Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scyllarus
veterán
Erős riválisa érkezett szeretett telefonunknak:
[link] -
Indiant
addikt
Ezt muszáj betennem:
"...Zte Skate 2011.01.15 vásárolt..." - rögtön kamu
, mert a gar. jegy szerint idén vette
..turbosim-el független...
2011-11-02 00:46:50
embe
(őstag)
Mától kapható a Skate a Tmobilnal...75e-ért én is odaadom
, na jó alkudni is lehet
-
mocsanisi
senior tag
válasz
mrskatejoe #9787 üzenetére
mrskatejoe, callvote: Köszi, ez volt a baj. Magamtól sose jövök rá hogy ott még lehet egy középső gombos speciális menüt behozni
-
badmad
senior tag
válasz
kelzsoca #9781 üzenetére
Teljessen igazad van a lényeg azon van,hogy most még jól mennek a dolgok később meg ki tudja mi lesz.A fiamnak a zte arizonát bekapcs hibával rögtőn cserélték mindenfajta faszoskodás nélkül.Amúgy baromi mázlim van hogy felment a gyári recovery mert a zöld droid sem jön be igy nehéz eldönteni pontossan mit csinál a teló.Úgyanigy a gyári FTM recovery sem látszot csak megvártam mig lefut a 100%-os dolog és szerencsére
minden viszaállt gyárira.Holnap tájékoztatlak beneteket hogy mentek a dolgok a T-nél
-
callvote
senior tag
válasz
mocsanisi #9784 üzenetére
tudtommal(de szoljatok ha nem igy van)
ugye az IA2 az cm alapu rom,amiben elvileg ezt meg is csinálták,mármint hogy ne dobjon le...
de minden esetre menj be a wifi beállítások menüpontba..ott nyomd meg a középső gombot..előjön egy speciális menüpont a jobb oldalon.lesz egy alvás irányelv azt hiszem,azt állítsd SOHA állapotra.nekem igy van és sosem dob le a wifiröl.(#9786) kelzsoca
megnéztem fb-n a szerviz oldalát,épp olvasom a htc-s userek szájkaratéját a szervizzel.hát jokat kacagok,de azért hozzáteszem gyanus hogy mindenkinek gondjuk van a szervizzel. -
Norbeee01
tag
válasz
callvote #9783 üzenetére
De ha az levágós nekik akkor közlöd..."Bocsi,az oldalatokon van a frissítés...Megpróbáltam rendszert frissíteni úgy hátha megszűnik a hiba..De mégse"...Stb,stb duma. Basszus egy átlag ember egy felmérés szerint naponta legalább 20-30szor hazudik,füllent...Nehogymár ezt ne tudja kimagyarázni!
-
mocsanisi
senior tag
IA2-őt használok, képernyőzár rajta, és egy idő után eldobja a wifit, vagy kikapcsolja, vagy nemtudom. Ha feloldom a képernyőzárat, újra csatlakozik a wifihez és minden jó. Ezzel az a probléma hogy sms írás helyett néhány barátommal facebook messengert használunk, és ha nem vagyok wifin, nem jelez hogy üzenet jött, csak hogyha képernyőzár kiold, felmegy wifire, és akkor jön az értesítés. Bújtam a beállításokat de nem találtam semmi ilyesmire vonatkozót. Szóval hogy lehetne megoldani?
-
callvote
senior tag
válasz
kelzsoca #9781 üzenetére
jo,ebben igazad van,de ha nagyon kukacoskodni akarnának,már most is megtehetnék,amikor valaki egy szűz telót visz vissza,ugy hogy abban minden totál nullázva van,nullperces beszélgetéssel stbstb,mintha sosem használta volna..levágós lenne az is hogy ezt visszaállították.
amugy meg ha figyelik a topicot,akkor teljesen mindegy hogy milyen tanácsot adunk arra hogy mit mondjon,mert már a kérdező is aki segítséget kér,le is írja mi a gond -
malwy
senior tag
válasz
Keeperv85 #9775 üzenetére
Én olyan pozitívan csalódtam anno, hogy a szervizes inkább vásárlóközpontú volt és nem a cég érdekeit képviselte. Leejtettem fülest és letörött a teteje. Ráfogta anyaghibára, hogy gyenge volt. De gondolom ő utána megvizsgálja még más is stb. Szerintem kockáztatás is benne lehet részéről.
-
kelzsoca
félisten
válasz
callvote #9776 üzenetére
Csak mellékesen mondom, hogy a szolgáltatók, és a ZTE is figyelemmel szokta kísérni a topicokat (igen, ezt is) ahogy akár a szervizeléssel foglalkozó E-Care Solution is nyomonköveti (ők még facebook-on is fent vannak)
Tehát az ilyen garancia kijátszása, és hasonló sztorikat nem ártana kerülni, ez egy nyilvános fórum, bárki olvashatja!
Illetve a ZTE-től tudom, hogy szigorodnak a garanciális dolgok is, a "csak ránézek, és már csere is" nem biztos hogy mindig működni fog.
A garanciajegy áthúzása csak egy pillanat
-
bubus66
nagyúr
válasz
callvote #9776 üzenetére
És ahol a T-Pontba viszik be ott nem néznek rá csere készülék és küldik a szervizbe, tudom, mert az LG Optimusom is így volt mikor alaplapos lett. Akkor ott meg már nem egy-két perc, viszont készüléket meg nem cserélnek csak úgy.Ja a cserekészülék az használt természetesen, és ha vissza jön a teló azt vissza kell adni Nem cserlének olyan könnyem.
-
callvote
senior tag
válasz
Keeperv85 #9775 üzenetére
na de amikor beviszed,1-2 perc alatt megnézik amolyan "rálesek" szervizelésssel,és már töltik is ki a cserepapirokat.előbb hozod ki az ujat a boltbol,minthogy normálisan utánanéznek(mert gondolom kis idő mire szétkapják)
legalábbis azoknak az elmondásai alapján akik visszavitték gariztatni.
bár nem tudom,ne is akarjam megtudni -
Keeperv85
nagyúr
válasz
callvote #9772 üzenetére
Azért felhívnám a figyelmed rá, hogy a szervizesek elenyésző része olyan hülye csak, hogy nem veszi észre mi is történt... Némi rutinnal egyből ki lehet szúrni mi is vezetett az adott hibafolyamat végére... Elég frankón látszik a víz nyoma mikroszkóp alatt. Na de ne fessük az ördögöt a falra, inkább mondjuk úgy: "én előre szóltam..."
-
callvote
senior tag
az original recovery visszaállításhoz usb-vel kell összekötnöd a telót, és elindítani az install-recovery-windows fájlt.
nem kell a memokarira tenni.utána már mehet a T frissítés,szervízben meg a sóder "nem tudom mi lett vele,csak nem megy" duma
(#9771) tboldi
én nem egy másik tipusra gondoltam élből hanem azt hittem van valami 3ik modszer a chainfire, és a htc átírás után -
bubus66
nagyúr
válasz
mrskatejoe #9737 üzenetére
(#9737) mrskatejoe
Szia Igen ez így van a Skate V2-nél is meg a IA II-nils alpból a EXT3 használja nem kell állogatni semmit sem.
amdk7 Nálam az Ice Armor II van fent de alapból a EXT partíciót használja. Lehet, hogy valamit nem jól csináltál.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
mrskatejoe #9763 üzenetére
Nem voltam jó anyagismeretből, fogalmam nincs milyen alapú, de egy kis fehér lap (illetőleg kettő...) és csoda szép piros lesz, ha nedvesség éri. (Egyikük a hátlap csavaron ül) Ezen kívül szokott még lenni az előlap alatti gomboknál, illetve a hangszóró rács környékén is. Skateet még nem szedtem szét, lehet ennyire nem felkészültek...
-
badmad
senior tag
válasz
mrskatejoe #9763 üzenetére
A kártya jó mert megnéztem kártyaolvasóval a laptopom szépen látja meg kipróbáltam egy másik memkarival is.
Az indikátor semmi ördöngőség egy szerintem impregnált papír alapú dolog olyan mint a sonyericsson aksikon vagyis valami hasonló.Ha víz éri pirosra színeződik el ebből látja a szervízes,hogy beázott.De mondom nálam ezen nem látszik semmi. -
mrskatejoe
aktív tag
badmad
kapod a jó tanácsokat, de azért szerintem ne kapkodj.
Lehet, hogy "csak az SD-d falcolt be , ha ez így van akkor azt még lehet pótolni.
Ha nagyon beázott és tényleg jelez az indikátor ( bár ezt nem ismerem ) akkor mindegy mi van rajta .ellenőrizted az sd kártyád ?
Keeperv85
...ezt az indikátor dolgot kifejtenéd ? ha nem puplikus akkor jöhet priviben ispor alakú vagy impregnált a dolog ?
-
badmad
senior tag
válasz
Keeperv85 #9759 üzenetére
Ha az aksi alatti fehér pontra gondolsz akkor szerencsém van mert hófehér és szerencsére nem látszik rajta semmi.Ez volt az első amit megnéztem rajta teljessen azért nem vagyok amatőr!
A másik a telón van biztosítás is ami vízből adodó hibára is jó.De ezek mellékes dolgok csak a tisztánlátás végett írtam.
-
bubus66
nagyúr
Szia próbáld meg a T-Mobil oldalán a frissítést ahhoz nem kell memória kártya meg van a leírás is. De én úgy tudom beázást nem hiszem hogy garanciába meg csinálják mivel a tehibád az. Itt a link tedd vissza a gyári recoveryt és utána csináld mert a FTM fel irat csak akkor jön be. Igen ahogy olvasom erre biztos, hogy nincs garancia max pénzért meg csináljak. De azért ezt meg próbálhatod ha minden képpen vissza akarod vinni, de mivel ugrott a gari mindegy milyen ROM van rajta.
-
badmad
senior tag
Sziasztok!
Most vagyok igazán bajban hátha tud valaki segíteni nekem!Ma délután vízet kapott a skatem
hoszas szárítgatás után anyit elértem megy a teló veszi a töltést de közel sem tökéletes minden visza vinném gariba a T-hez de sajna nem látja a memkarit igy nem tudom tpt-ni sem.
Valakinek lenne ötlete ,hogy miként lehetne gyárira viszaállítani valami más módszerrel?
Nagyon fontos lenne. -
Joshi
titán
Üdv. A flash playert szeretném működésre bírni a Skate-en, egy leírást dobhatna valaki. Köszi.
-
GRomeo
tag
válasz
Keeperv85 #9751 üzenetére
Ennyit már talán nem érdemes foglalkozni az aksi témával bírja amíg bírja,vagy veszel másikat vagy telót újat
Gondolom a ZTE 1-2 évente hozza az "olcsó"Skate clonokat,az idén karácsonyra vagy jövőre már jöhet az új 5"-los duplamagos kicsikePersze ezt majd meg is kell venni valamiből
-
PNP
őstag
kelzsoca: nem sürgetés, csak kérdezem, hogy a v3 be van-e tervezve valamikorra?
-
Keeperv85
nagyúr
-
callvote
senior tag
válasz
molnarpeter #9749 üzenetére
el hát..nekem a pinball THD for tegra volt fent, chainfire nélkül htc átírással
-
giigz
veterán
Az miért van, hogy 500 kbyte/s a másolási sebességem? Ennek nem 2-3 megának kellene lennie alsó hangon?
Mire így felmegy egy film...
-
L4ller
tag
Skate v2 felugrott
-
Torento
tag
A "Chainfire3D" -t érdemes szerintetek feltenni? Tud az valamit nyújtani érdemben?
Vagy csak annyi h tesztprogikba több pontot kap
kelzsoca a te véleményedre kiemelten kíváncsi lennékde természetesen minden hsz/tapasztalat,stb... érdekel
-
tboldi
nagyúr
-
Torento
tag
Én is gondolkodtam az aksikalibrációs appon ami marketen van mert nekem is kicsit többet kajál a CM7....
Arra jutottam h ha kellene kalibrálni akkor kelzsoca vagy beletette volna vagy ha nem ,benne lenne a telepítésének a leírásába h érdemes leszedni és kalibrálni...
és mivel ez nincs fél munkát meg nem szokott végezni tuti semmi értelme "erre tök egyedül rájöttem"
Másrészt eddig minden romjában leírta a tippekben h 2-3 teljes lemerülési feltöltési fázis kell mire az android megtanulja használni az akumlátort... -
amdk7
aktív tag
A csavar az a történetbe, hogy először romcsere volt aztán sd formázás.
Látja is a teló:
Összes hely 457Mb
Rendelkezésre álló 424Mb
De csak a kuka van rajta.
Formázás után telepítettem már ezt-azt, de mindent belső memre tett.
Újraindítás is volt, de változatlanul nem használja az ext3-at.szerk:
OK, most olvasom tlboldi üzenetét.
Próbálom a terminálos megoldást, köszönöm. -
mrskatejoe
aktív tag
-
amdk7
aktív tag
Sziasztok,
Amim van: Skate, Ice Armor II.-vel és 2Gb memkarival, amiből 512Mb ext3.
Itt jön a kérdésem:
A teló látja is az ext 3 partíciót.
A kérdésem, hogy mit kell beállítani, hogy odatelepítsen, ergó használja is!
A belső memóriám vészesen fogy még 20Mb-om van...Találtam olyan beállítást, hogy a külső (SD) kártyát használjatelepítésnél, de ez nem azt jelenti, hogy a fat32-re telepítene?
Köszi a válaszokat.
Üdv: amdk7
-
mrskatejoe
aktív tag
Danex
",hogy melyik program mennyi fogyaszt..."
egy kicsit pontosabban ( nem más mint amit Te vagy én látok az akkumulátor használatnál a beállítások menüben).
" Mennyi időt volt bekapcsolva a kijelző, a futó vagy futtatott program mennyi cpu időt haszált, meddig volt ébren a telefon stb."Tehát nem az akkumulátort "kalibráljuk " hanem a file törlésével nyomon követhető (konkrétan ) a "fogyasztó és a fogyasztás százaléka "
vannak olyan alkalmazások amik hellyel közzel ebből az adatból vissza tud számolni az aksi (még hátralévő mennyiségére )
Ha töröljük is ..és a háttérben beragad egy program akkor az ugyan úgy sokat fog fogyasztani magyarul meríteni fogja az aksit...és nyomkodhatjuk a Kalibrációt az nem fog megjavulni magától. ...ugye érted mire is írtam ezt
na csak összejött ennyi szerkesztés után
-
apeelme
addikt
így van ahogy mondod...ez a fájl tartalmazza/gyűjti a statisztikát amit az Akkumulátorhasználat-nál látsz...100%os töltöttségnél, és rom telepítésnél minden esetben törlődik...a google mérnök "álláspontja"
-
Danex
addikt
válasz
mrskatejoe #9731 üzenetére
azt olvastam az a file csak azt tartalmazza ,hogy melyik program mennyi fogyaszt... tehát ha feltöltjük 100%-ra akkor "kalibrálódik magától" mivel akkor törlődik a tartalma (igy rémlik vmelyik oldalra)
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
Keeperv85 #9728 üzenetére
Keeperv85
+ 1
..és egyébként sem jelent semmit, mert az aksit "így ebben a formában " nem lehet formattálni
ezzel a file törléssel nem lesz kevesebb a "fogyasztás " és nincs hatással az akkukijelzésre sem.
Kedves Úraim szvsz minden egyes ROM cserénél törlődik ez a file
batterystats.bin.
Akkor mit is calibrálunk ? és minek ?
vagy úgy gondoljuk, hogy a Tiszta telepítés során nem törlődik ? Ha a rendszer nem törli akkor mi halandó júzerek hogy töröljük ?A nagy energia fogyasztás hátterében "program beragadások " lehetnek, vagy rosszabb eseten selejtes az aksi
A másik dolog, hogy ha orrba szájba fölöslegesen futtatunk olyan dolgokat amire nincs szükség akkor tutira fogyni fog a szufla. -
-
GRomeo
tag
válasz
mrskatejoe #9722 üzenetére
"callvote
"megcsináltam a kalibrációt úgy hogy folyamatosan ment a 3g..azóta jónak mondható,2-3 naponta töltöm."
az aksi kalibrációt csináltad meg ?"
Erre én is kíváncsi vagyok
Nem emlékszem,hogy az IA2-ben lenne ilyen opció
vagy mégis
-
kelekyle
őstag
válasz
callvote #9716 üzenetére
Megpróbáltam már. ugyanolyan. V2nél nem volt ilyen. IA és IA2 alatt van ez... mindent formatáltam és úgy raktam fel a ROMot. 2Gvel is merül de úgy, hogy 2%-kal ugrál lefelé. Anno 150mb TPT-t csináltam rajta de nem hiszem, hogy ez befolyásolná.
Arra gyanakodtam, hogy a Messenger (FB üzenet appja) rakoncátlankodhat és állandó lekérést nyomat a háttérben... de nem. -
kisda
aktív tag
Sziasztok!
Tudom hogy nem ideillő a kérdésem,de hátha tudtok segíteni nekem. Ma kaptam kézhez az Onda vx610w 7 colos táblagépem,de gondom van vele. A kijelző valamiért negatív. Mármint oylan,mint mikor fényképezésnél negatív módra állítjuk át. Vannak szinek,de maga a háttér negatív. Mi lehet vele? mit tehetek ellene?
Válaszokat köszönöm!
Üdv: Dávid
-
callvote
senior tag
-
kelekyle
őstag
Nekem is... bal felül nagyon (napsütésben piszkosul zavaró).
Kelzsoca: Az miért van, hogy itt mindenkinek nagyon jó az aksi idő IA2-nél is.... de nekem ha be van kapcsolva a mobilnet 4-5óra alatt lemerül a zsebemben... ha kikapcsolom a mobilnetet nem merül egyáltalán kb... SkateV2 és Atomic romoknál állandóan bevolt kapcsolva a mobilnet és ugyanezek a dolgok voltak telepítve mint most és reggeltől estig bírta az akksi erős használattal.
Mitől lehet ez ? -
giigz
veterán
Nagyon, de nagyon minimálisan kezd porosodni a kijelző.
-
callvote
senior tag
válasz
kelzsoca #9707 üzenetére
a tegnapi patch feltétele,és tesztek/visszajelzések után mi a véleményed az eredményekről?
ugy marad ahogy volt,vagy lesznek további patchek?nem értek ezekhez a vámos dolgokhoz,de egyszer lett rendelve kinából(asszem) egy led karora akkor 2500ft-ért(átszámolva).kiprobálás szinten át lett a pénz utalva,ha most bukás akkor ez a tanulopénz.de nem volt bukta,megjött 5 hét mulva és semmi + költséggel nem járt
(bár lehet hogy bizonyos összeghatár felett valóban rádverik a vámot,ezt nemtom) -
Adammer
csendes tag
Helló!
felraktam a skate v2-t. Ez az első romolásom.
Az lenne a kérdésem, hogy a marketből ha rajta vagyok wifin akkor az előtte rajtalevő programokat is szinkronizálja idővel?
mert pc-n ha nézem ott vannak a saját alkalmazások de telefonon még nem. -
PNP
őstag
válasz
miklos0308 #9708 üzenetére
google "android siri"
-
miklos0308
tag
Vki tudna mondani egy az iPhoneon levő siri hangvezérlőhöz hasonló alkalmazást androidra? Lehet hülye kérdés nem tudom van e egyáltalán ilyen és működik e normálisan de ha vki tud ilyen alkalmazást szívesen kipróbálnám csak úgy a hecc kedvéért
-
kelzsoca
félisten
válasz
callvote #9702 üzenetére
Lényegtelen, hogy mit írnak oda, free shipping vagy gift, mivel a DHL hozza be az országba, azonnal fennakad a vámon, ahol bizony ki kell perkálni az áfát, különben nincs csomag.
A telefon 287 dollár, ez a mai középárfolyamon nézve: ~63.000Ft+az áfa 27%, lehet számolgatni, hogy mennyiért lesz nálad egy noname és ismeretlen, és garancia nélküli készülék, aminek a supportja -1
Amit esetleg ilyen téren be lehetne vállalni az a MIUI telefon, mert ott a support biztosított.
(#9703) Razorstar
A rom családcentrikus
-
apeelme
addikt
válasz
skidrowkill #9694 üzenetére
köszi észrevettem egy fordítási hibát...IA-n a Beállítások - WiFi és hálózatok - Bluetooth beállítások - Felfedezhetőségi időtartamnál a Soha az végtelent jelent, tehát ami neked kell...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest