Hirdetés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Íme, a One UI 8
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0RGI
őstag
Szevasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy hol tudnám megnézni, vagy milyen kóddal, azt, hogy hány perc telefonálás van a készülékben? Eltárolódik ez egyáltalán valahol, vagy romcserénél, gyári visszaállításnál nullázódik?
Köszönöm! -
M0RGI
őstag
Igen, ezt írtam, de keverek mint a fagyigép.
Próbálok más modellt választani, aztán mindig visszakozom, mert a GXi jobb mindegyiknél. Tehát lehet, hogy 3adszor is megpróbálkozom vele.
És nem hibafetisiszta vagyok, csak próbálok számomra elfogadható hibájú, vagy számomra hibátlan készüléket választani, így jól meggondolok mindent.
Belekapok ebbe-abba, mert nem tudom mit csináljak. Elnézést kérek érte. -
M0RGI
őstag
válasz
Peter_Pan #4666 üzenetére
Nem azt mondtam hogy alkalmatlan, csak azt, hogy nem illene ilyen hibát csinálnia egy készüléknek manapság. Nekem ez az igényem, mert rengeteg hívást bonyolítok egy nap, más meg együtt tud élni vele. Másnak meg mondjuk egy telefon kijelzője túl kicsi (most csak mondtam valamit).
És még egyszer mondom, hogy nem fikázok, csak próbálok valami megoldást találni rá, mert ez a telefon jelenleg a legjobb ár-érték arányú készülék a piacon és kár lenne nem ezt választanom csak mert egy ilyen hiba van.
(#4668) : Ezért írtam úgy, hogy végre talán valami összefüggés.
-
M0RGI
őstag
Akkor ha már ezt így nagyjából megfejtettük, megfejthetnénk a 2 mp-es problémát is.
-
M0RGI
őstag
válasz
Keeperv85 #4646 üzenetére
Nekem van 15 kollégám ICS-vel vagy anélkül, 15 különböző telefonnal, 15 T-s kártyával (flottában), és senkinek sem csinálja, csak nekem. Kipróbáltam mindenki telefonjával.
Totál semmi köze a hálózatbővítésnek ennek, miért kell szépíteni?
Inkább arra lenne jó rájönni, hogy a GXi-nél mi okozza ezt.És hiába tűnik szándékos hibakeresésnek amit mondok, de nem az!!!
Szeretnék megoldást találni, mert még egy 300ezres telefon sem ér semmit, ha éppen
nem tudok rajta rendesen telefonálni. -
M0RGI
őstag
Aki mostanában vett ilyen készüléket, attól kérdezem, hogy tapasztalják a GXI tipikus hibáit ezeken az újabban kiadott telefonokon? Vagy ez még ugyanaz a széria lehet?
Gondolok itt:
- gyenge rezgőmotor
- hívó fél a hívás elején és hívás közben többször nem, vagy nehezen hall
- recsegő hívás közbeni hangszóróHa ugyanis ezek eltűnnek még adok egy esélyt a GXI-nek.
-
M0RGI
őstag
válasz
madmike #3950 üzenetére
Azért én toknak konkrétan nem nevezném, mert sem alul, sem felül nem véd semmit, ráadásul kemény műanyag, így ha leesne a teló, úgy a tok rugalmatlansága miatt nem csillapít semmit az ütésből. De az biztos, hogy külsőre mutatós darab...
Persze ez csak az én egyéni véleményem volt, nem kell komolyan venni. -
M0RGI
őstag
válasz
szponzor #3271 üzenetére
A semmihez képest ez is valami így, hogy belerakták. Nekem mindegy, mert eddig sem használtam és ha csúcsszuperul működne akkor sem használnám. Persze hajlamos vagyok azt mondani én is, hogy minek rakták bele ha ilyen gyenge a cucc, de legalább megvan a lehetőség és ez már plusz.
Persze én is törekszem a tökéletesre és nyilván bennem van, hogy ha évente egyszer használom, akkor legalább az az egy alkalom legyen tökéletes videohívás, de elfogadom, hogy ez egy relatív olcsó telefon és valamivel spórolni kellett. Aki meg gyakran használja és fontos neki ez a dolog, az vegyen drágább telefont, vagy egy ilyen árban lévőt, amin ez jól működik, más meg esetleg sokkal rosszabb. Kinek mi a fontos ez itt a kérdés. -
M0RGI
őstag
Én töltés közben mintha egyszerre láttam volna a ledben pirosat, sárgát és zöldet is - attól függően milyen irányból néztem rá - (Szerintem Samus (#3149 is erre gondolt), de mondjátok nyugodtan, hogy színvak vagyok.
(#3146) nordica711: tennél fel pár fotót ami előtte és utána készült?
Egyébként ezekkel az apró hibákkal csak az a baj, hogy mivel gyakoriak és több hiba van porondon, ezért nem túl nagy a valószínűsége, hogy kifogj egy teljesen hibátlan példányt! (Bár amíg a T kicseréli, addig végül is nincs akkora gond...)
Csak nehogy a szervizes majd azt mondja nekem, hogy ez a rezgőmotor teljesen jó, holott én tudom, hogy 10-ből 2 embernek erős volt és az enyém hozzájuk képest gyengébb. -
M0RGI
őstag
Így, hogy webshopon keresztül rendeltem és a 8 napos elállással éltem, a T-pontban csak átveszik, majd visszaküldik valahova. Cserélni nem cserélnek ebben az esetben, hanem viszautalják a pénzem.
Ja, a Domino kártyát is visszavették, a szerződés megszűnik, tehát utána nyugodtan vásárolhatok megint egyet.
-
M0RGI
őstag
Ma visszavittem a kicsikét a T-hez.
Ha visszautalják a pénzem, megrendelem megint webshopban. Adok neki még egy esélyt. -
M0RGI
őstag
-
M0RGI
őstag
Valaki másnál is olvastam aki a fehér ködre panaszkodott, ergo nem csak nálam fordul elő.
Lehet, hogy fényviszony függő, még nem tesztelgettem igazán.Mindenesetre a kép:
-
M0RGI
őstag
válasz
Keeperv85 #3043 üzenetére
Szerintem semmi köze a hálózat karbantartáshoz.
Kollégáim mind 30-asok, egyik sem panaszkodott ilyen hívás létrejötte utáni szünetre.
Plusz csak akkor hallani, ha engem hívnak. Ha én hívok valakit, akkor nincs ilyen gond.
Tuti grandx bug!(#3037) Tomacko: Vidd vissza a recsegés miatt! Nem kell együtt élned vele.
A zene meg a hátsón jön, az azért nem recseg. -
M0RGI
őstag
Azt tudja esetleg valaki, hogy egy személy nevén lehet-e töb domino előfizetés?
Ugyanis ha a készüléket visszaadom, pénzemet visszakapom, és újra rendelek webshopban, akkor megint
lesz egy domino előfizetésem.
Vagy amikor leadom a készüléket, akkor a dominot is le kell adnom? -
M0RGI
őstag
Én a szilikonosat rendeltem meg kemény 990 Ft-ért. Ha majd megjön és más addig nem teszi meg, beszámolok róla fotók kíséretében.
-
M0RGI
őstag
Nem tudom már ki külde a ZTE-nek el az eddig felmerült "hibák" listáját.
A kérdésem, hogy jött esetleg valamilyen válasz tőlük? -
M0RGI
őstag
válasz
Coolmat #2947 üzenetére
Nekem a T-nél azt mondták, hogy ha webshopban vásároltam, akkor a T-pontban csak leadhatom a készüléket, amit ők küldenek vissza. Cserelehetőség ott helyben nincsen.
(#2949) kelzsoca: én is utólag szeretnék támogatni ha van rá mód, de még futom a köröket a telefonnal és még nem 100%, hogy ez a típus marad.
-
M0RGI
őstag
Na megvan a stratégia.
T-pontban nem cserélik ha elállok, csak visszaveszik, pénzt 30 napon belül visszafizetik.
Tehát beviszem, leadom, ha pénzt megkaptam és lesz a webshopban, akkor megint megrendelem.
Ha tökéletes lesz ez a készülék, akkor ok, ha nem, akkor megint elállok a vásárlástól. De harmadszorra már nem grandx-et veszek, hanem a visszakapott pénzen mást.(#2938) pbl8608: Párodnak milyen típusú készüléke van?
-
M0RGI
őstag
Nem tudom van-e összefüggés, de milyen szolgáltatónál vagytok ti akiket jól hallanak?
A hívás eleji szünet sem fordul elő nálatok? -
M0RGI
őstag
Na, több ember véleményét kikértem akikkel a mai nap beszéltem és mind azt mondta, hogy sajnos jön-megy a hangom hívás közben, mintha víz alá merülnék időnként.
A hívások fogadásánál szóba jött omniózus pár másodperces szünetben is közrejátszhat ez a "víz alá merülés". Ma ugyanis saját fülemmel is hallottam, felhívtam barátnőm telefonjáról a grandx-et és az első mondatot szinte nem hallottam olyan tompa, halk volt. Aztán jó lett, majd beszéd közben is többször előfordult ez.Hálózati hiba, fejlesztés? Akkor miért csak annál van probléma a hanggal, akit hívok? Én miért nem hallom a grandx-en?
Eddig úgy voltam, hogy a recsegés miatt holnap beviszem és kérek másik készüléket, de ha ez a hang elmenés tényleg ilyen durva, mint azt hallottam és mondták, akkor lehet, hogy kénytelen leszek visszakérni a pénzem. Még azért holnap tesztelem, mert nagyon sajnálnám visszadni ilyen bagatel hibák miatt ezt a szuper ár/ érték arányú készüléket.
Badboys " kínai be nem a házba,de még a környékére sem.":
Nem?? Minden kínai ami csak körülvesz! Minden! Nézd csak meg, a környezetedben levő dolgokat, tárgyakat, eszközöket. 90%-a made in china. -
M0RGI
őstag
Hát, akkor holnap megpróbálom bevinni a T-be, legalább hallgassák meg a szervizesek.
Ha 8 napon belül vagyok akkor pénzt adnak vissza, vagy csere?
Kérhetek cserét mindenféle indoklás nélkül?
Ha nincs készleten, akkor mi van?Ha 8 napon túl viszem vissza a recsegéssel, akkor gondolom csak akkor cserélik, ha ők
is hallják/látják a hibát. -
M0RGI
őstag
Nálam a zárképernyős érzéketlenség nem jelentkezik.
A recsegés viszonylag jól eltűnt azzal, ha a hívás közbeni hangerőt pár osztással lejjebb vettem. Kb. középen van. Érdekes módon hang ereje nem csökkent számottevően, amit nem gondoltam volna előzőleg.
Az viszont tuti, hogy 3G-vel javul a minősége, de hogy miért azt nem tudom.Még próbálgatom más hívófelekkel is.
Érdekelne, hogy nektek kb. hol van a csúszka?
(Ez a 8 nap az elállásra a készülék átvevésétől, vagy a szerződés keltétől számít?)
-
M0RGI
őstag
Na, ma, hogy többen hívtak tudtam tesztelni jobban a telefont.
Sajnos meg kell állapítanom, hogy nagyon recseg a vonal másik oldalán a beszéd.
Főleg az Á betűknél recseg, de úgy általában mindig.Annyit megdigyeltem, hogy ha 3G hálózatot használok, akkor kevésbé recseg, de 2G használat esetén
nagyon durván. Ez nem tudom mitől lehet, talán a 3G-nél erőteljesebb a másik fél hangja? Passz!Valaki letesztelhetné, mert ha csak nálam van ez a recsegés, akkor vissza kell vinnem.
Neten rendeltem, ilyenkor hogy van a pénzvisszafizetés, vagy csere?Köszönöm!
-
M0RGI
őstag
válasz
gyuribácsi88 #2784 üzenetére
Attól, hogy nálad belement a tokba, másnál nem biztos. Pl. nálam nem.
Vagy csak olyan minimálisan, hogy nem volt számottevő, főleg pár havi kitörlés mellett.
De gondolod más toknál, vagy tok nélkül nem kerül a telefonba por??? -
M0RGI
őstag
Végül is mi lett a konklúzió a repülőgép üzemmód használatával kapcsolatban?
Ha be van kapcsolva, akkor is merül a telefon, de ha nincs bekapcsolva, akkor mégjobban merül, nem?
Ha ne használjuk, akkor mit használjunk helyette?Nekem tegnap éjjelre be volt kapcsolva és sajnos 8%-ot merített az akksin.
Kb. 6x felébredt, de visszanézve, akksihasználatban csend volt. Fura, hogy mitől ébredt fel néha és ezek miért okoztak 8%-os merülést? -
M0RGI
őstag
Hogy tudhatom meg, hogy sikerült-e a leírt rootolás?
-
M0RGI
őstag
Na root megvolt, sikerült! Köszönet érte!
Most szeretném eltávolítani a nem kellő appokat.
Egy uninstaller program csak a visa kártyás cuccot mutatta mint gyári program, azt leszedtem.
A többi rakatot (twitter, mail, gmail, google+, fb, stb.) mivel tudnám leszedni? -
M0RGI
őstag
válasz
Robbertho #2745 üzenetére
Hát pedig én is kiiktattam a gmailt és nagy nehezen visszaállítottam a keveréseit. Szépen ledaráltam a webről, a telefonról is mindent, aztán visszaállítottam a sync managerrel a pc-re elmentett névjegyeket, de mindenekelőtt letiltottam a szinronizácót. Én nem fogom állandóan figyelni a gmailben, hogy nehogy beszinkronizálja a telefonom címlistájába boldog boldogtalan emailcímét pl.
De persze ez egyéni vélemény.Apropó, ez az app center ez mi a túrónak, ha ott a play?
Mutatja hogy frissítsek appokat, aztán a play már rég lefrissítette. Ráadásul amit mutat, annak a felét nem tudja frissíteni. Ez az elsők között lesz root után amit törlök. -
M0RGI
őstag
Itt gmailben minden rendezve van. A telefonon ha kiválasztom, hogy telefonmemória látszódjon csak, akkor nincs egy névjegyem sem. Ha az egyebet választom ki, akkor látszik minden. Az egyéb gondolom a gmail account lehet.
De én ezt ki akarom zárni a buliból, én csak a telefonmemóriában akarom tárolni a kontaktokat, gmailben még csak párhuzamosan sem.Azt sem értem mikor kerüt át az összes névjegyem a gmailbe, amikor a bladen mindig csak a telefonra mentettem helyileg és a szinrkonizáció is ki volt kapcsolva.
Talán a grandx-nél elkéstem a szinkronizáció letiltásával és suttyomban átrakta a gmailbe. Talán ha megkérdezte volna, annak örültem volna....(#2743) Keeperv85: simen nincs semmi, telmemóriában sincs semmi. Épp azt szeretném, hogy a netes lista kerüljön át a telmemóriába, de nem jövök rá hogy tegyem meg.
-
M0RGI
őstag
Annyira elegem van ebből a google-ből, meg hogy nincs normális névjegy lista a telefonon, csak ez a fos "személyek" lehetőség, amiben ha nem a google van kiválasztva nem látszik semmi! Nem lehet rendesen, egyszerűen névjegyet szerkeszteni, nem lehet csoportosan törölni.
Ez hihetetlen!Ez tényleg ilyen, vagy ennyire user error lenne?
Azt hiszem a blade-ről sync managerrel lementett telszámokat nem lehet grandx-re visszaállítani, csak a gmail-ben lévők látszódnak rajta. A gmail névjegyeket rá lehet másolni a telmemóriába valahogy?
-
M0RGI
őstag
Van rajta fül, igen.
Más:
Nem lehet valahogy beállítani, hogy a tárcsázóba belépve ne a tárcsázó, hanem a kontaktok, vagy a híváslista legyen az alapértelmezett képernyő?
Plusz nekem az a fura, hogy minden menü sötét stílusú - ami tök jó -, ezzel szemben a "személyek" ikonra klikkelve ott a menü ocsmány fehér/világoskék. Ezt kihagyták az eye candy alól, vagy ez valami külön app lenne?
-
M0RGI
őstag
válasz
damenija #2703 üzenetére
Köszi, ha levettem a töltőről, majd kipróbálom!
Meg a rootot is, mert rohadtul zavar a sok felesleges app. Szeretem a tiszta, én általam rendezett dolgokat.
Csak töltődne már fel...A blade-nél majdnem kétszer hosszabb idő kell neki, pedig az akksi nem annyival nagyobb. Érdekes.
-
M0RGI
őstag
Aki leszedte már a gyári fóliát, az mondja már meg legyen szíves, hogy mennyire javult a képernyő érzékenysége ezáltal? (amíg nem jön meg a nillkin fólia, addig nem szívesen venném le)
Csak azért kérdem, mert jelenleg néha a hajamat tépem, amikor valahova 2x, 3x rá kell böknöm, hogy érzékeljen.(#2690) damenija: Hajrá!
Kijelző érzéketlenséggel, rezgés gyengeséggel, bejövő hívás esetén fennálló pár másodperces némasággal, érintőgombok világítási problémájának megítéléseivel hogy állsz?
Ha leírnád megköszönném!Engem jelenleg ezek foglalkoztatnak a legjobban, nem az, hogy erős-e a wifi vagy a GPS.
-
M0RGI
őstag
Üdv all!
Letöltés, telepítés esetén megfigyeltem, hogy a progress bar csíkján, szaggatott vonalak futásával mutatja a folyamatot. Ez nekem egy kisebb bugnak tűnik, de ha ilyennek kell lennie, akkor nem tehetek semmit.
Nálatok is ilyen? -
M0RGI
őstag
Nem segít sajnos.
Bárcsak jönne a telefonra valami jó kis CM rom. Abban megoldanák. Meg azt is amit most vettem észre, hogy:
tényleg nem lehet külön állítani a csengőhangok és az értesítési hangok hangerejét.(#2628) Samus: Az tuti, hogy nagyon sok mindent megoldana egy másik, vagy jobb rom. Így csak kínlódunk ezekkel az apró, de zavaró tényezőkkel.
-
M0RGI
őstag
Az alsó érintőgombok világítási problémáján segíthet egy majdani frissítés?
Sajnos csak majdnem teljes sötétségben kezdenek el világítani, holott félhomályban, valamivel több fénynél sem ártana nekik.
Ez elég zavaró, mert sokszor csak tapogatok, mint egy vak.A másik bajom a hívás közbeni hangszóró recsegés. Ha valaki kicsit erősebben beszél, már recsegve torzít.
Ez konstrukciós hiba, együtt kell éljek vele, vagy vigyem vissza gariba?
Sajnos a blademmel is ez volt a gond és csak harmadszori készülékcsere oldotta meg. Igaz az recsegett még suttogásánál is, a GrandX nem. -
M0RGI
őstag
Azt tudja valaki, hogy ez
a kör alakú képernyőzár honnan jött a ZTE-nek a gyári helyett?
Nem mondom, hogy nem vagány, de a gyári jobban tetszene.Sajnos a rezgőmotor harmatgyenge.
Farmerzsebben nem érzek semmit...
Nem életbevágó, de azért a munkámból eredően jól jött zajos helyeken ha éreztem.
Hát ez van, nem lehet minden tökéletes. -
M0RGI
őstag
Ja, és még egy:
A hangszóró hívás közben eléggé recsegős, ha meg lejjebb halkítom nem nagyon hallani (főleg utcán).
Pedig nem hangosan üvöltenek bele, még egy közepesen erős beszélgetésnél is ez van.Egyelőre ennyi a tapasztalatom. A felsorolt észrevételek a mindennapi használatban majd kiderülnek mennyire zavaróak.
(#2562) Keeperv85: Meg is érdemli, aki fb-ozik. Nemde?
-
M0RGI
őstag
válasz
keep2000 #2502 üzenetére
Pont ez van nálam is, ha hívnak. 1 mp-ig kb. nem hallják amit mondok, vagy csak nagyon halkan.
Más is tapasztalta már?Ezen kívül a rezgőmotort találtam gyengének.
Szoftveresen bajom a hívó fél nevének nagyon apró megjelenítése.
A névjegyek szerkesztésére sem jöttem rá, de ez user error.
-
M0RGI
őstag
Akkor az első benyomások:
- épp el akartam kezdeni a sw frissítést, mikor észrevettem, nekem is a 0B04 van már rajta
- a készülék fogása nagyon jó
- gyors, nincs akadás
- kijelző gyönyörű
- ICS-vel eddig nagyon meg vagyok elégedveEgyszóval eddig SZUPER!
-
M0RGI
őstag
Class 4-es kártyát használ valaki? Nem túl lassú a telefonba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A jövő hónapban debütál a ZTE Intel Atom processzor köré épülő, Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó okostelefonja.
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest