- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- MIUI / HyperOS topik
- Különleges élményre invitál az Apple
- Újabb részletek a Galxy S26 Ultra privát képernyőmódjára vonatkozóan
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- MagSafe-szerű mágneseket kaphat az Oppo Find X10 széria
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BB9360
üzenetére
Nem tudom van-e kisállatod
de nekem a macskám ezen étkezik... Mert csak.... 
És azért támolygott egyik nap szegény porszívó, mert nedves kaja volt a jobb oldali szenzorán. Tud olyat is hogy kimozdítja a helyéből
A macskák görények. Bár most már kezdi megszokni és békén hagyja.
Szedd le dokkolóról és nézd meg a home gombra könnyen hazamegy-e és bemondja-e a töltést vagy szerencsétlenkedik. Ha szerencsétlenkedik az nem jó, ha kétszer háromszor visszamegy, akkor tényleg reménykedjünk, hogy egyszeri. -
BB9360
aktív tag
Sziasztok!
Ma reggelre teljesen lemerült a robot (L40 Ultra AE). Nem értem, rajta van az állomáson.
Minden kábel csatlakoztatva volt. Kihúztam az állomásból és vissza. Ezután elindult a töltés. Remélem, nem lesz több ilyen!Találkozott már valaki ilyennel?
-
-
esmi89
kezdő
válasz
csabi0805
üzenetére
Ha nagyon nem akar bemenni valami alá, akkor tegyél elé egy küszöböt (zöld szín) és húzz felé egy szűk terület jelzőt, hogy benne legyen a küszöb és a terület is.
Szőnyeg:
na az nehezebb... lehet rosszul ismerte fel. Töröld ki amit automatikusan felismert és húzz be kézzel. Nekem az vált be ha 10-esre lefelé kerekíve húztam be a szőnyeget. (pl.: 190*110 cm)
Elvben mind a kettő megoldódik, ha felbátorodik, de engem is idegesítene
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Elkezdtem úgymond bejárati az X50 Ultra porszívót.
Valamiért a két fotel alá nem akar bemenni.
Ha nem biztonságos magasságra állítom a lidart akkor sem.
Ez mitől lehet?
Illetve úgy vettem észre hogy a folyosón és a szobában van olyan rész ahol a szőnyegről lejőve nem takarít fel kihagy egy részt.
Összesen egy CleanGenius és két úgymond sima takarítás volt nála.
Amúgy elégedett vagyok vele szépen dolgozik.
Lehet még le kell futnia egy pár takarításnak hogy tökéletes legyen azért kérdezem. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Vettem a szüleimnek karácsonyra egy dreame d20 ultra porszívót és arra panaszkodnak, hogy a porszívó a takarítás végén nem ürít port a tartóba pedig gyakorira van állítva. Van tippetek, hogy mi okozhatj a aproblémát? Esetleg mással előrfordult már ilyen?
-
No.01
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
Ez egy orokolt termek, se doboz, se leiras sot tan par alkatresz is hianyzik...
A kis 3 agu "seprut" beletettem, de igy nem tunik nekem eleg hatekonynak a sarkokban ezert felteteleztem, h lehet az a baj, h a 2 kor alaku korongot is ra kellett volna tennem es akkor jobban mukodne (de a logika szerint az a sima porszivozashoz nem kell)
A "speci" folyadek a felmosashoz meg uton van igy azt nem tudtam egyelore kiprobalni. -
bbalika81
aktív tag
Sziasztok!
Rossz rendelés miatt szeretnék felajánlani valakinak Dreame X40 Ultra-hoz való 2 db oldalkefét.
Aliról rendeltem Ultra AE modellhez, de nem sikerült..
Dobozában, elég erdetinek tűnik
Szettben rendeltem,minden más (porzsák, szűrő, mop) jó az enyémhez, de ez az oldalkefe olyan típushou való, amelyik ki tudja hajtani.
Ha valakinek szüksége lenne rá, Gyömrőn vagy Pécelen tudom átadni,.
-
No.01
addikt
Abban meg tudna valaki segiteni, h felmosas nelkul a 2 kor alaku korongnak kell-e hogy a roboton legyenek vagy azoknak csak a moppolas kozben van szerepuk? (tovabbra is Dreame L40 Ultra AE)
-
puskas2
csendes tag
válasz
xrvman
üzenetére
Kösz, megoldódott. Írtam a Narwalnak, sn, felhasználói név mellékelve, pár perc múlva jött a válasz, hogy látnak a szerveren, az ő oldalukról minden ok. Szóval nálam van hálózati beállítás hiba. Csináltam egy külön hálózatot csak a robotnak, minden forgalmat engedélyeztem, most tökéletesen működik.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
dredjudge84
üzenetére
Na, kikerestem.
Csavar kiszed, utána leránt.
Ez ennyire egyszerű lenne.
-
zoleeno1
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nálam az x40 ultrán van egy kis csavar, azt ki kell lazítani, utána könnyen lejön. Gondolom nálad is van csavar, ameddig az be van tekerve, ne ráncigáld

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
dredjudge84
üzenetére
Úgy ment rá, úgy jön le.

Ha csavar nincs, akkor ez a leszedesi mód
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
dredjudge84
üzenetére
Lerantod. Tengelyiranyba.
-
dredjudge84
őstag
Elég bena vagyok. x40-ről hogy jön le a forgó kefe?
-
xrvman
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
1.) Be volt, be van.
2.) Eddig is, 2 hónapja is mindig is bement hol szoba közepéről, hol kanapé felől.
3.) Szűk területet tett be magának még kezdetekkor.
Visszaküldtem csak porszívózni, zónázva a kisasztalhoz. Körbement zóna szélein, majd kanapé felől nézve jobb oldalon elkezdte szó szerint riszálni, rázni magát lidar része jobbra balra tért ki 20 - 20 fokokat, ezt csinálta 10 -15 másodpercen át, kb egy helyben, nagyon piciket menve előre. (olybá tűnt, hisztizet) utána fogta magát kanyarból nekiment a kisasztal lábának, elégg koppant, majd elment a szoba közepe felé picit, majd lidar le és onnan aláment és gyönyörűen felporszívózott.
Ezek a hülyülések szerintem az erkély padló általi rések lyukai okozták, lehet, megkapja az alaptérképet erkély nélkül. Előzmény: #33014 -
puskas2
csendes tag
Sziasztok!
Narwal tulajokhoz lenne kérdésem. Nemrég vettem egy freo z ultrát, mindent szépen, ügyesen megcsinál a beállításaim szerint. Az ütemezett feladatokat is végrehajtja tökéletesen, viszont semmiről nem kapok értesítés. Nem tárolja, hogy valaha is takarított volna. Nem írja, hogy kopnának a kopó alkatrészek, hogy elfogyott a víz, mintha sose lett volna használva. Az ütemezett feladat befejezését követően azt mutatja, hogy nem kezdte el, pedig mindent megcsinált. Volt soft reset, hard reset. A robot tökéletesen működik, csak nincs róla adat. Valami ötlet? Köszönöm. -
xrvman
őstag
Az miért van, hogy egyszer csak a kisasztal alá nem megy? Érzékelők takarítva, akkor se. Sima szalagparketta van.
Tegnap még alá ment, ma megakad a folyamat. Eljátszotta 4x is. Elmegy biztonságos helyre szoba közepe. Lidar ki, majd ugyanott lidar be és asztalt megkerülve, kanapé felől akarna alá menni, nem megy alá. Holott kanapé felől is és szoba közepe felől is alá tudna menni. Cleangenius mód. -
Sanyyka
aktív tag
Sziasztok,
még mindig készülék vásárlás előtt vagyok, korábban kaptam itt kiváló szakértői információkat ( rviktor
) viszont őszintén szólva, szinte beleszédülök a hatalmas Dreame választékba. 
Az alábbiak közül melyik a leginkább ajánlott vétel?
l40s pro ultra 246e
l40 ultra AE 217e
MOVA p50 ultra 219e
MOVA P50 pro 271e ( ezt tegnap még 260-ért láttam valahol )
Első robotporszívónk lenne, nem vagyok a pénzem ellensége, de valós előnyökért szívesen fizetek többet, a szükségtelen fícsöröket viszont örömmel elengedem, bármi érdekel, ami jó. Az, hogy olcsóbb legyen -pl. korábbi magas szintű modell jó áron - azért nem kizáró ok.
Köszönöm szépen előre is, ha segít valaki! -
esmi89
kezdő
Nem linkeltél másikat amúgy. így nem értjük a kérdést, hogy minél jobb.
A Tri-Cut kefe linkjén ez van:Ez egy sokoldalú eszköz, amely egyedülálló kialakításának köszönhetően növeli a porszívózás hatékonyságát, mivel mindenféle felület alapos tisztítását biztosítja.
Ez jó mindenre az extra meg az hogy elvágja a feltekeredő hajszálat. -
xrvman
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
Hol van a #33015 -ös kép? Miért lett törölve? Volt egy tisztavíz-tartály, rajta valami, ami nálam szerintem nincs. Csövön volt asszem.
Feltöltöm az enyémet is. Most, amikor szedtem ki a koszos vizet és takarítottam ki, illetve töltöttem fel a tisztát, akkor tudatosult, hogy hopp itt valami más.
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
Attól függ milyen felszereléssel vetted:
Dreame X40 Ultra - Dreame Hungary
Dreame X40 Ultra Complete - Dreame Hungary
A lap alján van, hogy mit tartalmaz. -
dredjudge84
őstag
Srácok, az x40 ultrához nem adnak tartalék szűrőt? Nem emlékszem hogy volt-e a dobozban amikor megbontottam.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Hozzám került egy Dreame porszívó, de se leírás, se doboz...
Tervezem a beüzemelését a hétvégén így ma elővettem minden alkatrészét...
Van benne egy fej amire nem jövök rá, hogy mire is jó vagy jobban mondva mihez ajánlják?Mit mondtok?
-
hubber19
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Én egyszerre, Freo módban. Tökéletes úgy.
Ahogy írtam kell neki 3-4-5 futás, hogy teljesen "megismerje" a lakást, házat és utána lesz tökéletes.
Akkor szokott helyet kihagyni ha valaki elé lép, vagy akadály van. (macska, kutya, ember belép elé stb.)
Freo módban használd, úgy tanul szépen és okosodik
(AI/MI) -
istnag
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
Itt tartunk:
Leveleztem a roborock ügyfélszolgálattal, küldtem fotókat, térképekről, üzenetekről, porszívóról videót. Majd megkértek, hogy küldjek naplót és engedélyezzem annak elemzését.
Jelezték, hogy nem látnak semmi hardveres hibát és ők is a factory resetet javasolták, ha nem lesz jó jelentkezzek újból.
Hétvégén ha lesz időm megcsinálom újra az egészet. -
Sziasztok!
Igen megoldódott viszonylag gyorsan (48 óra alatt). Nem tudom mi lehetett de valóban régiózár alatt volt. Én a Starlinkre gyanakszom.
Megvolt az első takarítás is. Szerintem kb 95 százalékos hatékonysággal. Volt pár hely pl a konyha közepe amit egyszerűen kihagyott és volt egy kettő szennyeződés amit nem szedett föl pedig azért nem az ezer éve odaragadt olajfoltról volt szó. Ha így marad vagy még javulni is fog akkor nagyon meg leszek vele elégedve.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
adamssss
üzenetére
Hát a gépek nagy részénél elől van a porszívó és mögötte a felmosás.
( mindegyik tudja egyszerre)Úgy használom, amennyire koszos a szoba. Ha sok koszt hordasz be, akkor értelemszerűen a kétkörös takarítás a jobb. Mert akkor nem kened szét a dzsuvát.

Nézz körbe és nézd meg nálad mi a helyzet.
-
Sziasztok!
Ti hogy szoktátok használni a gépet. Először porszívás aztán mosás, vagy egyszerre? Ugye a Flow-nál elöl van a porszívó és mögötte a rongy így elvben tudja egyszerre csak nem tudom hogy az-e a hatékonyabb.
Köszi
-
Haart
addikt
Mondom a szitut nem taskot, hanem helységet akartam takarittatni vele. Megcsináltam a térképet mindent kitakarított viszont mivel az előszobába toppanunk, állandóan homokos mert behordjuk kintről. Azt akartam, hogy csak és kizárólag ha hazajövünk ráküldöm az előszobára, a többi helység nem kell mert ott már volt. És ez érdekelt hogy tudom 1db helységre ráküldeni csak és kizárólag célirányosan.

-
A helyiségek kész vannak?
A helyiségeken belül szeretnél Zónákat?
Ha helyiségre akarod küldeni akkor megnyomod ahelyiséggombot kiválasztod a szobát éstisztagomb.
Ha zónát akarsz akkorzónaéstisztagomb.
A helyiségeket szerintem egyszerű ezzel a móddal elindítani, de ha zónázni akarsz akkor itt tudsz elmenteni 6-ot:
-
Haart
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
Applikációval tolom miért gondoltad hogy nem?

Már ment egy kört, csak valahogy nem találtam a zónázást illetve azt igen viszont azt nem hogyan tudom elmenteni is a zónákat, hogy később is megmaradjon.
Plusz azt nem sikerült még kitalálni hogy direktbe hogy tudom ráküldeni robit 1db zónára.
Utóirat: nincs köze a valentin naphoz! -
Graphics
Jómunkásember
Mindent lehet.
De csak applikációval.
A kiömlött valamire, nos nem, folyadékra nem.
Morzsára igen.
Egyelőre ismerkedj össze a cuccal, mert sok dolgot ki kell tapasztalnod.Ha megvolt a teljes feltérképezés, akkor oszd fel a szobákat, ha ezekkel megvan, akkor utána nézz szét a menüben.
Lehet teljes takarítást, lehet szobát és lehet zónát kijelölni.
Találkoztál már ezekkel az applikációban, vagy most melyik fázisban jár az ismerkedés így Valentinnap előtt?

-
xrvman
őstag
Dreame appban, honnan tudom, hogy a javaslatom elment-e? Nem-e voltak túl nagyok a videók?
Mert sajnos hirtelen el kellett mennem és a küldés utáni állapotot nem tudtam megnézni.
Előzmények alatt nincs semmi, pontosabban "nincs visszajelzés". -
Haart
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
Az jó mert jó lenne valami priot állítani vagy legalább annyit hogy sorba menjen, mert most ugyan csak teszteltem első nekifutásra nem is mosott még csak porszizott de a nappali sarkától a távoli szoba sarkáig ment és vissza. Kéne valami hogy akkor nappalival kezdjen ne menjen messzire aztán folytassa a kövi szobával és igy tovább.
-
Haart
addikt
Hali vásároltam a napoktan egy Dreame D20 ultrát. Kérdés hogy zónázással lehet a gépet arar birni hogy szobáról szobára menjen? Sima kiküldésnél össze vissza megy a hosszanti csíkok alapján, ami elég gáz mert bárhol felbukkanhat hirtelen. Jólenne beállítani hogy addig ne menjen máshova amig egy szobával végzett, különben keresztül megy mindenen aztán vissza

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
mahoni
üzenetére
Semmit, nem erre van kitalálva.
Szétkeni a vizet, felhordja a kerekeivel a gép belsejébe is...Vizet nem tudja felszívni. Ez PORszívó.
Ez arra van, hogy ő vizes mopokkal takarítja a felületet, nem arra, hogy valami vizes és kenje tovább..

Nem ez lesz a megfelelő eszköz oda.
-
mahoni
tag
Még mindig keresek a garázsba takarító robotot
Kinek van tapasztalata azokról a robotokról melynek a dokkolója köthető egyből vízbetáp és lefolyóra ?
Dremae X40 mestert nézegetem, de várok más ötletet is ...
Ugye itt még mindig a legnagyobb félelem ha egy eső után beállunk és nagy mennyiségű víz folyik le a kocsiról, ezzel mit tud kezdeni... -
iqkacsa
csendes tag
Sziasztok!
Egy kísérletet szeretnék megosztani.Van egy Dreame l10s ultrám (gen1), amit itteni ajánlásra már több, mint egy éve vettem. (A többi cuccnál nem írom le az itteni ajánlást, az logikusan következik. ;-) ) Ez annyira bejött, hogy most karácsonyra a szüleimet is megleptem egy Dreame l40 ultra ae-val, amihez kellett vadászni tartozékokat. Szóval én is rendeltem 3 flakon felmosószert az amazonról (ami indokolatlan mennyiség, de kellett az ingyenes postaköltség).
Az L10s-be "patron" való, de gondoltam megtartom az egyik flakont, aztán megpróbálom után tölten a patronti. Ugye a patron elhasználódását csak számolja a gép, nem méri. Engem meg mindig is zavart, hogy cserekor még látványosan marad benne. Igyekeztem tovább használni a patront pár héttel, de sosem sikerült eljutnom a csont szárazig. És paráztam is, hogy mi van, ha végét már nem tudja kiszívni?
Rendeltem aliról egy 300ml-s fecskendőt, aztán ma neki veselkedtem az újratöltésnek. (A kis kupakot a tetején fogóval ki tudtam szedni.)
Tanúlságok:
1) Kiszívtam a maradék szert a patronból, és 120% elhasználás után még 50ml volt a 300ml-es patronban. (Reset után 81%-ot írt.)
2) Tippre a patron tényleg 300ml-es, mert még kb 250ml-t tudtam rátölteni. (Erről tudtam látványos képet lőni, mert kicsit túltöltöttem a patront )
3) A flakon leragasztása elég tré, én nem tudtam szépen felszedni.
4) A flakonban és a patronban látszólag ugyan az a folyadék.Egyenlőre működni látszik a dolog. Írok, ha lesz hosszútávú tapasztalatom.
Ezt szívtam ki:
Ezt vettem az amazonon (kb féláron volt a patronhoz képest):
Ilyen lötty van a flakonban:
Ez a kis kupak, amit fogóval kiszedtem, majd kézzel visszanyomtam:
-
istnag
addikt
sziasztok,
5 évig használtunk gondtalanul egy Roborock S5 max porszívót, karácsony előtt sajnos szétdurrant egy cső belül és eláztatta az egész belsejét (panel, akksi mindent). Mivel a Roborock Q7 bf jó viszonylag jó alternatívának tűnt hamar vettünk is egyet. Nekünk nem kell(ene) ettől jobb, viszont ez a sz.r 3 indításból 2-szer egyszerűen nem tudja bepozicionálni magát. értsétek úgy amikor lejön a dokkról elmegy 1-2 percig jön megy, majd visszamegy a dokkoló közelébe és mondja, hogy pozicionálás sikertelen. Ilyenkor visszarakom a dokkolóra kézzel, majd párszor eljátsszuk és 3-4 -ik alkalomra sikerül neki elindulni a takarításra. Amiket próbáltam:
-dokkoló áthelyezés
-kb 10-szer újratérképezés
-érzékelőket pucolgatom mindig
A vicc az egészben az, hogy első takarításnál olyan erősen próbálta meg magát bevinni egy ágy alá, hogy a lidar toronyról pár helyen lekopott a festék
,így nagyjából ugrott is a gari. Fekete egyébként és alatta amint kiderült fehér. (tehát a fekete egy átfestett fehér)
Ami miatt sajnálnám kidobni az két dolog:
-feltörlés
-küszöb mászsás
Ebben a kettőben magasan az S5 max felett van.
Szerintetek mit tudok tenni? Mit nézzek meg, mit lehetne kicserélni, vagy ez alapból ilyen f.s lenne? -
Milka 78
nagyúr
Újra van VEVOR víz desztilláló az Alin olcsóért.

-
hubber19
tag
válasz
adamssss
üzenetére
6p alatti térképezés? Az kevés, ha nem 2 szobáról volt szó

El kellett volna a lehető legjobban pakolni, kinyitni minden szobát, stb. és úgy elindítani térképezni.
Térképezést követően Freo módban kell indítani és használni, mert úgy TANUL AZ AI (MI)
Én nyomnék neki egy teljes resetet (factory reset néven szerepel a leírásban, ha jól rémlik) és megcsinálnám a fentieket.
Ilyen régiós parát senkinél nem hallottam még, nem is olvastam, a Starlink részét meg egyszerűen nem is értem.
Szerintem a gépnek nincsen baja, kéne neki egy teljes gyári visszaállítás és a fent leírt módon kezd "újra", és az első pár kört, futást Freo (Smart) módban hagyd neki, azzal tanul és azzal ismeri meg a házat-lakást ahol dolgozni fog.
Pár kör után már lehet simán paraméterezni és a "custom" módból indítani, de első pár alkalommal az AI (MI) miatt a Freo kellene.
Ha gondolod, átküldöm a beállításaimat kép formátumban. -
válasz
hubber19
üzenetére
Igy uzemeltem be:
elolvastam a manualet elolrol hatulrol bekapcsoltam a gepet. Parositottam a teloval manualisan nem qr koddal. Szepen sikerult. Mesh halozatom van vegyesen 2.4/5 ghz nem tudom melyikre ment fel. Hungary a lokacio. Aztan rakerestem a sw update-re. Frissult minden fain.
utan scanneles. Megcsinalta 6 p alatt.
visszament.
aztan manualisan beallitottam mindent az osszes szobara hogy pl hol mennyi vizet hasznaljon stb. Aztan start. Szepen tette a dolgat aztan egyszer csak fogta magat az uccso szobat mar nem takaritotta ki es visszament a helyere es onnantol azt irja hogy regionalis korlatozas alatt van.Mar a supportnal van a dolog. Egyebkent kicsit tartok tole hogy a Starlink okozza a galibat es ezt a regios huzavonat…
egyelord meg halott. Varom a support segitseget. -
válasz
Graphics
üzenetére
Sőt szerintem biztos. Hallottam sok mindent a Narwalról
de azért használni lehet.
Az a baj, hogy simán előfordulhat ez Dreame-ben is... Mindig le is írom, a legdurvább gép is tud csodát művelni egy lakásban, még akkor is ha tökéletesen működik.
És itt jön a képbe, hogy ha Dreame/Roborock lenne már repülne vissza az EU-s forgalmazóhoz, akinél van elállás én tuti nem szórakoznék vele. -
hubber19
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Valami nagyon nem kerek nálad. Ez a régiós gond meg minden.
QR kóddal párosítottad, vagy manuálisan listából vetted fel? 2.4 vagy 5ghz wifire tetted fel? Mi a régió, Hungary ?
Valami totál nem stimmel ahogy olvasom. Elindítás Freo-ban volt, előtte beállítottál mindent neki? Ürítés gyakorisága, stb. Clean/Freo stb ezekben a menükben ? -
hubber19
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Sosem volt ilyen régiós error, felraktad a friss, legújabb FW-t ?
Azt ne feledd, hogy folyamatosan tanul (AI) és a legjobb eredményt nála is kb 4-5 takarítás, futás után hozta.
Freo-ban használtad?
Ha új helyet lát, hozzá adja a térképhez, miután megerősíted.
Nekem a software nagyon nem "kínai". Ez a kijelentésed meglepett
Számomra tök logikus a felépítése az appnak és a beállítások is.
Nálam hónapok óta dolgozik, és egyszer nem szakadt le, nem volt ilyen régiós dolog, Hungary-Budapest ha jól rémlik arra van állítva. -
Hát gyerekek ez ennyi volt. Konkrétan meghülyült a gép. Kijött az odújából és kiszórta az összegyűjtött szemetet a földre majd jól széttúrta. Utána meg folyamatosan neki ment a falnak. Az appban nem lehet elérni, vagyis, hogy az app látja mert kiírja pl, hogy hány százalékon van az aksija de semmi mást. Próbáltam hard resetelni de semmi. Most beraktam a dokkjába ott búg. Reggel megnézem, hogy tudok-e belé életet lehelni.
Ja még próbáltam a mobill app törlését is meg cache törlést is de az sem segített. -
Milka 78
nagyúr
válasz
szemmelver
üzenetére
Igen mert így nevesíti be a moppot, de lehet nem is eröltetném ezt a vizes dolgot, mert csak maszatolni tud. Ez a feltöltés csak alibi és sokat nem ér a budget kategóriában.
Valamire való felmosás a Dreame D20 Ultra/Mova E30 Ultra szint és fölötte.
Ez az Ilife az árához képest egy nagyon ügyes ki száraz takarító robot nekem is van egy és kifejezetten elégedett is vagyok vele az emeleten ahol szóba sem jöhet semmilyen vizezés, de lent ahol elvárás a felmosás ott D20 Ultra van. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
adamssss
üzenetére
Attól mert sok mindent be kell állítani, mêg nem "kínaibb".
A robotporszívó logikája nem mindig egyezik teljesen a user elképzeléseivel, meg ha emberek is alkotják a szoftvert.
( Én nem vettem volna Narwalt, de sokan szeretik.)
Megoldódik és jó lesz az, várjuk a további tapasztalatokat.
-
bcsarli
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Ezt a régió dolgot csinálta nálam is elsőre, egyszer.
Szerintem nálam az első térképezés közben csatlakozott a wifi-re, mert mint kiderült pont akkor volt probléma a szolgáltatásban, és wifi kapcsolat nélkül indult, vagy közben elvesztette. Mindegy, szerintem Nálad sem lesz gond.
-
Na hát az első benyomások a Narwal-ról elég vegyesek.
Az is igaz, hogy rengeteg változás volt az első feltérképezéshez képest, illetve folyamatosan kisgyerekkel ott voltunk körülötte. Ezen felül 4x fel kellett emelni mert a gyerek elé rakta direkt a zacskót stb. Viszont elég sok volt az a terület amit nem mosott föl. Ahol járt ott nagyon szépen tette a dolgát, elég alapos.A software az nagyon kínai. Süt róla. Kicsit még gagyi. Mindent be lehet állítani de sok minden számomra baromira nem logikus. Vannak bugok is szép számmal. Konkrétan a csatolt kép. Elvben most befejezte a munkát és nem érhető el az eszköz a régiómban, várok amíg feltölt remélem megoldódik és nem kell újra párosítanom és minden újra beállítani...

Az tuti, hogy holnap kap egy újabb esélyt a bizonyításra könnyebb körülmények között.
Utána mondok verdiktet.
-
esmi89
kezdő
válasz
rviktor
üzenetére
Hát én próbáltam lemérni, hogy mennyi mosószer fogy, de annyira picsányi mennyiség hogy csak az arany mérleg tudná lemérni, és annak meg nehéz az adagoló doboz.
Próbáltam átborigatni, de két átborítás után nem mértem kétszer ugyanazt. Az elfogyasztott vízből meg sajnos erre nem lehet következtetni.
Rendeltem aliról fél kg-ig mérő arany mérőt
majd azzal megpróbálom még.
A CleanGenius alapos, alapos mop mosással a legvízzabálóbb. Az többet eszik mint a max víz fogyasztás. Mondjuk tisztának találta a lakásod ha csak 5* mosott mopot
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Ilife a30 pro (első porszívónk) tartályába vizet töltve, szivárog a viz, apro lukakon. Ez normális? Ha feltörlök vele, utána nem elég levenni a mop részt, hanem ki kell burítanom a tartályból a vizet, mert csurran-cseppen. Ha rajta hagyom a mopot, akkor oké, csak úgy sima porszívózás szőnyegen nem ideális.
Köszönöm a segítséget!
-
hatesz
aktív tag
válasz
rviktor
üzenetére
A melegvizes felmosáshoz csak annyit, hogy bár azok a robotok, akiknek a dokkolója meleg vízzel mossa a mopjait, attól a mop eléggé átmelegszik, így a felmosás elején elég melegenl fog felmosni a robot. Csak érdemes kézzel megérinteni a felmosott részt a robot után közvetlenül.
Szerintem ne is legyen ez tovább bonyolítva, vízkövesedés, magasabb akkumulátor-használat stb. sorolhatnám a veszélyforrásokat. -
xrvman
őstag
Ma 10 fok volt, kiengedtem volna a teraszra, de sajnos nem bírt kimenni, mert 7.5 cm magasággal már meggyűlt a baja, plusz előtte van a parketta szegélyléc, mely ugye 45 fokban lejt és ez távolságot ad a teraszajtó kerettől. De érdekes módon azért mintha átbírna menni, ha nem lenne előtte a szegélyléc, mert csak az hiányzott neki, hogy előrébb jusson és átbillenjen. Kintről pont 6 cm, ott még bejönne.
Ám kint, (amikor azért picit segítettem neki kinenni), körbenézet, elment az az egyik végébe és indult a másikba, kb középtájt, 4 méter megtétele után, egyszercsak elkezdett zavarodottan viselkedni. Megzavarodott az IKEA Runnen padlóburkolattól. Megzavarták a rések.
Ezek szerint a teraszon marad a személyes felmosás, hacsak nem kap egy olyan frissítést, mely a réseket még figyelmen kívül hagyja. Ha kap, megpróbálom még a rámpát. -
Sanyyka
aktív tag
válasz
rviktor
üzenetére
Még egy kérdés, tehát Dreame l40s ultra pro:
246e körül látok pár ajánlatot, melyek nagyon jónak tűnnek, figyelembe véve, hogy ha jól tudom, közel 2-szer ennyiről indult kb. egy éve.
Ha meghozom a döntést a vásárlásról, lehet, hogy érdemes lenne megalkudnom a forgalmazóval, hogy dobjon rá egy ötöst, hogy a 250e felett törvény által biztosított 3 év garanciát kapjam rá és ne kettőt?
-
válasz
Sanyyka
üzenetére
Melyik pro ultra?
Mennyiért?
Kicsit lehetsz pontosabb, mert minden Dreame Ultra meg Pro, de ha nem akkor Plus
Az L40s/L50 Pro Ultra egy egész más gép mint a CE ez már felső kategóriás, tud mindent amit kell.
A pro ultrák, karbantartás mentes, nagy szívóerejű, kamerás gépek. Ezek már helyettesítik (szerintem) a klasszik felmosást is.
A CE abból legalább egy van
egy korrekt belépőszíntű gép. -
válasz
Graphics
üzenetére
addig gondolkodtam hogy van a mop magyarul, hogy nem írtam le
jogos igen.
75 fokos melegvizes felmosás még nem létezik.
Most fordítom a HomeAssistant elmaradásomat
12.000 kulcs után már lassan azt se értem amit kérdezek....Az excel szerint ezeknek van melegvizes belső tartályuk, de szerintem ez csak himihumi továbbra is (meg a nagyrésze nem is EU piacos):

-
válasz
Sanyyka
üzenetére
Az AE talán soha nem volt 158eFt
a CE-ért nem rossz, mert van mosószer adagolója belső tartálya és Tri-Cut kefés. ami gazdaságossá és gyorsabbá teszi mint a D20 Ultra.
De amivel többet tud az AE:
- kinyúlik a felmosó mop és a fal mellett is felmos.
- kamerával kerüli a tárgyakat
- nagyobb szívóerő
- 75 fokos melegvíz mosás. A másik csak ködösen melegvizes
Utóbbival *szerintem* lehet pótolni az emberi felmosást. Engem rendkívül triggerel, hogy a fal mellett nem mos fel a CE, de OCD-s maximalista vagyok
-
Sanyyka
aktív tag
Sziasztok,
kérek szépen segítséget:
nem szeretnék hatalmas pénzt költeni rá, viszont rászántam magam a robotporszívó vásárlásra.100m2 lakás, szőnyeg alig, összesen 5-6 m2.
A lakásunk tiszta, óvjuk.
Felületesen olvasva a fórumba, jó ajánlatnak tűnt és megrendeltem egy Dreame l40 ultrát 158e forintért, viszont kicsit jobban utánaolvasva jöttem rá, hogy igazána az AE változatra lett volna ez kiváló ajánlat, ez pedig CE...
Kérem a Szakértőket vagy aki ilyet - CE - használ adjon tanácsot, hogy lehet-e jó ez nekünk, vagy inkább engedjem el és mondjam le a rendelést,amíg nem késő.
Hálasn köszönöm, előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Polycom G7500 - Videokonferencia rendszer csomag- Új dobozos
- Tado V3+ komplett okosotthon fűtés eladó
- Philips Lattego EP2221 I Szervizelve I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)
- 208 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i7-13700F, RTX 4060 (ELKELT)
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

köszi!
Robot kezelésénél a Ne zavarj mód nincs véletlenül bekapcsolva ?

Kit zavart az a kép
)

Azt hiszem 6 db feladatot tudsz neki csinálni.

Ezt vettem az amazonon (kb féláron volt a patronhoz képest):
Ilyen lötty van a flakonban:
Ez a kis kupak, amit fogóval kiszedtem, majd kézzel visszanyomtam:
,így nagyjából ugrott is a gari. Fekete egyébként és alatta amint kiderült fehér. (tehát a fekete egy átfestett fehér)