-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
válasz
kocsiska15 #31363 üzenetére
Letölteni a legfrissebbet igen. Bár ha sikeres lesz a telepítés, akkor úgy is fog jelezni, ha van újabb verzió. Azt már néhány gombnyomással tudja telepíteni utána.
Visszalépés nem igazán van, illetve az sem egyszerűbb. Mivel az új Android telepítésével minden törlődni fog a telefonról (appok, sms, telefonkönyv, fotók, stb.).
Persze ezek, ha be voltál jelentkezve a mostani rendszerben google fiókkal és a szinkronizálás is engedélyezve volt mindenre, akkor az új OS telepítése után ezek visszaállíthatók.
De célszerű nagyon figyelmesen átolvasni a telepítés menetét, nehogy kimaradjon valami fontos lépés. -
beef
őstag
válasz
kocsiska15 #31361 üzenetére
Egy lényeges dolog, ha kinyitod a bootloadert, utána banki appok használata problémás lehet. Ha nem használsz, akkor kb. semmi hátrányod nem lesz és lesz friss OS a telódon.
A LineageOS mai napig frissül érdemes azzal próbálkozni, a honlapon ott is van egy leírás, persze angolul, a telepítés menetéről (installation). De ha sosem csináltál ilyet, akkor azért óvatosan, mert lehet téglát csinálni a telefonból.
-
beef
őstag
válasz
Repsol600 #31220 üzenetére
Az enyémen A11 (7.20) crDroid van, nincs gond az akkuval. Igaz már van 7.25 is, de mivel ritkán használom (már csak GPS-nek bringázáshoz) így még nem frissítettem.
Amire viszont figyelj, ha a bootloadert nyitod és felteszel bármi custom ROM-ot, akkor a banki appok nem biztos, hogy fognak működni. Persze van mindre megoldás, de az már kicsit komolyabb felkészültséget igényel. -
beef
őstag
válasz
#27070592 #31179 üzenetére
Ahogy Gynt is írta, a MiCloud is tud menteni, de a Google is. Nézd meg a beállításokban a Google menüpont alatt a biztonsági másolatnál, ott tudod beállítani, hogy miket mentsen és hogy mikor mentette utóljára vagy indíthatod kézzel is.
Egyébként ment mindent (hívásnapló, sms, névjegyzék, stb.).
A telefon gyári visszaállítás után pedig meg fog kérdezni, hogy vissza akarsz-e állítani google biztonsági mentésből. -
beef
őstag
Nekem is nyugdíjazásra került a 2017 szeptember óta használt teló. Még minden gyári rajta és továbbra is tenni fogja a dolgát. Igaz csak bringán GPS trackerként
Gondolkoztam az eladáson, de gombokért lehetne elpasszolni, akkor már inkább marad a háznál. Ennyiért úgy sem lehet semmi érdemleges GPS-t venni.
Az utód egy Realme 8 lett, ez is csak azért, mert ez volt a legkisebb, értelmes árban kapható mobil. Sajnos már ez is +2cm magas... -
beef
őstag
válasz
gabo89 #31020 üzenetére
Enyémen V048 van, azon is előfordult, igaz a crDroid 7.14 óta nem jelentkezett.
Más (csak mindig elfelejtem linkelni) 8.2 (Android 12):
https://crdroid.net/santoni/8 -
beef
őstag
crDroid 7.14
===== 2022.01.21 =====
- Updated to January Security Patch
- Updated XiaomiParts source
- Enabled iorapd by default
- Enabled pre-rendering
- Improved performance
- Moved XiaomiParts to system_ext
- Selinux: Address denials
- Kernel: 4.9.297 - LA.UM.9.6.2.r1-04800-89xx.0 (Google Clang 14)
- Misc. Fixes and Improvements -
-
beef
őstag
-
beef
őstag
https://wiki.orangefox.tech/en/guides/backups
If you have a modern ROM (ie, if the underlying Android version is higher than Oreo) then do NOT backup System or Vendor, or else you will have problems when restoring. You must only backup System_Image or Vendor_Image.
Mod:
Meg ugyanezen a linken a Persistre is válasz. -
beef
őstag
crDroid 7.12
===== 2021.11.08 =====
- Updated to November Security Patch
- Switched to stock sensors.ssc.so
- Fixed recognized fingerprint removing issue on Goodix (Thanks for 0xCAFEBABE)
- Selinux: Address sensor denials
- Kernel: 4.9.289 - LA.UM.9.6.2.r1-04800-89xx.0 (Google Clang 13)
- Misc. Fixes and Improvements -
beef
őstag
válasz
csferke #30841 üzenetére
A reset nem egy csodafegyver ne várj tőle sokat.
Csak rootolt telón tudod elérni a data mappát és törölni a file-t, megfelelő file kezelővel (pl. root explorer, fx):
/data/system/batterystats.bin
Elvileg erre nem lenne szükség, mert minden teljes feltöltés után ennek automatikusan frissülnie kellene.Amit inkább érdemes akku csere után egyszer:
- hagyni lemerülni teljesen, hogy kikapcsoljon magától
- újra bekapcsolni és megvárni míg megint kikapcsol
- feltölteni 100%-ra -
beef
őstag
Igen, ez ismert GAPPS hiba (legalább is a crdroid fejlesztő szerint).
Nálam is gyakran előfordul verziófrissítésnél.
Ezért újra belépsz recoverybe és telepíted.
Vagy eleve nem hagyatkozol az automata frissítésére, hanem magad indítod el recoveryből és akkor rögtön utána a GAPPS-ot. -
-
beef
őstag
válasz
Marcsello31 #30655 üzenetére
Ha simán rádugod PC-re, akkor a telefonnak illene jeleznie, hogy milyen módban akarod elérni PC-n keresztül. Ha ezt nem adja fel, akkor jobb esetben a kábeled csak töltőkábel (valaki kispórolta azt a +2 szál vezetéket 5 fillér haszonért). Cseréld ki, ha azzal sem jó, akkor igen esélyes, hogy a telefon aljzatod hibás. Azt meg lehet fújni egy kis sűrített levegővel, mert lehet csak piszkos, ha nem, akkor az szívás.
-
beef
őstag
válasz
siddis #30645 üzenetére
Minden be lett izzítva ami csak elképzelhető.
Magisk hide-ban elrejtve az app, maga a magisk is átnevezve. Az app ketrecben fut (Island). Magiskhide props config-gal más telefonnak hazudja magát. Nem segít.
Magisk uninstall sem segít.
crDroid 7.8#30649 bb71
Igen, tovább enged, de utána az azonosítás végén elhasal.
Tehát eleve nem szabadna látni a felugró ablakot. -
beef
őstag
Egy kis segítség kellene.
A frissített K&H banki app már nem működik rootolt készülékeken.
Próbáljátok már ki (nem kell K&H ügyfélnek lenni hozzá), ha letöltitek az áruházból és átlapozzátok a reklámokat, utána fel fog ajánlani 3 belépési lehetőséget. Mindegy melyiket választjátok. Ekkor írja ki, hogy rootolt a teló egy kis ablakban.
Küldjétek már el, hogy milyen OS fut a telótokon. Az is érdekel, akit tovább enged.
Köszi. -
beef
őstag
-
beef
őstag
válasz
szimi57 #30499 üzenetére
Szerintem inkább az a baja vele, hogy telefonálás közben, ha egy picit eltávolítja a fejétől visszakapcsol kijelző. Majd megint a füléhez nyomja és hamarabb elnyom vele valami funkciót, mint hogy újra lekapcsoljon kijelző.
Szoktam én is hallani a másik féltől, hogy a fülükkel beszélgetés közben nyomkodják a tárcsázót vagy kihangosít vagy legrosszabb esetben mikrofont némít -
beef
őstag
crDroid 7.5 (2021.04.14) changelog
Ugyanaz mint a fentebbi LOS 18.1-ben + crDroid specifikus javítások. -
-
beef
őstag
válasz
Planck #30472 üzenetére
Szerinted egy szolgáltató foglalkozik egy 2017-es telefon támogatásával?
Lehet, bár én ezt kétlem.
Nekem hívásmegszakadás nagyon ritkán van, akkor is csak nagyon vacak térerőre visszavezethetően.
Inkább az a gondom, hogy néha azt mondja, hogy "ezen a számon előfizető nem kapcsolható". -
beef
őstag
Ma jött ki a crDroid 7.4 is.
Changelog -
beef
őstag
crDroid 7.x, eddig hibátlan és stabil.
-
beef
őstag
válasz
macssessz #30392 üzenetére
Töltsd le ezt, ez tudja és személyre is szabható, nem egy buta egybites tárcsázó: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hb.dialer.free
-
beef
őstag
Aki custom ROM-on él, melyik firmware-t használja?
Mert van egy olyan problémám, ami több ROM-nál is jelentkezik (ezért gondolom, hogy nem attól függ), hogy néha véletlenszerűen nem tudok felhívni embereket. Azt közli a telefon, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható.
Mást tudok hívni, az illető tud engem, sms-t tudok neki küldeni.
Már próbáltam fixen 2G/3G/4G-re váltani, nem segít.
Olyan mint ha területfüggő lenne, mert otthoni hívásnál sosem volt ilyen gondom. -
beef
őstag
válasz
bobalazs #30313 üzenetére
Csak ideteszem, hogy 21 óra alatt mit produkát, ebből 3 óra erdőben, gondolom látszódik melyik szakasz az. Miközben ebben az időben is idle volt. Szóval attól is függ épp milyen térerő érhető el.
A gyári töltő az nem gyorstöltő emlékeim szerint. Nekem egy QC3.0-as Blitzwolf tudja a ~ 2600mA-t megfelelő kernellel. Crdroid alatt most max 2000.
-
beef
őstag
Tesztelgetem crdroid 7.1-et.
Akku töltés sajnos csak ~2000mAh, próbálok keresni hozzá QC3 gyorstöltés kiegészítőt, mert korábbi rendszeremmel ment a ~2500mAh is.
Merülésben kb. ugyanaz mint Bliss 12 + Rockstar v9 kernel (a kernel volt nagyon jó).
Ha kihangosítóhoz kapcsolódok és jön egy sms, akkor nem egyszer játssza le a hangot hanem többször.
Volt olyan, hogy nem tudtak elérni, csak sms jött, hogy nem fogadott hívás, többször is. Ezen lehet segített a GSM/WCDMA/LTE-re átkapcsolás (ez idővel kiderül).Más gondom eddig nem volt vele.
-
beef
őstag
válasz
bobalazs #30263 üzenetére
Azért kérdeztem csak, mert azt hittem tudsz valami extra (általam nem ismert) infót, azért csinálod így.
Egyébként Orange recovery-ben lehet összefűzni a telepítéseket. Tehát berakod listába, rom, gapps, magisk, stb. zip-eket és egymás után lefuttatja. Nem kell külön figyelni, hogy mikor végzett az aktuális telepítés.
Persze hasznosabb külön, mert akkor a log-ot könnyebben át tudod nézni, hogy kaptál-e valami hibaüzenet az aktuális telepítésnél. -
beef
őstag
válasz
siddis #30172 üzenetére
Én szerencsére kikerültem az AA fogságából, mivel vettem egy Androidos fejegységet
A Waze AA verziója nagyon buta design a natívhoz képest számomra.
Viszont ami nagyon hiányzik az egy telefon app, ami normálisan szinkronizálja a telefon híváslistáját, na olyat nem találtam még. Mert a fejegységhez adott elég béna. -
beef
őstag
-
beef
őstag
Ha valakit érdekel: MIUI Bloatware remover
-
beef
őstag
-
beef
őstag
-
beef
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #30024 üzenetére
Az valami "gyári" app vagy áruházból tölthető? Ha utóbbi akkor érdemes az adatait törölni majd eltávolítani és újra letölteni.
-
beef
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #30020 üzenetére
Én csak a Manager-t cseréltem le 8.0.0-ra, de az új GUI az valami káosz lett. Nagyon nem tetszik.
Egyébként igen, próbáld visszarakni a korábbi verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged