- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
Az én gondolatom ezzel kapcsolatban az, hogy leghamarabb jövő ilyenkorra lehet egy stabilabb IOS. Mivel az IOS 19 elvileg dizájnban megújulást fog hozni, szerintem ez a prioritás jelenleg és nem a stabilitás. Ha kijött az új dizájn, akkor majd nekiállnak újra javítgatni foltozgatni. Ne legyen igazam...
-
xhege
veterán
válasz
Zozzer888 #3136 üzenetére
Abszolút így van. Viszont én többnyire tervezetten fotózok vagy kirándulás, túra vagy családi rendezvény. Akkor meg viszem a gépet, mert igazából majdhogynem kisebb mint a telefonom.
Ha meg hirtelen valamiért kell akkor van telefon is nálam, de a kamera miatt már nem erőlködök, hogy mindig a legjobb, legújabb legyen.
-
xhege
veterán
Én is a fotózás miatt szívattam magam a jobbnál jobb telefonokkal. Most viszont ezt elengedtem. Vettem egy használt Panasonic Micro 4/3-os vázat, pár obit, és a fotók hát… Maradjunk annyiban, hogy a 15 Pro Maxom kis túlzással zsírkréta rajz hozzá képest. Így a 15 PM marad amíg bírja, utána meg majd jöhet valami alap vagy “e” modell. Bár az is lehet a 15PM megy a fiamhoz nekem meg jöhet majd egy 16e.
-
xhege
veterán
OK.
A kínaiak előnye szerintem nem csak a zoomban van. Sok esetben a képalkotásuk is természetesebb, vagy legalább kínálnak ilyen módot a beállításokban. Azt meg hagyjuk is, hogy mondjuk mit lehet kihozni egy gcam alkalmazással belőlük, vagy egy Pixelből. Nem akarok én ebbe nagyon mélyen belemenni, csak szerintem az Apple is tudna többet fotózásban is, ha megerőltetné magát, és már közel sincs meg az az előnye, ami régen volt. Abban viszont egyetértek, hogy kiegyensúlyozott, megbízható a teljesítménye.
-
xhege
veterán
válasz
Instabil #1815 üzenetére
Fenix 8, Venu 3 esetében van hívásfogadás is, akinek ez fontos. Apple Watch esetén sem “nájtrájdereztem”.
Ahogy irtam, van akinek ez a jobb van akinek az. Okosfunkciók tekintetében egyértelműen az Apple Watch. Sport és egészségkövetés, valamint akksi szempontjából egyértelműen a Garmin. Évek óta használom mindkettőt, hol felváltva, hol párhuzamosan. Nekem a kettő hibridje lenne a tökéletes, de ilyen nincs. Így a Garmin felé billen a mérleg. -
xhege
veterán
válasz
TheBikerider #1811 üzenetére
Nekem mindenképpen jobb.
Simán lehet, hogy neked nem. Leegyszerűsítve sport és egészség funkcióban sokkal többet ad, és nekem ez fontosabb, mint pl az okosotthon vezérlés óráról. Mellette míg az Apple Watch Ultra 2-t 2 naponta töltöttem addig a Garmin Epix Pro-t 2 hetente szoktam. Részletekbe is bele lehet menni, de nem offolnék sokat. Ha érdekel szívesen írok róla privátban.
-
xhege
veterán
válasz
vadkörte #1717 üzenetére
Nem ismerem a DXO cuccait, így sajnos nincs összehasonlítási alapom. A Lightroomot használom 4-5 éve és nekem így minden nagyon kézre áll. Nyilván kinek mi, ezen nem fogunk összeveszni.
és Speedy007: Egyetértek. A belenagyítgatásnak én sem látom sok értelmét, csak példának hoztam fel, hogy ott azért látszik a minőségi különbség. Azonban egy fotó normál esetben úgy ahogy van egyben kell, hogy jól kinézzen, nem az egyes részleteit kell nagyítgatni.
Összességében a korlátok ismeretével együtt a mai csúcstelefonok fotózás tekintetében a népesség 99%-ának több mint elegek. Ha az ember kicsit képzi magát, hogy hogyan is kell egy képet megkomponálni, hogyan legyenek a fények, és picit tud utómunkázni is, akkor szinte végtelenek a lehetőségek.
-
xhege
veterán
válasz
Speedy007 #1714 üzenetére
Úgy mondanám, hogy lehet nagyon látványos képeket készíteni telefonnal is, de ha nekiállsz pixel peepingelni, vagy mondjuk ki akarod nyomtatni nagyobban, akkor azért látszik a különbség. Viszont telefonon, iPaden nézegetve kicsiben tényleg nehéz sok esetben különbséget tenni.
-
xhege
veterán
válasz
#48138511 #1630 üzenetére
Pengén nyomod a szavak kiforgatását, bár láttuk már ezt tőled. Ha engem nem zavar, hogy te koktélt iszol, amikor megkívánod (váljék egészségedre), akkor engedd meg nekem, hogy bizonyos tárgyak esetén én meg csajosnak tartsam a fehér színt. Tőlem egyébként nyomhatod fehér övvel a derekadon a diszkóban, ha ahhoz van kedved, de én biztosan nem venném fel, mert szerintem nőies. (A díszegyenruhás példád egyenesen nevetséges. Ha érdekel, hogy miért van úgy, olvass utána. Egyébként szoknyát sem vennék fel csak azért, mert a skót férfiak felveszik
)
Egyébként nem gondolom, hogy ebbe a témába ennyire bele kellene állni, így részemről én ezt be is fejezem. -
xhege
veterán
válasz
#48138511 #1619 üzenetére
Eléggé sarkítasz a példákkal, de ezen kár vitatkozni, mert csak ízlés kérdése. Nekem a fehér telefonban csajos, ha másnak nem, akkor használja egészséggel, engem ugyan nem zavar.
Autóban például nem tartom csajosnak, sőt fagyiban sem (a példád alapján a pinket megérted, hogy az, ezért gondolom soha nem eszel puncs fagyit….).
Viszont például öv vagy óra szíj esetén szintén csajosnak gondolom a fehéret. Én tuti nem vennék fel olyat.
Szóval nem általánosságban beszélek a fehér színről. Ettől függetlenül továbbra is válassza mindenki azt, ami tetszik neki és amivel jól érzi magát. -
xhege
veterán
válasz
mihail38 #1571 üzenetére
Az iPhone kamerái teljesen jók és az emberek 99%-ának tökéletesen meg is felelnek. Annyi, hogy van a piacon jobb kamerás mobil, és ha valaki a legjobb fotós képességeket akarja, akkor azt nem az alma adja. Nyilván ha teljes csomagot nézzük, mint mobiltelefont, akkor jelentősen árnyalódik a kép.
-
-
-
xhege
veterán
Látom közben megvan a megoldás.
Azért az elég vad lenne, ha nem használná a telefon a dedikált lencséket.
-
xhege
veterán
Én próbáltam párat és valóban fotózásban előrébb járnak mind az iPhone. Videóban tapasztalatom szerint gyengébbek. Azonban a teljes csomag, mint okostelefon szerintem messze nem az igazi, pláne egy hogy sokszor a legjobb fotós képességekkel megáldott típusok kínai belpiacosak.
-
-
xhege
veterán
Sajnos pozitív tapasztalatot nem tudok mondani. A UPS a legalja a futárcégeknek. Velem egy hétig játszották ezt. Hol a kézbesítés nem sikerült, hol állítólag én kértem át másik napra a kézbesítést. Nálam miattuk kizárt hogy valaha közvetlenül az Apple oldaláról rendeljek.
-
xhege
veterán
Régebben én is mindig ugráltam a két rendszer között. Mondjuk nálam a csapásirány a Samsung (Note9-től S23 Ultráig mindet próbáltam) és a Pixel (3 XL-től a 7 pro-ig) volt. Néha csúszott be egy egy Huawei OnePlus vagy Oppo. Most viszont már jó ideje nem cserélgetek. Bár ezek a nyitogatós cuccok időnként csábítanak.
-
xhege
veterán
Az igazság valahol a kettő között van. Kész lett az Apple az AI funkciókkal szeptemberig? Nem lett kész. Az nem az EU sara. Ellenben amik elkészülnek majd azok sem lesznek elérhetőek egyelőre ez EU-ban. Ez viszont az EU sara is.
Munkámból kifolyólag sok EU- s intézménnyel dolgozom, látom a bürokráciát közelről. (Ennek ellenére abszolút nem vagyok unió szkeptikus)
Legyünk pozitívak. Úgy tűnik az USA lesz az AI bétatesztelője, és mondjuk az IOS 19-el hozzánk már jobban működő funkciók jönnek el. -
xhege
veterán
Én már millió szállal kötődök az ökoszisztémába (MacBook a napi munkaeszköz és nekem nagyon jó, hogy ennyire szoros az együttműködés, de van óra, iPad, füles stb). Az egész család almát használ, így az iMessage, Lokátor iCloud... minden használatban van. Így nehéz kiszállni.
Egyébként figyelem a droid oldalt is, szívesen ki is próbálnék sokmindent, de napi használatra nem jöhetnek így szóba, csak szórakozásból meg túlzó kiadás lenne (S24 Ultra vagy Fold vagy Pixel esetleg 1-2 kínai csoda a fotózás miatt).
-
xhege
veterán
Ahogy nézem a dolgokat ez a 15 Pro Max sokáig lesz nálam. A 18 előtt lehet nem is nagyon kell gondolkodni a váltáson. (Persze csak ha kibírom addig
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest