Hirdetés
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
Új hozzászólás Aktív témák
-
sohajda90
aktív tag
Na, megérkezett a OnePlus 13-ra is az Liquid Glass...khmmm...akarom mondani az Oxygen OS 16 / Android 16 frissítés.
Nem értem megjelenésben miért kell ennyire majmolni az Apple-t, amikor olyan jó kis rendszer ez az Oxygen OS, a frissítési menet is teljesen példaértékű Android fronton, igazán büszkék lehetnének rá, ahelyett, hogy mást próbálnak utánozni... -
Részben értek egyet. A point&shoot soha nem azoknak szólt, akik képesek 700 ezret kicsavarni egy vázra, meg még kétszer ennyit objektívre. Én azt látom, hogy az esetek többségében egy iphone legalább éles képet lő, és a fókusz jó helyen van. A zaj is minimális. Ennél többet nem lehet elvárni.
-
McLaca
őstag
Oppo-nál marad a Hasselblad együttműködés, viszont az, hogy az alma etalon lenne, már nagyon rég nem igaz, pláne nem az, hogy természetes. Kifejezetten rá lehet ismerni a képeire azok sárgás árnyalata miatt (ahogy a Samsungok lilás-kékességére is), a képfeldolgozó AI-ja (pl. radír) pedig egyenesen nevetséges, nem jó semmire, nem méltó az Apple-höz. Nagyon vegyes a kép csúcskategória fronton, hol ez, hol az a jobb, helyzet és körülmény függő. Rengeteg teszten eresztették egymásnak a csúcskategóriát, sokban ott volt a OP is, és volt, hogy adott témában lenyomta a mezőnyt - ahogy nyilván más témában meg alulmaradt, és az összes többi is hol jobban, hol rosszabbul teljesített, de még attól is függ, ki kezeli. De szerintem már kicsit kórosan túl van misztifikálva ez a kamera dolog, elvégre ezek telefonok. Ha valaki évente elkölti a magyar átlagfizetést telefonra, a kamera miatt, annyiból már vehetne egy FF Sony Alphát, és hát na, azért az bármit megesz reggelire. Az meg nem ér ennyi pénzt, hogy előrántom a zsebemből és fotózok, mert az olyan képekre, amik ilyen helyzetekben készülnek/szükségesek, már a középkategória is jó. A topic elején beszúrt linken lévő képekről egyébként annyit, hogy borús időben semmilyen kamera nem csinál jó képet, hiszen a fénykép nevében benne van, hogy fény... anélkül meg nem megy.
-
leslien
nagyúr
az enyém már uton van ...
-
Ricardo
titán
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Dxo stb..
[link]
Még ha meg lehetne nyitni az ottani képeket teljes méretben és azok alapján levonni egy tök más következtetést, mint az általam linkelt gsmarenás képekből...
De nem, 10+ off hsz után sem lett olyan példa hozva, viszont legalább megint sikerült azon rugózni egyet, hogy milyen telót használok. -
Nem flame indításként, de őszintén, ki hiszi még el, hogy a OnePlus letesz az asztalra egy valóban kifogástalan kamerát? Pláne úgy, hogy kukázták a szoftveres partnert? A hármastól követem a termékek zömét és magát a gyártót, nagyjából a hetestől folyamatosan megígérik, hogy ez bizony kamerában is flagship killer lesz, és azóta sem sikerül hozni ezt a vállalást. A frissítések általában csak rontanak rajta, most meg aztán pláne semmi ok az optimizmusra. A 12-es debütkor is megkaptam, hogy jó az a kamera, én várok sokat, meg majd jobb lesz később. Hát, aztán lehetett olvasni a topikjában, hogy nem mindenki volt annyira elégedett azért később sem. Szerintem, és ez egy hangsúlyos szerintem, a Oneplus-t nagyon sok mindenért lehet szeretni, és sok mindenben a Samsung előtt jár, de a kamera pont nem az. Sőt, ha valaki igazán természetes és általánosságban nézve "jó" fényképeket akar point&shoot módban, akkor vegyen iPhone-t, ebben az az etalon (szintén erős szvsz). A 15-ösnél már nagyon látszik, hogy az OP egy OPPO alárendelt lesz, a slider száműzése, a Hasselblad elengedése mind ezt sugallja. Kár érte, és ettől még lehet jó, de nagy csodát ezután már senki ne várjon kamerában, itt újra a teljesítmény kerül előtérbe, pláne ha igaz a Turbo érkezése.
-
Elit3Zotya
addikt
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Nézném, de se Huawei P8-cal, se P9-cel nem hoztál oda sem képet, így meg inkább továbbra is arra alapozok, amit létező tesztekben látok, még ha az nem is a sajátom.
-
Elit3Zotya
addikt
mert konkrét példákat nem mutatsz.
Nézd végig a fotós topikot, ott találsz elég képet amit magam osztottam meg akár szt céljával, ellentétben veled, aki egy árva képet sem osztott még meg soha, és saját tesztre/tapasztalatra alapozni a mondandóját.
De ez már nagyon nem ide való, nem offolom tovább a topikot béke.. -
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Nem, nem próbáltam. Csak attól még a teszteket és a felhasználók által készített képeket én is látom és ezekre tudok hivatkozni.
Felőlem lehet neked más a tapasztalod, de akkor egyrészt ezeknek mondasz vele ellent, nem nekem, másrészt továbbra is bemondásra kéne elhinnünk, mert konkrét példákat nem mutatsz. -
Elit3Zotya
addikt
Én csak végig próbáltam kb az egész palettát, volt amelyik többször is megfordult nálam, ezen tapasztalatom írtam le.
Gondoltam részt vettél a fejlesztésekben ha ennyire tudod, de akkor nyilvánvalóan nem.
S20fe mellett nem tudom próbáltad e bármelyik típust, de ha igen, akkor elnézésedet kérem bár alapja így sem lesz az állításodnak, hogy semmi közük nem volt a fejlesztésekhez. -
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
"Gondolom te részt vettél a fejlesztésekben is ha ennyire vágod a témát."

Miért, te igen? Én legalább konkrét példákra alapozok, nem csak bemondom az éterbe a másik állításának a totális ellenkezőjét, majd kijelentem, hogy vak aki nem így látja.V60 meg nem az őskorban volt, hanem legtöbb piacon még nincs is.
-
Elit3Zotya
addikt
v60 őskorban volt, és nyilván vannak hibás példányok így is, de én úgy tapasztaltam, hogy onnan jobb minőségűek lettek a lencsék is Huawei alatt és nyilvánvalóan a képminőség is jobb lett onnantól kezdve.
Gondolom te részt vettél a fejlesztésekben is ha ennyire vágod a témát.
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Ez csak minőség-ellenőrzés kérdése. Pixeleken és iPhone-on sem jellemző, a gsmarena Vivo V60 tesztpéldánya meg úgy is borzalmas volt, hogy ott virít rajt a Zeiss logo.
-
sohajda90
aktív tag
Pedig amúgy a 13 igen is jó fotózásban. Én tandemben használom egy iPhone 15 Pro Max-szal, az elődje meg egy Samsung Galaxy S24 Ultra volt, mindkettővel simán képes tartani a lépést, persze mindegyiknek meg van a sajátos "képi világa", az iPhone pl. hajlamos túltolni a HDR-et, ezért néha nagyon nagy kontrasztot és nagyon erős árnyékokat produkál, ilyen helyzetekben nekem jobban szoktak tetszeni a OP13 képei. De családban is volt, hogy nekem már megvolt a 15 Pro Max, nővérem upgradelt 13 Mini-ről 16 Pro Max-ra és mondta, hogy mutassam már milyen beállítással csinálok ilyen jó portrékat a gyerekiről, mondom semmi beállítás, csak azokat nem iPhone-nal, hanem az OP-vel lőttem

S24 Ulta, bár nagyon szép színekkel és jó vonalélességgel dolgozott, de meg volt ez a "halo" effektus, hogy pl. fáknak rendszeresen volt egy fehér szegélye, ahol elvált a levélzet az égbolttól/háttértől, engem nagyon idegesített...
-
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Senki nem állítja, hogy nem volt semmi fejlődés, de kb annyi, ami egy generációváltáskor el is várható. Azt a borzasztóan nagy paradigmaváltást, amit a Leica hozott volna el, én nem érzékelem.
Évekkel később a Mate 20 Pro vs 30 Pro esetén már inkább:
Ha minimum ilyet láttunk volna a Leica csatlakozásakor is, akkor esetleg lehetne miről beszélni. -
Valahogy mindíg elfelejtődik, hogy a kínai mobilmárkák, nem a finnyás és alacsony népességű (="kevés" vevő) európára szabják a telefonjaikat. Ami itt nemteccik, arrafelé imádják. És ha imádják, megveszik. Ha európában imádnák a fotós képességüket, mert itteni ízléshez igazítanák, lehuzhatnák a rolót mert a vevőik háromnegyedét elvesztenék.
-
Ricardo
titán
A mai szemmel nem kiemelkedőek, de én még mindig azt mondom az akkori mezőnyben jók voltak a P9 képei. A p8-é pedig átlagosak. Tehát én még mindig azt mondom volt egy jelentősebb javulás a két széria között.
Hogy ez mennyire a Leica érdeme, az lehet vita tárgya, de hogy volt javulás a p8-ról, p9-re az biztos. -
rtrace
tag
"Az együttműködésük fejlődött, így két évval a kezdete után jobb eredménye volt, mint a kezdetekben."
Hagyjuk már...
Évek teltek el, mire legalább nappal nem túlélesített, agyon zajszűrt automata képeket produkáltak. Ehhez nem ennyi időn át tartó szoros együttműködés kell, hanem szimplán jó ízlés és alacsonyabb értékeket bepötyögni.
Portré és többelemes feldolgozást használó éjszakai módok valóban fontos újítások voltak abban az időben, csak az ilyen szoftveres ügyeskedésekben pont nem lehetett a Leica tapasztalatára hagyatkozni.Amiben még el is tudnám képzelni, hogy tudtak volna segíteni, annak meg látványosan nem volt eredménye, mert a 3 kamera színvilágát nekik sem sikerült egymáshoz kalibrálni, raw-ban pedig még a P40-nél is hiányoztak a beágyazott korrekciós profilok.
Marketing az egész, csak ezt mégsem kommunikálhatják így. Pete Lau mondása is nagyon jól hangzik a korábban linkelt cikkben, hogy "végtelen viták folytak a kék szín megfelelő árnyalátról", úgy látszik nem is igazán sikerült megállapodniuk: [link] [link]
-
Na, karácsonyra lehet majd végre "jóárasított" 13-at venni...
-
Ricardo
titán
válasz
sohajda90
üzenetére
Azért a mate, mint csúcs széria minden tekintetben felülmúlta a sima P vonalat. Így va ez most is, akármelyik gyártót nézzük. Az együttműködésük fejlődött, így két évval a kezdete után jobb eredménye volt, mint a kezdetekben. Én továbbra is tartom, hogy a P8 után a P9 jelentős előrelépést tett kamerában.
A Huawei P9 az első, amely élő bokeh előnézetet kínált . A fókuszpontot utólag is megváltoztathattad, ami akkoriban nagyon komoly dolog volt.
Az sem véletlen, hogy a Huawei ott kezdett el rohamosan fejlődni kamera terén. Évről évre egyre jobbak voltak.
A lényeg az, hogy a z együttműködés több volt mint hogy simán rászitálták a Leica feliratot. -
klaya86
őstag
Pár hete még oneplus 13 volt az egyik kiszemeltem,de a kamerák nem igazán győztek meg, szerintem a kategóriában elég gyenge. Mondom megvárom a 15-öt, nagyobb aksi, sík panel, gondoltam jobb kamerák. Hát nem vagyok biztos benne, hogy lesz érdemi fejlődés ezen a téren. Picit úgy tűnik,az igazi flagship minden téren a Vivo már.
-
sohajda90
aktív tag
Na nekem pont az volt az, ahol semmi fejlődés nem látszott. Amikor kijött a Huawei P9, akkor ugye még újdonság volt ez a "több kamera" koncepció és nekem pont volt egy Huawei Mate 8-am (mai napig az egyik legjobb telefon, amim valaha volt), és azt váltotta "ergó", mint csúcsmodell. Hát...a Mate 8 kamerája 16 MP-es volt, dual-pixel auto-focus, sokkal több részletet meg dinamikát rögzített, mint a P9 12 MP-es "egy színes, egy monokróm" lencséje (nem is csoda, hogy kihalt ez a felállás, pedig a Nokia 9 Pure View is ígéretesnek tűnt, de ott meg a hardware nem bírta el a 6 optika outputját valós időben feldolgozni...).
Pedig akkor nagyon lelkes voltam Huawei fronton, gondolkodtam is a cserén, de amikor megláttam a tesztképeket több forrásból, akkor igencsak leolvadt a mosoly az arcomról. Fotós téren amikor nagyot lépett a Huawei az szerintem a P20 / P20 Pro / Mate 20 / Mate 20 Pro család volt, de az 2 évvel a P9 után volt... -
hdavid1
aktív tag
Hasselblad tényleg nem sokat ért. 12-m van, van olyan helyzet, amikor a 3 kamera 3 különböző színű képet ad.
-
realist
őstag
Sikerült egy jelentőset visszalépnie az idei modelnek. Oneplus újra lett pozíciónálni a gyártó márkái között. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ami egy jó csúcs Oneplust akar venni azt várja az Oppo find X9 és X9 pro... Remélem itthon kaphatók lesznek.
-
Elit3Zotya
addikt
A szenzorok csökkentése nemhiszem hogy előnyös lesz, ez az eddigi képeken is látszik, de kíváncsi leszek a felhasználók által lőtt képekre.
-
dolphy17
tag
Teszt lesz-e?
-
judas13
veterán
A Hasselblad-hoz kb. annyi köze volt, hogy oneplusék egyszer Svédországban kirándulva elautóztak a manufaktúra mellett és rácsodálkoztak
Kameraszoftver fejlesztés (Pro esetében), színkalibráció és színkezelés a tökéletesebb színvisszaadásért, ebben azért segítettek nekik két kirándulás között szabadfoglalkozáskor.
[link] -
bigrock
addikt
A Hasselblad-hoz kb. annyi köze volt, hogy oneplusék egyszer Svédországban kirándulva elautóztak a manufaktúra mellett és rácsodálkoztak.
-
Ricardo
titán
Kíváncsi vagyok a kameratesztekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- XIAOMI 13T PRO Alpine Blue 12/512GB (Használt)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (421)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a fiamnál majd ha jó lesz az S26U,akkor rögtön megkapja..