- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
válasz
ubyegon2 #27986 üzenetére
Mi a baj a Mi 9 SE-vel? Akksiban gyengébb, de ez a számok ismeretében előre tudható, egyébként nagyon klassz kis készülék.
(#27991) aelod
Nem célszerű, kötelező, enélkül az új tulajdonos nem fogja tudni használatba venni a készüléket. Telefonon válaszd le a fiókokat, majd factory reset és utána indítsd el a telefont és kezdd el belakni. Ha mi fiókot és google fiókot is kér (tehát e-mail címet, nem csak a korábbi fiók jelszavát), akkor rendben vagy, szabad a készülék. -
vince
őstag
válasz
Lackooo84 #27648 üzenetére
Igen, köszi, azóta művelődtem a témában és olvastam az FRP-ről. Találkozni fogunk, jelszót nem adok ki. Bár teljes a bizalom, de egy hasonló esetben én sem szeretném tudni más jelszavát – nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. A "jelszót módosítom és az új, butított jelszót adom meg" sem játszik, tiltja a google a 72 óránál frissebb jelszóval rendelkező fiókokkal történő feloldást.
(#27649) wanted5
Leválasztás már korábban megvolt, nem elég sajnos. -
vince
őstag
Csak nem enged a telefon szabadulni
Családban továbbadtam a készüléket, előtte alaphelyzetbe állítottam ez alapján.
Az új tulajdonos most azzal szembesült, hogy a telefon egy olyan google fiókot kér tőle, amelyikkel korábban már bejelentkeztek a telefonon.
Azt még meg is tudjuk oldani, hogy találkozunk valamikor és bejelentkezek a 4X-re a saját fiókommal, de ha ez meglesz, hogyan tovább? Hogyan fogjuk tudni elfeledtetni a google-lel, hogy az én fiókomhoz kösse a telefont? -
vince
őstag
Valószínűleg a kamera is sokat fejlődött a Redmi 4X-hez képest (túlságosan nem mélyedtem el a témában), de az amoled kijelző elképesztően szép. Mondjuk szerintem a feleségem Redmi 3S készülékének is szebb a kijelzője, mint a 4X-é. Az üzemidő valóban érezhetően gyengébb, illetve egy dologban biztosan visszalépés a szoftver (én nyitottam BL-t azon is és xiaomi.eu fejlesztői romot használok), nem lehet beállítani különböző jelzőhangot az sms-nek és az egyéb értesítéseknek, de úgy rémlik, hogy ez valami újabb android fícsör, aztán lehet, hogy tévedek.
Lassan búcsúzom én is életem első okostelefonjának topikjától
-
vince
őstag
válasz
Empiricist #27563 üzenetére
Mi 9 SE-re váltottam én is.
-
vince
őstag
válasz
Lackooo84 #27549 üzenetére
ok, akkor a színes ledet elengedjük (amíg meg nem mókolod a 10.5-ös miui spk-ját
)
Telekom esetén elég feltenni twrp alól a 230 kB körüli VoLTE/VoWifi MIUI installer.zipet és az tartalmaz mindent? adb modem flash nem kell? Ez most egy teljesen szűz rendszer, csináltam rajta factory resetet-
-
vince
őstag
válasz
Lackooo84 #27509 üzenetére
Telekomos sim esetén ebből a leírásból mit kell megtenni ahhoz, hogy működjön a VoLTE? Tippem:
1.) VoLTE/VoWifi MIUI installer.zipet telepíteni kell TWRP alól
2.) data/misc/radio/modem_config törlése
3.) redmi4xvolte.bin flashelése adb-velKell még bármi más? Én már kiköltöztem a telefonról, keddtől a sógorom fogja használni, összeírnám neki, hogy mit kell beállítania hozzá.
A legújabb (9.7.4) xiaomi.eu rommal nem működött a LED fixed, folyamatosan összeomlott talán a phone alkalmazás. Enélkül viszont nincs színválasztó az értesítő ledhez, ami az én készülékemen még rgb. Ezt meg tudod esetleg nézni, hogy csak nálam volt valami gáz vagy tényleg nem megy?
Köszi mindent!
-
vince
őstag
Néhány hete aktív VoLTE-vel (köszi Lackooo84
) használtam a készüléket, de érzésre sokkal jobban merült, mint korábban. Most tettem fel a 9.6.20-as xiaomi.eu romot, de meghagyom az eredeti modemet, nem flashelem fel a VoLTE-kompatibiliset, kíváncsi leszek, hogy jobban bírja-e szuflával a gép.
-
vince
őstag
/data restore után nem engedett be a telefon, nem fogadta el a feloldómintát, de ez segített.
-
vince
őstag
válasz
Lackooo84 #27183 üzenetére
Na, lementettem a /data partíciót, majd töröltem (wipe), elindítottam a telefont, "belaktam" (mi fiók + google fiók megadása), twrp-ben feltoltam a VoLTE zipet, majd új apn-kén felvettem az ims-t, reboot és nincs VoLTE
Ezennel elengedtem a kérdést Remi 4X-en, talán majd az utódja tudni fogja alapból(#27185) Lackooo84
Még azt hadd kérdezzem meg, hogy frissítetted a romot, full telepítőcsomagot tettél fel?Igen, másként hogyan lehetne xiaomi.eu rom esetében?
-
vince
őstag
válasz
Lackooo84 #27180 üzenetére
Megcsináltam mindent:
1.) twrp alatt töröltem a felsorolt fájlokat (a files mappában volt egy almappa is, azt nem)
2.) adb-vel feltettem a 9.5.30-as romból kiszedett eredeti NON-HLOS.bin-t
3.) reboot, volte kapcsoló kiszürkült, ezt bekapcsoltam
4.) reboot twrp-be, itt feltettem a zipedet
5.) reboot, továbbra sincs VoLTE
Telekomot felhívtam, be van kapcsolva a sim kártyámon a 4g hanghívás 17-e óta.Azt meg lehet nézni valahogy, hogy milyen apn-ek vannak elmentve a készüléken? Esetleg azt tudod, hogy ezeket hol tárolja a rendszer?
-
vince
őstag
válasz
Lackooo84 #27152 üzenetére
Egyelőre nem szórakozok vele, egy-két napon belül jön az új eu dev, azt felrakva elvileg lesz egy szűz rendszerem, azon megpróbálom majd ismét.
Az ims APN-t minden rom telepítés után hozzá kell adni? Az bír jelentőséggel, hogy a VoLTE zip telepítése előtt vagy utána adom hozzá?
-
-
vince
őstag
válasz
Graphics #27122 üzenetére
Mennyire aktív a topik? 10 óra körül a tiéd a mai 9. hozzászólás
Sógornőm telefonja meg csak kikapcsolva hajlandó tölteni
Azon majd megpróbálunk egy hard resetet, esetleg egy fastboot romot feltenni (xiaomi.eu romot tettem arra is), ha már nagyon unja, hogy nem elérhető, ha tölti a készüléket
-
vince
őstag
A többiek nem járnak ide naponta beírni, hogy ma is remekül működött a telefonom MIUI10-zel
-
vince
őstag
válasz
Lordus #26374 üzenetére
Nagyjából folyamatosan friss miui van a telefonomon (néha kimarad egy-egy verzió, amikor nincs a changelogban olyan újdonság, ami érinti a készüléket), nekem soha nem volt akkuprobémám, egyenletesen ugyanannyira merül a telefonom, bármit is tettem fel eddig. Nálam abszolút jó teljesítenek az új verziók is.
A dark mode egy új feature, messze nem érinti a teljes rendszert.
Dark mode affected parts of the system so far (use default theme):
- Gallery
- Gallery settings
- Call settings
- Call UI
- SIM Cards & Mobile network settings
- Battery & performance settings
forrás -
vince
őstag
válasz
hentes555 #26369 üzenetére
Egy google camera alkalmazást kell feltenni a működéséhez szükséges magisk modulokkal. Tehát rootolt (Magisk) telefon kell, telepíteni kell az alábbi két magisk modult:
Camera2API Enabler
Gcam support (forrás)
utóbbira van egy ilyen is, ezt nem próbáltam, elvileg ugyanazt csináljaEzeken felül kell még egy google camera app, van néhány verziója. Nekem a GCamera_v.5.1.0.18_Mod_v.3.4.15_R4X.apk van fent.
-
vince
őstag
válasz
hentes555 #26357 üzenetére
A 9.1.2 nem a stabil, hanem a fejlesztői vonal.
Néhány eye candy fejlesztés került be az újabb verziókba (hibajavítások mellett, de ha ezek nem jöttek elő nálad, akkor ezek miatt felesleges frissíteni). Érdemes átfutni ingbrzy changelog posztjait a fórumban (minden témánál a #2 hozzászólása).
A 9.1.17-tel jött egy olyan lehetőség, hogy a feloldott képernyőn duplakoppra lezárhatod a képernyőt, illetve be lehet kapcsolni a lekerekített képernyő sarkokat, ez utóbbi nekem nagyon tetszik.
A legfrissebb, 9.3.7-tel pedig elérhetővé vált a dark mode android 7.1-es készülékeken is (a fejlesztői beállítások között lesz). Beállítható fixen ki-, illetve bekapcsolt állapotra és úgy, hogy az aktuális időtől függően automatikusan kapcsoljon ki és be. -
vince
őstag
válasz
orso0355 #26335 üzenetére
Rendkívül értelmes módon átszervezték a menü ezen részét, a szinkronizálásban találod. Az egyéb fiók szekcióban nyomj a google-re, majd a törlendő fiókra, alul az egyebekre és itt lesz a fiók törlése. (EU dev verzión vagyok, szerintem a miui 10 óta a stabilon is itt van)
-
vince
őstag
Hivatalosan nyitott bl kell hozzá. Nem hivatalosan talán van/volt valami kiskapu, de nem emlékszem rá pontosan.
-
vince
őstag
Számítógép kell hozzá mindenképpen. A letöltőoldalon win kliens van, de van leírás linux alól történő flasheléshez is.
-
vince
őstag
válasz
bunnyhu #25907 üzenetére
Fent van magisk modulként a camera2 api enabler (ez lehet, hogy nem kell már, régről maradt, amikor még csak ennyi [meg a gcam apk] kellett a működéshez) és a Gcam support. Utóbbi kell a miui10-hez, mert abból néhány verzió óta kihagyják a camera2 api könyvtárakat. Amióta ezt használom, működik a két kamera app párhuzamosan, előtte nálam is vagy az egyik vagy a másik ment csak.
-
vince
őstag
válasz
gránátalma #25793 üzenetére
Nem neked válaszolt a kolléga
-
vince
őstag
válasz
kaposznyak #25705 üzenetére
Akkor ott valami nem kerek, ennyire nem merülhet a telefon kvázi álltában.
-
vince
őstag
válasz
kaposznyak #25701 üzenetére
Nálam mondjuk ennél lényegesen jobb üzemidőt produkál a telefon, igaz nem ezen élek, de 4-5 nap mindig megvan két sim kártyával, éjszakára repülő módba téve.
-
vince
őstag
válasz
zojjektum #25352 üzenetére
Nem tudom, soha nem volt ilyen problémám. Két telekomos sim van a telefonban, az első két hétben global romot használtam, azóta xiaomi.eu, illetve tavaly egy ideig miuihu, mindig elérhető vagyok. Mondjuk nekem az értesítő ledem is színes
-
vince
őstag
válasz
csferke #25195 üzenetére
A roamingot jelzi a térerő piktogram melletti kis ® jel, nem? Ahogy itt is látszik a fotón.
(#25197) gyulaszu
Ott volt mindig -
vince
őstag
Feltételezhetően igen, az eredeti posztban stabil miui10-re telepítik.
-
vince
őstag
A korábbiakban leírt google camera megoldás működik nálam is 8.11.29 xiaomi.eu romon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Stellar Blade
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest