- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
válasz
kocsiska15 #31363 üzenetére
Letölteni a legfrissebbet igen. Bár ha sikeres lesz a telepítés, akkor úgy is fog jelezni, ha van újabb verzió. Azt már néhány gombnyomással tudja telepíteni utána.
Visszalépés nem igazán van, illetve az sem egyszerűbb. Mivel az új Android telepítésével minden törlődni fog a telefonról (appok, sms, telefonkönyv, fotók, stb.).
Persze ezek, ha be voltál jelentkezve a mostani rendszerben google fiókkal és a szinkronizálás is engedélyezve volt mindenre, akkor az új OS telepítése után ezek visszaállíthatók.
De célszerű nagyon figyelmesen átolvasni a telepítés menetét, nehogy kimaradjon valami fontos lépés. -
Andrewstarr
aktív tag
Sziasztok, valaki nem találkozott olyan hibával, hogy ha belépsz egy sms üzenetbe vagy az időjárás appba, akkor elkezd villogni a kijelző?
Ha kilépsz az appból, akkor megszűnik...
Előre is köszönöm az ötleteket, tanácsokat... -
bb71
őstag
válasz
Repsol600 #31275 üzenetére
Gynt sokmindent jól összefoglalt.
Repsol600: a Titanium Backup már rég nem működik újabb verziós androidos app visszaállításra
CrDroid-ot ajánlom, azon vagyok évek óta, most 13-as androidon, semmi hibát nem találtam.
Alkalmazások, smsek, telefonhívások, névjegyek mentésére a Migrate-NG alkalmazást használom - kicsit pilótavizsgás... És nem mindent tud tökéletesen visszaállítani!
Bootloader nyitva van? Mert ez a belépő a custom rom felé... habár, ha rootolt vagy, akkor nyitva kell lennie.
-
Gynt
tag
válasz
Balikaa #31273 üzenetére
Szia!
Sajnos a rootolásban, TWRP és egyéb dolgokban nem tudok segíteni, de biztosan lesz itt valaki, aki ért hozzá és segít majd.
Az én véleményem az, hogy pont az ilyen banki dolgok miatt sem biztos, hogy így kellene meghosszabbítanod a telefonod használati idejét, lehet, hogy eljött a váltás ideje. Én magam is voltam nemrég hasonló helyzetben, az átköltözés is meglepő módon könnyen ment. (Mondjuk ezt arra értem, hogy egyik telefonról a másikra; ha a mostani telefonról akarsz adatot menteni, majd ugyanarra visszatölteni, az lehet már problémásabb.)Annyi még, hogy a MIUI verzióból van újabb, az én 4X-emen a 11.0.2.0 van fent, szerintem jobb, mint a 10-es volt.
Éppen most volt egy hozzászólás 4X telefon kapcsán a Milyen okostelefont vegyek topikban, ott a felhasználó gyári visszaállítás után nem tudott telepíteni néhány alkalmazást a Play áruházból. Ezt lehet nem árt tudni.
Az adatmentésnél az alábbiakra figyelj:
- névjegyek a Google fiókba legyenek mentve,
- ha nem oda mentetted, akkor exportáld a névjegyeket fájlba és azt mentsd a Drive-ba,
- az sms-eket és a híváslistákat az SMS Backup & Restore alkalmazással mentsd le a Drive-ra,
- Viber biztonsági mentés (képekkel, videókkal együtt), ezt a Viberen belül tudod megtenni,
- az egyéb alkalmazások adatait mentsd le valamilyen formában,
- a telefonon tárolt képeket, videókat, hangfájlokat mentsd le számítógépre, onnan kényelmesen vissza tudod tölteni a telefonra (vagy használd a Google Fotókat, ha neked megfelelő),
- mentsd el a jegyzeteket, ha vannak,
- az általad használt böngésző adatai (előzmények, könyvjelzők stb.) legyenek szinkronizálva a Google fiókkal.Ha van valami kérdésed, akkor nyugodtan kérdezz.
-
hiddenroth
csendes tag
Akkor a CrDroid 12 lesz, ha rászánom magam végre!
Egyébként az jutott eszembe, hogy annyira nem kell ettől fosnom. Ugye alaptézis, hogy a felhőben minden ott van szinkronizálva, van mentésem. Tehát, ha valamit el is b*szok vissza tudok térni. Mondjuk itt felvetődik a kérdés, hogy minden esetben telepíthető-e vissza rá egy MIUi? Ezt nem tudom.
De megcsinálom a névjegyzék és sms szinkroizálást, ez utóbbi a Google Messages miatt már meg is van valószínűleg, de majd ellenőrzöm. A képeket külön mentem GDrive-ra először. Mi marad? Híváslista mondjuk. Apropó. Én szeretem, hogy fel tudom venni a beszélgetéseimet a hangrögzítővel. Ez jó azért, hogy később vissza tudjam ellenőrizni mit is mondtam avagy, ha elfelejtek valamit akkor utána tudjak nézni. Jól tudom azt, hogy Android 8 után már ezt megszűntették? Avagy ez hülyeség. Esetleg, ha nincs ilyen CrDroiddal lehet rögzíteni a beszélgetéseket?
-
hiddenroth
csendes tag
válasz
gelbelex #31203 üzenetére
Úgy gondolod ezzel a rendszerrel lehet a legtöbbet kihozni egy 4X-ből? Valamint ez az amit a leggyakrabban frissítenek?
MIUI Cloud-ról egyszerű volt az átállás Google-re? Volt bármilyen problémád az adatok átvitelével? Én kicsit tartok a névjegy, sms részétől. Persze tudom, hogy most is meg lehet csinálni, hogy egy adott névjegy a google-ben is benne legyen. Valamint a 4X-nél az első indításnál anno volt gondom a sms szinkronizálással, nem jelent meg mind. Aztán utána olvastam és a google messages segített, utána megjelent mind. Szerinted mitől kell tartanom és mire figyeljek oda?
-
beef
őstag
válasz
#27070592 #31179 üzenetére
Ahogy Gynt is írta, a MiCloud is tud menteni, de a Google is. Nézd meg a beállításokban a Google menüpont alatt a biztonsági másolatnál, ott tudod beállítani, hogy miket mentsen és hogy mikor mentette utóljára vagy indíthatod kézzel is.
Egyébként ment mindent (hívásnapló, sms, névjegyzék, stb.).
A telefon gyári visszaállítás után pedig meg fog kérdezni, hogy vissza akarsz-e állítani google biztonsági mentésből. -
Gynt
tag
A fenti hozzászólásban jelzett problémám ugyan továbbra is fennáll, de úgy hozzá tudok férni a régebbi üzenetekhez, ha az sms-eket megnyitva, azokban rákeresek valamire. Ha van az adott "csevegésben" találat, akkor azt megnyitva már bármennyit tudok visszagörgetni, így meg tudom nézni a régebbi üzeneteket is.
Csak gondoltam megírom, hátha más is belefut ebbe a problémába. -
Gynt
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Belefutottam egy olyan problémába, hogy a telefonon található sms-eknél szeretném megnézni a régebbieket, de sajnos ezt nem tudom. Korábban, amikor visszafelé görgettem, akkor betöltötte a régebbieket, de most ez nem működik. Nézegettem a beállításokat, de nem találtam olyat, ami erre vonatkozna.
Úgy rémlik, hogy a 11-es MIUI után már talán nem működött ez a dolog, tehát lehet alapból amiatt van.
MIUI Global 11.0.2.
A Xiaomi Cloud szinkronizálás ki van kapcsolva, de ez így volt korábban is.Köszönöm, ha valaki segít, vagy ha legalább azt megnézné, hogy nála működik-e ez a funkció?
-
gelbelex
őstag
válasz
siddis #31001 üzenetére
Anno felraktam a 4X-re a crDroid 7.3-at az akkor ajánlott MindTheGApps-szel.
A 7.10-re már nem sikerült jól az update, már boot-kor "System UI stopped" (még egy csomó program ugyanígy) lett.
Az OrangeFox-ba lehetett boot-olni, de a 7.10 és a MindTheGApps re-dirty-flash nem segített. Re-dirty-flash 7.9 után helyreállt a megfelelő működés, de az már outdated.
Azt képzelem, a 7.10 már nem működik jól a MindTheGApps-szel. Lehetséges ez, vagy más az oka? Van, akinek magasabb verzió is megy vele?Örülnék, ha nem kéne clean-flash-t (és backup-restore-t) csinálnom a 7.14-hoz. Van backup a Contacts-SMS-CallLog-ról, de az appokkal nem xarakodnék, csak ha muszáj a clean.
De ellentmondó infóim vannak arról, hogy backup-cleanflash-restore nélkül, és probléma/adatvesztés nélkül áttérhetek-e egyáltalán a MindTheGApps-ról az OpenGApps-re.
Az opengapps wiki 12-es pontja szerint sima ügy : 1. wipe system 2. flash rom 3. flash opengapps 4. wipe dalvik & cache 5. reboot.
(Ráadásul: "NOTE: You won't lose any of your data or application settings using this method. This method MUST be used when switching to Open GApps from another GApps provider.")Az OrangeFox wiki viszont meglehetősen határozottan tiltja a System törlését.
És itt (xda) ( #7128 - #7131 ) szintén eltanácsolnak a gapps-cserétől.
Az igazság félúton van, vagy odaát?
Kérdeztem a szakmai topikban is, nem jött válasz...
Előre is köszönök minden felvilágosítást, ami közelebb visz. -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Boldog új évet kívánok mindenkinek!Volna egy olyan gondom a telefonnal, hogy feldobtam rá egy Paranoid Android romot és nem tudok vele sms-t küldeni.
Google alap Messages alkalmazása van fent, de nem küldi el az üzenetet. Nem találom sehol az üzenetközpont számát sem (Android 10) így nem is tudom megnézni, hogy az rendesen be van-e állítva. Nincs esetleg ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Cache töltések megvoltak.
Köszönöm! -
Adamyno
tag
válasz
SenorGrande #30458 üzenetére
Semmi gond nincs vele. Bootloadert kinyitod, feldobod a drivereket ha windows alól telepíted. Arról nem tudok nyilatkozni mert én linuxot használok. Csak leszedtem az éppen aktuális appimage-t, elindítottam, teló fastboot módba és mehet a telepítés. Az rc verziót érdemes választani amikor kérdezi, hogy melyiket.
Először újraindul és jó sokáig sötétség van talán még fél órán át is. Utána megnyomtam egyszer a bekapcsológombot és már a záróképernyőt láttam.
Kell neki tarminálból egy rw remount a gyökérre ha komolyabban akarsz szoftvereket telepíteni. 2 navigációs szoftvert is letöltöttem, az is működött. Van natív telegram app, azt is használtam, bár ott a belépés egy hangyányit körülményes volt, de ha van beléptetett másik eszközöd akkor könnyebben megy. Szerintem ilyen messenger, viber meg ilyen bloatware-ek nincsenek már elvből sem a store-ban, max webapp de azokat nem próbáltam. Leszdtem pár játékot, azok is mentek szépen.
Vannak néha frissítések is. Ujjlenyomatolvasó szerintem nem megy, legalábbis rá utaló jelet nem találtam. Hálózat típusát be lehet állítani, hogy 2,3 vagy 4G legyen de pl. hívóazonosító küldését nem lehet menüből szabályozni csak a szokásos USSD kóddal #31# kikapcsolja, *31# bekapcsolja. Ha jól emlékszem, a 2 sim is működött, kamera is. Akku üzemidő sem rossz. Nekem csak a banki app(ok) miatt lenne jó ha mennének az androidos appok anboxban de van saját böngészője. Arra is gondoltam, hogy dobok ki parancsikont az indítóba vagy az asztalra és onnan használom + sms azonosítás a 2 faktorhoz. Mail klienst találtam natívat a store-ban de nem próbáltam ki. Elméletileg a gyári böngészője is jó, de azért örülnék ha találnék chromiumot vagy esetleg operát, FF-ot rá de nem értem rá egyelőre foglalkozni vele. miután meg volt az rw remount, utána ismán megy a sudo apt-get upgrade is és lehet telepíteni szoftvereket akár konzolból is + konfigurálni.
Ahhoz képest, hogy nem támogatot készülék, egész jó.
Érdemes amúgy megnézni a készüléklistát. A Mi A2 és a Redmi Note 7 egész jó támogatottsággal rendelkeznek. Sajnos nem sikerült egyiket sem szerezni, de meg van rendelve egy F(x)tech Pro1-X és egy Astro Slide. Előbbi elméletileg (fél)hivatalosan is támogatott, sőt úgy tűnik dual-boot lesz, utóbbit is megoldják szerintemEgyébként a redmi 4x esetén is van dual-boot lehetőség csak abba nem mélyedtem bele. Azt hiszem XDA fórumon olvastam.
-
beef
őstag
Aki custom ROM-on él, melyik firmware-t használja?
Mert van egy olyan problémám, ami több ROM-nál is jelentkezik (ezért gondolom, hogy nem attól függ), hogy néha véletlenszerűen nem tudok felhívni embereket. Azt közli a telefon, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható.
Mást tudok hívni, az illető tud engem, sms-t tudok neki küldeni.
Már próbáltam fixen 2G/3G/4G-re váltani, nem segít.
Olyan mint ha területfüggő lenne, mert otthoni hívásnál sosem volt ilyen gondom. -
beef
őstag
Tesztelgetem crdroid 7.1-et.
Akku töltés sajnos csak ~2000mAh, próbálok keresni hozzá QC3 gyorstöltés kiegészítőt, mert korábbi rendszeremmel ment a ~2500mAh is.
Merülésben kb. ugyanaz mint Bliss 12 + Rockstar v9 kernel (a kernel volt nagyon jó).
Ha kihangosítóhoz kapcsolódok és jön egy sms, akkor nem egyszer játssza le a hangot hanem többször.
Volt olyan, hogy nem tudtak elérni, csak sms jött, hogy nem fogadott hívás, többször is. Ezen lehet segített a GSM/WCDMA/LTE-re átkapcsolás (ez idővel kiderül).Más gondom eddig nem volt vele.
-
Lehet hogy megy csak otp nem küldte azt a nyamvadt smst. A hivás fogadás pl működött dual simmel.
Csak már nem vártam meg, átraktam másik teloba a másik simet. Bár ott se jött meg hamar de legalább megjött.
Kegyetlen jó a rom, nagyon fasza a akksi ideje, sztem ha nem nyulok hozzá, 7 napig simán elmegy a teló. Van benne egy akksi töltö funkció ami beállitható %on ki be kapcsolhatja a töltést, az szerintem bugos. 60 be 80% ki funkciora tettem, és lemeritettem 40%ra nem volt hajlando tölteni a telo abszolut. kikapcsolva a funkciot ujra ment a töltés. KB ennyi.
A dec 22?-i security update miatt is érdemes használni, biztonsági csomag androidos a legujabb.
Ide is leirom a telepitést, hogy egyszerűsitsem a dolgot:
3.3.1-0 TWRP
rá a orangefox https://sourceforge.net/projects/jabiyeff-build/files/Recovery/OrangeFox-R11.0-santoni-29.11.20.zip/download
fel a romot https://crdroid.net/santon
orange ujrainditás után, (rendszer ne töltsön be)
megy rá a gapps https://sourceforge.net/projects/nikgapps/ az utolso NikGapps-basic-
arm64-11-20201214-signed -
-
macssessz
tag
Üdv! Még 9.6.4.0 van a telómon. Frissíthetem ezt a most megjelent 11 valamire? Vagy kellenek a közbenső lépések? Érdemes frissítenem ha a régivel semmi problémám? Kezelésben, beállításokban sok minden változott? Benne van az újban az automata hívás rögzítés és az sms időzítés?
Köszi előre is a válaszokat. -
Lacopapi
addikt
válasz
rumkola #28989 üzenetére
Természetesen mindenki úgy és arra használja a telefonját,amire akarja. Mindenesetre az okostelefonnak nem véletlenül ez a neve. Alapállapotban én magam is azt az elvet vallom,hogy a telefon az legyen telefon - megbízhatóan -, ám ezek a mostani készülékek jócskán túlmutatnak az alaptételen. És ha van lehetőség, akkor már csak kíváncsiságból is megpróbálom,mert miért ne. Amúgy pedig nem csak néhány beállítás a menüben, de azt gondolom,feleslegesen győzködnélek, nincs affinitásod a dolog irányába. Azonban felmerül a kérdés (már megbocsáss),hogy akkor minek egy ilyen szintű készülék Neked? Az alapállapotot (telefon-sms-mms), már ennél egyszerűbb készülékek is tudják, az mondjuk igaz,hogy igencsak szűkös a felhozatal.
Nem vagyunk egyformák - engedtessék tehát meg , hogy telepítgessen aki akar "bizbazt" mert van rá mód,vannak fejlesztők,rengeteg lehetőség ....talán nem véletlenül.
Egyébként ha végigjártad a bootloader nyitás- twrp- rom telepítés - rootolás nem túl egyszerű lépéseit,akkor benned is megvan a kisördög -
csandris
csendes tag
Miui 11.0.2 került fel a telefonomra nemrég. Elég kiábrándító. 1. Ha Viber volt megnyitva és lezárom, akkor bekapcsoló gomb megnyitása után ha felfelé húzom a képernyőt, nem adja ki a kód berajzoláshoz a rácsot. Többször is próbálom, majd ha valahogy sikerül felnyitni a telefont, akkor egy félig megírt üzenet lesz, amiben kódok vannak. Néha Messengernél is előfordul, de ott nem láttam kódokat. 2. Időnként rendesen belassul. 3. Bekapcsolasnal eltűnnek az ikonok, jobbra-balra el lehet húzni a képernyőt, ott vannak ikonok, csak az egyiken nincs, illetve eltűnnek az alsó ikonok (telefon, sms, stb). Ma emiatt kellett újraindítanom.
Eddig csak gyári rom volt rajta, amit magától telepített, de most erősen gondolkodom egy downgrade-ben.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
maestro87 #28558 üzenetére
Az eu rom az gyári kinain alapszik itt vannak az extrák:
Based on China Stable / Weekly builds (except POCOF1, HMNote6Pro)
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
3way reboot menu (in dev settings)
Dark Mode (Night Mode) for 7.x/8.x/9.x devices (In the dev settings except 9.x)
Removed ads in MIUI system apps
Face Unlock for all 7.x/8.x/9.x devices
Vertical clock widget on lockscreen
Steps counter in Assistant screen
More shortcuts on left lockscreen
Wake up gestures for 7.x/8.x/9.x devices
AI preloading option in MIUI Lab for 8.x/9.x devices
Fullscreen gestures for 8.x/9.x devices
Option to auto-expand first notification
Notifications priority settings
More edit options in Gallery app
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
Removed 5GHz region restrictions
Confirm dials from call logs
Morning report on alarm at morning
More apps supported for AOD notifications
More styles for AOD screen
Raise to wake gesture
AOD notification received animation
Default volume control stream toggle
Tap fingerprint sensor to wake toggle
More Camera features
Double tap to lock screen
Battery AI scenes
Allowed disabling specific system apps
Importing theme .mtz from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps
Advanced menu with color icons
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 27 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added EU T9 dialer support
Added charging sound switch
Added Spell Checker switch for 7.x devices
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Added 3D Touch to MI5S 3GB RAM version
Added GSMalphabet into SMS app options
Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 4x7, 5x5, 5x6, 5x7 (depends on device)
SafetyNet passed (Google Pay)
Play Store Certified
Deodexed
Added automated tasks in Security app
Added game speed booster
Added erase module (magic elimination) to Gallery photo edit options
Fixed low volume sound via headphone
Charging screen for all Android 7.x/8.x/9.x devices
And more, and more made by our 8 years MIUI mods experience.A hu meg magyarok általl főzött rom.
-
ekkold
őstag
Sziasztok! Redmi 4x telefont használok két SIM kártyával (Telekom + Digi) Úgy állítottam be, hogy a hívások és a net a Digi SIM kártyáról menjenek. Be lehet-e állítani valahogyan, hogy az SMS küldés viszont a Telekomos SIM-ről menjen?
-
vince
őstag
Valószínűleg a kamera is sokat fejlődött a Redmi 4X-hez képest (túlságosan nem mélyedtem el a témában), de az amoled kijelző elképesztően szép. Mondjuk szerintem a feleségem Redmi 3S készülékének is szebb a kijelzője, mint a 4X-é. Az üzemidő valóban érezhetően gyengébb, illetve egy dologban biztosan visszalépés a szoftver (én nyitottam BL-t azon is és xiaomi.eu fejlesztői romot használok), nem lehet beállítani különböző jelzőhangot az sms-nek és az egyéb értesítéseknek, de úgy rémlik, hogy ez valami újabb android fícsör, aztán lehet, hogy tévedek.
Lassan búcsúzom én is életem első okostelefonjának topikjától
-
Tomy007
tag
Sziasztok
Újra akarom rakni a telefont sosbe mert utóbbi időben eléggé belassult így egy gyári vissza állítást mindenképpen szeretnék csinálni, hátha vmit javul
Azt akarom kérdezni képeket, egyéb fájlokat lementek róla, viszont telefonkönyvet, smst illetve jegyzet alkalmazásban is vannak adatot amiket szintén szeretném ha megmaradnának vagy vissza tudnám őket állítani. ebben kérnék segítséget mivel tudnám ezt a legegyszerűbben megtenni ??? Köszönöm előre is az infókat.
-
lemmy9
őstag
A Miui 10 alatt nem lehet külön hangot adni az sms-nek és az e-mailnek?
Vissza lehet valahogy varázsolni a 9-est egyszerűen? -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Digi mobilos simmel van itt tapasztalata valakinek? A minap vettem egyet, de nem tudom aktiválni a telefonban. Berakom a kártyát, elkezdi az állapotsorban kiírni hogy folyamatban van a kártya aktiválása, de aztán egy idő után kiírja, hogy reach downlink sms limitation. Próbáltam a beállítások, mi accountban is átírni a számot, de hiaba, nem küldenek sms-t, amivel aktiválni tudnám. Próbáltam átállítani angolra is, ugyanez a hiba. miui eu 9.3.7-en vagyok, ha ez számít valamit és Telekomos kártyával dual simben szeretném használni a telefont.
-
pikko
tag
válasz
ChRiS_RS #26658 üzenetére
Szerintem nincs rá megoldás, legalábbis normális nincs. Azért ad ki kikapcsolás előtt hangot- ami lássuk be nem normális- mert így akarják elérni, hogy a telefont egyáltalán ne kapcsold ki estére. Hogy azért, mert így monitoroznak, megfigyelnek, pl. a szokásaidat, vagy csak gps adatot vesznek le, vagy kémkednek nem tudom. De egyértelműen látszik,hogy azt akarják ne kapcsold ki amikor alszol este, kis idegesítő hang, és kész. Az automata kikapcsolásnak annyi. És látod nálad már el is érték, hogy ne használd!!!!! Nekem redmi 5 van, a gyereknek van 4x de én is kaptam ebből a frissítésből. Másnap rootoltam és toltam vissza a magaméra a régi romot. De a gyerekét nem akarom újrahúzni. Engem ez nagyon dühít. Erről a Samsung tv kémkedése jut eszembe, amikor adatokat gyűjtött, hangfelvételt stb. Miért ne lehetne itt is...? Mindegy , egyelőre levettem az értesítési hangokat némára, így nincs hang, de persze máshol sem...sms stb.
-
siddis
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #26563 üzenetére
--ha gondolod van itthon egy működőképes Nokia 3310. HÁROM SOROS SMS.KIJELZÉS.!!!!!négy!!! POLIFÓNIKUS CSENGŐHANG.!
-
gyulaszu
senior tag
Nálam fenn van a K&H mobilban alkalmazás (verzió 2.8.1), havonta egyszer használom is, de csak a "mobilbank belépést"
A következő engedélyek vannak megadva neki:
Helyadatok, SMS, Telefon, Tárhely + Indítás háttérben.Csak feltételezem, hogy az "e-bank belépést" nevezed mobiltokenesnek.
Ha én arra kattintok, akkor egyből engedélyt kér "fotók és videók készítésére".
Gondolom a kamera használata miatt. Nálad az meg van adva? -
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Telefon hibája, hogy nem mindig kapja meg a címzett az SMS-t ill. én sem kapom meg időben. Később jön az üzenet vagy 2x kapja meg egymás után uazt.
Találkozott már valaki ilyen hibával ha igen hogyan orvosolható? -
orso0355
őstag
válasz
orso0355 #25470 üzenetére
Csak jelzem, megoldottam a hívásjelzést, nem kellett neki sok, csak két nap
így már remélem, nem lesz elmulasztott hívásom - az más kérdés, hogy azért a hálózati beállítás marad ott, ahova tettem
Már csak a hülye sms-eket kéne megoldani. Lehet, hogy a hálózati dolog ezen is segíthet? -
endib
tag
Egyébként a nálam 1,5 éve hibátlanul működő telefon, most a miui 10 után szintén nem csörög ki, csak az sms jön. Igaz kb csak 10bol 2 hívásnal. Érik neki nagyon a recovery rom.
-
orso0355
őstag
Naszóval...
sajnos minden más hibalehetőséget kizártunk, a vodafone lecserélte mindkét sim kártyámat, és mégsem kapom meg továbbra sem a banki vagy más rendszer sms-eket (sima mezei sms-ek mindig megjönnek), KIZÁRÓLAG újraindítás után. Úgyhogy ez telefon gond lesz. A bank és a voda is látja, hogy kiküldésre kerülnek, a voda azt is látja, hogy melyiket nem kapom meg, de nincs rá más magyarázat, hogy miért, csak a telefon.
Szerintetek jelentsem ezt nemtom... valahol a fejlesztőknek? Vagy mit tegyek? Más ötletem nincs.
szerviz nem jön szóba, mivel nyilván nem hardveres hiba.
-
gyulaszu
senior tag
Nálam a Sim1-en van a net és azon mennek a kimenő hívások is
A Sim2 pedig csak hivás- és sms fogadásra van.
A netem az 1-es sim-en "3G előnyben"-re van téve.
Namármost a felső sávban (a miui 10 óta) a sim1 mellett H+ a 2-es mellett pedig 3G van.
Helyes ez így? Én eddig úgy tudtam , hogy a másodlagos sim csak 2G-n tud a hálózatra csatlakozni...
Ha jól emlékszem, a korábbi miui alatt soha nem is volt oda írva semmi. -
orso0355
őstag
Na most már nekem is vannak tapasztalataim. Az akkutöltés nem változott, legalábbis nem drasztikusan, mert ugyanúgy felteszem, pár óra múlva full. Hogy egész éjszaka ne lenne elég, az abszolút nincs.<br/>Akkuidőben se látok negatív változást, tegnap reggeltől estig nyüstöltem, játszottam, stb, és 30%-ot merült. Ez nekem bizony jó.
Az összes engedélyt meg kell most adni újabban, fene tudja miért, frissítés után egy héttel 😃
Most még a banki smsek megint kérdésesek, de a Voda szerint SIM kártyát kell cseréltetnem.
-
orso0355
őstag
válasz
Dhampir #25272 üzenetére
Picit félreérthető volt, igen :-) sebaj.
Amúgy a vodafonnál volt a gond, tegnap estétől megérkeznek az sms-ek, most nem tudom, mit mondjak ;-)
Egyébként nekem tetszik ez az új dizájn, az értesítések megjelenítése, stb. de lehet, hogy csak mert nő vagyok? 😃
Még nem töltöttem azóta, de kíváncsi leszek, pl. lassabb-e a töltés, vagy változik-e az akkuidő. -
csabulaxi
senior tag
játszottam a témákkal több mint egy órát és hááát egyikkel sem vagyok előrébb nagyon
ami mindnél zavar, ha most hínak csak egy vékony sáv jelenik meg a telefonon (felül), régen az egész képernyő volt a hívás, fotónál ez nagy előny
az óra tök fekete lett, (hányás, láthatatlan, nagyon zavaró) az időzítőnél eltűntek a beállított, mentett visszaszámlálók, nekem pl be volt állítva spagetti idő, tojás idő, activiti idő
nem vagyok boldog, mert minden témában fekete volt az óra
olyan mikor lesz, hogy a híváslistában más színű a bejövő és más színű a kimenő hívás
örülnék, ha az sms kicsit jobban elkülönülve jelenne meg
ja és az sms-nél külön jelölő hangja lenne más más küldőnek
nagyon szeretném beállítani, hogy mikor fizetek akkor felcsendülne a "én a sok pénz nem sajnálom" sláger -
orso0355
őstag
válasz
csabulaxi #25248 üzenetére
Nincs jelentősége különösebben, de nem értesítő sms-eket várok, hanem internetes fizetős jóváhagyó kódot, hogy tudjak egyáltalán fizetni
De köszi amúgy a visszajelzést. Most pillanatnyilag a vodát hibáztatjuk.Nekem nem ilyen a hátterem, ez a gyári tárcsázó? Nekem is változott, pedig nem a gyárit használom, de nem ilyenre, csak picit halványabb lett.
-
-
orso0355
őstag
Van valakinek esetleg SMS-problémája?
Mindent megkapok, kivéve a banktól érkezőket, így nem tudok semmit neten fizetni. Felhívtam őket, ők azt látják, hogy megkaptam. Újraindítás után egyet megkapok, a többit nem. Szerintetek ez összefügghet a rendszerfrissítéssel? (Pontosan azóta nem érkezik meg, előtte működött.)
Ismerősöktől, stb. megjönnek az sms-ek. -
mpo
veterán
A MIUI Global 9.6.5.0 van.
A Redmi 4X féle "nem fogadott hívás", amikor nem szólal meg a telefon, de kiírja, hogy 10-szer csörgött.
Tegnap majdnem visszavitte a futár a csomagom, hívott, hogy pár perc múlva érkezik.
10 perc után gondoltam fölhívom eltévedt-e, a képernyőn a 7-szer csörgött ..., de nem csörgött (zenélt). Ennek az "értesítésnek" nincs hangja, nem is tárolódik el!
Fölhívtam, azt mondja a kaputelefonnál nem találta a nevem, hívott, nem vettem föl, elment.
Másik utcába navigálta magát, a házszám az jó volt, a GPS-re fogta a hibát.
Visszajött, a csomag megvan.Ma a T-Mobile-lal beszéltem, mert ebből elég volt.
A telefonon kikapcsoltam minden hívásátirányítást, hangpostát.
A hívásértesítő aktív, ha nem veszem föl, SMS-t kapok (hangüzenet és később is megvan).A preferált hálózat volt már 2G, 4G, utoljára ez volt beállítva LTE/TD-SCDMA/UMTS, tegnap ezzel is megcsinálta és a preferált hálózatot 2G-re állítva is.
A TD-SCDMA nem ajánlott (T-Mobile ÜFSZ)!
Most erre állítottam: LTE/WCDMA.
A SIM-kártyáknál a preferált hálózat most egyik sincs jelölve.Ha ezzel is csinálja, jelezni fogom, de legalább SMS is jön, azt meg meghallom.
-
szimi57
őstag
válasz
bodnar10261 #24333 üzenetére
Úgy szünt meg, hogy az SD Maid segitségével kikapcsoltam az erre vonatkozó üzenetet. A működésnél nincs a SIM-ekkel gond. Hiányolom a témaválasztás lehetőségét, mindent fekete háttérrel szeretnék. A launchert már lecseréltem a Novára. Nem mindenkit érint: az okoskarkötő az SMS-t jelzi, a hivást nem
. Még dolgozok rajta.
A magyar nyelv kb 99%. OTA van. -
vince
őstag
válasz
matta2003 #24258 üzenetére
Miben különbözik a xiaomi.eu a global romtól? [forrás]
- Based on China Stable / Weekly builds (except HMNote3SE, POCOF1)
- Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
- 3way reboot menu
- Removed ads in system apps
- Face Unlock for all 7.x/8.x/9.x devices
- Vertical clock widget on lockscreen
- Steps counter in Assistant screen
- More shortcuts on left lockscreen
- Wake up gestures for 7.x/8.x/9.x devices
- AI preloading option in MIUI Lab
- Fullscreen gestures for 8.x/9.x devices
- Option to auto-expand first notification
- Notifications priority settings
- More edit options in Gallery app
- Enabled MiDrive in File Explorer
- Added landscape mode for SMS app
- Sunrise/Sunset in the weather app
- Google apps support integrated
- Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
- No useless Chinese bloatware apps
- More free RAM due to less background processes
- Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
- Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
- No any Chinese character under the full system
- Mi Video, Mi Music, Mi Browser: No any useless Chinese content
- No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
- Added real 27 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
- Added EU T9 dialer support
- Added charging sound switch
- Added Spell Checker switch
- Added Screen-OFF animation
- Added AI Preload for 8.x/9.x devices
- Optimized GPS settings for EU
- Optimized Battery consumption
- Optimized RAM consumption
- Added 4k Video support for MI4C, MI4S, HMNote3Pro, HMNote3SE, HMNote4X
- Added 3D Touch to MI5S 3GB RAM version
- Added GSMalphabet into SMS app
- Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 4x7, 5x5, 5x6, 5x7 (depends on device)
- SafetyNet passed (Google Pay)
- Play Store Certified
- Deodexed
- Added automated tasks
- Added game speed booster
- Added erase module (magic elimination) to Gallery photo edit options
- Fixed low volume sound via headphone
- Fixed Google assistant voice response issue
- And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience.Miben különbözik a miui.hu a global romtól? [forrás]
[Biztonság app]
- Elérhető az automatizált feladatok (akkumulátor)
- Alkalmazáskezelőben a frissítések a Google Playről letöltött alkalmazások találhatóak
[Böngésző]
- Kezdőlap módosítva
- Alapértelmezett óra lecserélve MIUIHU órára (Lánchídas)
- CameraAPI2 támogatás integrálva (MI5, MI6, MiMix2S)
[Fájlkezelő]
- Eredeti fájlkezelő app
- MiDrive elérhető
[Galéria]
- Elérhető a klip
- Elérhető a törlés modul kép szerkesztéskor
[Időjárás app]
- Elérhető a napkelte/napnyugta grafikonja
[Témák app]
- Az alkalmazásban elérhetőek a csengőhangok, betűtípusok, a Mi8 videó képernyőzár háttérképei (Android 8.x alapú romoknál), külső téma alkalmazható.
- Klasszikus témánál az Animált ikonok kibővítve (Email, Fájlkezelő, Letöltések, Hangrögzítő, Google Play, Távirányító, Hangouts, Hibanapló, Számológép, Messenger, Whatsapp, Képernyőfelvevő, MiFit, Kódolvasó) Köszönet érte hriska-nak!!!
- Miuihu10 bootanimáció Köszönet érte hriska-nak!!!
- Fekete téma hozzáadva
- Eredeti ikonelrendezés
[Üzenetek app]
- Elérhető a GSM ábécé
- Fekvő nézet elérhető
[Zene app]
- Elérhető a dalfelismerés (bal felső ikon)
[Rendszer]
- Kínai rom az alaprom
- Deodexelt
- Arcfeloldás működik. (Redmi 4X, Redmi Note 4X, Redmi 5Plus, Redmi Note5, Mi5, Mi6, MiMIX2S)
- kínai valamint a nálunk nem használható alkalmazások törölve, letiltva
- Napi zárképernyő elérhető
- Kezdőképernyőn felhúzással elérhető a gyors keresés (kikapcsolható)
- MiHome app integrálva (miuihu változat)
- 2 utas újraindítás menü (Recovery, újraindítás)
- Swiftkey billentyűzet integrálva
- MIUIHU magyar fordítás
- Midrop,Mi remote legfrissebb integrálva
- T9 keresés a tárcsázóban (is)
- Képernyőzáron balról húzással elérhető a MiHome és a váltakozó képernyőzár
- LTE kijelzés 4G helyett
- Android 6.x és 7.x alapú romoknál Magisk integrálva
- Android 8.x alapú romok rootolásához a Magisk 16.4et használjátok.
[Óra]
- Elérhető a reggeli jelentés
[Google]
- Legfrissebb Google Play integrálva
- Legfrissebb Google app integrálva
[Frissítés app]
- Gyári frissítés app használata az OTA frissítésekhez -
cstibi72
újonc
Sziasztok, nincs véletlen valami tippetek, hogy a Redmi 4X-en (MIUI 9.6.5.0) miért nem jelenik meg a VoLTE engedélyezése/tiltása kapcsoló? 6forint.hu-hoz mentem (Telekom) és kegyetlen gyenge minőségű a beszéd, olyan mint a Skype volt a bevezetésekor. Elvileg a 4X tudja a VoLTE (Voice over LTE) szolgáltatást, és a Telekom is nyújtja, kaptam is tőlük SMS-t, hogy beaktiválták, de a telefonon nem tudom engedélyezni és felső állapotsávon is csak annyi jelenik meg, hogy 4G, nem pedig 4G VoLTE
-
bunnyhu
senior tag
Hát a hangok itt is furák. Van külön SMS hang beállítási lehetőség. Meg törlés hangja is.
Nekem inkább az a fura, hogy az akksinál az alapértelmezett a nincs korlátozás, eddig meg az energiatakarékos volt. Meglátom hogy merül a cuccos, és hogy a gps pl. hogy működik lekapcsolt kijelzővel. -
vince
őstag
válasz
bunnyhu #23928 üzenetére
Pár hét és megszokod, nekem már fel sem tűnik
Az eu verzióban volt néhány igen zavaró dolog/hangeffekt az első kiadásokban (amiket parádés gyorsasággal javítottak ingbrzy-ék), ezekkel hogy áll a miuihu?
Konkrétan:
• nem lehetett külön sms hangot beállítani, az értesítés hangja szólt érkező sms-nél is
• törléskor (sms, fotó a galériából, jegyzet, bármi...) hangot adott a telefon
• néma vagy dnd mód kikapcsolásakor hangot adott a telefon -
vince
őstag
8.9.6-ra gondolsz? Abból kijött egy új verzió, épp az sms app összeomlása miatt, itt van ingbrzy releváns posztja.
A Biztonság / Akkumulátornál nálam is az optimalizálás kezd lefutni.
Nekem nem átlátszó a redőny, olyan, mint eddig. -
Amygdala75
újonc
Nos ,azt hiszem hogy most már kezdek elveszni …..
Összefoglalva :
az alap hiba az , hogy a Vodafonos telefon 4G-re van állítva és bizonyos szitukban(amikor ő úgy gondolja) nem jelzi ki hogy hang hívás van , hanem érkezik egy sms hogy XY keresett . Vagy sms-ben értesít , hogy hangposta .
Na most itt a veletek való konzultáció során kiderült , hogy alapkérdés , hogy a telefon tudja e a B20-at .Még este én erre nem tudtam a választ igazán . De most reggel utána néztem és kiderült, hogy ez tudja a B20-at .Modellverziók:
MAG138 - global, azaz nemzetközi 4G + B20gondoltam innentől minden el van intézve . Piszkálgattam tovább a telefont és a következőre akadta.
"A telefonról" cimű részt megnyitva , majd a "Belső tárhely " cimre néhányat kattintva előjön egy ujabb ablak "Tesztelés" majd klikk és "Telefon 1 adatai " ahol is lehet állítani millió lehetőségrenos nos itt melyikre kell állítani hogy minden freki elérhető legyen és a net is gyors legyen?????( Vodafone technikai segítség nyújtás telefonon NEM TUD SEGÍTENI ! FOGALMA SINCS RÓLA , HOGY MIRŐL BESZÉLEK !!)
plusz még kérdezném , hogy az alábbi képen látható [kép]
VoLTE jelzőt ki-re vagy be-re kell e állítani???
És hogy alatta az smsc-nél mit kell beírni?? -
Amygdala75
újonc
Sziasztok !
Kis segítséget szeretnék kérni Redmi 4x ügyben. Az a gondom,hogy a telefon néha amikor hívnak nem csörög ,hogy hívás van , hanem jön egy hívás értesítő sms , hogy nem vagyok elérhető. A hivó később mondja is hogy nem csörög ki a telefon . Ezt csinálta a muiui 9-nel is . Most felraktam a béta 10- et , de a helyzet ugyan az . Ez elég kellemetlen ,fontos hivasoknal cseszegetnek ,hogy mi van a telefonommal. Erre valami megoldás létezik?? 1-2 éves buheralatlan a készülék. -
mpo
veterán
Ma reggel szólt, hogy a 9.6.2.0 (NAMMIFD) elérhető.
Működik a telefon.A Windows 10-hez a store-ból leszedtem a MS Your Phone appot.
A mobilra küld egy sms-t így arra is le lehet tölteni az appot.
A gond akkor kezdődik, amikor insider tagnak kell lenni, amit nem szeretnék, mert jól működik a gépem és nem szeretnék tesztelő lenni. -
vince
őstag
válasz
kidnou #22715 üzenetére
Szintén eu romon vagyok.
Az sms hang problémára egyelőre csak oreo-n létezik megoldás (inkább workaround), ott a telepített alkalmazásoknál az értesítések alatt beállítható egyedi hang minden(?) alkalmazáshoz.
A néma vagy dnd üzemmőd kikapcsolásakor hallható hangot meg úgy kell kiiktatni, hogy töröljük a /system/media/audio/ui/relieve.ogg fájlt
-
vince
őstag
MIUI10 kérdések:
1.) jól látom, hogy nem lehet külön beállítani hangot a fogadott sms-ekre? Telefon hangja, naptár hangja és értesítés hangja (utóbbi angolul sound for messages and notifications) beállítási lehetőségem van csak, utóbbi szól akkor is ha sms-t kapok. MIUI9-en (másodikként) ott volt a fogadott sms hangja opció is.
2.) ha kikapcsolom a néma üzemmódot, klattyan egyet a rendszer, ezt meg nem lehet kikapcsolni?
-
thomas77
senior tag
Elég gyakran kell sim-et cserélnem. Ilyenkor mindig elküld egy külföldi számra egy sms-t. Ki lehet kapcsolni valahol ezt a funkciót?
-
razzorr
őstag
Hali. Egy kis segítségre lenne szükségem. Halott kijelzős telóból milyen progival tudom kiszedni mondjum az smseket stb... Köszi
-
lood55
tag
Sziasztok!
Nagy a baj. Külföldön vagyok, először ezzel a telóval, két SIM (Telekom, Telenor) és nincs mobilinternet, de még a mobilhálózat sem elérhető (térerő van). Nem tudok sem telefonálni, sem sms-t küldeni, sem mobilnetre rálépni.
A hálózatnál azt látom, hogy 'Mobilhálózat állapota: Szétkapcsolva'. Nem tudom mi lehet a probléma.
Amit próbáltam:
- Újraindítások
- SIM kártyák ki-be, egy-kettő, kombinálva.
- Preferált hálózattípus változtatása 3g, 4g, 2g
- Mobilszolgáltató beállítása kézzel.Egyelőre semmi előrelépés.
Ha valakinek van ötlete vagy konkrét megoldása azt nagyon szívesen fogadnám.
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Két boltba használatra keresek munkatelefont, lényeg, hogy 100K alatt megússzam az össz beszerzést. Rátaláltam erre a típusra. Akadásmentes működés, sok hívás, nagy néha sms, sérült termékek fotózása, jó wifi, és néha bírnia kell, ha néha lepottyan a járólapra az asztalról, vagy farzsebben véletlenül ráülünk. Szigorúan szilikon tokkal, fóliával használnám.
A Redmi 4X ilyen környezetbe jó választás?Köszi: Zsolt
-
Nekem igazából csak a makró fotó tisztán láthatósága a lényeg, egyébként nincs gondom a gyári app használhatóságával.
más
Tudtok olyan appot javasolni, amiben EU országokban tudnék autópálya matricát venni?*************
Még egy, hol tudnám beállítani az EU-ban való használatot (net, hívás, sms)? Automatára kell állítani a szolgáltató keresését?
-
-
grafnet
veterán
válasz
csuporantal #21299 üzenetére
Ha ilyen probléma miatt Factory Resetet csinálsz, akkor csak a beállításokat érdemes lementeni, SMS-t, hívás listát, kontaktokat.
Az app-ok nagy részében van már automatikus mentés. Ezt ellenőrizd, tedd meg kézzel.
Ilyen esetben nem ajánlott az app-okat lementeni és onnan helyreállítani.
Van a Beállítások - Rendszeren belül Mentés és visszaállítás.
Ha van bent mSD, akkor elvileg arra ment.
A mSD-t nem kell kivenni a FR alatt.
Onnan vissza tudod majd állítani, amit előtte mentettél.
Ugyanebben a menüpontban van a gyári beállítások visszaállítása is...
Nem fontos kijelentkezni, de tudd a jelszót, mert kérni fogja! -
MCiklon
csendes tag
válasz
siddis #21228 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat.
Mi accountom már van, több éve használok mi band-et ahhoz meg muszály úgyhogy telefonnal is azonnal összekapcsoltam. Az mit jelent, hogy a telefon titkosítva van, ilyenről még nem hallottam?
Mentés nélkül semmikép nem álltam volna neki, régen volt belőle többször is gondom amikor még nem gondoltam így előre
A Mi Cloudba amit csinál mentést az mindent ment, értem a minden alatt a programok-program adatok(mentett jelszavak facebook-twitter és társai, vagy pl google authenticator) névjegyek sms előzmények, stb, tehát utána úgyanúgy áll vissza mintha mi sem történt volna? Másfél hete van meg a mobil és nem akarok mégegyszer egy fél napot arra áldozni hogy mindent visszaállítsak, ahhoz most nem lenne türelmem -
vince
őstag
válasz
grafnet #21110 üzenetére
Volt bizony, nagyon hasznos ha sms-ezel (küldéskor lecseréli az ékezetes karaktereket és így nem csak 70 karakter fér egy sms-be).
Nyisd meg az sms alkalmazást, menj a beállításokhoz (nyomd hosszan a bal oldali "fizikai" gombot) és itt az egyéb szekcióban a Cell Broadcast, Mi cloud szinkronizálás és további beállítások felett kellene lennie. Feleségem Redmi 3S-én (8.4.19 van rajta, sajnos a 8.4.26-tal nem indul a telefon) ilyen:
-
vince
őstag
Használ valaki rajtam kívül 8.4.26-os xiaomi.eu (vagy mi-globe.com) romot? Nálatok is eltűnt az sms alkalmazás gsm ábécé kapcsolója?
-
Boeing737
tag
Sziasztok! Nálatok is előfordul, hogy SMS-eket duplán kaptok meg? Nekem pl. rendszeresen kétszer küldi meg ugyanazt az SMS-t. :-S Lehet ezen valamit állítani?
-
norb27
tag
válasz
tobias40 #20839 üzenetére
A hívás előzményeket,sms-eket is visszapakolja a Mi fiók, ha be van kapcsolva a szinkronizáció.
A programokat szerintem csak akkor ha csinálsz egy készülékmentést a reset előtt. Mikor reset után újraindul és belépsz a fiókba akkor megkérdezi akarsz e visszaállítást vagy új rendszert szeretnél. -
Viktor S
csendes tag
Köszi! Most várom, hogy a leketyegjen a 72 óra. Az unlock kérelem elküldése után az SMS pár órán belül megérkezett.
@csakb Ne is mondd! Ez számomra elég nagy csalódás volt a Xiaomiban. A saját telefonjaimnál nem bántam, ha kicsit mókolni kellett, a női telefon állandó rendelkezésre állása viszont fontos lenne neki.
@enzahobi Valahogy sikerült egy rövid időre kirángatni, ami elég volt a visszaállításhoz. Az sem kizárt, hogy ez az eset független a sokakat érintő bootloop pestistől.
-
rohamkocka
csendes tag
Családban többünknek is Redmi 4x van, az update megérkezett. Viszont ezzel együtt az SMS értesítési hangja megszűnt, bármit is állítok be (gyári vagy saját), de rezgőn rezeg. Másnál is van ilyen gond?
-
thomas77
senior tag
Mi a helyzet a Mi üzenettel? Most megy? Vagy nem? Látszólag működik, mégis levonja az sms díjat...
-
Lordus
senior tag
válasz
ChRiS_RS #20012 üzenetére
a mozgo hatter nekem is hianyzik, a mi2s telon allithato volt, hogy ha lapozgatok, akkor kisse a hatter is mozdul. ezt nem lehet ennel is valahogy utolag megoldani? semmilyen beallitasi lehetoseget nem talalok ra.
valasz:
sms: miuihu romon megy a fektetett sms iras
hangero: ez fura, leghalkabbra allitva is tul hangos?! -
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok,
új usere vagyok egy ilyen kis készüléknek, és rögvest lenne három kérdésem:
- fektetett képernyővel nem lehet sms-t írni?
- a másik nem létfontosságú: háttérkép nem mozog, ha ellapozok a kezdőoldalról. Eddig csinálta, most már nem. Mi lehet a bibi?
- telefonbeszélgetésnél számomra túl hangos a hívott fél, nem tudom eléggé levenni a hangerőt. Ez csak engem zavar?
Előre is köszönöm a választ! -
G@ben
addikt
válasz
blackmoto #19906 üzenetére
Szerintem engedtem neki anno, hogy bekapcsolja, de nem tűnt fel, hogy sms-t küldene. Most viszont átmentem más szolgáltatóhoz, sim csere volt, aztán a friss egyenlegen gyorsan látszott, hogy nem stimmel. De tegnap letiltottam, majd kiderül, hogy sikerült-e.
Köszi a választ! -
blackmoto
senior tag
Igen az lesz az. Első indításkor a készülékkeresés funkciót nem szabad engedni neki, hogy bekapcsolja. Aztán később amikor cseszeget érte, akkor meg letiltani az értesítéseit. Írja is hogy ha simet cserélsz, akkor újra el kell küldje az sms-t. Én elbasztam így egy ezrest, mire rájöttem a sok romcserélgetés közben.
-
G@ben
addikt
Ma lekértem a hívás- és sms-listámat, mert gyorsan fogyott a pénz a kártyáról, aztán kiderült, hogy volt külföldre küldött sms-em, a 447786209730 számra. A Telekomnál annyit sikerült kideríteni, hogy ez a MIUI felhővel van kapcsolatban, oda küldte, de nem jelenik meg az sms listában. A kérdés, hogy lehet ezt letiltani, hogy véletlen se küldözgessen ilyen sms-eket, mert 63Ft darabjáért sok, illetve nem is használom a felhőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest