Új hozzászólás Aktív témák
-
impalaman
aktív tag
Igen, lementi backup során a recovery-t is, de ha egyszer Clockwork-kel készíted a backupot, akkor nyilván az van fent, egyszóval így saját magát menti le.
Ez a parancs: cat /dev/mtd/mtd0 > /sdcard/mtd0.img lementi az eredeti recoveryt az sd kártyára, így később lehet flashelni ha szükséges.
-
Khelben
nagyúr
Nekem nincs bajom a hangjával, a játék meg lehet, hogy valakinek fontos, de nekem pl. abszolút lényegtelen. Ahogy az FM rádió meg a kamera is.
A két processzor ugyanarra a magra épül (ARM1136EJ-S), a blade-ben 600 MHz-en megy, úgyhogy nem hiszem, hogy sebességben sokkal többet tudna, mint egy oc-s pulse froyoval.
-
Watt25
veterán
Ebben még az az érdekes, hogy ugye az NFS nem lett lassabb, amikor végre sikerült úgy felbűvészkednem a ROM-ot, hogy ne fekete-fehér legyen.
Valószínűleg olyasmi oka lehet, hogy most attól javult meg az Angry Birds, hogy a programhoz nyúltak hozzá, az NFS meg ugye a múltkor említett misztikus okból javult meg nekem. -
Muki94
aktív tag
Sajnos azt kell mondanom, hogy igen... Elkezdek navizni, wifizni, 3g-zni; olyan gyönyörűen leszopja az akksit, hogy félek, ott merül le kezemben. Sima kijelző világítástól szemmel láthatóan százalékról százalékra merül az akksi.Kimegyek vele hidegre, szintén -15% akksi. Mindenféle csiribiri rommal is lassú, meg kell hagyni. Telefonálni magasabb hangú emberekkel vicces, mert egyszerűen nem hallani őket. Fotózni esélytelen.
FLB1.7, és kész.Működni működik a teló, hiba nélkül (CSODA!). Ha nagyon kell valami, wifin keresztül meglesem, 1-2 képet mutogatok, és kész.
-
sagesz93
addikt
-
kukacka11
tag
Nekem Kingstone van. Egyébként a telefon funkcióinál nincs nagy jelentőssége, hogy C4 vagy C6. Próbáltam C0-s kártyával is és azzal sem volt lassabb. Pár kilobájtos adatokat olvas-ír szóval nincs jelentőssége csak olyankor amikor sok adatot kell írni pl rámásolsz valamit a kártyára. Meg eleve ez a teló is elég lassú.
Viszont a Kingstone nekem nem jött be. Sandisket vettem volna, csak nem volt. -
Gloob
addikt
Hát igen! Te ki is mondtad a lényeget. Idézet: "majd mindenki eldönti, hogy így megfelel e neki, vagy sem" Akinek ez nem felel meg az lecseréli, és vesz 100 000 ft-ért egy olyat ami megfelel az igényeinek (egyelőre!!). Ez sajnos (vagy nem) örök versenyfutás és szélmalomharc. Aki viszont megelégszik a tudásával, sebességével az megelégedéssel használja így, amíg tudja. Sajnos ez nagyon pénztárca függő dolog is, és nem mindenki engedhet meg magának 100 ezres telefont.
-
Watt25
veterán
Hát, azt tényleg nem gondoltam volna, hogy a Boxingnak ennyivel folyamatosabbnak kéne lennie. (Mivel rajzolt grafikát tartalmaz, ezért gondoltam, hogy rendben van.) De, ettől függetlenül mégis 100%-ban játszható, ezen azért nincs mit vitatkozni.
A 6sec a max érték, az átlagos kontaktlista megjelenési idő kb. annyi, amennyit az E-mail-ek megnyitása után látsz.
És ne felejtsd el, hogy én T-Mobile-os ROM-ot használok, és azt én is láttam már, hogy pl. Impalaman ROM-ja ennél is gyorsabb, de a MobilTV és a Home gomb hiánya miatt még nem tértem át rá.
Én egyébként nem azt akarom mondani, hogy minden játék futtatására alkalmas ez a telefon, de azért képes csodákat művelni (az árához képest), ha az ember odafigyel. -
Watt25
veterán
Akkor még egy dolog. Még mindig azt mondom, hogy nem lelke van a telefonnak. Vagyis, lehet, hogy van neki
, de teljesítménye az nincs. Ismét szeretném, ha elismételgetnétek magatokban azt a mondatot, amit ma beidéztem az összehasonlítós cikkből.
Ha belegondolunk abba, hogy mit jelent az, ami oda van írva, akkor egyértelművé válik, hogy ha ez a telefon valami mást éppen csinál a háttérben akkor, amikor mi is akarunk valamit csinálni, akkor annak óriási mértékű belassulás lesz a vége.
Nem látom eredményét annak, hogy elmondtam egy párszor, hogy használjátok a SeePU-t. Én használom, és ha látom, hogy valamit csinál, akkor inkább nem nyomkodom addig, még akkor sem, ha éppen nagyon kéne, mert attól úgy is csak még lassabb lesz, ha a háttérfeladat mellett még engem is ki kell szolgálnia. Így viszont számomra nagyon ritka az az eset, hogy látszólag megmagyarázhatatlan módon néha gyors, néha lassú. Nekem az esetek többségében így elfogadható idő alatt válaszol a telefon. Persze úgy, hogy néha nem akkor nyomok egy gombra, amikor szeretném, hanem amikor látom, hogy idle a proci. Persze az eredmény ugyanaz, vagyis összességében sokáig tart egy feladat végrehajtása, viszont tudom, hogy amikor végre rányomok a gombra, akkor nagy valószínűséggel a proci csak az én kérésemmel fog foglalkozni. Remélem érthető, hogy mire gondolok. -
Watt25
veterán
"szaggat a super ko boxing"
Na, a hétvégén tuti csinálok egy videót róla!
De előre szerezz magad mellé bemosakodott orvosokat, akik majd felélesztenek, miután megláttad.
Egyébként többek között annyi a trükkje, hogy egy ideig tényleg szaggat. Egy-két menetet hagyni kell, hogy veszíts. Aztán beáll a memóriafoglalás olyan állapotba a swap-nek köszönhetően, hogy már nem akar mást csinálni, és akkor megy.
De azért alapvetően az tényleg butaság, hogy azokkal a programokkal próbálkozol, amelyekhez kicsi a Pulse kijelzője.
Innen mindig ez a kulcsmondat lebegjen a szemetek előtt:
A HTC Desire 33-38 MFLOPS-os eredményt produkál, míg tesztünk alanyai 2-3 MFLOPS-szal csábítanak, azaz a négy alsó kategóriás mobil teljesítménye nem éri el azt a szintet sem, amennyit a Desire ingadozik a különböző háttérben futó folyamatok miatt.
Ehhez képest nem rossz, amit ez a telefon produkál. -
bounty123
őstag
A kijelzőm ugyanolyan felbontású mint a tiéd, szóval játékokból gondolhatod, hogy ugyanaz fut vagy nem fut
Az az igazság, hogy én főleg logikai játékokat tolok néhanapján rajta, reversi, sakk, még az air control és az abductiont kedvelem, tökéletesen futnak a telón. Nem várom el egy belépő szintű készüléktől, hogy a legbrutkóbb 3d-s fps játékok csont nélkül fussanak rajta. Ilyesmivel én PC-n játszom, nem erre való egy nyeszlett kis telefonképernyő.
-
llaszlo
veterán
Én meg azt nem értem, hogy valaki hogyan várhatja el az egyik leggagyibb okostelefontól, hogy hiperszuper módon fussanak rajta azok a játékok amiket jóval jobb telefonokra terveztek. Mivel ahhoz még a PC-ből is az izomgépek kellenek. A legtöbb embernek nem a játékra kell a telefon, meg egy PC sem. És arra amire a legtöbben használják arra jók az olcsóbb kategóriák is.
Na meg nem telepítek már naponta ROM-ot. Korábban még megtettem amikor még készítettem sajátot és tesztelgettem. De az 1.5-nél minden rendben volt azon már nem variáltam, csak feltettem a kb 100 appomat beállítottam mindent és használtam.
Aztán felraktam az 1.7oc-t azzal volt gondom, igaz hogy csak azután miután belenyúltam a rendszerbe, úgy ahogy nem biztos, hogy kellene. Majd 1.5 restore, meglepő módon működött rendesen.
Most az 1.7 megy rendesen. Beállítottam kb 64 mega swapet. Azért kb mert linuxszal csináltam és nem a telefonnal. Tehát még a kártyát sem formáztam előtte. Feltettem az appokat úgy ahogy korábban is adb-vel. Egy dologgal volt gondom, hogy a beállításokat nem tudtam vissza rakni, de abból meg csak az ADW meg egy widget volt a lényeg. SMS restore és minden megy rendesen.Talán nem kellene állandóan bizgerálni és minden jó lenne vele.
-
llaszlo
veterán
Nekem nincs szükségem az oc-re. Most tettem fel Amonraval a sima verzió, még friss meleg.
De az oc-t is Amonra-val tettem fel. Szóval ezzel nekem nincs gondom.
Most jön a restore: appok installálása és a beállítások. Kíváncsi leszek hogy megint vissza kell-e raknom az 1.5-öt. -
llaszlo
veterán
Elindult, csak később lett bootloop, de nem tudom, hogy miért. Meg volt amikor újraindulgatott magától. Többször próbáltam feltenni. Nekem mindig felment.
Most csinálok egy backup-ot minden beállításról meg appról a saját módszeremmel. Eddig mindig működött. Aztán megy fel a nem oc verzió. -
llaszlo
veterán
Én oc-t tettem fel Amonra-val. Majd talán holnap megpróbálok egy nem oc-t is feltenni. Bár néhány dologtól eltekintve az 1.5 nagyon jól működik. Szóval nem szívesen bolygatnám. Legutóbb is pont akkor sz@rt be amikor leginkább kellett volna a telefonom. Vissza tettem az 1.7 után az 1.5 backup-ot csak nem állítottam be mindent rendesen és behalt telefonálás közben, belassult mint állat beírtam a hívott számot és kb másfél perccel később tárcsázta. Reboot után már jó lett.
Csak elég gáz volt, hogy fontos lett volna telefonálni és kb 5 perc ment el azzal, hogy megcsináljam a telefonom.
-
Watt25
veterán
Nem kell kikapcsolni az App2Sd-t átmeretezős újraparticionálás miatt.
A folyamat a következő: (Kipróbálva!)
Csinálsz egy egy Nandroid + ext backup-ot Amon Ra-val.
Minden adatot lementesz a memóriákártya sima particiójáról a számítógépre.
Újraparticionálod. (A lényeg, hogy az új ext ne legyen kisebb, mint amennyi adat volt eddig rajta)
A számítógépről visszamásolod a kártyára a lementett adatokat. (Ehhez Amon Ra-ban mountolod fel a kártyát. Toggle MS Storage, vagy valami ilyesmi)
Amon Ra-val Nandroid restore.
Beállítod a swap-et App2SD-vel.
Én így csinálam, szépen működik. -
rum-cajsz
őstag
Kapcsold ki a swappet, és méretezd át, majd kapcsold vissza.
Viszont az átméretezést nem fogod tudni megcsinálni a recoveryben újratelepítés nélkül, mert a recovery csak újraparticionálni tud, átméretezni nem. Ehhez valamilyen particionáló program kell. Én a Gpartedet használtam.A blogomon az Ultimate Pulse Users Guide meg csak fordítás, így Azurrené a fő érdem.
-
rum-cajsz
őstag
"És itt kérném a segítségeteket!
Ti tapasztaltok-e hasonló lassulásokat, szaggatásokat? Összevetve a videóval működik nektek is így a Pulse?
És még e mellé írjátok már meg, hogy milyen kártyát használtok (márka, zacsis, bliszteres), a2sd-t használtok-e, hány mb-ot, swap-ot használtok-e, hány mb-ot?"Nekem is kb. így működik. Kicsit belassul néha ugyan, de elég ritkán, és nem zavaró. Nem kell újraindítani a telefont emiatt. (amúgy azóta ogiogi is feltette a swappet, és neki is pozitív véleménye volt róla)
Nekem Class 6-os kártyám van, swap 64 mb, alkalmazások és a dalvik is a kártyán vannak ('Elegant steel with animations framework szintén).
Jó ha tudod, hogy Class 6 feletti kártyát nem érdemes venned, mert a Pulseban csak 6-os olvasó van.Jó lenne megtudnod, hogy milyen kártyád van, mert class 2-es kártyán egyáltalán nem ajánlott az a2sd és a swap együtt.
Ha e feletti a kártyád, és nagyon zavaró a lassulás, megpróbálhatod a memória menedzser bekapcsolását (a2sd lowmem-moderate), de ezt van aki nem javasolja a modaco fórumban. -
sagesz93
addikt
ezek nem
a shift viszont van olyan jófej, hogy alkalmazkodik a felbontáshoz.
a többi nem, vagy egyáltalán el se indul.
ami még aránylag fut rendesen, az a fifa 10
angry birds neked megy? nekem nem13949: most megpróbálom én is mégegyszer, mert tegnap egyszer a menüig eljutott, aztán se kép se hang.
a shift meg az elején a logóig jutott
viszont újraindítottam és utána ment..
na ez eljátszom az angry birds-el is. -
rum-cajsz
őstag
"UK, vagy a Tre Rom jobb"
Erre senki sem fog tudni válaszolni, Ezt neked kell sajnos kitapasztalnod.
"és hogy nyújt-e valami pluszt a ClockworkMod Recovery az Amon RA-hoz képest, amiért érdemes váltani?"
Ha sokat pakolsz fel főzött romokat, akkor sokkal kényelmesebb a használata a ClockWork modnak, ha csak egyszeri alkalom, akkor teljesen mindegy melyiket használod.
A GPS, market kérdést is passzolnám. Szerintem erre sem fog tudni válaszolni senki.
-
-
llaszlo
veterán
Ez már egy jóval bonyolultabb dolog, mint amikkel eddig találkoztam. Néztem már leírásokat, de sajnos még nem jöttem rá, hogy hogyan kell. Azzal már próbálkoztam, hogy az órát alapból átállítsam fehérre, de annak bootloop lett a vége. Nekem is jobban tetszik a fehér háttér. Szóval erre még várni kell.
-
llaszlo
veterán
Ez változó. Én egy nagyobb T-Pontba vittem be anyum telefonját és ott mindent megcsináltak helyben. Korábban ő bevitte 4-5x valami szutyokba és mindig csak SW-t frissítettek rajta 2 hét alatt (aksi és SMS hibánál). Aztán amikor én vittem be kiderült, hogy az aksi tropa, mert ott bemérték, az SW-t akárhányszor frissítették mindig rossz maradt az SMS és végül 2-3 nap múlva amikor vissza mentem kicserélték egy másik telóra amit én válaszottam abban az árkategóriában.
-
ATM_automata
őstag
Bár vannak itt nálam okosabba is, de én azt tudom neked mondani, hogy ezeknek a romoknak egyre inkább az a lényege, hogy ki van belőle hányva minden, ami nem "nagyon" szükséges. Ergo az összes ilyen "kliens" is. Max a mail küldő meg gmail kliens van bennük...a többit kiszedték, hogy lassítsa a rendszert.
-
szente
addikt
flb r3 rom,blue theme framework,az óra digital clock névre hallgat,az időjárás weather forecast widget,a betűtípust ezzel lőttem be(csak óvatosan,mert a progi asszem g1-re való).a háttér az gyári.
ha kell,leírom,hogy pontosan mit hogyan csináltam,de majd csak holnap.amúgy nem bonyolult,a framework telepítése ott a modacon,a betűtípus telepítés leírása meg ott van amit linkeltem.
következő project az lesz,hogy a menüben lecserélem az appok ikonjait.úgy akarom megcsinálni,hogy kiszedem a romból az apk-kat,a *.apk-t átnevezem *.zip-re,kiszedem belőle az icon.png-t és berakom a saját ikonomat.nagy meló lesz,mert 1 appnál 3 ikon van,amit le kell cserélni...nem tudom,hogy fog e működni,mert ezt most találtam ki.
-
bounty123
őstag
Szerintem 2 jó választásod lehet, az inkább T feelinges Paul féle modaco ROM, én ezt használom, vagy az FLB rom, amiben sok alkalmazást lecseréltek vanilla változatra. Utóbbit nem ismerem, de elég jókat írnak róla. Mindkettő rootolt, a2sd-s rom, Pauléból főzhetsz sajátot ha támogató vagy, vagy 2 előfőzött közül választhatsz.
A Paul féle ROM nálam nagyon jól működik, teljesen meg vagyok vele elégedve. Főleg, miután a hozzá járó T-s canvas launcher helyett a Launcherpro-t használom, hívásokhoz pedig a Dialer Onet - nem vagy rákényszerítve a T szarságaira. A 'home_app_adj' tweakkel frankó gyors is. Egyetlen ami picit zavaró, hogy ha ismeretlen számról jön hívás, akkor odatesz egy nevet hamisan - de mivel szám nincs, látszik a dolog. Az FLB rom-ba az azóta kiderült tweakeket, fixeket beleteszik eleve (pl. a hom_app_adj-ot is), nem kell velük kézzel szarakodni.
-
Mattheo
tag
Helló
Sajnos el kellett mennem péntek délután a városból, de előre nevettem magamban h teljesen jól teszem, legalább megúszok pár újrapakolást, és lám..
Azért követtem a híreket, napi 1-2szer benéztem ugyan, de bevallom férfiasan, nem olvasnám végig az elmúlt pár száz hszt mindkét fórumon, ha van itt aktív tag mondaj már el holt tartunk?
Ha jól sejtem a jelenregi MCR nem támogatja az app2sd-t, de az ígéretek szerint a régi recoveryvel holnap feltehetek a hivatalos 2.1-re egy update.zip-et ami már megy?
-
llaszlo
veterán
Nem baj vannak akik szeretnek.
Elég sokan.
Abban van valami, hogy ez nem beleugrás, de az ahogy erre reagálnak egyesek az akkor is szánalmas.
Azért beleugrás, mert már nem egy SW, egyéb frissítésnél kivártam legalább egy hetet és általában be is jött. Volt amikor nem vártam feltettem és csak szívtam vele. Hiába volt hivatalos frissítés. -
danilla
őstag
Én ezt a fórumot egyfolytában olvasom, de nem nagyon írok bele, mert még csak tanulom az androidot, de már nekem is nagyon szemetszúr a másokat lenéző stílusa, ami elég zavaró szal 100%-an egyetértek.
2.1 hmm csalódott vagyok
nagyon megörültem amikor megláttam, hogy felkerült.
-
JoHnni
senior tag
őszintén szólva én sem értem ezt a nagy elégedetlenséget... Szerintem teljesen tökéletesen használható a telefon a 1.7Vanilla-val, minden amit kell tud és kielégítően. Az tény, hogy érdemes feltenni pl az acontacts-ot meg pl handcent sms-t, de ennek ez a szépsége
hogy bármit rátudsz tenni és személyre tudod szabni
-
Joeker67
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest