- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
LimaBravo69
tag
Erre esetleg ötlet?
+ lenne mégegy kérdésem: Telekom IPTV a szolgáltató. Cserélt valaki mostanában az új Android alapú set top boxra?
Ma voltam bent náluk ügyeket intézni, és felmerült a csere lehetősége. Routert is ajánlottak újat, néha szakadozik a net.
Érdemes váltani?Kezdek megbarátkozni az új képpel, sokat dobott az, hogy HD adást nézek a normál helyett (már amikor TV megy és nem streaming vagy letöltött film).
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
stigma
addikt
válasz
Celtis #161097 üzenetére
#161095gab1ka : Köszi a linket és az infót.
#161096Vhiktor :#161097Celtis : Köszi az infót. Mivel egy E-mail/telefonba kerül, így nekem annyit megér, hogy rákérdezem. Prómóció anyagát nem találom, google már nem cacheli az oldalakat tudtommal, de pontos infót nem tudok, hogy mit is tartalmaz a prómóció.
Köszi mindenkinek az infót.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Celtis
veterán
válasz
stigma #161094 üzenetére
Azért én futnék vele egy kört, mert a diffúzor réteg bizony hőkárosodást szenvedett. Tulajdonképpen mondhatjuk rá, hogy beégett, csak nem pont úgy. Egyáltalán a feltételkben definiálták a beégés fogalmát? Szerintem ez csak egy reklámkampány volt anno, de most rájuk lehet húzni a vizes lepedőt.
Amúgy ez csak egy műanyag lemez, de tudtommal nem könnyű ilyet beszerezni.
Azt sem nehéz belátni, hogy egy radiátornak ilyesmi pontszerű öregedéshez nem sok köze lehet.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz
stigma #161094 üzenetére
Nem hülyék, ez nem is fog beegni, max kieg a hattervilagitas
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gab1ka
senior tag
válasz
stigma #161094 üzenetére
Ez sajnos nem beégés, valószínűleg erre nem fogod tudni alkalmazni ezt a kiterjesztett garanciát. Ugyanakkor szerintem ezt egy tv szerelő amennyiben van elérhető alkatrész könnyedén orvosolja. Valszeg alkatrész nem lesz (az a fényterítő réteg), illetve kétlem hogy az egész anyagilag megérné. Sajnos jobb nem lesz, sőt..
Itt jól dokumentálva van a jelenség és az oka: [Edge-Lit TVs Fail FASTER Than Others (100+ TV Test)]
A "szakértőknek" a másik topicban különösen ajánlott eme videó akik azt javasolgatják másoknak hogy nyugodtan rakja a tévéjét közvetlenül a radiátor fölé. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék amiatt, hogy QLED TV-re kaptam egy tanusítványt, ami 10 év beégésmentes garanciát ígér, viszont most elkezdett a TV háttérvilágítása megadni magát, vajon garanciiáztathatom?
2017-ben várásoltam a TV-t, onnantól ez a tanusítvány 2027-ig ígéri a garanciát erre a problémára. A sima kiterjesztett 5 éver garikja már lejárt 2022-ben.
Képek a TV-ről és a tansítványról: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Tanúsítvány :[kép]
TV alsó részét nézzétek.
Garanciáztatható szerintetek?Illetve olyan kérdésem lenne, hogy gondolom ez egyre rosszabb lesz, lassan lehet elgondolkodni a TV vásárláson ugye?
Válaszokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
LimaBravo69
tag
TV kijelzőjének takarítására/portalanítására van bevált/ajánlott tisztítószer, vagy a monitortisztító folyadék megfelelő erre?
Samsung Q60D a modell, ha számít.Kösz előre is!
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #161091 üzenetére
Bizony, kalibrált TV-n ez bukta. Én is csodálkoztam, véletlenül vettem észre, mert pont olyan konfig.-ban nem használom (konzol nincs, PC módban pedig ugye maradt). A mozgást vizsgáltam telekom box-ról game be/ki esetén, akkor láttam a dolgot.
Beleolvastam a S90D/S95D avsforum-ba, úgy tűnik ott is rendben van a game mód, alap 25-ön jó.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
veterán
válasz
alaves #161090 üzenetére
Egy ideje nem kellett game modeot kalibralnom qd oleden. De az örvendetes ha gatyába raztak. Viszont ultra gáz azokra nézve akiknek kalibrlava volt előtte a tvjuk, erre egy fw frissítés hazavagja. Ilyet nem igazán szabad csinálni...
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #161087 üzenetére
és ρσгτσ
Azt nem tudom, hogy a D szériánál mi a helyzet, de az S90C/S95C esetében tizen upgrade után (fw. 2020.2 - tizen 8.0) a game mód szín beállítás megegyezik a filmmaker-el, ha nem HDMI-PC a beállítás. HDMI-PC ikonmódban maradt a túladagolt szín (game mód be/ki egyaránt), itt kalibrálás nélkül a 15 megegyezik a filmmaker 25-el (amely a helyes szín szaturáltságot adja).
(HDMI-PC esetén maradt az élesség az eredeti, ahol 10 a helyes: 10-0-ig 'smooth sharpening', 10-20 agresszív sharpening, egyéb esetekben filmmaker-nél 0-20-ig pedig egyenletes sharpening van.)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
gab1ka
senior tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #161087 üzenetére
Game Mode -nál én is minden Samsung -on leveszem. És igen, már a régi modelleknél is ez volt... Általában 12-20 között mutattak jól, de QD OLED tényleg extra ebből a szempontból. Ott már a 20 -nál is kiégett tőle az agyam.
Szerk.:
Illetve ha valaki nem melegebb módot használ más esetben, pl. filmezésnél, akkor ott is elég rendesen le kell venni. Szerintem.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Vhiktor
veterán
válasz
gab1ka #161086 üzenetére
Teszt nem lesz róla ,csak kalibralason volt nálam, teszthez sokkal több idő kell.
Hdr eseteben sincs black crush, legalábbis kalibralas utan, gyárilag nem néztem. A 2 és 20 pontos wb is tökéletesen működik, legyen szó film/filmmaker sdr vagy hdr modrol.
Game mod Samsung tvken gyarilag már nagyon régóta ilyen. Sőt qd oleden van amikor 12ig le kell venni.
Fekete közeli részletek vizsgalatahoz van direkt ehhez készült teszt video, illetve normális muszerrel mérhető is. I1d3 sajnos nem elég hozzá.
Koszi a részletes leírást
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #161079 üzenetére
Amire korábban utaltam egykét apróság, hátha érdekesnek gondolod a teszt szempontjából:
A HDR Film módban elég nagy mértékben crush-ol a fekete. Szemre elsőre impozánsnak tűnik világos képeken a mélyebbnek tűnő fekete, de sötétebb jeleneteknél totálisan elvesz a részletekből. Pár black level patternen egyértelműen látszik is. A Filmmaker mód rendben van ilyen téren. Nem tudom mi a koncepció e mögött.
PC módban (PC ikon) 50-es kontrasztnál sem klippel, viszont itt a 20 pontos fehéregyensúly Samsungosan nem működik megfelelően, teljesen más pontokat állít az adott csúszka.
Sima game módban (bármi ami nem a PC ikon+game mód a menüben) 43 fölött klippel a kontraszt, itt viszont már szerencsére hibátlanul működik a 2 pontos és 20 pontos WB is.
Game módban a gyári out of the box színtelítettség 30, ami fura, az alap 25-höz képest soknak tűnik, de ezt csak te tudnád pontosan megmondani. Régen az ilyesmikhez nem nyúlt a Samsung úgy emlékszem.
Belső appról lejátszva médiát a kontraszt 37 fölött esik szét, full range pc-ről ugyanez 45-46-ig tűnt jónak. Ezt csak azért gondoltam hogy megemlítem, mert az RTINGS rendre 50-es kontrasztot mutogat a beállításaik közt, ami tutira nem jó, ehhez műszer sem kell hiszen szemmel látható az elszíneződés.
A Local Dimming eddig ahol én néztem minden esetben megfelelően működött, legjobb tudomásom szerint a Normal picit jobban bloomingol és pici plusz fényerőt is ad, de nekem személy szerit ennél a modellnél nem volt annyira nagy különbség a Magas álláshoz képest mint a korábbi QN90C-n.
A tavalyi modellhez képest lett egy új "színfokozó" opció, én nem szeretem az ilyen képmegerőszakoló featureket, de szerintem egyáltalán nem agresszív mint az ilyen fake HDR és társai, kb ízlésesen ad egy kis melegséget a színeknek. Egyelőre még kerülöm, de lehet adni fogok neki egy esélyt.
Mély teszteléshez én ezt használom
: [Snoop Dogg - Crip Ya Enthusiasm]
Köszi a tesztet előre is!
-
iwillforget
csendes újonc
Sziasztok.
Ismerős valakinek a képeken látható tévé/rendszer?
A munkatársamé a tévé, a távirányítót nem találja. A tévén vannak gombok, de hiába próbálkoztam gyári visszaállítással, és mindenféle hangolással, nem akart bejönni semmilyen csatorna.Mit kell az opciók közül kiválasztani? Egyszer kb véletlenül sikerült megcsinálnom neki, de már nem tudom, hogy éppen mit választottam ki.
-
Vhiktor
veterán
válasz
hyppo! #161083 üzenetére
Pontosan.
-
Vhiktor
veterán
válasz
hyppo! #161081 üzenetére
Va-nak tűnt, esetleg ads.
Ja azt elfelejtettem írni hogy a betekintési szög az borzasztó.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
A napokban elküldtek hozzám egy 85 colos Samsung QN85D kalibrálásra (ebben az esetben nem kell hónapoakt várni rám) és gondoltam, hogy megosztom a gyors tapasztalataimat a tv-ről, hátha segít valakinek a döntésben.
Ami elsőre feltűnt, hogy nagyon szépen szól a tv, mély hangok is felfedezhetőek.
A local dimming algoritmus gyors, blooming nem igazán van.
A menurendszer is gyors.Klibrálás után kólönböző ADL szintek mellett mért kontraszt arány, local dimming High beállítás mellett (nagyon meggyőző):
SDR
HDR
Gyári színhelyesség[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz
Roland861010 #161076 üzenetére
Én ennél sokkal de sokkal enyhébb dirty screen miatt állok el éppen a mostani Samsung tévémtől, illetve azt nem bírom megszokni, hogy a képernyő alsó ~20%a enyhén zöldes, míg a közepétől felfelé enyhén rózsaszínbe csap ez át. Fehér fórumokat böngészve tűnik csak fel, de akkor látható.
Rengeteget olvasgattam erről az utóbbi 3-4 napban külföldi fórumokon és az általad belinkelt képeknél jelentősen rosszabb állapotú dirty screen-nel szenvedő usereket a Samsung rendre elhajtotta hogy ez náluk tolerancia szinten belülinek minősül, mindezt garanciaidőn belül. Se javítás se csere se semmi visszatérítés. Döbbenetes sztorik ezek. -
Vhiktor
veterán
válasz
Roland861010 #161074 üzenetére
És most magyarul ?
-
Roland861010
veterán
Végre válaszolt a Samsung.
A bevizsgálás eredménye alapján Társaságunk a hatályos jogszabályoknak megfelelően
megszünteti a hibás teljesítést, amennyiben ezt nem zárja ki egyéb, jótállás körébe nem tartozó
tényező.
A szerviz által kiadott jegyzőkönyv alapján tudja Központunk az Ön kérését elbírálni. -
pulyka jocó
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen tv-t: 55" Samsung UE55DU7172
Tök szép meg jó meg minden, de van vele egy nagy problémám: Összeomlik Game Mode-ba lépésnél vagy kilépésnél.
Xbox Series X-el használom a HDMI 1 slotba, nemtudom számít e. Be van kapcsolva az automatikus Game Mode a tv-n, érzékeli is egyébként ha indítok vagy bezárok egy játékot, de ilyenkor gyakran összeomlik, újraindul a tv aztán mintha mi sem történt volna.Találkozott már valaki ezzel a problémával, vagy van erre valami megoldás? Azért egy Samsungtól nem feltétlen ezt vártam
-
Bence01
tag
válasz
Borisz76 #161071 üzenetére
Klasszikus értelemben így van, de már létezik ennél jóval több szolgáltató ami neten keresztül ad tv adást az egész világból. Pl a smart iptv appal lehet ezeket nézni.
Tudom még nincs itthon nagy kereslet rá de gondoltam hátha van tapasztalat.Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Bence01 #161070 üzenetére
Az , hogy IPTV-n vagy koax-on jön e a TV adás az a szolgáltatón múlik.
PL :
Digi optika be a házba egy eszközbe....ami router és wifi-t is szór.
Koax kábelen jön ki a jel a TV számára.
TV készüléken lehet csatornát váltani, hangerőt változtatni.Vagy :
Telekom IPTV-t ad.....azaz van egy optikai kábelt fogadó eszköz , ami routerként funkcionál, wifi-t szór ÉS erre lehet kötni egy beltéri egységet LAN kábellel. Ebből a beltéri egységből ( BOX-ból ) mehet a HDMI kábel a TV készülékbe.
Csatornát , hangerőt szabályozni a BOX-al lehet...a távkapcsolóval.
A BOX-ok azok lehet tartalmaznak 1-2 beépített alkalmazást ami lehetővé tesz online dolgokat. DE ezekbe lehet tenni HDD-t is a műsor rögzítése céljából....csak ezt jelezni kell a szolgáltatónak, hogy erre alkalmas beltéri egységet adjanak.....magasabb a havi díjja is.
Ha emlékezetem nem csal.....
Régen néztem utána....lehet azóta változott.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Bence01
tag
Sziasztok,
IPTV-re melyik alkalmazást javasoljátok? Jó lenne ha tudna visszatekerést vagy megállítást kb 2 órát. Előfizetést még nem néztem, előtte egy használható app jó lenne amit normálisan kezel az irányító is.
Köszi!Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
frisco
aktív tag
Sziasztok,
Szüleimnek volt egy Samsung LED-televíziója ami sajnos haláleset miatt már nem volt használva jó ideje, mintegy 2-3 éve.
Most egy ismerősnek odaadtam, bekapcsolás után tökéletesen múködott de mintegy 30 perc után - éppen akkor nem néztem a képernyőt - azt láttam, hogy sötét a képernyő.
Azóta újra bekapcsolás esetén nem jön be az induló képernyő csak a "átdereng" némi világosság a képernyőn de semmi más nem történik.
Mitől mehetett tönkre, van esély megcsináltatni vagy ez lett a vége a TV-nek?
Köszönöm előre a visszajelzéseket. -
AttyVin
aktív tag
A helyzet gyorsan romlott tegnap óta
[link]Gyakorlatilag semmilyen SMART funkció sem üzemel, csak a TV-egység hajlandó működni (pl. leválasztva az USB-meghajtókat, majd újracsatlakoztatva felismeri ugyan azokat, de elérni egyiket sem lehet, újraindul a rendszer, stb).
Egy "factory reset" esetleg segítene (bár a SamyGO utána is véleményes)?
Talán létezik még valamilyen "ős Samsung-guru", aki tanácsolni tud valamit?
Vagy kukázzuk a masinát?
Ha hw-hibás valószínűleg úgyis ez vár rá....Köszönettel.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Morphy #161065 üzenetére
Az emarkt 1 év bolti garanciával árulja őket. Biztos nem vennék OLED -et ilyen feltételekkel.
Egyébként SmartThings appból meg lehet nézni a képernyő időt, ha feltelepíted a telefonra és összekötöd a TV -vel.
Vagy 65S90D, vagy 77C4, ha van rá lehetőséged. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Morphy
csendes tag
Sziasztok! Eljött az idő, hogy a nappaliban lévő tv-ket (Samsung QE65Q65R) szeretnénk lecsereélni. Sokat olvastam itt is vissza, illetve a netet is bújva odáig jutottam, hogy az OLED lehet a jó választás, abból is a kinézet QE77S90-es. Viszont az S90D verziók a 65-öst kivéve WOLED-el felszereltek. Van lehetőségem csomagolás sérül S90C-hez hozzájutni még, ami elvileg QD ledes, illetve itt is sokszor említettétek.
A szokásos tv nézős televízió lenne (Netflix, Disney). Konzol nincsen és nincs is tervezve.Hol tudom megnézni, hogy mennyi képernyő óra van a termékben? Írtátok, hogy az Euronicsnél többször előfordultak átverés gyanús esetek.
Ez emarkt-ról vannak rossz tapasztalatok (itt láttam és néztem meg élőben a kiválasztottat)?
Nyugodt szívvel ajánlható ez a típus vagy teljesen rossz felé megyek?Nagyon szépen köszönöm, ha válaszoltok rá!
-
AttyVin
aktív tag
Régen jártam erre, de ugye, amíg valami hiba nélkül működik, addig minek foglalkozzunk vele... (Bocs, lehet, hogy kissé hosszú lesz.)
Nos, egy "őskövületről", egy D5500-asról van szó.
Újonnan kissé megpiszkáltam, hogy a PVR elérhető legyen, de más nem történt. Így azóta szoftverfrissítés sem volt, mert csak a régebbi verzióval ment a "hekkelés".
Utána tette rendesen a dolgát, a tuner-rész működik rendesen (kábel + CA-kártya).
Mostanában azonban elkezdett "furcsán" viselkedni.
A képernyőüzenetek egy része nem a "megszokott" fehér háttérrel, hanem átlátszóan jelenik meg. De ennél nagyobb gondom, hogy sem a PVR-rel rögzített anyagot (kis külső HDD), sem a hálózaton keresztül (nálam UMS) nem játszik le semmit (sem videót, sem képet).
A PVR-nél a lejátszás ugyan elindul, de kb 15-20 másodpercen túl lefagy, a TV, majd kikapcsol,. A hálózati üzemben csak a megosztott mappákig jut el és ott fagy le.
Ugyanakkor a felvétel - mind azonnal, mind az előre programozott -, simán elindul.
A letöltött anyag pedig a "jó öreg" UFS/DeStroi párossal kinyerhető a PC-n.A régi SamyGO alkalmazást sem tudtam életre kelteni rajta (most a netes kapcsolat is blokkol), így a szerviz-beállítások sem elérhetők érdemben...
Kérdések
1. Van-e valakinek hasonló tapasztalata, ötlete, mit lehetne tenni?
2. Eddig a PVR miatt tartottam meg, mivel a fent írt módon a rögzített anyagok "felhasználhatók". Ha jól tudom, ez a lehetőség az újabb készülékeken már nem "opció" (pl. anyám sokkal újabb Samsungján sem megy).
Van esetleg erre valami megoldás, mert, ha váltani kell, akkor arra "nézelődöm"..?Köszönettel.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161062 üzenetére
Samsung simán lehet 1 vagy 2 hét átvergődni a support -on.
-
Roland861010
veterán
4 nap alatt semmi válasz eddig a Samsung felől.
Holnap rá kérdezek mennyi idő kell pár fényképet megnézni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Intel fan11 #161060 üzenetére
Pl. ha megbízható bolttól veszed, és ott írják is, akkor több mint valószínű, hogy az lesz. Ilyen többek között a GRX is.
Általában jó áron van náluk, de érdemes körülnézni máshol is, hogy mennyiért adják.
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok. Honnan tudom hogy 1 taviranyito eredeti gyári samsung? Illetve hol erdemes gyarit venni? Vettem utangyartottat nem lenne semmi gondom vele csak nem lehet osszehangolni a telekomos belterivel, mert azt irja szerezzek be gyari samsung taviranyitot.
Battletag: hojszi#2983
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Project: A #161058 üzenetére
Mármint miben hazudnak? Hol tart az ügy? Samsung -nál általában több hét a garanciális ügyintézés. Nem valami gyorsak, ha erről van szó.
Szerk.:
Nálam a bejelentéstől számítva közel 3 hét volt, mire kiért a szerviz. Budapesten.[ Szerkesztve ]
-
Project: A
tag
válasz
Project: A #160970 üzenetére
A Samsung 01.19. óta nem foglalkozik az üggyel.
Hazudnak éjjel és nappal is....
Senkinek nem javaslom, hogy Samsung TV-t vásároljon mert ha probléma adódik vele napi gyomorgörcsöt okoznak az embernek. A szerviz hálózat, a telefonos és chates ügyfélszolgálat mind-mind kritikán aluli. Hazudnak és egy egyszerű mondatot képtelenek értelmezni. Maradjatok távol ettől a rossz gyártótól!
Persze ez csak egy vélemény és semmit nem számít, de senkinek nem kívánom amin átmegyek...[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz
alaves #161028 üzenetére
Ha megadják, nekem anno az UE506122 esetében ez nem történt meg, pedig az aztán szinte havonta járt a szervizbe, végül a két év garancia lejárta után mikor ismét előjött ugyanaz a hiba én meguntam és feladtam az egészet.
Mindig ugyanaz a hibajelenség: Nem lehetett bekapcsolni és kb másfél másodpercenként villogott a piros készenléti led. Csereltek benne vagy négy alkalommal tápegységet, de volt kijelzőcsere is. Ahol laktam - Kelebián - ott nem volt még a rendes 220V-os hálózat hanem 205-215 között ingadozott sokszor egy-két pillanatra volt hogy az áram is elment, ezt nem viselte jól a tévé. A Samsung "természetesen az akkori DÉMÁSZ-ra mutogatott, ők mindig a Sansungra, miközben én meg végül ottmaradtam lejárt garival egy hibás készülékkel...
Természetesen a családban levő másik kettőnek tévének eközben semmi baja nem volt valamint később az utód tévének (Philips Pus506504) sem volt hasonló problémája...
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161053 üzenetére
OLED -et néznék én is, és az ő felhasználói szokásához jobban is illeszkedik. Persze ha majd ott tart. Képminőségben, és panel egységességben is előrelépés lesz. A mostani TV -hez képest meg óriási ugrás.
Szerintem a fényerőtől sem kell félni. Nappaliba is jó lesz a korábban említett 65S90D. E tekintben nyilván nem lesz QN90B szint, de saját környezetében meg tudja nézni, tesztelni, hogy neki mennyire elég. Az online 14 napos elállással.
-
alaves
addikt
válasz
Roland861010 #161052 üzenetére
Értem, OLED-eknél inkább erősít a fotó. Kívánok szerencsét a csereutalványhoz.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #161051 üzenetére
Persze, nyilván csereutalvány a megoldás. Arra kívántam rámutatni, hogy utána egy másik miniLED-el nehogy ismét pórul járjon. A fórumtárs TV-jét már az első napon úgy küldtem volna vissza, hogy ihaj. (Nekem az a véleményem, hogy neked inkább szerencséd van, ha viszonylag homogén panelt kaptál.)
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161050 üzenetére
De amit rtings -en csinálnak képeket, az szűrővel készül. Szóval oké, hogy amúgy soha nem lesz igazán egységes a fenti panelek egyike sem, de szabad szemmel, még tesztképet nézve sem kellene így kinéznie. Meg úgy sem, ahogy rtings -en látszik.
Persze lehet, hogy felerősíti a fotó. Én azért gondoltam, hogy ennyire jelentős, mert töltőképernyőnél egyből kiszúrta.
Az említett mini LED nálam pont az S90C mellett van. Egyedüli probléma a mini LED -nél, ami normális, a sarkoknál jelentkező vignettálás, de az sem erős. Összehasonlítva a mellette lévő kifejezetten jó QD OLED panellel.
Szerk.:
Egyébként nem kötekedni szeretnék, félre ne érts. Csak szerintem ilyen mértékű foltosodás, csíkozódás a nem elfogadható kategóriába tartozik. Ezért is írtam neki, hogy erre intézzen garanciális javítást, vagy inkább csereutalványt, ha lehetséges.Persze ha szabad szemmel tényleg nem ilyen jelentős, akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #161049 üzenetére
Rendben, értem. Abból célszerű kiindulni, hogy ha Roland861010 fórumtársat a közölt inhomogenitás zavarja (a valóságban egy kicsit kisebb, mert a fotó majdnem mindig felerősíti), akkor bármelyik miniLED-et megnézed az rtings teszteknél esélyes, hogy nem fog kapni sokkal jobbat. Végülis 14 napos elállásban lehet kísérletezgetni... vagy rövidzárban 65S90D (Te is tudod, hogy milyen az S90C
).
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161048 üzenetére
Szerintem ami nála van, az elég rossz. Vignettálás az mondható normálisnak. Bár az is változó, hogy mennyire erős.
Én, amivel utoljára találkoztam rossz panel, az ilyen volt:
Utólag vettem észre, hogy kicsit bevilágított a lámpa... De azért szerintem így is látszik, hogy a széleken, főleg a két oldalán jelentős a "foltosodás". Illetve látszik a szokásos, kicsit erősebb vignettálás is.
Ha nem lett volna gyári hibás a panel (aminek egy része a képen is látszik), akkor is visszaküldtem volna.
Valószínű ez a legtöbb embernek fel sem tűnik, mert nem azzal kezdenek, hogy nézegetik milyen a panel. Én viszont úgy vagyok vele, hogy ha valami probléma van, akkor az derüljön ki az első vagy a második napon. Végülis erre van a 3 munakanapos csere, vagy a 14 napos elállás.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz
Roland861010 #161045 üzenetére
Remélem sikerül a csereutalvány. Az rtings-nél is kb. ilyen példány volt (gray uniformity résznél [link] ), nagyjából ez az átlag. Homogenitás vonatkozásában a miniLED-ek is (többi LCD) kb. ennyit tudnak. Az rtings 'gray uniformity' rangsorban az első négy QD-OLED (az S90D pont a 4.), utána jönnek a WOLED-ek, majd a miniLED-ek.
[ Szerkesztve ]
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161045 üzenetére
Szerintem ez elég csúnya. Nálam is van itthon VA mini LED, igaz nem Samsung... Tök jól mutatnak rajta a különböző DSE, illetve grey screen tesztek.
Lehet átlag tartalomnál nem jönne így ki, de ilyen töltőképernyőknél, illetve mesénél tuti nagyon feltűnő lenne, és marhára zavarna engem is.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161041 üzenetére
Jó ronda. Ez milyen háttér, illetve szín, aminél nézed? Fotó alapján nem tudom pontosan megállapítani.
-
Roland861010
veterán
Gyönyörű
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161038 üzenetére
Náluk nem tudom pontosan hogy megy. Pl. ekkora összegnél van -e kifizetés az üzletben, vagy csak utalás. De egyelőre ez amúgy is másodlagos. Először el kell odáig jutni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161036 üzenetére
Ha ott tart a dolog, akkor kapsz egy csereutalványt. Aztán elődöntöd, hogy a kereskedőnél/szolgáltatónál választasz mást, vagy visszakéred a pénzt.
A mostani TV is a Telekomtól van?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161034 üzenetére
65S90D jó, az QD OLED. De online rendelésnél van 14 napos elállásod is, ha nem válna be.
Szerk.:
Egyébként S90D valószínű több helyen is lesz kint, ha meg akarod nézni valamelyik kereskedőnél személyesen. Ami viszont fontos, hogy csak a 65 colos QD OLED. Ami mondjuk nálad nem baj, mert pont az a kiszemelt méret.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz
ρσгτσ #161033 üzenetére
Streaminget nézünk.
Van amelyik 4k-s és valamelyik sima FullHD.
Kevés letöltött tartalmat nézünk.Nappaliban van.
Amúgy néztem hogy ezért az árért a Trénél 3 TV van .
65"-ban Oled vonalon.
Sony - Panasonic - SamsungEbből a Samsung a nyerő nálam. 9 össz pontot kapott RTINGS-en.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161032 üzenetére
Milyen felhasználói szokások mellé lenne? Milyen tartalmak? Milyen arányban?
Egyébként teljesen jó az OLED fényes nappaliba is. Nyilván azt nem fogja hozni fényerőben, mint egy mini LED, de én sem sötétítek csak azért, hogy TV -t nézzek.
Én használok OLED -et és mini LED -et is.
-
nyesix
senior tag
válasz
Roland861010 #161019 üzenetére
pont néztem hétvégén egy nappaliban (nagyobb környezeti fény) lévő QN90-est, és a képen lévő fehér részek (hangerő, csatornaváltó, feliratok) körül a világosodás rendesen észre vehető volt.
A tulaj nagy dilemmában volt vásárlás előtt, hogy S90 (OLED) vagy QN90 (QLED) legyen. Én is a QLED mellett döntöttem volna nappaliban, pláne, hogy nagyobb a fényereje is. Így sajnos a nagyobb fényerőnek nincs sok értelme, mert ha felolja elvész a VA panel feketéje, és a fehér részek körül dereng a fény. Kevés az a 720 Dimming Zone? -
alaves
addikt
válasz
Roland861010 #161027 üzenetére
Általában a harmadik javításnál már kérheted a csereutalványt. Egyébként többek között a szállítási és csomagolási problémák elkerülése végett is célszerűbb és gazdaságosabb is az otthoni modulcsere (max. félóra). Van ahol kérni kell, de nálunk, amelyik szerződéses területhez tartozunk ez az alap (Samsung, LG, Sony, Panasonic vonatkozásában).
-
alaves
addikt
válasz
Roland861010 #161025 üzenetére
Értem, akkor majd döntesz a megoldásról.
-
alaves
addikt
válasz
Roland861010 #161023 üzenetére
Igazából mindegy is, hogy miért ilyen (algoritmus vagy elektronika nem képes kiegyenlíteni megfelelően a miniLED-ek fénysűrűségét, stb.). Csereutalványt kérj, ha még garis. Végülis lehet próbálgatni még miniLED-eket (TCL, bravia 9, stb.), ha van idegrendszered hozzá. Nekem sem divatból van OLED-em. Eléggé zavarnak az LCD-s hibák (DSE, zónavezérlési anomáliák, stb.)
-
-
alaves
addikt
válasz
Roland861010 #161019 üzenetére
Nagyon kevés miniLED képes ennél jobb homogenitásra. Megoldás: 65S90D (QD-OLED)
-
Roland861010
veterán
Azt hiszem megint kuka lett a qn65qn90b.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Intel fan11 #161016 üzenetére
Sok féle van, amik általában jók. A gombokat viszont nézd meg rendelés előtt, hogy nem hiányzik -e róla valami, amit használni szoktál. Mert ebben is vannak eltérések. Főleg utángyártott távirányítók között.
Peldául a fentinél, ha jól látom nincs mikrofon gomb sem. Tehát az a funkció nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz
Intel fan11 #161016 üzenetére
Nekem eddig mindegyik jó volt mindegyikkel, most pl 3 távot használok egyszerre egy tévével, az egyik épp ilyen solar-os mint a tiéd.
Az aliexpressen a fent is linkelt táv kb 2-3$, épp tegnap kért meg egy barátom hogy vegyek neki, mert az övé is dögledezik, most fogok rendelni 4-5 darabot tartalékba magamnak is, mert én nagyon szeretem. -
Intel fan11
őstag
Ezek az utangyartott taviranyitok barmelyik samsung tvvel kompatibilis? Pl ez ami a kepen van.? Rengeteg fele taviranyito van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
LimaBravo69 #161014 üzenetére
YouTube, streming applikációk megfelelő csomag esetén, illetve letölthető tartalmak.
Szerk.:
YouTube -on egyébként van sok rossz minőségű anyag is, meg sok jó is.Ezt például érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
ρσгτσ
addikt
válasz
LimaBravo69 #161012 üzenetére
Azért a 4K eléggé elterjedt, rengeteg tartalom van ebben a felbontásban. De ezen felül sok egyéb tényező van, ami meghatározza a minőséget. Pl. HDR.
-
LimaBravo69
tag
válasz
Vhiktor #161011 üzenetére
Jaja, moziban, vagy nagyobb kivetítőn biztosan más az élmény, de TV-re nincs túl sok tartalom (legalábbis én nem tudok róla - soha nem volt 3D tévém, umokaöcsém vett egyet 100 éve).
Mint ahogy jelenleg a 4K sem jellemző - remélem ez nem marad így."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Vhiktor
veterán
válasz
LimaBravo69 #161010 üzenetére
A 3D a mai napig rohadt jó, sokkal több álmáynt add mint bármelyik HDR vagy Dolby Vision tartalom, igaz nem tvn, hanem projektoron hatalmas képpel. TV-n azárt volt zsákutca mert a pici képet 3-6 méterről nézték, az semmi. Nagy látótér lefedettség kell hozzá, 120" mondjukl 1.5 méterről, na ott kezdődik az élmény és a 3d hatás.
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #161000 üzenetére
Magamnak válszolva kicsit árnyalnám a helyzetet
Tegnap este Netflixen megnéztem a Feláldozhatók 4. részét. 4K a film, áll-leejtős képminőség, tényleg lenyűgöző.
Ami a TV adásokat illeti: megszokásból a normál adókat néztem eddig, HD adásra állítva jelentősen jobb a helyzet, egészen elfogadható a kép.
Szóval most örülök, ahogy írtam, TV adás nálunk minimális, az egyéb források pedig még az én öreg szememmel is feltűnően, lényegesen jobbak.
Remélem a 4K adás nem lesz akkora zsákutca, mint annakidején a 3D tv-k fejlesztése.
Szerencsére annak nem dőltem be, bízom benne, hogy a minődési filmek hamarabb elterjednek.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat!"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161007 üzenetére
Alin vannak olyan kinézetűek, mint az elmúlt években kiadott a gyári SolarCell távirányítók. Több fajta dizájn, illetve gombkiosztás. Elemes verzióban.
Csak azt hiszem azok kicsit vastagabbak az elem miatt. De annyi fajta van, én sem ismerem mindegyiket.Az is megoldás lehet, ha valakinek a dizájn tetszik, de nem akar beépített akkumulátoros verziót, és nem szeretne sokat költeni sem.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz
Intel fan11 #161005 üzenetére
Akkor pedig kár vele bajlódni, utángyártott számgombos elemest kapsz 1000-2000 Ft-ért, akkusat pedig 3000-4000 Ft-ért. (Nálam a 2018-as számgombos simán működik minden funkcióval a 2023-as TV-vel)
-
Intel fan11
őstag
válasz
alaves #161003 üzenetére
Nem mukodik a taviranyito. Nem tolt kabellelse ez a gondom. Kerdes az aksi a szar v a taviranyito. Amugy nem is ertem ezt az aksis taviranyitot. Evekig jo 2 ceruza elemmel 1 taviranyito. Eleg parasztvakitas ez az aksis dolog. Raadasul nalam beszart
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Van egy 5-éves Samsung TV-m, amin a smart hubot ha megnyomom (távirányító házikó gomb), akkor alul feljön a sáv, ahol kiválasztom az appot, beállítást akármit. Közbe megy a videó!
Most van egy új Samsung TV-m, itt ha megnyomom a gombot akkor kilép az appból és a smart hub teljes menü jön be, ezen nem lehet valahogy állítani? -
alaves
addikt
válasz
Intel fan11 #161002 üzenetére
Szerintem felesleges vele foglalkozni. Én nem nagyon vettem észre, hogy jelentősen tudna tölteni a napelem. Nyilván ha mindig fordítva van letéve és még a nap is éri akkor igen (semmi értelme mindig arra figyelni). 15-20 percre rákötöm USB-re és így elég félévig/évig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Képregény topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- Samsung 55" QE55S90DAEXXH 4K UHD Smart OLED TV
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- LG 43QNED80T3A tv eladó pár hetes, doboz és gar!
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest