Hirdetés
- Pontosan ekkor érkezik a One UI 7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Netfone
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RpPRO
őstag
válasz
Lordus #26374 üzenetére
Nekem 8.11.29 miuihu van fent. Sűrűn olvasom a ROM fórumát. Majdnem MINDEN héten jön ki béta (nyilván amikor kínai béta kijön), de mindegyikkel van/volt baj. Van, hogy elcsesznek valamit, ami korábban jó volt, aztán hónapokig ugyanaz. Ezért nem frissítettem azóta.
Azt olvasom, hogy android 7-re nem igazán portolták ezt a dark mode-ot, szóval ezért sem éri meg frissíteni.
Én a helyedben nem variálnék, ha elégedett vagy vele, jó az akkuidő.
-
vince
őstag
válasz
Lordus #26374 üzenetére
Nagyjából folyamatosan friss miui van a telefonomon (néha kimarad egy-egy verzió, amikor nincs a changelogban olyan újdonság, ami érinti a készüléket), nekem soha nem volt akkuprobémám, egyenletesen ugyanannyira merül a telefonom, bármit is tettem fel eddig. Nálam abszolút jó teljesítenek az új verziók is.
A dark mode egy új feature, messze nem érinti a teljes rendszert.
Dark mode affected parts of the system so far (use default theme):
- Gallery
- Gallery settings
- Call settings
- Call UI
- SIM Cards & Mobile network settings
- Battery & performance settings
forrás -
kidnou
őstag
válasz
Lordus #22811 üzenetére
Ha valaki, én biztos nem töltöm "szakszerűen" a telefont. Amikor épp időm van, felrakom, addig amig mennem nem kell. Van hogy fullra merül, van mikor 70-80% telítettségnél is felrakom. Sose okozott extra merülést. A legújabb miui10 alatt volt brutális merülés, de a 2. kiadás javította, vissza is tértem rá. Úgy látszik ez is miui hülyeség, kinek hogy viselkedik a telefonja
-
enzahobi
aktív tag
-
starr
őstag
válasz
Lordus #18950 üzenetére
Adaway téma:
Összeollóztam innen egy hosts fájlt, felülírtam fele a /etc/hosts-ot, és blokkol rendesen. Hátránya, hogy nem frissül.
Akit érdekel itt van: [link]
Van egy "Alap", ami az, adaway három forrását tartalmazza, és egy "Bovitett", ami az alapon kívül még hármat, és egy malware domain listát is.
Jah, csak saját felelőségre! Az én telefonom nem krepált be tőle, ami nem jelenti azt, hogy másé nem fog.
Persze nem adom fel az adaway életre keltését.[ Szerkesztve ]
-
szimi57
őstag
-
-
trebrona
nagyúr
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Lordus #11040 üzenetére
Ha 7-es lesz az amit fel akarsz tenni, akkor nyugodtan tedd fel a 7-es TWRP-t. Csak akkor kell a 6-os, ha mondjuk egy 6-os LOS,vagy AOSP-t szeretnél használni. Én alapból már 7-est használtam,amikor kijött ez a 2 variációs TWRP., ezért nem tudom bizonyosan. Ha nem jó neki a 7-es, install közben úgy is jelzi, mert nem fog lefutni.
[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Lordus #10945 üzenetére
Ha 6-os TWRP-vel raksz fel romot, a végén hibaüzenet,hogy nem tudja system particiót csatolni.
Nem próbáltam, de egyik fórumtárs írta priviben.Letöltötte az én általam küldött TWRP-t és azóta minden ok. Én ezt a 7-est használom csak nem is volt fenn más,csak a 4Pda-ról való.Anno megszoktam,hogy ott is fórumozok és teljesen megbízhatók az orosz fejlesztők.
(#10944) JohnDoeHun
semmi köze a TWRP által kért jelszónak a telefon jelszóhoz. Ezt viszont kipróbáltam. Soha nem állítottam be jelszót és mégis jelszót kér a TWRP, ami miui.hu-ról letöltött tools-ban van.[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Lordus #10714 üzenetére
Nem jó szó,hogy " megfelelően működik,mert a stabillal együtt mindegyik megfelelően működik. Ami miatt meg ajánlanám egyiket vagy másikat,az nem biztos,hogy Neked is bejön😁 Szerintem bármelyiket választod,jó válaszrás lesz. Nekem mindegyikből van egy mentésem aztán 3- 4 naponta váltok. Most már van egy stabil is. Leszinkronizál a micloud- al és már olyan mintha tegnap is ez lett volna rajta.😁😁
#10724 trebrona: Én sem tartom be ezeket a szabályokat. Szerintem elronthatatlan romolással,ha hozzávaló a rom és megbízható helyről jött. Pl.: 4pda,xda.
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
válasz
Lordus #10503 üzenetére
Számtalan alkalommal belinkelték korábban, hogy innen le tudod tölteni a 8.5.4-et, majd az updaterrel betallózva frissítheted a telefont (meg az asszonyét is
)
-
vince
őstag
válasz
Lordus #10163 üzenetére
Rgb led van benne, de a drivere hibás. A komponensek nem tudnak önállóan üzemelni, ezért nincs a három alapszín. Korábban többen próbálkoztak led alkalmazásokkal, sikertelenül.
Jelenleg sárga, cián, lila és természetesen a fehér működik. Van még a választható lehetőségek között piros, zöld és kék, de ezek mellett mindig megy egy másik szín is.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Köszi a tesztet, természetesen a hétvégi forduló eredményét is elolvasom, de az első kör is kielégítően bizonyította, hogy ez az EBBG / BOE téma inkább vihar a biliben. Ráadásul nekem 2 dolog is tovább enyhíti a fehér megjelenítésének különbségét:
1) Motorola Razr i-m AMOLED volt, ennél szoktam hozzá az inkább sötét témák/app-színvilág használatához. Mondhatnánk a Beállításokat, de nekem egy téma miatt az sem fehér, alig látok fehéret huzamosabb ideig (talán a böngészőben honlapok szövegének háttereként).
2) Fél tucat alkalmazásnál (FBReader, EZpdf, Feedly, BIZ Knights szótár, stb.), ahol gyakori lehetne a fehér háttér állandó Olvasói módot állítottam be még EBBG-n is (ha indul az app mindig átvált), annyival jobban esik a szememnek a számottevően sárgásabb (pergamenesebb), melegebb színvilág. Úgy tűnik, hogy én az EBBG-vel kifejezetten jól jártam
Főleg úgy, hogy ami inkább érdekelt, abban pont nem tapasztalsz érdemi különbséget: a fényerőben. Ez megnyugtató, innentől a téma kipipálva.Akku: 89% -> 19% 2n17h55m alatt, kijelzőidő: 6h0m55s, amiben volt bő egy óra játék is. Nekem ez több, mint kielégítő, még a visszafogottabb élettartam-kímélő használat mellett is. Persze fele ekkora csíkszélességű processzor (pl. SD 625) sokat dobna, de azoknak meg a nagyobb felbontás miatt az erősebb CPU ellenére is gyengébb a grafikai teljesítménye (nem eléggé erős a GPU), ezért nem lett 4 Prime.
-
Soká
senior tag
Köszi a tesztet!
Bocs, hogy kritikus vagyok, de ha már nyomdász vagy, valószínűleg nem veszed rossz néven az alábbiakat.Én azt javasolnám, hogy mondjuk valami hasonló tesztábrát jeleníts meg a kijelzőkön.
A következő az lenne, hogy sötétben készíts képet a telefonokról és pontosan szemből. Két okból sötétben:
- hogy ne tükröződjön a kijelző
- és hogy ne zavarja meg az ember szemét a fehér és fekete telefonkeret, mert az iszonyatosan becsapja a szemet!!! (lásd A és B színt, amely ugyanaz!)Én azt is javasolnám, hogy túl a max. fényerőn (amiből kiderül, hogy melyik fénye erősebb esetleg) szemre igyekezz beállítani ugyanazt az értéket a két telefonon, hogy a fényerő-különbség ne zavarjon minket és úgy készítsd a fotót. Az egy dolog, hogy a fehér melyiken "fehérebb" vagy intenzívebb, de érdekes lenne, hogy a szürkeárnyalatokat miként adják vissza? Egyformán látszik a különbség a szürkeárnyalatos csík két szélső értékénél? Általában a kijelzők nem csak úgy értékelhetők, hogy jobb és rosszabb, hanem az egyik ebben jobb, másik másban. Ki tudja, a BOE lehet, hogy szemre jobb, a másik meg esetleg időtállóbb?
Én egyébként nem gondolom, hogy lényegi, örömre vagy bánatra okot adó különbség lenne a két kijelző között, az inkább az ember "gyarlósága", hogy szeret rangsort felállítani és győzni vagy veszíteni.
-
lócitrom
őstag
fogod ezt még bővíteni? mert érdemes lett volna kipróbálni azt, hogy valami egyértelműen hideg és egyértelműen meleg képet állítasz be. az én állam akkor esett le, amikor láttam mennyivel több árnyalatot tud a BOE. erre nálam jó alany volt a Pokémon játék. mondjuk ez tényleg csak élőben érzékelhető, a fényvisszaverődés megöli a bulit. talán levideózva valami átjött volna még a látványból.
[ Szerkesztve ]
-
Féloff.
Ezért hiányzik a színhőmérséklet-állítás a Mi A1-emből, mert azzal a kijelző színein lehetne kicsit variálni.
Ezt szerettem a MIUI-ban a Redmi 4 Prime-on.
Az is EBBG volt, ami a Redmi 3 Pro BOE kijelzője után rosszabb nézett ki, de a színhőmérséklettel lehetett valamit javítani rajta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- Pontosan ekkor érkezik a One UI 7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Kés topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...