- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
Rendszeresen elfogy a belső tárhelyem, persze ilyenkor megszűnik a szinkronizálás is. V2 van fent, tehát pakol az SD kártyára is alapból, de így is visszatérő gond. Másik rommal érdemes próbálkozni, hátha több marad? Vagy keressek másik telót? :|
-
PNP
őstag
Nekem se települ Marketről, úgyhogy innen szedtem le: http://www.androidapk.cc/android-apps/voice-search-2-1-4-apk/
-
PNP
őstag
Tehát akkor újra: akinek megy a Voice Search, az milyen romot használ?
-
PNP
őstag
kelzsoca: nem sürgetés, csak kérdezem, hogy a v3 be van-e tervezve valamikorra?
-
PNP
őstag
válasz
miklos0308 #9708 üzenetére
google "android siri"
-
PNP
őstag
Véletlenül se flémkeltés, csak kérdezem, mert érdekel, viszont a jól belakott v2-t egyelőre nem akarom bántani:
IA mellett mindig a testreszabhatóságot hozzátok fel érvként. Mik azok a beállítási lehetőségek, amik miatt használjátok? -
PNP
őstag
válasz
miklos0308 #9489 üzenetére
Környezeti fény függvényében kapcsolja be, takard le a szenzort a kijelző fölött. Ha így se jó, nézd meg a kalibrációt.
-
PNP
őstag
kelzsoca: SkaTe v2 alatt proximity beállítás elfelejtésére van ötleted?
-
PNP
őstag
SkaTe v2 már másodszorra csinálja azt, hogy nem éled fel standby-ból, akksi kivétel után proximity fail-en van, tehát valahogy elfelejti a korábbi sikeres kalibrációt.
-
PNP
őstag
Milyen programmal érdemes nézni, hogy meddig húzható a teló?
-
PNP
őstag
Névjegyzék a telefonomban most úgy néz ki, hogy SIM kártyán nem tárolok semmit, gmail és facebook kontaktokat szinkronizálja. Hogy tudom ezeket PC-n szerkeszteni, csoportosítani, részben elrejteni?
https://www.google.com/contacts oldalt néztem, de ott nyilván a facebookos bejegyzések nem láthatóak. -
PNP
őstag
Éjszakai merüléshez: bár nem tudom biztosan állítani, szerintem a Camera360 a lehetett a hibás, mióta leszedtem (mert ugye képminőségben sem az igazi), azóta 2 százalékot merült egész este, úgy, hogy a wifi soha nem alszik.
-
PNP
őstag
válasz
mrskatejoe #7804 üzenetére
IA félek, hogy még nem elég kiforrott, sok az apró hiba a visszajelzések alapján.
Ilyen mértékű merülés a v2-től se normális, és nyilván valamelyik program okozza, kérdes az, hogy ezt hogy tudom kideríteni. -
PNP
őstag
Éjszaka kb 50%-on hagyott teló reggelre kikapcsolásig merült. De már az első 50% is elég gyorsan ment le. Akkuhasználat menüpont nem sokat segít, a néhány alapfolyamat arányát adja csak meg százalékosan. Mitől van ez? (SkaTe v2)
-
PNP
őstag
válasz
mrskatejoe #7669 üzenetére
Milyen beállításokat írjak? Minden automatán volt, de a sötét környezet miatt feltételezem a legmagasabb iso-n. Blende az egyféle érték lehet, záridőt meg nem tudni, sajnos az exif sem tárol ilyen adatokat.
-
PNP
őstag
Persze, de ezek 100%-os nézetek, és nagyon kell nézni. Képrészlet és zaj szempontjából vannak minimális különbségek, persze ez két, egymás ellen dolgozó paraméter.
Ha valaki nem tesztel, csak fotózgat (ahogy az normális), akkor sosem fogja ezeket az eltéréseket észrevenni.Szó esett a bemozdulásról: az optika fényereje és a szenzor érzékenysége adott, tehát minden program ugyanazzal a "zársebességgel" fog dolgozni azonos megvilágítás mellett. Ha van olyan program, ami felajánl képstabilizálást, az értelemszerűen csak szoftveres lehet, ami pedig törvényszerűen kisebb felbontású képet eredményez.
-
PNP
őstag
válasz
mrskatejoe #7654 üzenetére
-
PNP
őstag
válasz
Indiant #7651 üzenetére
Azért fotóztam árnyékos részt is. Vagy szerinted sötétben milyen mágiával él az egyik szoftver a többi ellenében?
Ki az a sok user, és ők mit mondtak? Azzal, hogy "ez szebb", a másik "olyan zajos" nem lehet mit kezdeni. Rakjon egymás mellé képeket, arról lehet beszélgetni.
-
PNP
őstag
Sokadszorra olvasom itt, hogy a Camera360 mennyire jó, szemben a gyári fényképező alkalmazással, amire bár rákérdeztem, senki nem tudta indokolni.
Volt egy olyan gyanúm, hogy ezek erősen szubjektív, netán egymást erősítő vélemények, holott valójában ez sokkal inkább fizikai kérdés, mert az optika és az érzékelő ugyanúgy a készülék fix adottsága, ahogy a kép feldolgozása is, az egyes programok legfeljebb a jpeg kezelésében térhetnek el.
Fogtam hát egy jól megvilágított, kontrasztos és jó rajzos témát, összelőttem három programot azonos kivágásban. A képek a 100%-os nagyítást mutatják, én nem bírok felfedezni szignifikáns különbséget, viszont kezelhetőségre az alap kameraszoftvert tartom a legjobbnak. -
PNP
őstag
SkaTe rom támogatása/fejlesztése megmarad? Igazából annyira nem érzek késztetést a váltásra.
-
PNP
őstag
Olvastam olyat, hogy CM7 alatt nincs slider az expókorrekcióhoz a kameraszoftverben. Így van ez ezzel a rommal is?
-
PNP
őstag
válasz
Jano_023 #7226 üzenetére
Tudom merre találom a keresőt, de:
- Jellemzően a kérdést találja meg, a rá adott választ, ha egyáltalán van, külön ki kell keresni
- A panaszkodás, hogy nem megy, nem érdekel. Az érdekel, hogy melyik működik. Fórumok sajátossága viszont, hogy ha valami rendben van, arról nem ír senki. Különösen igaz ez, ha a vélelmezett illegalitás miatt öncenzúra van érvényben.
Tehát továbbra is: aki használ Turbo SIM-et, főleg ha megy neki a 3G is, írjon vagy ide vagy privátba. Köszönöm! -
PNP
őstag
Mivel a mobilarena vonatkozó írása alapján a Turbo SIM legfeljebb erkölcsi aggályokat vet fel, és nem jogi kategória, bátorkodom megkérdezni: aki használ ilyet, mik a tapasztalatai, milyen típus jó hozzá, stb. Privát választ is köszönettel veszek.
-
-
PNP
őstag
válasz
mrskatejoe #6954 üzenetére
Köszönöm!
De ez most azt is jelenti, hogy többet fog fogyasztani? Mert hogy nem kapcsolja le a wifit. Azt nem lehet neki megadni, hogy ha elsötétül a kijelző, akkor semmilyen adatforgalom ne legyen, tehát a wifit is ki lehet lőni, és mobilnetet se használja a háttérben?
-
PNP
őstag
Wifire csatlakozva miért van mobil adatforgalom?
-
PNP
őstag
Jól sejtem, hogy a Skate nem támogatja az USB hostot?
-
PNP
őstag
Két kérdés:
- Kellene GTA III SD patch Skate-hez, tud valaki linket ehhez? (a kérdés nem warez) Mit érdemes még beállítani, hogy normálisan fusson?
- USB host kábelt hol érdemes venni? Van ennek valami más neve? Fényképezőt szeretném összekötni a telóval.
-
PNP
őstag
Nillkin tok hibátlan.
-
PNP
őstag
Az mitől lehet, hogy tegnap a telót felélesztve (nem telefonálás után, ahogy azt gyakran szokták írni) nem kapcsolt be a kijelző, de értesítő hang alapján amúgy működött. Reset után természetesen megnéztem a proximity szenzort, és fail volt, annak ellenére, hogy rom telepítést követően egyszer már kalibráltam.
-
PNP
őstag
Az miért van, hogy vimeo és youtube se játszik le minden videót? Sőt a legtöbbet nem. SkaTe rom, flash fent van, alap browser.
-
PNP
őstag
Apróság, de:
alkalmazáskezelőben a letöltött/összes/sd-n lévő listában a programnév rálóg az alatta lévő, méretet jelző sávra. (illetve van nálam egy név nélküli item is, sárga villámmal, 28.00 kB. - mi lehet?)
Ilyeneket itt jelezzünk? -
PNP
őstag
Elkezdett leszedni marketről egy halom programot, amik előzőleg fent voltak, akkor ezek szerint ezt is eltárolja a google fiók. Ami viszont gond, hogy ezek nem sikerülnek, azt mondja, hogy nincs hely a készüléken (filekezelő szerint viszont van).
-
PNP
őstag
Felraktam az új romot, ami feltűnt, hogy megmaradt a régi háttérképem. Format lépéseken végig mentem, ezek szerint ezt is szinkronizálja a google fiókommal?
(előző skate nem kapott backupot, telepítéskor megadtam neki hogy szinkronizálja a fiókommal, kártyáról töröltem szinte mindent, a háttérkép ugyan rajta maradt, de tudnia kell nyilván az elérési utat) -
PNP
őstag
Miért nem tudok lejátszani videókat vimeo-n, youtube-on, gyári böngészőben, flash telepítése után?
-
PNP
őstag
-
PNP
őstag
-
PNP
őstag
Most tényleg mindenki belinkeli a szarját, ami amúgy dealextreme-en 2 dollár?
-
PNP
őstag
SkaTe romban ugye van egy darab háttérkép. Saját képet hogy tudok berakni a háttérképek közé? Az megvan, hogy galériából kiválasztom, mint háttérképet, de arra gondolok, hogy eleve a hátterek közé sorolja. Létezik, hogy saját képpel döcögősebb a vízszintes scroll?
-
PNP
őstag
Ha SkaTe rom felrakása előtt custom recoveryben csináltam egy 512 megás ext partíciót, akkor biztos, hogy onnantól automatikusan oda (is) telepít programokat? Hol tudom ezt ellenőrizni? Ha egy programnál rábökök arra, hogy SD kártyára másolja, akkor azt a fat32 partícióra teszi, nem?
-
PNP
őstag
válasz
skidrowkill #4890 üzenetére
Köszönöm a kényelmes linkelést
, de sajnos nem jó, de legalább kiderült miért, így kiírja a market, hogy: Ez az elem nem elérhető az Ön országában.
-
PNP
őstag
Nem létkérdés, de érdekel az oka: Google Voice Seach-öt szerettem volna felrakni, Market app ki se listázza, böngészőben keresve kiadja a Market oldala, de készüléklistánál a Skate világosszürkén szerepel, az install gomb is szürke, és érdemben nem történik semmi, ha rányomok. Van még a Google Search app, ami elvileg tud beszédfelismerést, de ha ott rámegyek a mikrofonra, megint nem az történik, aminek kellene (üres lap, felül ezt írja pname:com.google.android.voicesearch). Kelzsoca-féle rom, bár nem tudom ez releváns-e.
Ötlet? -
PNP
őstag
A Skate-hez kapott bontatlan domino simet hol és mennyiért érdemes hirdetni, hogy el is vigyék? Ehhez ugye most jár a két hónap ingyen net is?
-
PNP
őstag
válasz
apeelme #4741 üzenetére
Megtettem, a dupla csengőhang az én hülyeségem volt (kicsomagolva is fent volt a kártyán a rom), de első indítás után ugyanez a procedúra (magyar kérdés után angolra vált és duplán felteszi). Gmail szinkronizációval függ össze, csak nem tudom hol a hiba, és legelsőre miért volt jó.
(Magyar híreket hol tudom beállítani?) -
PNP
őstag
válasz
apeelme #4729 üzenetére
Na, úgy néz ki, hogy az emailes, gmailes gondomat megoldotta amit javasoltál, viszont első boot alkalmával a beállításokat (pozíció küldése, szinkronizáció, stb) magyarul kezdte el kérni, majd átváltott angolra, és még legalább kétszer válaszolni kellett ezekre. A menü nyelve angol lett és a híreket is külföldi forrásból szedi (tehát amíg az első, hibás telepítésnél hvg, most reuters híreket kapok). Illetve az összes csengőhang/üzenethang duplán szerepel.
Most mit rontottam el? -
PNP
őstag
Közben sikerélmények mellett újabb gondok:
Clockworkmod működik, eredeti rendszerről csináltam recoveryt, majd feltettem a kelzsoca-féle SkaTe mod-ot. Ez viszont minden indulásnál és indítási kísérletnél hibaüzenetet ad, egyrészt a com.android.mail, illetve a gmail (google.android.gm) váratlan leállása miatt. Ezzel mit tudok csinálni? -
PNP
őstag
Először nem, de most kikapcsolt állapotban csináltam. Annyi a változás, hogy most már be se tudom kapcsolni a telót...
Jó, kivettem az akksit, most megy.
-
PNP
őstag
Felraktam (elvileg) a custom recovery-t, a leíráshoz képest annyi különbséggel, hogy nem kellett akksit kivenni, magától újraindult a telefon. Viszont hiába nyomom , és tartom benyomva a hangerő LE, majd a power gombot, nem történik semmi.
-
PNP
őstag
Most nézem a T oldalán, 45e a Skate, nem volt ez olcsóbb pár napja?
Tudom, hogy a függetlenítés kerülendő téma, nem is érdekel a mikéntje, csak hogy egyáltalán létező dolog-e ennél a típusnál.
És bár hülye kérdés ebben a topikban, de ha nem ezt, akkor milyen androidos készüléket érdemes venni ebben az árban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- iPhone topik
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest