Új hozzászólás Aktív témák
-
JoHnni
senior tag
válasz
Akron99 #12558 üzenetére
a gyári romot el kell felejteni. Tegnap tettem fel az FLB 1.1-et és állati gyors, nagyon szépen néz ki, tökéletesen működik a telefon, mostmár bátran kijelenthetem, hogy nagyon megéri a pénzét a kis pulse
Előtte llaszlo 1.8up1-es romját használtam teljes megelégedettséggel elég sok ideig, szóval lehet válogatni a jó romok közül
-
ATM_automata
őstag
válasz
Akron99 #9986 üzenetére
Értem, tehát akkor ne kapcsoljam ki a telefont, hanem tegyem Airplane módba. még meg kell szokni, hogy ez nem "olyan" mobil, mint a sima telefonok.
Azért meg elnézét, ha olyat kérdezek, amit már kitárgyaltatok korábban, de annyira nagy a topic, hogy elég nehéz visszakövetni a dolgokat, a vége felé meg annyira sok a szakkifejezés a romokkal kapcsolatba, hogy az se értem miről beszélnek itt a népek
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #9977 üzenetére
Aki 10 percig nem kel fel az már hulla.
Nekem a gyári is megfelel.
alarm clock -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Akron99 #9977 üzenetére
szerintem az androliben keress rá az alarm szócskára, és biztos ki fog dobni egy jót a több száz lehetőség közül
ha meg minden kötél szakad, ott az a csúnyaaa warez
@drachos: vissza lehet állítani a telefont garanciális állapotba sec-perc alatt! az, h a telefonból papírnehezék legyen lehetetlen, ha a leírást megfelelően követed...
-
bucsupeti
senior tag
-
rhen
senior tag
válasz
Akron99 #8169 üzenetére
Egyértelmű, hogy a jó dolgokat kommunikálják, mert az az érdekük. Mindenhol vannak marketingesek.
A rosszaknak utánanézel, ha akarsz. Ez minden terméknél megfigyelhető, nem csak az androidnál és nem csak az okostelefonoknál.A Mac és a PC nem ugyanazon filozófia alapján készül.
A Mac esetében az Apple egy bizonyos hardverre fejleszt. Így nincsenek driverproblémák. Nem kell különböző teljesítményű hardvereken is futnia.
A Mac és az OSX egy összeforrt rendszer.Egyébként szerintem teljesen ugyanaz a helyzet iphone és android között, mint pl mac+osx és PC+linux között.
Másképp közelítenek meg egy-egy problémát.Én elismerem az Apple-t, tényleg innovatívak és minden termékük "just works", de ha nekik az OSX-et olyanra kellene írniuk, hogy az 1000 féle hardverkiépítésen működőképes legyen, ma nem ilyen lenne az OSX.
-
Watt25
veterán
válasz
Akron99 #8163 üzenetére
Nézd, ez olyan dolog, hogy én meg attól kapok agybajt, hogy a T-Mobile telerakja "politikailag korrekt", de gyakorlatilag számomra haszontalan, értelmetlen, szar programokkal. Majd én megkeresem magamnak azt, amit akarok, ne foglalja a helyet sok kitörölhetetlen szar. Elvileg ezt a telefont nekem készítették. Szerintem neked pedig egy Nokia 3210-es a megfelelő telefon. (Telefonálni lehet vele és az ébresztőjében is nagyon jól meg van csinálva a szundi mód is.)
-
janez
aktív tag
válasz
Akron99 #8163 üzenetére
Szerintem inkább vegyél egy egyszerű telefont, nokiásan szólva egy s40-est. Az jobb alap dolgokra. Az okos telók szinte mindent tudnak, de sajnos nem mindíg az elvárható nívón. Rossz a hasonlat egy tv-vel. Egy pc-hez kell mérni, ahol szintén kellenek az appok, hogy maximálisan ki lehessen használni. Vajon mi az oka, hogy a pc-n jellemzően nem tévézünk, nem használjuk ébresztőórának, ésatöbbi?
Sajnos mint telefon sem 100%-os a pulse, ami a hangminőséget illeti, de egyelőre megfelel. -
MartOOn
addikt
válasz
Akron99 #7463 üzenetére
sms-nél meg az üzenetközpont számát... mivel valszeg 1,6 van rajta valaki segithetne a hölgynek hogy ezt hol találja... de én is rálookingolok 2.1-en.
üzenetek menüpontban az üzenetközpont száma meg van adva?: +36309888000
APN: settings / mobile networks / Acces Point Names (APN) / huhh ez már itt sok adat...
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #7236 üzenetére
Rootolt telefonnal lehet törölni. Amúgy szerintem is egy baromság volt ezeket alapból a ROMba tenni.
Magával a rootolással nem módosul semmi, csak teljes hozzáférést kapsz a rendszerhez.
Ez miatt aggódom én, hogy ha lesznek valamikor kártékony appok akkor akik rootolt telefont használnak azok a top veszélyeztetett kategóriába fognak tartozni. Hacsak nem lesz jelszavas védelme a root jognak. -
Akron99
aktív tag
válasz
Akron99 #6875 üzenetére
Ja. A hotkeys-re szerintem hülyeséget írtam. Ezt akartam: http://www.snapfiles.com/reviews/HotKeys/hotkeys.html
-
mumk
tag
válasz
Akron99 #6701 üzenetére
Elvileg van mód a Sense kikapcsolására, de annyira jól néz ki és annyira jól használható és annyira gyors, hogy szerintem ezt kevesen lépik meg, sőt még a Nexusra is rátolják.
Coolboy:
Innen is látszik bárki mást is állít hogy alkesznek lenni hosszútávon kifizetődő.Minden számitástechnikai és informatikai termég ára 5000Ft. Csak ki kell várni.
-
nemethzoli
csendes tag
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #6337 üzenetére
hát, nem tudom.
mapdroyd: 10,000-50,000 downloads, 626 ratings (3.77 average)
waze: 50,000-250,000 downloads, 2396 ratings (3.72 average)a kettő ráadásul azért sem összehasonlítható, mert a waze az egy navigációs alkalmazás, a mapdroyd pedig egy offline térkép, azért ez nagyon nem mindegy.
-
Jadro
veterán
válasz
Akron99 #5993 üzenetére
"Az Androidnak is van még hova fejlődni."
Fejlődik is. Példának okáért ugye mi az 1.5-ös verzióról csevegünk itt, miközben már kint a 2.1. Remélem hamarosan kipróbálhatjuk mi is.
Egyébként a telefon sem áll a helyzet magaslatán sokszor, de ez van. Kezdetnek első droidos készüléknek megfelel.
-
syl5
őstag
válasz
Akron99 #5985 üzenetére
mondjuk ez annyira nem vicces, mert így lehet az igo is Indiába helyez el, és így mehet vissza szervizbe a két hetes telefon...
Más nem tapasztalt ilyet?
"Miért van az, hogy a Google maps-el meg akarom határozni a helyzetemet, erre valahova Indiába mutat? GPS, és cellainfó is be van kapcsolva. Egyébként minap próbáltam a Lookout Mobile Security ugyanezen funkcióját, és az is valahova oda lőtte be. Miért?"Még megpróbálok feltenni egy gps progit. Melyik foglalja a legkevesebb helyet, melyiket lehet app2sd nélkül feltenni?
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #5945 üzenetére
lehet, hogy félreértettél. én egy rakat cuccot vettem már market enabler segítségével a telefonra, de szerintem főleg az app store, és a nyomában haladó android market meglehetősen agresszív árazásának a tükrében a 7 dollár igenis soknak számít.
aki 2-3 (vagy akár 7
) dollárt sajnál egy olyan alkalmazás fejlesztőjétől, amit napi szinten használ, az szerintem sem jó arc, hanem inkább.
-
-
válasz
Akron99 #4942 üzenetére
Igaz.
Viszont ha úgy fogod fel, hogy -a példánál maradva- nézze meg, töltse le, mentse el a fene a menetrendet, majd ha utazni akarok megnézem, akkor már jó ha van net mellette.De említhetném azt az esetet is, amikor unatkozol. Nosza, gyerünk, irány a market! Ehhez sem árt a net...
Egyszóval, ha idősebb lennék, azt mondanám, hogy a fiataloknak kell a net hozzá, mert őket még viszi a lendület (menjünk le, és "nézzük" meg az összes tehenet), ha nem akkor meg azt, hogy nem kell mellé (majd feljönnek, ha akarnak valamit)!
Egyébként nekem is kell a net a telefonom mellé, mert általában mindent azonnal akarok, így ha meg szeretnék valamit nézni/tudni, azt is! (Tudom, nagyon rossz és néha drága szokás ez!)
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #4847 üzenetére
egyetértek az alattam lévőkkel abban, hogy (az iphone-t leszámítva, viszont a winmora és az androidra fokozottan érvényesen) a gyári romok sebességben, használhatóságban, kényelemben mindig rosszabbak, mint az egyes felhasználók igényeihez jobban igazított főzött dolgok.
abban viszont neked van igazad, hogy a pulse még a sok évi átlagnál is több hibával indult annak idején. ezek egy részét azért már sikerült javítani, egy részét még nem. a hardverrel viszont szerintem nincs gond. ezzel nyilván nem értenek egyet azok, akiknek beszart, és utána vinni kellett szervízbe, de ez szerintem egy marginális kisebbség, a többieknek meglátásom szerint teljesen jól működik.
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #4847 üzenetére
Érdekes gondolkodásmódod van neked. A legtöbb okostelefonon sajnos nincs rendesen használható oprendszer. Sajnos mindegyikkel gányolni kell valamit. Custom rom pedig nem jön ki kéthetente. Az 1.7-es kb 1 hónapja de lehet régebben jelent meg. És nem is kell újra telepíteni, egyszerűen csak működik rendesen.
Egy egyedi ROM sokkal jobban működik, mert a fölös dolgokat amiket a "gyáriban" bele gányolnak ki lehet szedni, vagy ki is van szedve javítva van.
Wint megnézném, hogy ha elindítom valami fontos partíció nélkül, hogy hogyan működik ha vissza rakom a vinyót és újra indítom. -
Totyasrác
tag
válasz
Akron99 #4847 üzenetére
Szerintem nagyon rosszul látod a kérdést...
1. A készülék, mint hardware, nem gázos. Nincs memóriahiba, kijelzőhiba, proci-probléma, stb.
2. A szolgáltatói sw a legtöbb készüléken gáz. Nekem pl. volt Moto V3xx, T-Mobile-os. Aztán miután megflash-eltem egy unbranded-re, sokkal használhatóbb lett.
3. Custom ROM eddig tudtommal mintha 2 "végleges", plusz az 1.8 Beta van. Teljesen stabil volt az 1.7, meg az 1.8 is az szerintem.
4. Te annak örülsz, ha valami kész, és elfelejtjük; avagy ha valaki veszi a fáradságot, és foglalkozik vele, javítgatja, az alkalmazásokból a legújabbakat tesz bele stb?
5. A Nandroid backup + ROM install (ha már a recovery fent van) ~5 perc, tokkal vonóval. Ha nem működik, akkor a restore ~1 perc. Azért ez nem az a használhatatlan tökölés, nem?Ja, és egyáltalán nem biztos, hogy nem omlik össze a win egy hasonló művelettől. Persze nem a VLC player-re gondoltam, hanem legyen mondjuk a virtuális memória átpakolva egy (később kiveendő) HDD-re
-
Totyasrác
tag
válasz
Akron99 #4841 üzenetére
Miért lenne bajos custom ROM-mal? Senki nem mondta, hogy az app2sd-t használni kell. Nem kell, én sem használom pl.
Ha meg használja valaki, legyen már annyi esze (ami kellett hozzá elvileg, hogy fel akarja és fel is tudja rakni), hogy ha az alkalmazásait SD-re teszi, majd kiveszi a memóriakártyát, akkor összedől az egész.Win alatt sem csinálod, hogy a /program files könyvtárat a kettes számú HDD-re rakod, majd azt kiveszed, és meglepődsz, hogy hinnye, nem?!
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #4839 üzenetére
Az alapokkal nincsenek tisztában az emberek. És azt hiszik, hogy értenek a számítógéphez/smartphonehoz, mert next-klikk technikával tudnak telepíteni.
Gondolom a tévéden nem akarod partícionálni a háttértárat, meg másik oprendszert telepíteni rá és egyéb beállításokat eszközölni a rendszerben. Az MCR telepítésével több olyan funkció elérhető amivel gallyra tudod tenni a telót, hogy ha nem tudod, hogy mit is csinálsz pontosan.
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #4835 üzenetére
Minek sw mérnöki? Nekem tuti nem lesz. Linuxot anélkül is lehet tanulni. Ez a teló linux alapú és sokszor látni, hogy a winuser a legalapvetőbb dolgokkal sincs tisztában. Feltolnak egy linuxot és azt mondják, hogy az milyen sz@r mert nem úgy működik, mint a win. Több olyan kérdés van itt amit linux ismerettel meg lehet oldani. De persze megint én vagyok a hülye és a bunkó, mert azt látom, hogy a hozzá nem értő elszúrt valamit. Mert user guide-ot vagy a manualt stb elolvasni már luxus.
Én inkább újra tettem volna, minthogy később legyen valami gebasz ebből a kártya ki-be rakásból. Még egyáltalán nem biztos, hogy minden rendben lesz.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #4588 üzenetére
nekem ezzel kapcsolatban egeszen friss elmenyem van. en a net countert hasznalom, 500 mb-os adatforgalmi keretem van. mult honapban eleg sokat kellett mobilneteznem, igy 3 nappal szamlazaras elott elfogyott a keret. amikor a t-mobile kuldte errol az sms-t, a net counter szamlaloja 498-at mutatott. tehat ha nem is byte-ra pontosan, de szinta tokeletesen ugyanazt szamoltak, ilyen szempontbol tehat az alkalmazas nagyon megbizhato.
amire figyelni kell fokozottan, hogy barmilyen task killer-ben elso dolga legyen az embernek, hogy ignore-ra teszi, mert ha kilovi, akkor arra a session-re elfelejtheti, hogy merjen, es a vegelszamolasnal nagyon hianyozhatnak ezek a mb-ok.
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #4278 üzenetére
Van egy app ami a google-s teendőket kezeli widgetet is ki lehet tenni a home-ra. Talán gtask a neve, de már nem emlékszem.
Amit felviszel a gmail-en teendőt azt szinkronizálja illetve a telóról a gmailre.
Vagy a pure calendar widget (fizetős) az be tudja tenni az astrid teendőlistáját a naptárba. -
Joeker67
aktív tag
-
-
Joeker67
aktív tag
válasz
Akron99 #4222 üzenetére
Ajánlom neked a CalWidget nevű alkalmazást. Én 4x3-as méretben kiraktam az egyik képernyőre, (így még aláfért 4 ikon is) de teljes képernyőre is rakhatod, mutatja a naptár bejegyzéseket és ide azonnal tudsz bejegyzést írni, akár teendőket is és nekem ez idáig mindíg figyelmeztetett, sőt mivel a Google naptárban frissíti magát még figyelmeztető mailt is küld.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Akron99 #4234 üzenetére
Hát, azért egy winmo-s pda-t felhozni példának megbízhatóságból...
Nekem is van egy Ipaq-m a fiókban, olyan szart ritkán lát az ember. Csak egy példa: ha lemerül -> hard reset. Namost ez elég durva ahhoz, hogy csak gyerekjátéknak legyen jó. És nem az enyém szar, mert az összes Ipaq ezt csinálja, ami a cégnél van(volt), és nem 10 db-ról van szó.
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #4234 üzenetére
Konkrétan még mindig nem írtad le, hogy mit kell konvertálni/szinkronizálni hova mivé!?
Doc nem jó?
Ha vállalnád, hogy felteszed az 1.7-es vanilla ROM-ot sok gondod megoldódna. Talán mind, aki 1.7-et használ az szinte semmire sem panaszkodik. Legalábbis azokra nem amiket te leírtál.
Szükség esetén meg 5 perc alatt vissza lehet tenni a gyári ROM-ot és észre sem veszik a szervízben, hogy más volt rajta, mivel felülír mindent. -
Totyasrác
tag
válasz
Akron99 #4230 üzenetére
Én csak annyit mondtam, ha üzleti dolgokra (doksik, jegyzetek stb.) mondjuk nem ilyet, hanem laptopot használsz, de nem backupolsz rendesen (bizt. mentések), akkor azt is a hajadra kenheted...
Aztán mondjuk érdemes lenne kipróbálni, ha egy adott készüléken tol valaki egy backupot, majd azt az SD kártyát egy másik telefonon futó (azonos) backup progival recovery-znénk, mi történne. Van egy olyan tippem, hogy jó pár dolgot vissza lehetne hozni... -
llaszlo
veterán
-
Totyasrác
tag
válasz
Akron99 #4222 üzenetére
"Adatvesztésről még nem írt ugyan senki, de van, hogy csak egy factory reset old meg bizonyos problémát, ekkor pedig adatok is veszélybe kerülhetnek"
Azért egész korrekt backup-progik vannak (Titanium, MyBackup, Wavesecure stb.), amik megbízhatóak. Factory reset után simán visszaállítod ezeket (persze rendszeresen backupolni kell).
Az asztali (munkára használt) gépet is kell menteni, ott is eldobhatja magát a vinyó, aztán ugyanott tartasz... Ezt a pontot így nem tudom megadni
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #4014 üzenetére
én eléggé igyekszem követni a pulse-szal kapcsolatos történéseket, de soha életemben nem hallottam olyanról, hogy a sense ui-t valaki futtatta volna a telefonon. custom rom egyelőre csak a modaco-n készült, és a többi fejlesztő is oda látszik összegyűlni, és ott biztos nem volt ilyesmi.
-
Khelben
nagyúr
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #3747 üzenetére
még mindig nem vitted szervízbe?
ez magától úgy látom, nem fog megjavulni.
egyébként bounty is írta, meg pár napja én is jeleztem, hogy a decemberi frissítés feltelepítése a custom romra visszaállítja a gyári recoveryt is, így most már tuti, hogy a szervíz nem fogja látni, ha buheráltad. tuti nem akarod kipróbálni valamelyik modaco-s romot? hátha segít rajta.
-
magnusheron
tag
válasz
Akron99 #3561 üzenetére
Ez tényleg így van. A telefonok esetén a hozzá adott papírok között megtalálható a szolgáltató közleménye, vagy mi, melyben leírja, hogy a garanciális jogok csak akkor illetik meg a tulajdonost, ha eredeti formában használja a szoftvert és a frissítést csak hivatalos forrásból szerzi be.
-
adamho
tag
válasz
Akron99 #3337 üzenetére
Én is ezzel a kijelzőproblémával találkoztam, és már nem először. És főleg az a gond, hogy nekem semmire nem kell dugnom a készüléket, így is néha rátör ez a furcsaság. Ezzel mit lehet tenni? Szoftveres, vagy harveres hiba?
Én nagyon szeretem ezt a telefont, de a kiszámíthatalan viselkedése nagyon fel tud dühíteni. Van valakinek már tapasztalata, hogy mivel lehet nagyon megbízhatóvá tenni ezt a telefont? -
magnusheron
tag
válasz
Akron99 #3347 üzenetére
A Pulsenál szerintem a nagy gond a felület amit ráhúztak az alap androidra. Pl hányan vannak azok akik használják pl a kontaktos home screent? Felesleges.
Reméljük tényleg lesz 2.0 és Paul csinál egy MCR-t swap támogatással. akkor aztán hasíthat, csak ne nyöszörögne a hátlapom....
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #3337 üzenetére
jujj, ez az usb-s dolog eleg ijesztoen hangzik. a gyari kabellel probalod radugni?
egyebkent ha ilyen baja van, es amugy sem elsodleges telefonnak hasznalod, akkor miert nem adod be szervizbe? egy hardver hibas keszuleket eladni sem lehet tul jol (vagy epp korrekten). akkor mar nem lenne egyszerubb a szerviz, hatha adnak masikat?
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #3337 üzenetére
Igaz. De én b@zerálom is állandóan. Telepítek minden beállító progit meg mindent. Volt, hogy egy héten votl rajta legalább 3 ROM. Tehát én egy extrém felhasználó vagyok. Az átlag nem ez. Amikor linuxot telepítettem először akkor az első nap kb 4-5x tettem újra, mert mindig valamit elb@sztam.
Most megnyomok 3 gombot és kb 5 perc múlva ott van a gyári ROM ha valamit nagyon elszúrnék és szervíz lenne belőle. Ha meg be sem kapcsol akkor meg HW hiba.
Azért elgondolkodtató, hogy tavaly a T visszahívta az összes Jailbreakelt iPhone-t valami SW gubanc miatt és mégsem bukták a garit. Nem tudom ezzel mennyire foglalkoznak egyébként, hogy egyedi SW-t tolok rá.Én az USB mountot használom erre és nem kell húzogatni semmit.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Akron99 #3335 üzenetére
Szerintem ennyi pénzért bőven megérte. Nem mondom, hogy hibátlan, de engem nem zavar az, hogy pár apróbb dolog nem megy. Nekem inkább az anyag minőségével van problémám. Az egész műanyag...A másik meg, ha hozzá érek a kijelzőhöz már koszos. Örültem volna, ha olyan kijelzőt kap mint az iphone...
-
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #3335 üzenetére
Szerintem ezt többen is cáfolhatjuk. Az tény, hogy a gyári ROM az fos, de a custom romok azok sokkal jobban működnek. Nekem már az 1.4.1 és az 1.6 is sokkal jobb volt, mint a gyári. Most pedig, hogy feltettem az 1.2 sokkal jobb lett a teló.
Ha valaki nem akarja rootolni az érthető. Sajna ez van. A Heroval pedig nincs ennyi gond ezt tudom. -
bounty123
őstag
válasz
Akron99 #3248 üzenetére
Van egy app, a volume control , ami figyel a háttérben és nem hagyja, hogy akaratlanul valami elállítsa a csengetési hangerőt. Egy ideig használtam, de mióta nem, azóta se történt egyszer se, hogy hívást mulasztottam volna. (mármint hangerő probléma miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP397
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP377
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest