Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
callvote
senior tag
(#9598) L4ller
nem az a nem mindegy hanem az hogyha nekem van egy 40es netem...és pl v2 alatt 200 megát 5 perc alatt szedtem le
akkor IA2-ön mé csak 20 mega jön le ugyanugy 5 perc alatt..
nem az a lényeg mekkora a memokari...
de ha pl nekem kell egy 800 megás adatcsomag a telefonomra,hagy ne várjak már este 20tól reggel 8ig mire lejön ..érted -
L4ller
tag
úgy repkednek itt a megabitek, hogy még a fejem is le kell húznom, el ne találjon...
Egyébként meg nem tök mindegy, hogy 20 vagy 40 megabittel tölt le a telefon? Ha jól tudom max 32 GB-s kártyát lehet beletenni, azt pár nap alatt meg lehet tölteni akármilyennel. Még ha torrent szerverek lennének ezek a telefonok, talán meg is érteném ezt a hisztériát...
-
kabaa
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudnátok ajánlani Fxcamerán kívül egy olyan programot amivel sok fajta képet lehet készíteni?
Esetleg van olyan amivel lehet időzítővel vakut használni?
Köszönöm! -
bubus66
nagyúr
Sikerült neki ne kételkedj biztos igaz. Én elhiszem ) gabe96 ezt nem tudtad, hogy 1/8 jö mondjuk oda sem írta én tudom mert nem ezt az egyet csináltam
802.11a 1999 5 23 54 ~35 ~120
802.11b 1999 2,4 4,3 11 Modjuk az 54 a 23 az tényleg 1/8-da 6,75 helyet az tényleg
1/8Az apeelme által belinkelt link nézd meg
-
callvote
senior tag
-
bubus66
nagyúr
válasz
apeelme #9589 üzenetére
Ezt nem irom alá ez is gés és akkor hogyan tudja a 108 Mgbs itt link ezen használom
108 Mbps ] nem vitának szántam csak nekem elég sok minden megy róla és fullon tud mindent TP-Link WR-642G a ruter típusa
-
callvote
senior tag
válasz
apeelme #9589 üzenetére
akkor a régi b/g-s routerrel hogy mértem olyan sebességet mint amit kapok is? 40/20 90%ban mindig megvolt.
hozzáteszem,vannak routerek amik bizonyos szolgáltatók által nyujtott netet nem szeretik.
ezt már csak azért is tudom,mert épp azért vettem olyan routert amim most van,mert az üzletben is mondták,sokan visszaviszik azt a szériát amit én is visszavittem mert nem szerették azt a szolgáltatót.
ezen kivül sok embernek elkezdett lassulni a nete,akinek 1 bizonyos márka volt és a thome valami beállítást megváltoztatott,onnantól kezdve csak egy fw frissítés segített rajtuk...
nekem a digi mindig azt adta amit adnia kellett b/g-s routerrel is megvolt a sebesség,ritkán volt kevesebb. -
apeelme
addikt
válasz
callvote #9587 üzenetére
bazira elvagy tévedve, és Apaxp nagyon is jól mondja...a G-s szabvány max. 54Mbit/s-ra képes, a jellemző adatáviteli sebesség pedig ~20Mbit/s...tehát ne várd el hogy neked kiszolgálja a "40es neted"...az az N-es szabvány amire neked szükséged van, annak olyan ~70Mbit/s a jellemzője...
de nehogy az legyen hogy a levegőbe beszélek: [link]
-
-
callvote
senior tag
b/g lan van benne,jól tudod..
a b 11 mb/s
a g 54 mb/s
ezeket a sebességátviteleket tudja
a 40es netem bőven benne van
de épp felettem írtak referenciát..gondolom azokban is hasonló a wifi.ha 80/40 vagy 120as fiberpower lenne az más..de benne vagyunk az értékhatárban és szerintem ilyen tesztelésekre a legjobb ha nagyobb a net,mert mint írtam is, 5 megás nettel is ugyanugy tölt be pl a market vagy youtube,ha nem is pontosan ugyanugy,de sok kis net sebességnél szinte észrevehetetlen a különbség
Lehet hogy a 2 megás neten is ugyanugy betölt az a zeneszám ami 5 megásan
Nagy nettel nagy csomagok letöltésénél jól kivehető a változás
iu:v2 alatt mértem 38/18at is(#9586) Torento
tedd fel ezt hátha neked javít valamit-->[link]
-
Torento
tag
Ice Armor 2
Nos a következőket tapasztalom kb egy hete:
Naponta többször is ledob a hálózatról a telefon (3-5 alkalom).. Amikor ez történik 1-2 percig nem is talál hálózatot..olyankor az sem segít ha kikerestem a beállítások meüponton belül a "hálózatkeresés" pontot...amikor "ő úgy gondolja" (1-2 perc) újra megtalálja a hálózatot..
Nem tudom h ezt mi okozza a szolgáltató,időjárás vagy mi.... de az biztos h azóta van ez amióta az Ice Armor 2 van a telón (amikor kijött a final verziója feltettem..arra már nem emléxek h már az próbaverziós Ice Armor 2-vel is csinálta-e... asszem igen..az csak 1 napot volt rajta)
Az imént olyat produkált h hívás közben dobott le a hálózatról (majd ah szokta 2 perc és újra volt)
Fontos még h az sem számít neki mennyin van épp a térerő.. szal nem téreő gond van..a térerő ugyanannyi mint más romok esetében (megvan már egy ideje a teló és tudom már h itthon munkahelyen stb mennyi szokott lenni és az rendben van)
Tiszta telepítéssel tettem fel,mint mindig
Szerintetek mi lehet? Tegyem újra v várjak még? Esetleg más tapasztalt hasonlót? -
Apaxp
senior tag
válasz
apeelme #9582 üzenetére
apeelme
Kicsit félreértettél én tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi telefonommal. Azt tudom hogy mindenben kell vmi kompromisszumot kötni (ár/érték)
csupán azért írtam le az előző hsz-t mert úgy érzem itt most felétek olyan igények merülnek fel hozzáértés nélkül amiket fizikai korlátok miatt nem lehet teljesíteni.
Amit eddig én kaptam tőletek azért hála és köszönet.Minden romot kipróbáltam és ami nekem megfelel azt használom.
Ami nekem furcsa a wifivel kapcsolatban hogy (tudtommal) ebben a telóban b/g-s wifi van ami max 20/x-et tud ennek ellenére reklamáció (ha jól értelmezem) hogy miért nem megy a 40/x.
És itt jutunk vissza a kompromisszum kötés kérdésére.Az 5-ös pontnál gond a cm romban a camera zoom fx működése.
Ez a skate v2-ben hibátlan, az IA2-ben a kép jobb oldalát levágja. -
padre666
tag
update nélkül: 4430 kbps letöltés
update után : 3997 kbps letöltés
feltételek azonosak. 15/1 ADSL
referencia eszköz:
Lenovo T61: 9989 kbps letöltés
Huawei S7Slim: 9753 kbps letöltés
-
callvote
senior tag
válasz
mrskatejoe #9581 üzenetére
a NEM speedtest alkalmazással több jön ki mint a speedtesttel..
minden más esetben nekem lassabb,játék letöltése szerverről és ugyanaz saját gépről(az biztosabb mert közel azonosak a feltételek)
weblapok betöltése stbstb.
a v2höz viszonyitva is mindenképp kevesebb.azon 10 perc ami ezen 100 -
apeelme
addikt
Egy kicsit úgy érzem hogy konkrétan fordítva ülünk a lovon...
1. akadásmentes, még a gyári is ami Blade-nél pl. nem volt elmondható
2. az nem Skate
3. maximálisan jól működik bármilyen hivatalos forrásból szerzett alkalmazással
4. bármikor tudsz, megfelelő formátum használatával, egyéb esetben az nem a Skate
5. alkalmanként nem csúcsminőségben tudsz fotózni
6. gyári rendszeren hibátlan, CM alatt lassabb adatátviteli sebesség (4-5Mbps)
7. ilyen okostelefont jelenleg nem nagyon találsz a piacon aktív használat mellett max. 1nap, még többszázezres "csodák" is...törődje bele...vagy régi nokia széria pl. 1600 nálam 7-8nap aktív használat mellett...
8. mindig is puritán szűz romot adtunk ki...annál kisebb nem lehet (system partíción ~120MB)
9. sztem is...ha teló vásárlás előtt megkeresel ezzel a listával egy hozzáértőt adott volna tanácsot mit vásárolj a pénzedért, ehelyett azt érzem hogy volt egy kis pénzed bementél a boltba megvetted valamiért, ezt a fenti lista is szemlélteti, és most elvárod hogy amit a pénzedért kaptál az igazából még több legyen...
-
callvote
senior tag
válasz
apeelme #9579 üzenetére
hát..a speedtestet csak 1 féleképp tudom mérni az adott..a többit megcsináltam 2 féleképpen.
1 szerverröl játék összetevő,közben figyelve milyen gyorsan jön ,1 mega mennyi másodperc alatt jön.
2 ugyanakkora csomag wifi file transferrel töltés.
minden esetben lassulás van.
én nem marketet nézek meg youtubeot,az sztem nem mérvadó,ahhoz elég egy gyengébb netsebesség is hogy betöltsön.
40/20 mega mellett eléggé szembetűnő a változásellenben most kipróbáltam telefonon keresztül azt hogy egy másik sebességmérő oldalt töltöttem be,ami nem speedtest.net,nincs korlátozva a mobil megjelenítéshez...
a GTS datanet oldala 22!10et mutatott,az már barátibb sokkal(de a netemhez nézve még ez is kevesebb)
na akkor ezt nemértem
de ez nem változtat azon hogy lassabb ha azt nézem minden lassabban tölt be vagy jön le mindenhonnan ezen kívül
összevetve véleményem szerint a csomag telepítés után lassabb a wifi -
Apaxp
senior tag
Amit elvárok egy ilyen telefontól hogy
1: akadás mentesen fusson rajta a szoftver
2: jó minőségben megfelelő hangerővel lehessen telefonálni
3: ha már van benne GPS akkor jól működjön rajta bármilyen navi program
4: ha már van video/audio lejátszó akkor lehessen filmet/zenét lejátszani
5: alkalmanként (ha nem is csúcsminőségben) lehessen fotózni.
6: működjön hiba nélkül a wifi bluetooth
7: lehetőleg az akksi ne adja meg magát 2 napnál korábban
8: a rom lehetőleg kis helyet foglaljon, az egyéb programokat úgyis mindenki saját maga választja ki
9: ha valaki ért hozzá és a hardver drivereit optimalizálni tudja vagy hozzáadott extrákat tud kihozni belőle az jó dolog
Ha ezek működnek onnantól a többi lehetőség már ajándék. Nekem nem hiányzik hogy 5-10 vagy 20%-onként lehessen a fényerőt csökkenteni. Az sem dob fel hogy a romba integrálva legyen 600 féle téma, képernyőzár. Az integrált témák úgyis a rom készítő ízlését dícsérik de sztem ezt cseréli mindenki a saját ízlése szerint. Legyen benne ezek kezelhetősége és választék a neten mint égen a csillag. Az IA2-ről visszatértem a skate v2-re mert mindent tud amit felsoroltam + jobb az akksi ideje.
Ami nekem elég hogy tudjam a rom telepítése előtt a romba hova rakjam a nekem szükséges appokat.A "követelőzés" a rom készítők felé nem a csicsásítás kellene hogy legyen.
-
xtr3m3
tag
Lehet egy par embert kellene offolni telszarjak az egesz forumot
3 napos IA2 hasznalatnal 2 furcsa dologra lettem figyelmes:
-2x is elofordult, hogy nem tudtam felvenni a hivast. A sav elhuzasa utan eltunt a sav es tovabb csenget a telefon.
- nem tudtam feloldani a billentyuzarat, mert egyszeruen eltuntek a gombok es ujrainditas utan sem jelentek meg, egy ures hatterkep fogadott. (a megoldas aksi ki/be)Szerintem a V2 jobb, persze izlesek es pofonok, viszont azon sajna nem mukodnek jol a voip-os progik ezert valtottam IA2.
A wifi resze sajnos nallam is gyenge max 4mb de nem zavar.
A V2 2g egesz napos hasznalat mellet jobban birja az aksit
Hangbeli kulombseget nem vettem eszre -
GRomeo
tag
A market-es elérés,letöltés rendben nem találom lassúnak,youtube is rendben
-
kelzsoca
félisten
Wifi patch=>letöltés
-
L4ller
tag
Sziasztok!
Nekem Ice Armorból az első verzió van fenn a vason. Ma a céges autónk lejátszóján akartam hallgatni zenét a Skate-ről. Annak rendje és módja szerint össze is dugtam őket egy mindkét végén "hím" 3,5-ös sztereó jack kábellel. Rádió "Aux. In" állásba tekerve vártam, hogy megszólaljon, de semmi. A telón van Equalizer nevű app. is.
Nem tudom, hogy másnál előfordult-e hasonló probléma, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek ezt az esetet, hátha nem egyedi a dolog.
-
badmad
senior tag
Sziasztok!
Neked lehet,hogy ütősebb az Amor én nekem nem igazán jött be .Vagyis ez így nem teljessen igaz mert fent volt még a kifejezetten modacos is.Nekem az müködött rendessen a magyar verza már hibákat produkált.Tegnap teljessen lefagyott csak zöld robotig töltött be a SkaTe rommal semilyen gondom nem volt edig azért is tettem visza,enyi.
A SkaTe romnál elsősorban a dizájnosabb megjelenésre ,testreszabhatóságra gondoltam a fejlesztésnél.Zsoca is igérte,hogy ez a vonal folyamatossan fríssül -
apeelme
addikt
válasz
bubus66 #9545 üzenetére
te most tényleg engem kérsz számon?
...ha egyszer azt mondom hogy hibás az update akkor az...ha meg nem értesz hozzá akkor meg főleg nem kell belefecsegni...
ahhoz meg elég a logika hogy az éppen NEM működő rendszer alatt, a NEM feltelepített update semmit nem fog mutatni... -
kelzsoca
félisten
Mindenki nyugodjon meg, hamarosan jön a javított verzió.....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
mrskatejoe #9548 üzenetére
Inkább neee... én meg szét... Elég nekem az emberi hülyeség a könyvelési szinten.. Annyi csodás módon semmitől megjavuló teló van tudod... (Rá van írva, hogy "nem kapcsol be"... persze hogy nem, mert fel kéne tölteni az akkukat néha...
Vissza könyvelés: "DE IGEN B+!!!" )
-
mrskatejoe
aktív tag
Nekem is azt írta ki hogy hibás csomagolás
No mindegy ...szóval csináltam egy tesztet , összehasonlításhoz...majd..
most elég recska ha lehet hinni a sebességmérőnek. Ha ettől jobb lesz az már valami.Keeperv85
..no és tedd hozzá, hogy emberek szerelik össze és havibajos nők
ezt csak azért említettem meg, mert írtad, hogy mások a paraméterek. Hiszek neked mert egyébként is tapasztalható. A lényeg, hogy tudom azt, hogy nekem nem szar a telefonom. Egy kérdésre keresem a választ. Arra, hogy miért megy egy ROM alatt, és miért nem megy a másik ROM alatt. Ez nem azt jelenti, hogy nekem ragaszkodnom kell akármelyik ROM-hoz . Tudni kell mire érzékeny a kicsikém
-
Keeperv85
nagyúr
Azért ezt a "nagy a szórás, minden készülék más" megoldást hagyjuk ki. Mondom ezt úgy, hogy pontosan tudom milyen követelmények vannak egy gyártósoron, hisz ide s tova 4 éve ilyen termékek között dolgozom. Elmondok egy kis "titkot". Minden (!) készülék panel szintű teszten kezdi az életét, ahol az összes létező WCDMA és GSM paramétert lemérik (Rx/Tx,RMS,fázisvektorok... ne részletezzük a nagy többség úgysem érti..), aztán ha az bent van az igen szűk SZABVÁNY keretek között, akkor átkerül egy külön csak a WiFi és GPS tesztre kiélezett tesztre. Ezután sajnos összeszerelik a készüléket és itt jönnek a gondok. Mivel minden hátlap más, ráadásul több panel revízió van, ezért a készülékek kapnak egy gyári azonosító számot, ami területi infókat tartalmaz, illetve ebből lehet megmondani hogy melyik készülékre milyen színű ház kerül, esetleg melyik szolgáltató szoftvere kerülhet fel. Összeszerelés után felszerelve manuálisan is és géppel is tesztelik szoftverezés előtt és után is a készüléket. Ezek a tesztek már KALIBRÁLNAK is a burkolatból adódó eltérések miatt. Pl. a WLAN jelerőssége +- 0.5 dBM-errel mászhat el, másképp bukik a cucc... Mehet javításra. Az ki nem kerül. Ezek a tesztek felhívják a készüléket, vonali torzításokat szimulálnak, forgó mágneses mezőt generálnak stb. stb...
Mivel egy modellhez ugyan több revízió van, de egyformára vannak hangolva, ezért kizárt dolog ilyen szintű eltérés. Egyszerűen az a készülék, ami ennyire kilóg a sorból: gyári hibás... Ja meg hát ugye FW csere után... Mit tesz isten mindenki nyomja fel őket... Már függetlenítünk, de nem tudjuk miért úgy, ahogy... aztán koppan az áll, hogy valami nem 100...Na ez wall of text lett...
-
bubus66
nagyúr
válasz
apeelme #9543 üzenetére
Ja ha jó apeelme akkor is miért nem lehetne feltelepíteni? Nem értek a Linuxhoz de a Windows kenem vágom de annál nincs ilyen lehet, hogy más sőt biztos meg kell tanulnom a Linuxot, hogy hogyan működik. Mert szerintem csak ki akartam próbálni mit lép a telefonra, d e a zsocs írta meg nézi köszi azéért
Akkor ha jó a rendszer akkor nem kellene fel menni neki szerintem igen de lehet hogy hülye vagyok hozzá. Akkor is szerintem telepíteni tudni kellene.... -
kelzsoca
félisten
Mindjárt ránézek, mi lehet a gond....kis türelmet.
-
apeelme
addikt
-
Predator2
addikt
Hello
Skate-en meglehet oldani valahogy h támogassa a telefon a Flash Playert?
És ha igen akkor hogy?Köszönöm a válaszotokat!
-
kelzsoca
félisten
Csak az teszteljen és az tegye fel a kis cuccot, akinek valós problémája van a wifi-vel IA2 alatt
-
kelzsoca
félisten
Ice Armor II. wifi teszt csomag=> letöltés
Megkérek mindenkit, csak akkor tegye fel, ha IA2 rom alatt nem azt a sebességet tapasztalta mint gyári vagy gyári romból készült társainál.
Egyéb esetben a csomag telepítése felesleges.A kis csomagot a rom telepítése után kell feltenni, szokásos recovery-s telepítéssel, majd tesztelni ezután a wifi sebességet, és az észrevételeket ide várom, köszönöm.
-
tboldi
nagyúr
De jó, hogy én semmit nem veszek észre a WiFi sebességét illetően CM7 alatt...ugyanis a netem sem nagyobb 5 Mb/s-nél.
-
callvote
senior tag
nekem is ugyanez van az eltérés nálam:
channel : auto
Channel Width:auto
Max Tx Rate: 150Mbps
Version: WPA2-PSK
Encryption: auto
mac szűrés : vanminden más egyezik
(#9524) kelzsoca
jöhet a csomag.apeelme
kicsit mégis elbeszélünk,mert azok akivánalmak amiket itt kérnek az a v2 alatt is megoldott volt,pl skin,képmentés stbstb..de tényleg hagyjuk mert itt írásban nem lehet elmagyarázni vagy nem teljesen érthető és így órákig lehetne erről beszélni. -
apeelme
addikt
válasz
callvote #9522 üzenetére
nem beszélünk el egymás mellett...csak borzasztóan el vagy tévedve...
épp azt mondom hogy másoknak vannak kívánalmai,amit sokszor nem is értek hogy az minek... - neked ezt nem kell megértened, csak tudomásul venned hogy mindenkinek mások az igényei hála Istennek...és pont ez a lényeg hogy nem kell 1000appot feltenned a rom telepítés után, meg a használhatatlan backup progikkal vesződnöd, mert mindez a rendszer része...
(#9530) tboldi: egy újabb elégedett "vásárló"...de engem viszont zavar...
-
bubus66
nagyúr
válasz
mrskatejoe #9519 üzenetére
(#9519) mrskatejoe
Szia barátom megint romot cserélsz tessék menni havat lapátolni!!!
-
bubus66
nagyúr
válasz
kelzsoca #9513 üzenetére
zsoca itt írogattak a wifiről, hogy így meg úgy de ti is azt mondtátok az apeelmével, hogy nincs kettő egyforma készülék ez szerintem teljesen igaz, lehet, hogy nekem semmi baj. A másiknak meg minden baja van. Lehet, hogy csak én látom másképpen de én mindegyik romotokat használtam a beállítások miatt a IA II jöttbe a legjobban. Igaz, hogy ne vagyok akkora mester mint te és apeelme, de a fiam tegnap előtt elcseszte a LG P 500 igaz este 21 órától hajnali 4-ig csináltam de vissza hoztam,(Az enyém ami volt nekem az már a szervizet járta meg ilyentől alaplap cserével) utána meg szabadulás tőle. Az igaz mire rájöttem, hogy a KDZ telepítővel lehet helyre rakni. Csak 15 éve számítógépekkel foglalkozok csak sajnos nem a Linuxal mert akkor nem kérdeztem volna. hogy a .img fájlokat mivel lehet vissza csomagolni. Ezért köszön tőled a választ de ennyi év számítógépezés után is tanulni kellene a Linuxot.
-
kelzsoca
félisten
Aki tesztre jelentkezett, tegye meg, hogy telepítse fel az IA2-t, köszönöm.
Mindjárt adom a kis csomagot, amit recoveryvel kell ráküldeni a romra.
(#9522) callvote
A CM rom azt mondanám, hogy nem kezdő usereknek való, hiszen olyan mértékben testreszabható, hogy az már túl bonyolult egy átlag usernek (ettől eltekintve megtanulható-megismerhető)
(#9525) bubus66
Hát igen...ez is benne van.
Tanulni viszont sosem késő -
Frozzy
őstag
válasz
mrskatejoe #9485 üzenetére
Router: Model No. TL-WR1043N / TL-WR1043ND [TP-LINK] 300M Wireless N Gigabit Router
Mode: 11BGN mixed
Channel: 13
Channel Width: 20MHz
Max Tx Rate: 130MbpsSecurity: WPA/WPA2 - Personal(Recommended)
minden automatára állítva és egy jelszó megadvaMac filter: kikapcsolva
Wireless advanced:
Transmit Power: high
Beacon Interval: 100
RTS Threshold: 2346
Fragmentation Threshold: 2346
DTIM Interval: 1Routeren enyi van beállítva és láthatod is milyen routerem van. nekem ez tökéletesen muzsikál
telefonon semmi progit nem használok
Beállítások: 14csatorna szabályzó domain Wi-Fi alvás irányelve SOHA! -
callvote
senior tag
válasz
apeelme #9521 üzenetére
elbeszélünk egymás mellett.nem az én kívánalmaimról van szó..épp azt mondom hogy másoknak vannak kívánalmai,amit sokszor nem is értek hogy az minek...
egyrészt mert vagy megoldható egy alkalmazással másrészt mi azaz egetverő extra,ami felhasználói szinten is látványos vagy elengedhetetlen.persze minden dolognál jó ha többet tud,legyen telefon hifi stbstb de sok értelme nincs ha ugysem tudod kihasználni.például..lehet neked az lcd tv-den 4 hdmi csatlakozó,de semmit nem érsz vele ha nincs mit rákötni azokra a portokra...tehát nem veszel 4hdmi-s tv-t ha ugysem tudod mire használni..remélem érthető a hasonlatom
ezért is lettem volna már én is kíváncsi mi azaz egetverő extra,amit már előttem is kérdezett valaki -
apeelme
addikt
válasz
callvote #9515 üzenetére
ha visszaolvasnál pár hsz-t akkor látnád hogy semmilyen CM felé funkciót a gyári rom forrásának hiányában NEM LEHET beépíteni...és az hogy neked személy szerint mik a kívánalmaid senkit nem érdekel...és most főbe lőhettek...mindekinek az az érdeke hogy ami neki fontos az belekerüljön a másik véleménye nem mérvadó, nem hiszem hogy azért mondasz valamire igent - miközben nem is akarod - mert pl. szimpi egy user nick-je itt a fórumon, ééééés mivel anno a nagy többségnek CM féle funkciók kellettek így az lett...de egyébként persze le lehet butítani a végsőkig (gyári szintig), ha akarod még pl. Beállítások menü sem lesz, kapsz egy cuccot és használd amilyen, de a többre vágyó usereket hozzád küldöm...
-
callvote
senior tag
válasz
kelzsoca #9516 üzenetére
ezt értem,de hétköznapi használatra mi azaz egetverő dolog a cmben ami mindenképpen kell?amiket extrákat itt kérnek tőletek,annak nagy része alkalmazások telepítésével megoldható
ezért is írtam már én is nagyon kíváncsi vagyok mi azaz extra ami ennyire kell
pl " én visszaváltok ia2re mert jobban néz ki,igaz a wifim 10ed annyira megy de nem baj"
én ezzel ugy vagyok hogy tegnap 400 megát akartam leszedni..ai2 alatt 100perc volt...ez v2 alatt 10...ebből kiindulva...inkább legyen egy gyors wifim és mellé egy go launcher ex vagy bármelyik társa..minthogy csak mert jobb egy dizájn,a lényegi funkció gyenge legyen...
ezért nem szoktam érteni mi azaz extra ami kell,az egetverő extrára gondolok mostJelentkezem én is a tesztre,most AI2 van
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
kelzsoca #9513 üzenetére
(#9513) kelzsoca
Jelentkezem, ha kell teszt alany . Vissza teszem az IA 2 .
ha gondolod
csak írj
Callvote
"én ezzel ugy vagyok hogy tegnap 400 megát akartam leszedni..ai2 alatt 100perc volt...ez v2 alatt 10...ebből kiindulva...inkább legyen egy gyors wifim és mellé egy go launcher ex vagy bármelyik társa..minthogy csak mert jobb egy dizájn,a lényegi funkció gyenge legyen..."
+ 1
-
callvote
senior tag
válasz
apeelme #9510 üzenetére
Amúgy nem tudom mik azok az egetverő kérések amiket kérnek..
általában ilyen szokott hogy ,átlátszóbb állapotsor,meg az óra középre vagy,akksi kijlezés százalékosan..és témázhatóság(erre mondjuk lehet feltenni launchereket).
én használtam mindkét romot,és megmondom őszintén a wifin és a hívás közbeni hang erőségén kivül semmi extrát nem vettem észre vagy nem használok...
a HD játékok mindegyiken futnak,nem volt olyan hogy az egyiken ez megy a másikon nem(mindkettőnél volt htc átírás)
Sebességben sem látok különbségeket használati szinten,egyelő órajelekkel...
tehát a felsoroltakon kívül nem tudom mi lehet az a nagy program vagy teljesítményigény ami miatt mindenképp pl a cm kéne...
Mi szokott lenni még?...fényerőség...
hát lehet hogy a cmben több fokozat van vagy állítás...de az alap és a v2 is több opciót kínál...ami magában is elég....
gondolom nem kell senkine vakító fényerőség,nem zseblámpaként működik a telefon...
előttem már kérdezte valaki de tényleg már én is nagyon kíváncsi lennék mik azok az igények vagy programok amik egyeseknek annyira fontosak vagy annyira nélkülözhetetlen...
Továbbgondolva(csak mert nem értek hozzá)...lehetséges lenne az,hogy mondjuk a v2-be beleintegrálni dolgokat,amit a felhasználók gyakran szeretnének...témázhatóság...beleépíteni egy launchert az extrák közé,és mindenki telepit marketröl-innen onnan-magának témát.
ha elég egy app ahhoz hogy más legyen a kinézet,akkor elvben(gondolom én) bele is lehetne integrálni,és akkor nem lenne az hogy ez kéne még az,mert ahogy észrevettem,jobban szeretik ha alapbol bele van rakva,minthogy utólag telepítsék.Mitől is jobb a cm?attól mert nagyon testreszabható,de normál használatra mit akarnak testreszabni?csak azért kell mert vannak benne olyan opciok,amit ha modosítanak(előtte figyelmeztető jelzéssel) akkor haza is vághatják vele a telót?(mégha csak ideiglenesen is)
-
GRomeo
tag
válasz
apeelme #9510 üzenetére
Természetesen neked hiszek elsősorban
Egyébként én nem akarok ezen a wifi sebességen lovagolni,elfogadom ennél a romnál ennyi és kész,mint írtam ez szinte mindenre elég amit én a wifi-n keresztül "használok"
De ha jól tudom akkor SkaTe rom-nak lesz még egy végső,final verziójaIgaz Kelzsoca
-
kelzsoca
félisten
Keresek pár usert, akiknek IA2 alatt problémás a wifi
-
bubus66
nagyúr
válasz
apeelme #9510 üzenetére
Valahol olvastam hogy a 2.3.7 is a 2.3.5 alapra épült lehet hogy rosszul emlékszem. De lehet, hogy hülyeséget beszélek. De különbem az Ice Armor II-vel meg vagyok elégedve mert nagyon jó. Nekem a wifitöl kezdve minden működik. rendesen 902 MHz használom fagyás nem volt még egyszer sem.
-
-
apeelme
addikt
válasz
mrskatejoe #9502 üzenetére
és látod ez a másik (#9505) GRomeo hiába írod le hogy nem nyúltál ahhoz a részhez, mivel Ő mást tapasztal mint eddig ezért mi tuti optimalizátunk valamit, hiába írod le hogy NEM mi mégis...hát azt hiszem ez veszett fejsze nyele...
(#9504) callvote,(#9506) pp88: erről is sokszor volt már szó, IA megjelenése előtt mindenki CM féle funkciókat akart, mivel zsoca is közölte hogy a gyári rom forrása nélkül ezek a funkciók soha az életbe nem kerül(het)nek bele, így a CM vonal lesz teljesen előlről elkezdve...
(#9505) GRomeo: elnézést hogy mindig harmadik személyben beszélek rólad, de ha nekem nem hiszed mint rom készítőnek akkor kinek?
(#9508) bubus66: te teljesen másról beszélsz, a Market-ből letöltött app-oknak igen kevés köze van a telódon futó rendszerhez, de ezt minden esetben közli az app fejlesztője hogy mi a szükséges min. android verziószám általában: 2.1+ (azaz 2.1 felett)...egyébként a CM már rég 2.3.7 és NEM 2.3.5
-
Indiant
addikt
Én ezt ajánlom:
-
bubus66
nagyúr
válasz
callvote #9504 üzenetére
Szia azt nem tudom,hogy össze lehetne-e gyúrni, csak annyit tudok, hogy volt olyan alkalmazásom ami a SkaTe V2 alatt simán futott az IAII alatt nem ment, de szerintem a mesterek úgy is meg tudják mondani apeelme vagy a kelzsoca jó lenne különben ebben igazad van ha meg oldható lenne. az.hogy ami a SkaTe V2-ön elfutott a z CM7-re épitet romokon is el fusson. De ha meg oldható lesz szerintem a zsocáék meg oldják. Jó most, hogy nekem egy két progi nem ment el az lehet más miatt is. Én ahogy olvasom a Cm7-is a 2.3.5-re lett építve, de hát én is kiváncsi vagyok, hogy meg lehet-e oldani azt hogy ami elment a 2.3.5 az menjen a CM7-is. Mondjuk marketos cuccok voltak. wideget voltak, pl az Easy Clock widget a Skate v2 simán ment a IAII akadozott, van amikor újra indításnál nem rakta ki a kezdő lapra. Amúgy különbem nagyon jó én szerintem az IA!II én már amióta ki lett adva azóta használom nekem a a wifi is minden rendesen működik.
-
pp88
tag
Lenne egy olyan kérdésem hogy:
Hogyan lehet az IA2 képernyőzárját feltenni a Skate V2 romra?
A zenelejátszás és hangerő állítás rész miatt nagyon tetszik a IA2 képernyőzárja.
Illetve a fényerőt (és még sokk mást) jobban lehet szabályozni az IA2 alatt ez is hiányzik a V2-ből
De nekem az utóbbi rom jobban tetszik(egyszerűbb).
Ha valakinek van ötlete szívesen veszem. -
GRomeo
tag
válasz
apeelme #9499 üzenetére
Tudtam róla vagyis olvastam amit írtál,hogy az 1-2-es romnál sem lett a wifi-hez hozzányúlva, javítva de gondolom azért valami optimizáltabb lett és valahogy összefügghetett a javulás
És a SkaTe-ban levő wifi részből nem lehetne nem is tudom,hogy írjam"kiolvasni",hogy mitől is olyan gyors ott a wifi
-
apeelme
addikt
válasz
mrskatejoe #9502 üzenetére
CM7-ből egy "vonal" van...nincs több amiből válogathatsz...
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
apeelme #9499 üzenetére
apeelme
Maximálisan értem amit írtál
Ez a "probléma megjelenés " abból adódik, hogy ugye többféle júzer van. Addig amig ide nem keveredtem közétek azt sem tudtam eszik e vagy isszák az android rendszert ( no egy picit túloztam, de nem sokat ) . azonban láttam, hogy vannak tőlem sokkal gyengébbek. Próbálom magam fejleszteni ( olvasok , tanulok , kérdezek ) . Valaki szintén ezt teszi...valaki nem.
Szóval a lényeg, hogy az olyanok mint én...egy új ROM alkalmazása során..csak néz mint a kisgyerek Karácsonykor, főleg ha első karácsonyos.
Soha nem úgy fogja tesztelni a ROM mint TE vagy Ti. Ezt a wifi dolgot is csak az veszi észre aki sokat használja , vagy töltöget . De ez nem téma .
Szóval ami neked Triviálisaz nekem ( nekünk ) lehet bonyolult első hallásra. Persze van közöttünk sok " zőőőőd fárasztó droidos is "
"esetleg egy átalakított rom abból a " vérvonalból " - ezt nem igazán értem"
nos ezt azért nem érted mert gondolom ismered azt a vonalt ( én nem ) Szóval csak arra gondoltam, hogy abból a vonalból esetleg át lehet venni egy két fejlesztést. Esetleg ( de ezt nem tudom ) olyan meghajtó programot ami jobban kezeli a wifit . No ezt akartam kinyögnijoestone
elismerésem
érdekes
várom a végkifejletet
"Akinek gyári romja van , az megírhatná , hogy ha hívás közben kihangosítja készüléket bedugott fülessel akkor szól a füles is vagy csak a speaker ."
erre maximum csak holnap tudok válaszolni, mert lányom barátja dolgozik.
-
joestone
addikt
válasz
mrskatejoe #9480 üzenetére
Igen , arról szól , egyenlőre egy sima 2.3.7 (persze jól telerakva google appokkal ) gyakorlatilag a Nexus S gyári romjának működését próbálom megvalósítani . Ez alól kivétel a bedugott fejhallgató esetén történő csörgés , mert az zavart így kikapcsoltam és most vagy csak a fülesben csörög vagy csak a speakeren. Nem nagyon akartam a gyári romot piszkálni , de a gyári romon meguntam , hogy megnyomva a bekapcs gombot nem éledt fel a kijelző sokszor csak sokadik próbálkozásra a proximity szenzor is hol működött hol nem hiába volt kalibrálva (ezt a működést továbbra is tudja) .A Nexus S -en soha nem volt kalibrálva azt mégis szépen működik , dehát az egy 20 -e Ft -al drágább telefon .
Elég sokat szívtam vele míg a wifit sikerült úgy működésre bírnom ahogy a gyári romban működik. Ne eth0 legyen az interface , hanem wlan0 , a gyári dhd.ko használható legyen az egyedi kernellel (a gyári dhd.ko méretben nagyobb , mint a kernelforrásból fordított verzió gondolom mert újabb ). A gyári dhd.ko modult is ezért használom , hogy a gyári wifi működést tudjam produkálni . (Ez szépen működött a gyári romon) . Az ad-hoc support nincs benne a wifi részben , de nem is szoktam ad-hoc netre csatlakozni . A kódolatlan wifi-t még nem próbáltam , ezt valószínüleg belerakom , ha nem működne .
Az fm kihangosítás még nem működik , de azt már látom ,hogy nem route-olja a hangot a speakerre , ezt elvileg tudom orvosolni az audio rész átdolgozásával. Mivel lassan az audio rész több logot generál , mint maga a rendszer így pontosan nyomon tudom követni éppen melyik résznek a végrehajtása zajlik. Mondjuk nem szoktam az fmrádiót használni , a CM FM rádiója is csak a kiváncsíság miatt került bele , hogy meg tudom-e oldani az fm kihangosítását.
9 óra 14 perce megy az fmrádió és 74% az akksi , persze wifi és 3g sem volt kikapcsolva .
Működik az is , hogy a gyári füles gombját megnyomva fel lehet venni a hívást, illetve leállítja elindítja a zenelejátszást a gomb .
Akinek gyári romja van , az megírhatná , hogy ha hívás közben kihangosítja készüléket bedugott fülessel akkor szól a füles is vagy csak a speaker .
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest