- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alemida #31244 üzenetére
Várjál! Az április 4-re ígért akksit ma a kezembe nyomta a postás.
Igen félve álltam neki a cserének, de a videó alapján végül is sikerült. Annyit "csaltam", hogy mivel nem sikerült maradéktalanul eltávolítanom a két ragasztó csíkot, így azokra tettem vissza az új akksit, nem használtam új ragacsot. Stabilan áll, nem zörög így sem.
Jut eszembe: a régi akksi kivételkor sajnos megsérült: ahol alul ragasztva volt, a kifeszegetéskor lejött róla a fekete burkoló-fólia. Hová lehet hivatalosan megszabadulni a használt lítium akksiktól?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
wanted5 #29163 üzenetére
Egész pontosan EDDIG volt, a Mi 9 SE valamiért ment a süllyesztőbe, pedig én (is) imádom. A középkategóriás Sziámiauk közül talán ez az egyetlen, amelyik nem kapta meg az Android 10-et sem.
Nem tudom, mért dobta a gyártó ezt a készülékét fél év után, nincs "típushibája", a tulajok nagyon szeretik / szeretjük. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
Lenne megint egy nagyon amatőr kérdésem: gyári global 10-es MIUI esetén kikapcsolható valahogy a kezdőképernyőn az "alulról felfelé söpréssel" akarva-akaratlanul elő jövő gugli keresés?
(Nejemé lett a 4X-em, és - sok éves WP-s készülék-múltja után - ez a funkció baromira zavarja, mert többször akaratlanul is ez jött elő egy-egy ügyetlenebb mozdulat után, és nincs is rá semmi szüksége. Nekem a MIUI 11-es 9 SE-n simán kikapcsolható volt - nekem sem kell - de itt nem találom..)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Márton #28377 üzenetére
Oldalra nyíló, mágneses, flipes tokkal. A két éves készülékem így még karcmentes.
Ronda mint a bűn, de hát valamit valamiért...MamboRider :én is ezért váltottam le egy 9 SE-re 2 napja, na meg a kicsi tárhely, és a pocsék fényképező miatt. hetente újraindítottam, kétszer teljesen újratelepítettem, mégis lassú, szaggat minden rajta. Ez viszont sajnos zsebbe nyúlós eksön volt....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SSlyTR #28370 üzenetére
Amennyit én erről a készülékről (az SE-ről) tudok / olvastam: nem a SOT-tal, hanem a készenlétben indokolatlanul magas merüléssel van a baj. Mindenkinél kivétel nélkül.
Ennek oka a kis akku, az AMOLED-es környezeti kijelző használata (kikapcsolva sokat javul a helyzet - bár éjszakára magától is lekapcsolja), illetve rosszul megírt rendszerszoftver.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SSlyTR #28363 üzenetére
Szerintem egy napnál azért többet - de adj egy hetet nekem, utána már lesz értékelhető tapasztalatom (kell az akksinak is 2-3 feltöltési ciklus, mire teljesen "magához tér").
Én minimális használattal (napi 15 perc beszélgetés, ugyanennyi mail vagy netezés) 2,5 -3 napig tudom használni a 4X-et egy feltöltéssel (Wifi ON, mobilnet OFF, este sem kapcsolom ki) - ez új korában akár 3,5 napot is elért (januárban lesz 2 éves). Szoftver gyári legfrissebb.
A 9 SE ennél jóval gyorsabban merül, bár most még nem mérvadó, mert sokat nyektetem, még csak most laktam(-om) be rendesen. De hasba akasztó például, hogy este 10-kor 75%-kal tettem le, most meg 60% van benne, úgy hogy csak 3 mailt kaptam az éjjel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SSlyTR #28354 üzenetére
Eddig egyetlen dolgot kivéve minden nagyon happy - az akkuidő viszont kb. a fele / kétharmada a 4X-ének, ez elkeserítő. A hozzá adott gyorstöltő viszont egy óra alatt képes feltölteni, ez jó.
szerk: ja még egy bosszantó hibája van, az automata fényerő szabályozó elég empírikusan működik. Egyébként pár napja jött ki rá a - sajnos csak - 9-es android alapú miui 11, végre sötét témákkal.
Ma megint nagyon olcsó a 128GB-os kék itt (ÁFÁ-s számla van, de a gari csak egy év bolti - szóval bizonytalan): [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Itt is megkérdezem, hátha valaki tudja a megoldást: [link]
sharp007 : Köszi! -
-
Bogyó bá'
nagyúr
Segítséget szeretnék kérni 4X-ről adatok kinyeréséhez: anno valahonnan lett egy csodás háttérképem, és egy "Classic vezetékes telefon" csengőhangom. Ezt nagyon szeretném átmenteni az új készülékre, de nem találom sehol sem a 4X-emen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SSlyTR #28280 üzenetére
Tegnap ment vissza az ára, nekem még ennyiért igazolták vissza (+ 3000 postaköltség)
szerk: az enyém most már gyakran tetűlassú (újra telepítés után is), a kamerája meg a kezdetektől nagyon hitvány volt, így "mindenhová" kell vigyek magammal egy kompakt fotomasinát, számomra a teló kamerájának produktuma elfogadhatatlan...
A tárhelyet is kinőttem, a két SIM miatt nem tudok bele kártyát sem dugni.Vissza igazolt rendelés: [kép]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak!
Lassan én is el fogok pártolni: ma megrendeltem 90,5k-ért egy 128 GB-os MI 9 SE-t (egy hét múlva jön ha minden igaz), ennyit már megér nekem, többet nem tudnék / akarnék rá áldozni: [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Mercutio_ #28046 üzenetére
Nekem a 4X az első androidos telefonom, 4 különféle windowsos után (volt csúcskészülékem is köztük - 920). Olcsó volt, és nagyon igényes kidolgozású, jobb vétel akkortájt nem is volt. Nálam is a kis méret az egyik legfontosabb szempont, a másik a jó kamera. (A fém házhoz, ujjlenyomat olvasóhoz ragaszkodom, a nagyobb RAM és tárhely meg sajnos szükséges számomra - rühellem az SD-kártyát, nem tartom megbízhatónak - ráadásul nem is igazán olcsóbb, mintha a nagyobb tárhelyű telefont veszem.)
Tudom hogy nem utód, de ha megint elégedetten szeretnék két évig használni egy készüléket, akkor sajnos kategóriát kell lépnem. A pénztárcám nekem is lapos, de egyszerűen muszáj lesz össze spórolnom a 9 SE-re valót.
szerk: a dual-SIM-re szükségem van, a MIUI-t meg imádom. Amúgy egy iPhone 7 is számításba jöhetne, de számomra így nem megfelelő. (abból 120-130k körül csak 32GB-os tárhelyűt adnak, ami nem is bővíthető)
-
Bogyó bá'
nagyúr
Jack nekem nem kell, infra van, a 3000-es akkuval elvileg annyit bír, mint a 4X a 4100-assal, ráadásul gyorstöltős.
A még - számomra - éppen emészthető méretű kijelző (nagyobb telefont nem szeretnék, az én kezem már nem nő...
), az AMOLED, a 6GB RAM és a 128 GB tárhely ami nekem fontos. Meg leginkább a már egész jó főkamerája. (A másik kettő az gyenge sajnos itt is.)A 4X mellett - ha fotózni akarok - mindig cipelhetem a fényképezőgépet is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DeFranco #28039 üzenetére
Jóvanna, költői túlzás volt.
Én már kifutó modellként vettem, és ennek januárban lesz két éve.... ...akkor esedékes az új vásárlása. Eddig maximálisan elégedett voltam, de most már nagyon lassú, kezd "kevés lenni". A kamerája meg a kezdetektől a hasznavehetetlen kategóriába tartozott...Sajnos valóban mélyen zsebbe kell nyúlni, ha az ember valami méltó utódot szeretne: a 128GB-os Mi 9 SE még mindig 100 ezer körül van (rá fáj a fogam). A 4X ár-érték aránya sajnos ma megközelíthetetlen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
orso0355 #27832 üzenetére
Az enyém is hibátlan, karcmentes (flipes tokban hordom), viszont a tárhely nagyon kevés, és az egész kezd valahogyan erősen belassulni. Az üzemidő még mindig fenomenális, hetente kétszer van töltőn. (Lehet újra kellene húzni a rendszert - még soha nem volt, másfél év alatt.)
szerk: ja, meg a kezdetektől rühellem a fényképezőjét - ennyire siralmas minőséget mostanában belépő szinten sem nagyon látni. Ha kattingatni akarok, mindig hurcibálni kell a rendes fényképezőgépet is magammal... ...ez néha nagyon nem praktikus, nem kényelmes.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
orso0355 #27603 üzenetére
Én átlag 2 évig szoktam használni egy telefont (jellemzően alsó-közép kategóriásat, bár egyszer, sok éve volt már csúcskészülékem: egy Lumia 920). A 4X január elején lesz két éves. Ha lesz rá fölös pénzem (karácsony után), akkor most egy kategóriával feljebb fogok lépni, a MI9 SE a várományos. (Mellette szól a kitűnő ár-érték, a nem túl jó, de egészen elfogadható kamera és a viszonylag kis méret. Az én kezem már nem fog nőni, így nem tudok mit kezdeni a mai péklapátokkal. Netezni szinte sohasem a telefonon, hanem vagy az asztali gépen szoktam, vagy a windowsos tableteken).
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem is az lesz a következő - majd talán a télen. Egyelőre semmi nem indokolja a váltást, a teljesen gyári 4X hibátlanul teszi a dolgát, semmi bajom vele. A 9 SE-nél nagyobb készüléket meg nem szeretnék - sem most, sem a jövőben (az én kezem, meg a farzsebem nem nő évente 10-20 mm-t sajnos)
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
this is life #26136 üzenetére
Ők viszont általában nem használtan veszik a telefonjukat...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
orso0355 #25504 üzenetére
Én sem mókolgatom, eddig minden hibátlan volt (sőt most is az), viszont valamiért tegnap óta (!!!) ez is merül mint állat. Keveset használom, nálam 3 napot ki szokott bírni, de most még a kettő sem lesz meg szerintem. Érthetetlen, mert semmit nem frissítettem az elmúlt 2 napban.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ubyegon2 #25384 üzenetére
Ez a Meizu nagyon állat ennyi pénzért!
Szerk: bár sajnos sehol nem írja hogy fémházas volna - akkor pedig biztosan nem is az...
szerk2: itt, a tesztben viszont fém hátlapról írnak!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Most nagyon röstellem magam, de az Insta nincs is telepítve, a Messengert meg nem használom....
(#25107) ThePatriot: ha nem azon az egy-két ezer forinton múlik, akkor a nagyobbat javasolnám. Nem csak telefont, hanem tabletet, fényképezőgépet is tudsz vele tölteni, akár egy többnapos túrán is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
enzahobi #25051 üzenetére
Erre én is kíváncsi volnék. Sajnos az enyém is EBBG, és amikor az Amoled-es Lumia 650-ről váltottam, akkor először igencsak rosszul esett erre ránézni....
De sebaj, a 4X kamerája is pocsék, így a vele való fotózás nálam ki van zárva. Telefonálni, e-mailezni, GPS-nek meg tök mindegy, mennyire színhelyes a kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Konteó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest