- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Az általad felhozott példáknál minden esetben a primer és szekunder tekercs ugyanott található (értsd egymásra vannak tekerve és csak a tekercsek lakk szigetelése választja el elektronikusan egymástól őket), míg a vezeték nélküli töltőnél a primer a töltőben, míg a szekunder a telefonban van.
-
snyper990
őstag
Elmondanád, hogy az általad említett felhasználási területek közül melyiknél használnak vezeték nélküli energiaátvitelt? Szerintem tényleg ne írj többet, mert egyre jobban kibukik, mennyire fogalmad sincs a témáról.
Egyébként jó helyen tapogatsz a trafók emlegetésével, ugyanis pont emiatt a jelenség miatt (hogy a fémek nagyságrendekkel jobban "vezetik" a mágneses mezőt, mint a levegő) raknak beléjük vasmagot, így növelik a hatékonyságukat.
Részemről lényegtelen, hogy kinek van igaza, inkább az a fontos, hogy mi az igazság. Szerintem egy-egy témában mindenféle tudás nélkül okoskodó emberek által terjesztett valótlanságokkal a tudományok nevében fel kell vennie a harcot mindenkinek, akinek az adott témában biztos tudása van. Én sem értek mindenhez (sőt), ezért nem is adok tanácsot olyan dolgokkal kapcsolatban, amiben nem vagyok biztos. Viszont amit megtanultam (és tudományosan bizonyított), azt körmöm szakadtáig is védeni fogom. -
snyper990
őstag
Ügyesen "befejezted"
Random indiai fickó, aki valószínűleg árulja is a cuccot, és aki gyanúsan közeli felvételeket készít a folyamatról úgy, hogy nem látható, hogy ténylegesen a tekercsen keresztül tölti-e a telót vs. fizika vitában én mindig a fizikának fogok igazat adni
Ezeket a "butaságokat", amiket "terjesztek" pedig egyetemen tanultam.
De biztos neked van igazad
Linkelgetni pedig én is tudok
Szerk.: és egyébként ez nem egy szakmai topik, de ezt csak mellékesen jegyzem meg -
snyper990
őstag
180 fokkal akármelyik tengelye körül elforgatva sem fog működni, amíg a fém hátlap közvetlen közelében van.
Nem felháborodni kell, hanem belátni, ha nem vagy kompetens egy témában, és főleg nem kéne valótlanságokat terjeszteni... Azzal egyetértek, hogy gondolkodni kellene. És utánaolvasni a dolgoknak, ha mindenképp tanácsot akarsz olyan témában adni, amiről semmit sem tudsz -
snyper990
őstag
Ha nem tudsz semmit az elektromágnességről, miért kezdesz vitákba? Előbb olvass utána, majd azután.
Röviden összefoglalva: de, "bezavar". A fém hátlapon kívül is. A fémek megváltoztatják a körülöttük lévő változó mágneses mezőt. Ezáltal ez a töltő nem csak még sokkal kevésbé lesz hatékony (ha egyáltalán képes így akkora feszültséget előállítani, amit a telefon már töltésnek érzékel), mint eredetileg lenne, valószínűleg a hátlapot is jelentősen felmelegítené a változó mágneses mező (lásd: Eddy-áramok), ami ugye nem annyira szerencsés. -
snyper990
őstag
Addig rendben, de szerinted az USB-n töltéshez honnan veszi az energiát?
(#28543) ZeCse :
Hát igen. De csak nem fém hátlapú telefonok esetén működőképes, akkor meg már érdemes olyan telefont venni, ami alapból tudja.
(Egyébként én nem igazán szeretem a vezeték nélküli töltés gondolatát sem, rossz a hatásfoka, rengeteg energiát pazarol) -
Zoleee83
addikt
Köszi!
Tegnap visszaküldtem Bp.-re Wayteq-hez, 1690.- volt 45 ezres értékmegjelöléssel ez ingyen van ebben az ársávban miért ne kértem volna.
Elvileg ma oda is ér hozzájuk, kíváncsi vagyok hogy mi lesz a sorsa, illetve mennyi időbe fog telni mire újra nálam lesz.
Majd megírom, ha érdekel bárkit is a szerviztapasztalat. -
-
Sprinti83
tag
Root+titanium vagy egyèb progi nèlkül ha a 6os droidon nyomok egy biztonsági mentèst (gyári progival )üzenetekről,beállitásokrol egyebekről akkor azt a 7es droidon visszatudom állítani ès meglesz rendben minden?(nyilván alkalmazások,játèkok Google backuposok.)próbálta már valaki visszaállítani így?mi cloud nèlkül! Ya....stabil global rom
-
St3ven
addikt
Közben megoldottam úgy, hogy letiltottam a WPS Office internetelérését. De persze elsőre így sem volt jó, letiltott nettel is mutogatta a reklámokat. Aztán töröltem az alkalmazás adatait, és most megint nincsenek reklámok.
Miért akarsz factory resetet csinálni a MIUI 9-re frissítés után?
-
JohnDoeHun
tag
Nekem is jó tapasztalaton van velük. Nem kekeckedtek nem kérdetősködtek. Kicsit sokat csücsült ott a talóm főleg h csere lett dw az a helyzet h ennél csak százszor szarabb helyek vannak. A kijelzőm nekem is ebbg bár nem tom mi volt amikor beküldtem. A kijelzőket alapból hidegre állítom így ridegebbek a színek. Nem tapasztaltam amúgy h sárgás lenne. True hd kijelzőről tértem át erre, szóval nálam inkább a felbontás fura. Amúgy a fényereje brutál erős.
-
shifty!
senior tag
Én is hasonlón rágódom. Kezd elegem lenni belőle, hogy mindíg kompromisszumot kell kötni - tudom, ne 45ezres telefont vegyek
145 ezresen is lehet, hogy kellene, nem tudom, annyi pénzem sose volt telefonra...nem is tartom egészségesnek. De az utóbbi időben agyrémet kaptam egy két dologtól. A batár aksi nem annyira batár, a király RAM kezelés nem annyira király, a MIUI akármilyen szép és testreszabható, nem annyira király egy vegytiszta Androidhoz képest, és a többi, amikkel mások is kűzdenek. Már az az eretnek gondolat is megszületett, hogy 5 év androidozás után veszek egy olcsóbb almát és keresztet vetek a "customozásra"...
Nekem a MIUI egy kicsit sok. Erőforrásban, színes-szagosságban, általában nem is használom ha nem kell se az indítóját, sem magát a rendszert. Custom párti vagyok, evvan, de még ezt sem tudom kihasználni ezen a készüléken, lévén nem lehet tudni lesz-e kernel szósz kiadva... -
kzsolt86
csendes tag
Nekem egyszer volt szerencsém a wayteq szervizhez, a párom meizu m3s-ét vittem garanciális javításra. A kijelző mindkét oldalán sárga foltok jelentek meg, ezért cserélni kellett. Nekem kb 30 napja volt leadva, amikor felhívtam őket és rákérdeztem, hogy mikorra várható. Ekkor azt mondták, hogy 1-2 napon belül elkészül, szólni fognak majd. Mivel újabb 1 hét eltelt és nem hívtak, ezért újra felhívtam őket és ismét az volt a válasz, hogy 1-2 nap és elkészül. Ekkorra már tényleg el is készült így a teljes javítási idő 40 nap volt.
Másik szerviztapasztalatom a tegnapi napról: A redmi 4X-emet most kivételesen nem az eustocktól rendeltem, hanem a smartshop.hu-ról (egyszerűen azért, mert itt előbb volt kapható a globál verzió) még április végén. Sajnos 5 hónap használat után itt is pontosan ugyanaz a hiba jelentkezett, mint a meizunál, vagyis a képernyő jobb széle egy foltban besárgult. Vittem is vissza a smartshophoz, ahol nagyon segítőkészek voltak és rögtön felajánlották azt is, hogy javítás után ingyen futárral küldik vissza a telefont, ha nem szeretnék bemenni érte személyesen. Mivel a javítás itt is kezdett elhúzódni (30 napja adtam le a telefont), ezért rájuk telefonáltam és érdeklődtem, hogy mikor kaphatom vissza a telót. Rákérdeztek a szerviznél, akitől azt a választ kapták, hogy a telefon még valahol külföldön van javítás alatt, nem tudnak pontos dátumot mondani a visszaérkezésre. Visszahívtak, hogy közöljék velem ezt az infót és rákérdeztek, hogy hajlandó vagyok-e tovább várni a javításra, vagy keressünk valami más megoldást? A válaszom az volt, hogy nem szeretnék tovább várni, ezért felajánlották, hogy mivel épp van raktáron, ezért félretesznek egyet és kapok egy teljesen újat. Az ingyenes futárt ismét felajánlották, de ezzel végül nem éltem, ma megyek érte
Ez határozottan pozitívabb tapasztalat, mint a wayteq esetében, ahol igazából még csak elnézést sem kértek a hosszúra nyúlt javítás miatt.
Szerintem egyébként érdemes rájuk telefonálni. Én úgy vettem észre, hogy akkor talán megsürgetik a dolgot egy kicsit. -
TomPack
őstag
Milyen problémával vitted szervízbe?
Úgylátszik itt is ki kell fogni a jó darabokat.
Note 4-el nekem is problémám volt, visszavittem. De a 4x-el szerencsére minden rendben.
Mondjuk a kijelző lehetne egy picit élénkebb, de lehet csak személyes probléma, mert mellette egy amoledes samsungot használok főtelefonnak. -
air
nagyúr
Nem, egyáltalán nem olyan.
Ha neked stock (közeli) rom kell, akkor ez a megoldás.
Nem kell power usernek lenni, BL nyitáshoz. Teljesen jó leírás van hozzá, bárki meg tudja csinálni.
Egyébként vegyél olyan telefont, ami minden igényedet, elvárásodat kielégíti, és akkor nem kell "barkácsolni"!(#8230) Cyrin
Mondjuk egy launcher cserétől még messze van a stock (közeli) Android. -
-
lócitrom
őstag
nem vagyok zseni, de ha jól értettem se wifi-t, se mobilhálózatot nem talál a telefon. simán lehet gond az antennával egyébként, mivel a modem az különálló egység eleve. ha csak nem szoftveres bug vagy silány gyártmány, akkor erre tudok gondolni. más közös nemigen van. bár ez a helyzeten nem javít.
-
bb71
őstag
1. Bootloader nyitott, TWRP nélkül én már nem fogok kezembe telefont. Már nem is emlékszem hogyan sikerült, de visszamentem 8.2.12-re - itt tökéletes a telefon.
2. Én azt vettem észre, hogy a miui 9-cel - amit írtál is - a 2/3G-ra való visszaváltás nem működött, így 4G-n maradt és 2-3 mp-en belül meg is szakadt a hívás - mindig!!!
miui8-cal pedig visszavált a hanghívás alatt 3G-re és minden ok.
Nem mobilnetről beszéltem, arról sajnos nincs tapasztalatom. -
bunnyhu
senior tag
Nekem minden tökéletesen működik, szóval ... de persze megértem, olyan ez mint az autó, aki egy márkával megszívta nem bízik benne. Nekem előző telóm is xiaomi volt, ez is, és egészen biztos nem fogok 3x ennyit kiadni egy szaros telefonért, annyi pénzért asztali gépet szoktam venni más meg autót
-
orso0355
őstag
Teccik, de pont ezért nem a készenléti időket méregetjük, hanem a SOT-ot, nem? 😃 nyilván hagyhatom ott egy hétig pihenni repcsi üzemmódban, aztán elmondhatom, milyen faszán bírja, csak az nem releváns használat 😃
Igen, értem a többi magyarázatot is, köszi!
Amúgy olyan jó kifejezéseket tanulok itt 😃 a SOT is ilyen, de már több mindennel dicsekedtem társaságban.😃
-
-
mpo
veterán
Kedvedért kipróbáltam, nem bugos, csak lassú, 2-3 sec alatt vált.
Ami félrevezetett, az a fényerő csuszka, ami változatlanul ott marad, ahol volt, ha az auto fényerő aktív.A tesztelés eredménye, hogy az auto fényerő csuszkájával a maximum fényerőt állítom be és ehhez képest dolgozik auto módban.
Majdnem minimumra tettem és akkor is így működött, de akkor nem lehet látni semmit se sötétben se szabadban. -
Black_Raven
veterán
Az FRP-hez tegyük hozzá, ha rom cserénél, nem jelentkezel ki, vagy elfelejtesz kijelentkezni, semmi gondod nincs belőle addig amíg ugyanazzal a fiókkal jelentkezel be, ami előtte is a telón volt. Lehet több fiók is. Tehát eladásnál persze hogy gond és használhatatlan lesz a teló, mert az új tulajdonos nem a Te fiókoddal fog bejelentkezni, úgy viszont azonnal letiltja. Viszont a Google fiókból kijelentkezés mégis a biztosabb mert attól függetlenül, hiába ua a fiók mégis szivat, mert bekérhet további azonositást(biztonsági kérdést, másodlagos email cím stb)és ha ezeket elfelejtetted, vagy nincs kéznél szintén kint maradsz. Viszont ezt nagyon ritkán játsza el.
-
lócitrom
őstag
ehhez még annyit, hogy már csak azért is vannak kételyeim, mert míg Linux alatt jó pár béta alkalmazást használok ott nem érzem magam annyira bajban, ha hibára fut valami. általában a visszajelzésre reagálnak és orvosolják is az esetek egész nagy hányadában. míg MIUI esetében néha moderátorokkal kell vitatkoznom. sokuk nem kompetens, de kétségbe von mindent. nem foglalkoznak a problémával többszöri jelzésre sem. már azon is agyaltam, hogy itt verbuválni kellene egy bandát, mert elnézve a régióból érkező hibabejelentéseket nem csodálom, hogy igazából vitáig sem jutnak el a bejelentéseink.
(#7604) pcnet
erről eddig nem tudtam. de akkor ennek okán érdemes lehet kilépni.
OpenWRT? Telekom? mert az említettekben én sem jártam. de mindegy is. itt nem nehéz a másokba botlani. -
lócitrom
őstag
most kezdtem el olvasni úgy 6 nap termését. na most a gyári rendszerekhez nem kell bootloader nyitás minden esetben. van egy ügyes módszer. amúgy ha valamit nem jól csinálsz az maximum annak a jele, hogy nem jól csinálod
szóval a megoldás ez. ez egy pofás és megbízható kis trükk. azt nem nagyon értem, hogy az ügyeletes kollégák itt ezt mért nem tudták eddig megemlíteni. mostanság ha csak én itt nem jelzem a hasonló helyzetben lévőknek ez sosem kerül szóba. újratelepítés előtt egyébként nem kell leválasztani semmilyen online szolgáltatást sem. egyetlen szükséges óvintézkedés a mentés lehet, amit a beépített beállításon keresztül vagy valamilyen egyéb kézi lementéssel érdemes csinálni, meg MIUI/Google felhőszolgáltatással, ha van. ilyen jól ismert és rommá sztárolt backup programokat nem javaslok. elavultak meg a MIUI-n eleve a saját alkalmazása a legjobb. ha a célrendszer inkább valami AOSP, akkor azokhoz talán jók a populáris megoldások. szóval például ez alapján tudod frissíteni. egyetlen pont nem lényeges ebben a leírásban: bootloader nyitás szükségessége. a többi stimmel. rendszerekről annyit, hogy a 8.5.2.0 elviselhető. működik. de hogy mért így fogalmazok arra csak tartós szemlélés után jössz majd rá. (már ha jó megfigyelő vagy).
ja igen. amibe te beléptél az a bootloader menüje. ahogy írták váltani lehet angolra. a gyári recovery pedig csak gyári rendszerekhez jó, de a frissítési folyamatot te nem tudod elindítani vele program nélkül, maximum megfelelő ADB ismerettel. ez persze nem tudom adott-e, de rémlik a neved más pingvines témákból (lehet tévesen).
emellett nem tudtam elmenni. kb. 13 éve használok AVG-t és ott (fostos Windows-zon) megállja a helyét meg szép és jó. ugyanakkor indokolatlan Linux alapú rendszereken erőltetni a vírusvédelmet. egyrészt nem kimondottan vírusokról van szó, már csak a rendszer természete miatt sem. inkább csak malware, gyatra kis jószágokról. másrészt a USER ERROR okozza a kalamajkát az esetek 95-98%-ában. ha nincs root a telefonon vagy jól van szabályozva nincs szükség irtásra/védelemre. Android rendszeren ezek az alkalmazások inkább csak bloatware-nek jók. ha jót akarsz, inkább csinálsz egy alapos host tiltást és olyan böngészőt használsz, amiben van integrált reklámszűrő. lásd: Adblock Browser. és persze sosem árt az óvatosság, okosan kell netezni.
nem hivatalos információ, de a tendencia azt mutatja, hogy a gyártó Note sorozatában a jobb LCD panel kizárólagos. Redmi sorozatban pedig a fekete kapja mindig a gagyibbat. nem értem mért...
lehet nem aktuális, de: sehogy. maximum kikapcsolod a másik kártyát.
lehet nem vagyok képben. nem tudom mi igazából a kérdés, de arra gondolsz, hogy lehet-e húzni a magokat? elméletben 4x1,1Ghz + 4x1,4Ghz-es magokkal bír.
-
starr
őstag
Úgy tudom ehhez is nyitott bootloader kellene. Én is jártam így. Mindenféle hibaüzenetet írt aztán addig nyomkodtam, míg látszólag elkezdett flashelni. Valójában nem csinált semmit. A C:\-re tömörítés ki a romot, lent állítsd flash_all.bat-ra, majd felül azt a könyvtárat válaszd ki, ahol a flash_all.bat van. 300 valahány másodperc, ha jól csinálja.
-
Black_Raven
veterán
Ezzel nem azt mondtam hogy mindegyiken olyan, hanem régebbit tegyél majd rá. Legyegyszerűbb ha előtte informálódsz itt a többiektől hogy kinek olyan, amit szeretnél.Igaz a javitás után nem tudom mennyivel lett jobb, mert én nem használom. Viszont párszor kapcsold kibe az aut. fényerőt+restart, van akinek ennyitől meggyógyult..
-
snyper990
őstag
Türelem, nálam is kb. 20 percbe telt, pedig az enyémbem Snapdragon 821-es proci van és a tárolója is gyorsabb. Szerintem nem engedte volna elkezdeni sem, ha nem lehetne megcsinálni. Semmi esetre se húzd ki a telót, várj türelemmel. Lehet, hogy a százalékjelzés csak a ROM másolására vonatkozott, sztem most telepít
-
-
Dr.NX
addikt
Akkor miért nem váltottad át a recovery-t angolra?
http://en.miui.com/thread-387988-1-1.html
Jobb alsó gomb. -
Dr.NX
addikt
-
pcnet
addikt
Nos, tovább olvasgatva, nem ilyen egyszerű a dolog, mert most Nougat alapú rom van fent, az utolsó Stable pedig Marshmalow. Fastboot romot kellene feltennem, de az meg csak nyitott bootloaderrel megy. Akkor várnom kell még két napot.
Azt hittem egyszerűbb vissza váltani stabilra. A 72 óra nem az engedély megadásától, hanem a fejlesztői lehetőségekben a készülék és a Mi fiók összekapcsolásától számít, ugye? Mert akkor még +1 nap.
+1 kérdés: ROM csere előtt miden esetben ki kell lépni a Google fiók(ok)ból ugye? Nem szeretném 3 nap várakozás után még egy napra kizárni magam.
Stock android ROM ügyben továbbra is várom a tapasztalataitokat. Melyiket érdemes feltenni? Fő szempont a stabilitás és a gördülékenység. Akksi idő másodlagos. -
vince
őstag
7.1.2-nél jár az android verzió a fejlesztői kiadásokban, hetekkel a miui9 megjelenése előtt megtörtént a nougatra váltás. Meg fog érkezni OTA-n is mindenkinek, aki global stable-t használ, talán még az idén.
(#4334) lócitrom
Szerintem a global dev is miui9-es. A hivatalos letöltési oldalon valóban 8-as verziót írnak a global devnél, a fórum viszont arról szól, hogy a 7.8.24-es verzió miui9-es. -
lócitrom
őstag
nyitni kell, ahogy a kolléga is említette. remélem az eustock vonatkozást csak úgy érted, hogy rajtuk keresztül vetted, mert ők külön egyedi szoftvert nem készítenek. a gyári OTA-n keresztül kapni fogja az értesítést, mint minden hivatalos frissítés esetében. a nyitás egyébként rendre téma itt, nagyon messzire nem kell menni. annyiban hiányos az összefoglaló, hogy azóta megváltozott némileg a szabályozása és egyelőre sem az összefoglaló, sem a többi leírás nem tesz említést a 72 órás türelmi időről. ezt a szerver telefononként méri és a nyitási joggal rendelkező fiókhoz történő csatolást követően kezdi számolni.
mondjuk akinek ez a szoftverezés dolog nem új, az azért tudhatná, hogy bizony a bootloader-t vagy a revovery-t minimum meg kell piszkálni ahhoz, hogy buherálni lehessen egy telefont a hivatalos megoldásokon túl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest