- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Speedy007 #3505 üzenetére
Fogalmam sincs milyen van benne, nem néztem még, de hétvégén megnézem.
Làtatlanban, hogy nem tudom milyen kijelzővel szerelt a telefon, úgy mondom, hogy tökéletes minden szempontból.
Betekintési szög, színek, fényerő, mind nagyon jó. Semmi lilàs sàrgás beütés. A PWM sem zavar (eddig) pedig nagyon érzékeny vagyok rá. Valójában szebb kijelzőt nem nagyon láttam még.
Igazából nekem mindegy, hogy milyen panel van benne, ha kiderül hogy LG, én akkor is elégedett leszek.
Amúgy meg elég gàz ez a panellottó màr itt is....Na mindegy.Zsolt,72 Köszi!
-
Speedy007
őstag
válasz
Speedy007 #2842 üzenetére
Írtak is vissza, amennyiben nem felel meg számomra a termék akkor küldjem vissza nekik és ők vissza térítik az árát..Azt hiszem ennek ellenére meg fogom tartani 85-90%-ban védi a telefont a feladatát így is el látja. Talán trükközni próbálok hőlégfúvóval rá melegitek és beljebb nyomom. Úgy se azért vettem hogy focizzak vele hanem hogy a kerékpáron stabilan legyen azt meg tökéletesen el látja
-
-
válasz
Speedy007 #2840 üzenetére
Én azért nem merném feltenni a telót a kormányra..
Süti a nap, elesel véletlenül. Komoly kár lehet..
Inkább egy komolyabb kerékpáros computer (pl Karoo).
(Plusz haveromnak halt be teljesen az AF rendszer a motoros rázkódások miatt - szerviz lett a vége) Bár talán ez a rögzítés kicsit csillapít. -
mihail38
senior tag
válasz
Speedy007 #2800 üzenetére
Én elvből nem vennék gyári tartozékokat amiért alma van rajta nem fizetek dupla annyit érte, szerencsére vannak minőségi alternatívák is töltő, tok és minden más ahogy te is leírtad "csöves" elvből nem írnék itt senkinek sem ilyet szomorú, hogy itt egyesek mit megengednek maguknak....Nillkin,Spigen,Ringke ezek miért nem jók?
Mert nem 25.000ft, ha nem csak 23 és nincs alma logó rajta?
Engem nem zavar, ha nincs rajta az alma logó, nekem az a lényeg, hogy megfeleljen az elvárásaimnak és amirt meg vettem arra használjam.
Nekem tökéletesen megfelel egy Samsung 25w töltő a gyári töltő helyett nekem ez a "csöves" pont jó -
Instabil
junior tag
válasz
Speedy007 #2800 üzenetére
Az arakat lehet vitatni, de ezzel nem lehet mit kezdeni. Mint mondtam en gyari tokot veszek a tobbi gyarto araval nem vagyok tisztaban, nyilvan vannak jo minosegu tokok, elfogadhato aron, de nekem jo ez, illetve tetszik a kialakitasa (atlatszo szilikon).
iPhone topikban is napokig remegtek az uj iPhoneok aran, eleve ha 2x annyiba fog kerulni, akkor mi lesz, nem vesz Apple cuccot. 😂🤦♂️
En elegedett vagyok minden teren a 16 Proval, mindig Prot veszek, nem kell tegla, raadasul a 16 Pro mar teljesen megegyezik a 16 PM al. -
Instabil
junior tag
válasz
Speedy007 #2798 üzenetére
A hozzaszolas nem konkretan neked szolt, altalanossagban irtam, szoval ne vedd fel.
En mindenbol gyarit veszek adaptertol a tokig, mert elegedett vagyok a minoseggel, de az autoval is igy vagyok.
Viszont nem ertem, hogy repedhet el egy tok nalam meg nem, pedig nem egy ket gyarit hasznaltam mar. -
Instabil
junior tag
válasz
Speedy007 #2795 üzenetére
Tok is vicces, evek ota hasznalom a gyarit (szilikon), hiba nelkul.
Apple Storebol rendelem, lehet nem a temurol kene venni es akkor nem reped szet.
Arrol nem is beszelve, hogy amikor megjelenik az aktualis modell, akkor tobben is arrol diskuralnak a topikban, hogy melyik csoves oldalrol rendeljenek tokot az 1200 euros keszulekre.
Lehet nem reszletre kene venni, errol ennyit. 🤦♂️ -
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #2745 üzenetére
Szerintem felhasználás függő, nekem karcmentes, de vigyázok rá. Amúgy minden ilyen anyagú tok kopásra/sérülésre érzékeny, de például a Samsung ugyanilyen gyári tokja 100x rosszabb. A Samsungnál a farmer zsebe is kidörzsölte a tok 4 sarkát, az Apple tok jobban bírja. Viszont ha jellemzően előfordulna, hogy leejtem vagy olyan környezetben dolgoznák, ahol durvább tárgyakra is leteszem a telefont (nem irodai környezet), akkor én sem ezt a tokot venném/javasolnám.
-
-
galaxys80
veterán
-
joey04
titán
válasz
Speedy007 #2287 üzenetére
hát ezek borzalmasan rétegigények.
a kábel meg gondolom olyan mint amit a 15 mellé adnak. Az nekem pont olyan mint a xiaomi vagy vivo vagy anno op samu kábel. Nem látok/érzek különbséget.de amúgy ezekre minden rossz nélkül tényleg csak azt lehet mondani, hogy akkor mást kell venni.
-
joey04
titán
válasz
Speedy007 #2220 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy különböző körülmények között más eredmények jönnek ki. Legyen az beltér, kültér, kevés fény, sok fény, mesterséges, természetes, stb. Hol ez jobb, hol az, viszont ahol az iPhone a gyengébb, ott nem annyival gyengébb, mint ahol a droidosok. pl beltérben kevés természetes fénynél a wb-t sokkal nehezebben lövik be. így az iphone képe jobb alapból.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Speedy007 #1995 üzenetére
Egy idő után mindenre rátapad az anyaga ,mikor kiveszed a telefont kifordul vele az egész zsebed.
Az elején puha tapintású ,aztán meg érdes ragadós lesz ,én nagyon utálom ezeket a tokokat ,van itthon belőlük (15 pro ra való).Szerk.
A full átlátszó megérheti ,én abból rendeltem.
Szeretem ha látom a készülék mennyire szép ,főleg a fehér. -
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #1961 üzenetére
Kifejezetten magasabb, mint a kijelző, nyugodtan pofára lehet rakni a telefont, mondjuk egy vastagabb üveggel már szinte egy síkba kerülne (szerintem) vagy talán még akkor is egy nagyon picit magasabb a tok. Este le tudom fényképezni.
Majd ESR armorite kijelzővédőt akarok, akkor kiderül mennyire magas marad a tok, de lehet valaki használja a vastagabb üveg/ezt a tok kombót és tud rá most is válaszolni. -
válasz
Speedy007 #1906 üzenetére
Minden termék legyen az teló, autó stb, árát az aktuális piaci kínálat határozza meg. Az, hogy az apple információt ad az akksi elhasználódásról nem egy rossz dolog. Tény, egy androidon ilyet nem találsz(még), de az idő mindent kikezd és egy "használt" andorid ugyan úgy olcsóbb a használt piacon pont mint egy "használt" apple termék. Az akkuval ilyenkor minden vásárló számol aki használtan veszi a kívánt terméket. A "megkímélt" jelzővel hirdetett termék ad némi plusz bizalmat, ha már a külsőre vigyázott a gazdája hátha a belső is óvva volt. Kivételt képez persze az a termék ami használt, de épp akku csere után lett meghirdetve. De itt sem lehet a piaci ár fölé lőni az eladási árat, viszont könnyebben elmegy a piaci ár felső hátára körül.
-
mihail38
senior tag
válasz
Speedy007 #1906 üzenetére
Nekem más a tapasztalatom, már 2 Iphone-t adtam el 90% aksi alatt egy 12 Pro max-ot és egy 13 pro-t igaz, hogy 3 évesek voltak, de karc mentesek és 1 nap alatt elvitték és nem áron alul.
Pont ezért váltottam Iphone-ra mert tartja az árát, nem úgy mint a droid, sajnos vagy nem, de 3 évnél tovább nem marad nálam tovább telefon. -
válasz
Speedy007 #1900 üzenetére
Így van, a színezés mentes(acél, titán stb) jobban bírja a kiképzést. Igaz ez mindenre, pl. anno a Garmin Fenix 5 acél lünettája a Niva alatt is volt, mégsem volt gond, kicsit megdörzsöltem és nem látszott semmi. Utána vettem DLC bevonatos titán(sötét szürke) fenixet, na az az első odacsapásnál örökre megjegyezte a fal sarkát. Anno egy s8-am volt szürkébe, natúr(acél) kerettel, 5 év után a kijelzőn egy 1cm-es karc ami csak kikapcsolt kijelzőnél volt felfedezhető, hátlapon semmi, kereten 1 sarkon benyomódás de karcok sehol. Most, 5 évvel későb ismét naturálba vettem az irányt(16proNaturtitán). Bízom benne a natúr továbbra is a "legmegbízhatóbb" hosszútávon.
-
batai15
félisten
válasz
Speedy007 #1889 üzenetére
Ami üveg fólia jelenleg van rajta ,az pont akkora mint a kijelző hasznos része , így a tokkal pont passzol .
Egyébként a kamera részre vissza térve a tok kamera sziget karimája magasabban van mint a kamerák így esélye sincs a védőnek hozzá érni karcolni.
Azért rendelek még átlátszó vinylt meg kamera védőt a telefonra nagyon haknis vagyok a telefonon lévő karcokra. -
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #1854 üzenetére
Én úgy tudom, régen nekem Samsung-os ember mondta, hogy ha egy gyártó kifogy a kijelzőpanelból, akkor simán szerez a konkurenciától, így elvileg lehet LG panel, ami valójában Samsung és fordítva, ugye a kiszolgálás nem állhat le, ha van megrendelés. Persze mindkét gyártó csak olyan panelt adhat, ami az Apple elvárásainak megfelel, amit gondolom előtte rögzítenek és akármilyen panelt nem lehet berakni. Mondjuk néha a Reddit-et olvasva azért átcsúszik pár olyan panel, aminek nem kellene ebben az árkategóriában és tényleg az LG-re több panasz van, bár például az enyémmel pont semmi gond. Ettől függetlenül azért 500-600 ezerért el lehetne várni egy stabil minőséget, de már lassan minden szerencse kérdése...
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007 #1714 üzenetére
Harapjanak, szabad nekik
Elnökünk egyébként Canon EOS R3-mal és R5-tel fotóz, a hivatkozott leányzónak EOS 6D-je van. Több klubestünkön is foglalkoztunk már a mobilfotózással.
Ahogy már írtam azért is lettem iPhone-os, mert otthon Mac-kel dolgozok, így házon belül vagyok, mellette a vállalkozásomban - kiadványszerkesztés - sokszor kell helyszínen is fotóznom és ha egészen őszinte akarok lenni sokszor nincs kedvem mindig a fél házat magammal cipelni, a könyvekbe (vagy a borítóra) kerülő képnél meg 95%-ban elég az a minőség amit a telefon tud. A tördelő/képszerkesztő nem hisztizik miatta mivel én vagyok, a megbízó meg általában síkhülye hozzá, neki a végeredmény számít.
Ki akarom és ki is fogom használni a telefonban rejlő lehetőségeket. Nekem ez egy telekommunikációs eszköz, ami alapvetően kapcsolattartásra szolgál, de ez mellett mobil iroda és dogozni is tudok vele. A mobil social media és a mobil gaming hidegen hagy.
#1713 & #1715 xhege
A Lightroom valahogy nem bírt megfogni, nem áll kézre (meg az Adobe termékfilozófiája sem). Most ismerkedek a DXO cuccával és van egy olyan sanda gyanúm, hogy hamarosan vásárlás lesz a vége.
Belenagyítva azért látszanak a hiátusok. Bár ha azt nézem, hogy a klubos kiállításokon 150dpi/70x100cm-es méretben állítunk ki és már többször szerepelt mobilos kép, amin normális betekintési távolságból nézve nem látszódott, hogy mobilos (iPhone X/12) -
xhege
veterán
válasz
Speedy007 #1714 üzenetére
Úgy mondanám, hogy lehet nagyon látványos képeket készíteni telefonnal is, de ha nekiállsz pixel peepingelni, vagy mondjuk ki akarod nyomtatni nagyobban, akkor azért látszik a különbség. Viszont telefonon, iPaden nézegetve kicsiben tényleg nehéz sok esetben különbséget tenni.
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007 #1711 üzenetére
Októberben üstököst fotóztunk a klubbal. Egyik csaj meg a klubelnök 15Pro-val jött én a Sony A7M2-mel meg az FE 50/1.8-cal. Állványra tett géppel is szenvedtem mint szamár a jégen. Órákig utómunkáztam, hogy valamennyire vállalható képeket kapjak. Nem túl sikeresen. A 15Pro-sok kézből kitartott 1, 3 és 10 másodpercekkel olyan képeket produkáltak, hogy majd lef***m a bokám. Megpróbáltam ugyanezt GCam-mel, letámasztot G60-nal, 30s-cel és ISO1600-3200-zal. Fekete paca lett... Kb. ez volt a pont az "i"-n. Hát így lettem iPhone-os
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #1700 üzenetére
Pont ilyen finom tapintású tokot vettem régen még A52s-hez, gyári Samsung, akkor még 9 ezer Ft volt talán. Iszonyat jó volt használni, már mint a tapintása, de kb 2 hónap után elkezdte kikoptatni a farmerem a zsebembe a négy sarkát a tok hátuljának. Amitől puha lesz a tapintása, attól könnyen kopik. Persze cáfoljon meg nyugodtan valaki, ha az újabb ilyen Samsung tokok már bírják a strapát.
Amúgy a Media Markt-os tokokban van egy ilyen sorozat, mármint tapintásra, Case and Pro Premium: [link] (feketében is van). Anyaga: szilikon, velúr. Ebből sokat vettem és egy tokkal volt csak gondom, hogy laza volt, de azt nem a Media Markt-ban vettem, hanem máshol. Persze azért ezek nem olyan merevek, mint egy 25-30 ezres Pitaka.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Speedy007 #1679 üzenetére
Az lehet, de a makroknal látszik mielőtt le fényképezed, hogy igen is brutál jól lát a kamera, az más kérdés, hogy elkészítés után sokkal jobb lesz. De ezt az Apple is csinálja, csak ő ezt úgy harangozta be, hogy deepfusion, igaz nem dolgozik annyit utána, de látszik annál is.
-
mihail38
senior tag
-
mihail38
senior tag
válasz
Speedy007 #1551 üzenetére
Azért mert leírtad a véleményedet?
Érdekes, én úgy gondolom ettől lenne előre lépés, ha mindenki leírná a véleményét mert nem mindig van pozitív előre lépés.
Kezd minden gyártó az unalmas pocsolyában dagonyázni minimális külső és belső fejlesztéseket tolják az orrunk alá és ezért nem kis pénzt kérnek el, sajnos itt tartunk … szembe kell nézni a valósággal nincs már az az érzése egy iPhone telefonnal a kézben hogy waaaaoookchris78: én nem vettem észre semmit, lefrissítettem de semmi sem változott
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Speedy007 #1367 üzenetére
Hold fotózás minden telefonon kamu, meg az iphonon is. Mikor láttam egy olyan fényképezőgéppel készített fotót ami legalább 60x optikai zoomot tudott, és össze hasonlítottak az s21 ultraval akkor egyértelműen látszott, hogy kamu, mert jobb volt a telefonon.
https://m.hvg.hu/tudomany/20210204_samsung_galaxy_s21_ultra_hold_fotozasa_space_zoom_100x
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007 #1125 üzenetére
"...az összes kínai androidos gyártóról el lehet mondani hogy semmit sem érnek."
Azért ez így kicsit meredek. Ha a minőségére és/vagy a megbízhatóságára gondolsz, a nevesebb gyártók modelljeire nem nagyon lehet panasz. Ha az eladási árra, akkor sajnos van benne valami. Kíváncsi vagyok vajon mennyiért tudom majd eladni a Motorola G60-am... -
törölt tag
válasz
Speedy007 #1099 üzenetére
Budapest most
gyári: 8 °C (érzetre 6) reggel 6-tól várható eső
accuweather honlap Bp-re: 6 fok (érzetre 3) de az órás résznél 7 és érzetre 5
weawow 5 és érzetre 0 (én nem érzek ilyen hideget)
Met Office (britek csak értenek hozzá) honlap Bp-re: 7 °C (érzetre 4) szintén reggel 6-7-től várják az esőt
időkép honlap 5 °C itt nem találtam érzet adatot
Mind péntek hajnalra vár havat.
Számomra nincs akkora különbség, hogy lecseréljem a gyárit, 90% elég pontos nagyjából, bár biztos helyszíntől is függ. Egyébként szerintem a gyárira azóta van több panasz, hogy a Weather Channel helyett több EU forrást használja. De másnak meg azóta lett jobb, szóval régiótól is függ. [link] -
joey04
titán
válasz
Máshonnan veszi az adatokat. Van millió app, azért okostelefon, hogy azt kell használni, ami jobban bejön. Btw én az iOS miatt használok almát, a gyári apple appokat nem annyira szeretem, de mondjuk az időjárás az nálam pont nem vészes, csak az esőt jelzi pontatlanul. Most pl. ezt látom, összehasonlítva:
[kép]Nem hinném, hogy ez számítana a telefon áránál, hogy gyárilag milyen időjárás app van rajta amúgy.
-
válasz
Mégis honnan tudod, hogy az pontosabb? Ahány app, ahány időjárás szolgáltató, annyi különböző adat lesz. Ha letöltesz 2-3 magyart, pl. időkép, köpönyeg, stb. azok sem fogják ugyanazt mutatni.
El kell fogadni, hogy az időjárás ilyen, nyilván sosem azon a pár fokon fog múlni az ember napja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest