- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
storm3
senior tag
Minden rommal ugyanez a gondom mióta kipróbáltam a CM9-et. Jelenleg a preferrált hálózati mód GSM/WCDMA, Atomic 4.0 van fenn jelenleg(bár IA 1-2-vel és skate v2-vel is ugyanez a probléma,most ki akartam próbálni valami 'idegenebbet'). Ha esetleg valamit állítgathatok máshol is,ne kíméljetek a tippekkel
-
callvote
senior tag
MIUI Porting Progress.....
mellesleg azt nem értem hogy tilal frissítette az ics-t,de a topicot ehhez tartózóan miért nem?
(csak hangosan gondolkodom)kelzsoca
ezekből használható az IA2-höz valami?[link]
-
hunaqua
addikt
http://www.youtube.com/watch?v=Ivo6E5xcuY0
-
apeelme
addikt
válasz
viperabácsi #9886 üzenetére
nem mondom hogy az összes rossz, de én elpártoltam tőle...(adata)
(#6493) apeelme -
viperabácsi
addikt
Urak szeretném tudatni adata 8gb cl6 tökéletesen működik kezeli ext3 -at!
-
mntrnd
csendes tag
Sziasztok!
Nethez kell használnom a telefont és a sebesség még jó is, de a ping kevés, speedtest.net 110-et ír.
Nem a telefonon netezek hanem ez a modem wifin keresztül.Van valami amivel ezt az értéket le tudom csökkenteni? Akár a sebesség rovására.
Köszi előre is ha tudtok valamit.
-
callvote
senior tag
remélem azért van csend mert jön a v3
-
GRomeo
tag
Csak nem bezárt a topik?
Tegnap este óta egy hozzászólás sincs! -
imrefos
tag
elnézést a sületlenkedésemért de a motorola drivert nem találom ami pedig bevan link-elve azt meg törölték.
ha valaki belinkelné nagyon szépen megköszönném!! -
bubus66
nagyúr
válasz
mrskatejoe #9875 üzenetére
Na látod én írom neked,hogy jó az enyém az a képmentésnél a képeket csak akkor jeleneti meg ha újra indítom
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
bubus66 #9874 üzenetére
bubus66
Maxell 8GB-s (elméletileg class 2 -es ). Ennek az elődje adta meg magát a vásárlás után 1 héttel .
Gondolkodom , hogy 8 GB vagy 16 GB legyen de arra hajlok, hogy marad a 8GB mert ha nagyobb azt úgysem használom ki. Telefon sd kártyán fölöslegesnek tartok nagy mennyiségű adatot tárolni, főleg ha azok fontosak.8 GB -on meg elfér annyi film és zene, hogy hosszabb utazás esetén is elég legyen a szórakozásra. szvsz
-
bubus66
nagyúr
válasz
mrskatejoe #9871 üzenetére
Neked most milyen SD kártyád van?
-
kelzsoca
félisten
válasz
mrskatejoe #9868 üzenetére
Nem feltétlenül arra, mert a class10-es kártya csak a nagy fájlok mozgatásánál gyors, ha sok kis fájlt kell mozgatni be tud lassulni, ezért ajánlott az arany középút a class6.
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
joestone #9859 üzenetére
joestone
+ 1
Pontosan erre gondoltam én is, és szerintem Kelzsoca is erre célzott .
Tehát :
" az írási sebesség class10 esetén , de ahhoz kell egy eszköz is ami képes azon a sebességen dolgozni vele"Kingston-on gondolkodom én is, de elég egy class 6 . Csak azért is ebben a márkában mert a pendrive -m is ez. Kapott eddig rendesen és még mindig bírja.
-
joestone
addikt
Csak , hogy pontosak legyünk :
A proci húzásához nem feltétlen kell romot cserélni . A proci húzás feltétele egy olyan kernel ami támogatja . A kernel az a boot partición lakik és általában a boot.img fájlba van csomagolva (lehetne más is a neve) . Tehát az megvalósításához elegendő a boot partició felülírása egy olyan kernelt tartalmazó boot.img fájllal ami ezt engedélyezi . A másik feltétel , hogy rootolt kell legyen , hiszen a grafikus felület (setcpu , cpufree stb) ami magát az órajel állítást evégzi ezt igényli. A harmadik feltétel , hogy a telepítendő boot.img kompatibilis legyen a jelenleg használt rommal . Ha jól gondolom a gyári rom esetében a skate v2 rom boot image teljesíti (de majd kelzsoca megerősíti vagy cáfolja) ezeket a feltételeket .
Ha megvan a szükséges image fájl akkor a telefont bootloader módban indítva (az usb hibakeresés telefono történő bekapcsolása a után a gépen az adb reboot bootloader parancsot futtatva lehetséges.Egy dos ablakot nyitva és benavigálva abba a mappába ahol az adb(-windows).exe lakik. Célszerú a kiválasztott boot.img fájlt is ebbe a mappába másolni ) . A telefon bootloader módjában a képernyőjén csak egy zöld robot látható . Meg kell várni ,míg a win telepíti a szükséges drivereket . A driverek telepítését a pc -n az előbb nyitott dos ablakban lehet ellenőrizni (legyen abban a mappában a fastboot(-windows).exe is) .
a fastboot(-windows).exe devices parancsnak egy kérdőjel kiséretében mutatnia kell , hogy van eszköz csatlakoztatva és a driverek is rendben vannak .
Ha idáig eljutott a procedúra akkor már csak a következők vannak hátra :
fastboot(-windows).exe flash boot boot.img
fastboot(-windows).exe rebootA telefon újraindulása után máris lehet húzni a procit miközben a rom és a beállításai megmaradnak .
az adb és fastboot esetében azért van zárójel mert lehet adb.exe illetve adb-windows.exe is , illetve fastboot.exe vagy fastboot-windows.exe .
-
bubus66
nagyúr
válasz
mikiking1991 #9864 üzenetére
A az alkalmazásokat amit fel tettél. és utána csak vissza állítod a mybackup az alkalmazások menti le.
-
bubus66
nagyúr
válasz
mikiking1991 #9861 üzenetére
Szia MyBackup Titánium Backupal ltudod menteni ROM csere után meg mehet vissza. A titánium megy privibe Ja előbb ezek közül tedd fel valamelyiket és mentsd le, de utána a gépre is mentsd le az SD kártya tartalmát, mert én nekem is az volt a szerencsém, hogy lementettem, mert sikerült leformáznom a kártyát.
-
scyllarus
veterán
válasz
mikiking1991 #9861 üzenetére
A ROM csere kell az OC-hoz, nincs mese. Minden "kimegy" belőle. Amikor újratelepíted a Windowst, akkor a játékaid megmaradnak? Az alap böngésző nálam nem lassú, de ha másikat akarsz, töltsd le a Marketből, amelyik megtetszik, próbáld ki, aztán ha tetszik marad, ha nem, törlöd és kipróbálsz egy másikat. Nincs legjobb, mindenkinek más a fontos, másik tetszik. Kis adatforgalomhoz Opera Mini, flashhez Dolphin stb.
-
mikiking1991
csendes tag
Sziasztok. Rootoltam a telót,rengeteg mindent felraktam,nagyon tetszik az egész rendszer. Viszont 2 dolgo lenne még. Kicsi meg szeretném húzni a procit,viszont olvastam,hogy Rom cserével lehet csak. Ha kicserélem a Romot,akkor minden program ki megy belőle,és ujra kellesz telepiteni ?? mert annyit nem ér meg. Amp player,spb shell, ezekkel megszenvedtem,meg rengeteg mindent beleraktam már,és most nagypon frankó az egész. Szóval Rom csere nélkül nem lehet meghőzni picit ??? Vagy minden kimegy belőle Rom cserélnél ? vagy ha nem megy ki minden,akkor mi megy ki ??? a 2. dolog,egy jobb internet böngésző kéne,mert az alap elég gyenge,és lassú. Melyik a legjobb ??
-
joestone
addikt
válasz
Drbonci #9854 üzenetére
Ez egy eredeti hologramos class10 kingston, gondosan a nagykerből vásárolva . Az , hogy a telefon nem tudja annyival írni az meg megint egy más kérdés . Azt okozhatja a kernel , egy beállítás ezer dolog .
Ezt a kártyát használtam már a gt540 -be is , a blade-be is és most a skate-ben csücsül.
Az elméletet én is tudom , hogy min 10M az írási sebesség class10 esetén , de ahhoz kell egy eszköz is ami képes azon a sebességen dolgozni vele .
Lehetne finomhangolni az sd paramétereit a romban , de minek ? Nekem teljesen mindegy hogy 7M az írási sebesség vagy 10M Elsősorban egy megbízható kártya kellett amikor megvettem és ez annak minősült. -
Gorky01
tag
Nekem Samsung 8 Gb Class 8 + EXT partíció és minden rendben!
-
bubus66
nagyúr
válasz
mrskatejoe #9847 üzenetére
mrskatejoe
Szia én a 8GB Class4 Scandisket használok semmi baja nincs én ajánlanám neked, is. De az EXT particót is gyönyörűen kezeli. Én meg vagyok vele elégedve. De hát te döntöd el milyet szeretnél.
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
biztos le lett már írva de azért megkérdezném
-Navigációra mennyire alkalmas, közben hívás indítás fogadás megakasztja vagy lehet nyugodtan használni? Asus P750-ről váltanék azt pl a navigáció Igo lefagyasztja a kis memória miatt.
-Az Asusnál a híváskezdeményezés úgy működik hogy ha pl valamilyen Balázst akarsz hívni akkor elég az 1-t 2x 5-s gombot egyszer megnyomni és az összes olyan nevet kidobja amiben az ABC+ABC+JKL betük egymás után megtalálhatók.
Androidra van ilyesmi ficsőr? -
mrskatejoe
aktív tag
válasz
Indiant #9839 üzenetére
Indiant
Na tessék előléptél
már ez is baj
No a poént félre téve tényleg kíváncsi voltam a Te véleményedre is, és köszi az információt.
Azért teszem mind ezt mert"De ez szerintem csak használat során derül ki, azaz kipróbáláskor."
nem szeretnék olyan dologba belefutni, hogy megveszek egy sd kártyát és nem jó , vagy nem szereti a Skate.
u.i.: volt ugye itt olyan fórumtárs akinek méretben 32 GB-s volt a kártyája és mégsem látta a telefon ( persze, nem árulta el vagy én nem figyeltem, hogy bolti számlás kártyáról volt szó vagy "fűalatt vett " dologról .
szóval Köszi
A másik amiért véleményt kértem azt azért tettem mert ugye szakai fórumról van szó amihez inkább jobban illik egy butának tartott vagy vélt kérdés mint a veszekedés és szájkarate
-
kelzsoca
félisten
válasz
foldermate #9844 üzenetére
-
foldermate
csendes tag
Mi az a HTC átírás? Hogyan lehet megoldani?
-
Indiant
addikt
válasz
mrskatejoe #9834 üzenetére
Hú de nagy szakértő lettem.
Pedig már többen leírták itt. A Class10-et felejtsétek el! Class6-ot kell venni. Méretben pedig amekkorát szeretnétek. Én csak megosztottam a saját esetemet, a Nokia Class6 8GB-os kártyám mint sd remekül működött benne, de az EXT-et az istenért nem tudtam rajta beállítani. A 2 és 4 GB-os kártyáimmal pedig az EXT is remekül működik. De ez szerintem csak használat során derül ki, azaz kipróbáláskor. -
-
Indiant
addikt
válasz
bluobluo75 #9829 üzenetére
Tapasztalatom alapján, nem a class feltétlenül a lényeg. Értem ez alatt, hogy a 8GB-os kártyám ami class6-os, pl. nem volt jó a Skatebe, mert mint SD tökéletes lett volna, de az EXT-et nem tudta értelmezni. Míg a 2-4Gb-os kártyák remekül mentek benne, EXT-el is.
-
callvote
senior tag
egyszerűbb ha megnézel 2 oldalt,egyiken skate másikon desire leírást..és eldöntöd neked melyiket érdemesebb megvenni,mire akarod használni,mennyi pénz van rá..mindenkinek mások az igényei.
azért hozzáteszem,akármennyire is jobb(?) a desire valamiben,a tegnapi szervizes olvasások után,nem biztos hogy vennék htc-t
neked kell tudni..ár/tudás tekintetében a skate jobb...a htc-nél meg szerintem inkább a márkanevet fizeted meg,persze van ami erősebb a htc-ben,de nyom a latba a név is az árban.ui...bár most rálestem a desire-re,mert ugye ezt említetted,nem a HD-t csak desire volt..hát én nem cserélném le a skate-m erre
mellesleg valaki árulja már el mi a különbség a htc desire gsm és a htc desire cdma közt?
-
desay
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata, hogy a HTC Desirehez képest hol áll a Skate? Melyiket lenne érdemes megvenni? -
hunaqua
addikt
A widget-ek között van olyan,hogy "hírek,időjárás".Azt mondjátok már el,hogy miért nem frissül soha,pedig be van állítva,hogy automatikus frissítés+frissítés gyakorisága: 3 óra
IA 2
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
bluobluo75 #9823 üzenetére
Azért ha lehet valami márkásabb kártyát nézz, minimum class4, de jobb a class6, class10 már nem kell ,mert az kis fájlok mozgatására lassú.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
A Skate-hez mindegy milyen márkájú micro SD-t vesz az ember, vagy van olyan amivel jobban kommunikál mint más típusok?
-
kelzsoca
félisten
Nézd meg a tesztnél, egyébként a Skate házát dolgozták át, illetve a többi dolog is a Skate hozadéka szvsz. (kamera, érintőpanel, lcd panel, akksi stb.. le merném fogadni még a hangszórók meg ami nem SoC-ot érintő változás az is 1:1-ben megvolt már.
(#9813) foldermate
Keresőt miért nem használod?
(#9814) badmad
Szerencséd volt
(#9819) Indiant
Sajnos nincsenek meg a hardveres követelmények.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Norbeee01 #9803 üzenetére
Hamarosan érkezik a ZTE Tania, igaz nem Androidos, de ez bizonyos szempontból még jó is, egy átlag ember nem fogja hetekig-hónapokig tanulni az Androidot, és annak minden előnyét-hátrányát, egyszerűen egy olyan készülékre van szüksége, amit kivesz a dobozból, és azonnal tud használni általános dolgokra.
A kulcs tehát nem is feltétlenül a hardverben, hanem a szoftverben van, nem véletlen akkora a sikere az Apple készülékeknek, és már a WP7-es telefonok is rendben vannak.
Ha megjelenik a Tania, szerintem próbaképpen teszek vele egy kört (persze az androidos cuccok is megmaradnak
)
-
foldermate
csendes tag
Szia! az mit jelent a játékoknál hogy HTC átírás szükséges? Hogyan kell?
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
scyllarus #9807 üzenetére
Nem rossz , az tény, és ha az ár értéket nézzük akkor tényleg jó az üzlet.
Valahogy én is úgy vagyok vele, hogy nem cserélném el , vagy le a Skate-tVárok én még 1-2 évet, mert ahogy látom a fejlődést, előbb vagy utóbb a most felső kategóriás telefonok egyszerű halandó számára is "olcsón " elérhetővé fognak válni. Nem hiszem , hogy az 1 magos procik sokáig fogják húzni, helyettük jönnek a " csoda procis "
több magos telefon csodák.Addig is van egy jó (Skate ) telefonom, ami a mostani igényeimet bőven kielégíti, sőt én már meguntam a 3D-s launchet ...ott még csak most teszik fel
-
scyllarus
veterán
válasz
Indiant #9806 üzenetére
Nem akarok cserélni. Egy pillanatig eljátszadoztam a gondolattal, de egy jó darabig megfelel nekem a Skate.
Mivel nagyon keveset játszom, akkor is egyszerű játékokkal, igazából nem kell nekem a Snapdragon. Kinézetre a Skate jobban tetszik, felhasználói felületük meg ugyanaz, nekem is az SPB Shell van fent.
-
Indiant
addikt
Elnyomjátok 65-ért vakerán és Álcafel....
-
Norbeee01
tag
válasz
scyllarus #9799 üzenetére
Ha tényleg tartani fogja a 70.000 alatti árat akkor bestbuy lesz....és senki nemfog Skate-et venni...Személy szerint nekem a design-ja is jobban tetszik az alcatelnek....Dehát Istenem türelmetlen voltam ezért vettem meg a Skate-et pedig már van Huawei X5 és jön ez az alcatel is.Mindkettőről tudtam de mikor volt pénzem,akkor még csak a Skate volt kapható...Szeretem ezt a telefont(elsők közt voltam aki szert tett ilyen telefonra novemberben),de ez az armv6 soc ez bosszantó...Főleg ezek után hogy az összes többi gyártó már-már lassacskán totál elfelejti.
-
maxim01
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy rootolt a telefonom gyári programmal és a go sms-t használom amit átraktam az sd kártyára, de minden bekapcsoláskor be kell állítanom, hogy az legyen az alapértelmezett. Ha letörlöm a gyári üzenetes alkalmazást akkor is meg fogja kérdezni vajon és letörölhető-e? (meg fogom kapni az üzeneteket ha letörlöm a gyárit?)
Bocs a hülye kérdésért... a válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Formula-1
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest