- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunnyhu
senior tag
válasz
orso0355 #27603 üzenetére
a jobb kamera, ennyi. Rájöttem ,hogy nem akarok már DSLR-t cipelni, obit cserélni, telefonnal is elvagyok utazásokon és oda a 4X egyszerűen kevés volt, pedig én gcam-mal használtam. Csodák nincsenek, ennek pl. helyből jobb a fényereje ami múzeumban pl. ahol vakuzni nem lehet életmentő. Meg minden téren, ugye a mi9SE a mi9 főkameráját megkapta ami most a 4. legjobb kamera, azért az nem szar. A többi csak ráadás nekem ahogy írtam előző hsz-ban. De ha nem utazgatnék és nem vált volna fontossá a kamera az elmúlt pár évben akkor addig hajtottam volna a 4X-et amíg működik
-
bunnyhu
senior tag
Ég és föld, csak a kamera miatt váltottam amúgy a 4X is szuper. Bár így, hogy van az NFC is nagyon jó dolog, de kb ez a kettő. Persze király a kijelző meg minden, de ezért nem váltanék. Az akksi viszont kritikán aluli, alig bírok 2 napot kihozni belőle úgy, hogy a 4X nálam simán 5-6 napokat ment. Remélem csak ROM hiba és valami frissítéssel ez helyrerázódik kicsit, bár csodák nincsenek, alulméretezték az akksit.
-
bunnyhu
senior tag
Kicsit átbeszélve az új telómról. Szóval egy hete mi9se van használatban. Akksiidő a 4X-hez képest csapnivaló, vért izzadok vele de nem adom fel, hogy optimalizáljam. Amúgy qrvajó kis teló, méretben is teljesen vállalható, abszolute logikus lépés 4X-ről.
Viszont amit megtapasztaltam, hogy a 4X-en MIUI 10 volt 7.1-es androiddal. Az SE-n is MIUI 10 van de 9-es android. Nos, el kell mondjam az égvilágon semmit nem érzékelek abból, hogy 2 verzióval frissebb az android. Hacsak a fogyasztás növekedés nem az
Mindebből csak azt akarom kihozni, hogy nem értem minek keseregni azon, hogy milyen verzión fut a MIUI és miért nem kap a 4X újabb verziót, mivel az égvilágon semmit nem érzékelsz belőle. Jó kiforrott 7-es szerintem többet ér, mint egy optimalizálatlan 9-es, főleg főzött rom amiben ez-az nem is működik esetleg jól.Egyébként az újabb telók -így az mi9se- esetén sajnos a BL nyitás garanciavesztéssel jár állítólag, úgyhogy a romolgatás is kicsit veszíteni fog a varázsából, már ha valaki szeretné a 2 év garanciát. Nem értem a logikát mögötte, hiszen a xiaomi nyitja a bl-t hivatalosan, szóval kapjákbe.
Gondolkoztam is, hogy megtartom a 4X-et játszós telefonnak, de ha 10 év alatt nem gyártottam saját ROM-ot, nem hiszem hogy most fogom elkezdeni úgyhogy hétfőn viszi a futár az új tulajhoz. Jól járt vele
És egyúttal búcsúzom is, remélem sokan átszoktok a mi9SE-re, mert ott még elég latymatag a közösség az itteni aranykorhoz képest.
-
bunnyhu
senior tag
Basszus, ma eladás előtt sikáltam volna a telefont, naná hogy bepipáltam a system wipe-ot is ... Ne tegyétek
Úgy ledúrtam az androidot, csak úgy nyekkent! No sebaj, így felkerült az új EU ROM rá, legalább arról is lesz tapasztalat. xiaomi tools életmentő, de komolyan. És most aztán tényleg nagyon tiszta a telóA fiók leválasztás hogy megy?
A play-ben ott van az eszközök között, de nincs lehetőség úgymond törölni.
Google eszközöknél azt mondtam, hogy fiókhozzáférés: ELTÁVOLÍTÁS. De ettől még ott van a listában.
Nagyon más lehetőséget nem látok ... xiaomi fiókba nem volt belépve a telefon, talán csak a BL nyitáskor nagyon régen, de azóta sem. Kihagytam valamit?(Egyébként eladó lett a telefon)
-
bunnyhu
senior tag
Ha beválik a mi9se lesz egy kiváló állapotú 4x eladó, ha valaki venni készül. Akksiidő mint újkorában. Szerintem még 1-2 hét amíg eldől az új teló megüti-e a mércét
-
bunnyhu
senior tag
Tapasztaltatok már olyant, hogy a naptár nem szinkronizálódik a telefonon? A webes google naptárba beírok valamit, és hiába van beállítva a szinkronizálás, nem megy át. A személyes naptár (akármi@gmail.com) be van pipálva a naptár fiókoknál természetesen, hogy látszódjon. Az a fura, hogy régebbi bejegyzések pl. látszódnak is. Próbáltam kivenni a pipát, újra berakni, semmi. Rohadt idegesítő.
Lehet, hogy más se megy, nem tudom de ennél nagyon tetten érhető a hiba.
miuihu -
bunnyhu
senior tag
Belefutottam egy fura hibába, utazáson voltam és telefonnal kellett letölteni az aktuális sorozat új részét torrentről. Most le akartam húzni a telefonról, és azt látom hogy ott a könyvtár, benne a felirat amit utólag raktam oda, de ami a torrentről jött nem látszik. A program nem futott, sőt le is szedtem, úgy se jött elő. Telefonról láttam a fájlokat. Elmásoltam egy másik könyvtárba, és onnan látszott. Az eredeti helyén (downloads) minden más fájl látszott csak ezek a letöltöttek nem. PC-n Total Commander alól nézem, eddig semmi gond nem volt, mindent tudtam írni-olvasni. MIUIHU
-
bunnyhu
senior tag
Nem akarok tovább offolni, de még utoljára. Én nagyon sokáig kitartottam a win7 mellett, és csak az oculus rift miatt váltottam win10-re. Azóta rendszertelen időben villan egyet a kép, ami win7 alatt sose történt. Persze lehet csak a véletlenek fura összjátéka, lehet az új nvidia kártya csinálja, nem tudom ... vagy a screenshot továbbra is elkészül?
-
bunnyhu
senior tag
Minap indítanám az excelt de iszonyat lassan jön be, pedig hát a gépem azért nem kevés. Erőforrások elő, mi a tök? 50% proci load, WTF? Nézem Chrome zabálja. Lenyitom milyen folyamat, nos a neve Chrome Software Reporter Tool.
Gyors google (hehe), hát ezt tudja a kis aranyos:
"The Software Reporter Tool scans the computer's drive and reports these scans to Google."azért erről qrvára nem volt szó, hogy egy szaros böngésző átvizsgálja az összes meghajót, és elmondja a google-nek mi van rajta. Olyan program nincs, ami időnként kép és hangfelvételt is csinál a szobában? Eszem megáll, komolyan.
Szóval ezek után hajlamos vagyok magam is hinni az összeesküvés elméletekben, legalább is az IT vonalon mindenképpen.
-
bunnyhu
senior tag
Felraktam a miuihu 9.3.14-est, jónak tűnik, akksi nem merül, pár zavaró hiba javításra került, szerintem ajánlható verzió.
-
bunnyhu
senior tag
Nekem nem melegszik egyáltalán tokban, pedig ingyen beszélünk a haverokkal és néha simán 1-1.5 óra is lecsúszik
-
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
válasz
kaposznyak #26052 üzenetére
ha van root akkor gcam sokkal szebben dolgozik.
-
bunnyhu
senior tag
Kijött a heti MIUIHU, az induláskori android hiba eltűnt, a mini pinkód bevitel megmaradt, felemás verzió megint. Én még nem raknám ajánlottra :/
-
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
Csak azért mert az android rendszer százaléka magas, még nem biztos, hogy az a baj. Mert ha pl. a telefont nem használod csak pihen, akkor nyilván az android rendszer fog akár 90%-ot is fogyasztani, hiszen nem volt más fogyasztó (kijelző, stb). Nálam pl. rendszeresen az android a fő fogyasztó, aztán 5-6 napokat megy a telefon egy töltéssel - mivel rohadt ritkán telefonálok, és nem nyomkodom állandóan.
-
bunnyhu
senior tag
Bugfix, optimalizálás stb. attól még lehetne éppen benne, pl. a következőben gondolom javítják a pinkód mező méretét, esetleg másnál előjött valami extrém gixer, stb. Pl. nekem az előző verziónál az USB net megosztás elég furán működött, pár percig ment aztán kapcsolat volt de adatmozgás nem, kis idő után újra megindult vagy ha csináltam egy adatkapcsolat és usb megosztás bontás, újraépítést - ki is próbálom valamikor most javult-e.
Szóval a lényeg, hogy attól, hogy az android verzió vagy patch nem változik még lehet benne változás.
Vagy nem, és tényleg csak parasztvakítás -
bunnyhu
senior tag
Ez azért nem így van, mert a biztonsági csomagokat azért bele pakolják. Főverziót nem fognak frissíteni az biztos, már megkapta a saját +1 lépcsőjét. Egyébként ebben a rom-ban 18.10-es patch van, szóval valóban nem túl friss, de ez ugye csak így derül ki, ha valaki felrakja
-
bunnyhu
senior tag
Gondoltam időnként nem árt frissíteni, csak a biztonsági patch-ek miatt
Ezt eddig még nem szidták, remélem hogy újabb stabil verzió lesz nálam, de az már tisztán látszik, hogy nem. A kérdés, hogy előre vagy hátra frissítek, majd meglátom mit hoz a jövőhét. De lehúztam az előző 8.10.11 verzió rom-ját, max oda visszaállok.
8.11.29 is jól sikert ezek szerint, ha azon ragadtál? -
bunnyhu
senior tag
MIUIHU V10 9.1.10
Belső probléma van az eszközzel ... üzenet folyamatosan előjön induláskor. Nem csak az első, minden induláskor.
A pinkód beíró mező túl kicsi, 2 kb szám széles így nem látszik az utolsó számjegy a beíráskor normálisan.
Magisk nincs telepítve. Letölve v18.0 zip fájlként, telepítve TWRP-ből, úgy már működik.
gcam megint nem működik (eddigi verzión simán ment).
Így első pár perces tapasztalatok ... akksi idő stb majd holnapra kiderül. -
bunnyhu
senior tag
Épp mobilnetet oszt a telefon usb-n a pc-nek és állandóan szakadozik, most vagy a ROM vacak vagy az energiatakarékos mód kever be vagy a mobilnet tényleg akadozik nálunk
De szeretném leszűkíteni a lehetőségeket, és roppant bosszantó, hogy nem találok ilyen energiatakarékossági beállításokat.
-
bunnyhu
senior tag
Meg tudná valaki mondani, hogy miui(hu)10-en hol a rákban lehet beállítani az olyan energiagazdálkodós dolgokat, mint pl. ha külső áramon van ne kapcsoljon ki a kijelző?
-
bunnyhu
senior tag
Mi a manó ... nem Xiaomi telefonunk van mostantól, tudtátok?
-
bunnyhu
senior tag
válasz
kaposznyak #25701 üzenetére
Ha nem csinálok semmit, akkor 2 simkártyával repülőmód NÉLKÜL is simán 5 nap, de régebbi romokkal volt az egy hét is. Szóval a 3 nap alatt lemerülő telefonnal lehet hogy TE nem csinálsz semmit, de valami alkalmazás tuti csócsálja az akksit a háttérben.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
zojjektum #25552 üzenetére
Nekem is az van fent, nincs gondom a merüléssel. Be kell állítani normálisan mi futhat és mi nem a háttérben, meg nyilván nem mindegy mekkora fényerővel nyomod, milyen térerőd van, hány sim kártya üzemel, wifi, bt, gps stb. de ez minden romra igaz. Most nem tudok működési időt írni mert épp töltve van, de én alacsony használattal (!) simán 4-5 naponta töltöm, tehát maga a rendszer biztos nem szlopálja. Nem állítom, hogy a legjobb, volt szerintem akksiidőben jobb verzió is, de nem tragikus.
-
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
válasz
trebrona #25545 üzenetére
Ja így oké, ezt vágom. Rendben, szóval akkor ha ellopják hozzáfér egy hozzáértő. Namost szerintem egy 4X nem az a kategória, amivel sokat tökölnének, privát információim sincsenek rajta, szóval akkor részemről marad az unlock
A root-olástól való félelmet megértem, mégse egészséges root jogokkal játszani a telefonon, de az unlock véleményem szerint továbbra is marginális kockázatot jelent viszont rengeteg előnyt ad. Szerintem.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
orso0355 #25495 üzenetére
Olyan nagyon romolgatni nem kell, pl. én se szoktam. De egy hu felrakása nem pilótaengedélyes ha nekem is sikerült, onnantól meg ugyanúgy OTA frissül mint a normál. Szóval egyszer felrakod onnantól ugyanaz mint most, jön az üzenet hogy van friss, rányomsz és felrakja. Ennyi a nagy "romolgatás".
Azt meg hogy nem lesz bugos ... minden nagyobb váltásnál várható valami gixer, ez vele jár. Mint fejlesztő tudom, bármennyire tesztelsz bármit, ha kikerül a userhez tuti előkerül csomó minden még. -
bunnyhu
senior tag
Azt magyarázza már meg valaki nekem, hogy ha ennyire szar a stable miui 10, miért nem használtok olyant, ami megbízhatóan működik pl. a miuihu ami már vagy fél éve amúgy 10-es alapú? Először volt sírás, hogy miért nincs miui10 (pedig volt, az eu és a hu is 10-es alapú). Most megjött, bugos - ahogy az amúgy várható volt, ez mindig is így volt. Most azon a sírás, hogy miért bugos. Miközben csak annyit kéne tenni, hogy felrakod a működő mui10-et. Oké, kell hozzá egy unlock. Nagy ügy, szerintem a többségnek megvan, ha meg nincs, hát tedd meg, semmi bajod nem lesz tőle.
-
bunnyhu
senior tag
Nem akarok offolni, szerintem ha a méret számít akkor galaxy S ... a 7-es már occójé van. És keskenyebb, mint a 4X, persze magasabb némileg de alapvetően a kényelmes fogást a szélesség határozza meg.
-
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
Hehe, kellett nektek annyira várni a MIUI 10-et
-
bunnyhu
senior tag
válasz
doongoo #25155 üzenetére
A MIUI és az Android verziónak nincs köze egymáshoz, a 6-ról 7-re is úgy váltottak hogy közben a MIUI nem változott, és 2 verziónál többet nem szokott kapni egy típus tehát se 8 se 9 hivatalosan nem várható. Így is messze többet kapsz mint más drágább telefonnál sok esetben.
-
bunnyhu
senior tag
Xiaomi lassan mindent gyárt. Mindent IS
https://www.banggood.com/XIAOMI-HUOHOU-Multi-function-Knife-15-Functions-Folding-Knife-Bottle-Opener-Screwdriver-Pliers-p-1378936.html -
bunnyhu
senior tag
Ha már app-ok, samsungon nagyon tetszik, hogy a kikapcsolt állapotban nem csak a helyi időt tudja , hanem másik időzónát is tud mutatni. Külföldön pl. nagyon hasznos, hogy az itthoni időt is látom a helyi mellett.
Ezt valahogy nem lehet a 4x-re felvarázsolni? -
bunnyhu
senior tag
válasz
bunnyhu #25006 üzenetére
Jó, hát a gyári camera app az elhasalt innentől kezdve. A linkelt oldalon meg rakás különböző verziós app van, most ezek közül melyik jó nekünk? A legújabbal semmi nem megy, a javasolt Arnova's v8.3b1 -vel a fényképező meg, de ha átrakom videóra elszáll. Szóval most akkor mivel megy normálisan minden?
-
-
bunnyhu
senior tag
Tudtok ajánlani free camera appot a gyári helyett? Nagyon zavar az idióta működése (random váltogatja a mentés helyét, üres képeket generál, instabil panoráma funkció stb). Ami elvárás tőle, hogy tudjon HDR és panoráma funkciót is, amiket eddig néztem a panorámát nem ismerte. Gondoltam mielőtt felrakok 50 appot, rákérdezek, hátha van valakinek bevált
-
bunnyhu
senior tag
válasz
RAZR_v3 #24507 üzenetére
Nézd, a biztonsági frissítések jönnek, a MIUI meg lefedi úgyis az androidot. Amikor 6-ról 7-re frissült, én baromira nem vettem észre semmit. Talán a két alkalmazásos képernyő nem volt, de lehet igen, már nem emlékszem. Őszintén szólva egy átlag user számára halál mindegy, hogy a miui 9 vagy 10 alatt android 7 vagy 8 esetleg 9 röfög. És a frissítések miatt a régebbi androiddal is biztonságban vagy. Nem mellesleg az újabb androidon meg olyan gond lehet, hogy nem fut pl. bizonyos 3 betűs magyar navi program. Szóval a lényeg, hogy nem tudom miért kéne azon tipródni, hogy milyen android fut a telefonodon. Aki meg nem átlag user és arra izgul, hogy a telefon névjegyben a verziónál minél nagyobb szám legyen, az úgyis kapar magának főzött romot és örül.
-
bunnyhu
senior tag
Azt mondja meg vki okos, hogy a gyári kamera app miért pakolja más könyvtárba a képeket látszólag ötletszerűen? Sima képek, nem panoráma, nem videó semmi extra.
Pl: Megállok a bringával lövök pár képet, berakja a DCIM/Camera-ba. Aztán beülök az étterembe 10 perccel később, lövök ugyanazzal az appal egy képet a kajáról, és az már a DCIM alatt van közvetlen. Emellett időnként rejtélyes módon 0 byte-os jpg képek generálódnak a DCIM mappában. -
bunnyhu
senior tag
Azt "szeretem" a LOS oldalon (de az elődje is ugyanilyen fos volt) hogy felmész, és alap infókat nem találsz meg vagy alig. Pl. tök jó, hogy 15.1-es verzió, de hol van leírva, hogy ez most milyen android alapon van? Meg esetleg lennének fent infók a speckó dolgokról, amit beleraknak ... á, semmi. Vicc az a weboldal.
-
bunnyhu
senior tag
2%-ot esett a töltöttség éjszaka, minden kikapcsolva. Nem valami fényes, de nem katasztrófa. És mondjuk miui9-ről frissítettem a ROM-ot 10-re, nem volt factory reset semmi, az lehet még javítana rajta.
Más. Haversrác mondta, hogy amivel lehet javítani az akksiidőn, hogy nem használsz 3G-t. 2 kártya van a telómban, és így megszűnt az a lehetőség a SIM-nél, ahogy állítható volt, hogy 4G-3G stb. Hogy a rákba lehetne megmondani neki, hogy az egyik SIM-nél amit csak hangra használok elég a 2G is nekem?
-
bunnyhu
senior tag
Hát a hangok itt is furák. Van külön SMS hang beállítási lehetőség. Meg törlés hangja is.
Nekem inkább az a fura, hogy az akksinál az alapértelmezett a nincs korlátozás, eddig meg az energiatakarékos volt. Meglátom hogy merül a cuccos, és hogy a gps pl. hogy működik lekapcsolt kijelzővel. -
bunnyhu
senior tag
Felraktam az új 9.20-as MIUIHU 10-est, untam már az állandó figyelmeztetéseket. Majd referálok mekkora sz*r vagy jó
Az biztos, hogy a fentről lehúzható redőnymenű sokkal rondább mint a 9-esben volt. De azért jó ez, mert ha nagyon vacak legalább lesz végre egy jó indok, hogy felrakjak valami natív androidot a miui helyett
-
bunnyhu
senior tag
Érdekes, mi nyár elején USA-ban használtuk a telómat net megosztásra, barátnőm S8-asa csont nélkül csatlakozott rá, az égvilágon semmit nem kellett beállítania se neki se nekem.
-
bunnyhu
senior tag
Juhuú, eltűnt az új verzió figyelmeztető ikon, és már nem is mutatja a telefon menüben sem a miuihu.
Namost vagy megdöglött az OTA szerverük vagy valamit úgy állítottak, hogy nem köhögjön a telefon. -
bunnyhu
senior tag
válasz
sunavlys #23715 üzenetére
Néhányat. Abból élek ugyanis.
Pont ezért tartom felháborítónak, hogy szar fércmunkát adnak ki a kezükből. De mondjuk ez a jellemző a mostani programozás színvonalra, "majd megpatch-eljük".
Nem az a bajom, hogy valami eldugott 1000-ből egy embernél előjövő hiba van. De baszki ha a wifi nem működik akkor miről beszélünk? Gyárok egy autót, ja bocs, nincs rajta fék meg a kormány se forgatja a kereket, de semmi gond, tesztelje csak a sok majom max megdöglik?! Én töltsem le, lakjam be, csesszek el vele órákat hogy kiderüljön, alap funkciók se mennek? Ha ez neked belefér, hát respect. Nekem nem. -
bunnyhu
senior tag
válasz
siddis #23713 üzenetére
Az ilyen alapvető funkciókban se működő romokkal tök jól el lehet érni, hogy nem csak egy átlaguser de még egy képzettebb is úgy van vele, hogy cseszekedjek a rom-olással akinek hét anyja van. Emlékszem azért a ZTE blade-es időszakomban ha kijött egy új ROM annak örültünk és nagyon ritka volt, amikor valamiért le kellett venni. Itt meg komolyan inkább marad az ember a hivatalos-általam amúgy ki nem állt- MIUI ROM-oknál, mert nem hogy beta de még alfa verzióban lévő romokat is publikálnak aztán nesze b+ teszteld.
Az a baj, ha az embernek egy telefonja van, akkor azt szeretné működőképesen látni, és nem fér bele hogy szar, összefércelt kísérleti rom-okkal kísérletezgessen. Azért meg nem fogok fentartani egy telefon, hogy teszteljem más trehány munkáját. -
bunnyhu
senior tag
Tudja valaki, hogy lehet eltüntetni a felső sávból az "újverzióvan" értesítést? Még az appok között se szerepel ez a mocsadék, hogy megnézzem a jogosultságait. Értem én, hogy új verzió van, csak leszarom
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest