Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatta a Vivo az Y29s 5G-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
Amíg a gyári kijelzőt megvédi, nem zavar ha karcolódik, majd ha nagyon vészes, akkor csere. Mondjuk én szinte hetente 1-2x teszem farmer zsebbe, amúgy itthon használom a telefont, leejteni sem szoktam (főleg ha van rajta védelem - minél jobban vigyáz rá az ember annál nagyobb az esélye), viszont nagyon ideges lennék ha a gyári kijelző karcos lenne vagy még rosszabb esetleg betörne.
-
osonte
őstag
válasz
Sasi001 #1975 üzenetére
Szia!
Ígértem, hogy jelzek amikor megérkezik az ESR Armorite kijelzővédő. Negyedikén kora délután rendeltem és ma 11 óra körül hozta az Express One, Amazononos csomagként ([kép]). Reggel kaptam egy sms-t az Express One-tól, de csomagszám nem volt benne, csak időablak, a futár telefonszáma, illetve módosítási lehetőség és ott is Amazonos csomagként írta, pedig az ESR oldalán rendeltem (gondolom Amazon raktárból szolgálnak ki és osztrák postán keresztül jött).
Elég vastag az üveg, de a gyári szilikontok tényleg magasabb, jól láthatóan.
Elég sok üveget felraktak, volt hogy munkahelyen (munkaszerűen), de ennyire "hülyebiztos" (=pormentes) megoldással még nem találkoztam, mind a kijelzővédő, mind a számtalan tartozék is rendkívül minőségi. Gyönyörűen felfekszik mindenhol a kijelzőre, nincs fekete keret, a kijelzőn túllóg, de a tok nem tudja bántani/felszedni. Ajánlom! -
osonte
őstag
Elhiszem, nem hallottam, de több ismerősöm is van aki jó hangú JVC fülest vett (elmondásuk szerint), főleg a régebbi modellek között. Sajnos már a márka nem az mint régen, de fülhallgatót lehet jót kifogni.
Nekem egy FiiO FH5s fülhallgató és egy FiiO Q3 DAC/AMP volt, az nagyon szépen szólt, a mélyek konkrétan alámrúgtak, de lassan azért én is jobban preferálom a kényelmesebb/praktikusabb dolgokat, némi hangminőség elvesztésével is. Várom, hogy szeptemberben jöjjenek az új Apple fülesek, lesz bennük talán pár egészségügyi funkció is. Illetve van egy közepes fokú hallásromlásom, amire hallókészüléket szoktak felírni minden évben, de az Apple elvileg tudja ezt a funkciót, sőt ami megjelenik még jobb lesz és bár nem olcsó, de ha egy hallókészülék árát nézzük, ahhoz képest olcsóbb, meg ezen zenét is lehet hallgatni és menőbb is. -
osonte
őstag
válasz
Foglalt név #2053 üzenetére
A YouTube-on is valaki dicséri, valaki lehúzza és visszaküldte. Nekem is első nap amikor farmer zsebbe tettem, akkor durván összeszedett mindent, pedig tisztának tűnt a farmer. Ennek ellenére kimostam (amúgy is szoktam
) és tegnap használtam, többször zsebben volt és pár porszem lett csak a kijelzőn, amit le tudtam fújni. Amikor hazaérek, akkor meg nedvesen áttörlöm és olyan mint új korában a tok. A csúszás meg függ szerintem kinek mennyire száraz a tenyere vagy izzad. Nekem izzad a tenyerem, amitől pont nem csúszós, szerencsére az ujjlenyomatot nem látom rajta.
-
osonte
őstag
Én még a vezetékes fülhallgatóban hiszek, nem akarok engedni a hangminőségből, biztos vannak jó BT fülesek, de a vezeték az vezeték…
Amúgy az Apple gyári USB-C adaptert évek óta használom, legtöbbet Windows-os PC-vel és ott nagyon ritkán ki kell húzni és visszadugni, hogy érzékelje. A telefonnál meg mostanában a hibákra az újraindítás a megoldás, ahogy többen is írják, mondjuk ott csak zenét hallgatok, a mikrofont nem használom, de azt még nem kellett kihúzni és visszadugni. -
-
osonte
őstag
Biztos, hogy eredeti. Amikor felrakom felismeri a telefon a tokot (teljes képernyős animációt mutat). Rajta van az a szám a tokon és a dobozon is, ami a hamisítványokon nincs (Reddit-en írják): [kép] , [kép] [kép] .
A tok is nagyon precíz (kivágások), kameragomb tökéletes, a csomagolás is prémium. Nem az Apple akciózta le, hanem az Alza, szerintem berendeltek belőle nagyobb mennyiségben…Illetve az Alza hivatalos viszonteladó, ami a tok alatt is (a weboldalon) és az Apple oldalán is rajta van. Szerinted megadnák nekik az engedélyt vagy nem vennék el, ha hamisítványt mernének árulni bármilyen Apple termékben?
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #1961 üzenetére
Kifejezetten magasabb, mint a kijelző, nyugodtan pofára lehet rakni a telefont, mondjuk egy vastagabb üveggel már szinte egy síkba kerülne (szerintem) vagy talán még akkor is egy nagyon picit magasabb a tok. Este le tudom fényképezni.
Majd ESR armorite kijelzővédőt akarok, akkor kiderül mennyire magas marad a tok, de lehet valaki használja a vastagabb üveg/ezt a tok kombót és tud rá most is válaszolni. -
osonte
őstag
válasz
Instabil #1947 üzenetére
Igen tudom, lesz is, de várom, hogy a SZÉP kártyára megérkezzen a pénz, abból lesz majd szemüveg.
Több bajom is van és minden lassan romlik, a látásom is és könnyen hozzászokok a rosszhoz. Amikor elmentem a szemészhez és panaszkodtam (Budapesten van és a legjobbnak mondják, de ő sem hallott a PWM érzékenységről, viszont meghallgatta amit mondtam), rakott elém optikákat és amikor a megfelelőt tette elém, azt mondtam, hogy azt a rohadt, ez a valóság, ilyen éles!?
#1946 TechN7ne: Sajnos ez ilyen orosz rulett, hogy mit kapsz. Nekem a kardiológus kérte az Apple Watch-ot, de ugye az Androidos telefonnal nem megy, szóval úgy voltam vele, hogy lesz ami lesz, max nem nyomkodom a telefont annyit, az egészség fontosabb. Szerencsém volt most.
-
osonte
őstag
válasz
TechN7ne #1944 üzenetére
Nekem a Samsung panel már 1-2 nap alatt ki tudja nyírni a szemem, úgy hogy nem tudom használni és akár 1-2 hónapig érzékeny marad a szemem utána. Szerencsére most LG kijelzőset fogtam ki (16 Pro), abból a jobb fajtát, de biztos vagyok benne, hogy a Samsungnak még jobb képe lehet, de nem érdekel, mert inkább nézek kicsivel gyengébb panelt és tudom használni, mint hogy a világ legjobb kijelzőjét kapom, de nem tudom használni. Mondjuk eléggé durva, hogy ennyi pénzért amikor kibontod, akkor derül ki mit kaptál. Persze aki nem érzékeny rá annak mindegy. Így is naponta szemcseppet használok hozzá és tompa fejfájásom van többször, de az más miatt is lehet. Amúgy majd ha lesz szemüvegem és "látok is"
, akkor lehet nem fog erőlködni a szemem és nem kell a szemcsepp, meg a fejfájás is megszűnik.
-
osonte
őstag
válasz
mihail38 #1923 üzenetére
Akkor is csak huszonpár Wattal tölt, ezzel töltöm ami egy porton 50W-ot tud: [link] . Akkor venne fel többet, ha valami durva grafikával rendelkező játékot játszanák töltés közben. Tölteni nem tud annyival, használat közben felvenni tud annyit a töltőből esetleg. Amennyiben úgy is huszonpár Watt, akkor meg a MagSafe 25W is talán jó lehetne és nem koptatnám az usb csatlakozót.
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Van olyan aki az újabb 25 Wattos MagSafe töltőt használja (min. 30 Wattos adapterrel) iPhone 16-hoz? Töltési sebességre lennék kíváncsi. Akár a teljes töltési idő, de legjobban a 20-ról 100%-ra érdelelne. Most vezetéken 1 óra alatt 20-ról 90% felé megyek és 1óra 20-30perc körül végzek.
Előre is köszönöm! -
osonte
őstag
válasz
Sasi001 #1894 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor ez nem olyan gyenge, mint a pl a Samsung gyári tok, aminek 2 hónap után a sarkait megkoptatta a farmer (ilyen plüssszerű tapintása volt). Nálam a tok ahányszor zsebre teszem, utána nedves fertőtlenítős kendővel tisztítva van (1-3 naponta), akkor így viszont ennyi idő alatt nem lenne ragacsos. Persze az logikus ha leejtem (bár nem szoktam), akkor megsérül, már mint a tok. Viszont sokkal könnyebb lehet, mint a legnehezebb Pitaka, meg jóval olcsóbb is. Lehet akkor érdemes egy próbát tenni vele.
-
osonte
őstag
válasz
Sasi001 #1892 üzenetére
A gyáriból az átlátszót használod vagy színeset? Jó a kameragomb megoldása rajta, illetve a színes tok tetszene, de láttam róla videót, hogy eleinte nagyon jó a tapintása, de később ragacsosabb lesz (mondjuk ez lehet tisztítás kérdése is), illetve ami aggasztóbb, könnyen sérül ami meglátszik.
Az átlátszónál meg az a félelmem, hogy mennyire gyűjti az ujjlenyomatot, illetve mennyire csúszik amikor esetleg izzad az ember tenyere.
Ennek ellenére a nemcsak a kameragomb tetszik, gondolom a súlya sem vészes, illetve olcsóbb is mint a vastagabb Pitaka, amit kinéztem (az jó nehéz is, bár bírja a strapát).
Előre is köszönöm, ha megosztod a tapasztalatod bármelyiket is használod. -
osonte
őstag
válasz
Foglalt név #1880 üzenetére
Nekem most semmi gondom nincs, a kamera is szuperul, gyorsan működik, makrólencsét is azonal vált. Viszont első nap amikor megvettem a telefont, majdnem vittem is vissza, mert elég furcsán működött, teljesen összecsúsztak az ikonok, kb rosszabb volt mint egy "szétesett" Android, de utána 1-2 nap alatt összeszedte magát és nincsen vele semmi gondom. Valami Nálad szerintem be lehet akadva, mármint szoftveresen.
-
osonte
őstag
válasz
TheBikerider #1870 üzenetére
Szerintem sok függ attól is, hogy kinek mi a kényelmes. Nyilván egy nagyobb tenyérrel/hosszabb újakkal adja magát a Max. Persze ha valaki szeret kisebb újakkal két kezes használatot, akkor az is jó választás. Én eddig inkább 6.7" körül voltam, szóval nekem új a sima Pro mérete, de én megszerettem, mert egy kézzel tudom használni, akksi másfél max két nap, mondjuk rosszul látok, ott jól jönne a 6.9", de mindig van pro-kontra. Amúgy ha egész napos fotózást terveznék, akkor elvérezne a sima Pro, de MagSafe akksival az is megoldható, mert az úgy is ritkán fordul elő. Szeretem, hogy könnyen elfér a zsebemben, bár mérete ellenére nem nevezném könnyű telefonnak (asszony Xiaomi 13 telefonja nagyobb, de sokkal könnyebnek érződik), de hát van benne anyag.
A lényeg, hogy lehet válogatni és mindenki megtalálja ami számára a legmegfelelőbb és most már a kamerában sincs különbség.
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #1854 üzenetére
Én úgy tudom, régen nekem Samsung-os ember mondta, hogy ha egy gyártó kifogy a kijelzőpanelból, akkor simán szerez a konkurenciától, így elvileg lehet LG panel, ami valójában Samsung és fordítva, ugye a kiszolgálás nem állhat le, ha van megrendelés. Persze mindkét gyártó csak olyan panelt adhat, ami az Apple elvárásainak megfelel, amit gondolom előtte rögzítenek és akármilyen panelt nem lehet berakni. Mondjuk néha a Reddit-et olvasva azért átcsúszik pár olyan panel, aminek nem kellene ebben az árkategóriában és tényleg az LG-re több panasz van, bár például az enyémmel pont semmi gond. Ettől függetlenül azért 500-600 ezerért el lehetne várni egy stabil minőséget, de már lassan minden szerencse kérdése...
-
osonte
őstag
válasz
vadkörte #1849 üzenetére
Érdekes, nálam nem kell állítgatni, illetve ha belenyúlok az automata fényerőbe, akkor el tud csúszni és akkor el kell találnom hol volt eredetileg adott környezetben, utána megint jó. Éjszaka sem veszi le erősen, beltérben nem viszi nagy fényerőre, szabadban viszont meglöki, de akkor kell is.
-
osonte
őstag
Igen, ebben én is biztos vagyok, hogy a Samsung panelek úgy általánosságban jobbak (nincs köztük különbség minőségre, talán mind hozza ugyanazt). Viszont ez az LG kültéren is elég magas férenyőt produkál és megtolja a színeket, jól látható, jó ránézni.
Monitorban mindig az LG tartottam jobbnak a gyárilag kalibrált sorozatát (IPS), a Samsung sosem volt olyan közel a valósághoz színekben. Viszont tévében meg pont fordítva, ott meg a Samsung a nyerő, most egy VA paneles van és elég jól be lehet állítani, az LG tévéket nem annyira. Az OLED-es tévéket viszont nem ismerem.
A PWM tényleg érdekes téma, kb megmondhatatlan akármennyi mérés és paraméter alapján, hogy egy telefon valakinek jó vagy rossz lesz, erről lehetne minimum 10 oldalt írni, de akkor is sok marad az ismeretlen. Ahogy írod, még a felhasználók, hogy mire érzékenyek az is eltér (például egy asztigmatizmus okozhat gondot, de ez megint hosszú téma)... Ez olyan, hogy minél többet olvasol róla, egyre jobban úgy érzed, hogy több kérdés marad, mint amennyi választ kaptál.
Nem OFF-olok tovább, a lényeg, hogy szerintem ha jó kijelzős telefont fog ki valaki, akkor nagyon jó képe van a 16 Pro-nak (és a Max-nak is).
-
osonte
őstag
Szia!
Régebben írtál róla, de most néztem, hogy nekem is LG GVC panel van a 16 Pro-ban és nem sárgás, illetve nincs gond a betekintési szöggel. Pedig én finnyás vagyok a kijelzőkre, sokáig azért nem tudtam laptopra váltani, mert nem találtam megfelelő kijelzővel (megfizethető áron) laptopot. Lehet GVC-ből is két fajta van, illetve az is lehet hogy egyik jobban sikerül, másik rosszabbul.
Én amúgy kifejezetten LG paneles telefont akartam, mert PWM érzékeny vagyok és a Samsung kijelzős telefonokat 1-2 napon belül küldöm vissza 14 napos elállással, mert szétszedi a szemem. Valamelyik után 2 hónapig volt erős fejfájásom. Azért ezzel az LG panellel sem olyan mint a 3000-4000 Hz-es PWM-el rendelkező kínai telefonok, vagy mint a DC dimminges Xiaomi, de időnként enyhe fejfájással viszont tudom használni, ami lehet megszűnik, ha lesz szemüvegem (az kellene és akkor nem erőlködne a szemem).
Aki erre érzékeny, annak ez orosz rulett, mert ahogy írtad is annyiféle panellal szerelik és ha külföldi fórumokat olvasgat az ember, ott is csomó ellentmondás van, gondolom mert más-más panelről írnak, bár a telefon ugyanaz. Nekem a 14PM nem okozott semmilyen problémát, a 15PM-nél a 13-ik napon majdnem az ügyeletre mentem, azt hittem kiszakad az agyam tőle (szerintem az Samsung paneles volt), így a 14-ik napon elálltam. Most meg ez a 16 Pro élhető. -
osonte
őstag
Megérkezett a 18.4 fejlesztői béta: [kép] .
-
osonte
őstag
válasz
TheBikerider #1778 üzenetére
Én negyedszer próbálkozok, két héttől két hónapos próbákig. Most viszont biztos marad az iOS végleg, nem hibátlan, de messze nem olyan idegesítő hibák vannak, mint Androidon (látom a feleségem vergődését Xiaomi 13-al, ami hardveresen nagyon jó telefon, de a szoftver… én meg sok márkán végigmentem). Nálam az óra volt a fontos, orvosi kérés volt és lehet egyszer életet ment, ha szerencsém van, ezért nincs visszaút, végleges az iOS (az óra meglepő 2-2.5 napot elmegy, pedig a napi 2 töltésre készültem, minden egészségügyi funkcióval, de a kijelző kikapcsolva). Még van egy csomó kép amit a telefonra kell tennem, meg szinte minden nap találok valamit, ami új, szerintem lesz két hónap mire azt mondom, hogy minden a helyén. Amúgy nem egyszerű sok év Android után átállni valami egészen másra, de nem lehetetlen.
-
osonte
őstag
Tegnap megjött az Apple oldaláról az Anker töltő, ami csak ott kapható: [link] .
Szerettem volna egy olyan töltőt, ami nem univerzális, hanem Apple termékre van optimalizálva legjobban. Nyilván a gyári Apple töltő lehetne elsőre az, de a 20/30Wattos nem GaN töltők már évek óta forgalomban vannak, viszont ez az Anker a múlt év végén jelent meg, vagyis a 16-os sorozat megjelenése után és a 16-os Pro sorozat állítólag több wattot is fel tud venni, mint a régebbi sorozatok (töltésre talán nem, de ha használva van a telefon közben, akkor igen), szóval gondoltam itt már ez alapján tervezték a töltőt. Sajnos kb semmilyen tesztet nem találtam róla, hogy milyen felépítése van, hogyan tölt stb. Annyit találtam max, hogy rinyálnak, hogy nincs PPS meg az Androidos telefonokat nem olyan hatékonyan tölti, de szerintem ez nem univerzális töltő, nem véletlenül csak az Apple oldalán lehet megvenni. Kibontva nagyon minőségi a töltő, olyan plüssös fogása van és elég kicsi. A telefon töltése közben talán langyosnak mondható, az órát pedig hidegen töltötte. Ez mellett van egy PD töltőm, ami lassabban töltötte a telefont, de melegebb lett a telefon, viszont az Ankernél mindvégig csak langyos maradt, ezek alapján ha kevesebb a hő, akkor az akku élettartama is jobb lesz várhatóan.
Így néz ki a töltő: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] .A töltési sebessége:
iPhone 16 Pro (itt 2x hívtak közben, tehát telefonálás is volt benne)
0perc 9% 50perc 81%
5perc 20% 55perc 84%
10perc 30% 60perc 88%
15perc 40% 65perc 91%
20perc 49% 70perc 94%
25perc 57% 75perc 96%
30perc 64% 80perc 97%
35perc 70% 85perc 99%
40perc 74% 90perc 100%
45perc 78%Watch 10 GPS 46mm
0perc 13% 25perc 84%
5perc 27% 30perc 90%
10perc 42% 35perc 95%
15perc 56% 40perc 98%
20perc 72% 43perc 100%Általában 20%-ról kezdem a töltést, az alá nem szoktam engedni az akkut, de most vártam a futárt és közben merültek az eszközök, ott még kicsit kevesebb lesz a töltési idő, az szerintem élhető, főleg, hogy 2 napot mindkét eszköz kibír nálam.
A töltőt meg bátran ajánlom, aki szán ennyit töltőre. Nem kell félni bedugva hagyva sem, elvileg másodpercenként akár 34 alkalommal ellenőrzi a hőfokot, ami azt jelenti, hogy ha gond lenne kell lenni benne védelemnek. -
osonte
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van valamilyen lehetőségen arra, hogy a iCloud Fotók-ba feltöltsek az albumok közé heic, heif, dng, mp4 formátumokat (csak jpg-t enged)? Tudom lehet konvertálni a képeket jpg formátumba, de ha egy mód lenne rá, akkor inkább nem szeretném konvertálni, hanem ahogy elkészült, abban a formátumban szeretném megőrizni. Az összes képem fel szeretném tölteni a felhőbe/telefonra és annak idején például a 15PM-re sikerült, de már nem emlékszem hogyan.
Előre is köszönöm!
-
osonte
őstag
válasz
batai15 #1702 üzenetére
Én is a Plus és a Pro között gondolkodtam, de a kameráról és a kijelzőről nem tudtam lemondani miután mindkettőt nyomkodtam, a Pro sokkal jobbnak tűnt. Kicsit féltem, mert inkább Pro Max volt előtte, illetve most Androidról váltottam, 6.5", 6000mAh, ami 3-4 napot bírt. Itt úgy voltam, hogy csak egy napot bírjon ki, de pozitív csalódás lett, mert stabil 2 naponta kell tölteni és akkor még 20% van benne. Biztos egy kirándulás folyamatos fotózással jobban megenné az akkut, de azzal meg úgy vagyok, hogy vannak ezek a MagSafe powerbankok ha gond lenne, csak vastagabb lesz tőle a telefon (jobb megoldás, mint régen amikor az XR fél nap nyaralásnál lemerült és kábellel töltöttem zsebben lévő powerbankkal).
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #1700 üzenetére
Pont ilyen finom tapintású tokot vettem régen még A52s-hez, gyári Samsung, akkor még 9 ezer Ft volt talán. Iszonyat jó volt használni, már mint a tapintása, de kb 2 hónap után elkezdte kikoptatni a farmerem a zsebembe a négy sarkát a tok hátuljának. Amitől puha lesz a tapintása, attól könnyen kopik. Persze cáfoljon meg nyugodtan valaki, ha az újabb ilyen Samsung tokok már bírják a strapát.
Amúgy a Media Markt-os tokokban van egy ilyen sorozat, mármint tapintásra, Case and Pro Premium: [link] (feketében is van). Anyaga: szilikon, velúr. Ebből sokat vettem és egy tokkal volt csak gondom, hogy laza volt, de azt nem a Media Markt-ban vettem, hanem máshol. Persze azért ezek nem olyan merevek, mint egy 25-30 ezres Pitaka.
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Alapból Android-ról költöztem iOS-re (a hivatalos appal) és a régi Androidos telefonon csak a kamerás fotókat hagytam a helyén és a képernyőképeket, minden más képet töröltem, azokat majd létrehozom albumok szerint később. Azt gondoltam, hogy ha megnyitom a Fotók appot az iPhone-on, akkor a "Könyvtár"-ban a fényképezett képek fogadnak és a képernyőfotók meg bekerülnek a hivatalos helyére a telefonon a "Képernyőfotók"-hoz. Ehelyett az "Albumok"-hoz kerültek a régi képernyőfotók, ami még nem is lenne gond, átneveztem "Képernyőfotók régi"-nek, az "Albumok" között. Az lenne a kérdésem, hogy sehogy nem tudom eltüntetni a "Könyvtár"-ból ezt az albumot? Eléggé szétcseszi a 110 régi képernyőfotó a valós képeket a "Könyvtár"-ban. Régen mintha ezt sikerült volna megoldanom, de lehet rosszul emlékszem.
Előre is köszönöm!
-
osonte
őstag
Igen azt olvastam is tesztekben és specifikációk alapján is annak jónak kell lennie. Persze ott van bőven hova rakni a nagyobb hangszórókat. Amúgy nagyon tisztán és szépen szól, viszont mélyben kicsit többre számítottam (nem sokkal), de nincs tökéletes telefon, kell tudni kompromisszumot kötni, cserébe a haptika jó benne.
-
osonte
őstag
Végül ma meglett hivatalosan is a 16 Pro és fekete lett. Délután kezdtem el belakni, messze van még a vége. Ahol lehet, ott elakadtam, eSIM nem akart menni (One, videóazonosítás stb), WhatsApp-al is trükközni kellett. A telefon néha hülyeségeket csinált (szétesett a vezérlőközpont, eldobta a wifit stb), de újraindítás után most jónak tűnik. Kicsit kisebb, mint gondoltam, a Xiaomi 13 kifejezetten nagyobb mellette, pedig csak 0.06" a különbség. A hangszóró szépen szól, de nagyon kevés mély van benne, az valamennyire csalódás, tudtam a méret miatt, hogy halkabb lesz, de azért gondoltam egy közepes mélytartomány beleférhet. Igazából 98-99%-ban Androidos voltam, szóval most nézegetem azt a sok ikont és kicsit le vagyok fagyva, hogy mi mit jelent, az órával is kb így vagyok. Nagyon elszoktam tőle, valahogy szebbek az emlékeim a 15PM-el, bár csak 2 hétig volt, de hamarabb átláttam, lehet velem van a gond, lehet a rendszer is változott, de majd megküzdünk egymással remélem. Azért sikerült nagy nehezen egyedi csengőhangot rátenni, fizetés, banki dolgok, DÁP, pár app működik, majd csak nekem kellene megtalálni, mi hol van...
-
osonte
őstag
válasz
fehér_ember #1649 üzenetére
Igen nekem is volt két DAC-om is Androidos telefonnal, ami nálam nem volt tökéletes, az egyik DAC-nál megszakadt a lejátszás, viszont akiknek eladtam, szintén Androidos telefonhoz, ott hibátlan volt, tehát nálam volt a probléma. Amúgy a gyártói oldal is azt írja, hogy a Te DAC-od iOS és Android kompatibilis hivatalosan, de a legjobb lenne a két linken lévő boltok valamelyikét felhívni és lehet ők is mondanak biztosat, akár tapasztalatból, de az is lehet, hogy a gyártót megkérdezik. Illetve az is opció, ha jól értem, hogy a DAC megvan, de a telefon még nincs, esetleg ha ideírod melyik városban laksz, lehet valamelyik fórumtag aki szintén ott lakik és már van telefonja, hajlana rá, hogy leültök egy kávézóban és le tudod tesztelni. Én biztos segítenék, pécsi vagyok.
-
osonte
őstag
válasz
fehér_ember #1646 üzenetére
-
osonte
őstag
válasz
fehér_ember #1646 üzenetére
Ismerősöm FiiO DAC-ot használt és csak a gyári FiiO kábel volt jó, ami kifejezetten Apple termékhez való, mert a kábelben van egy pici ellenállás beépítve, különben nem kapcsolja be a DAC-ot (fórumok szerint). A DAC gyártói oldalát kell megnézni, hogy milyen telefonnal működik és ha közte van az USB-C-s iPhone + tartozék a kábel vagy külön vásárolható, akkor menni fog.
Esetleg ha már megvan a DAC-od és szerzel egy ilyen kábelt, ami kifejezetten Apple termék és DAC közé való (nem csak kábel, bár annak látszik) akkor ki tudod próbálni. Az Androidos kábelek nem jók úgy tudom, de javítson ki nyugodtan valaki ha máshogy van.
-
osonte
őstag
válasz
karldergroße #1633 üzenetére
A Pitaka tok is jó választás!
Közben gondolkodtam, lehet hülye kérdés volt tőlem a fehér szín, mert egyik öltönyömhöz halvány rózsaszín ingem van.
-
osonte
őstag
Mivel élőben nincs kirakva a fehér sehol. Ez mellett kereskedelemben dolgoztam, így bontottam már sok terméket, közte iPhone-okat is korábban és a cég szeret egy kicsit változtatni az árnyalatokon, ezért volt a kérdés, mert biztos voltam benne, hogy valakinek élőben van fehér. Félreérted, nem a fehérrel volt simán félelmem, csak lehet, hogy a fény ráesik és valamilyen nőiesebb árnyalattá változik, de akkor itt ilyenről szó sincs, akkor a fehér simán fehér. Nekem ennyi elég volt megerősítésben, mégiscsak látatlanban választok egy drágább telefont, szerintem kérdezni meg szabad, sőt kifejezetten jobb vásárlás előtt, mint után. Pont azt írtam, hogy a fehér tetszik, de ha valaki bedobta volna, hogy élőben ahogy a fény ráesik, akkor lilás/rózsaszínes vagy valami ilyen árnyalata van, akkor lehet maradtam volna a feketénél.
-
osonte
őstag
válasz
Sasi001 #1611 üzenetére
Köszönöm a válaszod, akkor szerintem az lesz.
Nagyon tetszik a sötétebb tokban (pl.: barna, feket stb...) a fehér kamerasziget (természetesen tokban használom majd), de jól mutat az ellentétes szín.
Rendszeresen szoktam takarítani a telefonokat a tok alatt, hihetetlen gyorsan bemegy alá a por, persze a tok minőségétől is függ, hogy mennyire gyorsan engedi be.
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 16 Pro fehér titán mennyire való férfinak? Képeken láttam csak (ezért kérdezem), de nekem nagyon tetszik, még fekete tokban is jól mutat a fehér kamerasziget, meg talán nem is annyira érzékeny a karcokra a keret, mint a feketének (amennyiben por megy a telefon és tok közé).
Előre is köszönöm!
-
osonte
őstag
válasz
Foglalt név #1567 üzenetére
Nekem csak a telefont kell usb-c-n tölten, meg most majd az órát. Androidon például Honor 200-as sorozatot csak a gyári 20 ezres töltővel tudod maximumon (100Watt) tölteni, egyedi szabvány, meg volt több telefonom ahol PD / QC szabványok csak töredékét tudták a gyári töltőnek, valamelyik töltőnél / kábelnél van plusz szál a vezetékben stb... Pont erről beszélt Tech2 Laci is, hogy frankó ez az EU szabvány, hogy egységes csatlakozó van mindenen, csak nem mindegy, hogy ha tud 100-120 Watt-os töltést a telefon, akkor a 100 Watt-os mindent tudó töltőddel csak 20 Watt-al tudod tölteni.
Szerencsére az iPhone nem ilyen válogatós (mondjuk cserébe 20-30 Watt-ról beszélünk). -
osonte
őstag
válasz
Foglalt név #1561 üzenetére
Kéthavonta cseréltem telefont az útóbbi években és mindig a gyári töltőt vettem mindenhez, a 60 ezres Motorolához is megvettem a 8 ezres gyárit. Nekem ez nem játék, láttam már kigyulladt adaptert és rengeteg a hamisítvány. Viszont amikor eladom a telefont, akkor adom hozzá a töltőt is. Korábban a 14PM-hez is a 30 Wattos töltőt vettem az Apple oldaláról, de most gondoltam a 16 Pro PD szabvány és olcsóbb a 45 Wattos Samsung, amit személyesen azonnal át tudok venni, ezért akár jobb is lehet, mint a gyári. Van itthon több töltőm, de mind USB-A végű (Xiaomi 67 Wattos, ami valami kretén szabvány (az új Xiaomi GaN töltők már normálisan töltenek mást is, de ez nem az), mindent 4 óra alatt tölt fel, kivéve a telefont amihez adták, meg 7.5 Wattos Samsung van, az éjszakára jó lenne esetleg lassú töltésre, de az is USB-A, illetve valamivel napközben is szeretném tölteni gyorsabban). Végigzongoráztam az összes márkának a gyári töltőjét, a telefont meg szombaton próbálom megvenni egy Watch 10-el. Szóval nem az első töltőm, nem azért kérdezem.
-
osonte
őstag
válasz
mihail38 #1554 üzenetére
Egy ilyen szerinted/szerintetek jobb választás (és olcsóbb is), mint a gyári 30 Wattos adapter és a dobozban lévő kábel (16 Pro): [link] (a Media Markt-ban venném, ott nincs hamisítvány) ? Vagy a 30 Wattos gyárit venném, vezetéknélküli töltésre gondolva a jövőben, gyári kábelt használva jelenleg. A töltőt nem húzom ki a konnektorból soha, ezért olyat akarok, amiben megbízok (nem csinál tüzet
).
Előző hozzászólásodra csak annyit, hogy a nagy AI meg mindenféle technikai fejlődésben én már annak is örülök, ha "viszonylag" stabilan működik amit tud a telefon, akár alapfunkciók, mint telefonálás, értesítések érkezése, NFC fizetés stb... A legszomorúbb, hogy már egy Androidos telefon is 500-700 ezer Ft magasabb kategóriában és csak végig kell olasni a fórumokat, bár a hardver jó, de szoftveresen több hiba van (egy része user error, de sok nem), mint amennyit ennyi pénzért várna az ember, vagy amikor fél évig nem frissül egy telefon... Itt visszaolvasva azért ennyi gond nincs, ha meg van valami ami nagyobb gond, akkor javítják, ha jól sikerült értelmeznem a topicot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megúszósan remek lett a képátlót növelő iPhone Pro, de mire elég?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Posta, csomagküldés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest