másolt zenék továbbra is megmaradnak az Apple Zenében és újakat is tudsz hozzáadni. Ami eltűnik (de ez sem véglegesen, mert egy ideig megőrzi az Apple), az a Zenén belül mentett tartalom (album, dal, lista). kb 1 évig megmarad, ha újra előfizetsz, akkor ott látod a fiókban.
Billentyűzet: erre majd más tud nyilatkozni, mert én kipróbáltam az összes elérhetőt, de mindig a gyárihoz tértem vissza, nekem az a legjobb. Egyszerű, gyors, alig hibázik, éppen azért szeretem, mert "fapados", nincs benne sok (számomra felesleges) funkció.
"Őszintén szólva meglepett, hogy még mindig mennyire kötött a rendszer." - számomra pont ez volt a vonzó, amikor 2018-ban váltottam robotról és nem jó látni, hogy lazul a kötöttség, szerintem ez nem jó irány, de ez van...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Rob Rob #3038 üzenetére
Nekem a DeepL fordító az egyik kedvenc: #41197 Zsolt,72 , mert könnyű használni és igen jól végzi a dolgát.
DeepL Translate on the App Store
A [Wallet] (Tárca) és a hozzá kapcsolódó [ApplePay] is bejön, valamint a korábbi Kulcskarika (jelenleg Jelszavak app), ami egy, a rendszerbe épített jelszókezelő; evégett sem kell külön app és nagyon jól működik. Képes ajánlani/generálni erős jelszavakat és persze azokat automatikusan elmenti.
Ő is roppant hasznos: Reminders on the App Store , újabban már integrálva a naptárba tovább nőtt a hatékonysága. Napi szinten használt, elengedhetetlen alkalmazásom a Jegyzetek az App Store-ban.
DÁP, mert sokat segít az egyszerű ügyintézésben (igazoltatás, elektronikus aláírás).
Google Fotók és/vagy OneDrive, ha backup kell és nem csak az iCloud által biztosított szinkronizáció.
Eredmenyek: sport élőben az App Store-ban - sportesemények követéséhez, nagyon jó, sok féle értesítés, info.
Wipr on the App Store - a reklámmentességhez. Újabb kiadása a Wipr 2 on the App Store.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
BogyóBP #3033 üzenetére
Volt ilyen tipp is, hogy vízszintesen lehetnek elhelyezve a kamerák, de ez azóta megdőlt, mert napvilágot látott a tokgyártók részére gyártott "dummy"-k fotója:
Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai - Mobilarena Okostelefon hír
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Instabil #2993 üzenetére
Biztosnak azért nem mondanám, hogy nem lesz, mert maga a gyártó publikált erről szóló híreket, tehát foglalkoznak az ötlettel. Ha sikerülne megvalósítani azon a minőségi szinten, amit ők maguk elvárnak, akkor elképzelhető, hogy valamikor visszatér a kijelző alá építve Az idő majd megmutatja, lehet, hogy nem sikerül és fiókba kerül az ötlet. De még semmi sem biztos.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
BogyóBP #2981 üzenetére
A 3D arcazonosítás egyáltalán nem idejét múlt.
Amire te gondolsz, az vélhetően a mások által használt 2D megoldás, de a kettő nem említhető egy lapon.
A FaceID sötétben is remekül dolgozik, naponta tapasztalom. Egyes napszemüvegek okozhatnak zavart, illetve ha hátulról direkt (közvetlen) erős Napfény éri. Amúgy kiváló.
A FaceID is éppúgy biometrikus azonosító, mint a Touch ID. Ez utóbbit is tervezi a kijelző alá tenni az Apple, előbb-utóbb vissza is térhet a hírek alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest