- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
válasz
Indiant #20243 üzenetére
A "telefonról" részben meg át van írva... Jut eszembe merülés: annó tettem alá új kernelt, ami takarékosabb. De általános tapasztalat, hogy ha új romot pakolok fel, eleinte jobban merül, mert extrémsokat buzerálom: nézegetem, állítgatom, telepítek 100 appot, de aztán beáll.
-
Apaxp
senior tag
válasz
Indiant #20231 üzenetére
A tpt helper végig ment a leírás szerint? Létrejött az sd kártyán az image mappa?
-
schellj
tag
válasz
Indiant #20003 üzenetére
Nos. Nem adódik össze a két partíció, hanem a program az ext3 partíciót ismerteti fel a telóval dataként.
Ebből lecsíp kb. 100mb-ot (lehet, hogy több vagy kevesebb nem emlékszem byte-ra pontosan) a szkriptek számára. Ha nagyobb az ext3 akkor többet csíp le. De vigyázni kell mert pl 2gb-os kártyán nem lehet 1gb-os ext3-at létrehozni, mert aztán behülyül a készülék. Remélem érted. -
schellj
tag
válasz
Indiant #19999 üzenetére
Ha az int2ext-es megoldásról vanszó, akkor azért nem látod az egészet, mert lefoglal magának kb 100 mb a szkripteknek. Ez 2gb-nál több.
Válaszom a kérdésedre: Annyiban más, hogy kevesebb féle particiót kezel. Azért kell ez hozzá, mert CECO ezt optimalizálta ehhez a romhoz. Nem ajánlatos másikat használni, ha ezt ajánlotta hozzá, mert előfordul, hogy néhány alkalmazás nem fut megfelelően.
Dexter: Nem tudom, hogy neked mik a partició méreteid, de ennek a romnak egy 230/20/190-es beállítás kell.
230 a systemnek, 20 a cache (a seeder és a szkriptek miatt) , 190 pedig marad data. -
angelius
aktív tag
válasz
Indiant #19994 üzenetére
Úgy tudod meg hogy müködik e hogy a datával egybe írja ki hogy mennyi a memoria. Régebben használtam az INT2Ext. Én Link2sd-ét használom. Nem tudom hogy az új romoknál müködik e. De azért Plussz mert C3Co csinálta meg hogy müködjön a 4 feletti rendszeren is. Most a Modacon néztem a Slim Bean romnál írtak egy olyat hogy felrakod a romot elinditod utána vissza a recoverybe felrakod az INT2Extet elinditod utána vissza a recoverybe a Gappsot felrakod elinditod. Próbáld ki hátha müködik.
-
Adamis
őstag
válasz
Indiant #18679 üzenetére
Most nekem is csak l2sd-vel megy... Strange...
Ezek szerint kiszedték, de hogy miért?
Nekem még a legelső azt hiszem kezelte, de azóta már másik kiadás van, ugye... Lehet, hogy valami hiba volt vele, vagy nem tudom.
@Dexter: Nekem most a ParanoidJelly van fent, de előtte a PAC-man volt egy hétig. Mindkettő tetszik, de nem tudnék dönteni. Mivel ugyanabból a forrásból dolgoznak, így gondolom a gyermekbetegségek is ugyanazok...
-
Dexter68
addikt
válasz
Indiant #18081 üzenetére
nahát sem a kisegítőnél (ott a bekapcsológombos hívásmegszakítás van, amit szintén szeretek), sem az alkalmazásfejlesztésnél (ahol a többiben szokott lenni) nincs ilyen.
Engem olyan callrec megoldás érdekel, hogy automatikusan felvételt csinál. Van is ilyen alkalmazás, ami mokee alatt ment, de itt nem csinlája jól.
-
-
Adamis
őstag
válasz
Indiant #18036 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy a PA settingsben a mix-mod-ot úgy ahogy van, kikapcsolod... Ekkor teljesen alap ICS-ed lesz, és elvileg kell látnia. Amivel baj lehet, a tab-mód, ami miatt nem láthatja...Ez szép!
Akkor gyaluld is le rögtön, nehogy beragadjon neked is, mint sok embernek, aztán fél nap alatt leszívja a telót!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Indiant #17294 üzenetére
Lehet, hogy Te többet tudsz már erről a gépről, mint én valaha fogok, mert én szerintem soha nem fogok ilyet látni és remekül megleszek így is.
Akkor miért akarod annak a kedvét is elvenni előre, aki esetleg tenne vele egy próbát mégis? Sehol nem mondta senki, hogy "Rohanj a boltba, azonnal kell neked egy ilyen, mert ez olyan állat, hogy mentem bepisálok a gyönyörtől ha meglátom".
Lesz egy verzió, ami majdan itt kerül forgalomba. Megnézi a szolgáltató, kell/nem kell, adjatok hozzá még ezt azt (pl. indokolt lenne a Telenornál az LTE támogatás...). A kivitelező pedig, ha a kérések nem bizonyulnak lehetetlennek ("dupla memóriát kérek" == "Semmi gond, oda így készül" ) megpróbálja azokat reális áron tartva gyártást megoldani. Lásd pl. OSF & AMOLED.
Mielőtt azt a mondatomat félreérted: nem arra akartam vele kilyukadni, hogy esetlegesen bármiféle szakmai előnyt előtérbe helyezzek ismeretlenül veled szembe, csupán azért írtam, mert jó okom van az hinni, hogy tévedésben vagy egy olyan dologgal kapcsolatban, amire még nincs rálátásod. Majd ha megjelent, megfogtad, megnyomkodtad, láttad a kamerát vagy próbáltad a kijelzőt, akkor formálj értékelést a saját értékrendedben és ne egy sablon teszt után. Kösz ha végig olvastad. Wall off text vége...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Indiant #17291 üzenetére
Halkan jegyezném csak meg, hogy cseppet sem hiszem, hogy kiérdemeltem volna, hogy hülyének nézz...
Lehet hogy többet tudok erről a készülékről már most, mint amit te két hónappal a megjelenés után fogsz... Szóval a gúnyos csipkelődésed kérlek ezután akkor ejtsd meg, ha annak alapot is tudsz szolgáltatni. Nem szoktam olyan dolgokat leírni, ami nem igaz és sehol sem mondtam azt, hogy a Grannd X maga lesz a tökély. Csak annyit mondtam, hogy várjuk már ki mire a bolti forgalomban kapható modell is ideér, azt nézzük meg, az alapján döntsön mindenki, ne egy béta darab után. Lehet még rosszabb is lesz, mint ez. (Remélem nem...)
Kösz előre is.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Indiant #17285 üzenetére
Most úgy általánosságban akkor leírom ide is:
Mindenki egy olyan készülékről beszél, és von le következtetéseket, amit nem hogy nem látott/fogott de még a kínaiak sem, ugyanis a Magyarországon forgalomba kerülő modell még nincs gyártásban, nem létezik.
A MA által tesztelt készülék egy korai mintadarab volt, ami annak a bizonyos szolgáltatónak készült, ezt küldte le az anyacég a hazai képviselethez, ez a készülék volt az én kezemben is (az érintőkijelző érzékeny és pontos) és ezt kapták meg Bog-ék is tesztre.
Modaco-s postot (Paul írta) érdemes elolvasni, mert az már valóban egy kereskedelmi forgalomban kapható készülék, de az sem olyan, ami kis hazánkban kapható lesz, így még bármi változhat, mint ahogy az is, hogy csak a hazai modellben lesz 1GB RAM.
ui: Volt a kezemben a Grand X Intel verziós is, de abból is egy korai mintadarab.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Indiant #17160 üzenetére
Csak hogy tisztán lássunk: az FM rádió válaszható opció. Miből gondolod hogy pont ki fogják hagyni, mikor eddig egyetlen modellnél sem tették... nem értem a logikádat.
"Zoli nem csak Grand X-et hozott nekünk, hanem például egy Medfield alapú masinát is, amiről még nem tudunk érdemben írni, ám annyi hasonlóság azért akad a két eszköz között, hogy egyik sem tekinthető véglegesnek"
>>
"Csak a mindent jobban tudók kedvéért, a török KVK által forgalmazott telefon volt a cikkben"
Nem, nem az volt, ugyanis ott is késik:
"Dobozt nem kaptunk, nem mintha a törökök natúran vennének telefont, csak az ilyen még nem forgalmazott típusok kapcsán ez általában így alakul."
Még a 2Gb-os kártyát is le fogják hagyni.
>>
"Ettől még tudjuk, hogy 2 gigás kártya, USB kábel, töltő és sztereó füles lesz benne."
Bog biztos meg lett kenve rendesen, hogy ezt írja... nyilván...
Ezt akkor még egyszer:
"Az te sem gondolod komolyan ,hogy a magyar szolgáltatók a te kedvedért kérnek bele rádiót."
>>
"Ebből a készülékből többféle verzió is létezik, a ZTE az adott piac sajátosságaihoz igazítja a hardvert, ezt már tetten lehetett érni a memória mérete kapcsán is."
"A hátlap alatti akkumulátor viszont gyenge.... Ezt a problémát is jeleztük az illetékeseknek, s ahogyan a többi hiba kapcsán, most is azt a választ kaptuk, hogy ezen rengeteget javítanak majd a végleges verzióban."
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Indiant #17158 üzenetére
Úgy tűnik ide is be kell írni, hogy ez egy T-E-S-Z-T modell volt! Még magyar nyelv sincs rajta! Nem véglegesek a specifikációk!
Nincs rádió >> még lehet, lehet hozzá kérni a szolgáltatóknak.
Két mag >> normális kernelt kell írni, ami az egyiket lekapcsolja, ha éppen nem kell pörgetni.
Touchscreen >> driver & kalibrálás. Eleve nem kellene nyomni, mert full kapacitív... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Indiant #16684 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az "a" pontot az idézett törvényben:
"a) számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz..."
A lényeges rész a jogosulatlanság ténye. Mivel neked a szoftver készítője nem biztosít hozzáférést ehhez a részhez, így az adott szoftver visszafejtése vagy módosítása kimeríti a jogosulatlanság fogalmát. A routerekben a gyártó biztosítja ezt a beállítást és a klónozás még mindig nem átírás...
-
Joshi
titán
válasz
Indiant #16675 üzenetére
Én felhúztam 960Mhz-re és véletlenül bepipáltam a használat bootoláskor és így használtam hónapokig. Sebesség különbséget tényleg nem lehet tapasztalni viszont nálam se melegedés se gyorsabb lemerülés nem történt. Ezt bizonyítja az is hogy észre se vettem, csak nem olyan rég amikor bóklásztam a beállításokban.
-
skidrowkill
aktív tag
válasz
Indiant #16677 üzenetére
Tegnap raktam fel az ICS-t simán felment.
Tapasztaltam pár bugot.
-lockscreen-nél le lehet húzni a redőnyt
-ha lehúzzuk a redőnyt akkor a status bar átlátszó(lehet ez nem bug,de csúnya)
-a kamera katasztrofális(de működik)
-2-3 rendszerindításig kicsit lassú,de idővel begyorsul(#16678) dbilas: én sem találtam filekezelőt,de marketről gond nélkül le tudtam szedni 1-et
-
RtgLaci
tag
válasz
Indiant #16530 üzenetére
A GoContactsEX-ben a Hívásbeállítások-ban van olyan, hogy a hívás megerősítése. Én így használom, mert kiraktam a gyakran használt direkt hívásokat és kezdetben előfordult akaratlan kimenő hívás
Az SMS-ről nem tudok nyilatkozni, nem nagyon küldök, de lehet, hogy a GoSMS tudja ezt. -
RtgLaci
tag
válasz
Indiant #16408 üzenetére
Cache+Dalvik törlése+gapps - sokadik - reinstall nem segített. Ezután a romot installáltam újra + cache+Dalvik törlés - és megtörtént a csoda: működött a Play Áruház!
Mégegyszer köszönöm a Te segítséged is, ha nem jött volna össze, akkor a Te megoldásod következett volna -
giigz
veterán
válasz
Indiant #15093 üzenetére
Van TV...
Még pár éve vettem egy DVD felvevőt, mondja az eladó, hogy ezek közül mindegyik lejátssza a divx-et... Mondom okés, akkor ez az 50.000 Ft-os jó lesz, nem értek hozzá, de majdnem az egyik legdrágább, legyen...
Pár napig vettem fel egy-két dolgot, néztem DVD-ket, azonkívül, hogy lassan reagált pár dologra viszonylag meg voltam elégedve... Aztán már később beraktam egy divx-es filmet, na és akkor derült ki, hogy ez a szar nem játssza le a divx-et, mikor a 10e Ft-os szarokban is van USB meg divx...
Azóta úgy vagyok, hogy vagy szétverem a lejátszót, vagy nem használom... És azóta nem használom, újat meg nem veszek, eladni meg szerintem 5.000-ért sem tudnám.
-
N_A_S
veterán
válasz
Indiant #14999 üzenetére
Melyik Romot érdems felrakni hozzá? Van jól működő ICS rom? A ColdFusionX-et töltöttem le. Ez jónak mondható?
szerk.: ehhez néztem ki a C3C0 S3 kernelt, viszont ezt nem tudtam letöltelni mert egy googledocs oldalt nyitott meg. Erre tudna valaki adni linket esetleg mert perpill a modaco sem működik nálam
-
giigz
veterán
válasz
Indiant #14827 üzenetére
Azt nem akarom, hogy teló nélkül maradjak... Gondolom, ha elküldik megcsináltatni, akkor akár hetekig nem lesz telóm... Na jó lesz, csak azon nincs wifi, net, stb...
A kijelzőnek a ragasztása bal alsó sarokban egy kicsit el van engedve, ebből adódóan is porosodik a kijelző. Mivel ott a bal alsó sarokban az üveg mozog, lehet mondanom kellene, hogy néha nem is érzékelni, amit ott akarok csinálni...
A fényképeket pedig random jelleggel kitörli, hangfelvételekkel ugyanez a helyzet.
Esetleg még megkoronázhatom azzal, hogy újra szokott indulni, lefagy...
-
Badboys
őstag
válasz
Indiant #14041 üzenetére
Tisztelt kollèga Ön rosszul gondolja nem üzlet szempontjàbòl rendeltem a kettőt,hanem kèt telefon van a csalàdban.Àmbàr üzletnek sem lenne rossz talàn,de a mai pocsèk időkben nem mindenki költ ilyen lukszusra pènzt. Meg vannak akiknek kisebb az ilyen jellegű igènyük mert elèg a kisebb is.
hunqua: Akkor kèrjük szìveskedjèl elintèzni,hogy legyen tovàbbi fejlesztès a telefonunkra.
-
callvote
senior tag
válasz
Indiant #13164 üzenetére
annyival kiegészítve hogy a media mappa az SD kártyára kell közvetlenül,és minden mappa-almappa kisbetű
(#13161) Gorky01
onnan inditja a navigálást élböl,amig nem talál jelet,onnantól jó lesz,de majd elöfordul hogy ha nem használod a navit,bekapcsolod megint és ugyanugy pusztavacsra tesz(más verzio meg a nullás kilométerkőtöl indul)...ne foglalkozz vele,majd ha jelet fog beáll rendesen(#13162) robicheck
ha rootolt a telód,menj a system mappába és nyisd meg a build.prop-ot valamilyen szerkesztővel és ird be a végére ezeket:
debug.performance.tuning=1
video.accelerate.hw=1 -
callvote
senior tag
válasz
Indiant #13157 üzenetére
nem én találtam ki hogy adatforgalmat generál
amit linkeltél ugyanaz a szöveg ott van wikin,csak elfelejtették odamásolni azt a részt amit bemásoltam neked,hogy lóvéba kerül
"Az okostelefon szemszögéből „jobb”, abban az értelemben, hogy a készülék hamarabb megállapítja a földrajzi helyzetet, és ehhez kevesebb áramot használ az akkuból, mintha egy sima GPS-chipset lenne benne. A dolognak azonban van egy hátránya is: ha nincs GSM-térerő, az A-GPS jóval lassabban talál jelet, mint egy hagyományos GPS, ha pedig van térerő, a GSM-alapú támogatás adatforgalmat generál, ami bizony a legtöbb előfizetőnek pénzbe kerül."
ha van neted a telón,akkor meg valoban nem látod a számlán
(max ha figyeled az adatforgalmat progival) -
callvote
senior tag
válasz
Indiant #13155 üzenetére
az a-gps-nek tudtommal van,mivel a szolgáltató hálozatát használja a helymeghatározáshoz,és igy adatforgalmat generál...
vagyis akinek nincs az elöfizuhoz net,annak pörgeti a számlát...
bár és sosem használtam,ki van kapcsolva..a sima gps megy csak"Működése a telefonban lévő GPS és a mobilszolgáltató szervere közötti adatcserén alapul. A mobiltelefon a navigációs adatokat nem csak a műholdaktól, hanem a mobilszolgáltató szerveréről kapja meg.
Ez a szolgáltatás általában fizetős, mivel az információkat az internetről szerzi be, és ez adatforgalommal jár." -
Takilandbau
csendes tag
válasz
Indiant #12844 üzenetére
Szerintem a III. merül jobban, de ha használod akkor mind a kettő lefog merülni, ez android csodákat ne várjon senki, mint egy monokrom kijelzőtől, hogy 2hétig elhúzza...
Egyébként lehet, hogy a II. nem merül "annyira" mint a három, de a wifi az nem oké vele...
Egyébként meg szerintem csak a wifi javítás fogyaszthatja jobban, mert szinte ugyan az a két rom, mármint a kernel, ahhoz szerintem nem lett nyúlva...de ezt a szakitól kéne megkérdezni... egyébként meg miért nem töltitek minden este?Én minden este felrakom, és egy napot simán kibír
-
bubus66
nagyúr
válasz
Indiant #12831 üzenetére
Nem mind a 12 hónapban van 28 nap nem?EZ VOLT A kérdés 7 hónapban van 31 nap 4 hónapban 30 nap? Hány hónapban van 28 nap? 12 hónapban, ez volta kérdés Indiant. A 29 napos hónapban nincs 28 nap? Szerintem van.12/12-ben van 28 nap rosszul értelmezted. Nem mindegy hány hónapban van 28 nap vagy hány hónap 28 napos nem ugyaz mind kettő?
-
Norbeee01
tag
válasz
Indiant #12514 üzenetére
Szerintem elfogult ilyen téren, én speciel szeretek kísérletezni hogy mégis mit lehet kihozni a kis ketyerémből.És szerintem az sem baj hogy megosztjuk egymással a rom-okról szerzett tapasztalatokat,ezzel is segítve egymást a választásban és a fejlesztést is támogatva...Az pedig hogy nincs teljesítménybeli javulás egyszerűen hülyeség és ezt számomra nemcsak benchmarkok igazolják,hanem játékok is, nem is beszélve arról hogy nem minden esetben tesz rosszat az akkunak egy főzött rom például nálam jelentősen javult Ice Armor III-al, vagy a jelenleg általam használt Swedish Snow-al. Szép kis vitát le lehetne nyomni ezzel a kommentelővel, mert részben neki is igaza van, de szerintem nekem is.
-
aldebaran
addikt
válasz
Indiant #12138 üzenetére
Jaja, ez alapján már kész is. Thx
Most abba futottam bele, hogy a sim kártyáról importáltam a névjegyzékbe az összes kontaktot, de sajnos most duplán jelenik meg minden. Nem találtam olyan opciót, hogy vagy csak a sim-ről vagy csak a telefonról vegye a kontaktot... Ezt be lehet valahogy állítani? IA3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Energiaital topic
- Hunt: Showdown
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 12/512GB! Gyári független SES vásárlás 2028.02.13. Samsung jótállás
- Samsung Galaxy S21 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged