Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Adamyno

tag

válasz SenorGrande #30458 üzenetére

Semmi gond nincs vele. Bootloadert kinyitod, feldobod a drivereket ha windows alól telepíted. Arról nem tudok nyilatkozni mert én linuxot használok. Csak leszedtem az éppen aktuális appimage-t, elindítottam, teló fastboot módba és mehet a telepítés. Az rc verziót érdemes választani amikor kérdezi, hogy melyiket.

Először újraindul és jó sokáig sötétség van talán még fél órán át is. Utána megnyomtam egyszer a bekapcsológombot és már a záróképernyőt láttam.

Kell neki tarminálból egy rw remount a gyökérre ha komolyabban akarsz szoftvereket telepíteni. 2 navigációs szoftvert is letöltöttem, az is működött. Van natív telegram app, azt is használtam, bár ott a belépés egy hangyányit körülményes volt, de ha van beléptetett másik eszközöd akkor könnyebben megy. Szerintem ilyen messenger, viber meg ilyen bloatware-ek nincsenek már elvből sem a store-ban, max webapp de azokat nem próbáltam. Leszdtem pár játékot, azok is mentek szépen.

Vannak néha frissítések is. Ujjlenyomatolvasó szerintem nem megy, legalábbis rá utaló jelet nem találtam. Hálózat típusát be lehet állítani, hogy 2,3 vagy 4G legyen de pl. hívóazonosító küldését nem lehet menüből szabályozni csak a szokásos USSD kóddal #31# kikapcsolja, *31# bekapcsolja. Ha jól emlékszem, a 2 sim is működött, kamera is. Akku üzemidő sem rossz. Nekem csak a banki app(ok) miatt lenne jó ha mennének az androidos appok anboxban de van saját böngészője. Arra is gondoltam, hogy dobok ki parancsikont az indítóba vagy az asztalra és onnan használom + sms azonosítás a 2 faktorhoz. Mail klienst találtam natívat a store-ban de nem próbáltam ki. Elméletileg a gyári böngészője is jó, de azért örülnék ha találnék chromiumot vagy esetleg operát, FF-ot rá de nem értem rá egyelőre foglalkozni vele. miután meg volt az rw remount, utána ismán megy a sudo apt-get upgrade is és lehet telepíteni szoftvereket akár konzolból is + konfigurálni.

Ahhoz képest, hogy nem támogatot készülék, egész jó.
    Érdemes amúgy megnézni a készüléklistát. A Mi A2 és a Redmi Note 7 egész jó támogatottsággal rendelkeznek. Sajnos nem sikerült egyiket sem szerezni, de meg van rendelve egy F(x)tech Pro1-X és egy Astro Slide. Előbbi elméletileg (fél)hivatalosan is támogatott, sőt úgy tűnik dual-boot lesz, utóbbit is megoldják szerintem :)

Egyébként a redmi 4x esetén is van dual-boot lehetőség csak abba nem mélyedtem bele. Azt hiszem XDA fórumon olvastam.

• Adamyno

tag

válasz kano #30454 üzenetére

Azért mert nem támogatott Ubuntu Touch alatt az Anbox. De már nem játszom ilyenekkel. Már el is vitték. Úgy néz ki, hogy a napokban meglesz az utód is. Mi 9T pro. De kicsit bánom, hogy nem sikerült Mi Mix 2S-et újra szerezni (előtte az volt) mert hasonlók csak a Mi Mix-ben van vezeték nélküli töltés, a Mi9-ben nincs.

• Adamyno

tag

Sikerült EDL módban flashelni a stock romot és el is indult :)
    Köszi mindenkinek a tippeket!

Ezennel van egy Redmi 4X-em eladó :D Global LTE B20

• Adamyno

tag

válasz Adamyno #30449 üzenetére

Visszakerestem, egy mido vagyis redmi note 4x recoveryt sikerült flashelni. Azóta van a bootloop. Valószínűleg valahogy particionálni kellene de nem tudom hogyan.

Nem tudom mire való az EDL mód pontosan, de már elkezdtem abba az irányba is gondolkodni mert lehet, hogy az lesz a végső megoldás. Most egyelőre sikerült bebootolni a régi gyári recoveryt, megy a mi PC Suite-on keresztül az R.update. Kíváncsi leszek mi lesz a vége.

• Adamyno

tag

válasz siddis #30448 üzenetére

Az a baj, nem tudom, hogy melyik fájlnévre van szükségem.

Azt hiszem azt rontottam el, hogy egyszer összekevertem a redmi 4x-et a redmi note 4x-el és fel flasheltem egy note 4x-re való romot. Na ott ment a kukába minden. Azután flasheltem egy disable_DM-Verity zipet. Majd megkeresem, hogy mi volt a fájlneve. Az a baj, hogy most xiaoMiFlashTool-lal hiába flashelem a gyáro romot, végigmegy szépen és mi logonál bootloop. Bármilyen recovery felmegy, viszont az ADB sideload nem megy.

• Adamyno

tag

válasz szimi57 #30445 üzenetére

"Esetleg helyre tudná rázni."

Hogyan? Elég ha flashelek egy recoverys stock MIUI-t vajon?
    Állítólag kell(ene) hozzá valami non-verity vagy mi a fene zip meg lazyflasher zip. Fogalmam sincs mik ezek és miért kell, itt akadtam el. Valószínűleg itt lesz a kulcs valahol.

• Adamyno

tag

válasz siddis #30441 üzenetére

Sajnos nincsen mentésem de ha valakinek van, azt szívesen veszem.

Fastbootos gyári recovery megvolt, 2 külön verzióval, nem segít. A Mi Pc suite-al próbálnám miután az android 6-ot rá flashelem, mert akkor olyan a "recovery" is, hogy kiírja, hogy töltsem le csak az meg nem ismerte fel a telefont. Érdekes, mert a win kiírta, hogy ADB eszköz. Újratelepítem a win-t hátha utána felismeri a PC suite mert ott is van lehetőség mindenféle flashelgetésre. De gondoltam a MIUIHU-s alkalmazásra is hátha segít csak sajnos nem ismerem.

• Adamyno

tag

Sziasztok!

Elég keményen megbrickeltem a telót. Volt már példa hasonlóra más telefonokkal többször is, de most nem tudom hogyan tovább.
    Annyi történt, hogy stock globak rom volt rajta eredetileg.
    Unlock után feldobtam az ubuntu touch-ot.
    Mivel menet közben kiderült, hogy nem megy rajta az anbox, ezért feldobtam egy Android 10-et (ArrowOS ha jól emlékszem). Gappsal, Magiskkal ahogy azt kell. 1 napoig használtam de nagyon merült a készülék. Nem tudtam, hogy a ROM vagy az akku miatt mivel nemrég vettem a készüléket. Valószínűleg a 4+ éves akku lesz a hibás. Ekkor ezt még nem tudtam, ezért leszedtem a xiaomi.eu romot, csináltam wipe-ot (azt hiszem mindent kijelöltem az advanced wipe alatt a twrp-ben és ezt nem kellett volna) utána telepítés.

El is indult a ROM, csak kiírta, hogy nem lehet hozzáférni valami eszközvédelmi partícióhoz. Próbáltam flashelni a gyári romot is, ugyanez. Fastbootal és recoveryből is. Találtam egy sensors zip fájlt amit elméletileg ha flashelek akkor jnak kellene lennie de nem változott semmi. Ez így azért problémás mert nem engedi átugrani az elején a MI account bejelentkező képernyőt és bejelentkezni sem tudok, szóval ott elakadok. Előtte amúgy a wifi hálózatokat sem látja sval úgy gondoltam, hogy a sensors-fix majd megoldja. Hát nem
    Semmi változás nem volt tökmindegy, hogy recovery vagy fastboot rom.
    Na akkor gondoltam visszadobom a Lineage OS-t aztán majd az jó lesz nekem.
    Érdekes mdon a flash után nem indult el, csak bootloop van a mi logo után.
    Próbáltam többször is a flashelést több verzióval, ugyanez az eredmény.

Visszatettem az Ubuntu Touch-ot, ami nem is android. Nem indult el, az is bootloop. Ezek után visszatettem többféle gyái romot, fastboottal, recoveryvel... mindegy neki. Van recoverym és van fastboot mód + a mi képernyős bootloop amit csak úgy tudom megszakítani ha flashelem a twrp-t majd ott a shutdown-t választom.

Jelenleg mindegy mit flashelek, formázom-e a datát vagy csak wipe-olok. Semmi nem indul el.
    Olvastam valami lazy flash-ről meg verify akármi zip-ről de ott már végleg elakadtam.
    Lényegében minél többször próbáltam valami előző rendszert visszaállítani, annál messzebb jutottam. Lassan megkeresem a kalapácsot...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés